Dodaj do ulubionych

Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do dentyst...

28.06.12, 11:28
I teraz już wiemy że na Świętokrzyskiej wcale nie chodziło o budynek PASTy. Po prostu któraś z Pań właśnie tam kupuje pastę do zębów...
Obserwuj wątek
    • marac A może Rondo Upośledzonej Radnej? 28.06.12, 11:52
      A może Rondo Upośledzonej Radnej?
      • Gość: Kośmider Re: A może Rondo Upośledzonej Radnej? IP: 195.8.220.* 28.06.12, 15:35
        > A może Rondo Upośledzonej Radnej?

Rondo RUR - całkiem ciekawie:)
    • Gość: Babcia klozetowa Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do dentyst... IP: 194.165.48.* 28.06.12, 12:00
      Radna Nehrebecka stojąc w korku przed Rondem Radosława, zabijała wolny czas mruczac pod nosem: Radosław, Radek, Radzio, Rad... I w tym momencie wpadła na genialny pomysł by Most Północny nazwać na cześć radu mostem Curie-Skłodowskiej !
      • Gość: Spostrzegawczy Dobrze że tylko Kurii-Skłodowskiej IP: *.warszawa.mm.pl 28.06.12, 16:52
        Bo przecież mogło być Kurii Gnieźnieńskiej, Łomżyńskiej czy każdej innej
    • Gość: mixer Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do dentyst... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.12, 12:13
      że też ta Johan ma jeszcze zęby.
    • wswxxx A to dobre! 28.06.12, 12:16
      Toście sobie radnych wybrali nie ma co. Małpi gaj!
      Ktoś przypomni jaką dietę za to pitolenie Nehrebecka i Johann dostają?
    • wojtekd38 Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do dentyst... 28.06.12, 12:19
      Pani Johan juz dawno nie powinna zajmowac sie ulicami a wyglada ze Nehrebecka idzie w jej slady. Wszystkie zmiany ulic wymyslone przez Johan nie funkcjonuja w Warszawie! Ci slynni Zolnierze Wykleci wolaja o pomste do nieba. Rondo BABKA ulica Stoleczna
      • Gość: Varshewer Re: Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do denty IP: *.play-internet.pl 28.06.12, 13:42
        Jak to "nie funkcjonują"? Nie wiesz, gdzie jest ul. Żołnierzy Wyklętych?
        • Gość: Syn berlingowca Jak są "wyklęci" to nie mają ulicy IP: *.warszawa.mm.pl 28.06.12, 16:50
          Była sobie ulica I Armii Wojska Polskiego (tej od Berlinga), ale po 1989 roku została z powrotem przemianowana na Szucha. Bo Żołnierze Wyklęci ulicy mieć nie mogą !
    • polished Skwer Matki Sybiraczki... 28.06.12, 12:52
      to też Warszawa, przy Andersa (d. Nowotki)
      • saguar_bro a co z ojcem? 28.06.12, 13:43
        dyskryminacja! dla równowagi żądam ronda albo skweru Ojca Sybiraka!
        • oberleutnant.kloss Moje propozycje nazw ulic: 28.06.12, 13:50
          Karola Wojtyły, Stefana Wyszyńskiego (jest tylko skwer i al. Prymasa Tysiąclecia), Narodowych Sił Zbrojnych, Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie, Żołnierzy Andersa, Pogromców Komunizmu, Wiary Katolickiej, Księży Katolickich, Proboszczów, Biskupia, Arcybiskupów Warszawskich, Kapelanów Armii Podziemnej, Księży Kapelanów, Stołpecko-Nalibockiego Zgrupowania Armii Krajowej, Pogromców Armii Ludowej, Pogromców Prawosławia, Watykańska, Benedykta XVI, Sturmfuhrera Josefa Ratzingera...
          • saguar_bro dziwi mnie 28.06.12, 14:18
            że w takim mieście jak Warszawa, gdzie ideowy ojciec polskich antysemitów i faszystów ma swój pomnik i rondo jeszcze żaden patriotycznie zorientowany i bojowy radny nie zaproponował na patrona przynajmniej jakiegoś skweru Adama Doboszyńskiego! przydałaby sie też ulica "Marszu na Myślenice"
          • marac Re: Moje propozycje nazw ulic: 29.06.12, 11:42
            A gdzie Zaułek Zalotnego Ministranta i Skwer Jurnego Plebana? No i obowiązkowo Sejm Rzeczypospolitej Polskiej pod wezwaniem Chrystusa Króla Polski.
    • warzaw_bike_killerz Re: Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do denty 28.06.12, 12:55
      Proponuje uproscic im zadanie i dac wiecej czasu na mile pogawedki.
      Niech umieszczaja wszedzie ulice Nowaka i Kowalskiego.
      Jana Kowalskiego, Waclawa Kowalskiego, Piotra kowalskiego, Ibrachima Kowalskiego, Joanny Kowalskiej, Bozeny Kowalskiej, Gryzeldy Kowalskiej. To samo moga zrobic z Nowakami. Mozna pojsc dalej - rodziny Kowalskich z jednym dzieckiem, Rodziny kowalskich z dwojka dzieci, Rodziny Kowalskich po rozwodzie, Wdowy po Kowalskim itp..
      To tak na marginesie tych okwieconych pomyslow z Mickiewiczem w tle.
      - Ale Panie, na ktorego Mickiewicza mam brac kurs??
    • Gość: lanou a może nazwijmy rondo lecha kaczyńśkiego?! IP: 46.229.153.* 28.06.12, 13:03
      • tw.zecik Re: a może nazwijmy rondo lecha kaczyńśkiego?! 28.06.12, 17:04
        Nie podpowiadaj im takich nazw, chociaż pisaki i tak by uznali lokalizację za uwłaczającą godności Prezydenta 1000-lecia.
    • Gość: gość portalu Proces wyboru nazwy "Gazeta Wyborcza" IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 13:20
      Może warto byłoby opisać jak przebiegał proces twórczy w sprawie wyboru nazwy "Gazety Wyborczej"?
      • oberleutnant.kloss Lentilkowa i Oranżadowa 28.06.12, 13:43
        Takie nazwy proponuję. Lentilky i oranżada to smak dzieciństwa.
      • marac Re: Proces wyboru nazwy "Gazeta Wyborcza" 29.06.12, 17:36
        Gość portalu: gość portalu napisał(a):

> Może warto byłoby opisać jak przebiegał proces twórczy w sprawie wyboru nazwy "
        > Gazety Wyborczej"?

A to wiadomo przecież. Nazwę GW wymyślili Mędrcy Syjonu, w Izraelu oczywiście. Nawet przygotowali taki specjalny protokół, gdzie to jest uregulowane.
    • penible4 Az strach pomyslec co przyjdzie tej pani na myśl 28.06.12, 14:11
      w drodze do ginekologa....
      Może udałoby się ustalić jakies związki między celem podrózy, a sensownością propozycji?
    • Gość: ja Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do dentyst... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 18:29
      Ja do tej pory nie wiem,jak się nazywa Rondo Babka i nie rozumiem,komu to przeszkadzało.Mam nadzieję,że nie uda im się zmienić Ronda Żaba,bo już całkiem zgłupieję.
    • nessuno Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do dentyst... 28.06.12, 18:56
      Zamiast do dentystki,powinna sie wybrać do psychologa.
      I pomyśleć,że takie jełopy, oszołomy i nieudaczniki siedzą i pierdzą w stołek radnego, a za swoje beznadziejne wypierdziny biorą jeszcze kasę. Nóż się w kieszeni otwiera.
    • Gość: sawa Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do dentyst... IP: *.aster.pl 28.06.12, 19:04
      ulica Pełnej Paszczy
    • kapitan.kirk Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do dentyst... 28.06.12, 19:15
      O czym właściwie jest ten artykuł? Ktoś wie?

Co właściwie kontrowersyjnego jest w wymienionych nazwach - Kondrackiego, Kuryłowicza, Mackiewicza, Ćwiklińskiej, Barszczewskiej...? A może ich lokalizacje mogą budzić jakieś spory? Z artykułu też nic takiego nie wynika. Można by domniemywać, że chodzi np. zmiany nazw jakichś istniejących ulic związane z kłopotliwą wymianą tabliczek, kosztami dla mieszkańców etc. - ale w końcu czytamy wszak, że chodzi o miejsca dotąd jeszcze nie nazwane i w ogóle "nieadresowe" (ronda, skwery). A może coś złego jest w tym, że ktoś jedzie akurat do dentysty i spodoba mu się jakieś rondo? Taki "zarzut" jest jeszcze mniej zrozumiały, a nawet - obiektywnie rzecz biorąc - zupełnie debilny.

Cóż, autor artykułu miał zrelacjonować dla gazety sesję komisji. Był wyraźnie w nastroju polemicznym (kac? domiar? choroba w domu...?), a że merytorycznie nie miał się najwidoczniej do czego przyczepić, postanowił sobie zatem poużywać przynajmniej na dwóch radnych, do których z jakiegoś nieznanego powodu szczególnie nie czuje sympatii. Dlatego też, jak warto zauważyć, w jego tekście nie przedstawiają one bynajmniej swoich propozycji i przemyśleń, nie przemawiają, ani nawet po prostu nie mówią - natomiast nieustannie "zwierzają się", "krygują" prezentują (uwaga, ironia!) "nietuzinkowe wystąpienia etc. Zamiast powiedzieć po prostu że jedna z nich jechała ulicą i spodobało jej się rondo - "zdała relację ze swej eskapady" na rondo "odkryte w drodze do dentystki". Krótka odpowiedź jednej z nich do koleżanki na jakąś błahą kwestię jest skomentowana: "pospieszyła z pomocą szczerze przejęta". Itd., itp... Pretensjonalnego rozgęgania i uszczypliwości w tym mnóstwo - ale konia z rzędem temu, kto zrozumie dlaczego, bo merytorycznych uwag dokładnie zero. Co się stało redaktorowi? Starcza mizoginia? Któraś z tych radnych dała mu kosza albo porysowała sierrę prawie nówkę na parkingu...?

Cóż, jak się nie ma nic do powiedzenia, a wierszówka koniecznie potrzebna, nie takie rzeczy się pisuje (i ja pierwszy na pewno kamieniem tu nie cisnę ;-) - ale jednak trochę wstyd.
      Pzdr
    • acc4 Jechałam do dentystki... 28.06.12, 22:59
      Kuriozalne skrzyżowanie na tym zdjęciu. Przyznam się, że nie nadążam za tymi wszystkimi zesłańcami, powstańcami, batalionami, zgrupowaniami... Tak jak za PRL w mojej rodzinie ciągle mówiło się Plac Wilsona, tak teraz ciągle jeździmy przez Rondo Babka. I nawet nie staramy się zapamiętać co tam jest na tabliczkach.
    • Gość: Gosc Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do dentyst... IP: *.play-internet.pl 28.06.12, 23:11
      Zamaist zajac sie czyms sensownym, radmi miasta stolecznego Warszawa zajmuja sie duperelami. Nie dziwie sie wiec, iz Warszawa postrzegana jest jako najwieksze zadupie Europy. I nie chodzi tu o ogolny brud i chamstwo, ktore sa podstawowa cecha tego miasta. Chodzi o brak nowoczesnej insfrstruktury miejskiej, bedacej podstawa cywilizowanej metropolii.
    • hetmanwiechu Ulica bolka i lolka niech nehrebacka zrobi 29.06.12, 00:41
      A jak, będzie fajniej.
    • Gość: jw2344 Tak radni wybierają nazwy: "Jechałam do dentyst... IP: *.dynamic.mm.pl 29.06.12, 09:25
      Gramatyka: ndst.
      Temat: Rondo
      Jest: "niekoniecznie należy go kojarzyć".
      Winno być: "niekoniecznie należy je kojarzyć"
    • Gość: @ To Neherbecka chciała upchnąć PASTĘ IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.09.12, 22:21
      w nazwie nowej stacji metra, co bardzo nie podoba się większości warszawiaków. Wystarczy już absurdalny Ratusz-Arsenał. Dość kurczę! Jestem warszawianką, mam w rodzinie powstańców, byłam w harcerstwie w tej samej drużynie co bohaterowie "Akcji pod Arsenałem", ale na litość faraona stacje metra to nie jakiś atlas martyrologii! "Rudy" i "Zośka" pewnie bardzo by się z tego śmiali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka