Gość: dziadek IP: *.neanet.pl 16.07.12, 10:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaan koncert 20:30 - jak przyjść z dzieckiem IP: *.jmdi.pl 16.07.12, 10:49 taka godzina jak na koncert dla rodzin z dziećmi jest mocno taka sobie... a szkoda, bo chętnie byśmy przyszli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Ulman Re: koncert 20:30 - jak przyjść z dzieckiem IP: 176.98.119.* 18.07.12, 16:02 Wpisy pod tym artykułem i innymi podobnymi dobitnie świadczą, że w Polsce nie było i nie ma antysemityzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
nwowatch Pierwszy raz obchodzimy tę rocznicę: zagłada 22... 16.07.12, 11:06 O policji polskiej autor wspomnieć jakoś nie omieszkał a o policji żydowskiej zapomniał. Przy tym rola policji polskiej była uboczna, pomocnicza i pod przymusem. Policja polska to to prostu policja przedwojenna przeniesiona w całości niemieckim rozkazem do służby okupantowi. Kto się wyłamał płacił życiem albo wysyłką do obozu i to z rodziną. Miała na koncie sprawy ciemnie i mało chwalebne, fakt. Jak to policja, jak to w czasie wojny. Ale zapomnieć o policji żydowskiej? Sprawnej i niesłychanie brutalnej. Która wykonała >90% "pracy" w wysiedlaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maurycy Re: Pierwszy raz obchodzimy tę rocznicę: zagłada IP: *.134.130.147.static.cdpnetia.pl 16.07.12, 11:23 polecam książkę Calelela Perechodnika "Czy ja jestem mordercą?". Wspomnienia człowieka, który był policjantem nadzorowały wywóz Żydów u getta w Otwocku. Wstrząsająca książka Odpowiedz Link Zgłoś
osoba_anonimowa Najwięcej Żydów i tak wymordowali Polacy 16.07.12, 13:04 Polska nauka udowodniła to już wielokrotnie i teraz trzeba robić wszystko, żeby wyniki tych badań dotarły do potomków morderców kompromitacje.blogspot.com/2012/04/zyd-lejbus-przez-polskie-chlopstwo.html kompromitacje.blogspot.com/2012/05/krzysztof-persak-cytuje-christophera-r.html kompromitacje.blogspot.com/2011/08/jan-tomasz-gross-czyta-emanuela.html kompromitacje.blogspot.com/2012/06/alina-cala-na-tropie-antysemitow.html (blog nie mój, uwagi nie do mnie, ja jestem tylko psychofanką polskiej nauki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plują na PL Ale manipulacja! - policja niemiecka i polska... IP: *.icpnet.pl 16.07.12, 13:31 Nie wiedzieli, że jeszcze w nocy getto otoczą oddziały policji niemieckiej i polskiej co za manipulacja... - i jak tu nie twierdzić że GW jest gazetą antypolska...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witq Re: Ale manipulacja! - policja niemiecka i polska IP: *.tudelft.net 16.07.12, 13:48 No to co, mamy udawać, że polskich oddziałów tam nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd [...] 16.07.12, 20:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd / 16.07.12, 22:48 Skasowane, a wiec znowu. W tej gazecie wszystko jest manipulacja. Wystarczy spojrzec na trwajacy juz od roku festiwal artykulow o 'holocauscie'. To jest typowe dla zydow granie 'karta wspolczucia'. Oni nic innego nie potrafia , jak zerowac na budzeniu czyjes litosci. Nawet te forum i temu podobne jest manipulacja , bo sluzy zydowskiej agendzie -"patrzcie jak nas nie lubia, my biedni, NALEZA SIE ODSZKODOWANIA". Tylko , ze ta "strategia" nie przyniesie skutkow jakich oczekuja. Moze, ze 20% spoleczenstwa, ci pozyteczni idioci , da sie na nabrac i troche sobie poplacze. Reszta ma juz dosyc tej zydowskiej arogancji, roszczeniowosci, wciagania nas w jakies bliskowschodnie wojny sluzace tylko ich interesowi, drukowania pieniedzy , a przez to inflacji zubazajacej spoleczenstwa. I zaden lewantyjski , klamliwy jazgot juz tego nie uciszy. Dosyc. PS. Mozecie kasowac i tak wkleje z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choris onoma Re: / IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 01:10 isanaltd..... isana ltd? raczej "insana" i tu - disce puer, latine, ego te faciam..., etc :-) A co do >ltd<, to raczej jest - keine Grenzen.... Poza tym - proponuję szklankę zimnej wody Na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: nwowatch, nie znasz historii! IP: 178.73.48.* 16.07.12, 23:07 Przeczytaj książkę "Polacy i Żydzi pod okupacją niemiecką, 1939-1945" wyd. IPN 2006. Dowiesz się, że granatowi polscy policjanci służyli Niemcom w skutecznym przeprowadzaniu zagłady, a ich wwski d-ca zalecał skrupulatność w wyłapywaniu Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowniczek Re: nwowatch, nie znasz historii! IP: *.aster.pl 17.07.12, 18:42 Niezła manipulacja - a o policji żydowskiej która pomagała niemcom ani mru mru mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shivs Pierwszy raz obchodzimy tę rocznicę: zagłada 22... IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.12, 13:11 wśród Żydów, jak w każdej grupie ludzi, znajdą się ludzie prawi i ludzie nikczemni. nie jest mi jednak obojętne, że w moim mieście (dosłownie lub w przenośni) zamordowano w bestialski sposób prawie 300 tys. jego mieszkańców. poza tym myślę, że w większości to byli po prostu Polacy, bez względu na korzenie, tu urodzeni i wychowani. tak ogromna tragedia ludzka wymaga chwili zadumy i milczenia. chyba że ktoś nie ma za grosz wrażliwości - tak jak nie mieli jej ich oprawcy. cześć pamięci wszystkim ofiarom. peace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogłupiony Myślałem ze to niemcy - a to polska policja była.. IP: *.icpnet.pl 16.07.12, 13:33 Niezła manipulacja - a o policji żydowskiej która pomagała niemcom ani mru mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuch Pierwszy raz obchodzimy tę rocznicę: zagłada 22... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.12, 14:27 W Sobiborze było ze 20 esesmanów, 100 Ukraińców i pomagało im 650 żydowskich pomagierów. Nie mieli woli przetrwania. Trzeba było chociaż spróbować umrzeć godnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pro-contra 22 Lipca to Święto Odrodzenia i Wyzwolenia 16.07.12, 16:14 Polski spod hitlerowskiej okupacji. Rabinat, podobnie jak poetosowe partyjki i katolicki kościół wyraźnie zaczął anektować "niesłuszne" rocznice. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 [...] 16.07.12, 16:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda09 Pierwszy raz obchodzimy tę rocznicę: zagłada 22... IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.12, 17:07 Czytam i oczom nie wierzę! wymordowano ponad 250 tys mieszkańców Warszawy tylko dlatego ,że mieli nieszczęście mieć żydowskie korzenie! zastanówcie się , a gdyby Hitler uznał , ze niegodni są chrześcijanie, łysi czy otyli?i całe wasze rodziny byłyby wymordowane też wypisywalibyście te dziwne rzeczy? pomyślcie w zadumie o mieście i ludziach, których nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Pierwszy raz obchodzimy tę rocznicę: zagłada IP: *.acn.waw.pl 16.07.12, 17:25 masz racje ale te slowa radzilbym zwlaszcza autorowi tego artykulu przeczytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary Re: Pierwszy raz obchodzimy tę rocznicę: zagłada IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.12, 17:45 Zaduma zadumą to oczywiste, ale manipulacja autora wyjątkowo niesmaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Pierwszy raz IP: *.vnet.wne.edu 16.07.12, 17:59 a gdzie byli amerkanscy zydzi? Wystarczylo zbomardowac pare mostow przez ktore szly zydowskie transporty do gazu przez amerykanskie bombowce i sprawa by potoczyla sie innaczej. Tymczasem slynni zydowscy bankowcy schowali gowe w piasek jakby nie widzac katastrofy Zydow polskich. To samo tyczy sie zydowskiej partyzantki ktorzy dokladnie wiedzieli co to sa komory gazowe. Nie pomogli im tak potezni bracia Zydzi za oceanu ale teraz ba..dopiero krzycza i groza chca pieniedzy, odszkodowania za tych po ktorych zostal popiol. To jest wielki wstyd dla Zydow amerykanskich na wieki wiekow, nigdy ale to nigdy nie bedzie wam to przebaczone ze palcem nie ruszyliscie aby cokolwiek zrobic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Re: Pierwszy raz IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.12, 19:51 Oj , juz taki po nich popiol nie pozostal. wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/396805,hebrajski-drugim-jezykiem-urzedowym-w-polsce.html Wkrotce wroca te 3 miliony , a zostanie to sfinansowane .....podniesieniem waszych podatkow. Przeczytajcie dokladnie ten artykul, zanim sobie rzewnie poplaczecie nad losem tych patologicznych oszustow z Bliskiego Wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Pierwszy raz obchodzimy tę rocznicę: zagłada 22... IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.12, 18:30 Przez całe niemal dorosłe życie mieszkałam na terenie byłego getta warszawskiego. Wielokrotnie myślałam, jak czuli się Żydzi, mieszkańcy mojego miasta, przeniesieni nagle ze zwykłego życia do koszmaru, skazani na poniewierkę i śmierć: dzieci i ich matki, starzy ludzie, młodzi, pełni chęci życia... Choć urodziłam się po wojnie, czułam się w dziwny sposób winna, że mnie tam nie było, żeby im pomóc. Czy naprawdę znalazłabym na to odwagę? Nie wiem - ale wiem, że w kraju, który był świadkiem takiej tragedii, szukanie winy w jej ofiarach i tych, co chcą uczić ich pamięć, jest hańbą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi gazetka rozgrzewa sie przez 1.VIII -beda kryc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 18:54 Powstanie warszawskie operacjami SS, niemieckiej policji i Judenratu - ta germanska sprawnosc wciaz budzi nieklamany szacunek i podziw redachtora a na 1.08 moze nawet Cichego wyciagna z psychiatryka i bedzie szczekac na Polakow rzekomo wywolujacych Powstanie zeby dobic ukrywajacych sie Zydow Odpowiedz Link Zgłoś
c-mere.deer A jakie formacje otaczaja teraz....... 16.07.12, 19:03 ..osiedla Palestynczykow ? Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Bede o nich pamietal! 16.07.12, 19:28 nic tak nie boli jak mysl o tym ze 70 lat temu ludzie (a miedzy innymi moi bliscy) szli na smierc myslac ze sa tylko przesiedlani. okalmywano ich do konca bo przeciez kazdy chcial zyc i dla kromki chleba zrobil by wszystko co mu kaza... moja rodzina zginela w podobny sposob w Treblice i innych katowniach. chcialbym wierzyc ze po 70 latach swiat sie zmienil na lepsze? chociaz czasem w to watpie. wierze ze kiedys sie z nimi spotkam a oni sa miescu gdzie nie ma juz cierpienia... chcialbym byc w ten dzien w Warszawie ale nie moge bo to bardzo daleko... bede o nich pamietal! Shalom i do zobaczenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Bede o nich pamietal! IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.12, 19:57 Ja tu jestem na codzień i myślę o nich - choć ich nie znałam. Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Bede o nich pamietal! 16.07.12, 20:07 Gość portalu: warszawianka napisał(a): > Ja tu jestem na codzień i myślę o nich - choć ich nie znałam. najwazniejsza jest pamiec....reszte zrobi historia i ludzie. bardzo dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Powtarzam: 22 Lipca to Święto Odrodzenia Polski... 16.07.12, 21:00 Przy całym szacunku dla 30 milionów ofiar Niemiec w II Wojnie Światowej, proszę nie podcierać sobie dupy historią Polski przy każdej, nadarzającej się ku temu okazji. Zrozumiano? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 No co? Wymażcie i to, żeby wszystkim tu było jasno 17.07.12, 18:10 ...kto kogo ma w dupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi komuchy przeciwko zydow - twardy orzech do zgryzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 21:16 nia dla nadredachtora Aaaarona ale w takim razie chyba 20 pokolen Chazarow beierze gore nad kilkoma pokoleniami wiernego sluzenia Moskwie Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu policja zydowska wykorzystala swoje doswiadczenie 17.07.12, 05:06 i po wojnie stowrzyla struktiry UB z Bermanem na czele. Najpierw terroryzowali polskich zydow, pozniej wszystkich polakow, oprzocz komuchow. Odpowiedz Link Zgłoś