Dodaj do ulubionych

Zadziwił mnie pan prezydent

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.07.04, 06:36
Wczoraj widziałem w TV migawki z walącego wię Muranowa. Pytany o komentaż pan
prezydent Kaczyński oświadczył "nie my to budowaliśmy". Bomba! Kto to jest
"my" a kto to jest "oni", którzy to budowali? Czy pan K. jest prezydentem
tylko "swoich?" Czy zabytki Warszawy też go nie interesują, bo to nie "my"
budowaliśmy. Jeśli wiem, to Starówka, Zamek, Trakt Królewski Wilanów to też
nie jego robota więc też go nie obchodzi?
Ja wiem, że pan prezydent nie pochodzi z Warszawy ale teraz jest jej
prezydentem i dla dla niego "my" to powinni być warszawiacy. Czyli ci którzy
odbudowywali.
Obserwuj wątek
    • chaladia Serdeczne Gratulacje... 07.07.04, 08:07
      ... dla wszystkich, którzy głosowali na Kaczyńskiego.
      Pozwolę sobie przypomnieć, że poza Hotelem Forum, który budowali Szwedzi,
      Błękitnym Wieżowcem, który budowali Jugosłowianie i PKiNem, który podarowali
      nam Sowieci, to prawie wszystko w Warszawie wybudowaliśmy MY (albo nasi
      rodzice, dziadkowie, pradziadowie itd.)

Istotnie, Pan Kaczyński nic w Warszawie nie wybudował, ale niech nie używa
      pluralis majestatis, bo królem jeszcze nie jest.
      • Gość: UNESCO A2 MA BIEC KOŁO PAŁACU W WILANOWIE :( SKANDAL IP: *.chello.pl 07.07.04, 18:30
        TAK, NASZ "WSPANIAŁY" PREZ. TAK ZDECYDOWAŁ!
        Tylko pytam, CO NA TO UNESCO ?!!!!!
        Przecież jest to JEDYNY PRAWDZIWY ZABYTEK tej klasy w Warszawie!
        Przecież na każdej wyższej uczelni na świecie na kierunku konserwacja zabytków
        wykładają, że sąsiedztwo takiego artefaktu jak AUTOSTRADA NIEMCY-ROSJA w
        niewyobrażalny sposób zintensyfikuje NISZCZENIE tego bezcennego zabytku na
        skalę światową poprzez SPALINY, INFRADŹWIĘKI OD TIRÓW i różne inne rzeczy z tym
        związane...
    • indris Prosiło się pytanie dodatkowe... 07.07.04, 08:09
      ...a WY coście zbudowali panie Kaczyński ?
    • Gość: dumny budowniczy Re: Zadziwił mnie pan prezydent IP: 68.120.204.* 07.07.04, 08:24
      co sie wali, gdzie sie wali? Moj garazyk stoi pieknie, zbudowany z materialu z
      tych samych muranowskich budow, szwagier poswiadczy, on do mojej taksowki w nocy
      ladowal.
      • Gość: papa Smerf Re: Zadziwił mnie pan prezydent IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.07.04, 09:44
        Masz szczęście, że Ci ten garaż sam Kaczyński zbudował :-)
        • Gość: dumny budowniczy Re: Zadziwił mnie pan prezydent IP: 68.120.204.* 07.07.04, 10:25
          Kaczynskiego tam nie bylo, przez chwile pomyslalem ze szwagier mnie oszukal. Ja
          temu szmaciarzowi (szagrowi) za to takse zafundowalem, nakradl sk-syn od
          tamtej pory...uff.. nikt by nieuwierzyl.
    • Gość: Automobilista Re: Zadziwił mnie pan prezydent IP: 62.233.175.* 07.07.04, 09:57
      Nie żądajcie niemożliwego. Nie żądajcie, aby Kaczor wypowiadał się mądrze na
      temat budownictwa, bo on przecież nie ma bladego pojecia w tych kwestiach i
      nigdy mieć nie będzie. Co innego torpedowanie budownictwa - tu Kaczor i kretyn
      Borowski mogliby wiele opowiedziec.

Tylko co taka kreatura robi na stanowisku prezydenta Warszawy? :(((((
      • Gość: papa Smerf Re: Zadziwił mnie pan prezydent IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.07.04, 11:04
        Ja wiem, że pan prezydent chciał przez to powiedzieć, że wtedy rządziły
        Warszawą wstrętne komunchy (które oczywiście musiały wszystko spieprzyć), ale
        nie byłoby od rzeczy gdyby pan prezydent ruszył d... i obejrzał sobie zdjęcia i
        filmy pokazujace jak Warszawa wyglądała po zakończeniu wojny, i jakimi środkami
        była odbudowywana (własne rączki i taczki). Powinien również wiedzieć, że
        specjaliści z całego świata orzekli, że Warszawy nie warto odbudowywać, a
        warszawiacy się uparli i niewyobrażalnych dla obecnych czasów waruknach, jednak
        to zrobili. Pewnie po to, żeby pan prezydent miał gdzie rządzić. Po prostu
        wstyd!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka