Dodaj do ulubionych

Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił i...

IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 12:04
Reagujcie teraz,pasażerowie,na chlanie w autobusach.Wy dostaniecie po mordzie,a sprawca-pod warunkiem że go złapią-"dozór policyjny".No!Reagujcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: pp Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił i... IP: *.as13285.net 14.01.13, 12:04
      A dlaczego kierowca autobusu nie wezwał policji, widząc że jakieś bydło pali papierosy i chleje w autobusie?
      • Gość: warszawiak z pragi Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił IP: *.ip.netia.com.pl 14.01.13, 12:49
        Spytaj Frankowa:
        www.ztm.waw.pl/?c=115&l=1
        Odpisze ci, ze to niedopuszczalne, że jeśli fakty się potwierdzą, kierowca zostanie ukarany i ma nadzieję, że w przyszłości to się już nigdy, przenigdy nie powtórzy.
        • nick_do_komentarzy Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił 14.01.13, 14:01
          Pitolenie, nigdy nie widziałem, żeby kierowca zareagował choćby wezwaniem policji kiedy w autobusie się biją (w nocnych to regularne obrazki). A kiedyś na zwrócenie uwagi usłyszałem tekst, że to 'wy powinniście rozdzielać, bo jest was więcej', a sam kierowca pomocy też wzywać nie będzie, bo nie ma telefonu czy jakoś tak.
        • Gość: Paweł Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił IP: *.com 14.01.13, 14:04
          Obstawiam inny scenariusz, Franków z Rutą napiszą, aby się wypchać, bo bilet jest ZTM-u, a ZTM nie odpowiada za przewoźników. W końcu ZTM nie zatrudnia kierowców, nie nadzoruje sprawności monitoringu. A więc list powędruje do przewoźnika, np. MZA. Tam w radzie nadzorczej zarządza... Ruta. Ruta poleci podwładnemu napisać standardową odpowiedź w stylu, szanowny panie...:
          - nie mamy dowodów na opisaną sytuację
          ALBO
          - dokładamy starań
          EWENTUALNIE jeśli ktoś się uprze i poda wszystkie numery taborowe, linii, godzinę, datę, kierunek jazdy, miejsce:
          - "wyciągniemy" konsekwencje i "pouczymy" kierowców
          i inne farmazony które są tylko "pitoleniem o szopenie" i sprawiają, że kolejne 10 etatów w ZTM zajmują pierdzistołki ds. korespondencji oraz 5 osób w MZA (także utrzymywanego przez Ratusz jako spółka miejska) tak samo będzie pracować jako "specjalista ds. obsługi korespondencji".
          W efekcie nic się nie zmieni. Jak jest dobrze, to Ruta weźmie premię za świetne działanie ZTM-u. Jak będzie źle, to Ruta weźmie premię za wydanie negatywnej opinii zarządowi MZA jako członek rady nadzorczej MZA.
          • Gość: wars Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił IP: *.ip.netia.com.pl 14.01.13, 14:40
            właśnie to Paweł napisałem.

podobny list dostałem w zeszłym roku. Wracałem w nocy do domu. Stałem na przystanku przy Rondzie ONZ. Nocny autobus tylko mnie minął i zatrzymał się 500 m dalej, na Marszałkowskiej. Oczywiście nie dogoniłem go. Na przystanku na Świętokrzyskiej nie było informacji, że przystanek jest przeniesiony. 30 min czekania. Następny nie zatrzymał się mimo machania.
            Wróciłem taksówką, mimo że mam bilet miesięczny. Napisałem skargę i otrzymałem słodkie pierdzenie od ZTM, że MZA sprawdzi i dołoży starań. GÓWNO.
            • Gość: stary pijak Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił IP: 176.111.229.* 08.02.13, 17:18
              > Wróciłem taksówką, mimo że mam bilet miesięczny. Napisałem skargę i otrzymałem
              > słodkie pierdzenie od ZTM, że MZA sprawdzi i dołoży starań. GÓWNO.

To stwarza wspaniałe możliwości:
              www.youtube.com/watch?v=TG-6iobBUqI
    • nf123 Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił i... 14.01.13, 12:10
      do Afganistanu ich! niech tam obiją komuś mordę ścierwa!
      • Gość: kaho Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił IP: *.warszawa.mm.pl 08.02.13, 16:53
        Takie szczurze ścierwo zostało by zeżarte przez taliba i wys..e bez rycyny.
    • Gość: mokotowianin Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił i... IP: *.landtech.com.pl 14.01.13, 12:13
      Gó...arze zostali objęci dozorem!?!W takich sytuacjach staję się zwolennikiem 30-dniowego zatrzymania w areszcie śledczym ze wszystkimi atrakcjami. Włącznie z laniem pałami przez książkę telefoniczną. Wszak wina została im praktycznie udowodniona.
    • Gość: benek Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił i... IP: *.uw-fw1.rtr.net.uw.edu.pl 14.01.13, 12:30
      te jednostki wykluczyły się ze społeczeństwa, więc nie obowiązują ich prawa człowieka, a co za tym idzie, można ich odstrzelić, zanim się ta zaraza rozmnoży
      • Gość: pat Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.01.13, 12:34
        To oficjalne stanowisko Uniwersytetu Warszawskiego? ;-).
    • penible4 a pozostali pasażerowie? 14.01.13, 12:39
      powinni odpowiadać za współudzial w pobiciu - bo jak sadzę milcząco patrzyli w okna, zamiast reagowac.

Dla chętnych do bitki karą powinny być robory publiczne pod nadzoere - póki co jest troche lodu do odkuwania na ulicach
      • Gość: smialek Re: a pozostali pasażerowie? IP: *.scansafe.net 14.01.13, 13:47
        Jakby ktos próbował pomoc facetow to wg prawa była by to już bójka i gdyby Ci bandyci przegrali i złożyli skarge to tamci dwaj by mieli teraz sprawe.
        Lepiej sie nie bronic i dac sie pobić, wiadomo przecież ze policja pozniej sprawców złapie.
        • zdzisiek66 Naród tchórzy 14.01.13, 14:03
          Nie reagować, udawać, że się nie widzi, bo strach, że się w zęby dostanie albo będą po policji włóczyć. Na cały autobus eunuchów tylko jeden facet okazał się prawdziwym mężczyzną.
          Ma złamany nos, ale jaja na swoim miejscu. A reszta kastratów potulnie, z podkulonymi ogonkami wróciła do domu, ciesząc się, że w nic nie zostali wciągnięci.
          Kobiety też mogłyby zareagować, podobno jest równouprawnienie, niedyskryminacja itp. i kobiety są gotowe zastąpić mężczyzn w każdej roli społecznej?
          • Gość: Misiaczek Re: Naród tchórzy IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 16:07
            Zdzisiek pie....isz jak bys namarzł! Ludzie sie nie boją i mają ochde chwycic za ryj takiego gnoja ale nie maja oparcia w systemie!!! Przyklad ? prosze pewnien dobry człowiek szedł drofga na wsi do domu. Widzi jak przed nim auto wali w drzewo i płonioe. Ratuje dwoje młodych ludzi z ognia (nie wielkie rany) on sam jest ogromnie oparzony i ranny. Finał akcji żadnego odszkodowania żadnej pomocy gdyż UWAGA !!! ON NIE BYŁ UCZESTNIKIEM WYPADKU!!! Czy teraz rozumiesz dlaczego ludzie siedza na dupie i nic nie robią?
            • zdzisiek66 Re: Naród tchórzy 15.01.13, 10:41
              To, że system premiuje tchórzostwo, nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Nie mówię tu o tym, że ktoś nie zdecyduje się na heroiczny czyn, bo wiadomo, że nie każdy potrafi być bohaterem. Mówię o odwracaniu się w drugą stronę na widok gnojów katujących człowieka.
          • Gość: kubadziu Re: Naród tchórzy IP: *.pansa.pl 15.01.13, 09:53
            @zdzisiek66
            Mam czuć się tchórzem dlatego, że:
            1. nie wiem jak reagować przy tak dużej dawce chamstwa i agresji (w domu i w szkole uczono mnie poszanowania praw bliźniego, a nie sztuki samoobrony i walki wręcz);
            2. wiem że nie mam szans, gdy sam wystąpię przeciw grupce nachlanych nieobliczalnych gnojów;
            3. wiem, że są małe szanse, aby ktoś z przypadkowych świadków mnie wsparł?
            • zdzisiek66 Re: Naród tchórzy 15.01.13, 10:51
              A szczerze, jak się czujesz w takiej sytuacji? Dwóch gnojów katuje odważnego człowieka, a ty razem z innymi udajesz, ze nie widzisz, kulisz się wystraszony i mamroczesz pod nosem: "nie mam szans, nikt mnie nie wesprze, nie tak mnie wychowano, o Boże, dzięki Ci wielkie, że biją tamtego, a nie mnie"
              Wypierasz prawdę i usprawiedliwiasz się na wszystkie możliwe sposoby, ale w głębi ducha nie czujesz się tchórzem?
              Wracasz do żony i opowiadasz z dumą zdarzenie, chwaląc się, że siedziałeś cicho jak trusia, udając, że cię nie ma i dzięki temu to nie ciebie pobili, a ona mówi z zachwytem: brawo, mój ukochany, mój rycerzu, jaka z ciebie jestem dumna, jesteś prawdziwym mężczyzną?
              • Gość: kubadziu Re: Naród tchórzy IP: *.pansa.pl 15.01.13, 14:56
                @zdzisiek66
                Oczywiście, że nie czuję się z tym dobrze. Chodzi o to, że bez sensu jest wydawać takie sądy o świadkach zajścia. Chwila, w której jest zagrożenie twojego życia rządzi się innymi prawami niż moment gdy na spokojnie czytasz sobie taką informację w necie. Ja nie jestem w stanie ocenić, jak bym się zachował w tej konkretnej sytuacji. Jeśli Ty wiesz, że rzuciłbyś się na pomoc, to szacun.
                • zdzisiek66 Re: Naród tchórzy 15.01.13, 15:45
                  He he, prawie każdy jest bohaterem siedząc w wygodnym fotelu :)
                  Nie chcę tu zgrywać bohatera fightera, ale bywałem w takich sytuacjach i pamiętam swoje reakcje, oberwać przy takiej okazji też mi się zdarzyło, więc nie mam powodu sądzić, że tym razem bym podkulił ogon i udawał, że mnie nie ma.
                  A o tobie w sumie dobrze świadczy, że masz wątpliwości odwrotne. I tak mi się jakoś wydaje, że coś byś jednak zrobił :) I wcale nie jest konieczne rzucanie się na bandziorów z pięściami, czasem wystarczy powiedzieć spokojnym tonem "przestańcie, bo go zabijecie".
                  W autobusie nie zadziała, ale na otwartym terenie świetnie działa oddalenie się na bezpieczny dystans i ryczenie na całe gardło "policja!!!" :)
              • nick_do_komentarzy Re: Naród tchórzy 15.01.13, 15:47
                To co piszesz to teoria, widać, że nigdy nie byłeś w podobnej sytuacji. Jest zasada, że jak nie umiesz się bić to unikasz bójki, tym bardziej, że nie otrzymasz żadnego wsparcia od instytucji państwowych. Niestety, obecnie prawo chroni bandytów i ludzie zwyczajnie nie chcą mieć kłopotów, użerania się z policją i sądami, których wcale nie interesuje ukaranie rzeczywistych sprawców co ukaranie tego, na którego winę są dowody.

Paradoksalnie jak bić się umiesz to nie powineneś się bić, bo wtedy przekraczasz tzw. obronę konieczną.

Jakiś czas temu policjant zwrócił uwagę dwóm wyrostkom i skończył z nożem w brzuchu.
        • nick_do_komentarzy Re: a pozostali pasażerowie? 14.01.13, 14:05
          Niestety, takie jest polskie prawo, a raczej jego egzekwowanie. Dla policji czy sądu nie ma znaczenia, że to dwóch oprychów napadło na normalnego faceta, jakby facet się obronił to by jeszcze odpowiadał za pobicie czy przekroczenie granic obrony koniecznej. Dla policji i sądu układ idealny, bo jest sprawca i ofiara, kolejna sprawa odhaczona, statystyka w górę.
        • penible4 Gdyby usłyszeli głosy wspierające, od 14.01.13, 14:16
          kilku osób, nie podnieśłiby ręki na człowieka!
          Ja nie mowię o biciu, choć w ostateczności i ja przyłożyłabym po łbach ciężka siatką.
          Sama wielkorotnie zwracałam uwagę na złe zachowania - czy to pijacym piwo, czy babciom sadzającymh wnuczęta na miejscu, które im ustąpiono, czy wnuczętom opierajacym stopy o siedzenia. Robie to tonem pokojwym, lub ironicznym, ale nigdy nikt nie powiedzial "Tak, prosze nie robic tego i tego!"
      • Gość: dw Re: a pozostali pasażerowie? IP: 194.181.92.* 14.01.13, 15:00
        Pozostali pasażerowie nie byli idiotami żeby czepiać się dwóch podpitych młodych facetów. Jeśli łamią przepisy i zasady współżycia społecznego paląc i pijąc w autobusie, to nie ma co liczyć na to że zgaszą pety, schowają browary i przeproszą.
      • Gość: w Re: a pozostali pasażerowie? IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.13, 23:33
        żałosny jestes bohaterze przed monitorem kompuetera
    • Gość: paranoja pikczer tylko 3 lata, a 10 lat za rzucenie.... IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 12:57
      kałamarzem w bohomaza
    • Gość: kris Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił i... IP: 212.180.156.* 14.01.13, 13:02
      Dostaną po 50zł i po sprawie. To Polska właśnie.
    • Gość: młody cham z woli Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił i... IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 13:10
      Jak ktoś sobie popija piwko po robocie jak to często się zdarza to nie reaguję, bo samemu mi się zdarzy czasami. Na papierosy zawsze, ale ja nie mam 51 lat i raczej z wyglądu po 12 lat treningów też mało przyjemny jestem. Szczeniaki poczuły się mocno przeciwko starszemu facetowi i tyle. 0 szacunku dla starszych to właśnie jest skutek wprowadzenia ogłupiającej szkoły "gimnazjum" bydło które po tym wychodzi nie ma szacunku do nikogo i do niczego.
      • Gość: pp Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił IP: *.as13285.net 14.01.13, 14:08
        A to jakiś problem wypić to piwo w domu, zamiast chlać w autobusie?
        • nick_do_komentarzy Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił 14.01.13, 17:09
          Na pewnym etapie choroby to za bardzo suszy, żeby wytrzymać do domu.
    • Gość: wawiak Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił i... IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 13:14
      26-lat?
      Czyli pierwsze bezpoborowe pokolenie daje o sobie znać.

• Gość: pp Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił IP: *.as13285.net 14.01.13, 16:38
        Jakie pierwsze bezpoborowe pokolenie? Ludzi po studiach do wojska nie brano już w 2001 roku, więc pierwsi ludzie, których ta wątpliwa przyjemność ominęła mają już po 37 lat. Sam w wojsku też nie byłem, a jakoś nie chleję w autobusach. Więc to nie jest kwestia tego, czy ktoś był w wojsku, czy nie był...
        • nick_do_komentarzy Re: Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił 14.01.13, 17:12
          No poborowi to już szczególnie wzorowi pasażerowie są, w autobusach i przedziałach spozywają co najwyżej mandarynki.
    • pompo0 No cóż? Ktoś im kiedyś powiedział.Róbta co chceta! 14.01.13, 13:16
      I to są m. innymi tego rezultaty. W Szkole Wychowca nic im nie może zrobić, bo Go oskarżą albo o pobicie albo molestowanie., Rodzice w większości polewają ten temat i oto mamy rezultaty. Będzie jeszcze gorzej, bo żadna Partia polityczna nie chce sie temu Elektoratowi, narazić....A Kościół? Albo nie chodzą Młodzi na naukę religii albo jednym uchem słuchają co Ksiądz mówi a drugim wypuszczają. Tak jak ich Rodzice którzy chodzą do Kościoła w niedzielę i Święta. Wysłuchują Homilię w różny sposób (najczęściej patrzą na zegarek kiedy saię skończy) wyjdą z Kościoła i robią po swojemu. Czyli telewizor, balanga albo święty spokój czyli brak zainteresowania tym co robią i z kim ich pociechy.
      • zdzisiek66 Re: No cóż? Ktoś im kiedyś powiedział.Róbta co ch 14.01.13, 13:54
        Taa, pobili, bo nie chodzili na religię albo chodzili, ale nie dość uważnie spijali słowa z ust Księdza.
        W takich laickich Czechach, gdzie religii nie mają w szkołach, a do kościoła mało kto chodzi, to normalnie strach wyjść na ulicę. Natychmiast ateiści pobiją, zgwałcą i ograbią.
        A odnośnie czepiania się Owsiaka, to nigdy nie słyszałem, żeby popierał przemoc, a wśród pół miliona widzów Przystanku Woodstock jakoś dziwnie mało bójek.
        A pochwal się może przy okazji, co TY zrobiłeś dla chorych dzieci albo w ogóle dla bliźnich w potrzebie?
      • Gość: lucek666 Re: No cóż? Ktos ma religię i co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 19:47
        Skoro "ktoś" to powiedział, to czemu np Ty i większość społeczeństwa nie zachowuje się agresywnie i nie bije ludzi? To pseudo psychologia rodem z parafii. Zawsze są i będą bandyci, którzy żyją po to tylko, żeby dokopać słabszemu. Nie mieszaj w to Owsiaka i szkoły, ani nawet rodziców takich facetów- to wszystko hormony i geny.
      • Gość: Adam Re: No cóż? Ktoś im kiedyś powiedział.Róbta co ch IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 17:42
        Ględzisz jak potłuczony. Idź i odpocznij.
    • johanna_haase Kamil z Sebastianem :-) 14.01.13, 13:21
      Ciekawa byłaby statystyka policyjna, gdyby grupować sprawców wg imion. Coś mi mówi, że grupa Sebastianów, Kamilów, Patryków, Danieli mogłaby mieć nadreprezentację.
      • Gość: japonczyk Re: Kamil z Sebastianem :-) IP: *.cent.edu.pl 14.01.13, 13:48
        jeszcze Norbert :)
        • Gość: adrianna i jeszcze Dawid i Adrian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 14:13
          ktoś z takim imieniem rzadko jest przystosowany do życia w społeczęństwie, raczej dysfunkcyjni
    • Gość: dfg Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił i... IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 14:32
      Kamil i Sebastian, naprawdę wszystko jasne.
    • Gość: sdaf ach ten inteligencki "Mokotów" IP: *.ip.netia.com.pl 14.01.13, 14:41
      d
      • Gość: Paweł Re: ach ten inteligencki "Mokotów" IP: *.com 14.01.13, 14:52
        Od kiedy to Mokotów miałby być inteligencki? To Żoliborz od dziesięcioleci jest dzielnicą inteligencką. A na Mokotowie, BTW, jest wg. policyjnych statystyk największa przestępczość, więc chyba nie dziwią takie wybryki.
    • Gość: parkingowy Pili w autobusie. Pobili pasażera, bo zwrócił i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 15:18
      W takich sytuacjach - sąd z automatu powinien orzekać ujawnienie personaliów i wizerunku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka