Dodaj do ulubionych

najlepsze kino w Warszawie

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 14:38
proponuje Relax, kultowe kino
Obserwuj wątek
    • bebe1 Re: najlepsze kino w Warszawie 20.03.02, 15:40
      Gość portalu: chrust napisał(a):

> proponuje Relax, kultowe kino

____
      dla mnie kultowy jest raczej Muranow
      nieczynne juz kino studyjne na Foksal
      Wars na Rynku Nowego Miasta

a z kin komercyjnych - Cinema City Sadyba - rewelacyjny sufit w hallu

• Gość: Otto Re: najlepsze kino w Warszawie IP: *.astercity.net / 10.132.129.* 20.03.02, 16:12
        Najlepsza była Moskwa
        • Gość: Tolba Re: najlepsze kino w Warszawie IP: 157.25.31.* 20.03.02, 17:03
          Gość portalu: Otto napisał(a):

> Najlepsza była Moskwa

No sorki, ale pod jakim względem? Moskwa była syfiasta in my opinion. A
          pamiętacie koleje przed Relaxem ciągnące się wzdłuż Pasażu? To były czasy:)
          • eela Re: najlepsze kino w Warszawie 21.03.02, 09:26
            Wcale nie była syfiasta. Ja ją bardzo lubiłam. Syf to jest dopiero teraz.
            Zeszpecili ładny zakątek Warszawy
            • Gość: Ewawa Re: najlepsze kino w Warszawie IP: 217.153.32.* 21.03.02, 09:44
              eela napisał(a):

> Wcale nie była syfiasta. Ja ją bardzo lubiłam. Syf to jest dopiero teraz.
              > Zeszpecili ładny zakątek Warszawy

Ten szklany dom jest takim samym syfem jak moskwa w tamtych czasach. Powody
              jednak są podobne biorąc pod uwagę nastroje w kraju wtedy i teraz. Pierwszy jest
              symbolem konsumenckiej mass-mody, drugi swoją "piękną" nazwą przypominał o
              adresie ówczesnych władz. Oba drażniły/-ą.

• ja_zadra Re: najlepsze kino w Warszawie 20.03.02, 17:04
          Łza się w oku kręci jak myślę o starym Iluzjonie... panie co to było za kino, a dziś lubie chodzić do
          Kulrury, po remoncie kibli zrobiło się ludzko.
          • Gość: bart Re: najlepsze kino w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 17:21
            Relax
            • Gość: jak Re: najlepsze kino w Warszawie IP: 193.150.166.* 20.03.02, 17:44
              może to co powiem jest na swój sposób profanacją idei kina, ale ja osobiście najbardziej lubię sale w Galerii
              Mokotów...wygodne, kameralne, z możliwościa wlewania w siebie amerykańskiej coli...
        • beggar Re: najlepsze kino w Warszawie 20.03.02, 18:19
          Bravo Otto. Co prawda kino nie było luksusowe, i zawsze pełno hołoty na
          balkonie, ale ja nie mogę im darować, że nie nazwali tego nowego multipleksu
          kinem Moskwa. Co im by to zaszkodziło? Małymi literkami dopisać, że chodzi o
          taką czy inną korporację i cześć.
          • Gość: Marta Re: najlepsze kino w Warszawie IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 20.03.02, 18:55
            A ja uwielbiam Multikino na Ursynowie.5 minut spacerkiem od domu,super wygodne
            fotele,dobrze się ogląda.A najlepiej jest w ciągu dnia w dzień powszedni-wtedy
            często jestem w sali sama.
            • Gość: maja Re: najlepsze kino w Warszawie IP: 195.94.201.* 21.03.02, 09:14
              chyba że dzwięk jest tak głośny, że uszy i głowa puchną. Hodują pokolenie
              gluchych.
    • Gość: jamo Re: najlepsze kino w Warszawie IP: 217.99.1.* 20.03.02, 21:09
      po tych wszystkich remontach i modernizacjach
      mi najbardziej przypadl do gustu ATLANTIC.
      przystepne ceny i bardzo przyjemne sale
      a z tych bylych, nieobecnych to milo wspominam
      Sawa, Iluzjon, Capitol,
      • Gość: Marta Re: to "Capitolu" już nie ma? IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 20.03.02, 21:32
        • Gość: jamo Re: to IP: 217.99.1.* 21.03.02, 20:48
          a no nie ma
          zamkneli ze 3 miesiace temu:(
    • Gość: Zocha Re: najlepsze kino w Warszawie-DOMOWE!!!! IP: *.chello.pl 20.03.02, 22:06
      1.przystępna cena
      2.wygodne fotele
      3.bogato zaopatrzony barek z miłą obsługą topless
      4.zawsze są bilety
      5.doskonałe towarzystwo
      PZDR.
      • tolba Iluzjon 21.03.02, 08:36
        Z tego miejsca chciałbym bardzo podziękować pani B. Blidzie (o ile mnie pamięć
        nie myli) za wypieprzenie Iluzjonu z jego dawnej lokalizacji. Tak atrakcyjne
        miejsce nie powinno być wykorzystywane na przybytek prezentujący
        pseudotwórczość jakichś tam Bergmanów, Polańskich, czy innych wywrotowców. O
        wiele lepszym i jakże trafionym okazał się pomysł umieszczenia w miejscu
        Iluzjonu magazynu map (nie wiem, czy w końcu powstał). Jeszcze raz serdecznie
        dziękuję ;///
        • eela Re: Iluzjon 21.03.02, 09:29
          Ja najczęściej chodzę do Iluzjonu, czyli dawnej Stolicy. Fajna kinowa
          atmosfera, jak za dawnych lat. Obok jest Cafe Iluzjon z szafą grającą.
          Odwiedzam też Paradiso, ale nie dla wystroju kina, tylko dla filmów. Czasami
          chodze do Galerii Mokotów, ale na filmy kameralne, które zawsze sa w małej sali
    • Gość: Kulka Re: najlepsze kino w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 11:02
      Muranów:)
    • Gość: maniek Re: najlepsze kino w Warszawie IP: *.pse.pl 21.03.02, 12:26
      Muranów, bo dobry dojazd i niezłe filmy. Ale byłem ostatnio w Multikinie na
      Ursynowie- polecam gdy w filmie roi się od efektów specjanych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka