Gość: chrust IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 14:38 proponuje Relax, kultowe kino Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebe1 Re: najlepsze kino w Warszawie 20.03.02, 15:40 Gość portalu: chrust napisał(a): > proponuje Relax, kultowe kino ____ dla mnie kultowy jest raczej Muranow nieczynne juz kino studyjne na Foksal Wars na Rynku Nowego Miasta a z kin komercyjnych - Cinema City Sadyba - rewelacyjny sufit w hallu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otto Re: najlepsze kino w Warszawie IP: *.astercity.net / 10.132.129.* 20.03.02, 16:12 Najlepsza była Moskwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolba Re: najlepsze kino w Warszawie IP: 157.25.31.* 20.03.02, 17:03 Gość portalu: Otto napisał(a): > Najlepsza była Moskwa No sorki, ale pod jakim względem? Moskwa była syfiasta in my opinion. A pamiętacie koleje przed Relaxem ciągnące się wzdłuż Pasażu? To były czasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: najlepsze kino w Warszawie 21.03.02, 09:26 Wcale nie była syfiasta. Ja ją bardzo lubiłam. Syf to jest dopiero teraz. Zeszpecili ładny zakątek Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewawa Re: najlepsze kino w Warszawie IP: 217.153.32.* 21.03.02, 09:44 eela napisał(a): > Wcale nie była syfiasta. Ja ją bardzo lubiłam. Syf to jest dopiero teraz. > Zeszpecili ładny zakątek Warszawy Ten szklany dom jest takim samym syfem jak moskwa w tamtych czasach. Powody jednak są podobne biorąc pod uwagę nastroje w kraju wtedy i teraz. Pierwszy jest symbolem konsumenckiej mass-mody, drugi swoją "piękną" nazwą przypominał o adresie ówczesnych władz. Oba drażniły/-ą. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_zadra Re: najlepsze kino w Warszawie 20.03.02, 17:04 Łza się w oku kręci jak myślę o starym Iluzjonie... panie co to było za kino, a dziś lubie chodzić do Kulrury, po remoncie kibli zrobiło się ludzko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: najlepsze kino w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 17:21 Relax Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: najlepsze kino w Warszawie IP: 193.150.166.* 20.03.02, 17:44 może to co powiem jest na swój sposób profanacją idei kina, ale ja osobiście najbardziej lubię sale w Galerii Mokotów...wygodne, kameralne, z możliwościa wlewania w siebie amerykańskiej coli... Odpowiedz Link Zgłoś
beggar Re: najlepsze kino w Warszawie 20.03.02, 18:19 Bravo Otto. Co prawda kino nie było luksusowe, i zawsze pełno hołoty na balkonie, ale ja nie mogę im darować, że nie nazwali tego nowego multipleksu kinem Moskwa. Co im by to zaszkodziło? Małymi literkami dopisać, że chodzi o taką czy inną korporację i cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: najlepsze kino w Warszawie IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 20.03.02, 18:55 A ja uwielbiam Multikino na Ursynowie.5 minut spacerkiem od domu,super wygodne fotele,dobrze się ogląda.A najlepiej jest w ciągu dnia w dzień powszedni-wtedy często jestem w sali sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: najlepsze kino w Warszawie IP: 195.94.201.* 21.03.02, 09:14 chyba że dzwięk jest tak głośny, że uszy i głowa puchną. Hodują pokolenie gluchych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamo Re: najlepsze kino w Warszawie IP: 217.99.1.* 20.03.02, 21:09 po tych wszystkich remontach i modernizacjach mi najbardziej przypadl do gustu ATLANTIC. przystepne ceny i bardzo przyjemne sale a z tych bylych, nieobecnych to milo wspominam Sawa, Iluzjon, Capitol, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: to "Capitolu" już nie ma? IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 20.03.02, 21:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamo Re: to IP: 217.99.1.* 21.03.02, 20:48 a no nie ma zamkneli ze 3 miesiace temu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: najlepsze kino w Warszawie-DOMOWE!!!! IP: *.chello.pl 20.03.02, 22:06 1.przystępna cena 2.wygodne fotele 3.bogato zaopatrzony barek z miłą obsługą topless 4.zawsze są bilety 5.doskonałe towarzystwo PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
tolba Iluzjon 21.03.02, 08:36 Z tego miejsca chciałbym bardzo podziękować pani B. Blidzie (o ile mnie pamięć nie myli) za wypieprzenie Iluzjonu z jego dawnej lokalizacji. Tak atrakcyjne miejsce nie powinno być wykorzystywane na przybytek prezentujący pseudotwórczość jakichś tam Bergmanów, Polańskich, czy innych wywrotowców. O wiele lepszym i jakże trafionym okazał się pomysł umieszczenia w miejscu Iluzjonu magazynu map (nie wiem, czy w końcu powstał). Jeszcze raz serdecznie dziękuję ;/// Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Iluzjon 21.03.02, 09:29 Ja najczęściej chodzę do Iluzjonu, czyli dawnej Stolicy. Fajna kinowa atmosfera, jak za dawnych lat. Obok jest Cafe Iluzjon z szafą grającą. Odwiedzam też Paradiso, ale nie dla wystroju kina, tylko dla filmów. Czasami chodze do Galerii Mokotów, ale na filmy kameralne, które zawsze sa w małej sali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulka Re: najlepsze kino w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 11:02 Muranów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: najlepsze kino w Warszawie IP: *.pse.pl 21.03.02, 12:26 Muranów, bo dobry dojazd i niezłe filmy. Ale byłem ostatnio w Multikinie na Ursynowie- polecam gdy w filmie roi się od efektów specjanych. Odpowiedz Link Zgłoś