Dodaj do ulubionych

Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dlac...

05.02.13, 08:16
A może Słoika i Leminga ?
Obserwuj wątek
    • khaed Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 08:25
      "Słoika" to się mówi na Sarmacką, a dokładniej "Al. Słoików" ;-)
      • Gość: World Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.lpp.com.pl 05.02.13, 10:07
        "Jednak - jak to często bywa - facebookowa popularność nie przełożyła się na realne zainteresowanie"

I taka jest właśnie prawda o "szczekaniu" w internecie. Nawet tutejsze "pyskówki" na forum nie mają aż takiego znaczenia, dopiero realne wybory pokazują jak jest :)
      • Gość: mieszkanka Wilanow co to za określenie? IP: *.30.96.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.13, 11:43
        Jesteśmy ludzmi, warszawiakami, ale na pewno nie lemingami!
        cytat z Wklipedia:
        Lemingi (Lemmini) – plemię gryzoni z podrodziny nornikowatych[1][4][5]. Lemingi zamieszkują tereny północnej Europy, Azji i Ameryki Północnej.

Słoik to również nie jest dobre określenie dla człowieka!

Nie można ludzi przezywac tylko ze względu na to gdzie mieszkają!
        TO OBRAŹLIWE!!!!

To tak jak do kobiety Byście mówili SUKA!
        Na jedno wyjdzie!

• rydzyk_fizyk Re: co to za określenie? 05.02.13, 11:47
          pl.wikipedia.org/wiki/Lemmings
          • Gość: mieszkanka wilanow Re: co to za określenie? IP: *.30.96.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.13, 11:51
            a co to ma wspólnego z Wilanowem???
            • steamtrain Re: co to za określenie? 05.02.13, 12:15
              > a co to ma wspólnego z Wilanowem???

Wilanów to pomnik kredytowej głupoty. Osiedle z fatalną komunikacją i mieszkania kupowane własnie przez lemingów na wyscigi, często w najgorszym momencie finansowym (hossa na dochodach i na wysokości złotówki) na pokaz by być cool i trendy. To getto lemingów. Etos bezmyślnosci i lanserstwa często zakończony tak jak kończyły słynne lemingi w grze.
              • Gość: tomi_78 Znów was napuszczono na siebie. IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 13:05
                Ok. pobluzganie się w necie, czasem bywa zabawne, ale stosowanie nazw Leming czy Słoik przez gazety już trochę niepoważne.

Znowu jesteśmy na coś podzieleni: na Katoli i Antykatoli, Lemningów i Antylemingów, Słoików i Antysłoików, zwolenników Katastrofy smoleńskiej i Zamachu smoleńskiego i tak w kółko i w kółko, jak długo jeszcze dacie się podpuszczać?

Czy ktoś kto został napuszczony na Lemingów kredytowych, sam nie jest Lemingiem wkręconym przez medialnych zadymiarzy?

A po co to wszystko? Ano po to, żebyśmy np. razem nie zadawali pytań, w stylu, kiedy wreszcie w Polsce wzorem Irlandii, powiedzą nam kto dodawał soli do mięsa. Jak to możliwe, że skoro co roku mamy deficyt, nasz całkowity dług publiczny się ponoć obniżą, itp.? Bo Lemingi mają się takimi sprawami nie interesować.
            • Gość: ss Re: co to za określenie? IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 22:54
              sssssssssssssss
        • Gość: 01 Re: co to za określenie? IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.02.13, 12:44
          > Jesteśmy ludzmi, warszawiakami, ale na pewno nie lemingami!
          > cytat z Wklipedia:
          > Lemingi (Lemmini) – plemię gryzoni z podrodziny nornikowatych.
          > Lemingi zamieszkują tereny północnej Europy, Azji i Ameryki Północnej.

Skąd ta pewność, że nie należysz do nornikowatych?
        • Gość: Ja Re: co to za określenie? IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.13, 13:24
          Jesteśmy Warszawiakami
          :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Suka - to nie jest obraźliwe
        • Gość: JAN białe to białe ,słoik to słoik IP: *.ip.netia.com.pl 06.02.13, 08:36
          gdzie tu obraza ? albo jestes słoikiem albo nie . brzdęk brzdęk
      • gczern Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 13:36
        ;) chyba sam to wymyśliłeś na poczekaniu, słoiki mieszkają na Białołęce bo tylko tam ich na to stać. Sarmacka to wprawdzie ciasna uliczka ale bloki są jednak z górnej półki, na szczęście nie mieszka tam byle kto chociaż oczywiście nowobogackie chamy wszędzie się pojawiają. Więc mniej zawiści i więcej pracy a może będziesz mógł tam kiedyś zamieszkać zamiast psioczyć na niesprawiedliwości tego świata ;)
        • steamtrain Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 13:50
          gczern napisał:
          >. Więc mniej zawiści i więcej pracy a może b
          > ędziesz mógł tam kiedyś zamieszkać zamiast psioczyć na niesprawiedliwości tego
          > świata ;)

Ależ sie zafiksowałeś na tej "wartości" Wilanowa..... LOL.

Problem w tym, że mieszkania na Wilanowie tanieją szybciej niż w innych dzielnicach. Polecam wykresy portali sprzedażowych. A w tej chwili cena Wilanowa jest średnią dla Wawy. Więc gdzie ta unikalność i "prestyż" ?? Rynek sam weryfikuje wartość...

PS : żeby nie było - nie, nie zazdroszczę, nie jestem "zawistny" itp pierdoły.
          Poprostu prostuje te duperele o prestiżowości betonowego osiedla, gdzie bloki upchane są jak rodzynki na dobrym cieście a niedaleko majaczy kopuła świątyni.
          Czy byłem na wilanowie ? Tak byłem niejednokrotnie na tzw "parapetówkach".
          Jest brzydko, betonowo i bez klimatu.Nawet jesli bloczki troszkę ładniejsze i nowsze.
          100 razy wole Ursynów choć na nim nie mieszkam.
          Naturalnie to moja opinia i nie mam jej zamiaru forsować.
        • Gość: cia e Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 15:37
          Bardzo słuszna wypowiedź.
        • Gość: warszawiak z babki aleś nierozumny! IP: *.play-internet.pl 05.02.13, 20:55
          Słoiki mieszkają w całym mieście. W większym lub mniejszym nasileniu.
          Najwięcej znajdziesz ich na linii metra - i to są ci najgorsi, bo zwykle nie stać ich na kupno mieszkania, a chcą mieszkać w "dobrym" miejscu, więc wynajmują mieszkanie, pokój...

Potem masz wiele słoików na obrzeżach miasta, gdzie najwięcej budowano, a więc alfabetycznie: Białołęka, Bemowo, Ursus, Ursynów (+ sprawa metra), Wilanów. Potem Włochy, Bielany.

Ci z sochaczewów, spod łowiczów, kaliszów, zgierza, skierniewic i bełchatowa mieszkają zwykle w Ursusie i Wilanowie oraz na Ursynowie i Bemowie. Ci spod Łochowa, Siedlec, Zambrowa na Białołęce.
          Zauważyć trzeba, że na Wilanowie być może mieszkają trochę zamożniejsze słoiki, gotowe płacić ponad 10.000 za metr apartamentu. W pozostałych dzielnicach były i są raczej podobne warunki, na Białołęce może trochę taniej. Ale trzeba jeszcze podkreślić, że Białołęka ma bardzo dużą część willową czy domów jednorodzinnych: pół wschodniej Białołęki, Białołęka Dworska, Choszczówka... Biedoty nie stać na kupno i - co ważniejsze - utrzymanie domu.

Także, to samozadowolenie proponuję schować w buty.
          a Warszawa to dziś jedno wielkie słoikowo. Nie wiem skąd się tyle tego wzięło. Wszyscy kumple (warszawiacy) mają żony przyjezdne. W pracy mnóstwo przyjezdnych... To idzie w setki tysięcy...
          • Gość: haha Re: aleś nierozumny! IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 21:41
            haha super to napisales, matko jak dobrze ze sa jeszcze Warszawiacy na tym forum pozdrawiam Cie
    • robot_humano Lemingi z pejsbuka raczej 05.02.13, 08:30
      "Tym bardziej, że poświęcony rondu Leminga profil na facebooku ma prawie 800 fanów"
      Kogo zdrowego na umyśle obchodzi wynik klikania w necie?
    • Gość: LOL raczej Rondo PiSłoika podkarpackiego:) IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 09:17
    • tom_aszek Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 09:17
      lg64 napisał:

> A może Słoika i Leminga ?

To może "Rondo Leminga w Słoiku"?
    • Gość: tadeo Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dlac... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 09:22
      Tiaaa, własnie widać jak ta nazwa się "przyjęła" i jak mieszkańcy tego osiedla "sami zaczęli siebie tak żartobliwie nazywać". Co to za brednie? Kto widział leminga, który w pełni świadomie przyznaje, że jest lemingiem tzn. zgodnie z definicją POpiera jedyną słuszną partię, korzystając przy tym z rozgrzeszenia ignorancja i indolencją?
      • Gość: m Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.rev.snt.net.pl 05.02.13, 09:39
        Ktoś chce odebrać pomysłodawcom słowa "leming", jego pejoratywne zabarwienie, przez upowszechnienie i wmówienie, że gdzieś "wszyscy" tak siebie z dumą nazywają. Codziennie tutaj na głównej "istotne" informacje o perypetiach "lemingów" w wilanowie, wie ktoś po co?
        • zewszad_i_znikad Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 10:52
          A co jest złego w rozbrajaniu obelg? Lepiej, by ich za dużo nie było. Lepiej, by nie było wrogości człowieka wobec człowieka!!
        • belle.du.jour Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 11:45
          Po to by podsycac nienawiśc ( a tym samym oglądalnośc). Teksty o "lemingach z Miasteczka Wilanów" bardzo dobrze sie sprzedają, więc redaktorzy GW ciągle podsycają nienawisc całej Polski do MW tekstami o rzekomych poczynaniach tutejszych mieszkańców. Jestem przekonana, że GW ma człowieka wyszukującego nowe, "gorące" tematy o "lemingach" z GW bo to kręci tłuszczę. Ludzie są zawistni, zakompleksieni i sfrustrowani, więc bardzo lubią dokopac komuś, kto wydaje im się lepszy od nich samych. Ma to oczywiście niewiele wspólnego z rzeczywistością.
          • steamtrain Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 12:18
            > Ludzie są zawistni, zakomplek
            > sieni i sfrustrowani, więc bardzo lubią dokopac komuś, kto wydaje im się lepszy

Lepszym na kredyt. Tak, jasne.

> Ma to oczywiście niewiele wspólnego z rzeczywistością.

Tylko czemu ilosć licytacji komorniczych najbardziej rosnie na Wilanowie. Pewnie przez tę zawiść. A może przez przypadek.
            • intransigent Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 14:18
              steamtrain napisała:

> Tylko czemu ilosć licytacji komorniczych najbardziej rosnie na Wilanowie. Pewni
              > e przez tę zawiść. A może przez przypadek.

Jakieś źródło, czy to kolejne urojenia?
              • rydzyk_fizyk Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 15:05
                Najbardziej to pewnie nie rośnie ale można trafić na barwne przypadki:

PRZYŁĄCZENIE KOLEJNEGO WIERZYCIELA WSPÓLNOTY MIESZKANIOWEJ "APARTAMENTY IMPRESJA" DO EGZEKUCJI Z NIERUCHOMOŚCI OBJĘTEJ NINIEJSZĄ KSIĘGĄ WIECZYSTĄ W SPRAWIE KM 4200/11 NA PODSTAWIE TYTUŁU WYKONAWCZEGO NAKAZU ZAPŁATY W POST. UPOMINAWCZYM SĄDU REJONOWEGO DLA WARSZAWY MOKOTOWA Z DNIA 07-07-2010 R. , SYGN. AKT II NC 23281/10 ZAOPATRZONEGO W KLAUZULĘ WYKONALNOŚCI Z DNIA 29-11-2010 R.

Oczywiście do kompletu bank i alimenty:

www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/46845
                Hipoteka na 1,2 mln, oszacowanie na niecałe 700 tys. Get in, get out.
                • steamtrain Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 15:52
                  rydzyk_fizyk.

Rosnie, głownie dlatego, że %-owo najwięcej lemingów/dzieci hossy tam własnie kupowało w stosunku do całości. Jak znajde link podeslę, coby takim "specjalystom" jak ten powyżej pokazać.
                  • intransigent Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 16:25
                    steamtrain napisała:

> rydzyk_fizyk.
                    >
                    > Rosnie, głownie dlatego, że %-owo najwięcej lemingów/dzieci hossy tam własnie k
                    > upowało w stosunku do całości. Jak znajde link podeslę, coby takim "specjalysto
                    > m" jak ten powyżej pokazać.

Szukaj, masz jeszcze parę dni ferii, jak się zacznie szkoła, mamusia zagoni do nauki i nici z trollowania na forum.
    • Gość: jesssssuuuuu wiedzialem, w Polsce to tylko martyrologia jest w IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 09:28
      modzie.
    • Gość: miecio Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 09:33
      ewentualnie "słomy w butach"
    • pawel.ccc To może rondo gumofilca będzie bardziej adekwatne 05.02.13, 10:12
      Ulice w Miasteczku Wilanów mają koszmarnie nadęte nazwy. Jak nie Herbu... czegośtam to Aleja Rzeczy... jakiejśtam. Może zmienić nazwę całego terenu na Pola balonowe ? Sama "szlachta" się tam zebrała, tylko czemu w weekendy wiatr hula po osiedlu i żywego ducha nie uświadczysz ? Jak tak dalej pójdzie to Świątynia z kopułą przypominająca "gwiazdę..." z "Gwiezdnych wojen" nie zostanie dokończona bo raczej nie ma perspektyw aby zarobiła na swoje utrzymanie. W tygodniu "szlachta" tyra w biurowcach na Postępu a w weekendy znika w pogoni za słoikami.
      • zewszad_i_znikad Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 10:57
        Nazwy nadęte, zgadzam się. A poza tym jako mieszkanka Ursynowa i okazjonalna bywalczyni Wilanowa (jeździłam rowerem lub chodziłam tam do siłowni na wolnym powietrzu, dopóki takowe nie powstały na Ursynowie, ostatnio wybrałam się do pałacu obejrzeć Labirynt Światła...) jestem zniesmaczona Wilanowem pod względem komunikacyjnym. Oczywiście bezpośredniego połączenia autobusowego z Ursynowem nie ma, ale to nic dziwnego, bo łączą nas tylko "górskie" drogi. Ale nawet w obrębie samej dzielnicy praktycznie trzeba przemieszczać się z przesiadką na Mokotowie. Dzielnica skrajnie uzależniona od samochodów, a jednak nie każdy ma samochód, nie każdego stać, nie każdy umie i nie każdy chce prowadzić...
        • belle.du.jour Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 11:36
          Ursynów strasznie się pyszni tym metrem odkąd je mają.. pamiętam jak w latach 80tych jechali do Śródmieścia upchani w autobusach jak sardynki - już na Stegnach szpilki nie dało się wcisnąc. A teraz z kolei, odkąd Ursynów się zagęścił tak, że praktycznie nie da się tam szpilki wcisnąc bo kazdy teren niezabudowany wykorzystują deweloperzy a reszta idzie na szpetne, otoczone siatką parkingi to jedynym ich plusem jest metro. Mimo metra, kiedy przyszło decydowac o następnym lokum nie chciałam kupic mieszkania w tym ogromnym i brzydkim blokowisku .. w większości przecież z wielkiej płyty. Wolę mieszkac przy Klimczaka w Wilanowie bo domy są 3-4 piętrowe, wykończone b. ładnie, duże mieszkanie o wysokim standardzie (nie ma takich na Ursynowie.. :) można kupic za ludzkie pieniądze a dzielnica nie jest "skrajnie" uzależniona od samochodów. Mój syn jeżdzi do szkoły autobusem (117) a ja sama do pracy też autobusem (130). Do pętli na której jest około 7-8 linii (nie licząc tych, które przejeżdzają z Powsina) mam dokładnie 5 min na piechotę. Inni, dalej położeni, mają 217 do metra, 422 do Centrum.. i pewnie niedługo więcej linii autobusowych.. w końcu ta częśc Wilanowa dopiero się rozwija i buduje. Byłam u znajomych na Ursynowie.. do metra trzeba było dygac od nich dobre 10 min szybkim truchtem, więc też nie wszędzie jest taki super dojazd. A budownictwo, architektura i otoczenie.. nie do porównania na korzyśc MW. Za 10 lat będą z Ursynowa uciekac do MW bo tutaj już jest ładniej (niska zabudowa, szlachetne materiały, z których budują domy, mniej ludzi, mniej samochodów niż na zastawionym Ursynowie) a infrastruktura cały czas się rozwija, sklepów jest już mnóstwo, dodają linii autobusowych na życzenie mieszkańców. Przecież to dzielnica, która cały czas się buduje. Cała ta nagonka na MW to złośc i zawiśc, typowe dla Polaków. Mam wrażenie, że na siłę szukają negatywów MW by się trochę lepiej poczuc w swoich małych norkach w dużych blokach. Acha.. mieszkanie kupiłam bez kredytu i jestem rodowitą warszawianką więc bez "słoików" proszę.. nie mam rodziny poza Warszawą (trochę szkoda.. serio..)
          • Gość: Lalalik Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 11:52
            Koleżanko, na Ursynowie to chyba byłaś raz w życiu, wtedy u znajomych, skoro takie głupoty wypisujesz. Miasteczko Wilanów to w porównaniu z Ursynowem pustynia palcem cywilizacji nietknięta.
            Szlachetne materiały na Miasteczku Wilanów? Dobre. Pogadamy za 5 lat, jak się zacznie to wszystko na łeb sypać, budowane w pośpiechu i jak najmniejszym kosztem.
            • Gość: langolier_maximus Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 19:24
              Kolezko, mieszkalam na Kabatach 8 lat (od 1999), moja mama mieszka dalej. Notabene kocham te dzielnice -uwielbiam cały Ursynow i..Wilanow ;-).Dlatego obecnie mieszkam w Wilanowie własnie. Niemniej, pamietam dobrze czasy kiedy okolice ul. przy Bazantarni na Kabatach to bylo pole, potem pole okraszone betoniarami i budowami, a jedynym miejscem zakupow byl wowczas Hit i bazarek.I ni chu chu nic więcej.Ba ja pamiętam nawet czasy jak wysiadając przy metrze Kabaty wysiadało się pośrodku niczego (a jednak już wtedy mi się tam podoabło nie wiedzieć dlaczego).Potem, stopniowo to się zmienilo, choć busz przy bażantarni zamienił się w miły placyk zabaw też stosunkowo niedawno-czekałam na to i sie nie doczekałam mieszkając tam ;-).. W Wilanowie juz teraz jest totalnie inaczej niz 5 lat temu a bedzie jeszcze lepiej jak się wszystko pobuduje, lokale w nowych budynkach zapełnią tym i owym ;-).Więc nie jeżdzij mi po mojej dzielnicy laskawie, z perspektywy mieszkańca nie tak dawnego placu budowy pt. Ursynow. BTW- na Kabatach mieszkałam w 3 mieszkaniach-wszędzie byly niedorboki, w Wilanowie zresztą tez ;-).Ot nowe budownictwo.Ale bloki z płyty lepsze nie są.
          • steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 12:21
            – Ja to, proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę.
            – No, ubierasz się pan.
            – W płaszcz – jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu?
            – Fakt!
            – Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS.
            – I zdążasz pan?
            – Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni. To jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, widzi pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny do Stadionu, a potem to już mam z górki, bo tak... w 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu, to znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma! To jeszcze mam kwadrans. To sobie obiad jem w bufecie, to po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść, tylko prosto do domu. I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się. Jem śniadanie i idę spać.
          • Gość: iza Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 12:50
            "odkąd Ursynów się zagęścił tak, że praktycznie nie da się tam szpilki wcisnąc"
            - rozumiem, że to żart? na Wilanowie są o wiele ciaśniej bloki upchane niż na Ursynowie, do tego wąskie uliczki (za to z nazwami godnymi dużych arterii), a wszyscy sąsiedzi z bloku naprzeciwko patrzą ci się w okno

Jakie "mnóstwo sklepów"? nie więcej sklepów niż na przeciętnej polskiej wsi

szlachetne materiały? ciekawe w jakim stanie będą za 10 lat te bloki, jak podmokną :-)
            • Gość: langolier_maximus Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 19:30
              Ke koza ;-)????No chyba masz na mysli stary Ursynów tak do Stokłosów.Na Ursynowie -Natolin, Imielin, Kabaty buduje się WYZEJ. Kolo Tesco walneli takie byki rożowo niebieskie, ze szok ;-).I tu i tam-deweloperzy troche nazbyt chciwi ;-).Obie dzielnice -fajne.
              I, zabawne, pamietam jak to Kabaty były znienawidzoną dzielnica ;-).Smieszne te przepychanki.A ja zawsze sobie do zycia wybieram takie znieawidzone dzielnice gdzie podobno czlowiek z Gustem i Duszą by nie splunął ;-).
        • intransigent Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 12:52
          > jestem zniesmaczona Wilanowem pod względem komu
          > nikacyjnym.

Spróbuj dostać się do Miasteczka jadąc pierwszy raz od strony Powsina :)
          Skręt w Branickiego - nie wolno, zakaz ruchu. Skręt w Klimczaka odpada - nie wolno zawracać z Przyczółkowej na sygnalizatorze kierunkowym S-3 ze strzałką kierunkową. Skręt w Al. RP - zakaz. Skręt przy Patkowskiego i Karczocha - patrz zawracanie na S-3 ze strzałką kierunkową. Taksiarz tak kiedyś przewiózł znajomych z Zawad pod Świątynię przez skrzyżowanie z Dolinką.
          • Gość: mistrz.prostej Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 08:53
            To ich ładnie pociągnął (pewnie słoik) - mógł zawrócić przy Magdzie, przy pętli.

Z tym S-3 i strzałkami to dziwna sprawa, bo jadąc Wisłostradą w kier. Wilanowa, przy Bartyckiej jest dodatkowo znak zakazu zawracania, a przy Gagarina już nie. Przy Bartyckiej łapią, a przy Gagarina nie.
      • Gość: ona Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.30.96.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.13, 11:49
        Ludzie ze wsi na pewno by płacili krocie na swój nowy kościół. Problem jest w tym, że tu mało kto jest ze wsi, raczej mieszczuchy, a na weekendy to jeżdza np ponurkować, albo pożeglować. A Wy mozecie tylko zazdrościć...
        • Gość: Buncol A tu się akurat zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 12:03
          Nie wiem skad wiele osób twierdzi ze w weekendy szczególnie latem Warszawa jest pusty bo słoiki wyjeżdżają z miasta do ojców.
          Kurcze ani ja ani moi znajomi nie mamy rodzin poza Warszawą a wszystkie weekendy staramy się spędzać poza miastem. Jak nie na rowerach do na rybach czy na działce.

Jak jestem Warszawiakiem od urodzenia to ma się kisić w bloku? Co za jakaś chora teoria
        • steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 12:22
          "a na weekendy to jeżdza np ponurkować, albo pożeglować"

U starych na wsi pożeglować? To jest wersja dla prasy a oficjalna brzmi "pomagam staremu przy krowach".
          • qibic Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 12:53
            jakbyś czasem opuścił swoje blokowisko/slumsy i pojechał na wieś zamiast lansować się na kredyt w Alpach albo Costa Brava (tudzież popularnej ostatnio Tajlandii), to zobaczyłbyś jak wieś wygląda,
            zdaje się że dawno nie byłeś i żyjesz w innej epoce.
            • steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 13:01
              > to zobaczyłbyś jak wieś wygląda,

Twoje rodzinne strony mnie nie interesują. Zwłaszcza finansowane z moich podatków i dopłat unijnych. Druga sprawa że wygląd to jedno a mentalność do drugie. To się wam nie zmienia.
              • qibic Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 13:45
                O czym ty bredzisz, przyczytaj post na na który odpisujesz zanim dasz upust swojej frustracji

po pierwsze nie masz pojęcia o czym piszesz
                po drugie nie masz pojecia do kogo piszesz
                po trzecie, masz kompleksy i starasz sie podbudowac na forum
                • steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 13:55
                  Misiu a może TY zastanowisz się do kogo piszesz ??

Jesli odpisujesz na MÓJ post to zakładam, że piszesz do mnie, jesli odpisujesz do przedmówcy to klikaj "Odpowiedz" na jego poscie.

Tak działa forum i następstwo postów - dla osób z problemami jak ty powstały nawet linie z boku postu mające pokazywać to następsto . Więc swoje "nie masz pojęcia" mów do lustra w łazience parafrazując piosenkę Ciechowskiego.
                  • qibic Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 14:27
                    Och, ale mi pojechałeś, "Misiu", aż mnie zatkało z wrażenia
                    a może Misia, albo Misiątko?

przepraszam pozostałych forumowiczów, ale dzisiaj mam ogromną ochotę pokarmić tego trolla,
                    czerpię z tego wręcz perwersyjną przyjemność (zupełnie jak kiedyś Kretynofil, zanim ilość podobnych steamtrain'owi go przerosła).
                    • steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 15:44
                      > Och, ale mi pojechałeś, "Misiu", aż mnie zatkało z wrażenia

Widać, dlatego zamiast przyznania się że dałeś dupy został ci wyłącznie pseudo-wyrafinowany bełkot na poziomie gimnazjalisty.
                      • intransigent Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 16:26
                        steamtrain napisała:

> > Och, ale mi pojechałeś, "Misiu", aż mnie zatkało z wrażenia
                        >
                        > Widać, dlatego zamiast przyznania się że dałeś dupy został ci wyłącznie pseudo-
                        > wyrafinowany bełkot na poziomie gimnazjalisty.

O, ty zapewne wiesz sporo i o gimnazjum, i o dawaniu dupy :-)
                        • steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 16:35

>
                          > O, ty zapewne wiesz sporo i o gimnazjum, i o dawaniu dupy :-)

Patrz wystarczy raz a porządnie trzasnąć cię" dyskusyjnie w pysk" żeby prostak wylazł na całego :))))))
                          • Gość: :-) Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 17:08
                            No przecież mu pierwsza zarzuciłaś dawanie dupy, a teraz że on prostak? Bo prawda zabolała?
                            • intransigent Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 17:13
                              Hehe... To troll z małym rozumkiem, odpowiada tak szybko, że nie nadąża z czytaniem, o pamiętaniu co się napisało wcześniej nie wspominając :-)
                          • intransigent Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 17:10
                            steamtrain napisała:

>
                            > >
                            > > O, ty zapewne wiesz sporo i o gimnazjum, i o dawaniu dupy :-)
                            >
                            > Patrz wystarczy raz a porządnie trzasnąć cię" dyskusyjnie w pysk" żeby prostak
                            > wylazł na całego :))))))

• steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 15:50

> przepraszam pozostałych forumowiczów, ale dzisiaj mam ogromną ochotę pokarmić t

Tak przy okazji. Piękny przykład "argumentum ad populum", też typowe dla nieudolnych dyskutantuów.
                      • intransigent Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 16:28
                        steamtrain napisała:

>
                        > > przepraszam pozostałych forumowiczów, ale dzisiaj mam ogromną ochotę poka
                        > rmić t
                        >
                        > Tak przy okazji. Piękny przykład "argumentum ad populum", też typowe dla nieudo
                        > lnych dyskutantuów.

Udolni, tacy jak ty, używają "argumentum per rectum": [i[]zamiast przyznania się że dałeś dupy[/i]?
              • Gość: Ja Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.13, 13:48
                Coś w tym jest , chałupa się wali, sławojka za stodołą a na co drugiej posesji BMW, VW lub Audi

tyle się pozmieniało :)
          • Gość: Miss JAPAN Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 21:47
            HAHAHAHA wiecie co czytam to i płacze ze smiechu:)) dzieki faktycznie tak jest, jada do domu i oraja pola dziady wiejskie jedne. Przynajmniej te prostaczki ode mnie z pracy, cos tam zbieraja. Ale dyskusja jest dobra:)))))))
        • Gość: JA Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.13, 13:33
          HAHAHAHAHA

Pożeglować, ponurkować ???? WTF ? gdzie ? w Egipcie jak zwykle ?
          Czy w gliniance pod Łukowem ?
      • belle.du.jour Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 12:00
        pawel.ccc napisał:

> Ulice w Miasteczku Wilanów mają koszmarnie nadęte nazwy. Jak nie Herbu... czego
        > śtam to Aleja Rzeczy... jakiejśtam. Może zmienić nazwę całego terenu na Pola ba
        > lonowe ? Sama "szlachta" się tam zebrała, tylko czemu w weekendy wiatr hula po
        > osiedlu i żywego ducha nie uświadczysz ? Jak tak dalej pójdzie to Świątynia z
        > kopułą przypominająca "gwiazdę..." z "Gwiezdnych wojen" nie zostanie dokończon
        > a bo raczej nie ma perspektyw aby zarobiła na swoje utrzymanie. W tygodniu "szl
        > achta" tyra w biurowcach na Postępu a w weekendy znika w pogoni za słoikami.

Bosh.. ileż to złości, zawiści i cholera wie jakich kompleksów .. Stary Wilanów ma ulice o takich nazwach, zobacz sobie na mapie jak nie znasz Wilanowa (bo chyba nie znasz). Jest Królowej Marysieńki, Królewicza Jakuba, Wiktorii Wiedeńskiej, Chorągwi Pancernej.. to wszystko nazwy ulic Wysokiego Wilanowa. Stąd prawdopodobnie nazwy ulic w tym duchu także w MW. A nazw ulic nie nadają mieszkańcy tylko rada gminy, w której MW nie ma przedstawiciela.
        • steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 12:28
          > Bosh.. ileż to złości, zawiści i cholera wie jakich kompleksów .

Jestes jak pewna słynna miss euro która uważa że kpiny z jej działań to objaw kompleksów. Macie widać wiele wspólnego. Za cholere nie pojmiecie że to może objaw szerszego widzenia i uzasadnionej ironii.

Na pewno każdy zazdrości ci życia w betonowym osiedlu z dojazdami do któych potrzebna jest anielska cierpliwość.
          • intransigent Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 12:58
            steamtrain napisała:

> > Bosh.. ileż to złości, zawiści i cholera wie jakich kompleksów .
            >
            > Jestes jak pewna słynna miss euro która uważa że kpiny z jej działań to objaw k
            > ompleksów. Macie widać wiele wspólnego. Za cholere nie pojmiecie że to może obj
            > aw szerszego widzenia i uzasadnionej ironii.
            >
            > Na pewno każdy zazdrości ci życia w betonowym osiedlu z dojazdami do któych pot
            > rzebna jest anielska cierpliwość.

Jeśli twoje monotonne ataki na miasteczko i jego mieszkańców reprezentują owo szersze widzenie, to byle koń pociągowy z klapkami na oczach widzi i rozumie więcej.
            • steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 13:08
              > Jeśli twoje monotonne ataki na miasteczko i jego mieszkańców reprezentują owo [
              > i]szersze widzenie[/i], to byle koń pociągowy z klapkami na oczach widzi i rozu
              > mie więcej.

To co prezentujesz to nazywa się dysonans poznawczy. Psychologia zna to dobrze.

Monotonnie to wy macie codziennie w dojazdach, jedynka, hamuj, jedynka, dwójka, hamuj.
              Tu nie trzeba dorabiać ideologii i szarpać się jak ryba na haczyku jak ty to robisz powyżej. Wystarczy samochód, żeby się przekonać. A twoje żałosne "ad personam" tylko to wzmacniają dzieciaczku.
              • intransigent Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 14:16
                steamtrain napisała:

> To co prezentujesz to nazywa się dysonans poznawczy. Psychologia zna to dobrze.

A powiedział to osobnik cierpiący na urojenia:
                [i]Urojenia (łac. delusiones) – zaburzenia treści myślenia polegające na fałszywych przekonaniach, błędnych sądach, odpornych na wszelką argumentację i podtrzymywane mimo obecności dowodów wskazujących na ich nieprawdziwość. [i/] - pasuje doskonale
                Treść urojeń często nie odpowiada poziomowi wiedzy chorego. - jak ulał.

> Monotonnie to wy macie codziennie w dojazdach, jedynka, hamuj, jedynka, dwójka,
                > hamuj.

Nie mieszkam w miasteczku. Ale z tego, co widzę rano w jego okolicach, twój opis pasuje jedynie do kogoś, kto porusza się Żukiem z zepsutą trójką. Patrz: urojenia.

> Tu nie trzeba dorabiać ideologii i szarpać się jak ryba na haczyku jak ty to ro
                > bisz powyżej. Wystarczy samochód, żeby się przekonać. A twoje żałosne "ad perso
                > nam" tylko to wzmacniają dzieciaczku.

O szarpaniu się jak ryba na haczyku, obrażaniu innych i argumentach ad personam wiesz zdecydowanie więcej ode mnie, szczylku.

Jeśli moja jednozdaniowa wypowiedź spowodowała u ciebie tyle urojeń, rozważ leczenie się, bo to trąci już schizofrenią paranoidalną.
                • steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 15:57
                  Oj oj glupol traci werwę już :))

Sprawdz sobie pojęcie "dysonans poznawczy", umiesz korzystać z googla czy potrzebujesz instrukcji ? Zobaczysz że stwierdzenie dysonansu nie ma nic do urojeń, wystarczy poczytać twoje posty, żeby go stwierdzić.

Resztę literackich wymiocin ktorymi uraczyłeś nie skomentuję, są poniżej pewnego poziomu a z "dyskusyjnymi dresami" nie mam zwyczaju się kopać. Prostaku :)
                  • intransigent Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 16:23
                    steamtrain napisała:

> Oj oj glupol traci werwę już :))

Naprawdę tracisz? Nie widać po tobie. Ale "głupol" to się zgadza jak najbardziej, nie spodziewałem się takiej samokrytyki :-)

> Sprawdz sobie pojęcie "dysonans poznawczy", umiesz korzystać z googla czy potrz
                    > ebujesz instrukcji ? Zobaczysz że stwierdzenie dysonansu nie ma nic do urojeń,
                    > wystarczy poczytać twoje posty, żeby go stwierdzić.

Zacznij od przeczytania wypowiedzi, na którą nieudolnie próbujesz odpowiadać, może się mniej ośmieszysz następnym razem.

> Resztę literackich wymiocin ktorymi uraczyłeś nie skomentuję, są poniżej pewneg
                    > o poziomu a z "dyskusyjnymi dresami" nie mam zwyczaju się kopać. Prostaku :)

Masz rację, kopanie w lustro może skutkować pokaleczeniem. Jak pisałem wcześniej, argumentacja "ad personam" jest ci doskonale znana.
                    • steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 16:31
                      > Naprawdę tracisz? Nie widać po tobie. Ale "głupol" to się zgadza jak najbardzie
                      > j, nie spodziewałem się takiej samokrytyki :-)

Heheh. Następy gimnazjalista - te zabiegi "odwracające" toż to poziom szkoły podstawowej!!

> Masz rację, kopanie w lustro może skutkować pokaleczeniem

Buhyhyhyhy :)))
                      Zapomniałeś na koniec dodać "gupi! gupi!"
                      Uśmiełem się solidnie :))))

Ale rozumiem twoją frustrację, rozumiem :))
                      Miałobyć tak fajnie co ? Mieli wam znajomi zazdrościć, miało być "prestiżowo", miałybyć ogrody zimowe i tramwaj !!! Miałobyć europejsko !! :))

A co zostało ? Blokowisko-pustynia, z fatalnym dojazdem, świątynia do której sciągną pielgrzymki i lokalizacja która staję się symbolem frankowicza ver. 2,00 PLN, której wartość spada najwięcej w okresie bessy od szczytu. Symbol leminga z wtopioną na 30 lat hipoteką nie do spłaty....

• steamtrain Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 16:32
                        PS : "Uśmiełem się" to celowy zabieg - to twoje strony zgaduję ? :))))
                        • intransigent Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 17:09
                          Zaczynasz odpowiadać na swoje wypowiedzi. Trollowanie jest aż tak pochłaniające?
                        • Gość: maga Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 17:16
                          Ale ty musisz być zakompleksioną, znudzoną i brzydką babą.. Nie masz ciekawszych rzeczy do roboty tylko trollować na forum o dzielnicy na której nie mieszkasz?
                      • intransigent Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 17:24
                        > Heheh. Następy gimnazjalista - te zabiegi "odwracające" toż to poziom szkoły po
                        > dstawowej!!

Dużo mi jeszcze brakuje do twojego poziomu - dziecka z rodziny żulików bawiącego się w piaskownicy :-) Czasem powie do innego dziecka "głupol", a czasem zasłyszane od rodziców "dałeś dupy"....
        • pawel.ccc Re: To może rondo gumofilca będzie bardziej adekw 05.02.13, 13:27
          Ulice "starego" Wilanowa mają logiczne nazwy, nadane na cześć pierwszych mieszkańców a w MW co ? Cała Rzeczpospolita mieszkała ? Niby gdzie ? Na bagnach starorzecza Wisły ? Toż to jest megalomania w najczystszej postaci.
          P.S. Jak komuś zarzucasz nieznajomość Wilanowa to najpierw sprawdź co piszesz. W Wilanowie Wysokim są ulice Gubinowska, Resorowa, Lentza, Nałęczowska, ulice upamiętniające czasy Jana III są na "starym" (niskim) Wilanowie. Co w tym złego, że na cześć otoczenia króla Jana III, zaraz po wojnie, nadano nazwy ulic w Wilanowie ? Tam do dziś mieszkają potomkowie pracowników "dóbr" wilanowskich a nawet potomkowie "jasyru" tureckiego zagarniętego przez króla Jana III pod Wiedniem.
    • Gość: Mixer Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 10:18
      Nikt o zdrowych zmysłach nie podpisze się pod propozycją nazwy "rondo leminga" pod swoim domem na osiedlu dla nowobogackich.
      Nazwa ta w wolnym tłumaczeniu oznaczała by: rondo mieszkającego obok przybysza z głębokiej prowincji, bezideowego korpoklona, który zmieni poglądy i da się wydymać bez mydła za garść kapusty.
      • Gość: Buncol to jak to jest z tymi lemingami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 11:50
        Bo do końca nie rozumiem?
        Czyli Leming to ten kogo nie obchodzi polityka, ale jednocześnie jest na tyle zaradny ze zarabia powyzej sredniej?
        Tylko dlaczego niby leming dał się wydymać skoro mu się wiedzie?
        To chyba wydymać dał się ten co ma ideały którymi rodziny nie na karmi?

Nie rozumiem czy leming to krytyka że ktoś dobrze zarabia i ma w dupie politykę czy pochwała że ktoś dobrze zarabia i ma w dupie polityke?
        • Gość: emem Re: to jak to jest z tymi lemingami IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 00:26
          Okreslenie leming jest stosowane przez frustratow ktorym sie nie wiedzie. Jak mozna robic zarzut z tego ze ktos ma mieszkanie na kredyt albo pracuje w korporacji? Nie jeden wyznawca Swietego Wraku i Jaroslawa Wielkomniejszego chcialby miec dobre zarobki w korpo, tyle ze go tam nie chca.
          Bezmyslne podazania za wodzem to wlasnie cecha moherowego elektoratu. Malo kto glosuje na Tuska bo uwaza ze jest cacy, wiekszosc glosuje bo nie chce zeby Jaroslaw Zakompleksiony doszedl do wladzy i leczyl kompleksy kosztem narodu. Wszystko sie pseudoniezaleznej moherowej elycie pomylilo.
        • Gość: ola to nie ma nic wspólnego z zarobkami IP: *.ip.netia.com.pl 06.02.13, 08:41
          tu chodzi o bezmyślnego jełopa ,który głosuje na pałę . a gdzie pracuje i ile zarabia to bez znaczenia
    • Gość: sandra Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dlac... IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 10:33
      Jesteście już kur.a nudni z tym Wilanowem i lemingami. Nie spodziewałem się, że gazeta może upaść tak nisko, aby w kółko zajmować się takimi problemami.
      Banda debili z ulicy Czerskiej w Warszawie...
      • belle.du.jour Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 11:48
        Dokładnie.. GW nie ma o czym pisac, więc wraca co chwila do tematu, który kręci zakompleksionych rodaków: MW i jego mieszkańcy. Zaraz będzie kilkaset wpisów, jeden mądrzejszy od drugiego. Chore.
        • Gość: Buncol Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 11:55
          A niby jak rozkręcić fora i kliknięcia w ramach danej strony?
          Dajesz temat i napuszczasz jednego polaczka na drugiego.

Na ogólnokrajowych dajesz info o Warszawie , albo o jakiejś inwestycji w stolicy i już masz zapewnione tysiace wpisów rozgoryczonych mieszkańców innych miast na temat Warszawy.

Z kolei na warszawskich stronach napuszcza się publikując artykuły o zamknietych osiedlach albo miasteczku Wilanów i już gwarancja conajmniej setki wpisów rozgoryczonych mieszkańców innych zesci miasta którzy koniecznie musza udowodnić swoja wyższośc
    • Gość: Sławek Mazurek nie twórcą "leminga". IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 10:39
      "Leming" jako określenie człowieka podążającego bezrefleksyjnie za modą kreowaną w mediach pojawiło się na długo przed publikacją p. Mazurka.
      • Gość: Buncol dzięki za odpowiedż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 11:57
        Często spotykam się z tym określeniem i nigdy do końca nie wiedziałem jaka prawdziwe znaczenie tego okreslenia i czy ma ono wydźwięk pozytywny czy negatywny.
        • Gość: 01 Re: dzięki za odpowiedż IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.02.13, 12:59
          > Często spotykam się z tym określeniem i nigdy do końca nie wiedziałem jaka praw
          > dziwe znaczenie tego okreslenia i czy ma ono wydźwięk pozytywny czy negatywny.

ROTFL. A "komunista" bądź "esbek" ma wydźwięk pozytywny czy negatywny? dla jednych pozytywny ("człowiek honoru"), dla drugich negatywny, dla innych neutralny.
          • Gość: Buncol Re: dzięki za odpowiedż IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 16:06
            Wiesz jeżeli lemingami nazywa się osoby klasy średniej które mają status finansowy a jednocześnie mają w dupie polityków i ideologie to dla mnie jest to wydźwięk jak najbardziej pozytywny
    • wies-baden Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 05.02.13, 10:47
      Ten dziki, jak mawia klasyk, kraj jest tak podzielony, że albo lemingi albo mohery. Trzeba wybierać między dżumą a cholerą. Alternatywy nie ma.
      Plankton sejmowy na czele z prowokatorami - niepoważny.
      • taka_prawda500 Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl 07.02.13, 22:18
        wies-baden napisała:

> Ten dziki, jak mawia klasyk, kraj jest tak podzielony, że albo lemingi albo moh
        > ery. Trzeba wybierać między dżumą a cholerą. Alternatywy nie ma.

Alternatywa jest, tylko lemingi jej nie widzą. LEWICA.
        • Gość: as Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 13:30
          lemingi to wymierający gatunek . jak rudego guru oderwą od koryta lemingi zbiorową będą popełniać samobójstwa .
    • gczern Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dlac... 05.02.13, 13:38
      Słowo lemingi próbował przełożyć na grunt polski mały, głupi i zawistny człowieczek więc nie ma co takiego myślenia promować nawet dla śmiechu
    • Gość: j. Fałszywy tytuł. IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 14:42
      Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda, głosi tytuł artykułu. A z treści mozna wnieść, że lemingi, owszem, ronda chcą, tylko że tych lemingów w Wilanowie jakby malutko jest...
      • galois Re: Fałszywy tytuł. 05.02.13, 22:47
        bo może to nie lemingi tylko krety:)
    • bezportek Śmiertelna powaga jako obelga? 05.02.13, 14:43
      Autorowi(-orce, -orczątku, u lewaków płeć jest cieżko określić, a obrażają się na zabój) wypsnął się greps o "śmiertelnej powadze" z jaką ponoć wstrętni prawicowi dziennikarze traktują lemingi. Cóż, czytałem prześmieszny kawałek oryginalnie nabijający się z napuszonych, obrażonych i nadętych poputczyków Partii Oszołomstwa - nie dało się zachowac powagi. Boli was, lemingi, zdroworozsądkowy śmiech się z waszych nieporadnych usiłowań udawania człeka. Obraza zbiorowa w imieniu takiej n.p. poseł G. dawniej znanej jako towarzysz B. - albo wściekłe bicie piany wokół psu na budę potrzebnych sztucznych tworów "partnerskiego" gatunku - to efekt kompleksu śmieszności, nieodłącznego elementu lewackiej podkultury.
      Małpom w kąpieli tak bywa...
    • Gość: Wars Kogo to intersuje? IP: *.devs.futuro.pl 05.02.13, 15:49
      Banda karierowiczów, którzy zadłużając się do końca życia kupili mieszkania na skrajnie snobistycznym osiedlu, aby móc innym chwalić się adresem w dowodzie.
      Napiszcie lepiej, ile ludzkich nieszczęść spowodowały te 'lemingi' zwalniając innych z pracy, kopiąc pod innymi dołki, szkodząc na wszelki możliwe sposoby.

Czyżby Gazeta, pisząc z taką lubością o tych stworzeniach, chciała nam wykreować nowy, jedynie godny do naśladowania wzór współczesnego człowieka.

I na koniec: leming to miłe stworzenie. Zapożyczając jego nazwę dla tej grupy wyrządzacie mu wielką krzywdę!
      • Gość: welarg A może Rondo Zadłużonego we Frankach Leminga ? IP: 148.81.254.* 05.02.13, 16:21
        We Frankach Szwajcarskich oczywiscie i płacącego po min. 12000 PLN za m2. Klatki schodowe jak w PKiN, mieszkania jak w najgorszych blokach.
        • Gość: pisul Re: A może Rondo Zadłużonego we Frankach Leminga IP: *.res.pl 05.02.13, 18:40
          Jak dla mnie nazwanie ronda przez mieszkancow ta konkretna nazwa w czasach gdy polacy jedza sol drogowa/odpad z produkcji okien PCV a bezrobocie rosnie nie dziwi.
          Forma masochizmu tak przyznac sie przed wszystkimi na kogo glosowali i komu zawdzieczaja swoj los w grajdole. Rondo z napisem Leming to jakby oznakowac wypaleniem znaczka na dupie glupiej krowie.
          • Gość: pisul Re: A może Rondo Zadłużonego we Frankach Leminga IP: *.res.pl 05.02.13, 18:58
            Jezeli dobro powraca a zlo sie poteguje zemsta beda dzwony Świątynia Opatrzności Bożej napier... co godzine w Wilanowie za okolo pol roku :) Kredyt do splaty 25 lat, frank rosnie a dzwony budza co noc ...jak zyc płemieŁże ?

Cale szczescie zyje w Rzeszowie
    • Gość: dobrze zorientowan Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.catv.net.pl 05.02.13, 20:12
      tam mieszkają w większości słoiki z kredytami po uszy........
      • Gość: pisul Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.res.pl 05.02.13, 20:37
        2012 ...Mężczyzna w wieku od 30 do 39 lat, najczęściej mieszkający w województwie Śląskim lub Mazowieckim, mający do spłacenia co najmniej 16,5 tys. zł - www.tvn24.pl/biznes-gospodarka,6/polski-dluznik-zalega-co-najmniej-16-nbsp-tys-zl,206529.html

2009... Kto ma najwięcej długów? - www.rmf24.pl/fakty/news-kto-ma-najwiecej-dlugow-slazacy-jak-sobie-poradza,nId,67957

Jak na taki nick jestes malo zorientowany. Typowy leming
    • Gość: MISS JAPAN chyba rondo słoika IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 21:38
      ha ha ha ! Jako pomnik wielki słoik :))) jak ja was lemingi ze wsi nie nawidze!!!! wp**** kanapki z kielbasa w pracy, woza jedzenie pociagami, nie placa podatkow w warszawie, wystawiaja smieci przed drzwi SLOMA Z BUTOW jebaki jedne
    • Gość: nkm Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dlac... IP: *.free.aero2.net.pl 05.02.13, 21:43
      dupa
    • Gość: miss japan leming definicja IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 21:57
      Co do definicji bo ktoś pytal: Leming - osoba kontestująca zastaną rzeczywistość polityczną bezkrytycznie. Kocha pana płemieła i poszłaby za nim w ogień = spadła ze skały. Co do gadzetów to się nie upieram bo sama mam kredyt, ihpony, tablety, podróze, praca w korpo i całkiem niepuste konto :P Ale jestem MOHEREM, a nie lemingiem :))) Wolę być moherem, choc ludzie mi nie wierzą, mówia ze sobie jaja robie nie chcac byc lemingiem. I ze ich wkręcam, ze jestem po stronie moherów. wiesniaki jedne;) wiesniaki czesto sa lemingami bo chcą sie odciąc od wiary ojców, wstyd im chyba czy coś. Za rodziców w sensie. I tak bardzo chcą skonczyc z tamtym zyciem wiejskim, że stają się antyklerykałami. MASAKRA jaja jak berety, ale się porobilo, nie myslalam ze doczekam takiej wojny polsko polskiej. Ale to zaczał płemieł atakami na pis.
      • Gość: Wolf Nie zdzierżę... IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 22:55
        "kontestująca bezkrytycznie"
        ROTFL
    • Gość: Jedi Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.home.aster.pl 05.02.13, 22:20
      słabo było z informacją, gdzie się można podpisać... ale jako że już wiem, to się jutro przejdę....
    • mieetek Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dlac... 05.02.13, 22:34
      Chyba nie myślicie, że snobistyczna wiocha może mieć tyle dystansu do samej siebie?
      • Gość: pisul Re: Lemingi z Wilanowa nie chcą swojego ronda. Dl IP: *.res.pl 06.02.13, 00:02
        No nie moge. Prawdziwy obraz leminga z Wilanowa. Az sie poplakalem ze smiechu - natemat.pl/22435,tygodnik-portretuje-lemingi-jako-glupki-ze-wsi-ulozmy-razem-alfabet-moherow-waszym-zdaniem
    • Gość: aqq Wolę Rondo Menelstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 23:57
      Przyjezdnego.
    • Gość: filut z Pragi trzeba przykryc jakies lody Bufetu tym tematem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 00:07
      np sprytny plan Bufetu na wprowadzenie 500% haraczu na smieci - pomimo preferencji Bufetu dla miasteczek i marin to i tak uderzy lemingow po dupie, zwlaszcza tych ktorzy juz grzebia w smietnikach w/g porad z szechterowki bo ich kredyt we franciszku cisnie do gleby

wiec niech leminzki zajma sie czym innym - pedalami, zolnierzami razwiedki kamuflujacymi sie jako stare baby, albo nazwenictwem ronda - i niech jeszcze zaglosuja na tuszcza ferajne,bo nawet programisci ruskich serwerow nie wyciagna znowu 120% glosow na Bufet
      • Gość: pisul Re: trzeba przykryc jakies lody Bufetu tym temate IP: *.res.pl 06.02.13, 00:44
        Ta nazwa (leming) zaczela byc kojarzona z wilanowem od tego artykulu. Jak jeden czlowie moze tak znac ludzi i ich wady? www.uwazamrze.pl/artykul/909451.html?p=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka