Dodaj do ulubionych

Jednak pozew

11.02.13, 14:06
Witam

Postanowiłem jednak zawalczyć i procesować sie z PPL.

Mam pytanie do was, którzy już macie doświadczenie.

Czy mozecie podać namiary na jakiegoś sensownego biegłego rzeczoznawcę majątkowego. Ponoć można go wskazac w pozwie a ja chce uniknąc Pana zalewskiego (jak imię?), o którym tu piszecie.

Mam jeszcze pytanie. Czy poza strefa Z2 muszę powoływac akustyka?
Obserwuj wątek
    • kojot66 Re: Jednak pozew 15.02.13, 14:53
      Szczerze mówiąc, nie radzę.
      Rzeczoznawca wybrany przez Pana z listy biegłych sporządzi opinię, która i tak może być zakwestionowana przez prawników strony przeciwnej, właśnie ze względu na to, że Pan sam wybrał rzeczoznawcę.
      Z tego, co wiem, jedynie ekspertyzy pana Zalewskiego odnośnie utraty wartości nieruchomosci były na zdecydowaną niekrzyść powodów. Pan Zalewski wychodził z założenia, że nieruchomości w oou "od zawsze" były mało warte. Nie sposób sie z tym zgodzić. Natomiast widać wyraźnie, że przedstaqwiciele PPL bardzo gwałtownie domagają się, by to właśnie pan Zalewski robił ekspertyzy w sprawach przeciwko PPL - i to brzmi nader podejrzanie. Spróbowalismy przyjrzeć sie jego ekspertyzom i wyszło nam, że nie są one do końca obiektywne. Wystarczy więc, gdy zakładając sprawę zastrzeże Pan, by to nie pan Zalewski został powołany na biegłego.
      • edwarddyp Re: Jednak pozew 18.02.13, 11:08
        Wielkie dzięki Kojot66

A jak na imię ma Pan Zalewski ?
        • stra-bag Re: Jednak pozew 19.02.13, 08:42
          Ja zrobiłem tak : zebrałem trochę informacji o innym biegłym sądowym z listy Prezesa SO w Warszawie , wskazałem go sądowi i jednocześnie zaznaczyłem , że nie chcę Zalewskiego z uwagi na negatywne opinie internautów z tego forum , i....sąd powołał wskazanego przeze mnie innego biegłego. Zrobiłem to wtedy, gdy sąd wezwał mnie do wpłaty zaliczki na poczet opinii biegłego. Pozdro

edwarddyp napisał:

> Wielkie dzięki Kojot66
          >
          > A jak na imię ma Pan Zalewski ?
          • edwarddyp Re: Jednak pozew 25.02.13, 10:46
            Dzięki

Zrobie tak jak radzisz strabag

Chciałbym tylko znać imię teo Pana Zalewskiego żeby móc go wskazać
            • wolumne Re: Jednak pozew 26.02.13, 07:57
              Słyszałam, że jakaś pani na korytarzu sądowym zwracała się do Pana Zalewskiego " HIPCIU", czyli że może mieć on na imię HIPOLIT ( bo chyba nie HIPOPOTAM?). A ten "stra-bag" to chyba robi sobie z "edwarddypa" jakieś kosmiczne jaja!!!

edwarddyp napisał:

> Dzięki
              >
              > Zrobie tak jak radzisz strabag
              >
              > Chciałbym tylko znać imię teo Pana Zalewskiego żeby móc go wskazać
              • kojot66 Re: Jednak pozew 26.02.13, 22:58
                Ponawiam dobrą radę, by składając pozew zdać sie na wybór biegłego przez sąd. To znaczy, że powód poddaje się obiektywnej ocenie sądu, a nie usiłuje narzucać sądowi swojego zdania przy pomocy manipulowania wybranymi biegłymi.

Jest wysoce prawdopodobne, że tak poczynają sobie PPL, za wszelką cenę forsując zatrudnianie wygodnych dla siebie biegłych. Takie praktyki należy piętnować i demaskować przed sądem, ale tylko pod warunkiem, że samemu sie ich nie stosuje.
              • edwarddyp Re: Jednak pozew 27.02.13, 12:35
                Hey Wolumne

Miałeś podobny problem jak ja.

Napiszesz na priva jakiego miałeś biegłego ?

z góry dzięki
                • pjupiter Re: Jednak pozew 01.03.13, 20:35
                  Podpowiadam. Ten "najbardziej obiektywny" rzeczoznawca podpisuje się dr. inż. Andrzej Zalewski. Niestety to on na zlecenie sądu wykonywał ekspertyze mojej nieruchomości. Myślę, że niektore stwierdzenia z jego opinii kwalifikuja sie do zaskarżenia do sądu korporacyjnego. Ja nie znalazłem na to energii. Oto jeden z argumentow zawartych w opinii: "sam mieszkałem w pasie nalotu i hałas mi nie przeszkadzał" albo inny "nie słyszałem żeby ktoś mieszkający w poblizu lotniska skarżyl sie na hałas".
                  • edwarddyp Re: Jednak pozew 06.03.13, 12:20
                    Dzięki Pjupiter!
          • azalewski72 Re: Jednak pozew 12.09.13, 13:34
            Mili Państwo, nazywam się Andrzej Zalewski, nie żaden Hipolit. Sprawa lotniska oczywista nie jest ... Nim zaczną się Państwo wypowiadać proszę sobie przyczytać treśc art. 136 prawa ochrony środowikska oraz art. 435 kc. i na koniec Uchawałę 76/11. Czy ustanowienie OOU ogranicza korzystanie z mieszkania lub domu? NIE! I tu jest problem. Czy hałas wpływa na wartość - wpływa, ale nie decydująco jak piszą to niektórzy biegli porównujacy ceny domu na Hołubcowej... z cenami na Nowoursynowskiej czy Wełnianej (szkoda, że nie na Narbutta lub Hoene Wrońskiego). Nawet najkorzystniejsza opinia nie przesądza o korzystnym dla Was wyroku. Ciekawe, że wiele osób zwróciło się do mnie o sporządzenie opinii w analogicznych sprawach na zlecenie indywidualne...
      • kaman4 Re: Jednak pozew 06.09.13, 16:22
        Witam,
        Moja sprawa jest w toku od 2010. Pozew jest tylko o pieniadze na rewitalizacje akustyczna nieruchomosci. Ekspertyza powolanego przez sad bieglego w/s budownictwa w kwestii spelnienia norm przed hałasem potwierdzajace zasadnośc pozwu zostały oczywiscie zakwestionowane przez PPL. Sad na wniosek PPL powołał bieglego akustyka do wykonania pomiarów hałasu i izolacyjności akustycznej zewn. przegród budynku, jest nim Instytut Ochrony Srodowiska, o którym słyszałem, że jest z nim dokładnie jak z p. Zalewskim. Badania jeszcze nie zostały wykonane. Co Pan o tym sadzi? Czy szukac kogos kto wykona podobne badania, aby miec jakikolwiek punkt odniesienia do przyszlej ekspertyzy IOS?
        Pozdrawiam
    • stra-bag Re: Jednak pozew 20.03.13, 20:22
      No i jak tam z pozwem : złożyłeś go czy tylko się chwalisz zamiarem?
      • michal8405 Re: Jednak pozew 09.04.13, 13:25
        Ja zmierzyłem hałas decybelomierzem i sfilmowałem mierzenie hałasu Sąd w moim przypadku przyjął film jako dowód w sprawie.Pozdrawiam.Jeżeli ktoś z Państwa ma jakieś pytania,proszę śmiało pisać.Pozdrawiam
      • edwarddyp Re: Jednak pozew 11.04.13, 16:27
        Uhm

Złożyłem :)
        • wolumne Re: Jednak pozew 28.04.13, 13:32
          POWODZENIA I .....CIERPLIWOŚCI ZYCZĘ PANU EDWARDOWI
          Moja "przygoda" z lotniskiem trwa już prawie 5 lat , od początku w I instancji , akta mają prawie 4 tomy ( 782 karty, pozew ma tylko 1,5 stronicy) ) a ponad 95% "makulatury" złożył do akt prawnik PP PL . Praktycznie do dziś nie było żadnej rozprawy merytorycznej , bo prawnik PP PL wciąż zgłasza dziwaczne wnioski proceduralne ( np o dopozwanie 9-ciu przewożników lotniczych m. inn. z Jemenu)) a Sąd nad tym nie panuje.

edwarddyp napisał:

> Uhm
          >
          > Złożyłem :)
    • vengoo Re: Jednak pozew 21.07.13, 00:39
      Witam,

Czy złożył Pan dwa roszczenia: o odszkodowanie za obniżenie wartości nieruchomości oraz o izolaccję akustyczną, czy tylko jeden odszkodowanie za obniżenie wartości nieruchomości ?

Dziękuję za informację,

Pozdrawiam
      • jojozuz Re: Jednak pozew 26.07.13, 09:38
        Witam,

ja też składam pozew jestem radcą prawnym i uważam, że nie można odpuścić. Sąsiedzi moi uważają podobnie i prowadzę im sprawy. Wydaje się więc, że sad zostanie zasypany pozwami.

Pozdrawiam tych którzy będą walczyć !!
        • pattiii Re: Jednak pozew 26.07.13, 16:02
          Czy zajmujesz się tez składaniem pozwów dla innych osób, albo masz do polecenia inna wyspecjalizowaną kancelarię? Czasu jest bardzo mało, a ja uwazam, że należy mi się odszkodowanie za te hałasy samolotowe.
          • speedoo Re: Jednak pozew 12.08.13, 08:56
            późno, ale może nie za późno - sprawdź też arbiter sa - miałem przeboje z ubezpieczycielem i pomogli :) jeśli chodzi o odszkodowania i pozwy to z tego co pamiętam mieli też kilka nietypowych spraw - może pomogą i Tobie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka