Dodaj do ulubionych

KS Delta Warszawa...

19.07.04, 00:43
Czy ktos z was moze bywa czasami na meczach naszej lokalnej druzyny Delty
Warszawa?
Ja zaczalem interesowac sie nia od roku, tj. od momentu ich pierwszego w
historii awansu do IV ligi. Dla osob nie w temacie zaznacze, ze pierwszy
sezon w IV lidze mozna uznac za udany - 6 miejsce!
Szukalem troche informacji na ich temat i wiem, ze Delta powstala w 1970
roku, byl to przyzakladowy klub zakladow WZM z Czerniakowskiej. Maja super
herb, (naprawde chyba najfajniejszy w Polsce) dwa czerwone diably i
napis "Czerwone Diably Znad Jeziorka":)))
Podobno w klubie jest dobry sponsor, ktory chce awansowac dalej, rozbudowac
baze (teraz to tylko lawki i nic wiecej, ale jaki to ma urok - polecam! I ten
widok w czasie meczu, EC Siekierki, pola i Jeziorko... bajka!), wybudowac
budynek klubowy itp.
Wejscie na mecze jest za free, przychodzi coraz wiecej osob:), duzo
mlodziezy, dziewczyn tez:), "seniorzy" z Sadyby:), a ostatnio nawet pojawily
sie szaliki, sam zreszta jeden nabylem (20 zl). Co by wam tu jeszcze dodac,
moze to, ze w IV lidze mazowieckiej graja rozne ciekawe druzyny jak: Pogon
Siedlce, Polonia II Warszawa, Olimpia Warszawa, Wisla II Plock, Narew
Ostroleka, Nadnarwianka Pultusk, Dolcan Zabki, Kasztelan Sierpc, Warka,
Lomianki, grala Legia II Warszawa, ale awansowala do III ligi i Ursus
Warszawa oraz Hutnik Warszawa, ale te zasluzone druzyny spadly do V ligi.
Na koniec dodam, ze mecze zazwyczaj sa w soboty ok. godz 17, (jak ktos bedzie
chcial to wkleje terminarz z meczami u nas), a runda jesienna zaczyna sie 11
sierpnia.
Uff chyba starczy...
P.S. Za rok III liga na Sadybie:)))
Aaaa zapomnialem! Barwy Delty sa czerwono-zolte!
Obserwuj wątek
    • narysuj.mi.baranka Wolalabym klub kajakarski :) _n/txt 19.07.04, 12:02

• monik_es Re: Wolalabym klub kajakarski :) 22.07.04, 08:30
        ...zanim zaczeliby wioslowac to by im sie jeziorko skonczylo;]

• jothakam Re: Wolalabym klub kajakarski :) 28.07.04, 15:54
          a ja "zaryzykuję" i może się przejdę na mecz delty.
          brzmi zachęcająco.
          • lagier KS Delta (SADYBA) Warszawa:))) 29.07.04, 19:26
            Polecam goraco:) Coraz wiecej osob lapie ten klimacik! Na www.90minut.pl jest
            juz terminarz IV ligi mazowieckiej, ale nie ma podanych jeszcze godzin. Pierwszy
            mecz Delta gra na wyjezdzie z Dolcanem Zabki 11 sierpnia, ale nastepny juz u
            siebie z KS Warka (beniaminek) 14 albo 15 sierpnia, jak beda juz godziny i
            dokladny terminarz to wkleje. Wstep wolny:)
            • lagier Terminarz meczy u nas... 27.08.04, 22:54
              No coz, odbyly sie juz 4 kolejki rundy jesiennej, w tym jeden mecz u nas na
              inauguracje rozgrywek IV ligi z Warka (0-1...) i niestety mozemy sie pochwalic
              tylko 1 ( slownie jednym) punktem:( A mial byc podbno grany atak Delty na III
              lige, zobaczymy...
              Mam juz terminy i godziny meczy rundy jesiennej Delty u siebie, pierwszy juz jutro:
              28 wrzesien godz. 16.00 z Szydlowianka Szydlowiec,
              nastepnie:
              11 wrzesien godz. 16.00 z Pogonia Siedlce,

25 wrzesien godz. 16.00 z KS Piaseczno,

9 pazdziernik godz. 15.00 z Mazurem Karczew,

23 pazdziernik godz. z Korona Gora Kalwaria,

6 listopad godz. 13.30 z Olimpia Warszawa,

10 listopad godz. 13.00 ze Zbikiem Nasielsk

Oczywiscie na wszystkie mecze wejscie za darmo, pieski, rowery, dzieci w
              wozkach, kanapki i piwo mile widziane:))) W sprzedazy sa wciaz szaliki Delty po
              20 zl, tu mozecie zobaczyc jakie sa piekne:)
              www.come.uw.edu.pl/sza/szalik1.jpg
              Nie wiem jak wy, ale ja ide kibicowac naszym sadybianskim Czerwonym Diablom w
              tak trudnych dla nich chwilach:)
              • raffi2 strona internetowa Delty Warszawa już jest! 17.02.05, 12:19
                http://www.deltawarszawa.prv.pl
                !!!!
                wszystko czego chcielibyście się dowiedzieć o drużynie i rozgrywkach :))
                • raffi2 mecz na szczycie w sobotę 12 marca o 15:00 17.02.05, 12:22
                  Już pierwsza kolejka zaowocuje potencjalnie najciekawszym pojedynkiem na
                  szczycie - lidera z wiceliderem! Na boisku Delty przy Jeziornej 2 zmierzą się
                  Delta i Dolcan Ząbki.
                  Serdecznie zapraszam, na pewno nie zabraknie dobrej piłkarskiej gry i
                  atmosfery, bedzie też można nabyć nowe szaliki Delty (kilka rodzajów), bedą
                  również inne atrakcje :)
                  • raffi2 sobota 30 kwietnia - mecz z KS Łomianki 29.04.05, 12:52
                    już jutro o 16:30 kolejny mecz - tym razem z drużyną z dołu tabeli, więc można
                    spodziewać się korzystnego rezultatu. Mecz oczywiście na Jeziornej. Zapraszam
                    www.deltawarszawa.prv.pl - wszystko o Czerwonych Diabłach Znad Jeziorka
    • tojestnowekonto Re: KS Delta Warszawa... 26.09.04, 14:45
      Cześć!
      No i w końcu, zachęcony postem lagiera, wybrałem się nad Jeziorko na mecz z
      aktualnym liderem IV ligi KS Piaseczno. Było bardzo fajnie, tylko
      wynik...Atmosfera naprawdę w porządku, zaskoczyła mnie in plus liczba widzów -
      oszacowałbym ją tak gdzieś na 200 osób, no może 150 (chociaż było też trochę
      gości z Piaseczna). Miejsca na ławeczkach szybko sie skończyły :)

Sam mecz - niesamowicie emocjonujący, ale bez happy endu:( W pierwszej połowie
      Piaseczno przeprowadziło zaledwie jedną akcję ofensywną i...prowadziło 1:0. Na
      domiar złego Delta kończyła tę część gry w dziesiątkę po tym, jak jeden z
      zawodników (młody napastnik, grający dotąd bardzo dobry mecz) obejrzał czerwony
      kartonik po faulu bez piłki (decyzja sędziego była jednak kontrowersyjna).
      Druga połowa to huraganowe ataki Delty (grającej przecież w osłabieniu!) i
      wydawało się, że wyrównanie jest kwestią czasu. Piaseczno miało olbrzymie
      kłopoty z przekroczeniem środkowej linii boiska, a jedyną groźniejszą akcję
      przeprowadziło już w doliczonym czasie gry. Niestety! Bramka KaeSki była jak
      zaczarowana: ładny strzał z wolnego w dobrym stylu wybronił bramkarz, piękny
      pólwolej poszybował tuż nad poprzeczką, a kiedy widziałem już piłkę w bramce,
      ofiarnym wślizgiem z linii bramkowej wybił ją obrońca. Największy jęk zawodu
      kibice wydali z siebie, kiedy w sytuacji 4 na 2 zawodnik Delty postanowił
      (chyba niepotrzebnie) indywidualnie rozwiązać akcję i minimalnie chybił.

No i stało się - porażka stała sie faktem. Na pewno jednak Czerwone Diabły Znad
      Jeziorka nie muszą wstydzić się swojej gry. Walczyli dzielnie, brakowało
      szczęścia w kluczowych momentach. Taki jest sport. O ile nic mi nie
      przeszkodzi, na kolejny meczu Delty stawię się na pewno!
      • lagier Re: KS Delta Warszawa... 27.09.04, 18:07
        A nie mowilem, ze Delta wciaga:)))
        Ja niestety nie dotarlem, bo mialem juz zaklepane "grzybobranie na Mazurach"...
        Ale bardzo chcialem byc na tym meczu, bo ostatnio wszystkie mecze wygrywalismy w
        ladnym stylu (w koncu KS Piaseczno to lider IV ligi) i moze dlatego, ze nie
        dotarlem Delta przegrala:(
        Nastepny mecz Delta gra w sobote na wyjezdzie z Nadnarwianka Pultusk, a juz 9
        pazdziernika w sobote o godz. 15.00 gramy z Mazurem Karczew u nas nad Jeziorkiem
        Czerniakowskim, ja bede napewno!
        Zapraszam wszystkich mieszkancow naszej pieknej okolicy:)
        Emocje gwarantowane...
        • gienia.gienia Re: KS Delta Warszawa... 08.04.05, 20:42
          lagier napisał:

> A nie mowilem, ze Delta wciaga:)))
          > Ja niestety nie dotarlem, bo mialem juz zaklepane "grzybobranie na
          Mazurach"...
          > Ale bardzo chcialem byc na tym meczu, bo ostatnio wszystkie mecze
          wygrywalismy
          > w
          > ladnym stylu (w koncu KS Piaseczno to lider IV ligi) i moze dlatego, ze nie
          > dotarlem Delta przegrala:(
          > Nastepny mecz Delta gra w sobote na wyjezdzie z Nadnarwianka Pultusk, a juz 9
          > pazdziernika w sobote o godz. 15.00 gramy z Mazurem Karczew u nas nad
          Jeziorkie
          > m
          > Czerniakowskim, ja bede napewno!
          > Zapraszam wszystkich mieszkancow naszej pieknej okolicy:)
          > Emocje gwarantowane...
          Faktycznie.
    • tojestnowekonto Re: KS Delta Warszawa... 08.10.04, 15:51
      Co się dzieje? W ostatnich meczach Duma Sadyby i Czerniakowa nie zdobywa
      punktów! Po porażce z Piasecznem Delta musiała uznać wyższość także
      Nadnarwianki Pułtusk!
      Czas odwrócić tę fatalną serię i to już w najbliższą sobotę! Czerwone Diabły
      znad Jeziorka podejmują na swoim boisku Mazura Karczew. 3 punkty w tym meczu są
      oczywistością. Ale naszym trzeba pomóc.

Dlatego i Ciebie nie może zabraknąć nad Jeziorkiem o 15.00 w sobotę! Zapełnijmy
      stadion Delty do ostatniego miejsca!

(ładna agitka mi wyszła?;))
      • tojestnowekonto Re: KS Delta Warszawa... 09.10.04, 23:32
        Zaczynam chyba monopolizować ten wątek ;)

Tak czy inaczej kolejny mecz nad Jeziorkiem przyniósł niesamowite emocje, 6
        bramek, a co najważniejsze - zwycięstwo Delty. Zaczęło sie wszystko bardzo
        dobrze: po bardzo dobrze wykonanym rzucie wolnym z prawej strony boiska (chyba
        nawet nikt w polu karnym nie musnął piłki?) cieszyliśmy się z prowadzenia. I
        choć Mazur zdołał wyrównać, to ostatnia akcja pierwszej połowy i kapitalne
        uderzenie po długim rogu w okienko wyprowadziło Deltę ponownie na prowadzenie.
        Tak więc 2:1 do przerwy po w sumie wyrównanym meczu

W drugiej połowie Delta dominowała na placu już zdecydowanie. Akcje były grane
        z polotem, sporo było ładnej dla oka kombinacyjnej piłki. Mazur próbował
        przycisnąć, ale niewiele dziś zawodnikom z Karczewia wychodziło, a efektem
        podjęcia przez nich nieco bardziej otwartej gry były groźne kontry "czerwonych
        diabłów". Dwie z nich zakończyły sie powodzeniem i wynik brzmiał 4:1!

Mazur jednak walczył bardzo ambitnie do samego końca. Ostatecznie zdołał jednak
        tylko zmniejszyć rozmiary porażki do 2:4. Trzeba też zaznaczyć, ze mecz był
        dosyć ostry, sędzia często musiał przerywać grę i temperować zapędy zbyt
        agresywnie grającyh zawodników.

Tak więc po dobrym spotkaniu Delta zasłużenie wygrała 4:2.

PS. Na uwagę zasługuje też postawa młodych kibiców Delty, któzy próbowali
        zrobić meczową oprawę. O ile z rzuceniem konfetti oraz zaordynowaniu publice
        efektów dźwiękowych w postaci petard poradzili sobie bardzo dobrze, o tyle ze
        śpiewem było znacznie gorzej ;) Ale może sie jeszcze nasi "ultrasi" rozkręcą!
        • lagier Re: KS Delta Warszawa... 11.10.04, 18:42
          Spokojnie, spokojnie jestem tez ja - fanatyk sadybianskich "Czerwonych
          Diablow":)
          Niestety na meczu z Ks Piaseczno nie moglem byc (pewnie dlatego przegral), ale
          juz na Mazurze Karczew mnie nie zabraklo(wiec i wynik pozytywny).
          No graja troche w kratke, ale liczymy, ze bedzie coraz lepiej.
          Wracajac do sobotniego meczu to mimo zimna i brzydkiej pogody "na" Delcie bylo
          ok. 300 osob! Jak na nasz kurniko - stadion to frekwencja niesamowita, a
          gwarantuje, ze bedzie rosla:) Coraz wiecej osob z Sadyby i okolic przychodzi na
          Delte i to calymi rodzinkami (szkoda, ze juz jesien). Pojawilo sie tez pare
          osob w szalikach ( w tym tez ja).
          Nastepny mecz gramy na wyjezdzie z Nadarzynem (oj bedzie ciezko), ale juz 23
          pazdziernika w sobote o godz. 15.00 przyjmujemy na naszym "obiekcie" ostatnia w
          tabeli IV ligi mazowieckiej Korone Gora Kalwaria, wiec emocje i gole
          gwarantowane!
          P.S. Tez licze na jeszcze wieksze zainteresowanie okolicznej mlodziezy i
          paczkowanie "mlyna":)))
          Pozdro dla "tojestnowekonto" (jak masz na imie???) i wszystkich sympatykow
          sadybianskiej Delty.
          • tojestnowekonto Re: KS Delta Warszawa... 11.10.04, 19:43
            A więc witam kibica Delty!

Ja się nazywam Paweł, kto wie, czy na ostatnim meczu się nie widzieliśmy? W
            zasadzie to nawet na pewno, zważając na pojemność stadionu ;)
            Też nabyłem szalik w barwach, a jak na Mazurze młodzi zaczęli odpalać petardy,
            to mało nie straciłem słuchu - stąd zresztą ta wzmianka w relacji;)
            Wyjaśnię krótko, że nie mam wielkich związków z Deltą poza kilkoma kolegami,
            którzy kiedys tam grali (ale "juniorsko"). Zawsze jednak, a przynajmniej od
            93', kiedy to sprowadziłem się na Czerniaków, z D. sympatyzowałem i myślałem,
            żeby sie na jakis mecz wybrac, ale Delta ma chyba mały problem z promocją -
            tzn. nie ma promocji. Właściwie to Delta mi wogle wyleciała z głowy, no i wtedy
            zobaczyłem twojego posta na forum - pomyslałem sobie: kurczę, to tak blisko, że
            grzechem byłoby nie pójść. Namówiłem jeszcze kilku kolegów i jak sie
            orientujesz, zadebiutowałem jako kibic Delty w tej rundzie ;)

Postaram się pojawić również 23-ego, ale mogę mieć z tym mały problem.

Pozdrawiam i w swoim imieniu zapraszam wszystkich "Sadybian z przyległościami"
            na Deltę! ;)
            • lagier Re: KS Delta Warszawa... 12.10.04, 13:18
              Ale numer, ja tez mam na imie Pawel:), a szalik jesli kupiles w sobote to
              odemnie:)))))))))))! Mieszkam na Sadybie od urodzenia, a do podstawowki
              chodzilem przez plot z Delta, do 103, ale na dobre zainteresowalem sie
              "Czerwonymi diablami" od poczatku zeszlej rundy wiosennej i ten lokalny klimacik
              ostro wciaga:)
              Ja tez serdecznie zapraszam wszystkich na mecze Delty, wszystkich ktorzy kochaja
              "Sadybe z przyleglosciami" i wszystko co z nia zwiazane... Folk sadybianski
              gwarantowany:)
              P.S. Pozdro dla Pawla od Pawla:)
              • pem4 Re: KS Delta Warszawa... 20.10.04, 12:10
                no to ja na poczatek pozdrawiam obydwu Pawlow, bo widzialem ta wiekopomna
                transakcje;))

domyslam sie, ze szaliki beda dostepne takze na najblizszym meczu. czy tak:)?

poki co cieszmy sie 2:1 na wyjezdzie z nadarzynem i zapraszam wszystkich w
                najblizszy weekend na stadion delty na mecz z korona gora kalwaria - jak zwykle
                bedzie na co popatrzec!!:))

pzdr,p.
    • pem4 Re: KS Delta Warszawa... 24.10.04, 08:22
      ktos wie moze czy istnieje jakas strona Delty?
      moze cos z forum na ten temat? moze jakis opisy meczow?
      pzdr, p.
      • lagier Re: KS Delta Warszawa... 24.10.04, 09:46
        Delta Warszawa - Korona Gora Kalwaria 6:1!
        a w srode MLKS Wesola - Delta Warszawa 0:2 w Okregowym Pucharze Polski:)
        Wczorajszy mecz dostarczyl milych wrazen... Kogo nie bylo niech zaluje -
        festiwal bramek! Cieplo i dora pogoda przyciagnely 250 kibicow na Jeziorna 2,
        ktorzy w "domowej" atmosferze i dobrych nastrojach co raz nagradzali "popisy"
        naszych mlodych gwiazdorow:)
        Do konca rundy jesiennej zostaly juz tylko 4 kolejki, a nasza Delta po
        niepowodzeniach z poczatku sezonu, wciaz pnie sie w gore tabeli (6 miejsce).
        Oby tak dalej...
        Kolejny mecz Delta rozgrywa za tydzien na wyjezdzie w Sierpcu z Kasztelanem (oby
        podtrzymali dobra passe), a juz za 2 tyg. 6 listopada o godz. 13.30 nasze
        "Czerwone diably" zmierza sie z Olimpia Warszawa, ktora moze nie gra na miare
        oczekiwan, ale kibicowsko prezentuje sie b. dobrze, wiec kibicow Olimpii zapewne
        nad jeziorkiem nie zabraknie.
        pem4 jesli chodzi o szaliki to zostalo mi jescze pare sztuk. ale bardzo szybko
        sie rozchodza:), a jesli chodzi o strone Delty niestety jeszcze taka nie
        istnieje:( Sam tez kiedys szukalem, zeby zdobyc na temat Delciuni jakies
        wiadomosci...
        Jesli chodzi o jakiekolwiek informacje na temat naszego klubu najlepiej
        sprawdzaj wyniki, tabele i czasami godziny meczow na www.90.pl, a dokladnie
        wejdz w ten link www.90minut.pl/liga.php?id=1357 lub
        www.wwafans.prv.pl/ jest to strona wszystkich kibicow klubow grajacych w
        "naszej" IV lidze, jak tez w nizszych z wojewodztwa Mazowieckiego i na temat
        Delty tez tam czegos mozna sie dowiedziec... Polecam tez kupno poniedzialkowego
        "Zycia Warszawy" (1 zl.!), w ktorym sa zawsze opisy aktualnej kolejki IV ligi
        mazowieckiej i potyczek Delty:)
        P.S. Zawsze pozostaje tez chodzenie na Jeziorna 2 i wspieranie (czerpanie
        inforamcji) osobiscie:)
        Pozdrawiam i do zobaczenia na Olimpii Warszawa i Zbiku Nasielsk u nas.
        • pem4 Re: KS Delta Warszawa... 28.10.04, 10:36
          dzieki za info o stronach. tak mnie natknelo, bo - chcac nie chcac -
          podsluchalem;) na jeziornej rozmowe o relacji z wyjazdowego meczu delty na
          jakims-tam forum internetowym (kontekst: zdezelowany fiat;))

co do szalikow, to na ostatnim meczu na jeziornej juz sie zaopatrzylem:) (tx!)
          i pewnie przyjde na nastepny raz w zwartej 2-osobowej grupie szalikowcow
          delty;)) szczerze polecam - te szaliki to naprawde ladna rzecz!
          bedzie kolejna ich seria?

pzdr,p.
          • lagier Re: KS Delta Warszawa... 28.10.04, 22:08
            No szaliki Delty naprawde sie udaly (ale w duzej mierze to zasluga tego, ze mamy
            taki fajny herb}. Z tymi szalami to bylo tak, ze sam bedac z Sadyby i zawsze sie
            z nia utozsamiajac, po awansie Delty w zeszlym sezonie do IV ligi, zapragnalem
            miec szal naszego lokalnego klubiku:). Okazalo sie, ze byly juz kiedys szaliki,
            ale ich jakosc pozostawala wiele do zyczenia i nie byly juz dostepne... Chcac
            nie chcac, zeby miec szalik Delty musialem po prostu zaprojektowac i zamowic
            pewna ilosc (55 sztuk) w szwalni... Tak wiec to taka moja mala cegielka do
            promowania Sadyby (Dolnego Mokotowa) i Delty:)
            To milo, ze wam sie podobaja! Zabierzcie je koniecznie 6 listopada (13.30) na
            mecz z Olimpia Warszawa:) Ja bede napewno!
            Pozdrawiam kibicow Delty Warszawa:)))))))))))
            • lagier Re: KS Delta Warszawa... 01.11.04, 17:58
              30.11.2004 Kasztelan Sierpc - Delta Warszawa 1:4!!!!!!!
              Delta idzie jak burza...
              A juz 6 listopada o 13.30 mecz z Olimpia Warszawa u nas i zobaczymy,
              czy dobra passa potrwa dalej:)
              Zapraszam!
              • pem4 Re: KS Delta Warszawa... 06.11.04, 18:34
                I znowu nasza Delta wygrala; Delta - Olimpia Warszawa 2:1 :)) Zapraszamy na
                stadion nad jeziorkiem za 2 tygodnie!
                • tojestnowekonto Derby Warszawy;) Delta-Olimpia 07.11.04, 00:12
                  Mecz z Olimpią rozpoczynał się kiedy nie do końca jasne było jak się rozwiną
                  warunki pogodowe, może dlatego przy Jeziorku zameldowało się niewielu (jak na
                  Deltę;)) fanów. Jednak wraz z przecieraniem się nieba liczba kibiców
                  sysytematycznie rosła i chyba dobiła do sezonowej średniej czyli około dwustu
                  głów.

Delta przeważała właściwie cały czas, szybko też wyszła na prowadzenie (bramka
                  bardzo ładna, nasz napadzior położył bramkarza i na spokoju strzelił w pusty
                  róg). Jeśli można drużynie wytknąć jakieś błedy, to chyba tylko skuteczność:
                  takiego festiwalu niewykorzystanych idealnych sytuacji dawno już nie widziałem.
                  I o mały włos by sie to nie zemściło: po jednej z niewielu akcji ofensywnych
                  Olimpia wyrównała. Na szczęscie Dela równie szybko odpowiedziała bramką
                  i "wszystko wróciło do normy" - tzn. nadal Czerwone Diabły pudłowały z
                  najbardziej nawet dogodnych pozycji;)

Tym niemniej nie ma co narzekać - gra drużyny naprawdę może sie podobać, akcje
                  są grane szybko i z rozmachem, sporo jest gry "technicznej", podań z pierwszej
                  itd. No słowem to co kibic lubi najbardziej.

Kibicowsko: atmosfera była piknikowa, bardzo przyjemna, choć publika raczej
                  była nieskora do śpiewania i wogle jakiejś aktywności i raczej wsłuchiwała się
                  w odgłosy płynące z murawy (a było czego słuchać:))

Podsumowując, dziekujemy naszym za bardzo fajny mecz i prosimy o jeszcze. Brawo
                  Delta!
                  • lagier Re: Derby Warszawy;) Delta-Olimpia 07.11.04, 11:55
                    Nic dodac, nic ujac, zgadzam sie z przedmowca:) Przemarzlem na kosc, ale bylo
                    na co popatrzec! Widzow bylo ok. 250 osob, co przy takiej pogodzie
                    i "konstrukcji" naszego "stadionu" mozna tylko pochwalic. Oby tak dalej!
                    Kolejny mecz Delta gra w czwartek na wyjezdzie z Drukarzem Warszawa w Pucharze
                    Polski, nastepny w sobote z Pilica Bialobrzegi tez na wyjezdzie, a juz za dwa
                    tygodnie ostatni mecz rundy jesiennej (nietety) u nas ze Zbikiem Nasielsk,
                    liczymy na komplet punktow:)
                    P.S. Pozdro dla kolegow-kibicow z Jeziornej 2:)
    • pem4 a w pucharze 11.11.04, 16:48
      Drukarz Warszawa 0-5 Delta Warszawa (11 listopada, 13:00) :))
      • lagier Re: a w pucharze 11.11.04, 17:03
        Super!!! Nie moglem sie stawic na tym meczu, bo troche sie pochorowalem:(, ale
        teraz zaluje... a najlepsze jest to, ze Drukarz byl sensacja rozgrywek
        pucharowych w zeszlym roku... No to jeszcze Delta musi rozjechac w sobote Pilice
        Bialobrzegi i czekamy na ostani meczyk u nas ze Zbikiem Nasielsk (oczywiscie
        musi byc wygrana dla nas).
        Zapraszam wszystkich sadybiakow bardzo serdecznie i przypominam:
        OSTATNI MECZ DELTY W TYM ROKU (a moze jescze jakis pucharowy dojdzie?) ODBEDZIE
        SIE 20 listopada o godz. 13.00 przy ul. Jeziornej 2.
    • pem4 dwa pytania na boku 11.11.04, 17:08
      1. czy jest jakas strona w sieci gdzie mozna zobaczyc sklad delty (taki z
      numerami)? 2. jak to jest w 4 lidze; czy podczas zmimowej przerwy dochodzi do
      masowych transferow i na wiosne moze sie zdarzyc, ze ogladamy zupelnie inna
      druzyne...?
      • lagier Re: dwa pytania na boku 11.11.04, 17:15
        www.90minut.pl/skarb.php?id_klub=927&id_sezon=65 wejdz w ten link albo
        skopiuj jak sie nie wyswietli. A jesli chodzi o transfery to wszystko wyglada
        tak jak w wyzszych ligach, ale z tego co wiem to w przypadku Delty wchodza w gre
        tylko wzmocnienia:) Pozyjemy zobaczymy... Wszytko okaze sie na wiosne.
        • lagier Awansowalismy na 3 miejsce! 14.11.04, 17:07
          Pilica Bialobrzegi - Delta Warszawa 2:4!!!!
          Awansowalismy na historyczne 3 miejsce w tabeli i jest to jak na razie obok
          zeszlorocznego awansu do IV ligi jeden z najwiekszych sukcesow naszego lokalnego
          klubu! Sadyba moze byc dumna:))))))))
          A za rok puchar i awans do III ligi...
          Czekamy na sobotni mecz u nas ze Zbikiem:)
          • lagier Odwolany mecz Delty... 21.11.04, 23:16
            Mecz Delty Warszawa ze Zbikem Nasielsk, ktory mial sie odbyc wczoraj, zostal z
            powodu duzej ilosci sniegu na glownej plycie boiska odwolany...(jedynymi
            osobnikami zadowolonymi z tego obrotu sprawy byly rybitwy siedzace na srodku
            murawy:).
            Tego raczej mozna sie bylo spodziewac:( Spotkanie to prawdopodobnie odbedzie sie
            dopiero na wiosne:(
            Ja swoja droga chcialem mimo fatalnego poczatku rundy jesiennej, ale znakomitego
            jej finiszu, pogratulowac druzynie naszych lokalnych "Czerwonych diablow znad
            jeziorka" zajecia wysokiego miejsca w lidze!
            Czekamy na wiosne (dokladnie poczatek marca) i walke o III lige na Sadybie:)
            Pozdrawiam!
            • lagier Jutro podobno mecz...! 26.11.04, 12:22
              Jutro, czyli 27 listopada o godz. 13.00 ma sie podobno odbyc, odwolany w zeszly
              weekend mecz ze Zbikiem Nasielsk... Jesli pogoda bedzie taka jak dzis to
              zapraszam serdecznie, bo jest szansa zobaczyc Delte w tak niecodziennej aurze
              na naszych "bagnach":)
              • lagier Zalegly mecz sie odbyl! Mamy wicelidera:) 27.11.04, 17:40
                Dzis odbyl sie zalegly mecz z zeszlej soboty, KS Delta Warszawa - Zbik Nasielsk.
                Nasze "Czerwone diably znad jeziorka" rozgromily Zbika 7:0 i awansowaly na
                pozycje wicelidera-gratulacje:) Teraz juz naprwade czekamy na wiosne...
    • lagier Znamy juz rywala Delty w "Pucharach"... 08.12.04, 23:45
      Zestawienie par Pucharu Polski na dzień 30 marca 2005 roku (środa) godz. 15.30:

1. MKS Mława II (A) - Korona HID Ostrołęka (MLS)
      2. Wicher Cieszewo (LO) - Mazowsze Płock (MLS)
      3. Jaguar Wolanów (LO) - Sokół Przytyk (LO)
      4. Zryw Sobolew (MLS) - Dolcan Ząbki (IV liga)
      5. Agrykola W-wa (LJ) - Korona Góra Kalwaria (IV liga)
      6. Pogoń Grodzisk (MLS) - KS Piaseczno (IV liga)
      7. Piast Piastów (MLS) - Delta W-wa (IV liga)
      8. OKS Otwock (MLS) - Żbik Nasielsk (IV liga)

Drużyny wymienione na pierwszym miejscu pełnią rolę gospodarza zawodów.
      Następny termin Pucharu Polski ( z udziałem drużyn III ligi) odbędzie się 27
      kwietnia 2005 roku
      • lagier Delta Warszawa - Legia II Warszawa 4:2!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 19:09
        Runda wiosenna zbliza sie duzymi krokami, wiec pilkarze naszego lokalnego
        klubiku pilkarskiego zaczeli przygotowania do sezonu i na poczatek w sparingu,
        ktory odbyl sie na Bemowie w hali przy ul. Obroncow Tobruku pokonali III -
        ligowe rezerwy Legii:)
        Mysle, ze to dobry prognostyk przed ciezkim meczami, ktore czekaja
        nasze "Czerwone diably znad jeziorka"...
        Oby tak dalej, a moze historyczny awans do III ligi okaze sie faktem:)))
        • raffi2 w środę sparing z Legią 08.02.05, 10:04
          a doklądniej z drużyną juniorów starszych(86), która ostatnio wygrała
          ogólnopolski turniej na Bemowie. Początek meczu o 15:00, adres: s. Bolesłąwa
          1/3 (dojazd z Mokotowa 167)
          • lagier Delta Warszawa - CWKS Legia Warszawa 2:4 (0:3)... 09.02.05, 23:28
            Po dwoch wysokich zwyciestwach z III - ligowymymi druzynami, Legia II Warszawa
            4:2 i Zniczem Pruszkow 7:0! Przyszla pora na smak porazki...
            Tym razem legijna młodzież pomściła swoich starszych kolegów i "wyrównała" stan
            rywalizacji, pokonując Deltę, i to niestety zasłużenie. Być może zabrakło
            pełnego zaangażowania w grę i koncentracji, być może nasi zawodnicy nie
            wierzyli w umiejętności juniorów Legii, które okazały się całkiem spore. Dość
            powiedzieć, że obie strony miały sporo doskonałych okazji na podwyższenie
            wyniku, ale ostateczny wynik mówi sam za siebie i niewiele pomogło rozpaczliwe
            odrabianie strat w końcówce. Zimny prysznic przyda się wszystkim.

Delta Warszawa - CWKS Legia Warszawa 2:4 rocznik 86/87 (0:3)
            Eibl 64', 74' - Szala 5', Giedronowicz 20', Sztrefner 30', 51'

• lagier POSTALA STRONA DELTY WARSZAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.02.05, 22:41
              muzyka.onet.pl/lampa/1215734,2007,8,artykul.html
              • lagier TU JEST LINK, SORRY:) 27.02.05, 22:42
                www.deltawarszawa.prv.pl/
                • pem4 kiedy początek sezonu? 11.03.05, 13:39
                  wiem, ze snieg itd., ale kiedy zaczynamy gre? a moze ktos zna przecieki, jakie
                  sa cele delty w tej rundzie? (poza 1 miejscem);)
                  • lagier POCZATEK SEZONU -24.03. godz. 15.30! 12.03.05, 12:26
                    Dwie pierwsze kolejki zostaly przeniesione na kwiecien, w tym mecz u nas Delta
                    Warszawa - Dolcan Zabki, ktory mial odbyc sie zreszta dzis...
                    Pierwszy mecz odbedzie sie 24 marca o godz. 15.30 przy ul. Jeziornej 2 z Narwia
                    Ostroleka - oby snieg stopnial!
                    Z tego co wiem celem wciaz jest awans do III ligi.
                    pem4 wszystko o Delcie, lacznie z dokladnym terminarzem znajdziesz na stronie
                    Delty - www.deltawarszawa.prv.pl/
                    ZAPRASZAM!
                    • lagier Delta - Narew 1:2... GRAMY DALEJ! 26.03.05, 00:21
                      Delta Warszawa - Narew Ostrołęka 1:2 (0:2)
                      bramki: Rokicki 68' - Truszkowski 13', Maciej Rybaczuk (s.)32'
                      Widzów ok. (320 osób)

Nie powiodła się inauguracja sezonu drużynie Delty - w pierwszym meczu rundy
                      wiosennej drużyna "Czerwonych Diabłów" uległa Narwii Ostrołęka 1:2 (0:2). O
                      końcowym wyniku zadecydowała przede wszystkim fatalna postawa naszych piłkarzy
                      w pierwszej połowie i na początku drugiej. Narew, wspierana przez doping
                      kilkudziesięcioosobowej grupy kibiców, pokazała bardziej dojrzałą, wyrachowaną
                      piłkę i chyba zasłużenie wywiozła 3 punkty.

Jednak nasz rywal Dolcan Ząbki, który też chce w tym sezonie awansować do III
                      ligi niespodziewanie zremisował z Wisłą II Płock na wyjeżdzie 1:1, tak więc
                      kontakt z czołówką został utrzymany.

Na rozpamiętywanie porażki pozostał Delcie tylko okres Świąt, bo juz w przyszłą
                      środę, 30 marca o godz. 15.30, nasza lokalna drużyna rozgrywa wyjazdowe
                      spotkanie z Piastem Piastów w Pucharze Polski, liczymy na korzystny wynik i
                      awans do dalszej fazy rozgrwek.

Natomiast my zapraszamy serdecznie wszystkich kibiców "Czerwonych diabłów znad
                      jeziorka" na najbliższy mecz na Sadybie z drużyną Polonii II Warszawa, który
                      odbędzie się 2 kwietnia (sobota) o godz. 15.30 przy ul. Jeziornej 2. WSTĘP
                      WOLNY!
                      www.deltawarszawa.prv.pl

• tojestnowekonto Re: Delta - Narew 1:2... GRAMY DALEJ! 27.03.05, 17:28
                        Oj, cieniutko:(
                        Co do meczu za tydzień: czy spodziewana jest wizyta kibiców gości? Bo to takie
                        dosyc gorące derby są...
                        • lagier A w pucharze Piast Piastow - Delta Warszawa 0:1! 30.03.05, 21:17
                          Piast Piastów- Delta Warszawa 0:1 (0:0)
                          Mikołaj Rybaczuk 49'
                          Awansowalismy dalej w pucharze okregowym i czekamy na kolejnego rywala... W
                          Piastowie oficjalnie 6 kibicow z Sadyby oraz duza grupa "starszych" sympatykow
                          Delty:)
                          W sobote gramy u siebie z Polonia II i zobaczymy jak w lidze poradza sobie
                          nasze diabelki:)
                          Kibice gosci? Kto wie, kto wie...
                          www.deltawarszawa.prv.pl/
                          • stan.borys Informacja od starego Sadybiaka. 03.04.05, 16:04
                            Na Sadybie mieszka moja rodzina od 3 pokoleń. Ja w 1964 świętowałem awans
                            ZKS "Elektryczność" do "A" klasy. Na środku ataku grał p. Henryk Misiak
                            (zdobywca z Polonią Pucharu Polski w 1952), który równocześnie był trenerem
                            pierwszej druzyny.
                            Druga drużyna (w której grałem) awansowała z "C" do "B" klasy. Ech te
                            niezapomniane mecze z Kabewiakiem Góra Kalwarii czy z Iskrą Mińsk Mazowiecki.

Później zlikwidowano sekcję piłki nożej w "Elektryczności" i boisko
                            przejęła "Delta".
                            Pozdrawiam.
                            • lagier Male sprostowanie:) 05.04.05, 12:55
                              Zks Elektrycznosc polaczyla sie z Delta Warszawa, a jeszcze dokladniej... Zks
                              Elektrycznosc zostala wchlonieta przez Delte Warszawa:)
                              P.S. Zks Elektrycznosc byla "sponsorowana" przez EC Siekierki, a Delta W-wa
                              przez Warszawskie Zaklady Mechaniczne z ulicy Czerniakowskiej...
                              Pozdrawiam starego sadybiaka!
                              • jan2005 Re: Male sprostowanie:) 05.04.05, 13:50
                                lagier napisał:

> Zks Elektrycznosc polaczyla sie z Delta Warszawa, a jeszcze dokladniej... Zks
                                > Elektrycznosc zostala wchlonieta przez Delte Warszawa:)
                                > P.S. Zks Elektrycznosc byla "sponsorowana" przez EC Siekierki, a Delta W-wa
                                > przez Warszawskie Zaklady Mechaniczne z ulicy Czerniakowskiej...
                                > Pozdrawiam starego sadybiaka!

ZKS ELEKTRYCZNOŚĆ to klub z b. dużymi tradycjami założony po I. wojnie
                                światowej przy Elektrociepłowni warszawskiej.
                                B. silne sekcje zapaśnicze i pięściarskie przed II. w. światową.
                                W 1948 mistrz Polski w piłce wodnej !
                                Najbardziej znany zawodnik (i wychowanek) to Andrzej Suproń - jako zawodnik
                                Elektrycznośći mistrz Europy w zapasach w stylu klasycznym.
                                Boisko do piłki nożnej, gdzie Elektryczność rozgrywała swoje mecze to teren
                                pomiędzy dwoma jezdniami Wybrzeża Kościuszkowskiego (na wysokości ulicy Tamka).
                                Póżniej przeniesione na Jeziorną.
                                Właścicielem klubu był Zakład Energetyczny Warszawa-Miasto. Dyrekcja przy
                                zbiegu ulic Tamki i Wyb. Kościuszkowskiego.

Podrowienia dla Starego Sadybiaka od Starego Powiślaka.
                                • lagier Konflikt w Delcie opisany przez Życie Warszawy! 10.05.05, 12:45
                                  Prezes Trzeciakowski to totalny ignorant i cham, za wszelka cene chce zniszczyc
                                  Delte Warszawa, a jemu i sponsorowi chodzi tylko o atrakcyjne grunty, na
                                  ktorych znajduje sie klub...
                                  Dla wyjasnienia artykul z Życia Warszawy:

Konflikt w Delcie, szkoleniowcy na bruku
                                  Szkoleniowcy w akcie solidarności z kolegą zrezygnowali z pracy

Trzecie miejsce w tabeli IV ligi, cztery zwycięstwa z rzędu - za taki "brak
                                  sukcesów" władze Delty pozbyły się sztabu trenerskiego. Z nowym szkoleniowcem
                                  drużyna przegrała z Nadnarwianką 1:3.

W piątek drugi trener piłkarzy Delty Dariusz Banasik dowiedział się od
                                  nieformalnego prezesa klubu, prawej ręki właściciela zespołu Andrzeja
                                  Fijałkowskiego, Andrzeja Trzeciakowskiego, że za "brak sukcesów i postępów w
                                  szkoleniu" ma zrezygnować z pracy.
                                  W odpowiedzi na wyrzucenie kolegi pierwszy trener Jacek Mazurek i grający
                                  szkoleniowiec bramkarzy Marcin Muszyński również złożyli wymówienia. W
                                  przypadku "Muchy" problem jest podwójny, bowiem doświadczony golkiper przez
                                  ostatnie lata był opoką drużyny, naprawiając błędy młodych obrońców. Po jego
                                  odejściu Delta pozostała z... jednym bramkarzem, niedoświadczonym
                                  dziewiętnastolatkiem.

Wszystko w porządku
                                  Oficjalnie jednak problemu nie ma, a cały były sztab trenerski Delty nie mówi
                                  ani jednego złego słowa na temat władz klubu. Nic w tym dziwnego, biorąc pod
                                  uwagę, że trzech szkoleniowców, mimo iż zostali wyrzuceni z Delty przez
                                  Trzeciakowskiego, pozostało... jego podwładnymi. Trzeciakowski szefuje bowiem
                                  również sztabowi trenerskiemu "Młodych Wilków", drużyn szkolących dzieci dla
                                  warszawskiej Legii. Jego podwładnymi są... Mazurek, Banasik i Muszyński.

Temu panu dziękujemy

-Ja im się nie dziwię, że odeszli - powiedział nam jeden z pracowników klubu, z
                                  oczywistych przyczyn proszący o zachowanie anonimowości. - Nie da się pracować
                                  z nie szanującym innych furiatem, który potrafi wulgarnie zwyzywać ludzi po
                                  wygranym meczu. Kiedyś zawodnicy przed meczem tworzyli razem koło na środku
                                  boiska. Teraz robią je w szatni, bez Trzeciakowskiego. Kto tylko może, traktuje
                                  go jak powietrze - dodawał rozżalony. Kibice dali temu wyraz, wieszając na
                                  trybunach wymowny transparent: "Trzeciak - tobie już dziękujemy".

Nowy trener zakłopotany
                                  Do Delty w trybie awaryjnym trafił trener Jacek Romańczuk, jeszcze dwa tygodnie
                                  wcześniej... sam wyrzucony z dnia na dzień z broniących się przed spadkiem do
                                  MLS Łomianek.
                                  - Przyznaję, że wyrzucenie szkoleniowców z drużyny, która zajmuje trzecie
                                  miejsce w lidze, wydaje się dziwne. Czy czuję się niezręcznie? Trochę tak, tym
                                  bardziej że ja też zostałem wyrzucony z pracy w taki sam sposób jak trenerzy
                                  Delty - przyznaje Romańczuk.
                                  Naprzeciwko rozbitej Delty stanęła doświadczona Nadnarwianka Pułtusk, mająca w
                                  składzie m.in. byłego piłkarza Polonii Richarda Kanu czy doswiadczonych byłych
                                  pierwszoligowców Pawła Miąszkiewicza i Artura Salamona. Młodzież z Delty bardzo
                                  się starała, ale sił wystarczyło tylko na godzinę gry. Później rywale
                                  bezlitośnie wykorzystywali błędy młodych piłkarzy gopodarzy, a przy dwóch
                                  golach zawinił również niedoświadczony bramkarz.
                                  • tojestnowekonto Re: Konflikt w Delcie opisany przez Życie Warszaw 16.08.05, 01:35
                                    Nie śledziłem dokładnie tego konfliktu, ale skutek jest taki, że Delta gra na
                                    Agrykoli i o ile zdążyłem się zorientować, nie ma za wiele wspólnego z "naszą"
                                    Deltą. Ten zespól stylem gry zupełnie nie przypomina starej Delty, na grę
                                    której aż przyjemnie było popatrzeć (raziła co najwyżej nieskuteczność).
                                    Zostali kibice - atmosfera na niedzielnym meczu na Agrykoli była nawet niezła -
                                    ale bardzo się boję o przyszłość drużyny znad Jeziorka:(
                                    • lagier Re: Konflikt w Delcie opisany przez Życie Warszaw 29.08.05, 21:13
                                      Tez sie boje, bo ten "twor" przegral jyuz 5 mecz i jak tak dalej pojdzie to
                                      spuszcza Delte, a wlasciwie jej miejsce do V ligi...
                                      Podobno ten eksperyment ma trwac tylko rok i po roku IV liga (raczej V przy
                                      takiej grze) ma wrocic na Sadybe - ale ja w to nie wierze:(
                                      Duzo, by pisac o panu, tfu - Trzeciakowskim, ktory przylozyl do tego reke...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka