Dodaj do ulubionych

L'arc de Varsovie - euforia czy łzy?

IP: 81.253.23.* 22.03.13, 08:12
Nowak naprawde sie nie zna się na dobra kuchni, może na hamburgery i pizza bo ta restauracja ma bardzo dobre opinie na gastronauci i byliśmy tam tyle razy i zawsze było pyszne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mietek L'arc de Varsovie - euforia czy łzy? IP: *.dsl.teksavvy.com 22.03.13, 08:30
      Być może Maciej Nowak kolejny raz w swojej "karierze" trafił do restauracji nietrzeźwy zwrócenie mu uwagi przez kelnera dotyczącej zachowania, wpłynęło na jego niepochlebną opinię ? Większych bredni jeśli chodzi o opis wystroju chyba nie można sobie wyobrazić- no ale wystarczy spojrzeć na pana Nowaka, żeby wiedzieć jakie ma poczucie stylu.... Życzę Panu Nowakowi, żeby jeszcze kiedyś musiał w życiu naprawdę popracować, bo to że lubi się za darmo "nażreć" - inaczej doprawdy trudno opisać jego zachowanie przy stole- a potem z użyciem słownika Kopalińskiego stworzyć dyrdymały opisujące jego doświadczenia- pracą na pewno nie jest...
      Zaś sama restauracja to miejsce z pysznym jedzeniem i nigdy się nie zawiodłem na podawanych tam daniach...
      • ilanek Bagietki 24.03.13, 19:23
        Bułeczki powinny być świeże. Nawet we francuskiej restauracji.
    • Gość: Zdegustowana Droga, francuska restauracja. A bagietki mrożone IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 09:39
      Przeglądając większość recenzji Pana Nowaka, aż dziw bierze, że sporo ich część jest opiniami pozytywnymi. Poleca małe bistra jak również bary szybkiej obsługi. A restauracja, która jest już na Warszawskim Mokotowie od półtora roku, ma pozytywne opinie gości, czego najlepszym dowodem są recenzje na gastronautach oraz pełna restauracja w godzinach lunchowych i kolacyjnych krytykuje z każdej strony. Kolejnym powodem dla którego opinia Pana Nowaka jest dla mnie podyktowana innymi przesłankami niż czysto profesjonalną recenzją krytyka kulinarnego jest fakt, że Pan Nowak jakiś czas temu polecał Restauracje L'arc w śniadaniowym programie Dzień dobry TVN. Nurtuje mnie pytanie dlaczego tak szybko zmienił zdanie. Tak czy inaczej opinia ta nijak ma się z prawdą. Byłam, widziałam, smakowałam i moje odczucia są tylko pozytywne. A może ktoś z restauracji nastąpił Panu Nowakowi na odcisk, tego nigdy się nie dowiemy....
    • Gość: wheresthefood.pl Wiosenna energia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.13, 10:32
      Panie Macieju,
      gratulacje powrotu do formy!:D

Bardzo świeży tekst. Wyraźny podział na akapity bardzo ułatwia czytanie.
      No i powrót do dłuższej listy stestowanych dań... nice! Fajnie się czyta:>

Nas w L'Arcu jeszcze nie widzieli, trochę nas tam nie ciągnie... po Pana recenzji tym bardziej,
      ale chcemy się skusić na sobotnią akcję z owocami morza - zobaczymy co będzie;>

Pozdrawiamy!
      No i oby tak dalej:D
    • marghe_72 Re: L'arc de Varsovie - euforia czy łzy? 22.03.13, 13:23
      Gość portalu: Mark napisał(a):

> Nowak naprawde sie nie zna się na dobra kuchni, może na hamburgery i pizza bo t
      > a restauracja ma bardzo dobre opinie na gastronauci i byliśmy tam tyle razy i z
      > awsze było pyszne.
      To jeszcze naprawdę o niczym nie świadczy.
    • marghe_72 Re: L'arc de Varsovie - euforia czy łzy? 22.03.13, 13:27
      A wracając do meritum czyli do restauracji jako takiej.
      Mnie ona bardzo odpowiada.
      Zarówno wystrój jak i jedzenie. Nie mogę się do niczego przyczepić.
      Polecam lunche , naprawdę niedrogie i smaczne.
    • Gość: Gość restauracji Droga, francuska restauracja. A bagietki mrożone IP: *.centertel.pl 22.03.13, 22:00
      Szokująca zmiana zdania Pana Macieja Nowaka, właśnie po jego opinii w DDTVN, gdzie polecał restauracje L'arc varsovie postanowiłam się tam wybrać, wyszłam z podobną pozytywną opinią (link do filmu ddtvn poniżej)
      dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/w-poszukiwaniu-najlepszej-restauracji-w-polsce,48369.html
      Czyżby Panu Nowakowi ktoś nadepną na "odcisk"... jakiś osobisty problem...
      Mimo wszystko nie mogę zrozumieć tak drastycznej zmiany zdania
    • Gość: Adam P. Droga, francuska restauracja. A bagietki mrożone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 23:49
      Przyznam szczerze, że po tak "profesjonalnej" opinii pana Nowaka z nieukrywaną ciekwością prześledziłem jego życiorys i wszystko stało się dla mnie jasne. Nie rozumiem jednej zasadniczej kwestii - w jaki sposób dziennikarz i publicysta, człowiek zasłużony sztuce teatralnej stał się poważanym ekspertem w dziedzinie gastronomii .... ?! Uważam to za objaw hipokryzji a wszystkich zwoleników i "stałych słuchaczy" za laików. Cenię wiedzę i doświadczenie połączone z praktyką. Szkoda tylko, że jedna z najlepszych restauracji w Warszawie musi borykać się z taką nieprofesjonalną i mało obiektywną oceną. Chociaż z drugiej strony jestem przekonany, że dobrej marki i świetnej kuchni nic nie jest w stanie zniszczyć. Bywam tam często (zwłaszcza w porze lunchowej), znam również restaurację w wieczornej odsłonie i gwarantuję, że ani jedna negatywna opinia p. Nowaka nie znajduje potwierdzenia w najmniejszym stopniu. Ja i tak, wspólnie z żoną, zamierzam wpisać restaurację Lar'c Varsovie do mojego stałego repertuaru kulinarnego. Droga załogo - do zobaczenia wkrótce :)
      • Gość: Grzegorz Re: Droga, francuska restauracja. A bagietki mroż IP: *.36.euro-lan.pl 24.03.13, 23:29
        Pochwal się swoim życiorysem skoro z taką ciekawością zaglądasz w cudze.
        • Gość: Adam P. Re: Droga, francuska restauracja. A bagietki mroż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 22:53
          podeślij maila, z przyjemnością zaprezentuję :)
    • Gość: Agnieszkaa Droga, francuska restauracja. A bagietki mrożone IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 11:51
      Hahhaha - widac Nowak nadepnal wlascicielom restauracji na odcisk i rzucili sie na niego z obelgami i wypowiedziami w stylu "zobaczcie zyciorys Nowaka". Drodzy Wlasciciele, poszukajcie jeszcze a moze znajdziecie pradziadka z Wermahtu... Ech... to takie polskie bagienko...

Chodzilam tam na lunch, ale po takim zachowaniu wlascicieli musze przemyslec, czy jest to napewno wlasciwe miejsce.

A gastronomicznie? Lunch jest ok - przystepny cenowo, ale bez mozliwosci wyboru - zawsze trzeba sprawdzic na facebooku czy ci pasuje. Poza lunchem jest jednak drogo - i rzeczywiscie nie przystoi podawac odmrazanych bagietek
      • Gość: Adam P. Re: Droga, francuska restauracja. A bagietki mroż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 23:00
        Dziękuję za "trafne uwagi". W kwestii badania kompetencji każdego znawcy wypadałoby sprawdzić czy ma podstawy ku temu by zajmować się tym, czym się zajmuje. To nie grzebanie w życiorysie, ani tym bardziej babranie się w bagnie. To poprostu sprawdzanie kompetencji.
        Czysty standard :)
    • Gość: pat Knajpa, jak knajpa.. IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.03.13, 12:22
      .. ale recenzja zniechęciła mnie na pewno mniej niż powyższe komentarze pisane jednym stylem przez z pewnością grono "niezależnych" niczym Klub Gazety Polskiej fanów tego przybytku ;d.
      • Gość: mp Re: Knajpa, jak knajpa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 14:47
        a więc nie tylko ja odniosłem takie wrażenie. posty pewnie były pisane w ramach obowiązków służbowych ;) albo przez osoby zaprzyjaźnione z właścicielami. nic w tym złego właściwie, gdyby były ad rem, a nie ad personam...
    • Gość: plik plik Droga, francuska restauracja. A bagietki mrożone IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 13:21
      czy drogo? no cóż, lunche są w komicznie niskiej cenie (19PLN) uwzględniając jakość. Część dań może mniej smakować (sam nie lubię homarów, więc nie oceniam), ale technicznie jest to bardzo dobra restauracja. Uwielbiam takie brednie, jak rozpoznawalność mrożonej bagietki w zupie :) Można rozpoznać dobrą / złą bagietkę, ale na Najwyższego, mrożoną? Chyba że dali mu zamarzniętą ... Dla mnie L'Arc to górne 10% Warszawy ...
      • Gość: prosta baba Re: Droga, francuska restauracja. A bagietki mroż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 07:50
        Jeśli na zdjęciu pokazano bagietkę z tej restauracji, to jest to mrożona bagietka. Nawet próbować jej nie trzeba:)
    • Gość: wdr Re: L'arc de Varsovie - euforia czy łzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 13:32
      jakość jedzenia nie zależy od jego ceny. często w tanich barach jest lepsze jedzenie niż w restauracjach (np. ruskie w barze alex za 6zł są dużo lepsze niż lokalach "premium" z cenami w okolicach 20zł). mrożone pieczywo da się odróżnić od świeżego, bo się zmienia jego struktura. w restauracji z dość wysokimi cenami taka sytuacja nie powinna mieć miejsca
      • Gość: plik plik Re: L'arc de Varsovie - euforia czy łzy? IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 13:52
        no to zróbmy test na żywo, wrzućmy bagietkę do zupy, niech namoknie i sprawdźmy ... w zbyt wielu restauracjach pracowałem (i to poza Polską dla jasności) żeby w takie numery uwierzyć ... a jakość jedzenia z zasady ZALEŻY od ceny (jeśli nikt nie oszukuje).
        • Gość: wdr Re: L'arc de Varsovie - euforia czy łzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 15:12
          grzanki w zupie nie są namoczone tylko w niej pływają w większości suche
          • Gość: plik plik Re: L'arc de Varsovie - euforia czy łzy? IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 19:57
            jak je wcześniej zgrillujesz/wsadzisz pod salamander/piekarnik (bo są i tacy, którzy dają świeże, tylko ser jest zapieczony od góry) - anyway, słaba świeża bagietka po takiej operacji wsadzona do zupy smakuje tak, jak słaba zamrożona i profesjonalnie odmrożona bagietka - problem w tym, by nie stosować złych bagietek, niezależnie od metody. Ale rozpoznać się ich nie da.
      • Gość: x Re: L'arc de Varsovie - euforia czy łzy? IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 14:52
        i wszystkie pochwały z tego samego IP

żenada.
    • Gość: gość Droga, francuska restauracja. A bagietki mrożone IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 14:07
      Przyznaję rację autorowi tego artykułu.
      Drogo, bez smaku i... nudno, na próżno szukać francuskiego klimatu i gwaru. Mrożona bagietka? Zapytajcie jakiegokolwiek francuza co o tym sądzi i będziecie mieć własną opinię.
      • Gość: neon Re: Droga, francuska restauracja. A bagietki mroż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 14:20
        No to ja dodam, ze francuskiej gospodyni domowej mrożona bagietka nie oburza.
        Znawco...
    • Gość: kokosza nel Droga, francuska restauracja. A bagietki mrożone IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 14:52
      Recenzja bardzo fajna i wielowymiarowa. Mimo że Maciej Nowak ostatecznie jest na nie, to pochwalił kilka rzeczy, więc dziwią mnie komentarze powyżej, w których właściciele L'arca tak zawzięcie bronią swego honoru. Jadłam już w tej restauacji, ale i tak opis zaserwowany przez Nowaka zachęciłby mnie do pierwszych odwiedzin. A tak - L'arc robi sobie kiepski PR nabijając się z niego na oficjalnym fanpage'u na Facebooku. Skrajnie nieprofesjonalne i jakże polskie. I to nawiązywanie do filmiku z DD TVN, w którym nie oceniał restauracji, tylko próbował najlepszych tworów szefów kuchni przed Wine & Food Noble Night... Co z tego, że kuchnia wspaniała, skoro zarządzanie mierne.
    • pytaniepomocnicze Droga, francuska restauracja. A bagietki mrożone 24.03.13, 19:32
      autor łapówki nie dostał? fatalnie.... kto tam za marketing odpowiada ...
    • Gość: L'Arc Varsovie Droga, francuska restauracja. A bagietki mrożone IP: *.ip.netia.com.pl 25.03.13, 18:48
      Właśnie przeczytaliśmy wszystkie opinie, za które dziękujemy, szczególnie te merytoryczne. Naszych wielbicieli zapraszamy do nas jak najczęściej, przeciwników i poszukiwaczy teorii spiskowej odsyłamy do konkurencji - życzymy smacznego... a tym którzy jeszcze u nas nie byli proponujemy do konfrontacji własnych odczuć z tym co napisał Pan Nowak. Co do "polskiego bagienka" - mamy wrażenie, że to na nas są wylewane pomyje bez jakichkolwiek podstaw - otóż L'ARC VARSOVIE ZAWSZE I WSZĘDZIE SIĘ PODPISYWAŁ POD SWOIMI POSTAMI I TAK ZOSTANIE. Nie będziemy się odnosić do wszystkich głupot wypisywanych powyżej, jeżeli ktoś chce nam powiedzieć coś wprost to zapraszamy, wiecie gdzie nas szukać.

Pozdrawiamy!
      • Gość: homard Re: Droga, francuska restauracja. A bagietki mroż IP: *.play-internet.pl 30.03.13, 12:45
        Bardzo ciekawa dyskusja. Jedno pytanie kończące powyższy spór... jak to jest z tymi bagietkami? Mrożone?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka