Dodaj do ulubionych

Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnosi

02.04.13, 14:58
Dla sytuacji "na Wiśle" w Warszawie kluczowe znaczenie będzie miała skala i tempo roztopów powyżej Warszawy i na wiślanych dopływach, a nie to jak szybko roztopi się śnieg na Marszałkowskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: keczoleczo Re: Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 15:05
      Polak głupi i po szkodzie. Była powódź i nie wyciągnięto z niej absolutnie żadnych wniosków. Co teraz? Czeka nas powtórka z rozrywki?
      • Gość: Tup Powyżej Wawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.04.13, 15:36
        Spokojnie, raczej obecny scenariusz Węgierski nam nie grozi, ale rzeczywiście tak jak napisał ktoś powyżej: liczy się szybkość topnienia śniegu powyżej Warszawy.
    • rezoon Re: Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnos 02.04.13, 15:40
      Dokładnie, jest tak jak mówisz. Ponadto, właśnie sprawdziłem sobie dane na pogodynce i tytuł artykułu jest nieprawdziwy. Do chwili kiedy piszę tego posta stan rzeki na stacjach w Warszawie się nie zmienił, a nawet jest niższy niż z 30 marca. Po jakiego grzyba robić panikę ? :-/ I
      • Gość: pryk Re: Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnos IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 15:53
        niedaleko wisły mieszkam, za oświecimiem, ide oddać mocz do wisły żeby podnieść statystyki.
      • Gość: ewa Re: Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnos IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.04.13, 15:54
        Nie ważne co się pisze, ważna ilość kliknięć, a na panice ostatnio można zarobić. Z takiego wniosku wychodzą w TVNie i Gazecie.pl
      • acototak Re: Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnos 02.04.13, 16:21
        Nieprawdziwe pytanie?
        • rezoon Re: Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnos 03.04.13, 08:23
          acototak napisała:

> Nieprawdziwe pytanie?

"Woda w Wiśle się podnosi" to pytanie ?
          • acototak Re: Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnos 03.04.13, 09:48
            Nie, to akurat prawda.
    • paseo gdybyscie byli wiarygodni,tytul brzmialby: 02.04.13, 16:16
      "Powodz nam nie grozi'
      a tak wyrownujecie do szmatlawcow Fakt i SE
    • adalberto3 Dotychczas naszej narodowej budowli zagrazaly .... 02.04.13, 16:25
      ... opady. Teraz moze sie jeszcze okazac, ze wody gruntowe sa tez problemem.
    • Gość: warszawianin ach! tak się wystraszyłęm, że się mało nie ze..łem IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 17:34
      ale na szczescie tylko podpuszka, zebym kliknal~!
    • mate29 Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnosi 02.04.13, 19:28
      Należy przypilnować aby wszystkie zbiorniki retencyjne w kraju (we Włocławku) zostały maksymalnie opróżnione!
      Bo dotychczasowa praktyka jest taka,że wodę spuszcza się gdy jest groźba przelewu przez wały
      • Gość: Tygrysek Re: Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnos IP: *.scansafe.net 04.04.13, 10:40
        Myślę, że zarządzający zbiornikami dobrze wiedzą co robią. Twoja intuicja wynika zaś z tego, że dotychczas ludność w Polsce, a raczej jej część zamieszkująca miasta, nie doświadczyła poważniejszych konsekwencji suszy.
    • Gość: woojek choojek Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnosi IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 22:16
      Przychodzi facet do ginekologa.
      - Mogę panu zająć chwilę?
      - Spadaj pan, to ginekolog, lekarz dla kobiet.
      - No, ale jedno pytanie proszę.
      - Dobra, dawaj.
      - Panie doktorze, łechtaczka jest z przodu czy z tyłu?
      - Co pan, och*jał? Co to za pytanie?
      - No poważnie, proszę powiedzieć.
      - No wiadomo, że z przodu.
      - k***a, to tyle lat bawiłem się hemoroidem...
      • 1borgia Re: Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnos 02.04.13, 23:50
        obrzydliwy zart.

W centrum handlowym

Dwóch facetów wpada na siebie w centrum handlowym:
        - Och, przepraszam pana!
        - Nie, nie, to ja przepraszam! Zagapiłem się, bo wie pan,szukam
        gdzieś tu mojej żony...
        - Ach tak? Ja też szukam swojej żony. A jak pańska żona wygląda?
        - Wysoka, włosy płomienny kasztan, ścięte na okrągło z
        końcówkami podwiniętymi do twarzy. Doskonałe nogi, jędrne pośladki,
        duży biust.Była w spódniczce mini i bluzeczce z pięknym dekoltem.
        A pańska?
        - Nieważne! Szukajmy pańskiej!
    • Gość: Marta2389 Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnosi IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.13, 23:44
      A czy kogoś obchodzi, co będzie z tamą we Włocławku? Jak długo jeszcze będzie zatrzymywać napór całej Wisły? Bunkry po Euro2012 stoją gotowe do utrzymywania, a ludzie od Włocławka w stronę morza zagrożeni. Na to nie starczy pieniędzy z wyprzedawanego majątku, zaciąganych kredytów i funduszy unijnych. Wszystko się rozchodzi i wszystkiego mało.
    • Gość: mk Czy grozi nam powódź? Woda w Wiśle się podnosi IP: *.internetia.net.pl 03.04.13, 06:41
      Warszawa jak Warszawa, ale ciekawe co będzie z Odrą? Na ślasku (polskim i czeskim) nadal sypie śnieg, a jest go juz duzo. Jak tak dajel pódzie to ...Zobaczymy co w kwestii zabezpieczeń na Odrze zrobił Tusk od ostatniego razu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka