Dodaj do ulubionych

Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar...

IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 13:16
Rolnik, czy nie - jak będzie chciał mi sprzedać gnój zamiast ziemniaków, to usłyszy soczyste spier - niczyliście dostawę - dalaj.
Obserwuj wątek
    • gangut Po co płacić za dostawę czegoś 11.04.13, 13:31
      co można kupić w każdym miejscu Warszawy? A jak ktoś się zaopatruje w marketach internetowych, to i tam przy okazji kupi warzywa.
      Tak że kmiecie niestety dołożą do interesu.
      • stasstas11 żenada 11.04.13, 13:53
        Byłem na tej stronie. Żenada. Chwalą się, że handlują własnymi produktami z własnego gospodarstwa ojca. Sałata lodowa? Truskawki? Karczochy? I to za 15 złotych za sztukę, jak w Kauflandzie kosztują 5-6 złotych? Limonki (też drogie)? Granaty? Chciałbym zobaczyć na własne oczy to gospodarstwo, gdzie w naszym klimacie rosną takie cuda. Chyba że w szklarni, gdzie są nakarmione toną chemikaliów:) I jeszcze przesyłka - w cenie 10 kilogramów ziemniaków kupionych od chłopa na bazarze (przynajmniej u mnie w Sulejówku na targu takie są ceny).
        • marac Re: żenada 11.04.13, 14:08
          Patrzcie Państwo jaki cud. Czytać nie umie, a pisać potrafi. I komputer obsłużyć.
          • stasstas11 Re: żenada 11.04.13, 14:37
            No to przeczytaj: "Miło nam poinformować, że jako pierwsi w okolicy oferujemy przez Internet świeże owoce, przetwory oraz warzywa z własnych, rodzinnych upraw i sami dowozimy je do Klientów z Pruszkowa i okolic".

Tam nie ma napisane: Miło nam poinformować, że jako pierwsi w okolicy oferujemy przez Internet świeże owoce, przetwory oraz warzywa GŁOWNIE/W DUŻEJ MIERZE z własnych, rodzinnych upraw i sami dowozimy je do Klientów z Pruszkowa i okolic. Takie sformułowanie sugeruje, że to wszystko pochodzi z rodzinnego gospodarstwa.

marac napisał:

> Patrzcie Państwo jaki cud. Czytać nie umie, a pisać potrafi. I komputer obsłuży
            > ć.
            • bene_gesserit Re: żenada 11.04.13, 16:24
              A jakbyś jednak przeczytała cały artykuł, byłoby jasne, ze kupują także 'od sprawdzonych dostawców'.
              • Gość: Ręce opadają Nauczycielko... ty już wiesz co. IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 16:44
                Nie w artykule, ale na stronie sklepu.

Dotarło?

• Gość: Iglo Re: żenada IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 14:49
          Polak Polakowi wszystko wybaczy poza sukcesem...
          • stasstas11 Re: żenada 11.04.13, 15:01
            nikomu nie zabroni się kupować, tylko po co przez internet kupować rzeczy, które są dostępne w byle spożywczaku, warzywniaku czy bazarku. Ja często kupuję warzywa i owoce przez internet, ale tylko te których nie uświadczysz na rynku - topinambur, jarmuż, głóg, pigwa, pigwowiec, berberys, aronia, dzika róża itp. Moim zdaniem to są nisze do wypełnienia, a nie buraki, pomarańcze czy zwykła marchew. Ja lubię próbować nowych smaków i bym się chętnie skusił, ale na coś czego nie kupię w warzywniaku, np jeśli marchew to taka: kopalniawiedzy.pl/marchew-kremowa-odmiana-Creme-de-Lite-Holandia-monarchia,8848
            I wcale nie pisałem poprzednich słów przez zazdrość czy zawiść, ale być może właściciele tego internetowego warzywniaka mogliby się pokusić o jakieś rzeczy bardziej oryginalne niż te które można kupić na rynku hurtowym w Broniszach (importowane cytryny, truskawki itp), zwłaszcza ze mają swoje gospodarstwo.

Gość portalu: Iglo napisał(a):

> Polak Polakowi wszystko wybaczy poza sukcesem...
            • pamejudd Jesli nie odpowiada ci oferta, to nie kupuj. 13.04.13, 17:03
              To prostsze niz produkowanie sie na forum.
        • robertmatycz [...] 11.04.13, 14:51
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Bob, nieładnie Re: żenada IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.13, 15:14
            Robert, a może byś już tak zaprzestał pisania na forum lub diametralnie zmienił podejście?
            Zacząłeś od krótkich tekstów w stylu "Super pomysł", które nic a nic nie wnosiły do dyskusji, teraz, jak widzę, rozwijasz skrzydła.
            Obstawiam, że od niedawna masz dostęp do sieci, dlatego proponuję przeczytanie 2 artykułów z Wikipedii:
            pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
            i tego:
            pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta
            Do przemyślenia...
            Powodzenia
        • marac Re: żenada 11.04.13, 17:42
          stasstas11 napisał(a):

> Byłem na tej stronie. Żenada. Chwalą się, że handlują własnymi produktami z wła
          > snego gospodarstwa ojca.

Naszym <b>głównym dostawcą</b> jest nasz tata – odpowiedzialny rolnik, z wieloletnią tradycją. To z jego upraw pochodzi <b>większość</b> oferowanych w sklepie produktów.

>Limonki (też drogie)? Granaty?

Jeżeli nie jest dla Ciebie oczywiste, że granaty nie pochodzą z polskiej uprawy ekologicznej i żądasz specjalnego zastrzeżenia, to jesteś idiotą (jesteś może z rodziny baby co pozwała fast food za brak ostrzeżenia, że kawa jest gorąca? To pozdrów panią ode mnie).

Jeżeli jest oczywiste, ale mimo to postanowiłeś się z rdzennie polską bezinteresowną zawiścią przy*olić (przepraszam, ale "przyczepić" jakoś nie wydaje się do Twojego zachowania pasować), to jesteś osobnikiem, o którym polscy emigranci mówią z pogardą "polactwo". Zawsze mnie to wkurzało, ale na takich jak Ty brakuje rzeczywiście czasem innych słów.

Tylko tytuł komentarza dałeś adekwatny, bo rzeczywiście jedzie od niego żenadą na kilometr.
      • Gość: Rick Re: Po co płacić za dostawę czegoś IP: *.rev.snt.net.pl 11.04.13, 15:15
        A po co dopiskiem wiary dotyczącym podpierasz swoje ironiczne słowa o bliźnim? Źle to świadczy o Tobie, ale także o naszej wierze.
        Uczy pismo: „Nie będziesz wzywał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy”.
      • Gość: Zenon Re: Po co płacić za dostawę czegoś IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 18:53
        > co można kupić w każdym miejscu Warszawy? A jak ktoś się zaopatruje w marketach
        > internetowych, to i tam przy okazji kupi warzywa.
        > Tak że kmiecie niestety dołożą do interesu.

No jak ktoś uważa że produkt z Chin dorównuje produktom miejscowym , to pozostaje tylko życzyć SMACZNEGO i przemilczeć powyższą wypowiedź.
        Prawda jest taka że ludzie coraz mniej ufają super i hipermarketom. I DOBRZE !
        I coraz więcej pojawia się handlu bezpośredniego. U nas też ! Bardzo mnie to cieszy.
        Gdy coś nie posmakuje lub zaszkodzi , przynajmniej wiemy do kogo mieć pretensje.
        A np takiego oznaczenia GMO na produktach Gerbera i tak nie znajdziecie, choć powinno tam być. . .
        Pomysłodawcom życzę sukcesów ...na polu...
    • zewszad_i_znikad Re: Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w m 11.04.13, 14:18
      Zobaczymy, jak będzie latem, w sezonie, bo wbrew pozorom są trudno dostępne warzywa: żółta i biała marchew, pomidory inne niż zwykłe czerwone, podłożne czerwone i podłużne pomarańczowe (uwielbiam, ale chciałabym zdobyć też okrągłe jasnożółte), świeże zioła w pęczkach (choć to może być drogie)... Może będą mieli takie rarytasy. A jeśli ktoś widział żółtą i/lub białą marchew "na żywo", z góry dziękuję za informację, gdzie to sprzedają, bo chciałabym wypróbować.
      • bene_gesserit Re: Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w m 11.04.13, 16:28
        Białe i żółte marchewki smakują niemal tak samo, jak pomarańczowe - są tylko słodsze, co akurat jest dość nudne.
        • zewszad_i_znikad Re: Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w m 13.04.13, 11:04
          Za to wyglądają inaczej. A ja chciałabym przyrządzić moje risotto z marchewki i pomarańczowych pomidorów w wersji żółtej, chciałabym zrobić kari (curry) z białej soczewicy z żółtymi pomidorami... Inna sprawa, że białej soczewicy póki co nie widziałam poza siecią, a dostawa kosztuje - nie stać mnie na duże zamówienia, więc szukam "w realu" i póki co w sklepie ze zdrową żywnością, który sprawdziłam, nigdy takowej nie mieli.
          • cura Re: Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w m 14.04.13, 11:27
            dzięki, że wyjaśniłaś nam jak się wymawia kari i co to jest żółta marchewka, ale tu może nie chodzi o dziesiątki egzotycznych odmian (te możesz dostać choćby w almie), ale o kilka dobrze wyhodowanych lokalnie.
    • Gość: klepa Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar... IP: *.smgkrc.com.pl 11.04.13, 15:53
      Pomysł fajny, tylko taniej niz w markecie nie jest. Rzekne nawet odważnie : drogo, oj drogo....
    • cirrus4 A rolnik hodował warzywa na sprzedaż? 11.04.13, 16:11
      Czy - jak to mówią - dla siebie?
    • harce kooperatywa spożywcza też działa w necie 11.04.13, 17:50
      Było by to bardzo odkrywcze gdyby nie fakt że od jakiegoś pół roku działa (choć jest dalej rozwijany) system internetowych zamówień Warszawskiej Kooperatywy Spożywców (kooperatywy.pl/). System jest zresztą budowany na ich zamówienie przez Kooperatywę OBIN.ORG przy wsparciu finansowym UNESCO (żeby nie było "a kto o tym wie").
      Różnica taka że oferowane warzywa są tańsze niż w sklepach ale trzeba się pofatygować po ich odbiór z centrum Warszawy i aktywnie uczestniczyć w spółdzielni.

--
      harce.wordpress.com
      • Gość: gizmo Re: kooperatywa spożywcza też działa w necie IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.13, 18:33
        I raz na jakiś czas pojechać na giełdę i kupić. Usuniecie z łańcucha producent-konsument pośredników to fajna rzecz, w zasadzie można by urządzać ogródki na własnych balkonach.
      • Gość: szplit Hmm IP: *.legnica.vectranet.pl 15.04.13, 23:42
        "Najblizsze (68) zakupy: 22.02.13"

Dostawa marchewki raz na pół roku?
      • Gość: sprostowanie Re: kooperatywa spożywcza też działa w necie IP: 77.252.209.* 16.04.13, 10:27
        tylko małe sprostowanie - ten system wspierany jest przez UNDP, a nie UNESCO - www.undp.org.pl
    • Gość: grr Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.13, 18:41
      Na Faceooku działa od jesieni (zdaje się) firma Warzywniak, też dowozi, nawet obsługują część prawostronnej Warszawy. W zimie mieli przerwę, teraz pewnie znowu startują.
      Więc nieprawda, że firma z artykułu jest jedyna.
    • Gość: research! Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar... IP: *.hsd1.md.comcast.net 11.04.13, 19:22
      inicjatywę popieram, ale...
      zdaje się że kiedyś do warsztatu dziennikarskiego należała weryfikacja informacji. otóż ceny produktów podane w artykule to są ceny za PÓŁ KILOGRAMA a nie za kilogram. Mała różnica?
      • Gość: jogar Re: Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w m IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.13, 10:43
        Gość portalu: research! napisał(a):

> inicjatywę popieram, ale...
        > zdaje się że kiedyś do warsztatu dziennikarskiego należała weryfikacja informac
        > ji. otóż ceny produktów podane w artykule to są ceny za PÓŁ KILOGRAMA a nie za
        > kilogram. Mała różnica?

Sprawdziłam teraz na stronie- cena 2zł za marchew jest za kg więc w art jest dobrze. Minimalną ilością jaką mozna zakupić jest o,5kg i widocznie tym sie zasugerowałeś(aś).
    • Gość: bizneska Ja też bym chciała dla swojej firmy taką reklamę IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.13, 01:00
      Jak sobie załatwić w gazecie taką reklamę?? Czy ktoś wie?? Ja też bym tak chciała..
      • Gość: aa Re: Ja też bym chciała dla swojej firmy taką rekl IP: *.lodz.msk.pl 13.04.13, 10:03
        Wpłać ż...om pieniążki to będzie reklama.
        • Gość: Mahjong Re: Ja też bym chciała dla swojej firmy taką rekl IP: 85.222.62.* 14.04.13, 08:30
          A co, Polacy robią za darmo reklamy? Bo nie rozumiem odpowiedzi...:/
    • ilanek Uwaga Reklama ! 13.04.13, 17:06
      Przez Internet można kupić mnóstwo rzeczy. Co jest takiego ciekawego akurat w tym sklepie, że gazeta pisze o tym artukuł ?
      • Gość: Laszka Re: "Co jest takiego ciekawego akurat w tym sklep" IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 01:52
        Nie wiem czy ciekawego, ale szczególne w tym sklepie jest to, że jest ponoć pierwszym netowym warzywniakiem. A że ceny są w połowie takie same, a w połowie wyższe niż na bazarkach w W-wie to już insza inszość ;) (ziemniaki w W-wie są standardowo po 80 gr, a 2,5zł/kg cebuli to jakaś kosmiczna cena, u nas cukrowa jest po 2 zł/kg, a zwykła to grosze, jak to cebula - najtańsze warzywo).
        • zagonczyk_jaremy Widać koszerne, bo g-prawda reklamuje. 14.04.13, 13:07
          Tfu!
    • Gość: szczypior Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar... IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.13, 18:05
      Jak na producenta to te ceny sa chyba z księzyca i to ma byc taniej bo przez internet. U mnie marchew 99 groszy, ziemniaki po 80 groszy i to w sklepie a salata lodowa 1,90
      • Gość: wasal Re: Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.13, 09:12
        Jaki gatunek kartofli kupujesz za 80 gr.? Chyba nawet sam tego nie wiesz.Ile gatunków kartofli próbowałes?
    • Gość: a fuj! paskudna kryptoreklama IP: *.vudoohosting.com 13.04.13, 18:38
      drogo jak diabli :(
    • Gość: IgoreX A gdzie biznes? IP: *.centertel.pl 13.04.13, 21:27
      Taniej przez internet, tzn warzywa tańsze niż na bazarach?
      Dostawa gratis jeśli zakupy powyżej 60zł

A gdzie zarobek? Przecież paliwo kosztuje, pracownik który rozwozi tez nie robi za friko..
      Czy to biznes wart zachodu?

---------
      www.liderpracy.pl/praca/listaofert
    • banc Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar... 13.04.13, 23:13
      Przez internet jestem skłonny kupić co ciekawsze jakościowo, albo rzadkie gatunkowo warszywa i owoce.
      A tutaj wchodzę na stronę i co...
      Ziemniaki: w Polsce uprawia się kilkadziesiąt odmian. Może coś bliżej.
      Cebula: zwykła, łagodna i czerwona. Żadnych szczegółów. Na dodatek obsłużone dwoma fotkami (zwyła i łagodna to to samo?). Tak więc już widać, że nie są to zdjęcia sprzedawanego towaru ...
      Pomidoru, jabłka ... wszysto tak samo nie opisane.

Jeśli mam wziąć do serca sobie dewizę "wiesz co jesz", która chwali się sklep to najpierw poproszę o wprowadzenie zasady "wiesz co kupujesz".
      Nad różnorodnością produktów też warto solidnie popracować.
      • anmanika Re: Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w m 14.04.13, 09:18
        Co środę można kupić w Fortecy to na co aktualnie jest sezon
        panziolko.pl/oferta.html
    • aleksandra1977 Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar... 14.04.13, 11:08
      8,50zł za kg włoskiej cukinii? Strasznie drogo.
    • zagonczyk_jaremy Bilans ? 14.04.13, 13:11
      I gdzie tu interes?
      Ja się tylko grzecznie pytam.
      Bez koszów własnych, żeby tatowe nie zgniło, co sprzedacie to wasze - jeszcze na małym plusie.
      Tym bardziej, że gospodarstwo pod Warszawą.
      O! Pruszków, no tak, jasne nie zadaje głupich pytań. Marycha to też warzywo.....
      Marysia, pietruszka i to i to zielone ....
    • Gość: ja Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar... IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 13:33
      Straszne to wszystko. Sfrustrowani i zawistni ludzie, którzy nawet w temacie marchewki i pietruszki z lubością dowalą drugiemu. Mam wrażenie, że w realu nie mają ani odwagi, ani zwyczajnie z kim ssobie pogadać. Bo takich toksycznych frustratów omija się na kilometr.
    • kawa_marago Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar... 14.04.13, 14:18
      umarłam ze wzruszenia, że mogę sobie w necie kupić kilo pyrów z Pruszkowa i jabłka spod Grójca.
    • Gość: hehehe Płacą KRUS czy ZUS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 10:14
    • sdfsfdsf Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar... 15.04.13, 13:36
      pomysl jak pomysl, zerzniete z zagranicy ;)
      kupuje czasami w Abel&Cole w Londynie
      to nie jest raczej tanie ale dla oferowanej jakosci niektore produkty warto kupic
      (np kurczaki maja bardzo dobre)
      wiec nie pier... ze jest taniej bo byc nie moze
      to jest nastawienie na konkretnego odbiorce
      pan kazio i miecio nie zamowi ziemniakow przez internet
    • Gość: aha Warzywa kupisz przez internet. Taniej niż w mar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 14:36
      A co w tym niezwykłego? Sama większość rzeczy kupuje przez internet bo tańsze i lepsze. Np bakalie panorzeszek.pl/ bo te z supermarketu to badziewie. Handel internetowy już nie powinien nikogo dziwić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka