robertmatycz 25.05.13, 09:14 PRECZ Z HAŁASEM PO 22. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fdsa Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spały... IP: *.play-internet.pl 25.05.13, 09:16 czyli wniosek jeden, mimo wielu dziesięciu skarg o zakłócanie ciszy nocnej patrole olały sprawę i hałas trwał do rana :/ dziwi mnie że okoliczni mieszkańcy nie wyszli z kosami i nie poroz... ły tego sprzętu w drobny mak :/ osobiście chętnie bym to zrobił.f Odpowiedz Link Zgłoś
johanna_haase stare dobre obrzucanie jajkami... 25.05.13, 13:29 ...tudzież polewanie zabarwioną wodą albo colą. Są w sklepach dobre egzemplarze zabawkowych pistoletów i sikawek wodnych, spokojnie sięgających 30 m. Krzywdy poza odesłaniem do pralni nie zrobi, a do refleksji ryczące bydło skłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Ojej, pan wiceprezydent nie mógł spać? IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.13, 09:22 Ludzie z Powiśla miesiącami nie śpią i jakoś muszą żyć, a panu wiceprezydentowi już tylko jedna noc hałasu przeszkadza? Ojej, to straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
robertmatycz Re: Ojej, pan wiceprezydent nie mógł spać? 25.05.13, 12:28 Gość portalu: hm napisał(a): Wiceprezydent....ma racje, mi też by nawet poł 1. nocy wadzilo z hałasem. > Ludzie z Powiśla miesiącami nie śpią i jakoś muszą żyć, a panu wiceprezydentowi > już tylko jedna noc hałasu przeszkadza? Ojej, to straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasd ursynalia to kolejny koszmar dla mieszkancow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 09:27 na Węgrzech nad Balatonem jak jest głośno to o 24 wpada policja z decybelomierzem i nakazuje ściszyć i/lub wlepia mandat, wskrajnych przypadkach zamyka impreze. Bylem swiadkiem jak to zrobili na imprezie cocacoli, szybko i sprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
robertmatycz Re: ursynalia to kolejny koszmar dla mieszkancow 25.05.13, 12:27 Gość portalu: dasd napisał(a): Gratulacje dla węgierskiej policji. Brawo. > na Węgrzech nad Balatonem jak jest głośno to o 24 wpada policja z decybelomierz > em i nakazuje ściszyć i/lub wlepia mandat, wskrajnych przypadkach zamyka imprez > e. Bylem swiadkiem jak to zrobili na imprezie cocacoli, szybko i sprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drevniak Szanowna Gazeto IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 09:32 Zmień proszę ton dyskursu o imprezowaniu nocną porą na mieście bo coraz trudniej oprzeć się wrażeniu, że działacie w interesie sprzedawców cienkiego piwa. Nie optujecie za miastotwórczą funkcją nocnych imprez, tylko za tym by knajpiarze sprzedawali bez przeszkód cienkusza po 10 pln za plastikowy kubek i wzbogacali się szybko bez wysiłku ze swojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
nick4comments Monice Kryckiej odpowadam: 25.05.13, 09:44 Niemożliwe laluniu to zesr... się w stringi. Jak nastawisz łupiący, przesterowany bas w stronę Wisły, to po wodzie poniesie się fala akustyczna i przypierdzieli w ściany i okna budynków na drugim brzegu. Następnie ta fala akustyczna za pośrednictwem ścian i okien uderzy bezpośrednio w mieszkańców. Uderzenie fali akustycznej to jest fizyczny atak i tak się go odczuwa. Jak się nażresz fasolki po bretońsku i będziesz pierdzieć na ulicy 50 metrów ode mnie, to ja nie będę tego słyszał. Ale jak wypłyniesz łódką na jezioro i będziesz pierdzieć, to ja będę to doskonale słyszał na przeciwległym brzegu. Teraz niunia rozumiesz o co chodzi z tymi basami? To grzecznie przeproś zamiast udawać poszkodowaną, bo to nie ty jesteś poszkodowana, tylko ci, którzy nie mogli w nocy spać przez ciebie i tą twoją tańcbudę, którą dumnie nazywasz najciekawszą inicjatywą 2012 roku. Najciekawszą inicjatywą 2013 roku to będzie marsz mieszkańców z pałkami, siekierami i maczetami na te wszystkie hałaśliwe speluny i rozdupcenie ich w drobny mak. I do takiej inicjatywy sam się chętnie przyłączę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdyjd Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: *.205.83.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 09:54 Popieram. A dla "biednych" żalących się pań proponuję jako prezent zabrać ze sobą dwie szyszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melo Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: 84.39.163.* 25.05.13, 09:57 Przecież nie musisz tu mieszkać. Jak ci przeszkadza akustyka Wisły to się wyprowadź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarhead a może odwrotnie? IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 10:21 Wyprowadzić kluby na Białołękę i Wilanów? Głównie tam żyją ich wielbiciele, więc będą bliżej swojego targetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brest Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 10:23 Bardzo chętnie tylko pokryj koszta przeprowadzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melo Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: 84.39.163.* 25.05.13, 10:31 I może jeszcze darmowe bilety komunikacji miejskiej dla Ciebie, całej rodziny i znajomych. Wszyscy tylko daj i daj i wszystko przeszkadza, co za roszczeniowi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 10:35 Tak, przeszkadza mi, jak nie mogę spać nocami. Tak, będę to zgłaszał na policję i straż miejską. Nie potraficie inaczej, to jest Wasz problem, a nie mój. Ja nie mam zawodu student/hipster/syn. Nocą odpoczywam jak większość mieszkańców miasta. Pisanie o tym, że "wszystko przeszkadza", kiedy imprezę słychać od Bartyckiej po Gocław, to czysty debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarhead Kto tu jest roszczeniowcem?! IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 10:41 Włazisz komuś w zabłoconych gumiakach do domu i jeszcze bezczelnie fochy stroisz. To TY i kluby jesteście tu gośćmi, więc zachowujcie się tak, by gospodarze chętnie was do siebie zapraszali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melo Re: Kto tu jest roszczeniowcem?! IP: 84.39.163.* 25.05.13, 10:46 Mówisz Twój dom, tzn. Co konkretnie mieszkanie i okolica do 10 kilometrów? Może mało? Gdzie kończy się Twój dom. Czysta demagogia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarhead Re: Kto tu jest roszczeniowcem?! IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 11:06 Masz ty mózg pod czaszką, czy tylko wypełniacz? Impreza miała zasięg oddziaływania, jak nie przymierzając lotnisko w szczycie komunikacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melo srelo Re: Kto tu jest roszczeniowcem?! IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 11:54 ty, ze tak spytam to ile klas podstawówki skończyłeś? jak ci zacznę napier...ać młotem pneumatycznym o 3.40 to też się będziesz pakował, żeby się wyprowadzic? bo ja tak się luzuję w wolny czasie - jedni lubią decybele z kolumny a ja napierniczać młotem i ch.j ci do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melo Re: Kto tu jest roszczeniowcem?! IP: *.free.aero2.net.pl 25.05.13, 12:15 Po Twojej wypowiedzi mogę zapewnić ze napewno wiecej klas niż Ty. Pozdrawiam i proponuje czasami się uśmiechnąć i być bardziej otwartym dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kracho_polska Re: Kto tu jest roszczeniowcem?! 25.05.13, 13:33 Gość portalu: Melo napisał(a): > Po Twojej wypowiedzi mogę zapewnić ze napewno wiecej klas niż Ty. Pozdrawiam i > proponuje czasami się uśmiechnąć i być bardziej otwartym dla ludzi. I kto tu mówi o otwartości? O ironio! A z tymi klasami to bym polemizował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasz Re: Kto tu jest roszczeniowcem?! IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 15:29 Klasyczny przypadek "cham się uprze i mu daj". Otwartość na ludzi polega na zrozumieniu, że chcą oni spać nocą i nie należy w tym przeszkadzać folgując sobie i swoim zachciankom. Trudno to chamom jednak pojać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Kto tu jest roszczeniowcem?! IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 21:33 Gość portalu: Natasz napisał(a): > Otwartość na ludzi polega na zrozumieniu, że chcą oni spać nocą i nie należy w > tym przeszkadzać folgując sobie i swoim zachciankom. Trudno to chamom jednak po > jać. To nie otwartość, to kultura, ale chamowi rzeczywiście trudno to pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sefes Re: Kto tu jest roszczeniowcem?! IP: *.205.95.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 15:56 Aspirujesz do bycia człowiekiem? Zabawne... Dwie nogi to nie wszystko. Takie np. ptaki też mają dwie , ale przewyższają cię bardzo. Umiejętnością latania i posiadaniem mózgu (bo barwnym upierzeniem pewnie ciebie akurat nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traktorek To powodujący uciążliwość ma się powściągnąć IP: 93.154.142.* 25.05.13, 11:05 W tym przypadku - emitujãcy hałas, który dociera do mieszkań innych. To jedna z podstawowych zasad cywilizowanego współżycia, której Europa dopracowała się już dawno. Obecnie, niestety, rozbestwione chamstwo wpycha się z łokciami a upomniane warczy bezczelnie "to się wyprowadź". Życzę ci śmierdzącej farmy kur pod nosem. Jak nie polubisz, to się wyprowadź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoje won z Wawy Re: To powodujący uciążliwość ma się powściągnąć IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.05.13, 00:16 To słoje tak się zachowują, wyrwali się spod remizy i remizę chcą wprowadzać w Warszawie. Won na swoje wiochy! Won z Warszawy! Won z miejsc pracy które zabieracie warszawiakom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeden z wielu Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.05.13, 11:30 Przychodzisz chamie z jakiejś dziury i śmiesz mówisz ludziom w Warszawie jak mają żyć, gdzie mają żyć i rozdajesz bezczelne "rady" wszystkim, którzy Ci nie pasują? Tu ludzie mieszkają dłużej niż ty żyjesz swoim marnym życiem. Spotkamy się jeszcze.. Odpowiedz Link Zgłoś
kracho_polska Re: Monice Kryckiej odpowadam: 25.05.13, 13:30 Nie ty pipo będziesz decydowała kto gdzie ma mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoje won z Wawy Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.05.13, 00:18 Gość portalu: Melo napisał(a): > Przecież nie musisz tu mieszkać. Jak ci przeszkadza akustyka Wisły to się wyprowadź To ty się jeb.any słoju wyprowadź skąd przylazłeś! Na swoją wiochę WON!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babcia klozetowa Prawdziwym nieszczęściem są... głusi akustycy IP: *.dynamic.mm.pl 25.05.13, 09:59 Pełna racja. Do tego odnoszę wrażenie że osoby uważające się za zawodowych akustyków są kompletnie głusi. Dziś nie ma imprezy jak się nie rozstawi "megawatowych" głośników, bo główne kryterium brzmi: może być byle jak, ale MUSI być głośno. W dodatku rozstawia się je bez sensu, bo o kierunku ustawienia estrady decyduje wolny plac. Tak jest np. podczas Dni Ursynowa, gdzie rok w rok głośniki walą w zbocze Kopy Cwila, po czym wracają by po sekundzie odbić się od położonej vis a vis ściany 10-cio piętrowych domów na Końskim Jarze. Również Muzeum Powstania Warszawskiego latami ustawiało estradę vis a vis odległego zaledwie o 50 metrów ogromnego budynku b. Zakładów Róży Luksemburg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albercik Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 11:47 pięknieś to panie opisał:) lepiej już tego nie da się ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawaciarz Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 12:48 Tak, lepiej żeby miasto nie żyło nocą, dla mnie to już szczyt, powstają inicjatywy, które w końcu ożywiają oba brzegi Wisły a ludzie zamiast wyjść z domu po pracy, odpalą TVN24 i przeszkadza im wszystko co możliwe. A ten marsz z siekerami, zapraszam, stanę z gołymi pięściami przeciwko Tobie schorowany człowieku i zobaczymy czy kozak w necie to pizd@ w świecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
nick4comments Re: Monice Kryckiej odpowadam: 25.05.13, 13:16 > Tak, lepiej żeby miasto nie żyło nocą, dla mnie to już szczyt, powstają inicjat > ywy, które w końcu ożywiają oba brzegi Wisły a ludzie zamiast wyjść z domu po p > racy, odpalą TVN24 i przeszkadza im wszystko co możliwe. Czy te inicjatywy muszą koniecznie napie...ć basami przez całą noc? Tak to może wyglądać nocne życie w Obcęgowie pod remizą. Tu jest miasto i ludzie potrzebują spać, mają małe dzieci i chcą żyć normalnie bez terroryzowania ich nocnym życiem miasta. Ja też lubię wyjść z domu, iść do pubu ze znajomymi. Różnica między moim wyjściem a wyjściem bywalców tych wszystkich inicjatyw nad Wisłą polega na tym, że ja piję piwo, a nie uchlewam się nim, rozmawiam, a nie drę mordy przekrzykując głośniki i po wyjściu z pubu wsiadam do taksówki i wracam do domu, a nie prowadzę nocnych dyskusji pod oknami, nie leję pod murem ani nie rozwalam butelek na chodniku. W miejscach w których bywam, muzyka jest tłem, a nie dominantą i nie ma tam spędu ludzi. Powinien być kategoryczny zakaz takich spędów w centrum miasta. Miejsce na to jest w okolicach bocznic na Koziej Górce albo przy Chełmżyńskiej, a nie tam gdzie mieszkają ludzie i chcą w nocy spać a nie balangować. > i, zapraszam, stanę z gołymi pięściami przeciwko Tobie schorowany człowieku i z > obaczymy czy kozak w necie to pizd@ w świecie.... Nie jestem schorowany i jestem przed czterdziestką. Jak trzeba będzie to i pięści użyć potrafię, chociaż wolę bić z otwartej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srg Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: *.205.95.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 16:05 Z kim ty dyskutujesz, ten korpoklon z awansu społecznego wychował się pod remizą (a jeśli nie on, to rodzice - i przekazali wzorce). A że krawat wiąże za ciasno to mózg ma niedotleniony i takie są efekty. Da sobie spokój, z TYM nie należy polemizować, TO należy nękać i zwalczać wszelkimi dostępnymi prawem środkami nie marnując nawet sekundy na jałowe "rozmowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bism Re: Monice Kryckiej odpowadam: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 13:33 Przepiękne! Jaki artyzm wypowiedzi połączony z ekspresją. Jestem pod ogromnym wrażeniem i popieram w całej rozciągłości. Klubom tym zaś życzę aby sczeźli jak najszybciej, a Pani Monice radzę spuścić z tonu, przeprosić publicznie i zastanawiać się kiedy jej przybytki nawiedzi grupa hodowców egzotycznego robactwa. Takiego które spowoduje palpitację Sanepidu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewawuwu Re: Monice Kryckiej odpowadam: 25.05.13, 20:39 Kładę się wczoraj (piątek) spać i myślę "Pada i pada i całą tak noc ma lać. Kulturallne towarzystwo nie przylezie dziś na Powiśle i nad Wisłę. UFFFFF.... wyśpię sie na jutro do roboty :)" Doszło do tego, że się cieszę, że leje, tak tu się teraz żyje.... W tamten weekend budziłam się pomimo zamkniętych okien, tak muza szła po okolicy. Mam mieszkanie z 1,5 km od cypla. Wstałam, otwieram okno, a dudnienie jakby wypełniało całą przestrzeń, jakby napływało ze wszystkich stron, bum bum bum bum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłamią lafiryndy wy z wyborczej macie co chcieliscie. IP: *.205.21.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 09:48 teraz ludzie napuszczeni na siebie beda sie gryzc. brawo wyborcza to wasz styl od 23 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffd Re: wy z wyborczej macie co chcieliscie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 09:56 tak jest. W dodatku promują łamanie ciszy nocnej. Do tych klubów w nocy powinna przyjechac policja z pałami i temu co tak głosno gra przywalić na dzień dobry po pustym łbie. A rozbawione tworzarzystwo rozgonić do domów. A nie "przyjechała straż wiejska i ukarała upomnieniem". Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timmy Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spały... IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 09:49 Widać organizatorzy nie byli na poprzednich imprezach sprzed lat organizowanych przez Aspect of Valor "Cypel Czerniakowski" i nie wiedzieli że istnieje możliwość że będzie setki skarg ;) raz pamiętam wtedy było 5 czy 7 scen muzycznych i było ok a drugi raz nie spało tak jak teraz duużo ludzi i wszystko było spowodowane podobno pogodą która sprzyjała roznoszeniu się dzwięków po tafli wisły itp... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spały... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 09:50 I niech to służy za podsumowanie dyskusji o zabawach w nocy. BTW, policja nie powinna, jak żebrak, pod bramą prosić o ściszenie, tylko tam wkroczyć i wyłączyć sprzęt. A rano, powinien czekać pod bramą kurier z wymówieniem dzierżawy gruntu. jak ktoś zachowuje się jak bezrozumne bydło, to powinno się stosować metody odpowiednie dla bydła, a mianowice bat. Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa 25.05.13, 10:01 Wypie...ć! My chcemy kultury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhehe Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.play-internet.pl 26.05.13, 21:45 mistrz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thusz Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spały... IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 10:01 Mieszkam w okolicy Łazienek a łomot z Cypla tu dociera. Dziś w nocy znowu nad okolicą rozlegało się dudnienie. Czy Straż miejska/wiejska nie ma, przypadkiem, siedziby tuż obok tej imprezowni? Czy słuch stracili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh0st Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.free.aero2.net.pl 25.05.13, 11:39 Właśnie się zastanawiałem co to za łomot. Słychać było przez zamknięte okna. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec_wsi Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.fiberway.pl 25.05.13, 13:51 A ja mieszkam na wsi i bylo cichutko w nocy, co najwyzej wieczorem slychac kumkajace zaby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3rg3eg Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.205.95.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 16:19 Z Warszawy na wieś wyniosłem parę lat temu. Ale w zeszłym roku jakaś kulturalna młodzież z miasta zaczęła urządzać tu, pod lasem, co piątek "ambitne" (bo leciała muza klubowa, czyli arcykulturalne umcy umcy, do którego bez dragów nawet nie podchodź, nie jakieś tam prostackie umcy umcy) imprezki. Na szczęście tu na wsi nikt się z takimi nie op... i po kilku próbach "ożywienia wsi" nastąpił wjazd na imprezę wq na maksa sąsiedztwa zakończony mechanicznym uciszeniem sprzętu. A policja tu to miejscowi i trzymają ze swoimi a nie obcą gó...ażerką. Zresztą znaleźli takie charakterystyczne krzaczki rosnące to tu, to tam... Niby niczyje, w sumie nikt nikogo za rękę nie złapał, ale po krótkiej rozmowie okazało się, że sprzęcior "krzewicielom kultury" popsuł się sam. Znów słychać kumkanie żab. A dokładniej - rechot :) Odpowiedz Link Zgłoś
m6716 przecież GW promuje hałaśliwe bydło 25.05.13, 10:07 bo wg chłopaczków i dziewczątek z GW kultura i zabawa polega na chlaniu w trupa słuchając techno w przerwach sikanie po krzakach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypiórek Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spały... IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 10:12 Najpierw myślałem, że to sąsiedzi bo czasem potrafią tak dać czadu, ale na korytarzu było ciszej niż za otwartym oknem, później podejrzenie padło na klub nad Wisłą, ale jednak po naszej stronie. Nigdy bym nie przypuszczał, że to z drugiej strony Wisły. I faktycznie koło 2.30 jakby przycichło. Jak będzie tak przez całe lato ... a przecież są jeszcze inne kluby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarhead Dzienikarze nadal w urojonym świecie? IP: 89.77.35.* 25.05.13, 10:17 Szefowie klubów poczuli się bezkarni, bo popiera ich gazeta. Urządzili więc napie...nkę na dwie dzielnice. Odwrotnie mieszkańcy centrum Warszawy, poczuli, że są przez dziennikarzy i właścicieli klubów olewani, uaktywnili się więc i postanowili walczyć o spokój we własnych domach. Redaktorzy "stołka", albo żyją w urojonym świecie, albo na koszt klubów. Innego wyjaśnienia na ich ośli upór w bezkrytycznym poparciu klubów w konfrontacji z warszawiakami nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ale o co chodzi, Gazetko? IP: *.ctio.noao.edu 25.05.13, 10:19 Przecież to wasze ulubione obywatelskie nieposłuszeństwo w postaci łamania ciszy nocnej za pomocą muzyki. Czyżby działała tu zasada Kalego - jak Gazetka wkurza mieszkańców, to dobrze, a jak kto inny, to źle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawak Głośniki na zewnątrz lokali tylko w dzikim kraju IP: *.dynamic.mm.pl 25.05.13, 10:21 Tylko w dzikim kraju jakim jest Polska można bez zezwolenia lokalnych władz wystawiać głośniki na zewnątrz budynków i lokali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spały... IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 10:23 ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSCKĄ!!!!. Przyjechali i czekali na policje.... po co się dublować? Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa 25.05.13, 11:00 Ja pitole...to to tak dudniło? No to potwierdzam, że słyszeliśmy ich nawet na Targówku (pierwsze bloki za wałem kolejowym). Obstawiałam La Playe a tu proszę, jeszcze dalej. Obyście szczeźli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria A ja słyszałam to dudnienie przy Dworcu Wschodnim! IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.13, 11:07 Owej nocy z piątku na sobotę słyszałam to dudnienie przy ul. Kijowskiej przy Dworcu Wschodnim. Przeszkadzało mi to w spaniu, moja schorowana Mama też nie spała pół nocy. I wcale nie jesteśmy przewrażliwione - tak się rozchodzi hałas w nocy, że słychać go nawet u nas. Dlatego dyrekcja PKP nie może zrozumieć, że ja w nocy słyszę każde słowo zapowiedzi na Dworcu Wschodnim. Bo gdy jest ciszej na ulicach, gdy Warszawa idzie spać, to każdy hałas jest zwielokrotniony. Dlatego proszę o ciszę po 22.00. Warszawa jest nie tylko dla młodzieży, tutaj są dzieci, starsi, chorzy, osoby pracujące w soboty i w niedziele. Proszę o ciszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria nick4comments IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.13, 11:23 nick4comments tak napisał: Niemożliwe laluniu to zesr... się w stringi. Jak nastawisz łupiący, przesterowany bas w stronę Wisły, to po wodzie poniesie się fala akustyczna i przypierdzieli w ściany i okna budynków na drugim brzegu. Następnie ta fala akustyczna za pośrednictwem ścian i okien uderzy bezpośrednio w mieszkańców. Uderzenie fali akustycznej to jest fizyczny atak i tak się go odczuwa. Jak się nażresz fasolki po bretońsku i będziesz pierdzieć na ulicy 50 metrów ode mnie, to ja nie będę tego słyszał. Ale jak wypłyniesz łódką na jezioro i będziesz pierdzieć, to ja będę to doskonale słyszał na przeciwległym brzegu. Teraz niunia rozumiesz o co chodzi z tymi basami? To grzecznie przeproś zamiast udawać poszkodowaną, bo to nie ty jesteś poszkodowana, tylko ci, którzy nie mogli w nocy spać przez ciebie i tą twoją tańcbudę, którą dumnie nazywasz najciekawszą inicjatywą 2012 roku. Najciekawszą inicjatywą 2013 roku to będzie marsz mieszkańców z pałkami, siekierami i maczetami na te wszystkie hałaśliwe speluny i rozdupcenie ich w drobny mak. I do takiej inicjatywy sam się chętnie przyłączę. Warto było nie spać całą noc, aby przeczytać tak przekonywujący i jednocześnie dowcipny komentarz. Ubawiłeś mnie początkiem tej wypowiedzi ... jak to z duchem czasu powstają nowe sformułowania. Obiecuję tym "zdziwionym laluniom", że przy następnej próbie zakłócania mi ciszy nocnej po 22.00 będę raz za razem dzwoniła na policję lub straż miejską. Bo to skandal, bym ja przy Dworcu Wschodnim słyszała tę imprezę! Z całego serca współczuje tym, którzy mieszkają bliżej. Jedyne dla nas wyjście, to dzwonić w nocy, dzwonić i jeszcze raz dzwonić i pisać: MIASTO CYPEL Zaruskiego 6 00-468 Warszawa Tel:+48 694 931 067 miastocypel.euinfo@miastocypel.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uncja Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 11:35 Jakżesz takie sytuacje obnażają indolencję władz. Jakim cudem mimo 400 wezwań ani straż miejska ani policja nie zdołała NIC zrobić, skoro łomot trwał dalej? ciśnie się pytanie - po co utrzymywać służby, które nic nie mogą oprócz spisania raportu? Oddzielna sprawa to poziom nagłośnienia na tego typu imprezach. Może w zezwoleniach powinno się określać maksymalny poziom hałasu? swoją drogą - unikam takich miejsc, bo poziom łomotu jest taki, że nie słychać własnych myśli, a chcąc zamienić parę słów, trzeba przekrzykiwać hałas. Żadna przyjemność. Naprawdę nie można muzyki ściszyć do poziomu, gdzie da się porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mily Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 11:50 Andrzej Jakubiak już nie jest wiceprezydentem Warszawy. Teraz ten pożal się boże specjalista swoją niekompetencją psuje polski system finansowy jako przewodniczący KNF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spały... IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 12:05 życie jest jedno, zacznij się bawić bo je prześpisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r67ir Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.205.53.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 21:20 I nie defekuj bo je przes_rasz. Kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spały... IP: *.dynamic.mm.pl 25.05.13, 12:11 no pewka ! bądźmy nadal takim zacofanym gburowatym krajem i wszyscy kładźmy się spać o 22 :) Bo przecież w takich miejscach nie bawią się również turyści i nie jest to wspaniała reklama dla Polski tworzona przez Nas samych - ukazanie Naszego kraju jako towarzyski, otwarty i pełen kolorów ! W innych krajach ludzie nie bawią się całymi nocami na dyskotekach, plażach czy też wesołych miasteczkach :) Zdecydowanie przyłączam się do Pana Roberta - PRECZ Z HAŁASEM, PRECZ Z DOBRĄ ZABAWĄ, UŚMIECHEM NA TWARZY, POZNAWANIEM NOWYCH LUDZI, ODSTRESOWANIEM PO CAŁYM TYGODNIU PRACY !!! Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kracho_polska Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa 25.05.13, 13:46 Gość portalu: Monika napisał(a): > no pewka ! bądźmy nadal takim zacofanym gburowatym krajem i wszyscy kładźmy się > spać o 22 :) Bo przecież w takich miejscach nie bawią się również turyści i n > ie jest to wspaniała reklama dla Polski tworzona przez Nas samych - ukazanie Na > szego kraju jako towarzyski, otwarty i pełen kolorów ! W innych krajach ludzie > nie bawią się całymi nocami na dyskotekach, plażach czy też wesołych miasteczka > ch :) Zdecydowanie przyłączam się do Pana Roberta - PRECZ Z HAŁASEM, PRECZ Z DO > BRĄ ZABAWĄ, UŚMIECHEM NA TWARZY, POZNAWANIEM NOWYCH LUDZI, ODSTRESOWANIEM PO CA > ŁYM TYGODNIU PRACY !!! Pozdrawiam, Monika Żądasz, aby nikt w tym kraju nie chodził spać przed 22? Uważasz, że chodzenie spać przed 22 to oznaka zacofania? Twierdzisz, że poprzez nocny hałas więcej turystów do nas przyjedzie? Coś ty brała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec_wsi Monika, Monika dziewczyna ratownika :D IP: *.fiberway.pl 25.05.13, 13:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop.killer Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.dynamic.lte.plus.pl 25.05.13, 14:44 Gość portalu: Monika napisał(a): > no pewka ! bądźmy nadal takim zacofanym gburowatym krajem i wszyscy kładźmy się > spać o 22 :) Bo przecież w takich miejscach nie bawią się również turyści i n > ie jest to wspaniała reklama dla Polski tworzona przez Nas samych - ukazanie Na > szego kraju jako towarzyski, otwarty i pełen kolorów ! Wspaniała reklama :D. Ja myślę, że właścicielom należą się ordery zasługi. Przecież robią to za darmo i nie czerpią z tego sporych zysków. Mało tego, nikt tak jak oni nie szanuje sąsiadów. Co na to ten pan, z Roleksem na rąsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasz Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 15:41 Dla ćwoka hałas = dobra zabawa, uśmiech na twarzy, odstesowanie. Ćwok napisze też "Nas", "Naszy kraj" wielką literą, bo... jest ćwokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rger Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.205.95.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 16:22 Moniko, zużywasz ludziom, istotom rozumnym cenny tlen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13f Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 23:09 Dziunia, ty weź się najpierw wyzbyj tej idiotycznie pretensjonalnej maniery pisania wszystkich zaimków wielką literą, może coś poczytaj zamiast chlać m podłych mordowniach tanie szczochy w rytm umcy-umcy i może dowiesz się czym jest chamstwo, a czym kultura. Dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfik mniejszy Lalka, IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 23:24 gbur spławiłby tę imprezownię, wraz z wami, Wisłą do Bałtyku. My nie jesteśmy gburami, nie wyrzucamy śmieci do Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoje won z Wawy Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.05.13, 00:40 Gość portalu: Monika napisał(a): Też miałam tak durnowato kiedyś na imię, ale sobie na szczęście zmieniłam. > no pewka ! A możesz napisać po polsku, a nie po hipstersku? JESTEŚ DEBILKĄ i obyście jak najszybciej zbankrutowały, bo ja codziennie będę na policję dzwonić, nie wazne, że mieszkam w wawrze. Wynocha słojowice z Warszawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory Miasto Cypel to kpina! IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 12:15 Miasto Cypel w tym roku to kpina. Brak toalet, syf, bałagan i uwaga brak ochrony na miejscu. Osoby które to prowadzą nie mają pojęcia o prowadzeniu takiego miejsca! Zamknijcie zanim dojdzie tam do tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decybel hałas dzień-NIE/noc-TAK??? IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 12:17 nie rozumiem polityki miasta, z jednej strony ustawiają kilometry ekranów wzdłuż ulic ba nawet chcieli ustawić wzdłuż linii średnicowej a z drugiej strony miasto nic nie robi z nocnym hałasem. To tak jakby przepisy obowiązywały tylko w dzień. Może zobowiązać właścicieli klubów aby wokół imprezy ustawiali kilku metrowe ekrany. Dla mnie to jasne jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... wystarczy prześledzić strumień kasy czyli kto ma z tego korzyści poza oczywiście właścicielem klubu i/lub terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prbda Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spały... IP: *.mokotowplaza.waw.pl 25.05.13, 12:18 to chyba oczywiste że jeśli jest impreza to jest i hałas.... każda ze stolic europejskich szczyci się tym że miasto tętni życiem przez całą noc, a u nas wciąż są jakieś skargi.... nawet w krakowie czy wrocławiu miasto przez całą noc jest pełne ludzi i nikt na to nie narzeka, ale warszawa wciąż walczy.... polaczkowatość i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek a Cud nad Wisłą i plaża koło Stadionu Narodowego? IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 12:32 W Miasto Cypel jest głośno, ale basy walą też z Cudu Nad Wisłą koło Pomnika Sapera i z nowego klubu przy plaży koło Stadionu Narodowego. Dudnienie stamtąd słychać w większej części Powiśla do 3 rano. Zabawa zabawą, ale bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: contact_front Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 12:47 I tobie też tak "tętni" pod oknami, niepolaczku? Czy może jak już się 'wyluzujesz' i spie...sz na Białołękę czy do innego miasteczka wilanów, to masz spokój i możesz w ciszy leczyć kaca? Odpowiedz Link Zgłoś
grochowska333 Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa 25.05.13, 13:21 W krakowie i wrocławiu życie nocne skupia się wokół rynku i kilku okolicznych ulic. W Warszawie życie nocne skupia się w kilkunastu miejscach. Jakoś nie widziałem, by w Krakowie o 1 w nocy na Starym Rynku napie...ła muzyka tak, że szyby wypadają. Więc nie pisz bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewrg Re: Z tą imprezą przesadzili: 2 dzielnice nie spa IP: *.205.84.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.13, 16:37 Mleko ci wystygnie, smarkaczu. Odpowiedz Link Zgłoś