Dodaj do ulubionych

To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą n...

13.06.13, 08:23
Dlatego, że referendum się zbliża i HGW strach obleciał.
Nie ma co mieć złudzeń, im prędzej spadnie ze stołka tym lepiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: trexx To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą n... IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 08:26
      No proszę, widać, że wizja referendum postawiła urzędników do pionu i odkryli, że jednak jest nad nimi jakiś bat. Ciekawe czy uda im się zwalczyć długofalowo typową dla tej kasty pracowniczej inercję. Trzymamy kciuki.
      • Gość: anka28 ____Złodziejstwo w biały dzień...HGW WON____ IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 10:04
        Z tymi śmieciami w Warszawie to złodziejstwo w biały dzień. Od lipca śmieci z naszej wspólnoty będzie odbierała ta sama firma co dzisiaj, śmieci nie będą segregowane podobnie jak dzisiaj....a cena dwa razy wyższa tylko dlatego, że teraz miasto będzie pośredniczyło w tej transakcji. Czy to nie jest złodziejstwo? Czy PO ma złodziejstwo we krwi ?
        • Gość: karol ja bym ich zwolnil IP: 198.21.21.* 13.06.13, 10:54
          Od 1. lipca mial ruszyc nowy system, a oni teraz beda chodzic po domach i uczyc ludzi jak segregowac smieci. Farsa do kwadratu.

DOPIERO TERAZ!!! Co oni robili przez ostatni rok? A zapewniali, ze wszystko jest przygotowane...

• Gość: Jan Re: ____Złodziejstwo w biały dzień...HGW WON____ IP: 195.8.217.* 13.06.13, 12:50
          Tak, oni z peło i bufetu tak mają! Dla mnie okres przejściowy powinien polegać na tym, że nadal płacimy tyle samo tej samej firmie, ale na rachunek UM i oni się rozliczają z tą firmą. Tytuł artykułu idiotyczny - bo będzie dorżej, niż dotychczas. Reszta to propaganda i mydlenie oczu. Ale już niedługo - bufet już długo nie pociągnie! Dziwię sie ttylko, bo śmieci, kumunikacja miejska, itd. - peło robi wszystko, aby przegrać z kretesem.
    • Gość: realista To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą n... IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 08:28
      Jakie niższe ?!? Będą wyższe niż do tej pory , a po 31 grudnia ograbią nas w majestacie prawa . Musimy zacząć się organizować przeciwko ignorancji i arogancji władzy .
      • tradoss Re: To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą 13.06.13, 08:46
        Stawki docelowo muszą być wyższe, bo lokalny burak nawet jak ma pojemniki do segregacji to i tak worek ze szkłem, plastikiem i innymi śmieciami wali do jednego pojemnika zamiast segregować, a drugi burak w firmie śmieciowej wali wszystko na wysypisko. Postęp cywilizacyjny musi kosztować, nie ma wyjścia. Sory. Albo idziemy w stronę np. Francji czy NIemiec, albo w stronę Bangladeszu czy Meksyku.
        • kriso13 Typowy lewacki bełkot. 13.06.13, 09:04
          tradoss napisał:

> Stawki docelowo muszą być wyższe, bo lokalny burak nawet jak ma pojemniki do se
          > gregacji to i tak worek ze szkłem, plastikiem i innymi śmieciami wali do jedneg
          > o pojemnika zamiast segregować, a drugi burak w firmie śmieciowej wali wszystko
          > na wysypisko. Postęp cywilizacyjny musi kosztować, nie ma wyjścia. Sory. Albo
          > idziemy w stronę np. Francji czy NIemiec, albo w stronę Bangladeszu czy Meksyku
          > .
          Skoro zmusza się ludzi do segregowania śmieci to stawki powinne być niższe, bo śmieci są już wstępnie posegregowane. Jeśli jest inaczej to znaczy, że cały pomysł jest nieracjonalny ekonomicznie, a chodzi tylko o lewacką ideologię i wyciągnięcie kasy od ludzi. Współczuję ci, jeśi dla ciebie miarą postępu jest poziom segregowania śmieci.
          • Gość: zyski Re: Typowy lewacki bełkot. IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 11:25
            dokladnie, posortowane surowce to zysk dla firmy to odsprzedajacej, a tu nagle masz doplacac komus jeszcze do tego interesu. a teraz wyzsze oplaty za nic (stary system) to totalnie niezrozumiale, za co 50% wiecej, za to, ze pani w ratuszu dostanie fakture, cos droga ta dodatkowa obsluga ksiegowa. zas po grudniu to sie nie pozbieramy jak urzednicy zaczna monitorowac smieci wedle ustawy, a sie narobią... bo przeciez duże miasto to duzo płacić płacić płacić, jak za ztm i parkometry zaraz, bo ma być czysto i eko, zwłaszcza w portfelach.
    • Gość: cowywyprawiacie?? Beszczelność PO - Rodzina w domku zapłaci 100% wię IP: *.play-internet.pl 13.06.13, 08:50
      Obecnie płaci 30 zł, a będzie płacić 60. Dwie osoby z domku 50% więcej.....PO zwalcza klasę średnią......
    • Gość: bufetwon strach przed referendum robi swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 08:53
      strach przed referendum robi swoje...
      ale pamiętajmy te "niższe stawki"
      są i tak 2 razy WYŻSZE niż do tej pory,

HGW chce nadal nas okradać,
      ale trochę mniej niż wcześniej!!!

jeszcze tylko 35 000 podpisów
      i mówimy do widzenia Hanko!
    • kriso13 Jak zwykle w w GW-nie, manipulacja i logika PO, 13.06.13, 08:56
      mniej, czyli więcej. Ja do tej pory płaciłem 7 zł teraz mam płacić 10 zł. Może ktoś mi wytłumaczy dlaczego stawki się zmieniają skoro wszystko ma zostać po staremu (całe szczęście). Może ta sepleniąca baba oddała by 1 mln, który poszedł na przygotowanie reformy, której przez dwa lata nie udało się przygotować.
      • Gość: gość Re: Jak zwykle w w GW-nie, manipulacja i logika P IP: 93.154.156.* 13.06.13, 09:03
        To dobre pytanie !
        Jaka jest podstawa prawna tej podwyżki od 1 lipca mimo nierozstrzygniętego przetargu ?
    • jacek-1111 To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą n... 13.06.13, 09:15
      i tak za wysokie, widać ze brane z nieba, brak rachunku ekonomicznego jak we wszystkim co robi pani prezydent!!
    • Gość: Enrique taaa... IP: 217.153.177.* 13.06.13, 09:34
      "Jak urzędnicy wyliczyli nowe opłaty? - To średnie stawki, które płacą warszawiacy obecnie tłumaczy wiceprezydent Jarosław Dąbrowski"

* to chyba oznacza że wcześniejsza propozycja była próbą wyłudzenia od mieszkańców pieniędzy
      bo skoro wiadomo ile średnio się płaciło, to zakładając przetarg i skalę stawki nie powinny być wyższe...
    • czesiu.wisniak To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą n... 13.06.13, 09:36
      To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą niższe. Dlaczego?

Dlatego, że jest coraz więcej podpisów pod referendum i Bufetowa boi się wylotu z ciepłej posadki.
    • gom1 To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą n... 13.06.13, 09:42
      A co z sortowaniem? Rozumiem, że od 1 stycznia w altance będą stały odpowiednie pojemniki. Ale na razie ich nie będzie. Więc mam sortować czy wywalać śmieci po staremu (wszystko do jednego kubła)?
    • benia_b Na kolanie 13.06.13, 09:46
      Opozycja była dobrze przygotowana do sesji, np. radny Figura z PIS przedstawił HGW 38, no może 37 pytań, bo z jednego się wycofał. Radny Żuber z SLD był wczoraj klasą dla siebie, jako były szef MPO i doświadczony samorządowiec. Na ich tle ratusz wypadł bardzo słabo i było wyrażnie widoczne, że rozwiązanie "pomostowe", a może raczej prowizoryczne zostało przygotowane na kolanie. Ale jak zawsze wynik był przesądzony liczebną przewagą posłusznych radnych PO. Przewodniczącej Malinowskiej-Grupińskiej buta nie opuszcza. Podobały się głosy opozycji na temat wyników referendum i prawdopodobnego komisarza w osobie J. Dąbrowskiego.
      • Gość: Kpina Re: Na kolanie IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 10:08
        No jeśli to prawda, że Dąbrowski na komisarza, to trzeba tak przyspieszyć referendum, żeby wybory musiały się odbyć (bo komisarz może byś jeśli do wyborów jest mniej niż rok).

Swoją drogą PO chyba chce przegrać. Koniecznie, obok skompromitowanej nieudolnością rządów HGW do pomocy biorą Dąbrowskiego. Ten jest jeszcze bardziej skompromitowany, bo przydzielił poza kolejnością mieszkanie matce swojej tzw. przyjaciółki. Mieszkanie na luksusowym Boernerowie został wcześniej wyremontowane.

PO albo bardzo chce przegrać, albo zwariowała. No chyba, ze nie ma zupełnie kadr. Bo HGW, Dabrowski czy bucowaty Wojciechowicz to wyjatkowa klika nieudacznictwa, braku słuchania mieszkańców i kiepskiej autopromocjo. Co widać po tym, jak traktują radnych. Maszynki do głosowania, które nie mają prawa się odzywać.
    • Gość: manipulanci Manipulanci! niższe= 2x WYŻSZE niż do tej pory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 09:56
      GWniarze znowu manipulują i wprowadzają nowe pojęcia do słownika Leminga:
      "niższe stawki"- oznacza stawki najpierw podniesione ponad 4 razy (z 12PLN na 56PLN),
      potem wielka medialna obniżka podwyżki i stawki wyższe ponad 2 razy (podwyżka z 12PLN na 28PLN)

manipulacja zdjęciami: zwróćcie uwagę jakie są zdjęcia pokazujące przeciwników referendum - zawsze starsze osoby = sugestia Mohery,
      a zobaczcie jakie zdjęcie Hani, jaka uśmiechnięta, uczesana, lala jak z żurnala,
      • Gość: szczypan Re: Manipulanci! niższe= 2x WYŻSZE niż do tej por IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 17:24
        U mnie (spółdzielnia) jednak zbliżone 19 zamiast 16zł. Ale od stycznia będzie faktycznie 2 x tyle. No chyba, że protesty coś dadzą.
    • Gość: realista To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą n... IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 12:39
      Typowy żydowski styl prowadzenia interesów . Namącić na początku , a na koniec wmówić ,że się zniżyło ceny poniżej opłacalności .Kiedyś było jeszcze darcie szat i lament , że jest się okradanym .
    • Gość: Krzysiek To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 00:07
      W ramach tego dobrego ja będę teraz płacił za cudze śmiecie. Obniżyli opłatę tym, którzy produkują dużo śmieci i wywożą je raz na tydzień a podnieśli dwukrotnie tym co segregują i kompostują.
      PO na pewno nie otrzyma już mojego głosu.
    • jakub-11111 To już pewne: stawki za śmieci w stolicy będą n... 21.06.13, 16:37
      Tak, to bardzo ważne, teraz będziemy płacili troszkę mniej, po to żeby potem płacić znacznie więcej. Szczególnie ważne jest segregowanie. U mnie na podwórku od lat stoją różnokolorowe pojemniki na różne odpady i ludzie dawno już nauczyli się segregować. Co dwa tygodnie obserwuję z drugiego piętra jak przyjeżdża wielki kontener z dźwigiem i wszystkie nasze śmieci wpieprzają do jednego kontenera. Byłem tym troszkę zaniepokojony, ale artykuł w G.W. wyjaśnił mi właśnie, że to po to aby ludzie segregujący ponownie te odpady w śmieciarni mieli łatwiejszą pracę. Teraz z podziwem obserwuję działalność HGW i nigdy nie przyjdzie mi do głowy, aby podpisywać listę za odwołaniem p. Prezydent.
      Tę kobitkę po prostu powinna policja za ucho wyprowadzić z ratusza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka