Gość: gugu IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 17:12 tytuł godny superaka lub faktu. facet walczy o życie, nie mówi a dziennikaż już wie, że podpalił się z biedy. Żenada takie dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Podpalił się pod KPRM z biedy. Lekarze walczą o... IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 17:17 i do czego doprowadziliscie PO !?!? Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Podpalił się pod KPRM z biedy. Lekarze walczą o... 13.06.13, 17:18 Ukarać tego desperata jak najsurowiej. Kto ma tyrać na tych leni, obiboków i kolesi z żundu? Wybitnie antyspołeczny i antyrządowy osobnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stopbezprawiu to kolejna ofiara NIErządów Tuska IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 17:24 za komuny tylko jeden facet się podpalił w akcie desperacji, za NIErządów Tuska już 2 osoby, bardzo smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak straszne IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.13, 17:40 Mam nadzieję, że ten człowiek wyzdrowieje, uzyska należną mu pomoc i znajdzie satysfakcję z życia. Straszna desperacja. Współczuję jego rodzinie. Ohydne natomiast są "polityczne" komentarze forumowiczów. Siedzą wygodnie przed komputerem, nie doznając takich nieszczęść, i wykorzystują każdą okazję, nawet taką tragedię, aby dowalić myślącym inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: straszne IP: *.static.gorillaservers.com 13.06.13, 17:52 Ludzie komentują ironicznie, bo mają dość tej biedoty panującej w kraju, która doprowadza ich współtowarzyszy do takich desperackich czynów zaś władza bogaci się na krzywdzie ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: straszne IP: 195.184.82.* 13.06.13, 20:12 Nie koleś. Pojedź sobie do czarnej Afryki i zobacz, co oznacza słowo 'bieda'. I dopiero potem się wypowiadaj. U nas jest niedostatek, ale z głodu nikt nie umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd Za to umiera dluzej z niedojadania 14.06.13, 03:24 I co , palancie, porownujesz Polske z Afryka? Porownaj polska biede chocby z czeska.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Podpalił się pod KPRM z biedy. Lekarze walczą o... IP: *.static.gorillaservers.com 13.06.13, 17:49 " własnemi renkami- hehehe" tyrajta do usranej śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodzio komuna zepsuła ludzi... IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 18:33 prostak wymaga od innych, człowiek normalny od siebie...komuna zepsuła ludzi, stali się infantylni jak 5 latkowie, wszystko im daj i zapewnij...nie chcę kraju nieudaczników i maminsynków, jednakże szkoda, że rodzina temu człowiekowi nie pomogła...każdy jest kowalem swojego losu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palancie Re: komuna zepsuła ludzi... IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.06.13, 19:52 nie każdy MA RODZINĘ! i nie każdy jest kowalem swojego losu i nie znaczy to że jest nieudacznikiem, niektórym państwo wszystko zabrało i wcale się nie dziwię temu panu, sam mam ochotę skoczyc z mostu... pożyj palancie za 210 zł z opieki społecznej, a do pracy nie przyjmą, bo ktoś jest oszpecony, a na szczękę w protetyce państwowo trzeba czekać PIĘĆ LAT! nie wiesz co piszesz debilu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: komuna zepsuła ludzi... IP: 195.184.82.* 13.06.13, 19:58 1. W moim Tesco od wielu miesięcy wisi ogłoszenie 'przyjmiemy kasjerów'. Skoro nie mają chętnych, to i takiego bez szczęki pewnie by wzięli. 2. jeśli się woli przejadać na bieżąco, a nie odkładać (choć odrobinę) na czarną godzinę, to potem się czeka na szczękę 5 lat. Nie wierzę, że całe życie byłeś 'na styk' i nie wydałeś grosza na rzeczy zbędne. 3. jeżeli ma się tylko pieniądze z opieki społecznej, nie ma się renty ani emerytury, to widać się nie zhańbiło w życiu pracą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: komuna zepsuła ludzi... IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 20:19 Jak rozumiem, to właśnie charakteryzuje obiboka, który się pracą nie zhańbił: Wcześniej pracował jako budowlaniec za granicą. Musiał jednak zrezygnować, bo podupadł na zdrowiu, miał m.in. problemy z kręgosłupem. Do emerytury trzeba mieć 65 lat. Staż akurat w tym wypadku się nie liczy, ale 9 lat trzeba by żyć światłem i powietrzem. Renty? Cóż, nie znam dokładnie sytuacji, zatem nie wypowiadałbym się na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: komuna zepsuła ludzi... IP: 195.184.82.* 13.06.13, 20:35 Jeżeli ktoś wybiera pracę na czarno (a tak zwykle pracują budowlańcy za granicą), powinien się liczyć z konsekwencjami - brakiem wyracowanych lat do emerytury. Poza tym pracując za granicą (czyli w zamyśle zarabiając więcej niż w Polsce) łatwiej można cokolwiek odłożyć i zabezpieczyć się na przyszłość. Jeżeli człowiek ma ogromne problemy z kręgosłupem, zwykle bezproblemowo dostaje rentę. Jeżeli te zmiany nie są straszliwie nasilone, można wykonywać prace typu kasjer w Tesco. Bardzo mnie bawi, jak najpierw przejada się wszystko 'bo trzeba żyć na poziomie', a potem płacze, że nie ma za co żyć. Dotyczy to też młodych, którzy mają wypasione komórki i telewizory na całą ścianę. Ich dopadnie za 30 lat. Proponuję wrócić do bajki o koniku polnym i mrówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palancie Re: komuna zepsuła ludzi... IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.06.13, 20:58 odkładaj mądralo z najnizszej krajowej musząc wynająć pokój! debilu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: komuna zepsuła ludzi... IP: 195.184.82.* 13.06.13, 21:01 Napisałam niżej - zapier.dalam na dwóch etetach od paru lat. Za kolejnych parę lat będę zbierać owoce tej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd Buhahaha!!! Blondynka? 14.06.13, 03:32 Tylu bzdur z jednych ust to dawo nie slyszalam. Co za cholerna, nadeta jedza, ktorej polskie naziole - mam nadzieje - juz za rok dobry numer wytna.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 coś nieskładnie ci idzie 13.06.13, 21:35 Coś nieskładnie zeznajesz. To w końcu masz pracę czy nie ? Bez tej szczęki sztucznej znalazłeś ? I zarabiasz najniższą krajową czy masz 210 zł z opieki społecznej ? PS. jeśli nie ma się logicznych argumentów, obraża się interlokutora. Kłania się 'Erystyka' Schopenhauera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: coś nieskładnie ci idzie IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.06.13, 23:11 pisze dlaczego nic nie mam odłożone, bo kiedy praca była to za najnizszą i trzeba było wynająć pokój, zęby wypadły 2 lata temu (paradontoza), pracy nie ma, a mieszkanie jest po zmarłej ciotce, i 210 z opieki społecznej, jasne? kiedyś, za tej złej komuny nikt by tak biedaka nie potraktował, wtedy wszyscy sobie pomagali, a teraz zarozumiałe gnojstwo wyzywa biednych ludzi, to efekt gimnazjów i "bezstresowego wychowania", ale karta się odwróci i to co komus zrobiłeś wróci do ciebie zarozumialcu jeden z drugim. w czasach wojny na kapo w komorach gazowych pewnie byście się zgłosili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: coś nieskładnie ci idzie IP: 195.184.82.* 17.07.13, 22:35 1. paradontoza powstaje z powodu złej higieny jamy ustnej, choćby odkładania się kamienia nazębnego. Są dziesiątki metod, alby ją skutecznie leczyć. Nie chciało się wydać 10 zł co 3 dni na laserowanie dziąseł, to trzeba odkładać na protezę. 2. wiszą ogłoszenia 'praca przy zbieraniu czereśni', ' praca przy żniwach' itp. Trodno dorobić do najniższej krajowej ? 3. za tzw. komuny ludzie sobie wcale aż tak nie pomagali. Pomagały sobie rodziny, pomagały kliki układowe. 4. jeśli ma się mieszkanie po ciotce i nie trzeba spłacać kredytu na 30 lat, to jest się panem świata, bo ma się stabilną sytuację. W dużo gorszej są tysiące ludzi, którzy po prostu zapier.dalają, a nie wypłakują się na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: komuna zepsuła ludzi... IP: 195.184.82.* 13.06.13, 20:06 Proszę uprzejmie: olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,14094194,Chcesz_zarobic_na_wakacje__Setki_ofert__od_reki_.html#LokKrajTxt Do zbierania owoców nikt nie nwymaga pełnego uzębienia. Przez wakacje na najtańszą protezę powinieneś uzbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd A nie mowilam: idiotka.:). 14.06.13, 03:38 A po co zaraz jechac pod Olsztyn? Blizej do 'ogrodnika' pod Siedlcami - tego od niewolnikow, z zarobkiem na szczeke w wysokosci az 50 zl na pare. Czy ty nadeta qrwo (bo ludzkim slowem az nie chce sie ciebie nazwac) nie wiesz, ze w cywilizowanej Europie - lacznie z Czechami i Lotwa - czeka sie na sztuczna szczeke z ubezpieczalni co najwyzej tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: A nie mowilam: idiotka.:). IP: 195.184.82.* 17.07.13, 22:38 Uu, kultura z Pani aż tryska. W cywilizowanej Europie płaci się składkę zdrowotną parę razy wyższą niż w w Polsce. Jeśli się płaci składkę kwotowo i procentowo w stosunku do PKB najniższą w Europie, to się czeka na protezę. Szanowna Pani matematyki nie oszuka - ile włożysz, tyle wyjmiesz. PS - jeśli aż takie zaperzenie, to może Szanowna Bawarka z angielskiej klasy średniej ufunduje jegomościowi tę protezę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: komuna zepsuła ludzi... IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 20:08 Nie warto. Nie warto dyskutować z kimś o mentalności powiatowego partyjniaka. Niegdyś PZPR, dziś Korwin. Ograniczenia umysłowe (upośledzenie w stopniu lekkim) nie pozwalają na wyjście poza wdrukowane schematy. Tym samym miodzio mając nieskomplikowany umysł może być szczęśliwym trzymając zdechłego szczura w ręku - jeżeli mu się powie, że to złote berło. Ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Jakim trzeba być bydlakiem żeby zrobić coś takiego IP: *.multimo.pl 13.06.13, 18:36 Czy nie mógł sobie, za przeproszeniem, w łeb strzelić? To już nawet nie chodzi o to, że za leczenie tego bałwana zapłacimy my, podatnicy, chociaż te pieniądze i praca lekarzy mogłaby być spożytkowana na kogoś, kto w przeciwieństwie do tego bałwana jest ofiarą nieszczęśliwego wypadku a nie nieszczęścia z własnej ręki. Pomyślcie, jaki horror zgotował swojej żonie, rodzinie. Nie mają pieniędzy? Dalej nie będą mieć, za to do końca życia będą się musieli opiekować wysmażonym skwarkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydlaku! Jakim trzeba być bydlakiem,żeby coś takiego IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 18:57 napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Jakim trzeba być bydlakiem,żeby coś takiego IP: *.multimo.pl 13.06.13, 19:14 Normalnie, pod warunkiem że potrafisz myśleć. Siadasz, czytasz materiał, odrzucasz bełkot typu "wina Tuska", przestajesz interpretować świat przez pryzmat tabloidu i uzasadniać wszystko biedą i trudną sytuacją życiową i że czyny skrzywdzonego przez życie zawsze są słuszne i uzasadnione i przez moment zastanawiasz się, co ten człowiek zrobił swojej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: Jakim trzeba być bydlakiem,żeby coś takiego IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 19:54 Oczywiście. Doskonale znasz tę konkretną sytuację, od lat oczywiście, monitorowałeś i obserwowałeś tę rodzinę od dawna (założone kamery, podsłuchy, kontrola korespondencji itp.) i stąd twoja niezachwiana pewność w wypowiadaniu się. Jeżeli natomiast tak nie jest, to twoja wypowiedź jest na poziomie prymitywnego tabloidu o kilka poziomów niżej od "Faktu". Ponadto arogancka i chamska. Ale to już norma wśród najlepiej-wiedzących, w zasadzie ex definitione, więc nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Jakim trzeba być bydlakiem,żeby coś takiego IP: 195.184.82.* 13.06.13, 20:03 Oczywiście najłatwiej powiedzieć 'wina Tuska', , nie monitorowałeś rodziny'. Najniższa renta wynosi 637,92 zł. Źródło: www.zus.pl/default.asp?p=1&id=52 Jeżeli dwie osoby pracowały i zachorowały, ich dochód wyniesie w najgorszym przypadku 2 x 637,92. Przy takich dochodach można dostać zasiłek z MOPS, niech to będzie 190 zł miesięcznie. Bardzo biednie, ale da się za to przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Jakim trzeba być bydlakiem,żeby coś takiego IP: *.multimo.pl 13.06.13, 20:04 A, to przepraszam. Jeśli istnieje gdzieś środowisko, w którym podpalenie się męża podnosi pozycję społeczną oraz komfort życia jego rodziny a żonę w pełni satysfakcjonuje dożywotnia pielęgnacja poparzonego to faktycznie, myślałem w sposób wybitnie stereotypowy. No i faktycznie, mogło się im nie układać więc w sumie dobrze zrobił. Tak, tak na pewno było bo każde inne wtyłumaczenie wymagalłoby kamer, podsłuchów, kontroli korespondencji. Dobrze, że byłeś na miejscu żeby wyprowadzić mnie z błędu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: Jakim trzeba być bydlakiem,żeby coś takiego IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 20:13 No cóż. Upośledzenie umysłowe nie jest niczym hańbiącym. I można z tym żyć. Nawet w większym komforcie psychicznym niż osoby o przynajmniej przeciętnej inteligencji. Jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Jakim trzeba być bydlakiem,żeby coś takiego IP: *.multimo.pl 13.06.13, 20:47 Dziękuję za merytoryczną dyskusję i rzeczową argumentację. Nie odbyłem żadnej na tym poziomie od czasów szkoły podstawowej. Aż dziw, że nie dostało się mojej starej. Rzecz jasna wygrałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: Jakim trzeba być bydlakiem,żeby coś takiego IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 02:03 Łaskawie nie używaj słów, których nie rozumiesz. "Merytoryczne" i "rzeczowe" znaczy zupełnie co innego, niż ci się zdaje. Rozumiem, że uczenie brzmi, ale... "Ma pan do mnie jakieś alibi?" Tak to mniej więcej brzmi w twoim wykonaniu. A sam po prostu jesteś zwykły, mały gnojek. Czego nie zrozumiesz - bo jesteś gnojek. Zdarza się. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd Jacek i aaa powinni sie pobrac. 14.06.13, 03:46 Splodziliby razem niewiarygodnie egoistyczne potworki, jakie porzadni, acz biedni Polacy mogliby pokazywac w calej Unii za pieniadze jako przyklad 'sloikowej' dehumanizacji polskojezycznego chama. A kuku! Odpowiedz Link Zgłoś
kretyno-fob Re: Jakim trzeba być bydlakiem,żeby coś takiego 14.06.13, 01:17 Ty jesteś nie tylko bydlak. Ty jesteś s...n. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd Jasne, ze idiota - powinien polac benzyna 14.06.13, 03:42 i rzucic ze smiechem zapalke na takiego nadetego jak ty fallusa. Wowczas byloby to dzialanie w pelni racjonalne i pozyteczne spoleczne - oczyszczenie przyzwoitego narodu z egoistycznego bydla. A kuku! Odpowiedz Link Zgłoś
fjf W tym nieszczęściu jest jeden malutki plusik 13.06.13, 19:11 mianowicie ten, że te darmozjady związkowcy po raz pierwszy od 23 lat na coś się przydali, choć to zazwyczaj oni palą pod siedzibą Premiera (całe szczęście, że tylko opony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łapówkara_sawicka jak to możliwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 20:18 Ja to możliwe? Przecież Donald Tusk powiedział "By żyło się lepiej. Wszystkim". I co - nie żyje się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: jak to możliwe? IP: 195.184.82.* 13.06.13, 20:38 Mnie się żyje. Ale ja zapier.dalam na dwa etaty, w odróżnieniu od tych, którym 'się należy' i którzy wolą żyć, a nie tyrać. Ich wybór. Tyle że niech nikt potem nie oczekuje ode mnie roztkliwiania się nad nim, jaki to biedniuśki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: jak to możliwe? IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 22:45 Łatwo zauważyć. Jeden etat to "aaa", drugi "iffa4". Prosimy o jeszcze trochę dowcipów z dolnej półki. Należy nam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 Re: jak to możliwe? 13.06.13, 22:59 Nie, rybeńko, Dziś mam wolne popołudnie i wieczór. 2 etaty - 340 godzin - to nie jest wygórowana ilość pracy. Przez ponad pół roku pracowałam po 400 godzin miesięcznie. Mnóstwo ludzi tak pracuje, jeżeli się tylko dobrze rozejrzysz. I nie krzyczą 'należy mi się'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: jak to możliwe? IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 01:01 Co ty palisz? Ja też chcę. Taaakie wizje to na wagę złota... Chociaż... Z drugiej strony... Jak ma się takie schizy, to niebezpieczne. Może jednak lepiej idź się leczyć. Może jeszcze nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
rumpa Re: jak to możliwe? 14.06.13, 07:40 a wiesz ile będzie kosztował twój pobyt na OIOMie po zawale? A potem renta :))) Jakieś 6 lat temu pożegnaliśmy trzy osoby 30-35 lat osoby, które tak pracowały - zawały serca. To były jedyne które tak zasuwały. Nawet obecny partner w wielkiej firmie nie przekraczał 10 godzin przez 5, czasem 6 dni w tygodniu. 340 to jest absolutnie chora ilość pracy i chore są warunki/człowiek który uważa że to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: jak to możliwe? IP: 195.184.82.* 17.07.13, 22:43 Rybko, tyle godzin pracuje średnio 80% lekarzy. 10% pracuje więcej. 10% mniej. I ciesz się, że tyle pracujemy. Dzięki temu jakoś się w tej ochronie zdrowia kręci. Bo mamy w Polsce najmniej lekarzy w Europie - 2,2/1000 mieszkańców. PS - w dobie powszechnie dostępnej kardiologii inwazyjnej nie martwię się przyszłym zawałem :) Poza tym trzeba umieć się regenerować (niekoniecznie używkami). Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd Tos albo durna, albo tragicznie szpetna du-pa.:) 14.06.13, 03:57 Sama zarabiam z 80 tys. funtow p.a. za niecale 40 godzin tygodniowo, i to podstawy, a jakos z takich nedzarzy jak ty, co musza zapieprzac na dwa etaty, by z glodu nie zdechnac sie nie smieje, lecz wam wspolczuje, bo co wy macie z zycia? Pytam sie co? A za desperacje waszego rodaka jakos winie nie jego, ale was - nadete chamskie bydlaki, co to "wlasnymi recami", oby 'do siebie zgarniac'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tos albo durna, albo tragicznie szpetna du-pa IP: 195.184.82.* 17.07.13, 22:47 Szanowna Pani, zachęcam do zapoznania się z bajką o koniku polnym i mrówce. I wyciągnięcia wniosków. Jeśli ma Pani szczęście żyć w bogatym kraju, nie ma Pani prawa oceniać sposobu życia ludzi z kraju biednego, którzy usiłują w życiu coś osiągnąć. Może zapieprzam na dwa etaty nie dlatego, żeby nie umrzeć z głodu, a dlatego, że chcę sobie kupić najnowszego Rolls-Royce`a ? Nie ma Pani pojęcia, ile na tych dwóch etatach zarabiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bieda to nie wstyd Ofiara PO Tusk, Gronkiewicz-Waltz IP: *.centertel.pl 13.06.13, 21:08 oni i ich rodzina ma co zjeść za co zapłacić czynsz, nie wiedzą co to nie mieć na leki czy na chleb. Prezesi spółeczek miejskich gabinety polityczne po paredziesiąt tys. zł nagród a lud zdycha z głodu super pensyjkiwstyd.. Tak wyglada dziś kraj w UE Polska...Rozwarstwienie społeczne wierchuszka nie wie co z kasą robić reszta dogorywa...super perspektywa..... Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 bez populizmu 13.06.13, 21:41 Następny, który nie zna terminu 'bieda'. U nas nikt z głodu nie 'zdycha', bez zbędnej emfazy i populizmu. A jak już nie ma na jedzenie - jest mnóstwo bezpłatnych jadłodajni. Bieda kolego to jest w czarnej Afryce. U nas jest najwyżej niedostatek - w dużej części zawiniony przez nas samych. Wierzę, że w niedostatku może żyć samotna schorowana nauczycielka emerytka - bo jej emerytura jest niska. Ale młodzi zdrowi to powinni zasuwać, a nie skamleć, że nie ma za co żyć. Sadownicy pod Grójcem czekają, secon zbierania owoców się zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: bez populizmu IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 22:42 hmmm... A ja bym proponował zamiast zasuwać przy truskawkach w Norwegii najpierw nauczyć się czytać więcej niż trzy zdania. Rozumiem, że w tej chwili to za duży wysiłek? Potem dopiero, po przeczytaniu CAŁEGO artykułu, dyskutować. Inaczej to po prostu ośmieszanie się - na własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 Re: bez populizmu 13.06.13, 22:54 Przeczytałam cały artykuł. O truskawkach w Norwegii mówię pod kątem nie człowieka, w nim opisanego, lecz tych z forum którzy są biedni, nie mają co jeść, raz żyją za 210 zł zasiłku z opieki, raz za najniższą krajową. Pracy jest mnóstwo. Trzeba tylko chcieć pracować i ruszyć tyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: bez populizmu IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 01:04 Ni znasz kogoś - nie wypowiadaj się. Sytuacje bywają różne. Bardzo różne. Jedynym wytłumaczeniem dla ciebie jest schizofrenia - najwyraźniej widoczna. Dokładniej rzecz ujmując - psychoza paranoidalna. To rzeczywiście jest ciężko uleczalne. Ale da się. Odpowiedz Link Zgłoś
lolopiekny Zamiast do MOPSu mógł skorzystać z Zielonej Wyspy 13.06.13, 21:38 wynająć pokój przy rodzinie w Warszawie za 500, iść do Tesco na kasjera na umowę zlecenie za 700 i by jeszcze do domu wysyłał co odłoży a jak lubi swój dom to można kupić miesięczny na PKP za 300 żeby do pracy dojeżdżać albo poszukać coś na miejscu w swojej okolicy np tutaj fajna oferta za 50 za tydzień pracy na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 Re: Zamiast do MOPSu mógł skorzystać z Zielonej 13.06.13, 21:52 1. wynająć pokój w parę osób - będzie np. po 300 zł/osobę. Można wynająć na obrzeżach miasta, jest taniej 2. call center - bratanica zarobiła przez miesiąc prawie 2 tys na rękę, pracując na 1,8 etatu 3. kasjerzy w Tesco czy innym markecie mogą brać nadgodziny (kolega tak ma)\ 4. zaczął się sezon zbierania owoców, sadownicy pod Grójcem czekają 5. olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,14094194,Chcesz_zarobic_na_wakacje__Setki_ofert__od_reki_.html#LokKrajTxt Trzeba tylko ruszyć tyłek, a nie oczekiwać, że ktoś coś da. W ostateczności zostaje słynny angielski zmywak. W czasach komuny malowałam domki w Norwegii, pracowałam w szklarniach Norwegii i Holandii, pilnowałam dzieci w Anglii. I jakoś korona mi z głowy nie spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
lolopiekny Re: Zamiast do MOPSu mógł skorzystać z Zielonej 13.06.13, 22:37 iffa4 napisała: > 1. wynająć pokój w parę osób - będzie np. po 300 zł/osobę. Można wynająć na obr > zeżach miasta, jest taniej > 2. call center - bratanica zarobiła przez miesiąc prawie 2 tys na rękę, pracują > c na 1,8 etatu > 3. kasjerzy w Tesco czy innym markecie mogą brać nadgodziny (kolega tak ma)\ > 4. zaczął się sezon zbierania owoców, sadownicy pod Grójcem czekają > 5. olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,14094194,Chcesz_zarobic_na_wakacje__Setki_ofert__od_reki_.html#LokKrajTxt > > Trzeba tylko ruszyć tyłek, a nie oczekiwać, że ktoś coś da. W ostateczności zos > taje słynny angielski zmywak. W czasach komuny malowałam domki w Norwegii, prac > owałam w szklarniach Norwegii i Holandii, pilnowałam dzieci w Anglii. I jakoś k > orona mi z głowy nie spadła. ręce opadają jak się czyta takie banialuki... czy każdy musi być "kreatywny" ? a gdzie rola państwa aby pomóc ludziom , którzy "na matematyce mieli zawsze pod górkę" i nie potrafią zostać kasjerem w Tesco ! całe sztaby urzędników Tusk zatrudnia celem takiej pomocy i co pomogli mu się przekwalifikować ? zwolnijmy ich i jeszcze Tuska plus całą resztę , a środki finansowe dajmy zakonnicom przynajmniej będzie jak przed wojną na darmową zupę pod kościołem z gara plus chleb , gość i wielu innych do śmierci jakoś przeżyje. z tekstu wynika, że facet nie bał się pracy fizycznej robił na budowach tylko mu wysiadł kręgosłup, ja pewnie bym wolał uczyć się matematyki niż robić na budowie ale facet jest tu i teraz na kasjera się pewnie nie nadaje a rolą państwa jest się nim zaopiekować a nie proponować "to se wyjedź na zmywak" albo jak ty mu proponujesz zbiór truskawek !!! na ile ? na tydzień, dwa ? przed nim jeszcze 10 lat pracy ,gdyby mógł nadal pracować fizycznie to by więcej zarobił na budowie a nie przez tydzień w sadzie. Na rentę jak znam życie też nie ma szans znam przypadki, że ludziom z obciętą nogą komisje lekarskie potrafiły odmówić ! taki facet "tylko z kręgosłupem" prawdopodobnie by został z komisji "pogoniony w podskokach" Reasumując irytują mnie takie komentarze typu "nie potrafił a ja potrafiłem bo nie siedzę na tyłku" myślę, że gdyby się przyjrzeć wnikliwiej to też nie potrafiłeś, znam wielu , którzy w życiu osiągnęli dużo więcej bez dodatkowych etatów i wyjazdów do Norwegii , nie radzisz sobie, że nie potrafisz tyle co oni ? a może tylko ci się coś wydaje bo porównałeś się w dół, spójrz do góry i pomyśl skąd w tobie ta ułomność, że nie osiągnąłeś np. tyle co Solorz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zamiast do MOPSu mógł skorzystać z Zielonej IP: 69.163.40.* 13.06.13, 22:57 iffa4 to spamer biorący pińć złoty od posta na forum za lizodupstwo władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd mógł zbierać szczaw i mirabelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 23:18 przecież jest tak zajebiście w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd Ja nie moge czytac tej idiotki, bo po mordzie 14.06.13, 04:10 bym dala, by brakujaca klepka na miejsce temu scierwu wskoczyla. Proponowac zbior truskawek gosciowi ze zjechanym kregoslupem, ktory mu murowac nie pozwala, choc to dla kregoslupa mniejsze obciazenie od owych tryskawek, mozna sie wspomoc gorsetem... Sama jestem z Bawarii i sasiad moich rodzicow, plantator, mial na Polu taka zdesperowana Polke po 50-tce. Nie badal pracownikow, i kobieta padla mu na polu na wylew, uratowac sie nie dalo... Te pare ladnych lat po 50-tce to - i przy zdrowym kregoslupie - nie jest juz wiek na akordowy zbior truskawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zamiast do MOPSu mógł skorzystać z Zielonej IP: 195.184.82.* 17.07.13, 23:01 To nie 'państwo' pomaga. To moje, twoje, pana, pani pieniądze, które zapłaciliśmy w formie podatków. Zgadzam się na pomaganie emerytowanej samotnej nauczycielce, która nie ma za co wykupić leków. Nie jej wina, że załapała się na emeryturę w czasach tzw. starego portfela i ma ją dwa razy mniejszą od koleżanki, która przeszła na emeryturę rok później. Zgadzam się na pomaganie samotnej matce z niepełnosprawnym dzieckiem. Nie ma jak pracować. Zgadzam się na pomaganie komuś, kto ciężko zachorował, jest czasowo niezdolny do pracy, a nie wypracował sobie jeszcze renty. To są przypadki losowe. Ale nie zgadzam się na płacenie na tych, którzy najpierw pracują na czarno za granicą, a potem płaczą, że nie wypracowali w Polsce renty. Nie jest rolą państwa (czyli nas) ich utrzymywać. Każdy z nas niech odpowiada sam za swoje życie i dokonuje takich wyborów, żeby mieć za co żyć w przyszłosci. Dotyczy to też 30-latków, którzy teraz przejadają całe pieniądze, bo trzeba mieć telewizor na całą ścianę i najnowszy ajfon. Chcesz ich utrzymywać ? proszę bardzo, ale ja się na to nie godzę. PS - moje życie mi wystarcza, nie muszę mieć tyle co Solorz. Trzeba znać swoje ograniczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Podpalił się pod KPRM z biedy. Lekarze walczą IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 00:16 guguś, wiadomo, że podpalił się dla jaj. tym sqrwysynom z budynku naprzeciw przecież nudzi się w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
dinowar Tusku - pomóż biednym ludziom w polsce! 14.06.13, 09:26 Nie pomagaj bogatym, oni mają już i tak za dobrze, cho marudzą, narzekają, ale takie to już kutwy z nich! Państwo jest od pomocy biednym, zapamiętaj to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tusku - pomóż biednym ludziom w polsce! IP: 195.184.82.* 17.07.13, 23:03 Państwo to ty i ja. To pieniądze z naszych podatków. Inaczej byś mówił, jeśli musiałbyś wyciągnąć kasę ze swojego portfela i dać komuś, kto wolał pracować za granicą na czarno, niż wyrabiać czas do emerytury / renty w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. G> Pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.13, 09:52 Ludzką pomoc w takich przypadkach trudno uznać za trafioną. Parę minut i człowiek by umarł a tak będzie się tylko męczył dalej. Po co przedłużać komuś mękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Podpalił się pod KPRM z biedy. Lekarze walczą o... IP: *.w92-157.abo.wanadoo.fr 20.06.13, 07:26 Oto wolnosc w wydaniu Tuska, Komorowskiego i innych przy zlobie. Ludzie nie maja pracy, nie maja co jesc, czym ogrzac sie, nie mowiac o braku mozliwosci leczenia sie. To zgotowali mam ten los bezduszni i skorumpowani politycy z Unia na czele. Odpowiedz Link Zgłoś