Gość: sg IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.13, 13:06 w czym problem? odbieram, słyszę, że coś chcą sprzedać. dziękuję raz, dziękuję drugi, rozłączam się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PO_twór Kurde, jestem chyba spłukany i nikt mnie nie lubi IP: 195.164.124.* 25.06.13, 13:09 Od 2 lat na tel. stacjonarny nie zadzwonił żaden akwizytor... Albo po prostu konsekwentnie nie pozwalam na wykorzystanie danych do celów marketingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_twór W dodatku zawsze podaję numer komórkowy z UK ... IP: 195.164.124.* 25.06.13, 13:12 i sprawa załatwiona. Cisza, spokój, robota idzie sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monoekann Re: W dodatku zawsze podaję numer komórkowy z UK 25.06.13, 15:52 mozna tez odkladac sluchawke.. wiem ze to nie grzeczne, ale z punktu widzenia pracownika ktoremu kaza pod grozba zwolnienia wstukiwac numeru, jest to oszczednosc nerwow po obu stronach. mozna 1.nabluzgac na osobe - niczego to nie rozwiaze, ryzykujesz pozwem, niszczysz nerwy sobie i pracownikowi. 2.stacjonarny? rly? zakladajac ze komorka: 3.numer zastrzezony? nie odbieram. 4.numer ktory dzwoni do mnie po raz n'ty- nieodbieram albo przestawiam sie jako ktos zupelnie inny na przyklad 'urzad skarbowy slucham?' ewentualnie 'you will die in seven days'. od biedy 'dom publiczny - dupa maryni - slucham'. 5. 'nie dziekuje' odkladasz sluchawke. 6. 'nie' - odkladasz sluchawke. swoja droga, ciekawe czy za punkt 4, ktory jest moim ulubionym, grozi mi cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jlb Re: W dodatku zawsze podaję numer komórkowy z UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 16:54 Najprościej po prostu sie nie odzywać, tylko odłożyć słuchawkę. Jeżeli akurat mam na to nastrój, a dzwoni ktoś z instytucji, która skądś wykradła moje dane osobowe, i wali do mnie po imieniu per panie Jerzy albo, gorzej, panie Jurku, odpowiadam że należy się do mnie zwracać per Wasza Wysokość. Tego w instrukcji na razie nie mają, więc się odwalają. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Kurde, jestem chyba spłukany i nikt mnie nie IP: *.r-link.pl 25.06.13, 13:12 Każda karta lojalnościowa to zwykłe zbieranie danych o klientach i to już wystarczy żeby człowieka zamęczali akwizytorzy, bo tymi danymi potem się mniej lub bardziej legalnie handluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kpt.Wagner Re: Kurde, jestem chyba spłukany i nikt mnie nie IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.06.13, 19:28 Karta, konkurs w sklepie o apaszkę za 2 złote, każda forma zbierania danych, gdzie idioci te dane podają. A jeśli nie podasz, to i tak gdzieś akwizytorow kupią te dane i nie masz spokoju, albo dzwonią losowo. Powinno się uchwalić przepisy, że takie dżwonienie jest dopuszczalne tylko wtedy, gdy klient wyraźnie podpisał zgodę na odpowiednim formularzu konkretnej firmie, i tylko jej, na takie prżesladowanie. Jeśli nie, to z automatu traktujemy jako stalking na 5 lat pudła. To samo za wrzucanie śmieci do skrzynki pocztowej. Ja w każdym razie prżez to ze stacjonarnego zrezygnowałem, ale chyba nie tylko ja, bo ostatnio te chooje coraz częściej dzwonią na komórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Kurde, jestem chyba spłukany i nikt mnie nie 25.06.13, 14:39 Gość portalu: PO_twór napisał(a): > Od 2 lat na tel. stacjonarny nie zadzwonił żaden akwizytor... > Albo po prostu konsekwentnie nie pozwalam na wykorzystanie danych do celów mark > etingowych. Dzwonią losowo, nie wiedząc do kogo. Łączy system, podnosząc słuchawkę słyszysz ciągły sygnał, i w tym momencie system odnotowuje, że odebrałeś połączenie, i przełącza na telemarketera. Ja mam stacjonarny w pakiecie z internetem i TV, i darmowymi minutami, więc z niego nie rezygnuję, tylko wyłączyłem dzwonek. I tak nikt poza akwizytorami nie dzwoni na stacjonarny, więc niech sobie dzwonią. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skvo Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.free.aero2.net.pl 25.06.13, 13:20 Mnie też nękają bez przerwy, ale byłem głupi i dziesięć lat temu pozwoliłem na zamieszczenie mojego numeru w książce telefonicznej. Średni czas rozmowy - pięć sekund (teraz skubani poprawiają sobie statystyki, próbując na początku milczeć przez dziesięć sekund z szumem hali w tle, ale ja już też się nauczyłem i odkładam słuchawkę po kilku sekundach takiej zagrywki), grzeczne do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrf Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.13, 13:23 oczywiście że zrezygnować ze stacjonarnego!! po co taki telefon??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 25.06.13, 14:26 jak to po co? do gadania, zwłaszcza starsi są do nich przywiązani z różnych powodów. sadzisz, że wszyscy mają komórki? Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. 25.06.13, 14:47 Gość portalu: zdrf napisał(a): > oczywiście że zrezygnować ze stacjonarnego!! po co taki telefon??? Bo od komórki się dostaje raka mózgu ;-))) A tak na serio, akwizytorzy na komórkowe też coraz częściej zaczynają dzwonić. Tylko tu jest prosta metoda - nic nie odpowiadać, tylko po zorientowaniu się, że dzwoni akwizytor, od razu rozłączyć i dodać numer do blokowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasi1 Na komórki mniej dzwonią z prostej IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.13, 19:58 przyczyny: Najczęście oferują spotkanie w jakimś miejscu. Stacjonarny przypisany jest włąśnie do tego miejsca. Komórka może być wszędzie. Dzwonimy o spotkaniu w Warszawie odbiera ktoś w Jeleniej Górze. On na pewno nie przyjedzie, nawet jak darmowa kawa będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nrm Po drugie - stacjonarny w 2013? O'RLY? To jakaś no IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 13:24 Po pierwsze - zamiana telefonu wiele nie da. Dzwonią jak popadnie na wszystko, a szczególnie banki, a te przecież mają nasze dane jako klientów. Po drugie - stacjonarny w 2013? O'RLY? To jakaś nowa hipsterska moda czy też chęć przepuszczenia trochę kasy? ;) Po trzecie - trzeba być taka leszczarą jak ta pani aby z nimi dyskutować. Zawsze mnie to zastanawiało po co ludzie odpowiadają i przez kolejne 10 minut prowadzą dyskusję o tym, że czegoś nie chcą. To może kwestia chęci pogadania sobie z kimś? Po czwarte - Dzień dobry, o co chodzi, nie, nie zgadzam się, do widzenia. Niestety banki dzwonią jak opętane, nie reagują na brak zgody na takie akcje. Szczególnie #mBank i #citibank to najwięksi wku...acze świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Akwizytorzy nie dają żyć. IP: 85.219.162.* 25.06.13, 13:27 Podobno ponad 90% akwizytorów to słoiki. Ponoć pierwsze szlify zdobywają w rodzinnych stronach na targowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 13:30 W czym problem? W tym, że jesteś odrywany od pracy. Obojętnie jakiej - sprzątasz, masz mokre ręce albo co gorsza robisz mielone więc ręce najpierw pod kran, wytrzeć, lecieć do telefonu (a nuż to ważny telefon!). Nie mówiąc już o pracy umysłowej gdzie skupienie jest jak najbardziej wskazane. Jasne, można odkładać słuchawkę, ale najpierw trzeba telefon odebrać. Dlatego też zmieniłam nr i mam święty spokój. Teraz jeżeli dzwoni telefon to wiem, że to moi bliscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfwfd Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.13, 13:59 bes psesady. jak wazne, zadzwoni drugi raz. ile razy na godzine, na dobe jest sie odrywanym od pracy? do mnie dzwonia raz na kilka dni, kazda rozmowa trwa 5-10 sekund. przez pospiech nawet chcialem spawic kogos z oferta pracy. nie wdawac sie w dyskusje i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eF. Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 13:46 mam telefon stacjonarny i też w godzinach przedpołudniowych jestem w domu. 3 zł kosztuje mnie miesięcznie identyfikacja numeru na telefonie. do pamięci telefonu mam wpisane tylko osoby, które znają mój numer i na niego dzwonią. pozostałych po prostu nie odbieram, bo wiem, że odebranie telefonu tylko upewnia akwizytorów, że można do mnie wydzwaniać, że może jednak kiedyś dam się na coś namówić. co ciekawe, numer mam od 4 lat. numeru nie rozdaję, ponieważ mam również telefon komórkowy i korzystam tylko z niego, podając do siebie kontakt. skąd akwizytorzy mają mój numer stacjonarny? nie wiem, pewnie przed nastu laty, przede mną, ktoś z niego korzystał i już do końca świata będzie gdzieś tam istniał. marzy mi się sytuacja, jaka jest w USA. wpisujesz numer do bazy osób niechcących telefonów od akwizytorów i masz święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 14:13 Bo to trzeba mieć udogodnienia, czyli tzw. automatyczną sekretarkę. Gdy nie chcesz sobie przerywać, wyciszasz telefon. Kto ma ważną wiadomość, ten się nagra. Co jakiś czas przejrzysz sobie, kto dzwonił, odsłuchasz wiadomości - i gitara! Kto by w dzisiejszych czasach reagował na dzwonki jak pies na gwizdnięcie?... Samemu trza rządzić sobą, swoim czasem i swoim telefonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azbest Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 14:47 >Kto by w dzisiejszych czasach reagował na dzwonki jak pies na gwizdnięcie?... Widać, że nie masz w rodzinie starszej osoby, która jak tylko się zdenerwuje, dzwoni na stacjonarny, bo ten pamięta od lat. W zasadzie tylko dlatego trzymamy ten numer,ale niestety oznacza to też akwizydorków różnej maści. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek ID dzwoniącego + automatyczna sekretarka 25.06.13, 14:22 Stacjonarny bez ID dzwoniącego to jak przeglądanie internetu bez blokady reklam :) Proste: - telefon stacjonarny z wyświetlaczem i automatyczną sekretarką - usługa identyfikacji numeru dzwoniącego (chyba ok. 3 zł / m-c) Instrukcja obsługi: - włączamy automatyczną sekretarkę na maksymalną ilość dzwonków - ściszamy dzwonek telefonu do granicy słyszalności - patrzymy kto dzwoni i nie odbieramy telefonów z "numer zastrzeżony", "poza obszarem" i podobnych. Jeżeli to coś naprawdę ważnego, to dzwoniący odczeka te 6 - 7 dzwonków a potem nagra się na sekretarkę; może oddzwonimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivr Re: ID dzwoniącego + automatyczna sekretarka IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.13, 20:55 Nie, automatyczna sekretarka powinna odbierać od razu. I najlepiej nagrać na nią tekst "jeśli chcesz się połączyć z działem zakupów kołder wełnianych, wciśnij 1, jeżeli chcesz zaoferować bezpłatne badania serca, wciśnij 2, jeżeli chcesz sprzedać garnki ze stali nierdzewnej, wciśnij 3 itd.". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Jest rozwiązanie IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.13, 14:25 Jak się zorientujecie, że to akwizytor, to powiedzcie do słuchawki "proszę czekać" albo "bue ue ue" albo cokolwiek i odłóżcie słuchawkę na stół NIE ROZŁĄCZAJĄC SIĘ. Jak ktoś może, to niech im puści jakąś głupią muzyczkę. Zanim się rozłączą minie trochę czasu, bezpowrotnie dla nich straconego czasu. A stracony czas = kasa, która przeszła koło nosa, brak premii itp. Sami sobie zakonotują w swoim systemie, żeby pod wasz nr więcej nie dzwonić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TB Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... IP: *.chem.uw.edu.pl 25.06.13, 15:14 A ja mam w telefonie przycisk "cicho". Podchodzę, widzę nr. zastrzeżony lub nieznany (albo znany i charakterystyczny dla tych naciągaczy), wciskam przycisk i mam błogi spokój. Wielokrotnie nieodbierane telefony chyba wykreślają, bo coraz rzadziej dzwonią :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti A ja sobie na takich kolesi bluzgam IP: 78.8.207.* 25.06.13, 15:23 Stacionarnego nie mam, ale na komórkę też wydzwaniają i maile ze spamem piszą. Od jakiegośczasu odpowiadam im bluzgami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! I od razu ci staje IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 15:48 a potem w domu bluzga na ciebie żona,opie...ją cię dzieci,sąsiedzi pokazuja cię palcami a szef w pracy wyciera tobą podłogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: I od razu ci staje IP: 78.8.207.* 25.06.13, 16:12 W jednej pracy szef mnie zbluzgał więc zrezygnowałem z pracy. Żony i bahorów na szczęście nie mam. Jak kole do mnie wydzwania mimo, że sobie tego nie życzę to niech się spodziewa takiej a nie innej reakcji. A jak mu przeszkadzająbluzgi niech sobie znajdzie lepszą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikunia Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.13, 16:04 Pakiet internet plus tv plus telefon z darmowym łączeniem na większość krajów. Potrzebuję tego, więc mam. Telefon z identyfikatorem, kiedy dzwoni Inna Strefa - nie odbieram. Czasem odbiorę, wtedy jest: "Dzień dobry" i cisza. nie dopowiadam, rozłączam się. Trudno. Ludzie muszą jakoś zarabiać, widać firmom się to opłaca. Nasze dane osobowe zostały sprzedane siedemdziesiąt tysięcy rady dwadzieścia lat temu... Nie poradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 16:15 Dziś - środa - zadzwoniło od rana już trzech - szkoła języka angielskiego, instytut medyczny i ktoś jeszcze, kto po moim 'na co chce mnie Pan zaprosić' rozłączył się bardzo szybko. Mają zawsze ten sam schemat rozmowy. Gdy powiem 'halo?' słyszę 'Dzień dobry', a potem czekają aż im odpowiem tym samym - i to jest chyba najbardziej irytujące. Jak nie odpowiem 'Dzień dobry', to mówią to jeszcze raz i czekają. Zazwyczaj wtedy pytam od razu 'czy dzwoni pan/pani po to, aby mi coś sprzedać lub na coś mnie zaprosić?' i słyszę, że oni niczego nie sprzedają, chcą tylko zaprosić na bezpłatne... blablabla. Ostatnio zaczęli dzwonić również w soboty i to przed 8ą rano. Zawsze proszę, by wykasowali mój numer z ich bazy, ale często kończy się to odłożoną słuchawką (przez nich). Kiedyś jedna Pani nakrzyczała na mnie, gdy jej powiedziałam, że kategorycznie żądam wykreślenia mojego numeru z ich bazy danych i proszę o połączenie mnie z jej menedżerem. A ona na to, że ona nie ma takowego, a i tak używają książki telefonicznej sprzed nastu lat i to jest jej praca, i musi jakoś zarabiać na życie, a ja jej to uniemożliwiam. Po czym, gdy zaczęłam mówić, że ja też zarabiam na życie, ale nikogo nie dręczę telefonami, oczywiście nie słuchała, co mam jej do powiedzenia, i się rozłączyła. No bo jak inaczej? Chociaż zazwyczaj dzwonią z zastrzeżonych numerów, ostatnio już i tak ich chętnie nie ukrywają, więc wynotowałam sobie te z ostatniego tygodnia: 684196707, 616252050,616682577, 625032700. Wydaje się, że to komórki - nie można na nie jednak oddzwonić. Czy operator mógłby zablokować rozmowy przychodzące z tych numerów? Pewnie nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 16:22 Dzięki za podanie numerów telefonów. Do mnie właśnie ktoś dzwonił z telefonu 684196707. Trzeba stworzyć bazę numerów akwizytorów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
notremak Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... 25.06.13, 17:05 Dobrze jest odpowiedzieć: "Chyba pomyłka? Tu w ogóle nie ma telefonu". Przy reakcjach można się ubawić, ale tak naprawdę, to żal mi tych dziewczyn i chłopaków tyrających za grosze w tej niewdzięcznej robocie głupiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jlb Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 17:23 To jak ci ich żal, to rób im dobrze. Ci akwizytorzy w zasadzie nie mogą się sami szybko rozłączyć, póki nagabywany sam nie przerwie rozmowy. Po pierwszym dzień dobry i dowiedzeniu się, że właśnie dostajesz jakąś niepowtarzalną ofertę, krzyknij chwileczkę, kotlet mi się przypala, i odłóż słuchawkę na bok. Będą mieli szansę sobie pomilczeć przez kwadrans w pracy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Mnie też ich żal, 25.06.13, 19:45 dlatego , jeśłi mam chwile to odsłucham i pożartuje nawet. Może długość połączenia ma dla nich znaczenie? Pamiętam jedna , krótka rozmowę. Pani zadala mi pytanie czy wiem, co jest najlepsze na ból pleców ( chcieli mnie namówić na materac magnetyczny?). Odparłam, że seks. I pani jak oparzona rzuciła słuchawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg akwizycji Re: Mnie też ich żal, IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.13, 21:25 > Pamiętam jedna , krótka rozmowę. Pani zadala mi pytanie czy wiem, co jest najle > psze na ból pleców ( chcieli mnie namówić na materac magnetyczny?). Odparłam, ż > e seks. I pani jak oparzona rzuciła słuchawkę. Powinna była z uśmiechem odpowiedzieć coś w stylu "niestety nie mogę tego Panu dać, bo na to musi Pan najpierw zasłużyć, ale mam dla Pana inne rozwiązanie" i dalej pociągnąć rozmowę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Teoretyk, z wiedza książkową.... IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.13, 21:58 Super formułki, które ciekawie przedstawia się na szkoleniach. W życiu takie zabawy nie działają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg akwizycji Re: Teoretyk, z wiedza książkową.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.13, 22:13 Daj mi numer do siebie, to się przekonasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unplugged Nie masz szans. IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 23:51 Ostatni "bóg akwizycji" który chciał się koniecznie zemną spotkać, by zaprezentować swój rewelacyjny "produkt" umówił się ze mną w Poznaniu. Pech chciał, że nie dojechałem na spotkanie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg akwizycji Re: Nie masz szans. IP: *.146.104.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.06.13, 00:19 To znaczy, że nie był Bogiem tylko leszczem. Ta branża jest taka sama jak każda inna - są fachowcy, którzy wychodzą na swoje i są leszcze, którzy sobie nie radzą i wypadają z gry. Nic wyjątkowego, jest dokładnie tak samo, jak w każdej innej branży. Samo życie. Ale jeśli będziesz pracować nad sobą, to osiągnięsz poziom, kiedy to klient będzie żałował, że nie dojechałeś na spotkanie (bo na przykład znalazłeś lepszego klienta i musiałeś przełożyć). Kiepski sprzedawca błaga klienta o spotkanie, fachowiec działa tak, żeby to klient błagał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... IP: 192.193.116.* 25.06.13, 17:23 znalazlem informację o urzadzeniu blokujacym polaczenia przychodzace: www.cprdistribution.com/cpr-call-blocker/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jlb Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 17:30 Jasssne. Wydajesz Ł 39,99 na ustrojstwo oferowane przez jakiegoś sprzedawcę, które nie byłoby ci potrzebne, gdyby inni sprzedawcy ci nie truli tyłka niechcianymi "ofertami". Reklamowane, jako okazja, bo tańsze niż Ł 90,- które trzeba zapłacić rocznie w BT za opcję blokowania niechcianych numerów, co w komórce masz za darmo. A jeśli to się upowszechni, z numerami telefonów od akwizytorów stanie się to samo, co ze spamem - będziesz miał zmienne numery dzwoniące, i i tak się nie obronisz. Marketing to jednak wspaniała rzecz - najpierw nam uprzykrzali życie, a teraz chcą kasę za złudzenie spokoju. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QW Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: 193.35.99.* 25.06.13, 17:48 Jak w Kajo i Kokosz. - Za dodatkową opłatą nasz pokładowy trubadur umili Państwu podróż śpiewając piosenkę. ... Kilka godzin później. - Za dodatkową opłatą nasz pokładowy trubadur umili Państwu podróż nie śpiewając piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
mareqm Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... 25.06.13, 17:38 Metoda która czasami pomaga.Dzwoni telefon,odbieram,zgłasza się kolejny akwizytor.Grzecznie przerywam rozmowę, po chwili informuję , że zaczynam nagrywać rozmowę i proszę o podanie imienia i nazwiska dzwoniącego, firmy i sprawy w której dzwoni.Jeżeli się natychmiast nie rozłączy to przerywam rozmowę i informuję ,że proszę o wykreślenie moich danych z ich bazy. W przeciwnym przypadku zgłaszam na policję ,że nękają mnie telefonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Metody IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.13, 19:02 Najlepszą metodą na pozbycie się natrętów jest zakup telefonu z możliwością nagrania zapowiedzi i możliwością przekierowania. Pierwszy element pozwala na informowanie o nagrywaniu rozmów, drugi gdyby ten pierwszy zawiódł pozwala na możliwość łączenia tylko tych rozmów, w których dzwoniący wprowadzi prawidłowy PIN (np. jak w niektórych bankach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarJan I tak jesteś szczęściarzem... IP: *.net-serwis.pl 25.06.13, 19:04 Do mojej mamy akwizytorzy potrafią dzwonić o 4-5 rano... Odpowiedz Link Zgłoś
szemrana1 Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... 25.06.13, 19:12 Mnie doprowadzili do tego, że najpierw wyłączyłam telefon z gniazdka. Doczekałam do końca umowy i Telekomunikacja ma o jednego klienta mniej. To co wyprawiają akwizytorzy na telefonach stacjonarnych zakrawa na horror. Nie dość, że kilka dziennie to nieobce im dzwonienie w sobotni poranek. Telefon ok godz. 18, kiedy człek utyrany wraca do domu i ostatnią rzeczą na jaką ma ochotę, to dzwoniący telefon ..........z ofertą kompletu garnków, badań na prostatę itp itd. Do stacjonarnego raczej już nie wrócę a moja mama-staruszka musiała się nauczyć dzwonić na komórkę. I wcale mi nie szkoda biednych, spracowanych akwizytorów. Biorą kasę za to, abym nie mogła w wolnym czasie odpocząć. Psuli mi humor naruszając najświętsze prawo człowieka - PRAWO DO ODPOCZYNKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg akwizycji Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.182.96.128.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.13, 20:36 Cóż, typowy błąd kolegów z branży. Dobry fachowiec umie przewidzieć, do kogo należy dzwonić w jakich porach, a jak nic nie wie o potencjalnym klienci, to chociaż wie, o jakich porach bezwzględnie dzwonić nie należy. A ktoś, kto tej roboty nie czuje, wie jedynie, jak wkurzać ludzi. Inna sprawa, że czasem niedouczeni i ambitni menedżerowie każą takiemu nowicjuszowi dzwonić o każdej porze dnia i nocy. A od niedouczonych menedżerów aż się roi, ale to temat na inną dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
szemrana1 Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. 25.06.13, 20:48 Wiesz, w sumie po rezygnacji ze stacjonarnego telefonu staciło jedynie TPSA. Ja mam spokój, akwizytorzy mogą mi .........nagwizdać w głuchą słuchawkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg akwizycji Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.13, 21:13 Spokojnie, są jeszcze komórki :) Co trzeci mój rozmówca pyta mnie, skąd mam jego numer - bardzo pozytywne pytanie, bo oznacza, że klient nie jest "przedzwoniony". Lubię takie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg akwizycji Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. st... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.13, 19:22 Dzwonię do nieznanych sobie ludzi i 1 osoba na 6 umawia się ze mną na spotkanie, a z całą resztą urządzam sobie miłą rozmowę i rozłączamy się w miłej atmosferze, czasem z otwartą furtką na powrót do naszej rozmowy w przyszłości. Bo ta praca jest jak każda inna, tylko również i w tej branży trzeba być fachowcem. Niestety większość ludzi parających się tym zajęciem po prostu się do tego nie nadaje, tylko wkurzają swoich niedoszłych klientów i... psują mi rynek. Potem muszę to odkręcać i już niejedno spotkanie handlowe umówiłem, chociaż rozmowa zaczynała się od "daj mi pan spokój, co 2 dni wydzwaniają do mnie różni tacy". Dajcie mi namiary do siebie, to zadzwonię do Was i się ze mną umówicie :) Chociaż nie, namiary sobie sam znajdę, mam sposoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.dynamic.mm.pl 25.06.13, 19:26 Też tak bym mniej więcej szacował, że co szósta osoba jest niedołężna psychicznie i daje się przerobić. Grunt to wytrwałość i spokój sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg akwizycji Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.147.227.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.13, 20:23 Z niedołężną osobą dużego biznesu nie zrobisz, cała sztuka polega na przekonaniu osoby "dołężnej :) Tak musisz rozgrywać całą sytuację, żeby nie wyszło ma to, że chcesz coś klientowi sprzedać - ma wyjść tak, aby to on koniecznie chciał od ciebie coś kupić :) Nie jest to proste, ale jest to wykonalne. Docelowo klienci są zadowoleni, a ją jestem po to, aby im to zadowolenie dać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.dynamic.mm.pl 25.06.13, 20:47 No, nie wiem, na mnie spławiani akwizytorzy zwykle próbują wymóc, żebym poprosił do telefonu kogoś starszego (pewnie też dlatego dzwonią częściej rano, gdy ludzie w wieku produkcyjnym są w pracy), a ponadto chętnie porozmawialiby ze zmarłą panią o bardzo staromodnym imieniu, która używała mojego numeru przed kilkunastu laty. Ciągle się zastanawiam, czy to są ci sami ludzie, którzy stosują metodę "na wnuczka", czy też te dwie branże jakoś podzieliły się strefami wpływów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg akwizycji Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.13, 21:12 Ogólnie nie chodzi o to, żeby wymóc, lecz żeby przekonać i umotywować do działania :) Trzeba też wiedzieć, kiedy się wycofać - jeśli wyczujesz, że na razie z biznesu nici (to też trzeba umieć wyczuć, a nie każdy niestety potrafi), to musisz elegancko wycofać się samemu (jeśli zrobisz to umiejętnie, to jest szansa na pozostawienie otwartej furtki), bo jeśli nie wycofasz się samemu, to Twój rozmówca sam Cię wywali za pomocą kopa w tyłek. Naprawdę szkoda mi ludzi, którzy są "obdzwaniani" nieumiejętnie, bo rozmowa ma w moim odczuciu przynieść klientowi zadowolenie - nawet, jeśli biznesu nie będzie, to powinien być uśmiech na twarzy na zakończenie rozmowy a nie za przeproszeniem wkurw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xo Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: 93.154.183.* 07.11.13, 23:52 Zdecydowanie jestes "mitomanem-gawedziarzem". Prawda jest taka, ze 90% twoich ofiar daje ci mniej niz 5 sekund na "eleganckie wycofanie sie samemu", bo ludzie po prostu odkladaja sluchawke. Zatem: automat wybiera numer, a ty juz musisz byc "wyczuty, ze z biznesu nici" - trzask sluchawki jest tuz-tuz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Akwizytorzy nie dają żyć. Zrezygnować z tel. IP: *.31.60.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.13, 15:05 Teorię masz obcykaną. Ale ja ZAWSZE, jak to teraz (nie)ładnie mówią "defaultowo" i nie robiąc NIGDY wyjątków po pierwszym zdaniu odpowiadam "sp..." (minęły czasy, kiedy uważałem, że zawsze mam obowiązek być grzeczny - w przypadku zawracaczy d NIE MAM i nic ani nikt nie przekona mnie, że jednak mam) a numer na wszelki wypadek wrzucam do kontaktu "pi... i cio... 3", który ma ustawiony "dzwonek" w postaci braku dzwonka. Wpisy bez cyferki i z cyferkami 1 oraz 2 już się zapełniły. Blokada byłaby lepsza, ale u mnie niewykonalna. A tak w ogóle to wychodzę z założenia, że jeżeli jakiejś potrzeby sam sobie nie uświadomiłem i sam czegoś do jej zaspokojenia nie znalazłem, ponad wszelką wątpliwość nie mam takiej potrzeby i nikt mi nie wmówi, że ją mam. Nawet Bóg Akwizycji. I nawet gdyby dostał taką szansę (musiałby dopaść mnie nocą śpiącego we własnym łóżku... i związanego/zakneblowanego :). Odpowiedz Link Zgłoś
ate7ier potrzebna jest ustawa 25.06.13, 20:46 W Kanadzie identyczny problem rozwiązano za pomocą ustawy. Podpowiem posłom na Wiejskiej co można zrobić, choć wiem że mają ważniejsze sprawy na głowie - związki partnerskie, in vitro, transwestytów itp. Ale wracając do sprawy - każdy klient powinien mieć możliwość złożenia u swojego operatora oświadczenia o zakazie wykorzystywania swojego numeru telefonu dla usług reklamowych/informacyjnych/nieokreślonego adresata. Operator powinien w ciągu np. 48 godzin odnotować to w swoich systemach informatycznych. Firmy zatrudniające akwizytorów na słuchawkach byłyby zobowiązane przed wykonaniem połączenia sprawdzić czy na dany numer nie wpłynęło oświadczenie z w/w zakazem (np. przez internet). Gdyby mimo to dzwoniono na taki "zastrzeżony" numer firma byłaby karana opłatą np. 100 PLN na rzecz odbiorcy niechcianej usługi. Skorzystalibyśmy i my abonenci nękani nachalnymi telefonami, pracownicy tych firm, którzy dużo rzadziej słyszeliby przekleństwa w słuchawce oraz mieli więcej "trafionych" rozmów oraz operatorzy telefonów stacjonarnych, którzy przestaliby tracić klientów. No ale do tego potrzebna jest ustawa... Odpowiedz Link Zgłoś
radeks11 Re: potrzebna jest ustawa 25.06.13, 21:40 >każdy klient powinien mieć możliwość złożenia u swojego operatora oświadczenia o zakazie wykorzystywania swojego numeru telefonu dla usług reklamowych To nie powinno być u operatora tylko np. w UKE. Lista taka nazywa się listą Robinsona. To był taki koleś na bezludnej wyspie, do którego ciężko było wysłać list. Firmy telemarketerskie powinny pod groźbą kary musieć korzystać z takich list. BTW. Do mnie na komórkę regularnie dzwoni ING. Nic nie pomaga proszenie, straszenie. Mają gdzieś to, że człowiek nie życzy sobie z nimi kontaktu - nie potrafią sobie zorganizować takiej wewnętrznej listy. Tak więc z usług ING na pewno nigdy nie skorzystam - Pan Marek słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
grey-sky Re: potrzebna jest ustawa 26.06.13, 00:05 Tak nawiasem, reklamy ING są mega wkurzające. Czy ktoś wnerwiony taką reklamą, chciałby skorzystać z usług tego banku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unplugged To nic nie da. IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 23:41 I co z tego, że złożysz, tu jest Polska i TP vel Orange. Miałem do listopada ub. roku stacjonarny. Akwizytorzy dzwonili, mimo mojego wyraźnego zakazu udostępniania numeru. Wściekałem się, ale odbierałem, wszak na ten numer dzwonili też moi klienci i współpracownicy. Poza tym telefon był połączony z neostradą. Aż kiedyś linia padła. Całkowicie. Zero telefonu, zero internetu. Musiałem skorzystać z komórki by zgłosić awarię. Oczywiście z odpowiednim zastrzeżeniem. Linię naprawili, akwizytorzy zaczęli znów dzwonić. Tyle, że teraz również na tę komórkę. Po prostu, TP SA vel Orange uznała, że udostępniłem kolejny nr do celów marketingowych. Przelała się czara goryczy i TP/Orange straciła klienta., a akwizytorów po chamsku olewam. Ze mną żaden samozwańczy "bóg akwizycji" nie ma szans. Jak jest zbyt namolny to proszę go o dane firmy bym mógł wystawić fakturę. Bo mój czas jest bardzo cenny i za jego zajmowanie trzeba płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg akwizycji Re: To nic nie da. IP: *.146.104.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.06.13, 00:24 a ostatni akapit od razu Cię polubiłem, serio. Bardzo lubię pracować z klientami, którży mają przerośnięte ego. Często im to ego jeszcze podbudowuję, ponieważ klient ma się czuć komfortowo, czuć się ważny i dowartościowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola_z_patologii Instytut Diagnostyki Termoregulacyjnej IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.13, 01:26 Ten instytut Diagnostyki Termoregulacyjnej to wyjątkowo bezczelni ludzie. Wielokrotnie prosiłem, aby się ode mnie odczepili. Informowałem, że zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych mam prawo wo wglądu, poprawiania i usunięcia swoich danych z ich bazy. Gdy to powiedziałem, głupi matoł odparł, że... nie da się usunąć i będą dzwonić i tak. Poza tym dzwonią o różnych dziwnych porach, np. pomiędzy 8 a 9 rano. Łapią mnie, gdy akurat się spieszę do pracy, albo budzą, gdy mam dzień wolny. Swoją drogą, co za debilna nazwa <<Instytut Diagnostyki Termoregulacyjnej>>. Bardziej mi to przypomina np. firmę robiącą audyty energetyczne budynków, niż coś związanego ze zdrowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola_z_patologii Re: Instytut Diagnostyki Termoregulacyjnej IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.13, 01:48 Zapomniałem: dzwonią z numeru 61......, ale nie da się na niego oddzwonić Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 proponuję spytać skąd mają numer 26.06.13, 15:05 i zagrozić UOKiK. jeśli się upierają, to możesz wysłuchać oferty za 100zł za każdą rozpoczętą minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg akwizycji Re: proponuję spytać skąd mają numer IP: *.182.2.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.13, 00:15 Odpowiedź na pytanie, skąd mamy numer, nie hamuje procesu sprzedaży, jeśli odpowie się na nie w sposób umiejętny. Ja zawsze mówię prawdę, ale nie od razu prosto z mostu, bo to większość klientów rozjusza, lecz tak ją "opakowuję", że klient nie ma pretensji i możemy kontynuować rozmowę Jeśli ktoś myśli, że pytaniem o numer telefonu zmiazdzy fachowca, to się myli i ma przerośnięte ego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 777 Re: proponuję spytać skąd mają numer IP: *.tpn.ceron.pl 07.11.13, 19:41 wszystkie te twoje opowieści świetnie pasuja jak masz z kim rozmawiać jak po 3 sekundach i dziekuje masz już brak kogokolwiek mozesz wtedy używac tych super formułek prosto ze szkolenia;pppp To proste nie masz zadnej dobrej odpowiedzi skad masz numer telefonu jesli ktos ma serdecznie dość wydzwaniania a jeszcze nie rzucil sluchawki bo ma wyjątkowo dobry dzien i rozłaczy sie po twojej próbie tłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś