Dodaj do ulubionych

Jak tam plany na święta!!!???

27.03.02, 08:33
Ja zawsze i na każde święta wyjeżdżam do rodzinki w Bieszczady i dlatego omija
mnie dużo przygotowań i sprzątanie. W tym roku jadę w piątek wieczorem lub
sobotę rano i wróce tak jak plan zajęć nakazuje we wtorek.
Już nie mogę się doczekać i żyję tylko tym!!!!!
Wesołego Allelujaaaaaaaaaaa..........
Cubic :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzisio Re: Jak tam plany na święta!!!??? IP: 192.168.100.* 27.03.02, 08:47
      A ja mam zamiar tradycyjnie spędzic święta. Planuje pierwszego dnia nażreć się
      i uchlać a może nawet porzygać jak cos będzie nieświeżego. Drugiego dnia to
      samo z tym, że uwaga: bedę z okna rzucał foliowymi workami napełnionymi wodą na
      przygodnych przechodniów, by tradycji stało się zadość.
      Oprócz tego będe narzekał na rząd i szefa z pracy oraz pokłócę się z żoną.
      Może dojdzie nawet do małego mordobicia, jak wyczerpią mi sie argumenty w
      sprzeczce.
    • tassman Re: Jak tam plany na święta!!!??? 27.03.02, 08:47
      cubic napisał(a):

> Ja zawsze i na każde święta wyjeżdżam do rodzinki w Bieszczady i dlatego omija
      > mnie dużo przygotowań i sprzątanie. W tym roku jadę w piątek wieczorem lub
      > sobotę rano i wróce tak jak plan zajęć nakazuje we wtorek.
      > Już nie mogę się doczekać i żyję tylko tym!!!!!
      > Wesołego Allelujaaaaaaaaaaa..........
      > Cubic :)))

Nie bardzo lubię święta. Tych wszystkich przygotowań, tej tony żarcia, tego
      patateycznego ciut klimatu towarzyszacego świetom.....
      Ale cóż tradycja. A ja to szanuję i czy mi sie podoba czy nie świętuję....
      W tym roku też...:)
      Pewnie przytyję ze 2 kilo, złapię lekko leniuchowato-TV-apatyczny klimat. Ale to
      minie tuz po swietach.....
      Pozdrawiam wszystkich ucztujacych i swietujacych inaczej, no i tych co muszą
      wtedy w robocie zapylać:)

tassman:)

• cubic Re: Jak tam plany na święta!!!??? 27.03.02, 09:03
        Nie napisałem, że lubie święta, tylko, że cieszę się z wyjazdu. Kocham
        Bieszczady i nie wiem jak zniósł bym te święta w Wawie!!!
        I po części się z Tobą zgadzam, z tym żarciem itd.
        Ale najbardziej już nie lubię tej sztuczności i schematu świątecznego...brrrrr
        Cubic
    • Gość: bea Re: Jak tam plany na święta!!!??? IP: *.pekao.com.pl 27.03.02, 14:57
      Też bym wolała wyjechać i nie uchetać się jak dzika w kuchni, ale tradycyjnie
      zapraszam moich rodziców - byliby niepocieszeni, nie wizytując odświętnie
      córki, ziecia i wnuczki. Więc już szykuję się do gotowania, pieczenia, siekania
      i mieszania. I nawet uchlać się nie będę mogła, bo mój mąż w ramach walki z
      całodniowym siedzeniem przy stole zaplanował popołudniową wycieczkę na naszą
      działkę - celem przedstawienia rodzicom postępów budowy. No i wiadomo kto
      będzie kierowcą....
      • d.z. Re: Jak tam plany na święta!!!??? 27.03.02, 15:33
        Od wielu, wielu lat, kiedy zbliżają się Święta Wielkanocne - nie sprzątam, nie
        trzepię dywanów, nie pastuję podłóg, nie myję okien, nie robię zakupów, nie
        biegnę ze święconką... tylko - "odpalam" samochód i do rodziny do Krakowa
        jadę... a tam bardzo miło czas spędzam, czego i Wam życzę...
      • cubic Re: Jak tam plany na święta!!!??? 28.03.02, 20:34
        Gość portalu: bea napisał(a):

> Też bym wolała wyjechać i nie uchetać się jak dzika w kuchni, ale tradycyjnie
        > zapraszam moich rodziców - byliby niepocieszeni, nie wizytując odświętnie
        > córki, ziecia i wnuczki. Więc już szykuję się do gotowania, pieczenia, siekania
        >
        > i mieszania. I nawet uchlać się nie będę mogła, bo mój mąż w ramach walki z
        > całodniowym siedzeniem przy stole zaplanował popołudniową wycieczkę na naszą
        > działkę - celem przedstawienia rodzicom postępów budowy. No i wiadomo kto
        > będzie kierowcą....

Współczuje, współczuje, znam trudny żywot kierowcy...
        Cubic
        :))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka