10.12.13, 14:47
Czy pomniki w naszym mieście gloryfikujące sowieckich okupantów mają rację bytu ? czy przeciwnie, powinno się je rozebrać albo stworzyć muzeum i tam je trzymać.
Czterech śpiących to koszmarna spuścizna po komunie. Trzeba wysadzić badziewie by znikło ? Czemu bufet to hołubi ?
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Pomniki 10.12.13, 15:09
      Dokładnie masz rację, postawiłbym 4 śpiących na terenie cmentarza Armii Czerwonej przy Żwirki i Wigury, po środku głównej alei. Niech każdy jadący z lotniska widzi, kto nas wyzwolił i jakiej zażądał za to ceny. dodam, że jestem przeciwny zaśmiecaniu przestrzeni publicznej jakimiś koszmarkami typu - co parafia to jakiś potworek udający JP II. Karol Wojtyła był skromnym człowiekiem, te pomniczki nawet nie przypominają tego człowieka. To bałwochwalstwo proboszczów. Zatem zebrać je i przetopić na jeden wielki pomnik i ustawić go na kopcu na Czerniakowie. Taki mały Świebodzin ma ogromnego Chrystusa, dlaczego Warszawa ma nie mieć JP II? Przecież chyba każdy wierzący nie poskąpi na tak zbożny cel.
      • czarek_sz Re: Pomniki 10.12.13, 15:28
        Poniekąd przyznaję Ci rację. Uważam za przesadę nachalną pomnikomanię wiadomych symboli. Chociaż jestem wierzący to sądzę że jednak musi być umiar. Ale co ma jedno do drugiego ? komuniści taka samo mordowali księży jak i polskich patriotów. Więc odnieś się, stawiać im pomniki /bolszewikom/ czy burzyć je albo usuwać a na ich miejsce np rotmistrza Pileckiego czy Grota Roweckiego stawiać. Na obecnym Pl Piłsudskiego Rosjanie za zaborów wybudowali wielką cerkiew. Przeczytaj co z nią się stało gdy Polska odzyskała niepodległość.
        • Gość: qaz Re: Pomniki IP: *.leaseweb.com 10.12.13, 15:29
          progenitura postkomusza jest u usteru, wiec nie dziw sie na taki stan rzeczy
        • sibeliuss Re: Pomniki 10.12.13, 15:43
          Czaruś, ja nawet wiem gdzie jest wyposażenie z dawnego soboru, który stał na placu Saskim.

Gdzieś stawiają nowe pomniki moskalom?
          • czarek_sz Re: Pomniki 10.12.13, 15:59
            Ostatni pomnik postawił Tusk. Pełzając przed Putinem pod Smoleńskiem. Kolega powyżej napisał. Progeniturę sowiecką mamy przy władzy. Ale do czasu.
            • sibeliuss Re: Pomniki 10.12.13, 16:04
              Tusk sam zaprojektował i własnymi rekami postawił? Szok, gdzie?
              • czarek_sz Re: Pomniki 10.12.13, 16:22
                Ślepy nie zobaczy głuchy nie usłyszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka