Dodaj do ulubionych

Co zrobiliscie z plyta Arka Noego?

IP: 193.178.143.* 29.03.02, 19:40
Plyta ta, PREZENT, interesuje mnie tak, jak zeszloroczny snieg i poszla na
polke, a pewnie za czas jakis pojdzie sie ....
Juz nawet nie ma co sie oburzac na Agore, bo mozna sie przyzwyczaic, ze co
jakis czas dorzuca jakies buble, mowi, ze to prezent, a pozniej czesze po
kieszeni. Wiem, ze to tylko 2 zl, ale moglbym sobie za to Arka czy innym
Minibusem pojechac, albo zamiast LM-ow Marlboro kupic :)
Obserwuj wątek
    • roland_x Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? 29.03.02, 19:43
      zamiast małego miałbym duże pyfko!
      • Gość: Lukasz ciekawe czy to jedna z tych plyt co Poczta w nie IP: *.wp.mil.pl 30.03.02, 11:11
        zainwestowala nasze pieniadze?
        • chaladia Re: ciekawe czy to jedna z tych plyt co Poczta w nie 30.03.02, 13:39
          Nie, jest inna.
          Obie płyty mam i uważam, że są dobre.
          Mam 3,5-letnią córeczkę i obie płyty bardzo jej się podobają.

Arka Noego to ta jasna strona chrześcijaństwa w Polsce.
          Paetz i Dukla to te ciemne - szkoda, że jest ich tak dużo.
          Myślę, że warto propagować te jasne strony, nawet jeżeli pycha KK nie pozwala z
          odpowiednią pokorą podejść do tych ciemnych.
      • Gość: Ted Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 17:11
        A ja uwielbiam Arke, choc jestem buddysta i mam 30tke na karku. Dzieci zawsze sa smieszne, a tutaj
        dano im teksty o takich powaznych sprawach i wyszlo to bardzo pociesznie i radosnie.
        Swietna zabawa i w dodatku dobra. Doceniam ludzi, ktorzy potrafia zrobic cos zupelnie innego i na
        wysokim poziomie jakosci, niewazne w jakiej dziedzinie.
    • atob Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? 29.03.02, 20:58
      Nic lezy .......oooo nawet nie wiem gdzie . A z Wami zgadzam sie w 100%
    • marudus Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? 29.03.02, 21:11
      Dresiarz powinien powiesic se pod lusterkiem wstecznym w swoim turbo-maluchu.
      • garma Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? 30.03.02, 00:35
        Ja kupiłam piątkową GW tylko dlatego, że sprzedawano ją z tą płytką Arki
        Noego :-)
        • luty Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? 30.03.02, 08:21
          Ja od 16 lat jestem wiernym fanem Arki i wykupiłem nakłady gazety z płytą ze
          wszystkich kiosków w mojej dzielnicy
          • Gość: agulha Jakaś mała dzielnica... IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 30.03.02, 08:53
            ...skoro Cię było stać...spróbuj u mnie (warszawskie Bielany). No bo gdybyś to
            Ty był taki bogaty, to byś zamówił partię bezpośrednio z drukarni do domu.
            A ja nie kupiłam Gazety - nie lubię sprzedaży wiązanej (pojęcie znane z czasów
            stanu wojennego).
        • Gość: nurni Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 09:44
          garma napisał(a):

> Ja kupiłam piątkową GW tylko dlatego, że sprzedawano ją z tą płytką Arki
          > Noego :-)

tak jak wielu którzy GW nie kupują
          tymczasem widać są tacy co nawet wbrew sobie kupić muszą
          wspólczuć ?
          pozdrawiam
          nurni
    • Gość: piotr Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 11:26
      Gość portalu: Grzechu napisał(a):

> Plyta ta, PREZENT, interesuje mnie tak, jak zeszloroczny snieg i poszla na
      > polke, a pewnie za czas jakis pojdzie sie ....
      > Juz nawet nie ma co sie oburzac na Agore, bo mozna sie przyzwyczaic, ze co
      > jakis czas dorzuca jakies buble, mowi, ze to prezent, a pozniej czesze po
      > kieszeni. Wiem, ze to tylko 2 zl, ale moglbym sobie za to Arka czy innym
      > Minibusem pojechac, albo zamiast LM-ow Marlboro kupic :)

a ja myślalem że zmiksowali i na rap przerobili ;)
      strony.wp.pl/wp/pecunia11

• Gość: Gosc Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 12:34
        Pisze o tym jeszcze raz: facet z dredami przy okazji poprzedniej plyty
        powiedzial, ze cieszy go, ze ludzie dostana to za darmo. A co powie nam teraz,
        kaznodzieja porabany? A plyty wysylam do rodziny do Moskwy, bo tam mysla ze to
        jakis polski kabaret.
    • Gość: ArkoFan Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.acn.waw.pl 30.03.02, 12:52
      A ja slucham i bardzo mi sie podoba. Dawno nie bylo w Polsce tak swiezej i
      fajnej muzyki. Posluchajcie zwlaszcza drugiego kawalka, o Abrahamie ;)

Pozdro dla tych, ktorzy Arki nie lubia :)
      • Gość: Gosc Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 12:56
        Dziekuje za pozdrowienia, Arki nie slucham, bo mi sie wydawalo ze to muzyka dla
        dzieci, z powyzszych postow wynikalo, ze nawet gdyby to byl Sex Pistols, czy
        Van Halen to ich autorzy mieliby cos przeciwko tzw. sprzedazy wiazanej.
        • Gość: ArkoFan Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.acn.waw.pl 30.03.02, 13:08
          Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Dziekuje za pozdrowienia,

Alez bardzo prosze ;)

> Arki nie slucham, bo mi sie wydawalo ze to muzyka dla dzieci, z powyzszych
          postow wynikalo, ze nawet gdyby to byl Sex Pistols, czy Van Halen to ich autorzy
          mieliby cos przeciwko tzw. sprzedazy wiazanej.

Coz... dzieckiem juz dawno nie jestem, za infantylnego tez sie nie uwazam. Nie da
          sie ukryc, ze Litza nagrywa te plyty przede wszystkim z mysla o najmlodszych, ale
          co poradzic na to, ze fantastycznie sie szaleje na ich koncertach i ze w tej
          muzyce jest kupa optymizmu? Na dodatek swietne imprezki robi sie przy ich
          kawalkach.

Ale najfajniejsze jest to, ze to nie sa pioseneczki o "dupie Marylki" i tym,
          ze "widzialam orla cien", tylko o waznych sprawach. Zwlaszcza tej najwazniejszej:
          zbawieniu!

Kilka ciekawych opinii znajdziecie na andrzej.kai.pl/ekai/serwis/?MID=1928

Dobrych Swiąt zycze :)
    • Gość: czeko Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.chello.pl 30.03.02, 13:36
      proponuję to, co zrobił kiedyś Makak z Radiostacji z płytką Piaska :)

na podłogę i poskakać.. :))

pozdrawiam fanów i niefanów
      czeko
      • Gość: Gosc Do Arkofana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 13:53
        Powtarzam - nie o tresc czy muzyke mi chodzi, tylko o zabieg marketingowy. Nie
        chce cie obrazic, ale po przeczytaniu w GW tekstu piosenki o Abrahamie
        potwierdzam - to jest muzyka dla dzieci.
        • Gość: ArkoFan Do Goscia IP: *.acn.waw.pl 30.03.02, 14:31
          Oczywiscie, masz racje - to piosenki dla dzieci. Proste teksty, w stylu "kawa
          na lawe", zadnych podtekstow, raczej brak glebi. Bo to nie ma byc poezja, tylko
          piosenki dla kilkulatkow, ktorzy od razu skumaja, co pan autor mial na mysli.
          Jak szukam glebokich tekstow, to siegam do filozofow, teologow lub odpowiednich
          pism.

Mi chodzilo o muzyke, ktora - przyznasz - jest swietnie zagrana i zrealizowana.
          Oczywiscie mozna nie lubic tego stylu i ja za to nikogo nie bede wieszal. Mimo
          to nadal uwazam, ze jest ona niezwykle radosna i imprezowa (zwlaszcza dla
          zmeczonych Darude, Scooterem i Britney).

Na koniec dodam, ze widzialem, jak bawia sie przy tym cale rodziny. Dziatki,
          corki i wnuki chodza razem na koncerty. Zatem te piosenki maja takze - uwaga,
          trudne slowa - aspekt wychowawczy i prospoleczny... Moze zbyt naukowo
          pojechalem, ale cos w tym jest.

Narka :)
          • Gość: Gosc Re: Do Goscia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 15:19
            Zgadzam sie w 100% - mimo, ze zadko slucham, bo szczerze mowiac wole inna
            muzyke a i swiatopoglad mam inny. Mam tylko jedno ale - nie uwierze w
            najszczerszy tekst kogos, kto wchodzi w finansowe alianse z GW.
            • Gość: ArkoFan Re: Do Goscia IP: 212.160.127.* 30.03.02, 17:57
              Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Mam tylko jedno ale - nie uwierze w najszczerszy tekst kogos, kto wchodzi w
              finansowe alianse z GW.

Zaintrygowales mnie. Moglbys napisac cos wiecej na ten temat?
              Czy chodzi o to, ze "Litza" nagral ta plyte dla kasy? W tym rzecz?
              • Gość: kaj Re: Do Goscia IP: *.gazeta.pl 30.03.02, 19:48
                Cieszę się że GW "daje w prezencie" coraz lepsze płyty - poprzednie "prezenty"
                ciągle leża na jakiejś półce a Arkę nawet posłuchałem 2 utwory - sam zabieg
                marketingowy ( sprzedaż wiązana ) wciąż mi się nie podoba - wolałbym sam
                wybierać płyty które chcę kupić - prezenty za 2 zł nie są już prezentami.
    • crack66 Grzechu! Ta twoja DZIADOWSKA drobiazgowość!!! 30.03.02, 20:21
      Grzechu! Ta twoja DZIADOWSKA drobiazgowość!!! Można nie lubić Arki, ale nie
      można być takim DZIADEM jak ty. Zaprawdę powiadam ci...
      • Gość: Gosc Do Arkofana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 21:57
        Nagrywanie plyty dla kasy przez muzyka to najuczciwsza rzecz na swiecie. Branie
        kasy od GW za dolaczenie do niej piosenek wykonawcow katolickich to jednak
        dysonans - bo podejrzewam, ze ci Panowie do wiary doszli inna droga niz lektura
        Tygodnika Powszechnego czy jakiegos innego badziewia.
      • atob Do cracka66 31.03.02, 20:24
        Crack66 Grzechu pewnie nie jest DZIADEM a poprostu nie chce jak wiele innych osob placic 2 zl dodatkowo za cos czego nie chce. Ja kupilem "GW" w piatek dlatego ze tak robie od wielu lat a owa plyta do niczego potrzebna mi nie byla.
        • Gość: crack66 Re: Do ATOBA!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 00:50
          Ale to jest rozdzielanie włosa na czworo (inaczej: szukanie w de... mózgu).
          2 złote NIE PIENIĄDZ, ot co...
          • Gość: Grzechu do Cracka66 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 00:54
            chocby to byl 1 gr, to tez jest pieniadz,
            i mozna tu rzucac tony przykladow, o rodzinach z b. PGR-ow, co maja 400 zlotych
            na kilkanascie mord i 2 zlote dla nich to bochenek chleba, i inne przyklady, ze
            jak ktos na ulicy ci rabnie dwojaka, to sobie pomyslisz, e, luzik, tylko
            dwojaka mi zajebal (a to ze tym momencie bylbys frajer to inna rzecz)
            • crack66 GRZECHU NIE DZIADUJ!!! 03.04.02, 10:18
              Co cię obchodzą rodziny z PGR-ów. Jesteś NAPŁYWOWYM WARSZAWIAKIEM?
              Tu u nas 2 PLN to jest NIC. Małe NIC. Pół paczki fajek albo 1/20 małego
              słoiczka kawioru albo (tu wpisz inne przeliczniki).
              Więc NIE DZIADUJ, zaprawdę powiadam ci...
              • Gość: Grzechu CRACK NIE BADZ BANAN IP: 193.178.143.* 03.04.02, 10:33
                i tyle, jestem warszawiakiem od urodzenia gwoli wyjasnienia,
                a juz z czysto osobistych powodow, to za dwojaka moge zagra na przyklad u
                bukmachera
                i to wszystko, moje i innych oburzanie sie, irytywanie, niezgadzanie (itd, itp)
                na Wyborcza za takie podchody, to nic innego jak wyraz sprzeciwu, ze nie chce
                sie byc rypany w dupala
                • crack66 No jednak jesteś Grzechu "drobiazgowy"!!!!! 03.04.02, 10:45
                  Nikt Ci nie każe kupować Gazety, nikt Ci nie każe siedzieć na portalu Gazety, a
                  jednak kupujesz i siedzisz... To jakaś schizofrenia chyba jest? No nie Grzechu?
                  Ja się nie pytałem czy od twojego urodzenia mieszkasz w Wawie tylko ILE
                  POKOLEŃ? Bo to się liczy przy ustalaniu kryterium napływowości. Jeśli rodzina
                  mieszkała tu w 1939 (albo wcześniej) i to na zasadzie stałego pobytu, a nie
                  gastarbeitu u jakichś "Państwa" to jesteś Warszawiakiem, jeśli nie to, coż...
                  przykro mi...
                  • Gość: Grzechu CYMWAJSA ZA UCHEM I NA RAKOWIECKA IP: 193.178.143.* 03.04.02, 11:03
                    jw
                    • crack66 No teraz to już mnie przekonałeś!!!!!!!!!!!!!! 03.04.02, 11:20
                      No teraz to już mnie przekonałeś!!!!!!!!!!!!!! Tylko powiedz z której wiochy
                      cię przywiało? Białostockie? Zachodniopomorskie? Czy dawne siedleckie?
                      Tłuczku do uparowanych kartofli...
                      • Gość: Grzechu Re: No teraz to już mnie przekonałeś!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.178.143.* 03.04.02, 11:31
                        bo z Toba nie mozna normalnie porozmawiac, czy wymienic poglady, wiec ja Tobie
                        powiem, ze "na role, snopek w dowodze masz, nie syrenke"
                        • Gość: crack66 No comments, "świeża" syrenko w dowodzie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 14:01
                          Jak w tytule
    • Gość: Behemot Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.03.02, 20:03
      Wyrzuciłem na śmietnik. Denerwują mnie wrzaskliwe bachory.
    • Gość: Melba Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.chello.pl 31.03.02, 22:11
      To są straszne wrzaskuny, koło śpiewania one nawet nie leżały.Na cholerę mi ten
      3 / 1 (do wyboru ze wzgledu na preferowaną opcję) Maj?!
      • Gość: maja Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: 195.94.201.* 02.04.02, 12:20
        Kto lubi taką muzykę - niech słucha. Jego sprawa. Jednak według mnie te dzieci
        strasznie krzyczą i słuchanie ich nie sprawia mi przyjemności (ale dla
        przyzwoitości wysłuchałam plytę do końca, częściowo przy wlączonym odkurzaczu -
        chwała Bogu, że taki głośny...).
        • Gość: kubu Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: *.dwi.uw.edu.pl 02.04.02, 12:41
          gosciu, maju, przybijcie piatke :-)))

bo ja nie rozumiem calego fenomenu AN
          dla mnie to nie jest zjawisko ani artystyczne, ani religijne (choc przyznaje,
          ze katolicyzm to nie moja dzialka)
          dla mnie to zjawisko glosnokrzyczace
          i przykre

:-///

a Gazeta za te 2 zlote ma u mnie minus
          bo wolalbym dac bezdomnemu niz byc zmuszonym do zaplacenia za plyte, ktorej
          nigdy nie poslucham :-/

• Gość: zdzisio Re: plyta Arka Noego na śmietnik! IP: 192.168.100.* 02.04.02, 12:59
      To co oni robią nie ma nic wspólnego z muzyką. To czyste oszołomstwo, tak
      obecnie popularne.
      Ponieważ nie lubie jak szumowiny namawiają mnie do religii, którą wyznaję
      dłużej niż oni żyją więc ich płyta poszła od razu do kosza na śmieci!

• Gość: zet oddałam potrzebującemu IP: 195.187.84.* 02.04.02, 13:00
      czyli osobie, która lubi tego słuchać.
    • gale Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? 03.04.02, 22:06
      Po prostu nie kupiłem tego dnia GW, tak jak zapowiedziałem. Uważam za totalną
      bezczelność nakłanianie mnie do kupienia takiego bubla (to delikatne
      określenie), jakim jest płyta AN. Kto takiego g***a słucha?

gale
      ----
      www.citibank.prv.pl
      • iwona07 Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? 03.04.02, 22:42
        U mnie jak jest jakas plyta to nie moge kupic gazety dla gazety bo kupili ja
        fani dodatku.A swoja droga-jesli za grosze do gazet dodaje sie plyte to
        dlaczego plyty cd sa takie drogie ???Przeciez i tu Arka dostala chyba i cos dla
        siebie ???
        • garma Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? 03.04.02, 22:52
          "Dobre dobre bardzo dobre" - to pierwsza piosenka z tej płyty
          • Gość: wuwu WARSZAWIACY TO NAJWIĘKSZE DUPKI IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 07:15
            Jak czytam waszą dyskusję nt.GW i płyty Arki Noego to śmiać mi się chce.Tyle
            macie do powiedzenia na temat zespołu,nawet dzieciaki oberwały,krytykujecie
            Agorę,przeliczacie wydane 2zł. Zupełne z was fiuty i buraki.
            • crack66 Masz i jednocześnie nie masz racji Wuwu!!! 04.04.02, 10:41
              Co prawda ja nie lubię Arki bo to dość nachalna propaganda religijna (acz dla
              ucha bardzo miła trzeba przyznać).
              Natomiast ci przeliczający 2 zł albo zjeb... Arkę czy czepiający się Gazety TO
              NIE WARSZAWIACY tylko napływowe chamstwo, inaczej warszawiacy w I pokoleniu
            • Gość: Gosc Re: WARSZAWIACY TO NAJWIĘKSZE DUPKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 11:06
              Poniewaz przekonales mnie w pierwszych slowach postu do swoich racji z nadzieja
              popedzilem na forum Bydgoszcz. I nie mylilem sie - zadne tam czepiactwo,
              rozdzielanie wlosa na czworo i klotnie o 5 groszy. Niekwestionowanym liderem
              jest watek dotyczacy nazwy klubu sportowego Zawisza, ktora pono ktos chce
              zmienic. Bydgoszcz - jak zwykle, zreszta - gora.
              • Gość: Gosc Re: WARSZAWIACY TO NAJWIĘKSZE czesc II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 11:16
                Natomiast zupelnie nie daje sobie rady z postami cracka66, ktory w sposob
                niezwykle chamski twierdzi, ze naplywowi warszawiacy daja sie rozpoznac po
                chamstwie i jednoczesnie twierdzi, ze do nich nie nalezy. Mamy tu do czynienia
                chyba z rozdwojeniem jazni. Ale przy odrobinie wysilku mozna wysnuc z tych
                wypowiedzi pewne wnioski:
                a) jesli crack66 jest starym warszawiakiem to wiemy juz, ze i wsrod nich
                zdarzaja sie przypadki krystalicznego chamstwa;
                b) jesli crack66 jest naplywowy, to wiemy juz, jakie chamstwo moze nam naplynac.
                c) nalezy bezwzglednie zalozyc watek "jestem chamem", ktory na pewno bedzie
                omijany przez cracka66 i pozwoli nam na umieszczanie tam watkow i listow, ktore
                bedzie mozna czytac bez obrazy dla wlasnego poczucia smaku.
    • Gość: abc Re: Co zrobiliscie z plyta Arka Noego? IP: 212.76.37.* 04.04.02, 11:49
      Wysłuchaliśmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka