Dodaj do ulubionych

różnica wymiarów płodu

05.09.04, 15:25
Witam,

Mam pytanko jestem w 32 tc i będąc teraz na USG lekaż powiedział że jest
różnica w wymiarach płodu tzn główka jest mniejsza niż wymiary brzuszka i
kości udowej. Zapewnił że jednak jest to w w granicach normy.

Wymiary wg USG w 32 tygodniu
BPD 75,4 mm st 30+2 HBD
HC 276,9 mm st 30+2 HBD
AC 280,2 mm st 32+0 HBD
FL 64,2 mm st 33+1 HBD

Czy to naprawdę jest aż taka nieprawidłowość w wymiarach? Może któraś z was
mi coś na ten temat napisze. Bo ja trochę się zdenerwowałam

Pozdrawiam
Wioletta
Obserwuj wątek
    • Gość: stefania Re: różnica wymiarów płodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 16:43
      jesli lekarz "zapewnił że jednak jest to w granicach normy" to skad to pytanie
      "Czy to naprawdę jest az taka nieprawidłowość w wymiarach?"

jesli w normie, to penie nie AZ TAKA! po co sie tak zamartwiac
    • Gość: kixx Re: różnica wymiarów płodu IP: *.acn.waw.pl 05.09.04, 18:41
      tu dowiesz sie predzej

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=572
      • Gość: Peppers 2 tygodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:15
        2 tygodnie rozstrzalu to norma w tym badaniu. Wynika to z niedoskonalosci
        matody oraz tego, ze przeciez rozne dzieci roznie szybko rosna a pomiary
        odnosza sie do jakiejs tam przyjetej sredniej krajowej. Nie masz wiec sie co
        martwic. Zreszta nienarodzone dziecko tez czlowiek. I tak jak kazdy czlowiek
        moze byc np. niskie i szerokie lub chude jak tyka.

Pozdrawiam!
    • Gość: Kolega Mara Re: różnica IP: *.chello.pl 05.09.04, 23:33
      Rower składany na zamówienie AUTHOR ARP (Racing Program) Magic 06 z najlepszych
      komponentów, stan jak nowy, zero uszkodzeń lakieru czy jakiegokolwiek zużycia
      technicznego - przejechane może 600km - od ponad roku stoi nieużywany - studiuję
      i nie mam czasu ;-) FANTASTYCZNY WYGLĄD, RASOWY I AGRESYWNY, kolory bardzo
      dobrze komponuja się ze sobą - wszystko chodzi jak w zegarku - zwinny i szybki,
      mocny a zarazem bardzo lekki. ZAPRASZAM DO LICYTACJI !

Specyfikacja (cena, tyle zapłaciłem):

> widelec - RockShox DUKE RACE Dual Air 2002 electric yellow + pompka (2.400,-)

> rama - Author "Racing Program 06" - 19 cali, żółta z czerwonymi napisami oraz
      logami sponsorów teamu - unikat!! (1.200,-) + stery FSA Orbit (180,-)

> Napęd - SRAM 9.0SL Carbon/Deore, korba Deore Hollowtech, łańcuch PC98, kaseta
      XT (na pająku;-), manetki SRAM 9.0, Pedały TIME ATAC Carbon (+nowe bloki) -
      całość ok. 1.500,-

> Koła - Mavic F519 czarne/piasty DEORE czarne + opony Michelin Comp S(1000,-)

>Hamulce - Shimano XT/Avid 2.0 (650,-)

> Kokpit ;-) - Mostek Profile Design Stiffy (electcic yellow), kiera RACE FACE
      Alloy XC czarna, rogi Profile Design czarne, chwyty Ritchey (razem to ok. 700zł)

> Siodło Fizik Nissene skóra (czarno-czerwone), sztyca 400mm BOP czarna (razem
      350,-)

RAZEM TO 8.000 ZŁ !!

Czy ta cena jest normalna???
      • niech Re: różnica 05.09.04, 23:36
        kupilem magnetyzer i rozbroiłem go. Okazalo się, że jego konstrukcja jest
        bardzo prosta: u gory magnes, na dole blaszka. Pomiedzy nimi wytwarzane jest
        pole magnetyczne - czasteczki paliwa ukladane sa w szeregi dzieki czemu
        wszystkie spalaja sie w cylindrach. Udalo mi się wykonac magnetyzer we wlasnym
        zakresie na wzor tego kupnego - nie widze zadnej roznicy w dzialaniu - za to
        roznica w cenie jest ogromna - sklep ok. 200 zlotych - we wlasnym zakresie 18
        zl!!!!! Czy wszystkie magnetyzery są tak proste w budowie????
        • Gość: Kolega Mara Re: różnica IP: *.chello.pl 05.09.04, 23:39
          Niektóre to pic na wodę, bo nie zastosowano w nich magnesów neodymowych. Mar se
          sprawił taki ze zwykłymi magnesami i jego "kredens" (czyt. fiacior 125p - Mar to
          znawca i maniak fiaciorów) dupa palił 12l/100km a zaczął palić 32l/10km :)
          • niech Re: różnica 05.09.04, 23:43
            Czy mozliwe jest zeby poza Muzeum Techniki Fiat 125 mogl poruszac sie legalnie?
            PS. Nie mam na mysli poruszania sie na lawecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka