Gość: a IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 01:03 Bydlo polskie, bydlem bedzie. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wallenrod Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.chello.pl 21.10.04, 01:55 Ob.Kłodecka też ma bielmo na oku???? Rondo "Radosława"!!!!!!a "Babka" to może ob.Kłodecka jest....ale mam wrażenie, że bardzo zdezelowana.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babka -> s_silva Może mnie ktoś zatrudni do serwisu o Warszawie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 02:30 Nie czepiaj się. Każdy, kto w Warszawie mieszka trochę dłużej niż parę lat. Lub od zawsze z dziada pradziada (jak ja) będzie mówił na rondo Babka >Babka, a nie Radosława, bo normalny Warszawiak nie wie gdzie jest Radosława. To tak jak pare lat przyzwyczjaliśmy się , że Rutkowskiego to Chmielna... i wiele by wymieniać.Ale zmiany z Marchlewskiego na Jana Pawła - z przyczyn oczywistych łatwiej ludziom weszły w krew. Jedno mam ale do pierwszej"babki" - jest dziennikarką - powinna wiedzieć, zę to Radosława i zaznaczyć, że znane pod starą nazwą Babka. I za to może ni ekopniak, ale po pensji od razu. Może mnie ktoś zatrudni do serwisu o Warszawie? Znam bardzo dobrze to miasto!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była warszawianka Re: Może mnie ktoś zatrudni do serwisu o Warszawi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:00 Rutkowskiego tez nie od zawsze byla Rutkowskiego - kiedys nazywala sie Chmielna! Tak jak dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucymir Re: Może mnie ktoś zatrudni do serwisu o Warszawi IP: *.chello.pl 21.10.04, 09:31 Jeśli znasz bardzo dobrze to miasto to napisz skad wziela sie nazwa ronda "Babka". Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Rondo Babka IP: *.spray.net.pl 21.10.04, 02:44 Wyborcza konsekwentnie używa nazwy "rondo Babka" i należy się jej za to pochwała. Nasza wszechmądra władza podejmując decyzję o zmianie nazwy na "Radosław" pokazała tylko swoją pogardę dla tradycji i opinii warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Rondo Babka 21.10.04, 04:16 Po co takie bzdury niektórzy piszą? Mieszkałam blisko ronda Babka, blisko placu Wilsona/ na Stołecznej/. I komu to było potrzebne? Zawsze był plac Wilsona a nie Komuny Paryskiej . Nikt z nas nie używał nazwy plac Komuny Paryskiej. Jak ktoś nie mieszkał w tej okolicy, to niech nie zabiera głosu. Zawsze tez było rondo Babaka i przy całym szacunku dla "Radosława" dla mnie już nigdy nie będzie inaczej. Przemianowanie mojej ukochanej Stołecznej na ks.Popiełuszki, też uważam za bzdurę /przy całym szacunku dla ks.Popiełuszki/. Powstaje w Warszawie duzo ulic i nie dajmy sie zwariować!!! Nie ma potrzeby znieniac historycznych nazw ulic!!! Podzielam opinie Żoliborzan, nie należało tego robić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator wlasnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 06:59 gazeta slusznie pisze Babka, ja tez zawsze tak mowie a zmiana nazwy to jakies nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Rondo Babka IP: *.devs.futuro.pl 21.10.04, 11:52 Słusznie,tym bardziej, że nazwa ulicy "Stołeczna" nie ma w sobie ani drobiny polityki i jest nazwą obojętną ideowo - ale dla części mieszkańców Bielan i Żoliborza pozostanie Stołeczną a nie Popiełuszki - jw. przy całym szacunku dla Księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Zdobycie Aaarkadii - Wallenrod IP: *.devs.futuro.pl 21.10.04, 11:48 To zawsze będzie rondo Babka ... ty Walicośtam .... Taka jest nazwa zwyczajowa i nowe nazwy się nie przyjmą ... Radosława to są imieniny a nie rondo, jeśli nawet to było całe zgrupowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cap10 Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.bbtec.net 21.10.04, 03:07 czy to tez dotyczy ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Zdobycie Aaarkadii 21.10.04, 04:35 Gość portalu: cap10 napisał(a): > czy to tez dotyczy ciebie?? chodzi Ci o Arkadię? nie latam po takich imprezach, nie intersuje mnie to . sorry, ma lepsze zajęcie niz "zwiedzanie" takich przybytków. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamik-wa-wa Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 08:29 W pełni popieram przedmówcę. Polacy jak bydłem byli tak są i niestety najprawdopodobniej pozostaną. Smutne to aczkolwiek prawdziwe niestety. Bolesne również, zresztą...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwajcar Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.dclient.hispeed.ch 21.10.04, 08:52 Mam 28 lat i mieszkam w Szwajcarii od 18 lat. Nie uwazam, ze Polacy to bydlo. Uwazam poprostu kazda inwestycje tego typu poprostu za udana. Jak widac, centr shopping'owych w Warszawie nigdy nie bedzie za malo a inwestorzy beda konkurowac co ciekawszymi ofertami dla klientow. W Szwajcarii takich promocji jak w Saturn'nie czy Media Markt'cie nigdy nie bylo. Towary sa oddawane w Polsce poprostu za bescen. Pamietam taka jedna oferte laptopow pewnej Szwajcarskiej sieci. Ludzie sie malo nie pozabijali. Co do centr handlowych to sa te Warszawskie pelne podziwu. W Szwajcarii az takich wielkich nie ma. A moze przebije niedlugo jakis nowy projekt marke 250 sklepow i wybuduje centrum handlowe z 300 lub 400 sklepami. Jedno z najwiekszych w Europie a moze nawet na swiecie? Do tego jeszcze pewien swiatowy architekt i Warszawa miala by nastepna perelke architektury. Moze przeczyta to akurat jakis inwestor w dzisiejszym wydaniu Gazety Wyborczej i wpadnie na pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
polished w usa tez tlumy wala na zakupy 21.10.04, 10:00 w zeszlym roku sklepy Walmart oferowaly dvd po 30USD. byly przypadki zadeptania ludzi i wyscigow z wozkami. nic nowego. natomiast problem z komunikacja w Arkadii moze sie okazac wiekszy niz w planach. ja tam pojde na piechote albo rowerem (starym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 22:23 na deskach projektowych jest już projekt amerykańskiego megamall'a KASKADA(może tam będzie WALL MART z Minneapois(?)St.Paul( Wall Mart tak jak we wszystkich wielkich wielomilionowych miastach Chin Ludowych) po obu stronach Aleji Armii Krajowej z estakadą dla pieszych i ruchu samochodowego łącżącą dwie części tego kolosa mieszkaniowo-rozrywkowo-handlowego o powierzczni 750.000 metrów kwadratowych kwadratowych.!!!Nos encontraremos mis precozes compan'eros y amigos varsovienses en el nuevo magamall CASCADA DE VARSOVIA dentro de poco.! Buenas Noches Camarades!!E Viva VARSOVIA de futuro!!!POLONIA -OMBLIGO DEL MUNDO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NuttyBoy Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.mokotow.waw.pl / 62.181.161.* 21.10.04, 09:24 Czy Wybi(ó)rcza ma jakies udzialy w tym centrum? Od tygodnia bebnia o tym codziennie, moze zaczna tez bebnic o otwarciu nowego stoiska z nabialem pod Hala Banacha przez p. Wladka albo o promocji herbatnikow w markpolu na Dereniowej? Co otworze gazete to tam Arkadia, tfu, parszywa reklama! Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:52 mam zupełnie inne zdanie, byłam wczoraj po pracy, dojechałam tramwajem bez problemu, policjant nie był bezradny, więc spokojnie przeszłam na drugą stronę ulicy, zakupy w saturnie zajęły mi 30 min., do kasy stałam ok.20, kupiłam b. ranie gry dla dziecka, które chciało mieć od dawna, ale nigdy bym ich nie kupiła za 60 czy 90 zł.(tu były za 19.90), nigdy wcześniej nie chdziłam na takie otwarcia, bo promocje zaraz się kończyły i był bałagan i straszny tłum, w Arkadii zostałam zaskoczona pozytywnie, myślę, że to był dobry pomysł otworzyć centrum w środku tygodnia i od 7 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:58 jeśli jesteś Polakiem to piszesz też o sobie, a takie rzeczy dzieją się na całym świecie, widziałam wiele relacji np. z wyprzedarzy w europie czy stanach, i ludzie jak na wyścigach biegali po sklepie i łapali wszystko co się dało a potem dopiero przebierali czy im to potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:00 jeśli jesteś Polakiem to piszesz też o sobie, a takie rzeczy dzieją się na całym świecie, widziałam wiele relacji np. z wyprzedarzy w europie czy stanach, i ludzie jak na wyścigach biegali po sklepie i łapali wszystko co się dało a potem dopiero przebierali czy im to potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legia - KSG 1:0 wszedzie jest tak samo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:33 ludzie chca kupic taniej, czy to Polska, Chiny czy Stany i ida tłumnie na takie imprezy. Wczoraj ogladałem zwyciestwo Legi,a dzis sie chyba wybiore do Arkadii. Chyba warto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migos Re: wszedzie jest tak samo IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 21.10.04, 10:55 Wczoraj ogladałem zwyciestwo Legi,a dzis sie chyba wybiore do Arkadii. > > Chyba warto??? o tyle o ile. byłem wczoraj - żadnych nadzwyczajnych ekscesów, ot jeszcze jedno centrum handlowe, nie ma sie czym podniecać. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.zdv.Uni-Mainz.DE 21.10.04, 12:49 Polacy zachowuja sie czasami tak, jakby PRL dopiero co sie skonczyl .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Śródm. PARALIŻ KOMUNIKACYJNY. SKANDAL!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 18:23 Dzisiaj jest drugi dzień po otwarciu Arkadii. To co dzieje się na ulicach jest horrorem!!! Zablokowane: Jana Pawła, Powązkowska, Okopowa, Stawki, wszystkie boczne ulice jak Lewartowskiego, Dzika, Karmelicka. W korku utknęła karetka pogotowia! To jest skandal. W korkach stoją nawet tramwaje i dorożkarz. Rondo Zgrupowania "Radosław" już wcześniej powodowało korki, bardzo często dochodziło tam do kolizji drogowych. Teraz trudno sobie wyobrazić jak będzie wyglądała tutaj komunikacja. Skoro inwestor chwali się "największy centrum handlowym we wschodniej Europie" to powinien zapewnić odpowiedni dojazd i taką inwestycję w miejską infrastrukturę drogową, która nie będzie paraliżowała miasta i utrudniała życia mieszkańcom. Może inwestor powinien być zobligowany do wybudowania wiaduktu nad rondem tak aby uregulować komunikację i poprowadzić bezkolizyjne połączenie z Żoliborzem! Dlaczego władze miasta, gminy i ZDM pozwalają na takie sytuacje? mieszkaniec Śródmieścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 21:23 to dobrze Radku, że się z nas śmieją... Za to my z Warszawy do wszystkich się uśmiechamy. Pozdrawiam Ciebie i Twoją olbrzymią ludzką życzliwość. Powodzenia. marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.molgen.mpg.de 21.10.04, 21:42 A ja bym wywalil urzednika, ktory dal zgode na budowe ogromnego centrum przy korkujacym sie rondzie. Albo rybka albo akwarium - jesli sie buduje wielkie centrum, to albo miasto musi roszerzyc arterie dojazdowe (nie kilka skretow!), albo zaplacic to inwestor, albo centrum nie powinno powstac. Bo ja nie widze, jak ruch do centrum na 20.000 osob dziennie ma sie "rozejsc po kosciach". Ludzie bylem w Berlinie. Jakie to szczescie jezdzic po nim. Moze zatloczony. Ale w porownaniu z warszawskimi wiecznie zakorkowanymi ulicami to raj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cubryna Biedny Radku - uważaj bo utopisz się w swojej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:51 głupocie i nienawiści. Współczuję Ci i Twoim bliskim (jeśli tacy są...) Nie jestem warszawiakiem, ale mieszkam tu. Warszaffka warszaffką (przykra sprawa), buraki burakami - są niestety wszędzie. Nigdy nie rozumiałem zatargów regionalnych np. sporu Kraków - Warszawa. Cenię krakusów, bardzo lubię to miasto, ale jak kiedyś jechałem z jednym pseudointelektualistą krakowiakusem i słuchałem jego zbdurnego wykładu o jego "wyższości" to zbierało mi się na wymioty... Ludzie co się z wami wszystkimi dzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WitMaj. Re: Zdobycie Aaarkadii IP: *.aster.pl 22.10.04, 07:59 Na całym świecie jest chołota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Ostrzegam przed sklepem "saturn" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 16:45 Ostrzegam przed sklepem "Saturn". Mój chłopak pojechał tam kupić laptopa z ulotki reklamowej - w ulotce cena 4 499 zł, na miejscu 4 999 zł, gdyż takie polecenie pracownicy sklepu dostali mailem. Nie dajcie się nabrać!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś