Dodaj do ulubionych

SWOŁOCZ ZNÓW RUSZYŁA NA WARSZAWĘ!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 09:17
SWOŁOCZ ZNÓW RUSZYŁA NA WARSZAWĘ!!!
Autokary pełne brudnych związkowców zjeżdżają właśnie do Warszawy żeby po raz
kolejny zadeptać i obesrać nasze miasto.
Czy nie ma na to siły?

WARSZAWA MIASTEM WOLNYM OD JAKICHKOLWIEK DEMONSTRACJI!!! (to tylko takie
marzenie)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukasz Zwiazkowcy do pracy!! Ducze do Paki!! "S" IP: *.wp.mil.pl 26.04.02, 09:24
      wyprowadzic sztandar!!!! Jak bede dzis na miescie i tych nierobow spotkam to
      bede tzw dywersantem jak to okrslil ktos z "S" tj osoba probujaca zaklocic ich
      pokojowy marsz!
      • Gość: Gejza Pomyślmy w jaki sposób... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 09:37
        Pomyślmy w jaki sposób można by im tę paradę zepsuć. Najlepiej w taki sposób,
        żeby Policja miała pretekst do ataku.
        Zbieram pomysły.
        • Gość: Lukasz Re: Pomyślmy w jaki sposób... IP: *.wp.mil.pl 26.04.02, 09:56
          mozeby tak w tlum sie wepchac, nastepnie zaczac krzyczec jakies halsa
          typu:LEGIA DO DOMU, WARSZAWA TO WIES a wtedy nie tylko Policja ruszy do ataku i
          sie manifestacja nie uda. To oczywiscie taki pomysl ale sadze godny
          przemyslenia. ewentualnie DUCZE NA PREZYDENTA!!!!CHCEMY POWROTU AWS-P
          • tolba Re: Pomyślmy w jaki sposób... 26.04.02, 10:08
            Nie wiem dlaczego, do cholery, wydaje się zgodę na tego rodzaju demonstracje?
            Przcież nieraz już kończyły się takie imprezy strzałami z broni gładkolufowej z
            jednej strony i konkurencją w rzucie mutrą do celu z drugiej. Panowie
            policjanci! Jeżeli potraficie nie wpuścić do miasta autokarów wiozących kibiców
            na mecz, to pewnie nie byłoby też problemów z pojazdami protestujących.
    • indris Mają rację ! 26.04.02, 10:06
      Jestem bardziej niż krytyczny wobec Krzaka, ale praw pracowniczych trzeba
      bronić. Tym krętaczom z SLD trzeba pokazać siłę, bo tylko to na nich działa.
    • indris SWOŁOCZ ??? 26.04.02, 10:12
      Czy w 1970 Gejza napisałby, że "swołocz ruszyła na Trójmiasto" ?
      • tolba Re: SWOŁOCZ ??? 26.04.02, 10:18
        Z tego co zrozumiałem, Gejza nie odnosił(a) się do słuszności, bądź jej braku,
        związkowych 'pustolatów', ale do zachowania uczestników, które faktycznie
        potrafi być fatalne.
        • indris Re: SWOŁOCZ ??? 26.04.02, 10:28
          Nie tylko - o czym świadczy końcowe hasło-marzenie. Ale jest to marzenie - mam
          nadzieję - ściętej głowy, przynajmniej dopóki Polska będzie krajem z choćby
          minimum wolności obywatelskich. Przypomnę, że nie tak dawno w Rzymie w podobnej
          sprawie (zmiany prawa pracy) demonstrowało MILION Włochów.
    • algirdas Re: SWOŁOCZ ZNÓW RUSZYŁA NA WARSZAWĘ!!! 26.04.02, 10:25
      Ale o co im chodzi ? Znaczy tym demonstrantom. Pewnie powiedzą w telewizorze
      wieczorem - bo kurde nie wiem. Jakieś kodeksy, których nie uchwalono, jakieś
      przepisy.... Jak protestują przeciw bezrobociu to ja ich rozumiem, ale
      protestować pod sztandarami "S" i to pod wodzą M.K. - to nie wypada po 4 latach
      rządów tego towarzystwa.
      • indris O co chodzi! 26.04.02, 10:39
        Chodzi o protest przeciw zmianom w kodeksie pracy. Te zmiany, obecnie w
        komisjach sejmowych,są zamachem na prawa pracownicze motywowanym chęcią walki z
        bezrobociem.
        • indris PS 26.04.02, 10:41
          A zgadzam się, że Krzak jako przywódca protestu jest postacią najmniej się do
          tego nadającą. Ale pies j...ł Krzaka, chodzi o ludzi.
        • Gość: zet Re: O co chodzi! IP: 195.187.84.* 26.04.02, 10:42
          A o której będą szli? Jestem na Krakowskim Przedmieściu, może uda mi się na
          nich z okna biura popatrzeć.
          • Gość: Gejza Do zet'a: Ty nie patrz... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 10:57
            Do zet'a: Ty nie patrz, Ty im wylej na puste łby całą zawartość
            NOCNIKA!!!!!!!!!!!!
            • Gość: zet Re: Do zet'a: Ty nie patrz... IP: 195.187.84.* 26.04.02, 11:07
              Jeśli oni bronią praw pracowniczych, to nic na nich wylewać nie będę, ale na
              Krzaka moglabym upuścić doniczkę z krzakiem :)
          • Gość: Lukasz ta idris tak oni bronia praw pracowniczych:)) IP: *.wp.mil.pl 26.04.02, 11:01
            a swinie potrafia latac. Taka obrona niedlugo nie bedzie kogo bronic bo nikt
            nie bedzie mial pracy oprocz etatowcow zwiazkowcow. Wskaz mi prosze co robia zz
            dla poprawy rynku pracy. Jak wskazesz (procz oczywiscie zatrudniania u siebie w
            zz w administracji) pomysl na ograniczenie bbezrobocia wywodzacy sie ze zz to
            ci pogratuluje.
            • indris Rola ZZ 26.04.02, 11:16
              Związki zawodowe nie są od poprawy rynku pracy ale od obrony interesów
              pracowniczych. Podobnie jak inspekcja budowlana nie jest od zapewniania rozwoju
              budownictwa, ale od kontroli przestrzegania norm. Nikt nie może robić
              wszystkiego.
              • Gość: Lukasz ha ha ha ha ha:)))))))))))) IP: *.wp.mil.pl 26.04.02, 11:22
                a gdzies ty takie madrosci wyczytal. ZZ maja bronic praw pracowniczych i owszem
                ale praw ktore odpowiadaja rzeczywistosci XXI wieku a nie lat 80tych wieku XX.
                U nas niestesty ZZ dbaja tylko o siebie i swoich dzialaczy. Chcialbym usyszec
                choc jedna wypowiedz gdzie ktos napisze: zostalem zwolniony z pracy i zz pomogl
                mi sie przeszkolic i znalezc inna prace. Nikt tak nie napisze bo zz interesuje
                sie toba tylko w dwoch przypadkach: jak trzeba placic skladke i jak trzeba
                zrobic demonstracje. Ja osobiscie skopal bym kazdemu ze zwiazkowcow tylek
                • indris ha ha ha ha ha ? 26.04.02, 11:51
                  Sytuacja pracowników w XXI wieku nie może być gorsza niż w wieku XX. Działacze
                  związkowi są wybierani i jeżeli nie będą bronić pracowników to przetaną być
                  działaczami. Ci działacze interesują się członkami co najmniej w jeszcze jednej
                  sytuacji, oprócz wymienionych przez Ciebie: przy wyborach.
          • indris Kiedy będą szli 26.04.02, 11:02
            Początek demonstracji zapowiedziano na godz. 13. Na Pl. Piłsudskiego mają się
            gromadzić od 11.30 (Wg radia TOK-FM z godziny 11.00)
    • Gość: robota Re: gejza ty skur wysnu IP: 141.48.157.* 26.04.02, 11:28
      co, ludzie pracy ci smierdza, warszawska cioto,
    • Gość: zet Idą! Idą! IP: 195.187.84.* 26.04.02, 11:45
      Właśnie idą Krakowskim Przedmieściem, ale coś ich mało. Myślałam, że w 700
      autokarów więcej ludzi wejdzie. Chyba, że się dopiero zbieraja.
      • indris Re: Idą! Idą! 26.04.02, 12:03
        Wg aktualnych wiadomości z TOK-FM (z godz 12) manifestanci dopiero gromadzą
        się na placu. Wyruszyć mają o 13.
        • pacio Dlaczego w piatek ??? 26.04.02, 13:03
        • pacio Dlaczego w piatek ??? 26.04.02, 13:08
          I to przed najdłuższym weekendem Nowoczesnej Europy ?
          Po 16 będzie sajgon w całej Wawie i na drogach wyjazdowych.
          Chyba że to celowe działanie, to niech #$%^%$#$ demonstrantów !

Pzdr
          pacio
    • Gość: jupp Re: SWOŁOCZ ZNÓW RUSZYŁA NA WARSZAWĘ!!! IP: 62.148.83.* 26.04.02, 12:45
      Gość portalu: Gejza napisał(a):

> SWOŁOCZ ZNÓW RUSZYŁA NA WARSZAWĘ!!!
      > Autokary pełne brudnych związkowców zjeżdżają właśnie do Warszawy żeby po raz
      > kolejny zadeptać i obesrać nasze miasto.
      > Czy nie ma na to siły?
      >
      > WARSZAWA MIASTEM WOLNYM OD JAKICHKOLWIEK DEMONSTRACJI!!! (to tylko takie
      > marzenie)

o w mordę. to wy biedni jacy. ta swołocz spoza miasta, te buraki z prowincji znów
      będą niszczyć stolicę, która gdyby nie oni na pewno świeciłaby przykładem
      porządku i czystości.
      jesteś pewien że wśród demonstrantów nie będzie żadnego mieszkańca stolicy?
      • Gość: Gejza Re: SWOŁOCZ ZNÓW RUSZYŁA NA WARSZAWĘ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 13:46
        Jeśli tam będzie jakikolwiek warszawiak to chyba tylko NAPŁYWOWY, hehe...
        Oglądałem sobie TO co przyjechało. O żesz ty, jakie wąchole paskudne i brudne.
        Wyglądają i ubierają się jakby siedzieli w pierdlu przez ostatnie 30 lat albo
        jakby byli przez te 30 lat w zamrażarce jakiejś i teraz ich dopiero odmrozili...
        • Gość: Gucwa Re: SWOŁOCZ ZNÓW RUSZYŁA NA WARSZAWĘ!!! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 26.04.02, 13:51
          sporo z nich będzie z wawy, ale po swoją metrykę jak mawiał Wiech "musieliby
          jechać pięc dni koleją i trzy dni wołami" :))))
        • indris Arystokratyczna wyniosłość 26.04.02, 13:55
          Gejza jest chyba tzw beneficjentem przemian ? No to w takim razie przez niego
          manifestanci wyglądają tak jak on ich postrzega.
          • Gość: Gejza Owszem jestem beneficjentem przemian IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 14:02
            Owszem jestem beneficjentem przemian, ale wszystko zawdzięczam TYLKO sobie, mam
            głowę i ręce, natomiast nie jestem nawet w 1% winien, że oni tak ŚMIESZNIE
            wyglądają.

K O D E K S P R A C Y D O L A M U S A ! ! !

NIECH ŻYJE SWOBODA UMÓW, TAKŻE O PRACĘ, kodeks cywilny sprawdza się od czasów
            rzymskich, po co go niszczyć takimi śmieciami jak kodeks pracy?
            • Gość: jupp Re: Owszem jestem beneficjentem przemian IP: 62.148.83.* 26.04.02, 14:32

> Owszem jestem beneficjentem przemian, ale wszystko zawdzięczam TYLKO sobie, mam
              >
              > głowę i ręce, natomiast nie jestem nawet w 1% winien, że oni tak ŚMIESZNIE
              > wyglądają.
              >
              > K O D E K S P R A C Y D O L A M U S A ! ! !
              >
              > NIECH ŻYJE SWOBODA UMÓW, TAKŻE O PRACĘ, kodeks cywilny sprawdza się od czasów
              > rzymskich, po co go niszczyć takimi śmieciami jak kodeks pracy?

rozumiem Twój "entuzjazm" ws. kodeksu, też nie jestem zwolennikiem ograniczeń,
              zastanów się jednak nad swoim traktowaniem innych. może zamiast oceniać ludzi po
              tym kim są, powinieneś patrzeć jakimi są. (niekoniecznie każdy z mln $ w kieszeni
              to ktoś lepszy od tzw swołoczy). nie musiałbyś się wtedy wysilać na inwektywy pod
              adresem brudasów z "prowincji".
            • Gość: jupp Re: Owszem jestem beneficjentem przemian IP: 62.148.83.* 26.04.02, 14:36

> Owszem jestem beneficjentem przemian, ale wszystko zawdzięczam TYLKO sobie, mam
              >
              > wyglądają.
              >
              >

zastanów się jednak nad swoim traktowaniem innych. może zamiast oceniać ludzi po
              tym kim są, powinieneś patrzeć jakimi są. (niekoniecznie każdy z mln $ w kieszeni
              to ktoś lepszy od tzw swołoczy). nie musiałbyś się wtedy wysilać na inwektywy pod
            • Gość: jupp Re: Owszem jestem beneficjentem przemian IP: 62.148.83.* 26.04.02, 14:36

>
              > wyglądają.
              >
              >

• pontifexmaximus Nie zawdzięczam wszystkiego sobie!!!!!!!!!! 26.04.02, 14:59
                Gość portalu: jupp napisał(a):

> Gość portalu: Gejza napisał(a):
                >
                > > Owszem jestem beneficjentem przemian, ale wszystko zawdzięczam TYLKO sobie
                > , mam
                > >
                > > głowę i ręce, natomiast nie jestem nawet w 1% winien, że oni tak ŚMIESZNIE
                >
                > > wyglądają.
                > >
                > > K O D E K S P R A C Y D O L A M U S A ! ! !
                > >
                > > NIECH ŻYJE SWOBODA UMÓW, TAKŻE O PRACĘ, kodeks cywilny sprawdza się od cza
                > sów
                > > rzymskich, po co go niszczyć takimi śmieciami jak kodeks pracy?
                >
                > rozumiem Twój "entuzjazm" ws. kodeksu, też nie jestem zwolennikiem ograniczeń,
                > zastanów się jednak nad swoim traktowaniem innych. może zamiast oceniać ludzi p
                > o
                > tym kim są, powinieneś patrzeć jakimi są. (niekoniecznie każdy z mln $ w kiesze
                > ni
                > to ktoś lepszy od tzw swołoczy). nie musiałbyś się wtedy wysilać na inwektywy p
                > od
                > adresem brudasów z "prowincji".

A ja nie zawdzięczam wszystkiego sobie choć również jestem beneficjentem
                przemian. Wiele zawdzięczam rodzicom. To oni stworzyli mi komfortowe warunki do
                nauki, oni dawali pieniądze na kursy angielskiego i francuskiego, oni byli
                przykładem, wzorcem godnym naśladowania. Skończyli studia i nie wyobrażali sobie,
                abym mógł zakończyc edukację na szkole średniej, ich wzorzec z pewnością ułatwiał
                mi podejmowanie decyzji mających być ważnymi dla mojej przyszłości.
                Także dzieki rodzicom (ich pomocy finansowej) byłem w stanie podjąć studia, a
                podejmowane w trakcie nich prace traktować "ćwiczebnie" (zdobywanie doświadczenia
                i środków na zbytki np. wypady do Berlina, Paryża, Londynu).
                W dodatku wiele zawdzieczam szczęśliwym okolicznosciom takim jak przełom roku
                1989, boom inwestycyjny i niskie bezrobocie w połowie lat 90tych, w dodatku
                bezrobocie o specyficznej strukturze, bo dotyczyło tylko problemu
                restrukturyzacji i człowiek ze znajomością dwóch języków, z mgr zdobytym na
                dobrej uczelni nie miał najmniejszych kłopotów ze znalezieniem pracy (dobrej
                pracy).
                Zawdzięczam również dużo moim nauczycielom (licelanym oraz akademickim), którzy
                swoim profesjonalizmem znacznie ułatwili mi start w tzw. dorosłość.
                A co zawdzieczam sobie? Z pewnością to, że nie zaprzepaściłem szansy, że
                wykorzystałem ją w pełni, że obecnie podejmuje trafne decyzje, że jestem cenionym
                pracownikiem (tak mi się wydaje).
                ALE Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ NIE MOGĘ NAPISAĆ, ŻE WSZYSTKO ZAWDZIĘCZAM SOBIE, ŻE ŻYŁEM W
                ŚRODOWISKU, KTÓRE NIE MIAŁO WPŁYWU NA KSZTAŁTOWANIE MOICH POSTAW.
                Pozdro
        • Gość: Lukasz widzialem tych nierobow!!! jakby zule spod Grojca IP: *.wp.mil.pl 26.04.02, 17:13
          banda burakow i tyle. A nawet Ducze byl -jacy glupi ludzie musza byc w "s" ze
          mu daja rzadzic! Prace im na pewno zalatwi:))
    • Gość: Gejza Swołocz hałasuje i smrodzi!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 15:56
      Swołocz hałasuje i smrodzi!!! Zgodnie z moimi podejrzeniami ta oderwana od
      tokarki hołota nie potrafi się zachować w mieście. Smrodzą śmiecą i hałasują.
      Na koniec pewnie pójdą się wysrać do Łazienek Królewskich.
      O tempora, o mores...
      • Gość: robota Re: warszawskie cioty IP: 141.48.157.* 26.04.02, 16:54
        powinni nasrac na ciebie
      • Gość: knebel Re: Swołocz hałasuje i smrodzi!!! IP: *.arcor-ip.net 26.04.02, 20:08

> Swołocz hałasuje i smrodzi!!! Zgodnie z moimi podejrzeniami ta oderwana od
        > tokarki hołota nie potrafi się zachować w mieście. Smrodzą śmiecą i hałasują.
        > Na koniec pewnie pójdą się wysrać do Łazienek Królewskich.
        > O tempora, o mores...

Kazda swolocz halasuje i smrodzi, takie jej zadania jako swoloczy.
        I obojetnie skad sie oderwala: tokarki, komputerowej klawiatury czy lekcji laciny.
        Cale szczescie, ze ktos, kiedys wpadl na pomysl, zeby troche poswoloczyc i nazwac
        to powstaniem warszawskim.
        Dzieki niemu zburzono wasze miasto, i bylo co odbudowywac, i swolocz na cos sie
        przydala.
        Nawet macie lazienki...a o malo byla by tylko sodomia i gomoria.
        • antek1 Re: Swołocz hałasuje i smrodzi!!! 26.04.02, 21:41
          O jeszcze jeden. Ten też do wykasowania, na oślą z takim wątkiem !!!
          • Gość: knebel Re: Swołocz hałasuje i smrodzi!!! IP: *.arcor-ip.net 26.04.02, 21:54
            antek1 napisał(a):

> O jeszcze jeden. Ten też do wykasowania, na oślą z takim wątkiem !!!

Twoje czasy kasowania, wyrzucania, demaskowania, defraudacji i defloracji juz sie
            skonczyly, kapujesz ?
            • k_rzyzak Re: Swołocz hałasuje i smrodzi!!! 26.04.02, 21:59
              Gość portalu: knebel napisał(a):

> antek1 napisał(a):
              >
              > > O jeszcze jeden. Ten też do wykasowania, na oślą z takim wątkiem !!!
              >
              > Twoje czasy kasowania, wyrzucania, demaskowania, defraudacji i defloracji juz s
              > ie
              > skonczyly, kapujesz ?

Ale tobie jeszcze pozostało w duszy słowo "Kapujesz"
              Wstydz sie!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Edmund Re: Swołocz hałasuje i smrodzi!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 26.04.02, 22:02
                Nicht schlecht! gratulo!

schöner Zug

Edmund
              • Gość: knebel Re: Swołocz hałasuje i smrodzi!!! IP: *.arcor-ip.net 27.04.02, 00:14

> Ale tobie jeszcze pozostało w duszy słowo "Kapujesz"
                > Wstydz sie!!!!!!!!!!!!!!

Nie lapaj mnie za slowka, demagogu jeden, jesli slowo "rozumiesz" z kapowaniem ci
                sie kojarzy to juz za to nie moge, bo wiem, ze roznie ratowano sobie w
                przeszlosci skore.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka