Gość: Denwer IP: *.mac.edu.pl / 10.0.252.* 09.05.02, 15:57 Jak to naprawde wydlada z ich praca? Czekam na pytanka i chjetnie postaram sie odpowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtas Re: Kanarki IP: 2.1.* / *.pnu.com 10.05.02, 15:21 Dlaczego często jak kogoś złapią vez biletu to każą wysiadać z autobusu/tramwaju; przecież taki delikwent/ka płaci wtedy za podróż jak najbardziej - drożej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denwer Re: Kanarki IP: *.mac.edu.pl / 10.2.254.* 13.05.02, 16:09 Mozna wysiadac a mozna jechac do przystanku docelowego. Kanar nie ma prawa wysadzic z pojazdu. Jest to ograniczenie wolnosci zagwarantowanej przez Konstytucje. P.S. Wysiadajac z pojazdu kanar ma miec w reku nasz dokument (tak nakazuje regulamun wewnetrzny). Jezeli go nie ma, to mozemy mu podziekowac. Przystanek nie jest terenem jego pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kanarki IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 14.05.02, 09:56 Gość portalu: denwer napisał(a): > Mozna wysiadac a mozna jechac do przystanku docelowego. Kanar nie ma prawa > wysadzic z pojazdu. Jest to ograniczenie wolnosci zagwarantowanej przez > Konstytucje. > P.S. Wysiadajac z pojazdu kanar ma miec w reku nasz dokument (tak nakazuje > regulamun wewnetrzny). Jezeli go nie ma, to mozemy mu podziekowac. Przystanek > nie jest terenem jego pracy.... Dzięki za uświadomienie. Teraz już będę wiedział jak sobie poradzić z takimi jegomościami. Zaraz, zaraz... ale ich jest zawsze dwóch... a ja sam. Chyba jednak nie mam szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denwer Re: Kanarki IP: *.mac.edu.pl / 10.0.252.* 14.05.02, 15:39 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: denwer napisał(a): > > > Mozna wysiadac a mozna jechac do przystanku docelowego. Kanar nie ma prawa > > > wysadzic z pojazdu. Jest to ograniczenie wolnosci zagwarantowanej przez > > Konstytucje. > > P.S. Wysiadajac z pojazdu kanar ma miec w reku nasz dokument (tak nakazuje > > > regulamun wewnetrzny). Jezeli go nie ma, to mozemy mu podziekowac. Przysta > nek > > nie jest terenem jego pracy.... > > > > Dzięki za uświadomienie. Teraz już będę wiedział jak sobie poradzić z takimi > jegomościami. Zaraz, zaraz... ale ich jest zawsze dwóch... a ja sam. Chyba jedn > ak > nie mam szans. szansa zawsze jest. Opieraj sie na prawo i zdrowy rozsadek a n ie na piescie i bedzie OK. Ja wczoraj jednemu w tramwaju wyjebalem za chamstwo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Kanarki IP: 2.1.* / *.pnu.com 15.05.02, 17:22 Czy kanar moze mnie legitymować. Te uprawnienia przysługują Policji, Żandarmerii Wojskowej, ...ale nie kontrolerom.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denwer Re: Kanarki IP: *.mac.edu.pl / 10.2.252.* 16.05.02, 14:57 Gość portalu: Wojtas napisał(a): > Czy kanar moze mnie legitymować. Te uprawnienia przysługują Policji, > Żandarmerii Wojskowej, ...ale nie kontrolerom.?? Kanar nie jest funkcjonariuszem publicznym i nie ma pawa Cie legitymowac. Moze natomiasz poprosic policje o dokonanie tego czynu. Straz Miejska tez nie ma na to prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Kanarki IP: 2.1.* / *.pnu.com 20.05.02, 10:40 Skoro kanar nie może mnie wylegitymować, tylko musi prosić policję (moze nastapić zmiana kursu linii z mojego powodu - wyższa kara) to jednocześnie musi policjanta by wsiadł do autobusu i tam mnie wylegitymował po czym dokument przekazał kanarowi. Jak wysiądę z autobusu to nie może kanar dostac moich dokumentów bowiem przystanek nie jest miejscem pracy wyzej wymienionego. Czy dobrze kombinuję???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denwer Re: Kanarki IP: *.mac.edu.pl / 10.2.252.* 21.05.02, 17:00 Nie do konca Mozesz mu uzyczyc dokumenty. Jka tego nie zrobisz jest to podsrawa do wezwanie policji na pzrystanek badz na petle. Bo popelniasz wykroczenie administracyjne Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: Kanarki-to nie urządnicy 22.05.02, 09:04 Żadne wykroczenie, żadne administracyjne. ZTM, MZA, MZT itp. - to w ogóle nie są organy administracji państwowej i nie działają w oparciu o kodeks postępowania administracyjnego (kpa). Ich pracownicy nie są więc żadnymi urzędnikami i nie podlegają przepisom o urzędnikach państwowych. Wymienione firmy są jedynie zwykłymi prywatnymi przedsiębiorcami i w przypadku oszustw (jazda na gapę) mogą działać jedynie w oparciu o kodeks cywilny, czyli podobnie, jak jedna pani coś pożyczyła drugiej a tamta nie chce oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AEL Re: Kanarki IP: 2.4.STABLE* 27.05.02, 21:24 a co powinnam zrobić jesli zapomniałam przełożyć do aktualnej torebki legitymację studencką uprawnijącą mnie do zniżek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denwer Re: Kanarki IP: *.mac.edu.pl / 10.1.251.* 01.06.02, 02:54 zaplacic oplate manipulacyjna w ciagu 3 dni roboczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Kanarki IP: 2.1.* / *.pnu.com 05.06.02, 12:36 Tylko żeby ją zapłacić to trzeba udać się na ul. Pstrowskiego do zajezdni tramwajowej Żoliborz, a to już wyprawa z Centrum na jakieś 3 godz. w obie strony. czy nie można tego robić w kasach ZTM gdzies w Centrum??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Co zrobi kanar? IP: 2.1.* / *.pnu.com 02.07.02, 14:27 Wchodzę do metra przez bramkę kasując bilet jednorazowy. Robię to powiedzmy ok. 9 rano na stacji, np. Wierzbno. Jadę metrem do Kabat, po czym nie wychodząc z metra wsiadam do pociągu w kierunku powrotnym, dojeżdżam np. do Świętokrzyskiej i znów nie wychodząc z metra wsiadam do pociągu w kierunku przeciwnym. Dajmy na to ok. 11.30 kontrolje mnie kanar, ja mu pokazuję skasowany bilet. Co on na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Co zrobi kanar? IP: 195.187.84.* 02.07.02, 16:07 Wygląda na to, że twój bilet jest ważny (chyba, ze miałeś taki obowiązujący w określonych godzinach). W sumie na bilecie nie wydrukowuje się nigdzie numer boczny pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: israel Re: Co zrobi kanar? IP: *.avmedia.pl 02.07.02, 17:07 Ja w ogole nie podaje swoich dokumentow, chyba, ze sa ubrani schludnie i maja marynarki albo garnitury - a takich na palcach mozna zliczyc. Zreszta uwazam, ze to szczyt chamstwa, ze ktos jak szpieg kryje sie wsrod ludzi, zeby potem wyciagnac legitymacje kanara i sprawdzac bilety - to jakby wszystkich z gory podejrzewac o zlodziejstwo. musimy z tym walczyc - jezeli nie wejdzie ubrany jak czlowiek i z plakietka wyjeta, to nie dawajmy mu biletow piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Kanarki IP: 2.2.STABLE* 11.07.02, 18:38 Ostatnio jak bylem w wawce a pochodze z Krakowa, kupilem bilet ulgowy nie posiadajac ulgi, wpakowalem sie do metra i przyuwazylem krecacych sie kanarow (st.Centrum) i zawrocilem na schody szybko ruszyli za mna :)) i jakie bylo ich zdziwienie ze mialem bilet :)) to z wrazenia zapytali mnie o legitymacje :)) Odpowiedz Link Zgłoś