IP: *.mac.edu.pl / 10.0.252.* 09.05.02, 15:57
Jak to naprawde wydlada z ich praca? Czekam na pytanka i chjetnie postaram
sie odpowiedziec
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtas Re: Kanarki IP: 2.1.* / *.pnu.com 10.05.02, 15:21
      Dlaczego często jak kogoś złapią vez biletu to każą wysiadać z
      autobusu/tramwaju; przecież taki delikwent/ka płaci wtedy za podróż jak
      najbardziej - drożej?
      • Gość: denwer Re: Kanarki IP: *.mac.edu.pl / 10.2.254.* 13.05.02, 16:09
        Mozna wysiadac a mozna jechac do przystanku docelowego. Kanar nie ma prawa
        wysadzic z pojazdu. Jest to ograniczenie wolnosci zagwarantowanej przez
        Konstytucje.
        P.S. Wysiadajac z pojazdu kanar ma miec w reku nasz dokument (tak nakazuje
        regulamun wewnetrzny). Jezeli go nie ma, to mozemy mu podziekowac. Przystanek
        nie jest terenem jego pracy....
        • Gość: abc Re: Kanarki IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 14.05.02, 09:56
          Gość portalu: denwer napisał(a):

> Mozna wysiadac a mozna jechac do przystanku docelowego. Kanar nie ma prawa
          > wysadzic z pojazdu. Jest to ograniczenie wolnosci zagwarantowanej przez
          > Konstytucje.
          > P.S. Wysiadajac z pojazdu kanar ma miec w reku nasz dokument (tak nakazuje
          > regulamun wewnetrzny). Jezeli go nie ma, to mozemy mu podziekowac. Przystanek
          > nie jest terenem jego pracy....

Dzięki za uświadomienie. Teraz już będę wiedział jak sobie poradzić z takimi
          jegomościami. Zaraz, zaraz... ale ich jest zawsze dwóch... a ja sam. Chyba jednak
          nie mam szans.
          • Gość: denwer Re: Kanarki IP: *.mac.edu.pl / 10.0.252.* 14.05.02, 15:39
            Gość portalu: abc napisał(a):

> Gość portalu: denwer napisał(a):
            >
            > > Mozna wysiadac a mozna jechac do przystanku docelowego. Kanar nie ma prawa
            >
            > > wysadzic z pojazdu. Jest to ograniczenie wolnosci zagwarantowanej przez
            > > Konstytucje.
            > > P.S. Wysiadajac z pojazdu kanar ma miec w reku nasz dokument (tak nakazuje
            >
            > > regulamun wewnetrzny). Jezeli go nie ma, to mozemy mu podziekowac. Przysta
            > nek
            > > nie jest terenem jego pracy....
            >
            >
            >
            > Dzięki za uświadomienie. Teraz już będę wiedział jak sobie poradzić z takimi
            > jegomościami. Zaraz, zaraz... ale ich jest zawsze dwóch... a ja sam. Chyba jedn
            > ak
            > nie mam szans.
            szansa zawsze jest. Opieraj sie na prawo i zdrowy rozsadek a n ie na piescie i
            bedzie OK. Ja wczoraj jednemu w tramwaju wyjebalem za chamstwo :-)

• Gość: Wojtas Re: Kanarki IP: 2.1.* / *.pnu.com 15.05.02, 17:22
      Czy kanar moze mnie legitymować. Te uprawnienia przysługują Policji,
      Żandarmerii Wojskowej, ...ale nie kontrolerom.??
      • Gość: denwer Re: Kanarki IP: *.mac.edu.pl / 10.2.252.* 16.05.02, 14:57
        Gość portalu: Wojtas napisał(a):

> Czy kanar moze mnie legitymować. Te uprawnienia przysługują Policji,
        > Żandarmerii Wojskowej, ...ale nie kontrolerom.??
        Kanar nie jest funkcjonariuszem publicznym i nie ma pawa Cie legitymowac. Moze
        natomiasz poprosic policje o dokonanie tego czynu. Straz Miejska tez nie ma na to
        prawa

• Gość: Wojtas Re: Kanarki IP: 2.1.* / *.pnu.com 20.05.02, 10:40
          Skoro kanar nie może mnie wylegitymować, tylko musi prosić policję (moze
          nastapić zmiana kursu linii z mojego powodu - wyższa kara) to jednocześnie musi
          policjanta by wsiadł do autobusu i tam mnie wylegitymował po czym dokument
          przekazał kanarowi. Jak wysiądę z autobusu to nie może kanar dostac moich
          dokumentów bowiem przystanek nie jest miejscem pracy wyzej wymienionego. Czy
          dobrze kombinuję????
          • Gość: denwer Re: Kanarki IP: *.mac.edu.pl / 10.2.252.* 21.05.02, 17:00
            Nie do konca Mozesz mu uzyczyc dokumenty. Jka tego nie zrobisz jest to podsrawa
            do wezwanie policji na pzrystanek badz na petle. Bo popelniasz wykroczenie
            administracyjne
            • szaser Re: Kanarki-to nie urządnicy 22.05.02, 09:04
              Żadne wykroczenie, żadne administracyjne. ZTM, MZA, MZT itp. - to w ogóle nie
              są organy administracji państwowej i nie działają w oparciu o kodeks
              postępowania administracyjnego (kpa). Ich pracownicy nie są więc żadnymi
              urzędnikami i nie podlegają przepisom o urzędnikach państwowych. Wymienione
              firmy są jedynie zwykłymi prywatnymi przedsiębiorcami i w przypadku oszustw
              (jazda na gapę) mogą działać jedynie w oparciu o kodeks cywilny, czyli
              podobnie, jak jedna pani coś pożyczyła drugiej a tamta nie chce oddać.
    • Gość: AEL Re: Kanarki IP: 2.4.STABLE* 27.05.02, 21:24
      a co powinnam zrobić jesli zapomniałam przełożyć do aktualnej torebki
      legitymację studencką uprawnijącą mnie do zniżek?
      • Gość: denwer Re: Kanarki IP: *.mac.edu.pl / 10.1.251.* 01.06.02, 02:54
        zaplacic oplate manipulacyjna w ciagu 3 dni roboczych
        • Gość: Wojtas Re: Kanarki IP: 2.1.* / *.pnu.com 05.06.02, 12:36
          Tylko żeby ją zapłacić to trzeba udać się na ul. Pstrowskiego do zajezdni
          tramwajowej Żoliborz, a to już wyprawa z Centrum na jakieś 3 godz. w obie
          strony. czy nie można tego robić w kasach ZTM gdzies w Centrum???
    • Gość: Wojtas Co zrobi kanar? IP: 2.1.* / *.pnu.com 02.07.02, 14:27
      Wchodzę do metra przez bramkę kasując bilet jednorazowy. Robię to powiedzmy ok.
      9 rano na stacji, np. Wierzbno. Jadę metrem do Kabat, po czym nie wychodząc z
      metra wsiadam do pociągu w kierunku powrotnym, dojeżdżam np. do Świętokrzyskiej
      i znów nie wychodząc z metra wsiadam do pociągu w kierunku przeciwnym. Dajmy na
      to ok. 11.30 kontrolje mnie kanar, ja mu pokazuję skasowany bilet. Co on na to?
      • Gość: zet Re: Co zrobi kanar? IP: 195.187.84.* 02.07.02, 16:07
        Wygląda na to, że twój bilet jest ważny (chyba, ze miałeś taki obowiązujący w
        określonych godzinach). W sumie na bilecie nie wydrukowuje się nigdzie numer
        boczny pojazdu.
      • Gość: israel Re: Co zrobi kanar? IP: *.avmedia.pl 02.07.02, 17:07
        Ja w ogole nie podaje swoich dokumentow, chyba, ze sa ubrani schludnie i maja
        marynarki albo garnitury - a takich na palcach mozna zliczyc. Zreszta uwazam,
        ze to szczyt chamstwa, ze ktos jak szpieg kryje sie wsrod ludzi, zeby potem
        wyciagnac legitymacje kanara i sprawdzac bilety - to jakby wszystkich z gory
        podejrzewac o zlodziejstwo. musimy z tym walczyc - jezeli nie wejdzie ubrany
        jak czlowiek i z plakietka wyjeta, to nie dawajmy mu biletow
        piotrek
    • Gość: Clint Re: Kanarki IP: 2.2.STABLE* 11.07.02, 18:38
      Ostatnio jak bylem w wawce a pochodze z Krakowa, kupilem bilet ulgowy nie
      posiadajac ulgi, wpakowalem sie do metra i przyuwazylem krecacych sie kanarow
      (st.Centrum) i zawrocilem na schody szybko ruszyli za mna :)) i jakie bylo ich
      zdziwienie ze mialem bilet :)) to z wrazenia zapytali mnie o legitymacje :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka