Dodaj do ulubionych

Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata

IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 23:07
g***o a nie sygnalizacja świetlna!! co ci głombie rozwiążą śwaitła? zamist
stac na rondzie bedziesz stał w 500 metrowym korku do ronda!! estakady albo
tunel tam sa potrzebne.Za d** wziąc tych co wydali zgode na ta budowe i nie
wywalczyli z inwestorem, ze sfinasuje budowe bezkolizyjnych rozjazdów albo
przynajmniej znacznie sie do tego dołozy
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorsay Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 23:45
      "Problem dzikiego parkowania w okolicy tego centrum handlowego rozwiązano
      jednak tylko częściowo. Auta nadal parkują po drugiej stronie ronda (bliżej
      Powązek) i na przystankach autobusowych. Na jezdni jak zwykle panował chaos.
      Czy znajdzie się jakiś sposób, by zmniejszyć korki, które pojawiły się po
      otwarciu Arkadii? - Od dwóch miesięcy ani razu nie wjechałam na Babkę. To, co
      tam się dzieje, przyprawia o gęsią skórkę. Wcześniej cieszyłam się, że
      otwierają Arkadię, i że będę tam robić zakupy, ale po pierwszym dniu straciłam
      zapał. Nie uśmiecha mi się tracić pół godziny w korku - mówi pani Małgorzata,
      która uczy w pobliskiej szkole przy Okopowej."

No proszę, a miasto odholowało tylko 5 czy 6 samochodów. Reszta ponoć parkuje
      poprawnie.
    • aankaa Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata 24.12.04, 00:03
      Adam Czugajewicz z Zarządu Dróg Miejskich utrzymuje, że przejazd przez rondo
      Babka, nie powinien stanowić problemu. - Tłok to złudzenie optyczne. Z naszych
      badań wynika, że kierowców jest tam mniej niż dwa, trzy lata temu.

===
      "złudzenie optyczne" ... bajko ty moja !!! ... wczoraj w tym "złudzeniu" (nie
      pojawiłam się jako kolejny leming szturmujący wrota Arkadii, wracałam z pracy)
      spędziłam prawie pół godziny
    • Gość: ZDM Natężenie ruchu IP: *.zdm.waw.pl / *.devs.futuro.pl 24.12.04, 09:13
      Żeby nie być gołosłownym podam dokładne dane:
      Dwa lata temu w szczycie porannym (7.30 - 8.00) rondo przejeżdżało 5816
      samochodów na godzinę, dwa miesiące temu - 5172 (12% mniej). W szczycie
      popołudniowym (17-17.30) dwa lata temu 5106 samochodów/godzinę, obecnie - 4032
      (aż 22% mniej).
      Oczywiście w okresie światecznym jedździ się znacznie trudniej, ale nie tylko
      koło Arkadii.

Adam Czugajewicz, ZDM
      • Gość: Lukasz Re: Natężenie ruchu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.12.04, 09:24
        Panie Adamie a jakie są sansze na wybudowanie estakad. Oczywiście mile byłoby
        widziane żeby do tego interesu dołożyla się Arkadia. Z góry dziękuje za
        odpowiedź.
        • Gość: ZDM Re: Natężenie ruchu IP: *.zdm.waw.pl / *.devs.futuro.pl 24.12.04, 09:59
          Niestety, jest to pieśń przyszłości i nie sposób mówić o jakichkolwiek datach.
          Arkadię rzeczywiście powinno (było) się zkłonić do sfinansowania przebudowy
          ronda, ale przed wydaniem jej pozwolenia na budowę. Teraz można by było jedynie
          prosić, z góry przewidując rezultat. Przypomnę jeszcze, że ZDM negatywnie
          ocenił plany budowy centrum handlowego w tym miejscu, właśnie ze względu na
          potencjalne trudności komunikacyjne.

Adam Czugajewicz, ZDM
      • Gość: lk Re: Natężenie ruchu IP: *.crowley.pl 24.12.04, 10:38
        no jasne ze ruch jest mniejszy jak ludzie omijaja rondo z dala wiedzac co tam
        sie dzieje!
    • olecky ciekawe za ile lat... 24.12.04, 09:44
      ciekawe za ile lat ZDM / inzynier ruchu wpadna na to, ze wypadaloby oznakowac
      przejazdy rowerowe przez rondo?
    • Gość: Wallenrod Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata IP: *.chello.pl 24.12.04, 10:12
      Rondo "Zgrupowanie Radosław"....krócej :Rondo Radosława.....goebbelsowski
      szmatławcu..... a Edelman wiecznie żywy.....
      • Gość: jaca Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata IP: *.citibank.com 24.12.04, 10:35
        Rondo Babka (zawsze)- Nie zadnego Radoslawa. Jesli flancowane warszawiaki
        nie wiedza to przypomne takze, ze od ronda Babka odchodza miedzy innymi
        ulice Mariana Buczka, Juliana Marchlewskiego i Stoleczna. Ale o tym nie moga
        wiedziec flance.
        • Gość: Wallenrod Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata IP: *.chello.pl 24.12.04, 12:22
          Toć i widać,że bandytów i siepaczy z pod znaku "Sierpa i młota" u nas jeszcze
          pod dostatkiem......
      • Gość: mb Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata IP: *.idea.pl 24.12.04, 10:40
        A idź z tym Radosławem ! Tak mówią tylko urzędasy i przyjezdni którzy sie słabo orentują w tradycji.
    • Gość: RW Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata IP: 81.210.18.* 24.12.04, 10:16
      Chyba Pan z ZDM powinien zmienić pracę, im wszystkim (ZDM-owcom) wydaje się, że
      tłok na ulicach Warszawy to złudzenie optyczne....na rondzie powinna powstać
      albo kładka albo przejście podziemne...światła tylko zablokują i tak
      beznadziejnie rozwiązane rondo...wystarczy popatrzeć jak usprawnił komunikację
      na rondzie montaż świateł na JP II ok 50m za zjazdem z ronda... codzennie rano
      jest po prostu mniamuśnie :)
      • Gość: to ja Rodno to nie problem, za to beznadzieini kierowcy. IP: 217.153.180.* 24.12.04, 10:44
        Rodno to wlasciwie idealny sposob organizacji ruchu. To prawda ale niestety
        wszedzie poza Polska. Polscy kierowcy to beznadziejne, mulowate, pierdoly bez
        wyobrazni, ktore przerasta jazda po rondzie. Muly nie potrafia zrozumiec, ze tu
        patrzy sie tylko w jednym kierunku, trzeba tez umiec sie wlaczac do ruchu w
        bardziej zdecydowany sposob, a nie czekac az zrobi sie 200 metrowa przerwa.
        Popatrzmy jak inne nacje daja sobie rade na rondach (sporadycznie tylko
        wyposazonych w sygnalizacje): Wlosi - idealna jazda na suwak, porzadek burza
        tylko obcy, ktorzy nie rozumieja niepisancch zasad, Francuzi - tylko oni wiedza
        jak to sie robi, ich sprawnosc w Paryzu mozna podziwiac godzinami, Anglicy,
        praktycznie nie maja innego typu skrzyzowan, kazde wiejskie skrzyzowanie to
        rondo, skladajace sie z pomalowanej kropki i oznakowania.
        Problem wiec to zwykly brak umiejetnosci polskich kierowcow. Zarzadcy drog
        wiedzac o tej ulomnosci polskich kierowcow, buduja coraz czesciej wysokie kopce
        na rondach, majace chyba sugerowac patrzenie tylko w jednym kierunku, ale na
        polskie pierdoly nic nie pomaga...
        • Gość: ZDM Re: Rodno to nie problem, za to beznadzieini kier IP: *.zdm.waw.pl / *.devs.futuro.pl 24.12.04, 13:25
          Święte słowa! Kilkukrotnie powtarzałem to Pani Dziennikarce, ale nie zechciała
          skorzystać z tego tropu. Tytułem wyjaśnienia: nie mówiłem Pani Dziennikarce o
          żadnym "złudzeniu optycznym". Powiedziałem tylko, że wg ostatnich badań ruch
          spadł o prawie 20 proc, a kierowcy mogą mieć WRAŻENIE tłoku właśnie dlatego, że
          kierowcy kiepsko sobie na tradycyjnych rondach radzą. Jak widać, jeśli się nie
          rozumie tego, o czym się pisze, to profilaktycznie lepiej robić idiotów z
          innych.

Adam Czugajewicz, ZDM
          • Gość: mat Re: Rodno to nie problem, za to beznadzieini kier IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.12.04, 23:01
            Pani Dziennikarka, czyli Redaktor Kowalska znana jest z tego, że lubi
            koloryzować i przekręcać fakty lub czyjeś wypowiedzi.
    • Gość: p Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata IP: *.u.mcnet.pl 24.12.04, 10:41
      I kolejny CUD się stał...

Nareszcie.
    • chaladia Nie robić świateł! 24.12.04, 11:42
      Światła to półśrodek.
      Wymusić kilkunastoma kontrolami strażaka i Sanepidu na CH Babka Radosława (już
      dziś można by ten obiekt zamknąć z dwucyfrowej liczby powodów) nieodpłatne
      przejęcie terenu ronda i wykonanie pod nim przejścia podziemnego z galerią
      handlową. Przez te Święta handlarze dorobią się na tyle, że będą w stanie taki
      projekt sfinansować, a poza tym takie powiększenie powierzchni handlowej będzie
      im w ostatecznym rozrachunku miłe.
      Po sprawiedliwości to Miasto powinno w takim rozwiązaniu sfinansować estakadę
      po osi Jana Pawła Marchlewskiego...
    • Gość: Tomasz Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata IP: *.acn.waw.pl 24.12.04, 21:00
      jakie jest wykształcenie tego Cugajewicza. moim zdaniem całkowity amator nie
      nadający sie do funkcji. Liczba samochodów nie ma wiele do rzeczy gdy jest
      jeden wielki waż pieszych. Cugajewicz słuchaj Policji.
      • maciejuw Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata 28.12.04, 23:43
        Słuchaj tumanie, człowiek się wypowiada w bardzo kulturalny sposób więc wypada
        się do niego zwracać z takim samym szacunkiem niezależnie w jakiej instytucji
        pracuje. Do wykształcenia więc się nie czepiaj bucu, bo jeżeli On ma wyższe, to
        ty (specjalnie z małej) pewnie piąty raz kiblujesz w trzeciej podstawówki. Jak
        nie masz nic konkretnego do powiedzenia to morda w kubeł, a zwłaszcza, jak się
        nie potrafi czytać i poprawnie zacytować nazwiska.

Macieju

Wszystkich pozostałych przepraszam za niekulturalny ton wypowiedzi, ale nerwy mi
        puściły
    • matmi Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata 25.12.04, 01:49
      Co sie dzieje na Rondzie to Tragedia!. Kierowcy nie potrafią rozjechac ronda i
      dotego tłumy pieszych blokują zjaz. Wiec sygnalizacja świetlna jest tam
      konieczna.

Moim zdaniem Arkadia To jedno z najgorszych CH w Warszawie, O wiele lepsze
      wrażenie robi Blue City
      • maciejuw Re: Rondo Babka: słupki już, światła za dwa lata 28.12.04, 23:45
        Hehe, po rozmiarach sądząc to Farquadia :) Wreszcie rozsądny głos w sprawie tego
        zbędnego przybytku :)

pozdrawiam
        Macieju
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka