Dodaj do ulubionych

Żółwiowate E-4

IP: 195.85.249.* 11.01.05, 11:38
Od kilkunastu tygodni stał się cud , zniknęły korki na Modlińskie (poza
sporadycznymi przypadkami). No to pomyślałem, że skróci się mój dojazd do
pracy w centrum.......o moja naiwniości!!!!!!!!!!!!!! Teraz E-4 jezdzi w
tempie karawanu, robią nam wyciecki krajoznawcze, średnia prędkość 25km/h.
Szlag mnie trafia.

Zadaje się ,że komunikacja miejska nie ma przyszłości w tym mieście( patrz
plany drugiej nitki metra). Rozumiem,że autobusy obowiązuje rozkład jazdy ,
ALE od Ekspresowej do Dw. Gdańskego NIE MA PRZYSTANKÓW , NIKT NIE CZEKA NA E-
4!!!!!!!!! CZY TO TRAFIA DO MZK?!?!?!?!?!
Przecież ten autobus mogłby czekać na Dw. Gdańskim nawet 10 minut.

Wydałało mi się , ze priorytetem dla E-4 jest sprawny (czyt : szybki) dowóz
ludzi do metra. Byłem wielkim fanem zbierania podpisów pod petycją "buspasową"
Ale teraz zupełnie nie dziwię się kierowcom samochodów osobowych. Po jaką
chol.... mają codziennie "podziwiać" krajobrazy z prędkością 25 km/h.

Jak zwykle wszystko do góry nogami. Może trzeba się ruszyć zza biurka panowie
od komunikacji miejskiej!!!!!!!!!!!!!!!!
pzdr
b
Obserwuj wątek
    • Gość: MisiekK Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 17.01.05, 14:07
      Spoznial sie - zle, jedzie rozkladowo - zle. Zdecydujcie sie ludzie.
      • Gość: Bartek Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: 195.85.249.* 18.01.05, 10:12
        Przeczytaj misiu jeszcze raz moj watek.....moze zrozumiesz
        • Gość: Gosc Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 18.01.05, 10:55
          Tamten pan tak do wszystkiego podchodzi.
        • Gość: MisiekK Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 18.01.05, 11:08
          Czytalem i co? Linia jedzie zgodnie z rozkladem - przepisy ruchu drogowego
          ograniczaja predkosc jazdy do 50km/h i tak sa robione rozklady. Nie
          przeskoczysz tego i tyle.
          • Gość: MisiekK Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 18.01.05, 11:12
            I jeszcze jedno - nie da sie depnac tam gdzie przystanek za przystankiem -
            Nowodwory - Porajow. Na Modlinskiej i Wislostradzie jedynie mozna przyspieszyc
            i tam autobus jedzie 50km/h.
            Jezdze tym codziennie i cala trase i jakos nie zauwazylem wlokacych sie
            autobusow na Modliskiej i Wislostradzie.
            • Gość: Bartek Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: 195.85.249.* 18.01.05, 13:34
              ....ech ......jezeli tak uważnie patrzysz na jazdę autobusu jak uwaznie czytasz
              to , rzeczywiście szkoda mojej polemiki......koniec
              • Gość: MisiekK Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 18.01.05, 13:47
                A z czym tu polemizowac? Autobus miejski to nie samochod rajdowy. Wez sobie
                rozklad kiedysk od kierowcy i zobacz ze autobusy jezdza wedlug rozkladu.
                Udroznienie Modlinskiej spowodowalo to, ze E-4 zamiast 45-50 minut jedzie 25-
                30. Poza tym postoj przy Gdanskim nie jest wskazany - blokuje sie tam ulice i
                przystanek 116, 122 i 195 dla ktorych tam jest przejazd a nie krancowka.
                Zreszta po otwarciu Wilsona problem sie rozwiaze, bo E-4 moze zniknie z mapy
                komunikacyjnej Warszawy - czego mu zycze.
                • Gość: Bartek Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: 195.85.249.* 18.01.05, 16:52
                  A z czym tu polemizowac? Autobus miejski to nie samochod rajdowy. Wez sobie
                  rozklad kiedysk od kierowcy i zobacz ze autobusy jezdza wedlug rozkladu.
                  Udroznienie Modlinskiej spowodowalo to, ze E-4 zamiast 45-50 minut jedzie 25-
                  30. Poza tym postoj przy Gdanskim nie jest wskazany - blokuje sie tam ulice i
                  przystanek 116, 122 i 195 dla ktorych tam jest przejazd a nie krancowka.
                  Zreszta po otwarciu Wilsona problem sie rozwiaze, bo E-4 moze zniknie z mapy
                  komunikacyjnej Warszawy - czego mu zycze.

Oj Misiek....ująłeś mnie tą krańcówką, bo niewiele osób wie co to jest ( a ja
                  wiem) :-))).
                  Oczywiście zgadzam się,że autobusy jeżdżą zgodnie z rozkładem ...i bardzo
                  dobrze!!!! Tylko skoro już teraz nie stoją w korkach to może trzeba by je
                  zmienić (przyśpieszyć). I ja mówię oczywiście tylko o odcinku między Ekspresową
                  a Dw. Gdańskim, gdzie rozkład nikomu nie jest potrzebny.
                  Na krańcówce przy Dw Gdańskim często E-4 zatrzymują się trochę przed
                  przystankiem, więc może nie jest to az taki problem , uliczka jest mało
                  uczęszczana i pozostałe linie nie kursują też zbyt często.
                  Morał: Komunikacja jest dla ludzi a nie dla rozkładów jazdy!!!!
                  pozdrawiam
                  b

• Gość: Oburzony Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.01.05, 19:10
                    Ludzie ! Jedźcie narzekać na komunikacje w swoich miasteczek !! W Warszawie
                    krańcówka to PĘTLA. Krańcówka to regionalizm, wcale nie odległy od Warszawy.
                    Migawke też nosicie przy sobie???
                    • Gość: Bartek Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: 195.85.249.* 19.01.05, 09:32
                      A co z Ciebie wychodzi.....że Ci to przeszkadza, Murzyni, geje, i inny też do
                      gazu. Nie dyskutuję więcej o "warszawskości"
                      b
                  • Gość: MisiekK Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: *.spray.net.pl 18.01.05, 21:13
                    > a Dw. Gdańskim, gdzie rozkład nikomu nie jest potrzebny.

Dlatego autobus jedzie tam 50 km/h. Nie wiem jakimi autobusami ty jezdzisz, ale
                    ja nie mam tam przyjemnosci spotkania slimaka. Zawsze po drodze wyprzedzam albo
                    508 albo 524. A na Gdanskim zanim nastapi wymiana pasazerow odzywa sie w
                    kabinie sygnal, ze czas odjezdzac....

> Na krańcówce przy Dw Gdańskim często E-4 zatrzymują się trochę przed
                    > przystankiem, więc może nie jest to az taki problem , uliczka jest mało
                    > uczęszczana i pozostałe linie nie kursują też zbyt często.

Wysiadasz tam czasem rano? Ja codziennie. I codziennie widze jak autobusy
                    blokuja tam przejazd i tworza kolejki samochodow. A jak zajada sobie wielmoze
                    smieciarze wybrac z koszy na przystanku to jest totalny sajgon.
                    • Gość: Barek Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: 195.85.249.* 19.01.05, 09:31
                      No własnie w piątek wyprzdziło nas 185.....wiec ja z tego wynika jezdze chyba o
                      innej godzinie ( wsiadam na rondzie przy krańcówce na Topolowej ok 8,05)

I na Dw Gd. nigdy nie widzaiłem wiecej niz dwóch autobusów
                      pzdr
                      b
                      • Gość: MPDorota Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: *.zcce.compaq.com 20.01.05, 12:02
                        > I na Dw Gd. nigdy nie widzaiłem wiecej niz dwóch autobusów

To znaczy, ze nie jezdzisz tamtedy.
                        • Gość: Bartek Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: 195.85.249.* 20.01.05, 12:19
                          ....no to w takim razie sa dwie linie E-4, albo Ty tamtedy nie jezdisz...
                          • Gość: MPDorota Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: *.zcce.compaq.com 20.01.05, 12:24
                            Pudlo - jeszcze jakies wnioski?
                            • Gość: Bartek Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: 195.85.249.* 20.01.05, 15:20
                              .....i tak zbyt daleko odeszliśmy od tematu, uważam że rozkład jazdy należy
                              zmienić (przyśpieszyć przejazdy od Ekspresowej do Dw. Gdańskiego)
                              bo:
                              - pasażerowie szybciej dojadą do metra
                              - mniej autobusów będzie potrzebnych do tej samej ilości kursów

same korzyści
                              • Gość: MPDorota Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: *.zcce.compaq.com 20.01.05, 17:10
                                Wluzuj - tego autobusu za 3 miesiace nie bedzie....
                                • Gość: Bartek Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: 195.85.249.* 21.01.05, 12:14
                                  Nie no oczywiście , że mogę wyluzować.....tylko, że musiałbym wyluzować na
                                  jeszcze wiele innych rzeczy, które mają służyć ludziom a nie i przeszkadzać
                                  b
                      • tarantula01 Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. 20.01.05, 18:02
                        Bo ok 8:30 rozkłady nie są już tak napchane jak ok. 7:40 na przykład - wtedy
                        nawet 2 lub 3 E-4 podjeżdżają na raz, a między nimi linie zwykłe.
                • tarantula01 Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. 20.01.05, 17:59
                  Po otwarciu stacji, to E-4 zostanie skrócone właśnie do Pl. Wilsona i mam
                  nadzieję, że straci Ekspresową.
                  • Gość: Bartek Re: E-4 jezdzi zgodnie z rozkladem. IP: 195.85.249.* 21.01.05, 12:15
                    Też mam taką nadzieję i jeszcze wygrany ( w pewnej , znacznej mierze dzieki
                    Tobie) buspas.....może nie będzie tak żle.....ale się rozmarzyłem....
    • warzaw_bike_killerz 25 km/h wydaje sie byc sensowne. 18.01.05, 10:15
      Jesli w niektorych miejscach sa ograniczenia do 30km/h , a predkosc oznacza
      potencjalnego morderce i dramat usmierconych osob, to 25 km/h jest optymalna
      predkoscia bezpieczna w tak duzym pojezdzie przeznaczonym do przewozu duzej
      ilosci ludzi. Autobusy NIE powinny jezdzic szybciej, bo narazaja na ryzyko
      znacznie wiecej ludzi niz samochody osobowe. Dodam, ze nie maja poduszek
      powietrznych.

Kiedy sie nauczycie, ze ograniczenie predkosci to nie nakaz?
    • zetkalg Re: Żółwiowate E-4 20.01.05, 15:58
      1) jeśli podjeżdżają 2 E-4 rano na Ekspresowa to wynika to z tego ,że kierowca
      pierszwgo E-4 obrał złą strategię dojazdu do Grota tj ustawił się nie na tym
      pasie co idzie najszybciej w czasie korku. Dlatego kierowca drugiego E-4 go
      dubluje
      co do żółwiowatości E-4. Wynika to ze źle skonstruowanego czasu przejazdu, np
      między 12:30 a 14:00 w stronę Nowodworów jest on o 2 minuty za długi (pusta
      droga).Wiec kierowca aby nie zostać złapanym na przyspieszniu stara się
      wytracić nadmiar czasu. Powtarzam wynika to tylko ze źle ułożonego rozkładu dla
      tej linii (zły czas przejazdu+niewłaściwe godziny kursowania po południu
      powininien zaczynać o 14 ale za to kończyć o 21) i złej częstotliwości tej
      linii,(ciut za często)
      I nie ma co dyskutować nad tym problem. Piszcie skargi do ZTM żeby nie układali
      czasu przejazdu zza biurka to E-4 nie będzie się wlec
      • tarantula01 Re: Żółwiowate E-4 20.01.05, 18:04
        Dawno nie patrzyłem na rozkład E-4. Rzeczywiście jeździ już ok. 12:30???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka