potomar 28.01.05, 11:39 Dziś rano w Al. Jerozolimskich widziałem autobus linii "2" kursujący z Warszawy do Karczewa. Myślałem, że numeracja od 1 do 47 zastrzeżona jest dla komunikacji tramwajowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Automobilista Re: "2" do Karczewa? IP: 62.233.175.* 28.01.05, 13:47 Ta numeracja jest zastrzeżona w komunikacji warszawskiej, a to była komunikacja karczewska - niemajaca nic wspólnego z zawszawskim ZTM-em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: "2" do Karczewa? IP: *.aster.pl 29.01.05, 18:59 To co ona robi w Warszawie? Tu linie podmiejskie mają numerację 700 i 800. Bajzel robią taką numeracją. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: "2" do Karczewa? 29.01.05, 19:41 Gość portalu: Michał napisał(a): > To co ona robi w Warszawie? Tu linie podmiejskie mają numerację 700 i 800. > Bajzel robią taką numeracją. no ale to nie jest linia ZTMu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: "2" do Karczewa? IP: *.aster.pl 30.01.05, 02:04 > no ale to nie jest linia ZTMu Co to ma do rzeczy? System numeracyjny powinien obowiązywać wszystkich przewoźników. Przynamniej tak logika nakazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm51 Re: "2" do Karczewa? IP: *.aster.pl 30.01.05, 11:40 a w życiu, bez sensu- wtedy byłby bałagam, bo niby kto miałby decydować o otrzymanym numerze, skąd byłoby wiadomo w jakim systemie taryfowym jdzie dana linia, bo przecież KM Karczewa ma inne bilety niz ZTM, poza tym przeciez każdy umie odróżnić autobus od tramwaju- przewoźnicy z Wołomina maja oznaczenia literowe, a Legionowo, Piaseczno i wszystkie Minibusy używają nazw- też przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: "2" do Karczewa? IP: *.aster.pl 16.02.05, 23:40 > a w życiu, bez sensu- wtedy byłby bałagam, Wszystko jest do dopracowania. bo niby kto miałby decydować o > otrzymanym numerze, ZTM na przykład, albo coś podobnego dla całego województwa. skąd byłoby wiadomo w jakim systemie taryfowym jdzie dana > linia, bo przecież KM Karczewa ma inne bilety niz ZTM, Można to tak ponumerować, żeby dało się to wszystko odróżnić i numery się nie pokrywały. Odrobina wyobraźni kolego, zamiast tworzenia problemów pozornych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OTW Re: "2" do Karczewa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:26 Toz to byl pewnie autobus "WILGI" zaimportowany z niemiec wraz z tablicami, a nie zadna "KM Karczew"... Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_ochotnikiem Re: "2" do Karczewa? 22.02.05, 01:48 KM Karczew :D Ciekawe, czy na cos takiego w ogole wpadli? :) ----------------------------------------- Korepetycje z matmy? Na Ochocie? Nic prostszego! jestem_ochotnikiem@gazeta.pl www.matma.w.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "2" do Karczewa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:49 to nie byl zaden istotny numer komunikacja warszawska ma np. 5678 a minibus ma swoje numery Odpowiedz Link Zgłoś