Dodaj do ulubionych

Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na smyc...

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 01:14
Pomimo całej mojej niechęci do policji muszę pochwalić funkcjonariuszy.
Nieświadomie zrobili coś ważnego - nastraszyli właścicieli kundelków. Może
teraz ci, ze strachu, wreszcie zaczną wyprowadzać psy na smyczy i w kagańcu
oraz po nich sprzątać!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bajdurek Re: Psychol.. rany Julek.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 01:37
      Psychozy jakies? Chyba w latach pacholecych w tajemnicy przed rodzicami
      ogladales po nocach horrory o likantropach :>. Snia Ci sie wilki? Boisz sie
      psow? TY masz problem.
      • Gość: H Nie, to pies ma problem, he he he IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 07:14
        • Gość: p_p Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 07:19
          Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję, ale kiedy potem policja na coś
          nie zareaguje to się zacznie płacz i wielki lament. Ewidentnie nawet z tego
          artykułu widać, że chodzi o młodocianego bandziora... psa mi szkoda ale cóż,
          lepiej że zabili psa a nie dali pogryźć człowieka...
          • Gość: fred I BARDZO DOBRZE IP: *.outsourcing.atman.pl 01.02.05, 08:32
            "Zdaniem Anny Szymońskiej pies nie był aż tak agresywny, by trzeba go było
            zabić."
            A kto to Ta Pani Anna ??? wyrocznia jakaś ???
            policjanci ocenili sytuacje jak ocenili i wykonali procedure.
            Widocnie czuli sie zagrozeni, a pies powinien chodzic w kagancu
            • Gość: mk Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 01.02.05, 08:51
              Po prostu nie boi sie wystapić z imienia i nazwizska w odróżnieniu od
              policjantów ,c co to ich "nie ma" wiec nie mozna wszystkiego wyjaśnić.
              • Gość: Fil Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 01.02.05, 08:55
                Jeżeli właściciel zgadza się na agresywna zachowanie swojego psa to tak się
                kończy. I bardzo dobrze.Brawo policja.
                • slon2002 BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy!!!! 01.02.05, 09:45
                  • Gość: ZZ Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.top.net.pl 01.02.05, 09:53
                    Psy powinny nosić na obroży tabliczkę z adresem i nazwiskiem właściciela.
                    Duże psy powinny być obowiązkowo ubezpieczone od odpowiedzialności cywilnej.
                    Duże i agresywne psy powinny być objęte podatkiem akcyzowym oraz wysokim
                    podatkiem od posiadania psa.

O obowiązku noszenia kagańca i sprzątaniu nie ma co dyskutować.
                    • Gość: Danziger PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.02.05, 09:58
                      Brawo policja. Pijany gó..arz chodzi po mieście z groźnym psem *bez kagańca*.
                      Nawet jakby nikogo nie atakował należałoby psu odstrzelić łeb. Lepiej "przed"
                      wypadkiem niż "po". Oby więcej takich akcji !
                      • Gość: krm Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:22
                        I bardzo dobrze, niech się gó..arze nauczą żę takie psy są niebezpieczne i bez
                        kagańca nie wolno z nimi za drzwi wychodzić. Powinno się wogóle zabronić
                        rozmnażania takich psów jak pitbul czy amstaf. Kiedyś byłem świadkiem tego co
                        taki pies potrafi, na chodniku w centrum łodzi omało nie zagryzł innego
                        większego od siebie psa, nie reagował na bucie i kopanie przez ludzi tylko dusił
                        tego nieszczęśnika, udało się go oderwać dopiero po około 5 minutach, A co by
                        było gdyby jako ofiarę wybrał sobie jakieś dziecko i złapał za szyję.
                        Oczywiście właściciel tamtego psa się nagle ulotnił i okazało się że rasowy pies
                        z obrażą jest bezpański :)
                        • sencro Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! 01.02.05, 15:15
                          Nie jestem zwolennikiem strzelania do psów ale popieram tę akcję policji!
                          Wielokrotnie byłem świadkiem jak napakowane łyse karki tzw. ABS-y (od:
                          Absolutny Brak Szyi) ze swoimi "pieskami", oczywiście bez kagańców,
                          bezceremonialnie straszyli czy szczuli psami ludzi i ich zwierzęta. Na przykład
                          widziałem sterroryzowanie tramwaju przez takiego gó..arza (robiącego chamskie
                          uwagi do współpasażerów)z niebezpiecznym psem bez kagańca, czy bandę wyrostków
                          specjalnie rozdrażniającą pitbulla, którego właścicielem był jeden z nich, tak
                          żeby rzucał się na smyczy na wszystko i wszystkich przechodzących obok.

Mojego psa (zwykłego kundelka) zaatakował mieszaniec amstafa z bokserem. Wyrwał
                          się ze smyczy właścicielowi, przebiegł około dwustu metrów i rzucił się mojemu
                          psu do szyi - chwycił za gardło i nie puszczał. Zanim dobiegł jego właściciel
                          próbowałem "odgonić" tego bandytę kopiąc go i uderzając z całej siły. Pomimo
                          tego, że uderzenie mam mocne bo od lat trenuję wschodnie sztuki walki i waże
                          ponad 100kg to nie udało mi się ich rozdzielić. Jedynym sposobem było
                          podniesienie amstafo-boksera smyczą za szyję i dopiero gdy został podduszony to
                          wypuścił mojego psa. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, ale niestety
                          ten sukinsyn dalej chodzi z tym psem na smyczy bez kagańca.

Jak widać karanie mandatami nie wystarcza, na naszym osiedlu mandaty straż
                          miejska wystawia właścicielom (niegroźnych) jamników i kundelków chodzących bez
                          smyczy. Ktoś w tym kraju powinien zrobić porządek z psami - takie akcje jak ta
                          pozwolą uświadomić właścicielom psów, że pies jest równie groźny jak broń - a
                          na posiadanie broni trzeba mieć przecież pozwolenie.

• Gość: p Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.perpetuum.pl 01.02.05, 17:39
                            Popieram.
                            Brawo policja. Za los psa odpowiada wlasciciel, i powinien byc ukarany, nie
                            tylko za napad, ale takze za to, ze pies zostal zastrzelony. Przeciez to on
                            wydawal psu polecenia, albo (jesli pies byl lagodny - w co watpie) przekonal
                            policjantow, ze z powodu psa sa w niebezpieczenstwie. Sam mam duzego spokojnego
                            psa i na przyklad wilkow sie nie boje, a pitbulli sie obawiam. Sam pies czesto
                            nie jest grozny, dopiero z wlascicielem.

Mam pretensje do Gazety Wyborczej, ze przedstawia cala sprawe w takim swietle.
                            • Gość: aśka Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:14
                              Wilków sie nie boje,a pitbulli tak?????boze jak mozna byc takim ignorantem i
                              idiota!a boisz sie moskiewskich strózujacych alebo caDebou???dla twojej
                              informacji:sprawcam najwiekszej liczby zagryzien i pogryzien sa własnie
                              owczarki niemieckie i ich mieszance!pity,asty i inne bojowe rasy sa nizej w
                              klasyfikacji.
                          • Gość: Adam Do Sencro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:39
                            Sorki.uważasz,że "karę"poniosła ta istota co powinna?Pies ponosi
                            odpowiedzialność za głupotę właściciela?
                            • Gość: gosc KARA IP: 64.214.94.* 01.02.05, 18:54
                              Proponuje wprowadzenie kary zawieszenia prawa jazdy.... za prowadzenie psa pod
                              wplywem alkoholu.
                              • Gość: gość_x Re: KARA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:31
                                ... strzelać do pijanych samochodów - one też stanowią zagrożenie ...
                                • Gość: piesek Baskerwilów CZYTAJCIE TO DZIENNIKARZYNY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:51
                                  ile to można nienawiści i poróżnienia zasiać nieodpowiedzialnym słowem.
                                  Zadajcie sobie mało myślące istoty co można zrobić słowem i jak władza jest w
                                  waszych piórach, mikrofonach i kamerach.
                                  Myślcie nad skutkami, które przyniosą wasze publikacje.
                                  Myślcie to nie boli.
                                  Skutki są już w poniższych postach.
                            • wicurpix Re: Do Sencro 02.02.05, 07:47
                              Masz racje, wlasciciela tez powinni zastrzelic.
                            • sencro Re: Do Sencro 03.02.05, 12:02
                              > Sorki.uważasz,że "karę"poniosła ta istota co powinna?Pies ponosi
                              > odpowiedzialność za głupotę właściciela?

Oczywiście, że nie. Jak już powyżej napisałem psa można porównać do broni, za
                              użycie której odpowiada tylko i wyłącznie ten, który ją używa. Szkoda tego psa.
                              Ale co miała zrobić policja? Uciec do radiowozu? Strzelać w tego gó..arza? A
                              co wtedy z niebezpiecznym i rozdrażnionym psem? Najlepiej by było, gdyby mieli
                              wystrzeliwane siatki, żeby złapać i unieruchomić agresywne zwierzę, ale w
                              naszych realiach to chyba nierealne..
                              Masz rację, to niewinne zwierzę zostało zastrzelone za głupotę właściciela. Ale
                              jeśli czegoś się nie zrobi pod względem prawnym to do podobnych sytuacji z
                              niebezpiecznymi psami będzie dochodziło częściej i znów to zwierzaki będą
                              cierpieć za czyjąś głupotę i zaniedbanie. I wydaje mi się, że w tym jest sedno
                              sprawy.
                          • Gość: cczarnulka Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.elpos.net / *.elpos.net 01.02.05, 20:51
                            Dla mnie to co niektórzy piszą jest śmieszne!!Ci ludzie sami zachowują się jak
                            niebezpieczne zwierzęta!!Jeśli już to chyba czlowieka trzeba zabić a nie psa!!
                            To od czlowieka zależy jak się pies zachowuje!!może niech zaczną zabijać
                            pijanych lub rzucających się na nich ludzi co??i dlaczego od razu jest mowa o
                            amstaffach??ludzie wy nie macie pojęcia o tej rasie!!że słuchacie tylko tego co
                            mówią w telewizji lub piszą w gazetach??śmieszy mnie to wszystko!!moze niech
                            wypowiedzą się na ten temat(o amstaffach, pittbulach)hodowcy a nie poboczni
                            ludzie którzy potrafią pomylić amstaffa ze zwykłym kundlem,bo przeważnie takie
                            zagryzają!!może zastanówcie się najpierw nad tym co piszecie!!szkoda słów
                            • Gość: erg samowzbudnik Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:16
                              Staram się zauważać artykuły o wypadkach pogryzienia przez psy.Nigdy nie
                              spotkałem się z takim w którym pies w obecności właściciela by kogoś
                              pogryżł.Wszystkie wypadki były spowodowane przez psy które normalnie są
                              zamkniete za jakimś ogrodzeniem spoza którego udało im sie wyswobodzić.Czy ktos
                              spróbuje opisac wypadek kiedy pies w obecnosci właściciela kogoś
                              okaleczył .Piszę specjalnie "okaleczył" a nie zaatakował bo to dwie różne
                              sprawy.
                              • losiu4 Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! 02.02.05, 07:09
                                Gość portalu: erg samowzbudnik napisał(a):

> Staram się zauważać artykuły o wypadkach pogryzienia przez psy.Nigdy nie
                                > spotkałem się z takim w którym pies w obecności właściciela by kogoś
                                > pogryżł.

tak, i owszem, ja znam 2 takie przypadki.

> Czy ktos
                                > spróbuje opisac wypadek kiedy pies w obecnosci właściciela kogoś
                                > okaleczył. Piszę specjalnie "okaleczył" a nie zaatakował bo to dwie różne
                                > sprawy.

dla mnie nie. Absolutnie nie życzę sobie być atakowany, ugryziony czy
                                okaleczony (kolejność dowolna) przy obecności lub bez obecnosci właściciela.
                                Natomiast życzę sobie prawa do obrony w takich sytuacjach. Życie zwierzęciu
                                mógłbym darować w przypadku, gdyby pies był w kagańcu i w pobliżu nie
                                znajdowało się jakieś dziecko.

Pozdrawiam

Losiu
                              • Gość: xDEVx Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:58
                                Hmmm. a czy wziales pod uwage to, ze nie kazdy lubi byc "atakowany" bez wzgledu
                                na to, czy efektem "ataku" jest okaleczenie, czy tylko strarty moralne i
                                finansowe. znam wielu ludzi ktorzy zostali zaatakowani przez psy, i nawet nie
                                uslyszeli zwyklego "przepraszam" w zwiazku z tym, tylko wyrzut, ze
                                niepotrzebnie biegli czy w ogole przechodzili. pamietaj, ze choc zwierzeta sa
                                niezwykle wazna czescia zycia spolecznego, i nie mozna ich traktowac jak
                                przedmioty (tzn. np meczyc etc.) to jednak powinno istniec cos takiego, jak
                                prymat czlowieka nad zwierzeciem.
                              • sencro Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! 03.02.05, 13:50
                                > Staram się zauważać artykuły o wypadkach pogryzienia przez psy.Nigdy nie
                                > spotkałem się z takim w którym pies w obecności właściciela by kogoś
                                > pogryżł.

Kiedyś pogryzł mnie wilczur sąsiada - spieszyłem się na zajęcia a pies widząc,
                                że biegnę, wyrwał się właścicielowi (nie pierwszy raz z resztą, pies oczywiście
                                bez kagańca) i zaatakował mnie. Gdyby nie to, że dostał kilka "razów" i uciekł,
                                to bym miał większe obrażenia niż kilka krwawych śladów po kłach na nodze - a
                                przecież ugryzł mnie przez grube dżinsy! A gdyby to zaatakowana była moja
                                młodsza siostra to mogłoby się to skończyć naprawdę źle.. Dodam tylko, że pies
                                ten nie jest za żadnym ogrodzeniem tylko mieszka w bloku.

• Gość: michal Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.devs.futuro.pl 01.02.05, 21:20
                            to prawda.gdyby zaatakowal policjanta mieli by duzy problem takiego psa nie
                            odgoni sie palka a strzelanie do miotajacej sie pary czlowiek -pies skonczyc
                            sie moze tragicznie.pies bojowy jest bardzo niebezpieczny-czlowiek nieuzbrojony
                            wlasciwie nie ma szans pogryzienie konczu sie smiercia lub kalectwem- gdybym
                            mial bron a ktos grozil by mi poszczuciem przez takie zwierze nie zawachal bym
                            sie jej uzyc.tym bardziej ze wlasciciel byl pijany-nieobliczalny.na matginesie
                            jestem milosnikiem psow.
                          • Gość: erg samowzbudnik Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:08
                            Jedno co prawdziwe w twoim opowiadaniu to twoja bujna wyobraznia .Pies na 200m
                            to niewiele widzi a zeby jeszcze startował do jakiegos psa to kompletna
                            bzdura.Zauwazam jednak pewna prawidłowosć , im mniejszy pies tym bardziej
                            agresywny.Mie przejdzie zeby nie zaczepić.Podobnie z ludzmi, im mniejszy tym
                            pewniejszy siebie. Kiedys W.Łysiak w jednym ze swoich utworów napisał " Wszedł
                            pewny siebie jak kazdy kurdupel" i coś chyba w tym jest.
                            • sencro Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! 03.02.05, 14:21
                              > Jedno co prawdziwe w twoim opowiadaniu to twoja bujna wyobraznia .Pies na
                              200m
                              > to niewiele widzi a zeby jeszcze startował do jakiegos psa to kompletna
                              > bzdura.

Nie wiem, czy to było dokładnie 200m czy 150 bo nie mierzyłem. W każdym bądź
                              razie to był spory kawałek na otwartym terenie - obok mojego osiedla są
                              nieuprawiane pola, które wyglądają jak rozległe boisko.
                              Naprawde nie wiem co w tym trudnego do uwierzenia bo mój pies jak widzi z
                              daleka kota to nawet z dużej odległości potrafi za nim dac sprinta (na
                              szczęście to dosyć mały kundelek i zupełnie niegroźny - nawet dla kotów). Masz
                              rację psy za dobrze nie widzą, ale z daleka potrafią dostrzec ruszający się
                              cel. I tak było w moim przypadku.
                              Chyba zupełnie nie miałeś do czynienia z psami jak sądzisz, że wyrywający się
                              pies i goniący ruszający się cel to bzdura. Ten amstafo-bokser dostrzegając
                              mojego psa po prostu się wyrwał i biegł maksymalnym sprintem (nie zatrzymując
                              się ani nie oglądając) w kierunku mojego. Rozpędzony rzucił się mojemu psu do
                              gardła (a raczej wbił w niego bo biegł z dużą szybkością).
                              Ale jak widać niewiele wiesz jeśli chodzi o psy. Twoja wiedza ogranicza się do
                              jamników i pudli, które zachowują się właśnie tak jak piszesz. Możesz zapytać
                              najlepiej jakiegoś tresera psów obronnych, co potrafią psy a na pewno dowiesz
                              się czegoś nowego.
                          • muka77 ZABIC BEZBRONNYCH... TO UMIEJA 02.02.05, 09:48
                            tak wlasnie sobie mysle jak policja zastrzeli kogos to jest to albo pies albo
                            niewinny dzieciak wziety za gangstera... jak zrobia brutalne aresztowanie to
                            zwykle bezbronnej rodzinie.. lubia pokazywac sile wobec slabszych a prawdziwych
                            bandytow sie boja... tak sobie mysle..
                            • Gość: człowieku... Re: ZABIC BEZBRONNYCH... TO UMIEJA IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.05, 15:15
                              a w takiej Magdalence to policjanci zginęli w strzelaninie z bezbronną rodziną
                              czy groźnymi bandytami?
                              najlepiej krytykować policję, a kiedy napadnie Cie grupa wyrostków, będziesz
                              się modlił o radiowóz w pobliżu...
                          • Gość: implant Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.05, 16:13
                            Wlasnie... "takie psy sa jak bron" i o ile pamietam, to w Polsce przepisy
                            posiadania i hodowli takich psow sa bardzo rygorystyczne.Problem jednak w tym,
                            ze NIKT, absolutnie nikt tego nie przestrzega! To tak samo, jak z "naszymi"
                            pijanymi kierowcami-przy takim prawie(jezeli byloby ekzekwowane)problemu tego
                            by nie bylo. Osobiscie jestem stanowczo przeciwny,aby aby para mlodych
                            policjantow wyposarzona w sprzet i odpowiednio wyszkolona uzywala broni w
                            miejscu publicznym. Wiem, niebezpieczny pies. Jednak( idac tokiem rozmyslania-
                            co byloby gdyby ten pies napadl dziecko) moge zapytac co byloby gdyby kogos
                            trafil smiertelnie rykoszet? W koncu, to oplacamy policje, aby nas chronila, a
                            nie stwarzala sama zagrozenie- bo moze jakis mlody chlopak,chcial sobie
                            pokowboic?
                          • Gość: mysl Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.toya.net.pl 03.02.05, 01:29
                            >na naszym osiedlu mandaty straż
                            miejska wystawia właścicielom (niegroźnych) jamników i kundelków chodzących bez
                            smyczy.

Czlowieku, nawet nie wiesz jak grozny moze byc biegajacy luzem jamniczek. A jak
                            sobie beztrosko podbiega do innego psa (na smyczy) to jest OK? A moze tamten
                            nie ma na to ochoty? I jak ma zareagowac? POMYSL TROCHE...
                          • Gość: andrzej Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.05, 14:00
                            słuchaj PAJACU, ja mam 2 ast i żden z nich nie jest agresywny bez potrzeby,
                            prawo mamy takie, że na liście (MSWiA) nie ma amstaffa jako rasy agresywnej, a
                            Uchwała Rady M. St. Warszawy nakłada obowiązek noszenia kagańca psom
                            agresywnym, więc nie amstaffom, policja (te pedały) mają prawo uznać psa za
                            zachowującego się agresywnie i podjąć odpowiednie działania - zastrzelić w
                            ostateczności, jeden z warunków użycia broni mówi o użyciu jej w taki sposób,
                            by nie zagrażało to życiu lub zdrowiu osób postronnych (więc chyba nie w tym
                            przypadku), a takich miszczuf karate to mogę sprawdzić sam... masz ochotę
                            debilu ??? zapraszam
                        • Gość: chodowca pitbulla Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.limes.com.pl 02.02.05, 00:56
                          pitbulle nie atakuja ludzi a z dziećmi się świetnie bawią
                          • wicurpix Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! 02.02.05, 07:50
                            Do czasu. Czasami odzywa sie instynkt i wtedy nic i nikt psa nie powstrzyma. Podatek za psy wieksze od Yorka powinny byc o wiele wyzsze.
                            • Gość: Cloe Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 13:56
                              Ciekawa uwaga. A to na jakiej podstawie??? Mam Pitbulla i jak do tej pory to my
                              bylismy atakowani przez wsciekle, wolnobiegajace pieseczki, ktore sraja po
                              chodnikach bo ich wlascicielom nawet nie chce sie wyujsc na spacer z psem i po
                              nim posprzatac. Ja sprzatam po swoim psie, place podatek i zupelnie NIC w
                              zamian nie otrzymuje a czesto nawet nie mam gdzie wyrzucic nieczystosci.
                              Ten komentarz jest moim zdaniem zupelnie pozbawiony sensu!!!
                        • Gość: mysl Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.toya.net.pl 03.02.05, 01:35
                          No tak, strasznie duzo wiesz na temat psow. Ekspert sie znalazl (sic!)!!! Psow
                          nie rozdziela sie biciem i kopaniem, bo to je tylko upewnia, ze bojka jest
                          sluszna (no, jak ty osoba chyba myslaca wlaczasz sie do bojki, to musi miec ona
                          sens). Pomysl, zanim bedziesz udawac eksperta i zakazywac czegokolwiek.
                      • Gość: zywiec [...] IP: 212.69.68.* 01.02.05, 10:26
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: zenek Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.outsourcing.atman.pl 01.02.05, 10:37
                          odezwal sie animals jeden , przyjaciel przyrody
                          • Gość: Pikuś A przeczytajcie to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:05
                            www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=56904

No i co teraz.

To do tych co poniżej wypisują brednie.

Wyborcza leży już chyba na BRUKU.
                            • Gość: Dzieki Pikus Re: A przeczytajcie to... IP: 84.217.6.* 01.02.05, 11:21
                              Brakuje tylko kommentarzy Pana Redaktora GW, A moze przeprosin?
                              • Gość: Stefan Re: A przeczytajcie to... IP: *.wi.rr.com 01.02.05, 21:26
                                Wszystko to najlepiej swiadczy jak media i politycy nami manipuluja. Rzygac sie
                                chce.
                            • Gość: Anjew Re: A przeczytajcie to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:25
                              Artykulik, ktory przytoczyles byl podyktowany na komendzie, glupeczku. Zawsze
                              sa 2 wersje zdarzen, ta policyjna zwykle mocno rozni sie od faktow. Swiadkowie
                              jakos nie widzieli ani faceta z kijem, ani tego zeby pies byl agresywny w
                              stosunku do kogokolwiek. Nie wiem, jak bylo, Ty tez nie, wiec nie pier.dol.
                              Jakos nie ma nigdzie tych szczutych przez pijanego wlasciciela, ani zadnych
                              pogryzionych poki co, nie mowiac o poszkodowanym (jakiekolwiek slady?)
                              gliniarzu. Jak sie znajda (obdukcja!) i beda zeznawac, zobaczymy. Rownie dobrze
                              pies mogl zginac, bo panu policjantowi nie podobala sie geba podpitego
                              wlasciciela, a moze nie przepraszal, ze zyje, nalezycie dobitnie?
                              A wszystkich, ktorzy pie.. o zabijaniu psow bez kagancow, zamknalbym w
                              klatce z wkurzonym amstaffem. Debile.
                              • Gość: A skad Anjew wie? IP: 84.217.6.* 01.02.05, 11:32
                                • Gość: yeti BRAWO CHLOPAKI TAKIEJ POLICJI NAM POTRZEBA !!!!! IP: *.chello.pl 01.02.05, 11:45
                                  w kraju pelnym bandytow pijakow leni zlodzieji ktos musi zaprowadzic jakis
                                  porzadek !!!!! barawo brawo brawo
                                  • Gość: jasiek Re: BRAWO CHLOPAKI TAKIEJ POLICJI NAM POTRZEBA !! IP: 213.241.50.* 01.02.05, 14:21
                                    Jasne i powystrzelac wszystkich lysych w dresach na ulicach, bo moga byc niebezpieczni...zastanow sie co piszesz. Sady tez sa niepotrzebne, odrazu pod sciane co?
                                    • Gość: ichemek Re: BRAWO CHLOPAKI TAKIEJ POLICJI NAM POTRZEBA !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:11
                                      a wiesz że z tymi łysymi to masz rację
                                    • Gość: ja Re: BRAWO CHLOPAKI TAKIEJ POLICJI NAM POTRZEBA !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:12
                                      > Jasne i powystrzelac wszystkich lysych w dresach na ulicach, bo moga byc niebez
                                      > pieczni...zastanow sie co piszesz. Sady tez sa niepotrzebne, odrazu pod sciane
                                      > co?

no w sumie... czemu nie? zaj.ebać łysych gno.ji
                                      tak, wiem, są bez pracy, perspektyw itd, ale jak widzę co oni wyprawiają to
                                      bardzo chciałbym żeby znikneli z powierzchni ziemi
                                      • Gość: sir lukas Re: BRAWO CHLOPAKI TAKIEJ POLICJI NAM POTRZEBA !! IP: 217.173.203.* 01.02.05, 23:04
                                        ta!!!moze strzelac do dresow to nie...za humanitarnie...heheheh wtlaczac do
                                        klatki z innymi dresami i dac im ostre narzedzia!!!a jak zobaczymy, jak te nasze
                                        spokojne dresiki pogawedza sobie razem milo i spokojnie,moze o ostatnim meczu
                                        ligowym? ah mysle ze to by podzialalo jak detonator w bombie...heheh
                                      • mrvpower Re: BRAWO CHLOPAKI TAKIEJ POLICJI NAM POTRZEBA !! 03.02.05, 22:01
                                        Pewnie niech wystrzelają wszystkich łysych i w dresach to bedzie ok 1/3 naszej
                                        policji buahahahahhahhaha
                                  • Gość: wanda43 Re: BRAWO CHLOPAKI TAKIEJ POLICJI NAM POTRZEBA !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:02
                                    Inaczej bedziesz śpiewał jak na własnej skórze przekonasz się do czego polska
                                    policja jest zdolna.Ale aż tak ci zle nie zycze.
                                  • Gość: Zembig Re: BRAWO CHLOPAKI TAKIEJ POLICJI NAM POTRZEBA !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:39
                                    Taaak... I zamiast łapać bandytów, niech sobie postrzelają do piesków. Nawet
                                    tych w kagańcach, bo to można potem zdjąć. Jednak wersja Gazety pokazuje
                                    zdarzenie z dwóch stron, a agresywni "gliniarze" też się trafiają. Tak czy
                                    inaczej uważam, że dyskusja na temat artykułu nic nowego nie wnosi, jeśli ktoś
                                    umie czytać, to dowie się co było, ale nie dlaczego.
                                • Gość: Anjew wie Re: Anjew wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:54
                                  Policyjny raporcik, slowo w slowo. :-)
                              • Gość: . do Anjewa IP: *.sympatico.ca 01.02.05, 15:29
                                Anjew, jest prawo ze kazdy pies a zwlaszcza duzy i agresywny MUSI miec
                                kaganiec.Mialam pewnego razu takie zdarzenie ze o maly wlos nie stracilam
                                psa.Nie jest agresywny ale jest duzy .O maly wlos policjant nie zastrzelil mi
                                psa - uciekl mi i tylko fakt ze byl kolo policji znajomy i przytrzymal mi psa
                                zakonczylo sie wszystko dobrze.Nawet nie mialabym do policjanta zalu ze strzelil
                                - postaw sie w takiej sytuacji - leci na ciebie wielkie bydle , nie znasz psa -
                                co robisz?.Grzecznie przeprosilam policjantow.I to moze ciebie nalezy zamknac z
                                wkurzonym amstafem zebys zrozumial.Pies ma byc w kagancu.Ile to informacji w
                                gazetach ze pies pogryzl kobiete, dziecko?Ostatnio jakis kretyn puscil wolno dwa
                                psy zeby sie rozgrzaly.No i sie rozgrzaly tylko ze ktos stracil kogos
                                bliskiego.Pomysl - to nie boli.
                                • Gość: Adam Do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:49
                                  Może sama pomyśl i przeczytaj raz jeszcze odpowiedź Anjewa,tylko ze
                                  zrozumieniem tekstu...
                                  • Gość: . Re: Do Gościa IP: *.sympatico.ca 01.02.05, 19:10
                                    To ty sobie przeczytaj ze zrozumieniem jego ostatnie zdanie.Nie przyczepialam
                                    sie do wczesniejszych jego opinii.Bo koles ma racje - zawsze sa dwie wersje
                                    zdarzen.Ale jak to tez ktos zauwazyl - podpity koles i agresywny pies nie wroza
                                    nic dobrego.Nie ma nic do ludzi majacych psy.Ale wielu z posiadaczy psow jest
                                    nieodpowiedzialna i do tego wybieraja rasy agresywne i wcale nie dbaja o to zeby
                                    pies byl nazwijmy to przyjacielski do otoczenia.Niektorzy wrecz sie ciesza jak
                                    pies okazuje agresje.I przez takich polidiotow wielu co ma psy cierpi bo ludzie
                                    sie do nich uprzedzaja.
                                    Zycze milego dzionka
                                • Gość: Właścicel psa Re: do Anjewa IP: 83.238.41.* 01.02.05, 19:59
                                  Zanim zaczniecie wypisywać bzdury, proponuje poczytać troche ustawy. Nigdzie nie
                                  jest napisane ,że 'duzy' ( ciekwae zreszta jak ocenic co oznacza ze pies jest
                                  duzy ) pies ma byc w kagańcu. Ustawa mówi że pies ma byc na smyczy lub w kagańcu
                                  a to duża różnica. Wiec przestacnie wymyslac niestworzone teorie, bo plakac sie
                                  chce.
                                  Co do posunieca policji, to tak naprawde nie do konca wiadomo jak bylo naprawde.
                                  Z zeznan kobiety pies nie byl agresywny a glinarze i tak go ustrzelili. Kiedys
                                  bylo glosno o tym ze jakis policjant bodajrze w Poznaniu zastrzelil od tak sobie
                                  dwie suki rasy amstaff ktore razem z wlascicielm chodzili po praku ( psy byly na
                                  smyczy). Takze lepiej sie ludki zdystansujcie, albo porprostu dorosnijcie.
                                  • Gość: tyo już się zdystansowałem, ale dalej sadzę, że IP: 212.244.27.* 02.02.05, 11:03
                                    właściciel psa powinien odpowiadać za jego czyny jakby sam je "popełnił" z
                                    pełnymi konsekwencjami prawnymi (więzienie, grzywna, odszkodowanie itp.)
                                • Gość: mysl Re: do Anjewa IP: *.toya.net.pl 03.02.05, 01:52
                                  To Ty pomysl! Ten pies BYL NA SMYCZY! A Twoj uciekl. Czy Twoj mial kaganiec?
                            • Gość: prf Re: A przeczytajcie to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:16
                              no nie... wyborcza jest nic nie warta... jak można było nie podać całego tła tych wydarzeń?
                              Syf!
                            • Gość: grarza Re: A przeczytajcie to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:28
                              wychodzi na to, ze powinni zastrzelis wlasciciela a nie psa.....
                              • Gość: Kasia bez dwóch zdań IP: 62.233.144.* 01.02.05, 14:41
                                • Gość: Łysy Re: bez dwóch zdań IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 17:07
                                  GRARZA ma rację, ale najpierw psa, a potem właściciela
                            • Gość: gość_x Re: A przeczytajcie to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:35
                              brawo Pikuś !
                            • Gość: zygi Re: A przeczytajcie to... IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 21:40
                              To jest stanowisko policji. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,
                              stanowisko osób trzecich jest inne
                        • Gość: lolek Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.tvp.pl 01.02.05, 11:38
                          Życzę Ci spotkania z takim psem i bez interwencji policji, ale być może Ciebie
                          by nie ruszyły nawet głupie psy.
                          • Gość: FAKWSZECHPOLAKOW! JESZCZE GNOJOWI POWINNI LEB OSTRZELIC !!! IP: *.chello.pl 01.02.05, 14:16
                            KU PRZESTRODZE DLA INNYCH PRYMITYWNYCH GNOJKOW !
                        • Gość: anka Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: 80.72.197.* 01.02.05, 12:46
                          szkoda, że tobie nie odstrzelono
                      • Gość: case Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.olsznet.ec.pl 01.02.05, 14:43
                        powinni gó..arza zastrzelić za to, że wychował agresywne zwierzę. Znowu
                        zwierzę zapłaciło za głupotę jakiegoś niewartego kuli łacha
                        • Gość: spr BRAWO POLICJA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 18:16
                          Powinniscie zastrzelic tego pijanego prymitywa, a psa uspic.
                      • Gość: Miś Jednego bandyty mniej! IP: *.client.comcast.net 02.02.05, 02:05
                        Brawo policja! Jednego bandyty mniej! Policja powinna strzelac do bandytow na
                        czterech nogach i na dwoch.
                      • Gość: Puma Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.cs.net.pl / *.cs.net.pl 02.02.05, 11:43
                        Ktoś może kiedyś do Ciebie strzelić, bo a nuż kogoś zaatakujesz... Nieważne, że
                        tego nie zrobiłeś - ważne że MÓGŁBYŚ to zrobić... Gratuluję poglądów... poza tym
                        w domu wszyscy zdrowi, nie?
                      • Gość: ccc Re: PIJANY GÓWNIARZ Z NIEBEZPIECZNYM PSEM ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:21
                        a jakby tak tobie odstrzelic leb za takie puste myslenie!!!???
                    • tuputuputup Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy 01.02.05, 11:39
                      > Duże psy powinny być obowiązkowo ubezpieczone od odpowiedzialności cywilnej.
                      > Duże i agresywne psy powinny być objęte podatkiem akcyzowym oraz wysokim
                      > podatkiem od posiadania psa.

odczep ty sie od duzych psow! to takie male sa najczesciej i najbardziej
                      agresywne! tylko ze to sie bagatelizuje! duze psy sa w wiekszosci spokojne
                      (oczywiscie wiele zalezy tez od wlasciciela) i da sie je wytresowac w
                      odruznieniu od miniaurek
                      tak naprawde najbardziej agresywne rasy to ratlerki, pekinczyki i te male
                      paskudy z kokardkami na czole!
                      co ludzi sklania do posiadania malego pieska? chyba lepiej kury hodować - na
                      pewno nawet one są bardziej pojetne!
                      pieski miniaturki do piachu!
                      • Gość: bebe Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 01.02.05, 12:32
                        Tyle, ze agresywny ratlerek wzbudza mniej strachu niz spokojny rottweiler, bo
                        jak sie mowi 'rozmiar ma znaczenie'. I nawet jesli taki ratlerek rzuci sie na
                        mnie, najwyzej rozszarpie mi nogawke, rottweiler takze, tyle ze razem z moja
                        noga.
                      • losiu4 Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy 01.02.05, 14:11
                        widzisz kłopot w tym, że taki ratlerek to mi co najwyżej nogawkę u spodni może
                        potarmosić. Duży pies może odgryźć nogawkę z jej zawartością, a z dziecka
                        zrobić miazgę dwoma kłapnięciami. I dlatego duże psy wychodzac na spacer
                        powinny być na smyczy i w kagańcu. Niezależnie od zapewnień właściciela że "to
                        taki spokojny pies, nigdy nikogo nie ugryzł"

Pozdrawiam

Losiu
                      • Gość: ZZ do tuputuptupa IP: *.top.net.pl 01.02.05, 14:12
                        Twoim zdaniem, pieski to mułowate zwierzątka roślinożerne i przeżuwające?
                        A nie drapieżniki, od pokoleń przyzwyczajone do polowania i atakowania?

Zgadza się, że często małe psy są agresywne. Ale nie niebezpieczne dla życia.

Niech każdy ma takiego psa, jakiego chce. Ale niech ponosi wszystkie koszty i
                        chroni innych przed zagrożeniem i uciążliwością.

A co do tego piachu, to skąd wiesz, kiedy ty pójdziesz i w jakich okolicznościach?
                    • Gość: mich Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:44
                      chyba masz jakas fobie. i poslugujesz sie stereotypami. duzy pies to agresywny
                      pies? rownie prawdziwe jak to, ze kazdy pijak to zlodziej.
                      • Gość: ZZ Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.top.net.pl 01.02.05, 14:14
                        Po prostu duży pies jest niebezpieczniejszy, bo trudniej jest się przed nim
                        obronić w razie zaatakowania.

A jak ktoś mówi mi, że pies "nie gryzie", to odpowiadam:
                        "A co smoczkiem jest karmiony?"
                        Każdy pies gryzie, aby nie zginąć z głodu.
                      • losiu4 Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy 01.02.05, 14:14
                        żaden stereotyp. Po prostu zapewnienie minimum bezpieczeństwa postronnym osobom.

Pozdrawiam

Losiu
                    • Gość: Kasia rasa tu nie ma nic do rzeczy IP: 62.233.144.* 01.02.05, 14:31
                      Po pierwsze - uważam, że Policjanci postąpili słusznie - żeby nie było
                      wątpliwości. Po drugie - głupi jesteś, rasa tu nie ma nic do rzeczy. W takich
                      przypadkach jak ten opisany, w przypadku gdy pies atakuje człowieka, strzelać
                      powinno się DO WŁAŚCICIELA!!! Zawsze i bez wyjątku.
                      • Gość: Przemek Re: rasa tu nie ma nic do rzeczy IP: 62.233.177.* 01.02.05, 21:12
                        dokładnie tak
                    • Gość: ala Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:46
                      za to ty człowieku powinieneś ubezpieczyć się od głupoty.ponieważ masz fobię na
                      punkcie psów to wszystkie byś powystrzelał? a pajaków się nie boisz/ może je
                      też trzeba w kaganiec ,na symcz i ubezpieczyć?
                    • Gość: Złoty Szkoda słow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:44
                      Zrające psy ?? Zabijać ??

Kurw* Ludzie czy ktoś z was ma wogóle psa ??
                      A jeżeli znajdzie sie taki to ciekawe czy chciałby żeby kltoś mu zajbał psa za
                      to że gdfzieś nasrał !!
                      Ludzie weźcie pomyślcie co piszecie !! Macie klapki na oczach czy co ??
                      A po 2 drugie skąd Ci przełożeni wiedzieli że to krzyżówka pita z astem ??
                      Znawcy wielcy.......
                      • Gość: kynolog Re: Szkoda słow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:50
                        Krzyżówkę rozpoznaje się po włascicielu
                      • wicurpix Re: Szkoda słow 02.02.05, 07:54
                        Z jakiej racji ma mi pies srac przed oknami? Gowno to gowno. Niech wlasciciel posprzata po piesku a nie bedzie klopotow.
                    • Gość: piprztycki Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.u.mcnet.pl 02.02.05, 09:30
                      agresja odbiera ci rozum palancie jeden. Takich jak ty należy kastrować bo tak
                      agresywne i głupie osobniki sa niebezpieczne dla otoczenia
                    • Gość: Basia Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 02.02.05, 13:53
                      A takich idiotów jak ty przykładnie karać za totalną głupotę. Podatki placimy
                      wszyscy a obowiąkiem gmin jest utrzymanie parków w czystości. Właściciele psów
                      mają obowiązek corocznego płacenia podatku od posiadanego psa. Na co więc
                      przeznaczane są te pieniądze. Ostatnio mój pies notabene też należący do rasy
                      groźnej zaatakował samochód jadący po chodniku z prędkością ok. 50 km/h i wiesz
                      co kiedy wysiadł z niego kierowca (pies porysował kagańcem bok samochodu) to
                      miałam chęć zdjąć mu ten kaganiec aby mógł spokopjnie zagryźć tego
                      potencjalnego mordercę. Może nasza kochana policja zacznie strzelać także do
                      innych potencjalnych morderców.
                    • Gość: ZB Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.prokom.pl 02.02.05, 14:38
                      Do ZZ:
                      Ludzie powinni mieć wytatuowany kod paskowy aby można było ich łatwo
                      identyfikować, dodatkowo każdy facet powinien chodzić w kajdankach i nosić
                      męski pas cnoty, bo przecież nosi ze sobą narzędzie gwałtu, poza tym generalnie
                      powinno się objąć ludzi wypisujących głupoty w necie podatkiem akcyzowym od
                      zużywania nieporzebnie komórek w mózgu ludzi, którzy zmuszeni są czytać takie
                      głupoty.
                      Aby się wypowiadać w jakimś temacie warto mieć chociaż elementarną wiedzię w
                      dziedzinie, o której chce się mówić, ale cóż demokracja to rządy większości, a
                      większość ludzi to skrajni debile...
                      • Gość: Tom Nilt Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 17:12
                        Drogi ZB!
                        Zarzucasz ludziom głupotę i debilizm, Niestetyt z Twojej wypowiedzi , która
                        przypomina jazgot głupca, wyraźnie prześwieca, że te przywary dotkneły
                        szczególnie Ciebie, Z wyrazami współczucia,,,
                        TK
                  • Gość: łodzianin [...] IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.02.05, 11:47
                    • Gość: spacerowicz Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 12:58
                      a moze strzelac tez do srajacych ludzi? ostatnio czesto takich spotykam..a
                      ludzkie g. jest o wiele bardziej smierdzace niz psie
                  • Gość: x Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.abacus.pl 01.02.05, 13:12
                    ciebie trzebaby było na poczatek odstrzelic, baranie!!!
                  • Gość: gosc Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.netpark.pl / 83.16.127.* 01.02.05, 14:06
                    Ja jeszcze prosze o zabijanie lejacych wszedziw facetow. Czasem nie ma gdzie
                    patrzec idac ulica- taki nie ma zamiaru nawet sie schowac i leje na srodku
                    ulicy. Jestem za zastrzeleniem go. Brudzi i jest wstretny. A pioes ma
                    przynajmniej mila morde.
                    • losiu4 Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy 01.02.05, 14:17
                      Gość portalu: gosc napisał(a):

> Ja jeszcze prosze o zabijanie lejacych wszedziw facetow.

i za jedno i za drugie powinien być mandat powiedzmy 200 PLN (zdaje sie nawet,
                      ze jest jakiś). I jesli bedzie zawsze i wszędzie ostro egzekwowany (dopuszcza
                      sie stworzenie okoliczności łagodzących), to się poprawi :)

Pozdrawiam

Losiu
                      • Gość: rafał reszpondek Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:50
                        tylko jak z takiego obszczymurka wyegzekwowa 200 zł.
                        • losiu4 Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy 02.02.05, 07:15
                          tak samo jak od właściciela psa :) jak nawet nie ma - na roboty publiczne.
                          Posprząta jeden z drugim z tydzień psie kupy, to mu przejdzie :)

Pozdrawiam

Losiu
                  • Gość: pies i sikających obywateli i żygających pijaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:26
                  • Gość: mag SRAJĄCY LUDZIE IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 01.02.05, 15:06
                    To moze i strzelać do srających pod krzakiem ludzi.Można tez odstrzelić
                    mamausie razem z pociechami wysadzanymi pod krzaczkiem obok piaskownicy bo
                    lepiej z kumą gadać niz iść na trzecie pietro dzieciaka wysadzić.
                    PS. Sytuacji nie widziałem więc nie będę potepiał ani bronił policjantów , choć
                    uważam że mogli by sie nioe chować za spódnicę pani Przełozonej Wądołkowskiej i
                    Pana Komendanta Wojciechowskiego
                  • Gość: gun i roses Re: BRAWO zabijajcie również srających ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:54
                    i tych , którzy nie chodzą w kagańcach i na smyczy. Dresiarzy pod blokami, też
                    proszę do nich strzelać i tak w ogóle do wszystkiego, co się rusza (już siedzę
                    nieruchomo!)
                  • Gość: roy Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.stacje.agora.pl 01.02.05, 18:58
                    I ciebie też powinni od czasu do czasu zastrzelić.
                  • Gość: mafiu Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:14
                    Tak, i koniecznie niech strzelają do "porządnych" obywateli, którzy rzucają
                    kiepy na ulice, i koniecznie do tych co spluwają na chodnik, i do pajaców,
                    którzy wyrzucają papierki z jadącego auta, no i oczywiście jeszcze do tych co
                    głośno klną na ulicy, i do tych co nie myją zębów bo widok ich buzi gorszy jest
                    od psiej kupy. Zrobi się wreszcie luźniej na ulicach.
                    • Gość: golden Amstafki wróciły ze spacerków........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:22
                      Trzepaki wolne i trzeba coś wypocic w necie -tylko mądrze bo pieski przeganiają
                      waszą inteligencję
                      • Gość: mafiu Re: Amstafki wróciły ze spacerków........... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:34
                        Gdybyś chodził czasami na spacerek, albo przewietrzył mózgownice trzepiąc
                        dywan to zrozumiałbyś o co chodzi w tych wypowiedziach. Uważaj bo jak będziesz
                        takie interpretacje zasadzał na j.polskim to twoja matura jest w niebezpieczeństwie.
                        • Gość: golden Re: Amstafki wróciły ze spacerków........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 00:07
                          Gość portalu: mafiu napisał(a):

> Gdybyś chodził czasami na spacerek, albo przewietrzył mózgownice trzepiąc
                          > dywan to zrozumiałbyś o co chodzi w tych wypowiedziach. Uważaj bo jak będziesz
                          > takie interpretacje zasadzał na j.polskim to twoja matura jest w niebezpieczeńs
                          > twie.

spoko

-------\\--//-----
                          -------(@@)-----
                          ---oOOo-(_)-oOOo--
                  • Gość: bolo Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.gdynia.mm.pl 02.02.05, 06:43
                    A jak gdzies policja dojrzy jakiegos menela lejacego w krzakach lub po murach,
                    to niech go tez zastrzeli!!!!
                  • Gość: Monciak Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: 212.106.172.* 02.02.05, 14:40
                    taaaaaaaak...zabijać załatwiające się psy i FACETÓW, którzy nie raz i nie dwa
                    leją w bramach....i proponuję wyszystkie "psy kanapowe"w kagańce a koty tylko w
                    worku...stuknijcie się w głowę z pięć razy
                    • Gość: mysl Re: BRAWO POLICJA, zabijajcie również srające psy IP: *.toya.net.pl 03.02.05, 01:48
                      To glupoli rzucajacych smieci i srajacych gdzie popadnie, trzeba zastrzelic!!
                      Oni to robia wbrew naturze!!!
                • Gość: jaa Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:01
                  pies jest jak dziecko które się ma (na dobre i złe ) i odpowiada sie za nie go .
                  sam mam wilka który sie troche żuca na ludzi ale chodzi w na smyczy i w
                  kolczatce więc jak ktoś nie chce być dziabnięty to wystarczy żeby nie podchodził
                  jak sie z nim odsuwam i przytrzymuję go . a co do poliji i ciebie baranie to
                  strzelić możma w takim razie do jakigos policjanta ktury jest na tyle gupi lub
                  tgw.szeryw że nie może 2min poczekać az sie psa przywiąże gdzies do dzewa i z
                  nimi pogada (jesli to miożlwe). zastrzelić tych polcjantów piss też bywa
                  członkin rodziny.
                  • Gość: agillka Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 13:32
                    współczuję ludziom,którzy muszą w mieście mieszkać w jednym pomieszczeniu ze
                    zwierzętami i jeszcze mówią,że to ich członek rodziny,moze jeszcze w nocy
                    bzykniesz czasem swoją suczkę bo nie masz żony ani dziewczyny????
                    • mrvpower Re: I BARDZO DOBRZE 03.02.05, 22:02
                      sam pewnie byś chciał zoofilu!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • losiu4 Re: I BARDZO DOBRZE 01.02.05, 14:23
                    Gość portalu: jaa napisał(a):

> pies jest jak dziecko które się ma (na dobre i złe ) i odpowiada sie za niego

dobrze prawisz.

> sam mam wilka który sie troche żuca na ludzi ale chodzi w na smyczy i w
                    > kolczatce więc jak ktoś nie chce być dziabnięty to wystarczy żeby nie
                    > podchodził jak sie z nim odsuwam i przytrzymuję go.

a w imię czego każdy, który nie chce być dziabnięty ma ustepować Jaśnie
                    Wielmożnemu Właścicielowi oraz Wilkowi Który Się Trochę Rzuca. Kaganiec ma być
                    i już.

> tgw.szeryw że nie może 2min poczekać az sie psa przywiąże gdzies do dzewa i z
                    > nimi pogada (jesli to miożlwe).

nie mam zamiaru czekać 2 minuty i zastanawiać sie, czy piesek wyrwie sie
                    właścicielowi, czy też zostanie obłaskawiony. Na ulicy mam się czuć
                    bezpiecznie. Poza tym nie o ten przypadek w artylule chodzi.

Pozdrawiam

Losiu
                  • Gość: piprztycki Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.u.mcnet.pl 02.02.05, 10:51
                    Zgadzam sie ale tylko częsciowo. Sam mam psa dużego i agresywnego jest tak
                    silny, że nie wyprowadzam go na spacer za duże ryzyko tylko biega na ogródku.
                    historii z policjantami nie znamy z obiektywnej strony ale jeśli jest prawdą,
                    że pijany koleś szczuł swoim psem ludzi to należy tego psa zastrzelić a
                    szczującemu odstrzelić jaja.
                  • Gość: asista Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.05, 13:22
                    Jesli ktos twierdzi ze temu psu sie nalezalo jest popie..ny !!!
                    • Gość: darek Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.home1.cgocable.net 02.02.05, 15:52
                      Tak jest - i bardzo dobrze. Wlasciciel psa jesli nie przestrzega obowiazujacego
                      prawa, ze w miejscu publicznym pies z kagancem i na smyczy, niech ma pretensje
                      do siebie, ze zastrzeli mu sie psa. Ja za tym. Nienawidze, jak podbiega do mnie
                      takie bydle i obwachuje albo probuje sie "bratac" - ja nie mam ochoty i mam do
                      tego prawo! - a co dopiero, jak leci z piana na pysku i ze szczekaniem, a
                      wlasciciel nie umie sobie z nim poradzic. Zdarzylo mi sie kilka takich historii,
                      dziekuje, zadna przyjemnosc. Gdybym posiadal spluwe, zastrzelilbym bez wachania.
                      I nie obchodza mnie glupi wlasciciele, ktorzy tak mocno kochaja zwierzatka,
                      niech je kochaja w swoim domu i zagrodzie. Pojac nie moge tych zapienionych
                      postow w obronie zwierzatek ukochanych - ciekawe, co by taki jeden z drugim
                      powiedzial, jakby podobne zwierzatko skoczylo mu do gardla.
                • Gość: ORMO ORMO IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:50
                  POLICJA ZAWSZE RACJĘ MA!

a jeśli ktoś uważa inaczej to wpier....ol!
                • Gość: Michał Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:20
                  Fil, masz rację. Nareszcie Policja broni nasi siebie.Dziekuję Policji.
                • Gość: Fa Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.chello.pl 01.02.05, 21:58

BRAWO POLICJA !!!!!

Ktoś nareszcie w tym kraju robi porzadek, DZIEKUJEMY.
                  • Gość: Tomasz Nikt Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 14:13
                    W pełni popieram akcję policji. Nareszcie może zostanie ukrócona głupota i
                    beznyślność właścicieli dużycg psów, Bo jak na razie to oni nas terroryzują,
                    sic!!!
                  • Gość: marek GRATULUJEMY POLICJI- ZWALCZAĆ PSIARZY i ICH KUNDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:17
                    Chamstwo psiarzy jest niebywałe
                    - brak
                    kagańców, luźne smycze, niesprzatanie
                    po srającyh pieskach.

Ktoś w tym kraju musi się za to chamstwo
                    w końcu wziąść.

Miejsce psów i psiarzy jest na wsi - nie
                    w miastach i blokach.

Wszyscy normalni, niezkłócajacy spokoju
                    sąsiadów ludzie powinni bojkotować
                    psiarzy !!!!

• Gość: gosc Re: I BARDZO DOBRZE IP: 212.160.138.* 02.02.05, 08:47
                  nalezalo zabic pana adama s.
                  psa mozna bylo jeszcze na ludzi wychowac.
            • Gość: andrzej Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.ia.amu.edu.pl 01.02.05, 10:09
              Bardzo dobrze zrobili. Przecież psy powinny być prowadzone w kagańcu w
              miejscach publicznych. A co, jeszcze mieli cierpliwie czekać i sprawdzać na
              sobie czy piesek ich zagryzie?
              Osoba prowadząca psy w tym przypadku winna być ukarana mandatem.! I już.
              • Gość: Leszek Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.bsb.com.pl 01.02.05, 10:35
                Do przekraczających maksymalną prędkość kierowców również należy strzelać. Są
                również bardzo grożni. Na pewno powodują więcej ofiar śmiertelnych niż psy!.
                Sądzę, że istnieją inne sposoby egzekwowania prawa (czyli kagańca) w tego typu
                sytuacjach np. zamknięcie psa i obciążenie kosztami "hotelu" właściciela lub
                mandat za brak kagańca.

PS Swego czasu straż miejska uznała mojego buldoga francuskiego (ok. 12 kg) za
                bardzo groźnego psa - pies ich nawet nie zauważył , a oni raczej są
                przewrażliwieni
                • Gość: bebe Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 01.02.05, 12:44
                  Nie tylko oni. Wszystko zwala sie na psy, poniewaz ludzie generalnie oceniaja
                  zachowanie zwierzaka ze swojego antropocentrycznego punktu widzenia - blad z
                  zalozenia.Powinno sie juz w przedszkolu uczyc dzieciaki odpowiedniego podejscia
                  i odpowiedniego zachowania wobec zwierzat.
                • losiu4 Re: I BARDZO DOBRZE 01.02.05, 14:27
                  Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Do przekraczających maksymalną prędkość kierowców również należy strzelać.

i do niektórych można strzelać (oczywiście są warunki dodatkowe). Tak samo jak
                  można strzelac do psa pod pewnymi warunkami. Jesli prawdą jest to, co policja i
                  niektóre gazety podają, jak dla mnie zostały spełnione warunki do odstrzału.

Pozdrawiam

Losiu
                  • Gość: pb Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:23
                    policja do odstrzalu
                    • Gość: O2 Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:31
                      Gość portalu: pb napisał(a):

> policja do odstrzalu

dlaczego nie użyjesz sloganu "psy"
                      czyli psy do odstrzału
              • Gość: janek Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 11:15
                Wieczorem nie można przejść nad Jeziorkiem Gocławskim w Warszawie.
                Dziesiątki psów niezwykle agresywnych bez smyczy , bez kagańca. To jeden wielki
                horror z tymi psami i przestrzeganiem przepisów. Do Śmietnika nie można dojść,
                bo młodzi ludzie z psami terroryzują mieszkańców. Kiedy Duży pies z wielkim
                ujadaniem dobiegał do mnie, jeszcze smarkateria się śmiała, ledwo schowałem się
                w wiatrołapie.
                Policja, straż miejska nie reagują z urzędu. Kiedy do nich się dodzwoni to
                najczęściej właciciel po zobaczeniu funkcjonariuszy zakłada smycz i koniec
                rozmowy.
                Bardzo dobrze zrobili policjanci. Co mieli czekać na to czy zostaną zagryzieni
                czy nie?.
                • Gość: miop Re: odezwala sie ubecka dzicz obroncow milicji IP: *.broker.com.pl 01.02.05, 11:54
                  za sama tresc takich zeznan
                  na miejscu sadu
                  z miejsca skazlbym policjantow
                  na trzy lata za skladanie falszywych zeznan
                  a komendanta za poplecznictwo i falszowanie dokumentow urzedowych
                  • icka Re: odezwala sie ubecka dzicz obroncow milicji 01.02.05, 14:26
                    Gość portalu: miop napisał(a):

> za sama tresc takich zeznan
                    > na miejscu sadu
                    > z miejsca skazlbym policjantow
                    > na trzy lata za skladanie falszywych zeznan
                    > a komendanta za poplecznictwo i falszowanie dokumentow urzedowych

AMEN!
                    • Gość: obronca Re: odezwala sie ubecka dzicz obroncow milicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:19
                      icka i ten pierwszy miop zycze spotkania z pitbullem. W poznaniu taki zagryzl
                      benenskiego psa pasterskiego, a w Kaliszu kobieta musiala takiego zarznac,
                      dobrze ze miala czym. Psa trzeba umiec wychowac, a nie zrobi tego 20 letnie
                      pijane b...
                      • icka Re: odezwala sie ubecka dzicz obroncow milicji 01.02.05, 15:31
                        Gość portalu: obronca napisał(a):

> icka i ten pierwszy miop zycze spotkania z pitbullem. W poznaniu taki zagryzl
                        > benenskiego psa pasterskiego, a w Kaliszu kobieta musiala takiego zarznac,
                        > dobrze ze miala czym. Psa trzeba umiec wychowac, a nie zrobi tego 20 letnie
                        > pijane b...
                        Wyobraź sobie że miałam spotkanie z wieloma dużymi,groźnymi psami-prowadzę
                        schronisko,które wyposażone jest przez broń do chwilowego usypiania agresywnych
                        psów(POLECAM POLICJI!!!).Nie raz jednak trzeba było mi stanąć z takim psem oko
                        w oko zanim kupiono strzelbę.I wiesz co...bardziej boję się przejść ulicą
                        wieczorami mijając bandy pijanych wyrostków.Niestety w ręce takich idiotów
                        trafiają też psy.I ja już wiem jak to się skończy...źle- DLA PSA!!!
                        • losiu4 Re: odezwala sie ubecka dzicz obroncow milicji 01.02.05, 16:59
                          icka napisała:

> Wyobraź sobie że miałam spotkanie z wieloma dużymi,groźnymi psami-prowadzę
                          > schronisko,które wyposażone jest przez broń do chwilowego usypiania
                          > agresywnych psów(POLECAM POLICJI!!!).

w radiowozie nie ma na tyle miejsca, by na wszystkie możliwe sytuacje miec
                          odpowiednią broń (nie wspomnę o czasie potrzebnym do odszukania tejże). Policja
                          ma być skuteczna i działać odpowiednio do skali zagrozenia. Jesli zdrowiu czy
                          życiu ich lub postronnych ludzi grozi niebezpieczeństwo, to jesli nie ma innej
                          możliwości, zwierzę nalezy odstrzelić. I tyle.

Pozdrawiam

Losiu
                          • Gość: Adam Do Losiu 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:58
                            No tak,a nasi biedni stróże prawa i tak pewnie by się nie połapali.Jak nie są w
                            stanie odróżnić ostrej amunicji od gumowej,to nie można od nich zbyt wiele
                            wymagać...
                            • losiu4 Re: Do Losiu 4 02.02.05, 07:19
                              wiem do czego pijesz, ale wybacz, to porównanie jest nietrafione. Nb. w sprawie
                              do której nawiązujesz byłem przeciw policji.

Pozdrawiam

Losiu
                        • Gość: ichemek Re: odezwala sie ubecka dzicz obroncow milicji IP: *.pttox.lodz.pl 02.02.05, 07:53
                          icka zdaje się proponować bardzo słuszne rozwiązanie, tyle tylko że skoro jest
                          tyle hałasu o jednego zastrzelonego psa to co by było gdyby własciciela też
                          odstrzelili? Niestety icka to rozwiązanie narazie nie przejdzie i trzeba się
                          cieszyć że chociaż psa odstrzelili (może się mylę ale wydaje mi się że ten pies
                          i tak już miał tak porąbaną psyche że jakiś bardziej skuteczny atak na człowiek
                          był tylko kwestią czasu)
                          Poza tym icka, skoro prowadzisz schronisko to znaczy że masz do tego jakieś
                          przygotowanie zawodowe i jakieś predyspozycje, pewnie lubisz psy. Proszę więc
                          nie przykładaj swojej miary do wszystkich bo nie każdy lubi jak 50-kilowe bydle
                          z wielkim oślinionym pykiem pełnym zębów pędzi w jego stronę, a policja jest od
                          tego żeby każdy czuł się bezpiecznie na ulicy

• Gość: pb Re: odezwala sie ubecka dzicz obroncow milicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:28
                        to nie pies byl winny, kaczy lbie, tylko wlasciciel. Jesli nie pojmujesz
                        roznicy to proponuje dudziestolatkom aby wzieli cie na smycz i poszli z toba na
                        policje.
                  • Gość: Krzych Wawa Re: odezwala sie ubecka dzicz obroncow milicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:50
                    A ciebie do psychiatryka na dożywocie.
                    • icka Re: odezwala sie ubecka dzicz obroncow milicji 01.02.05, 14:58
                      Gość portalu: Krzych Wawa napisał(a):

> A ciebie do psychiatryka na dożywocie
                      Ok,ale nie w pokoju obok ciebie!!!
                  • Gość: wanda43 Re: odezwala sie ubecka dzicz obroncow milicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:31
                    nareszcie madry komentarz.Brawo
                • Gość: tola Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 12:04
                  Wow, normalnie gdybym nie mieszkała na Gocławiu to bym uwierzyła. Ma Pan na myśli to jeziorko nad
                  ktorym biegają od czasu do czasu trzy kundelki na krzyż? trzeba mieć niezłą fobię, żeby takie historie
                  opowiadać...
                • Gość: ORMO Re: I BARDZO DOBRZE IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:54
                  NO W WARSZAWIE TO NAGMINNA , GDZIE NIE SPOJRZEĆ TAM PSY, NIEKTÓRE NAWET JUŻ
                  FRUWAĆ POTRAFIĄ.
            • Gość: ChWDP uważaj bo jeszcze Ciebie zastrzelą IP: *.sap.com / 217.8.176.* 01.02.05, 10:12
              jak poczują się zagrożeni, a potem wymyślą bajeczkę.
              • Gość: fv omijaj policję z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:26
                Na to nic nie poradzisz. Dlatego omijaj zawsze policję z daleka! Lepiej żeby
                mogli strzelać do bandytów i normalnych ludzi niż nie mogli strzelać wogóle.
                • Gość: Andrzej Re: omijaj policję z daleka IP: *.ny325.east.verizon.net 01.02.05, 23:39
                  Gość portalu: fv napisał(a):
                  Lepiej żeby
                  > mogli strzelać do bandytów i normalnych ludzi niż nie mogli strzelać wogóle.

_______________________________ _______________________________ _____________________

Lepiej wogole niz do normalnych ludzi.
            • Gość: xe Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 11:56
              Nie ma w Polsce przepisu, który mówi że pies powinien chodzić w kagańcu!
              Na chwilę obecną najważniejszymi regulacjami, które dotyczą każdego właściciela psa jest Kodeks
              Wykroczeń i wynikające z zapisów w art. 77 KW precyzyjne przepisy prawa miejscowego.

Kodeks Wykroczeń [jakże chętnie i często błędnie cytowany przez policjantów lub Straż Miejską] w art.
              77 mówi jedynie, że każdy właściciel lub osoba sprawująca nadzór nad psem ma obowiązek zachować
              zwykłe lub nakazane środki ostrożności. Dodatkowo, na podstawie pkt. 4 tegoż artykułu, każde miasto
              i każda miejscowość może mieć swoje własne przepisy w tym zakresie.
              • losiu4 Re: I BARDZO DOBRZE 01.02.05, 14:31
                Gość portalu: xe napisał(a):

> Nie ma w Polsce przepisu, który mówi że pies powinien chodzić w kagańcu!

jeśli tak jest, to bardzo niedobrze. Jak już wprowadziłbym jakieś wyjątki, to
                np. dla psów do 10 kg. Bez względu na rasę czy jej brak

Pozdrawiam

Losiu
                • Gość: pb Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:35
                  mam pytanie - czy psa trzeba wazyc kazdego dnia? Czy jak prztyje 0,5 kg to
                  bedzie problem dla wlasciciela?
                  • losiu4 Re: I BARDZO DOBRZE 02.02.05, 07:23
                    widzisz, to kłopot jak z każdym przepisem. Np. czy myslisz ze człowiek mądrzeje
                    jakoś drastycznie z momentem osiągnięcia 18 lat? Po prostu czegoś trzeba się
                    trzymać i tyle. Stąd moja propozycja. Jeśli znajdziesz lepszą - rzuc hasłem.
                    Jeśli taki pomysł Ci sie nie podoba rzucę inny: każdy pies ma być w kagańcu. I
                    wątpliwosci znikną :)

Pozdrawiam

Losiu
                    • Gość: pb Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:27
                      oj Losiu, niedobry piesku,bo pancio zalozy kaganiec i skonczy sie pisanie.
                      • losiu4 Re: I BARDZO DOBRZE 02.02.05, 09:33

> oj Losiu, niedobry piesku,bo pancio zalozy kaganiec i skonczy sie pisanie.

już pisałem: na łosie kaganiec nie wystarczy ;)

Pozdrawiam

Losiu
              • alinka123 groźne rasy powinno się eliminować! 01.02.05, 23:54
                A ja myślałam, że psa trzeba prowadzać w kagańcu i na smyczy. Szkoda, że nie
                jest to zapisane i uregulowane prawnie. W Pradze Czeskiej widziałam, że ludzie
                prowadzają na smyczy i w kagańcu jamniki, pekińczyki i ratlerki. I nikt się nie
                wychyla i nie protestuje.
                Koło mnie, na Ochocie, mieszka kobieta, która wyprowadza na pas zieleni dwa
                psy: jamnika na smyczy i rottweilera luzem i bez kagańca. Jak widzę ją z tym
                rottweilerem to się najzwyczajniej w świecie boję.
                Poza tym policja powinna namierzyć przez internet hodowle psów z listy
                najgroźniejszych ras i dopilnować, by psy były kastrowane a suki sterylizowane.
                Nie chodzi o eutanazję wszystkich żyjących psów, tylko o to , żeby rasy te
                wyginęły w sposób naturalny.
                • Gość: mysl Re: groźne rasy powinno się eliminować! IP: *.toya.net.pl 03.02.05, 01:59
                  A moze tak 'skasowac' wszystkie psy powyzej 10 cm od ziemi? Zastanow sie troche
                  i poczytaj, jakie rasy sa wpisane na liste graznych ui czy napewno wszystkie
                  psy danej rasy sa grozne (i od czego to zalezy). WSZYSTKIE powinny byc na
                  smyczy lub pod pelna kontrola wlasciciela (trening),to sie zgodze.
            • Gość: bobsley Po pierwsze fred to taką ksywe ma mój fifol IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 01.02.05, 12:32
              a po drugie Milicjanty nie mogli ocenić sytuacji bo oni nie myślą.Pokierował
              nimi instynkt zwierzęcy.
            • Gość: kkk Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.05, 13:21
              Pani Anna jest bazstronnym swiadkiem, a policjanci strona w sprawie....
              • losiu4 Re: I BARDZO DOBRZE 01.02.05, 17:09
                widzisz, kłopot w tym, że posrednio sama potwierdziła zarzut o agresywności psa
                mówiac "pies nie był aż tak agresywny, by trzeba go było zabić". Czy ona jest
                jakimś ekspertem w tej dziedzinie? zreszta żadnemu ekspertowi bym nie ufał i
                gdybym zobaczył startujacego do mnie czy do innej osoby (np. dziecka) duzego
                psa bez kagańca bez dwóch zdań starałbym sie wyeliminować zagrozenie sięgajac
                po najostrzejsze dostepne mi środki.

Pozdrawiam

Losiu
              • Gość: ichemek Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.pttox.lodz.pl 02.02.05, 08:00
                Pani Anna jest bazstronnym swiadkiem

a skąd to smiałe załozenie?? Przypuszczalnie wszyscy lub prawie wszyscy z
                zabierających głos na tym forum sprawę jak i występujące w niej postacie znają
                tylko z artykułu(ów) ale bezstronnych jak na lekarstwo
            • Gość: ichemek Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:57
              mimo bezprzecznego obiektywizmu GW z artukułu dość jasno wynika że w kagańcu to
              powinien chodzić raczej właściciel i jego ziomale, a psy takie jak opisany w
              artykule nie powinny chodzić po ulicach wogóle
              • Gość: pb Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:37
                i polocje tez w kagance
                • Gość: O2 Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:07

> i polocje tez w kagance

pb ty masz raczej nocne polucje-no ale w kagańcu -pierwsze słyszę.
            • Gość: XXX Re: I BARDZO DOBRZE IP: 195.117.164.* 01.02.05, 16:32
              Fred , marszczysz sobie czasami ???
            • Gość: Bartekpawel Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:36
              W zeszłym roku też widać poczuli się zagrożeni, kiedy przestraszony chłopak
              uciekał przed nieoznakowanym radiowozem i z pewnością wtedy również strzelali w
              obronie własnej.
            • Gość: gość Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:53
              Nareszcie, ktoś prawidłowo zareagował, ale między nami.. żal mi psa, trzeba
              było odstrzelić łeb właścicielowi
            • Gość: mm Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:12
              jak oceniają sytuację nasi policjanci to dobrze wiemy kilka niewinnych osób już
              nie ma wśród żywych.Pastwić się nad słabszymi i bezbronnymi i udawać że nic nie
              widzą jak są potrzebni
            • Gość: Zora Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:18
              Niedlugo ocenia sytuacje, ze przechodzien na ulicy jest zagrozeniem i tez beda
              strzelac bez ostrzezenia. malo to bylo w ostatnich czasach wypadkow, ze policja
              uzyla pochopnie broni. Tu tez tak sie stalo!!!
              • Gość: Andi Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.adsl.highway.telekom.at 01.02.05, 20:48
                Policja postapila slusznie .
                • Gość: pb Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:40
                  szkoda,ze nie spotkali cie na ulicy na smyczy.
            • Gość: xxx Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:59
              a moze ciebie tez keidys zastrzela bo zle ocenia sytuacje ??
            • Gość: sir lukas Re: I BARDZO DOBRZE IP: 217.173.203.* 01.02.05, 22:54
              Popieram,jutro przeczytamy w gazecie ze policjant nie obronil obywatela rp przed
              napascia bandyty bo bal sie konsekwencj uzycia broni...paranoja...pozdrowienia
              dla pani wyroczni(moze maly angaz w kolejnym matrixie?)Ludzie policja jest po to
              by nas bronic!!!W zyciu nie uwieze ze 23letni dres z pitbullem majac 2 promile
              alk we krwi jest ofiara napasci policji...
            • wicurpix Re: I BARDZO DOBRZE 02.02.05, 07:45
              Calkowicie sie zgadzam. Pies ma chodzic w kagancu i na smyczy skoro 'mieszka'w miescie. Nawet jesli nie bedzie agresywny nadal istnieje mozliwosc, ze pobrudzi lub uszkodzi nam ubranie. Nastapi zwykle: przepraszam i koniec sprawy? A co z tym sraniem po chodnikach za przeproszeniem? Albo komus przed oknami? Ja nie widze zbyt wielkiej roznicy miedzy psia a ludzka kupa, wyglada tak samo nieestetycznie.
            • Gość: Gatmar Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 07:49
              To pewnie jakiś ekspert z dziedziny kynologii.
              W Polsce są sami eksperci.
              Medycyna, prawo, polityka, ...
              Pestka!
              A czy za tego psa był opłacany podatek?
            • Gość: Mati Pani Anna jest specjalistą :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:21
              Pani Anna jest specjalistą i jakże słusznie zauważa, że mając pałkę i ciężkie
              buty policjant może obezwładnić najbardziej niebezpieczną odmianę psa (w
              czasie, gdy drugi pałką i ciężkimi butami obezwładnia właściciela). Obrońcy
              Zwierząt też mówią mądrze, że starczyłby strzał ostrzegawczy. Jak wiadomo pies
              słysząc strzał w powietrze staje w miejscu, natomiast słysząc strzały w swoim
              kierunku zatrzymuje się dopiero po trzecim, jak już nie żyje.

Dla pewności wyjaśniam - to była ironia. Kocham psy, ale to nie ma tu nic do
              rzeczy.
          • freebaby Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję 01.02.05, 12:21
            wiadomo jak sa wyszkoleni nasi policjanci ... a gdyby rykoszetem dostal ktos
            .... Ty, Twoje dziecko ?? ....
            • Gość: KrzychWawa Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:52
              Freebaby a skąd u ciebie taka wiedza.JEsteś komadosem?Ale sądząc po nicku chyba
              sklep warzywny.
              • freebaby Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję 02.02.05, 00:35
                moja logika - wskazowka, jezeli ustwaisz sie za tarcza na strzelnicy to jakie
                prawdopodobienstwo, ze kula dostaniesz ?- twoja logika ze sklepem warzywnym mnie
                przerosla.

pozdrawiam,a na mysl mi tylko cwikla z chrzanem przychodza ;)
            • losiu4 Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję 01.02.05, 17:11
              nikt nie dostał, a zagrozenie dla zdrowia i życia obywateli zostało
              wyeliminowane. Czyli z wyszkoleniem strzeleckim nie jest tak tragicznie.

Pozdrawiam

Losiu
              • Gość: pb Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:42
                losiu~! siad, bo teraz pancio zalozy smycz i bedzie spacer.
                • losiu4 Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję 02.02.05, 07:27
                  hihihi :) na łosie smyczy sie nie zakłada, bo to nieskuteczne ;)

Pozdrawiam

Losiu
                  • Gość: pb Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:32
                    a nie chcesz na spcer? Nie to nie.
                    • losiu4 Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję 03.02.05, 08:01
                      łosie mają to do siebie, ze idą sobie gdzie chcą i kiedy chcą :)

Pozdrawiam

Losiu
          • Gość: Evelina Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.02.05, 12:39
            Taaaaaaaa generalnie rzecz biorac policjanci zatrzelili psa bo........... im
            sie wlasciciel nie podobal. Bardzo to chwalebny i wymagajacy niepospolitej
            odwagi uczynek. Brawo dla dzielnych policjantow i wszystkich zakompleksionych
            na tym forum, ktorzy niniejszy czyn uwazaja za obrone wlasna. Zenada.
          • Gość: bandyta Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję IP: *.netpark.pl / 83.16.127.* 01.02.05, 14:04
            A ja bym sie cieszyla jakby zastrzelili tego mlodego pijaczka. Jednego mniej.
            Pies nie mial wyboru... jesli byl wychowywany przez bandyte- to jak mial kochac
            ludzi???
          • Gość: kasia Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję IP: 62.233.144.* 01.02.05, 14:27
            no właśnie, bardzo mądre słowa!
          • Gość: PB Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:08
            policje na smycz a pozniej do niejstrzelac
          • Gość: fox Re: Znowu gazetka broni bandyty a atakuje policję IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 02.02.05, 13:27
            Ale skąd masz pewność,że te ataki są bezpodstawne.
            Opisane są dwie skrajne wersje.
            Ja jestem w stanie uwierzyć w wersje świadków.
            Policja niestety często i jak niosą doniesienia coraz częściej przekracza swoje
            kompetencje.
            Raz pobiją śmiertelnie nastolatka, innym razen odstrzela psa.
            Ale czy słusznie???
        • Gość: mat A PIES JAK PIES - ZACZĄŁ CIĄGNĄĆ SMYCZ W KIERUNKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:51
          JEDNEGO Z NICH. Mistrzostwo! Tekst roku! Rozwaliło mnie na cały dzień! Po
          prostu hit!!!!
        • Gość: mat BRAWO POLICJA! TAK TRZYMAĆ!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:01
      • uasiczka Re: Psychol.. rany Julek.. 01.02.05, 10:01
        Gość portalu: Bajdurek napisał(a):

> Psychozy jakies? Chyba w latach pacholecych w tajemnicy przed rodzicami
        > ogladales po nocach horrory o likantropach :>. Snia Ci sie wilki? Boisz sie
        >
        > psow? TY masz problem

niekoniecznie psychoza - ja się boję psów i nie obchodzi mnie to czy wg
        własciciela pies jest niegroźny - pies to pies - na smyczy i w kagańcu

chyba człowiek ma większe prawa - między innymi do poczucia bezpieczeństwa
      • Gość: . Zero wyobrazni IP: *.chello.pl 01.02.05, 10:13
        Jak Ci pies pogryzie dziecko to sam zaczniesz organizowac polowania.
        • Gość: Ally Re: Zero wyobrazni IP: *.238.67.106.adsl.inetia.pl 01.02.05, 20:24
          Najpierw naucz gó..arza, że się nie drażni psa.
          Potem miej pretensje do właściciela. Połowa wypadków z pogryzieniami miała
          miejsce dlatego, że góniarz wlazł tam, gdzie nie powinien, np. szedł na skróty
          przez ogrodzony dwumetrowym płotem plac.
          • Gość: . Re: Zero wyobrazni IP: *.chello.pl 02.02.05, 02:05
            Wyjasnij to dziecku kilkunastomiesiecznemu (dla takiego dwa metry siatki to
            zero stresu przeciez). Nie mowimy tu o czyims prywatnym terenie ale o parku.
            Przypadkow niesprowokowanego pogryzienia tez pare widzialem na wlasne oczy,
            wiec mi nie wyjezdzaj ze statystyka wyssana z palca.
            A do wlascicieli pretensje mam i tak - ilu znasz takich, ktorzy zachowuja
            wszystkie normy, czyli kaganiec, smycz i szufelka na spacerze (niektorzy
            twierdza, ze zamiast szufelki lista powinna obejmowac pieluche) ? Osobiscie nie
            znam zadnego takiego, za to po 3 dniach nowy piasek w pobliskiej piaskownicy
            smierdzi jak kocia kuweta, ze nie wspomne ze przejscie srodkiem chodnika tez
            bywa nieprzyjemne (takie same sytuacje widzialem na zamknietych osiedlach,
            gdzie winowajca jest wszystkim znany i op.. przy kazdej okazji, bez efektu
            zreszta - wiec nie sugeruj mi, ze wiekszosc wlascicieli psow mysli co robi, bo
            tak nie jest). Z innej bajki - ile razy pies ci wyskoczyl przed samochod ? Mi
            sie to zdarza najmarniej raz w roku. Teraz przemnoz to przez liczbe samochodow,
            przyjmij ze w jednym przypadku na tysiac taka akcja moze sie skonczyc np. na
            drzewie - i teraz mozesz sobie szacowac statystyki.
            • Gość: mysl Re: Zero wyobrazni IP: *.toya.net.pl 03.02.05, 02:05
              Jak nie potrafisz dopilnowac klikunastomiesiecznego dziecka, aby nie
              przechodzilo przez plot (podchodzilo do obcego psa), to ciekawe, jak
              dopilnujesz, zeby nie wlazlo pod samochod? Co to bedzie, wina samochodu?

Mam psa i wiele razy musialam tlumaczyc tepym ludziom, ze nie zycze sobie, aby
              lecieli do mnie z dziecmi i wolali "Oj, patrz jaki ladny piesek". Moze by tak
              uczyc, ze do obcego sie nie leci z krzykiem i glaskaniem!! Troche wyobrazni!!!
              • losiu4 Re: Zero wyobrazni 03.02.05, 08:04
                duza częśc pogryzień to niestety ataki nieupilnowanych przez właścicieli psów
                na idącego/biegnącego/jadącego na rowerze człowieka.

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: xXx BRAWO POLICJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:13
      • Gość: bej Re: Psychol.. rany Julek.. IP: *.chello.pl 01.02.05, 12:18
        "BAJDUREK" PROBLEM TO MASZ TY ! i TO PROBLEM UMYSŁOWY. Przeczytaj sobie sobotnią
        "GW" jak psy rozszarpały kobietę koło Legionowa. ONA WIDAĆ NIE BAŁA SIĘ PSÓW,
        tak jak ty byś chciał. Dlatego po 2 godz. ZMARŁA W SZPITALU. Współczuję
        rodzinie. A jakiś raczej "GŁUPOLEK" a nie "bajdurek" wymyśla policjantom, że
        zastrzelili psa bez kagańca. A na co mieli czekać ? aż kogoś zagryzie. Teraz
        powinien stanąć przed sądem ten zapijaczony jego własciciel i odpowiadać za
        stworzenie sytuacji zagrożenia życia LUDZI. Takich mądrali pełno chodzi po
        parkach i osiedlach z dużymi psami BEZ SMYCZY I BEZ KAGAŃCA. Zagraża to zdrowiu
        i życiu dzieci i dorosłych. Należy KARAĆ PRZYKŁADNIE takich WŁAŚCICIELI PSÓW.
        Policjantom WYRAŻAM UZNANIE. Szkoda psa - ale wina leży po stronie właściciela.
        • Gość: piesek Re: Psychol.. rany Julek.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:45
          bo to zla kobieta byla
      • kropkai Re: Psychol.. rany Julek.. 01.02.05, 12:30
        nie mam ochoty być obszczekiwany przez biegające luzem watachy psów, włazić w
        psie gówna i wysłuchiwac paniuś " on panu nic nie zrobi!" Płacę w tym kraju
        podatki m.in. po to żeby miec spokój w bloku a nie wycie psów. W windzie, w
        której jadę do swojego mieszkania, muszę stawac na baczność, bo jakas baba
        wchodzi z jazgocącym kundlem, który na dodatek obwąchuje mnie i warczy. Uwagi
        nie zwrócisz bo argumenty ciągle te same. Nigdzie na świecie właściciele psów
        nie lekceważą innych. Polska to skansen w Europie, również pod tym względem.
        • Gość: daga Re: Psychol.. rany Julek.. IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:07
          Tak się składa, że my za psy teżpłacimy podatek i to od luxusu, więc nie
          bredź!!!
          • Gość: jan Re: Psychol.. rany Julek.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:09
            myslisz, że jak zapłacisz pare groszy to gó.. twojego skarbusia samo zniknie?
        • Gość: szanuj zielen Re: Psychol.. rany Julek.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:40
          jak nie chcesz wchodzi w psie g... to nie laz po trawniku!
          • losiu4 Re: Psychol.. rany Julek.. 01.02.05, 14:36
            Gość portalu: szanuj zielen napisał(a):

> jak nie chcesz wchodzi w psie g... to nie laz po trawniku!

kłopot w tym, że pełno tego również na chodnikach

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: Anjew kropkai - bohater Dnia Swira ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:24
          Buahahaha, jak Cie czytam, to od razu mi sie humor Koterskiego przypomina...
          Jak to jest, ze na mnie jakos zadne psy nie szczekaja, nie warcza, w klatce
          zaden pies nie wyje, choc czasem w gowno wdepne, ale tylko jak ide na
          skroty... :-))
          Eeech, wiecznie marudzace, niecierpiace innych, zwlaszcza sasiadow, zalosne
          Polaczki. Masz racje Adasiu Miauczynski, to jest skansen, a Ty jestes jego
          czescia...
          • losiu4 Re: kropkai - bohater Dnia Swira ?? 03.02.05, 08:10
            Gość portalu: Anjew napisał(a):

> Buahahaha, jak Cie czytam, to od razu mi sie humor Koterskiego przypomina...
            > Jak to jest, ze na mnie jakos zadne psy nie szczekaja, nie warcza, w klatce
            > zaden pies nie wyje

jak to jest, ze pewna kobieta została zagryziona przez 2 psy... co do meritum:
            zobaczymy, czy bedziesz taka pewna swego, gdy spotkasz bandę szczyli
            szczujących na Ciebie swojego ulubionego pita. A to po wpisach sądzac spotykana
            czasem po osiedlach zabawa złotej naszej młodzieży.

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: K Re: Psychol.. rany Julek.. IP: 80.50.19.* 01.02.05, 19:49
          Tak a Ty jestes przykladem skamieliny !!
          Ja mam dosc dzieciakow dracych mi sie pod oknami, pijacych na mojej klatce,
          lejacych mi pod balkonem. Jestem za tym, zeby wyprowadzac je na smyczy i w
          kagancu !!
          W cywylizowanych krajach ludzie nie palaja taka nienawiscia do zwierzat, nie
          katuja ich, nie przywiazuja do drzew i nie wyrzucaja z okien, wiec raczej to
          swiadczy o naszym zacofaniu.
          A kazdy w domu ma prawo robic co chce i psa moze miec. Jezeli zakaz posiadania
          psow to i dzieci (brudza, smierdza, dra sie, koszmar),

Dodam, ze jestem za ograniczeniem rozmnazania psow agresywnych i chcialabym
          zeby spoleczenstwo wykazywalo wieksza wiedze z zakresu obchodzenia sie z psem,
          ale takich ludzi jak Ty, nienawidzacych zwierzat nie jestem w stanie zrozumiec.
          • Gość: Ally Re: Psychol.. rany Julek.. IP: *.238.67.106.adsl.inetia.pl 01.02.05, 20:15
            Wreszcie jakiś rozsądny tekst - ktoś nie lubi psów, ja nie lubie dzieci. Sama
            mam psa, mieszaniec wilka z kaukazem. Jest wielki ale doskonale wytresowany,
            m.in. do obrony. Na spacer wychodzi w kagańcu i na smyczy a dwa razy w tygodniu
            jadę z nim na spacer do lasu, bo taki pies musi się wyszaleć a nie chcę, żeby
            mi go ktoś w parku zastrzelił. A co do tych biednych, pogryzionych przez dzieci
            psy - to część z nich została spowodowana przez same gó..arze - po co włazić
            na ogrodzony teren? Po co drażnić obcego psa? Obrazek z życia - czekam na
            znjoma z moim psem, podchodzi do mnie 10-letni gó..arz i wkłada psu palec do
            oka. Ten zaczyna się szrpać a matka bachora opuier*mnie że mam agresywnego psa.

• Gość: pb Re: Psychol.. rany Julek.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:51
            agresywnych i bezstresowych bachorow tez trzeba sie pozbywac. Wszystkie na
            smych i pod komisariat.
      • Gość: Łysy [...] IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 16:58
      • Gość: Imre Re: Psychol.. rany Julek.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 08:57
        Nie masz racji, nie boimy sie psów tylko ich głupich właścicieli - podobno
        kochających je - to oni są zagrożeniem dla nas a pies jest tylko narzędziem w
        ich ręku. Pies w swoim naturalnym srodowisku był zwierzęciem walczącym o byt o
        przetrwanie, o swój rewir, atakował intruza, walczył z nim. A czy miasto, bloki,
        malutkie mieszkania są jego naturalnym srodowiskie, każde nawet najpokorniejsze
        zwierze zgłupieje w nim. A jak sie ma za towarzysza podobno opiekuna,
        sfrustrowanego osobnika, zdewociałą babcię to co z tego wyniknie? tylko agresja.
        Im słabszy charakter ludzki, tym bardziej agresywny pies w jego towarzystwie. TO
        LUDZIE WŁAŚCICIELE PSÓW SĄ ZAGROŻENIEM!!!!!!
      • Gość: krzychu Re: Psychol.. rany Julek.. IP: *.uwgda.gov.pl 02.02.05, 09:04
        on ma rację,a ty się naucz poprawnie pisać pajacu
      • aglu Re: Psychol.. rany Julek.. 02.02.05, 12:12
        Codziennie rano gdy wychodzę do pracy czekam aż najpierw przejdzie dalej jeden
        taki rotvailer ciągnący na smyczy 10-cio letniego chłopca. Oczywiście pies jest
        bez kagańca, gdy się zatrzymuje to dzieciak pogania go kopem (więc chyba jest
        łagodny), ale ja mimo wszystko nie ryzykuje spotkania z tą parą. Kiedyś pewnie
        skończy się to nieszczęściem bo jest to też pora gdy dzieci idą do szkoły.
      • Gość: heh On żartował :) Ps. zabili swojego PSA IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.02.05, 14:29
        zabili psa, i poszli do swojej suki.

Normalna zazdrość :)

pzdr ;)
        a-tapety.xx.pl

• Gość: dgdg [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 01:54
    • czajek76 Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm 01.02.05, 02:28
      Aha, jasne :)
      Mlody, sympatyczny chlopiec maszerowal sobie ze swoim czworonoznym przyjacielem
      po parkowej alejce, a ci wstretni policjanci bez ostrzezenia i bez powodu
      zastrzelili biedna psine.

Juz widze jak nawalony koles z amstafo/pitbulem jest niegrozny. A piesek pewnie
      wyrywal sie zeby polizac panow policjantow, co?
      • Gość: WYBORCZA DNO A TAK TO OPISUJE INNA PRASA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:59
        Agresywny pies dostał trzy kule

Pijany właściciel groźnego psa pobił przechodnia. Później szczuł czworonogiem
        policjantów. Funkcjonariusze musieli zabić zwierzę.

Pijany właściciel mieszańca pitbula i amstafa szedł w nocy z niedzieli na
        poniedziałek ul. Saską. Klął i zaczepiał niemal wszystkich przechodniów. Nie
        reagowali, bo pies wyglądał na groźnego i miał zdjęty kaganiec. Dopiero starszy
        mężczyzna zwrócił awanturnikowi uwagę.

- Rozjuszony pijak zaczął go kopać i bić - opowiadają świadkowie zajścia.
        Dopiero wtedy przechodnie zadzwonili na pogotowie i po policję. Karetka
        zawiozła pobitego do szpitala. Policjanci ruszyli zaś w pościg za agresywnym
        mężczyzną.

Zauważyli go przy rondzie Wiatraczna. Właśnie szczuł psem kolejnego
        przechodnia. Przerażony mieszkaniec Pragi nie był jeszcze pogryziony tylko
        dlatego, że opędzał się od groźnego psa kijem. Kiedy właściciel pitbula
        usłyszał od policjantów, aby założył kaganiec swojemu zwierzęciu, stał się
        bardzo agresywny.

- Poszczuł psem policjantów. Zwierzak usłyszał krótką komendę "bierz" -
        opowiada aspirant sztab. Alina Wądołkowska z komendy policji na Pradze
        Południe. - Był jeszcze na smyczy, ale właściciel ledwo go utrzymywał.

Jeden z funkcjonariuszy widząc, że za chwilę zostanie zaatakowany, schował się
        za drzwi radiowozu. W tym czasie jego kolega wyjął i załadował pistolet.
        Kilkakrotnie ostrzegł, że będzie zmuszony użyć broni. - Pijany mężczyzna nic
        sobie z tego nie robił. Krzyknął nawet "to sobie strzelaj" - opowiadają
        policjanci. - Zaraz potem spuścił zwierzę ze smyczy.

Pies popędził w stronę radiowozu. Policjant się nie zawahał. Rozległy się
        strzały. Agresywne zwierzę padło dopiero wtedy, gdy dosięgły go trzy kule.

- Właściciel zwierzęcia, 23-letni Adam S., został zatrzymany. Badanie wykazało,
        że miał około dwóch promili alkoholu we krwi - dodaje aspirant Wądołkowska.
        Mężczyzna odpowie przed sądem za pobicie przechodnia i czynną napaść na
        funkcjonariusza policji. Grozi mu za to nawet dziesięć lat więzienia.

• Gość: tuba Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 02:28
      nie chodzi o wyprowadzanie na smyczy i w kagańcu psów (choc o to tez troche) ale
      o tych śmierdzących dresów co chodzą z tymi biednymi amstafami - co ma zrobic
      przechodzeń poproszony przez takiego kolesia o telefon albo portfel albo
      cokolwiek innego?

wersja policji jest jak najbardziej prawdopodobna - i choć moze nawet jeśli sie
      nie rozegrała w tamtym miejscu mogła sie wydazyć w każdym innym miejscu
      • Gość: Bunia Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 07:30
        Jak możecie mieć do tego takie podejście?! Jaki interes miałby świadek zdarzenia, aby zeznawać nieprawdę? To prędzej policjanci byli podpici, dlatego nie przyszli do pracy następnego dnia - żeby nie dało się im tego udowodnić! Zastrzelili psa dla kaprysu:
        - bo rzadko używają broni więc chcą sobie postrzelać, wyżyć się...
        - oraz dlatego, że z bandziorami rady sobie nie dają, ale pies to "mniej groźny przeciwnik", na nim się mogą odegrać...
        Litości! Jak możecie być po stronie policjantów. Po tym wszystkim, co się wokół dzieje - po ich korupcji, samowoli i bezkarności? Za nimi zawsze ktoś stanie murem, a za "zwykłym" obywatelem nikt.
        • djbunio Zmień podejście.... 01.02.05, 08:03
          Procedura nie przychodzenia do pracy "dzień po.." jakimś zdarzeniu jest
          powszechna. aspekt psychologiczno-wypoczynkowy, ale nie znam się na tym więc
          nie drązę tematu. A Ty chyba bardzo policji nie lubisz? Zmień podejście, bo
          pośród tych skorumpowanych jest bardzo dużo tych dobrych. Do policji nikt nie
          idzie żeby zarabiać pieniądze. Ale ci dobrzy tracą w oczach przez tych złych i
          skorumpowanych oraz przez ludzi takich jak Ty. Zacznij sama reagować kiedy
          bandzior wyłudza komórkę od jakiegoś nastolatka, czy wyrywa babci torebkę.
          Powodzenia. Pozdrawiam.
          • Gość: miop Re: Do policji nikt nie idzie żeby zarabiać :-) IP: *.broker.com.pl 01.02.05, 11:59
            >Do policji nikt nie
            >idzie żeby zarabiać pieniądze.

hehehehe ida aby sobie postrzelac do wszystkiego
            co sie rusza
            pewni bezkarnosci
            :-P
            • Gość: . Hehehehe - bedziesz dobrą tarczą strzelniczą... IP: *.chello.pl 01.02.05, 12:25
              • Gość: tYGRYS WSZYSTKIE TYGRYSY JUŻ WYSTRZELALI? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:51
                KURDE, TO JUŻ NIE WYSTARCZY IM STRZELANIE DO TYGRYSÓW ?

• icka Re: WSZYSTKIE TYGRYSY JUŻ WYSTRZELALI? 01.02.05, 14:23
                  Gość portalu: tYGRYS napisał(a):

> KURDE, TO JUŻ NIE WYSTARCZY IM STRZELANIE DO TYGRYSÓW ?
                  >
                  Tiaaa...ładnych parę lat temu byłam świadkiem jak pomylili krysznowców (których
                  spałowali grających i śpiewających w parku)ze skinheadami!!! Łysy,to łysy!!!
        • Gość: Adam Legionowo - pamiętamy! IP: 213.134.136.* 01.02.05, 09:59
          Czy to nie w sobotę Gazeta pisała, że psy zagryzyły starszą kobietę w
          Legionowie? Czy to też były grzeczne pieski, które - jak stwierdził właściciel -
          dopiero się rozgrzewały?
          Nie dziwię się policjantom, że się schowali, bo wiedzieli, że z psem sobie
          poradzą, a zostaną zaszczuci przez ludzi (właścicieli psów)
        • Gość: krm Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:26
          Gość portalu: Bunia napisał(a):
          > Litości! Jak możecie być po stronie policjantów. Po tym wszystkim, co się wokół
          > dzieje - po ich korupcji, samowoli i bezkarności? Za nimi zawsze ktoś stanie m

a ty jak możesz być po stronie dresów, kto cię w ostateczności uratuje, albo pomoże,
          policjant czy dresiarz,
          wydaje mi się że ten pierwszy,

jeśli myslisz inaczej to coś z twoją głową jest nie tak, aż wstyd mi za cibie
          • Gość: ZOMO Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:52
            ANI JEDEN ANI DRUGI.
            iDĄC ULICĄ WPIER,,, MOZNA DOSTAĆ ZARÓWNO OD DRESA BEZ MUNDURU JAK I DRESA W
            MUNDURZE.
        • hayek1 Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm 01.02.05, 11:45
          > Jak możecie mieć do tego takie podejście?! Jaki interes miałby świadek
          > zdarzenia, aby zeznawać nieprawdę?

[...]

> Litości! Jak możecie być po stronie policjantów. Po tym wszystkim, co się wokół
          > dzieje - po ich korupcji, samowoli i bezkarności? Za nimi zawsze ktoś stanie m
          > urem, a za "zwykłym" obywatelem nikt.

Świadek mógł nie zwrócić uwagi na wcześniejsze wydarzenia, mógł ich nawet nie widzieć. No i mógł mieć takie podejście do policjantów jak Ty.

Parę takich udanych akcji i może zacznie się kończyć to panoszenie się właścicieli bestii na naszych ulicach, w parkach i w lasach. Każdy pies powinien być na smyczy, a każdy większy czy agresywniejszy - dodatkowo w kagańcu. A jak ktoś jest zdania, że pies "się musi wybiegać" to niech sobie kupi działkę i tam wozi psa, żeby się wybiegał. A jak go na to nie stać to niech nie kupuje sobie psa - widocznie nie ma warunków do jego trzymania!
          • Gość: daga Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:10
            Dokładnie!!!!!!! Kazdy powinien być na smyszy, a juz na pewno TY, szerzący
            nienormalne poglady!!!!!!
            • Gość: kate Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.sympatico.ca 01.02.05, 16:16
              Przepraszam a ktore to sa nienormalne poglady?
              Zeby sie pies wybiegal - szlismy z mezem na pola - tam sie dzieci nie bawia, tam
              nie ma osob panicznie bojacych sie psow( bo takie tez sa) a jak sie przytrafilo
              ze sie spotkalo kogos w tym samym miejscu to pies byl przywolywany i prowadzony
              na smyczy zeby nie stresowac spacwerowicza.Bylam swiadkiem pewnej sceny. W
              pewnym pomieszczeniu byla kobieta z malenkim pieskiem.pies sie bal
              najdrobniejszego ruchu.Do tego samego pomieszczenia weszla inna kobita i stanela
              jak wryta i z panika w glosie i panika w oczach poprosila o zabranie psa bo sie
              boi psow.Ten pies bal sie jej prawdopodobnie bardziej niz ona jego.Wlascicielce
              nie trzeba bylo tego dwa razy powtarzac i nie wydurniala sie z tekstami ze
              piesek pani nic nie zrobi.Wyobraz sobie ze przepraszala kobiete za spowodowanie
              stresu.I bedziesz dyskutowac z kims kto sie panicznie boi psow?Pewnie poradzisz
              zeby nie wychodzila taka osoba z domu, prawda?MAsz psa to musisz byc za niego
              odpowiedzialna.
          • Gość: Ally Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.238.67.106.adsl.inetia.pl 01.02.05, 20:22
            To niuech szczające w po piwnicach gó..arze też chodzą na smyczy. Dziecko też
            się musi wybiegać. Nie życzę sobie, żeby jakiś bachor biegał pod moim oknem.
            Skoro dziecaik musi sie wybiegać, to kup sobie działkę. Jak Cie nie stać, to
            nie masz warunków do posiadania dzeici.
            Trochę rozsądku.
            • hayek1 Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm 01.02.05, 21:14
              Raczej nieudana próba argumentacji poprzez sprowadzenie do absurdu. Jakoś dla psów robi się smycze - dla dzieci nie. Jakoś w wielu miejscach jest obowiązek trzymania psów na smyczy - dzieci nie. Może to dlatego, że dzieci jednak raczej nikogo nie gryzą, nie ganiają za rowerzystami, biegaczami, wrotkarzami, wreszcie - nie rzucają się na inne psy. Chodniki, osiedla, parki, ale także spora część lasów, szczególnie tych w rejonach turystyczncych - są dla LUDZI, dla ich użytku i przyjemności. Kultura i szacunek dla innych ludzi wymaga, by właściciele psów nie narażali innych ludzi chcących skorzystać z np. parkowej alejki do joggingu czy z leśnego szlaku do jazdy na rowerze, na nieprzyjemny kontakt z ich zwierzęciem, choćby miał się ograniczyć do gonienia i szczekania.
              • Gość: pb Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:03
                a ja nie zycze sobie nieprzyjemnych kontaktow ze smierdzacymi, zaplutymi i
                rozbestwionymi bachorami.Jeden z takich sku..eli ugryzl mnie w pociagu w reke.
              • Gość: pb Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:03
                a ja nie zycze sobie nieprzyjemnych kontaktow ze smierdzacymi, zaplutymi i
                rozbestwionymi bachorami.Jeden z takich skur....ieli ugryzl mnie w pociagu w
                reke.
                • losiu4 Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm 03.02.05, 08:14
                  masz prawo wyegzekwowac od opiekuna odszkodowanie :) powodzenia życzę :)

Pozdrawiam

Losiu
              • Gość: pikus Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.atm2-0-1021103.0x5359b3a6.odnxx8.customer.tele.dk 02.02.05, 15:42
                masz racje! szacunek! ale nie tylko dla ludzi ale i dla zwierzat.Wiecej
                tolerancji!!!!
                Psy w miejcu publicznym powinny byc na smyczy!!!!!!!!!!!A wlasciele powinny
                zbierac odchody!!!!!
        • Gość: LEON Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.tvp.pl 01.02.05, 11:55
          a ZA tobą BUNIA NIE WARTO STAWAĆ MUREM, PONIEWAŻ Z TWOJEJ WYPOWIEDZI WYNIKA,
          ŻEŚ GŁUPIA JAK BARANI OGON
          • Gość: pb Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:53
            Leon - cos ty zglupial do reszty? czemu twierdzisz, zes jest Leon? Nie prawda -
            Leon to ja.
        • Gość: wielką jestes idiotką IP: 62.233.144.* 01.02.05, 14:52
    • Gość: Klkak Brawo policja! Nauczyc tych kundlarzy porzadku! IP: *.dc.dc.cox.net 01.02.05, 03:35
      Pies zawsze MUSI byc trzymany na smyczy i w kagancu. No i wlasiciel MUSI po nim
      NATYCHMIAST sprzatac odchody.
      Tak jest w cywilizowanych krajach, a Polska pod tym wzgledem nalezy do III
      swiata.
      • Gość: obz Re: Brawo policja! Nauczyc tych kundlarzy porzadk IP: 5.5R* / *.iad.untd.com 01.02.05, 04:09
        czesto spotykam tych dresowców z psamy ale nie tylko ich ,az sie prosi wezwac
        policje i teraz bede to robil, bo jak sie ma takie zwierze to trzeba za nie
        odpowiadac
        • Gość: H Nareszcie! Policja coś robi z bandziorami! IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 07:13
          • Gość: miop Re: doiprawdy nie slyszalem aby aresztowali kwacha IP: *.broker.com.pl 01.02.05, 12:01
            a moze sie myle
            :-))
      • Gość: gość Re: Brawo policja! Nauczyc tych kundlarzy porzadk IP: 213.134.136.* 01.02.05, 10:03
        W III świecie psy się je, więc nie ma problemu.
      • Gość: Boysinister Re: Brawo policja! Nauczyc tych kundlarzy porzadk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:23
        Sam sobie załóż kaganiec ciemniaku. W jakim ty swiecie bywałeś, w Korei Płn ?
        Gdzie niby psy chodzą w kagańcach jesli są na smyczy ? W Anglii, Hiszpanii, we
        Włoszech no gdzie ? Bo bywałem tam nie raz i tych faszystowskich kretyństw jako
        żywo nie uswiadczyłem. A jak lubisz zbierać gówienko to se zbieraj sam.
        • Gość: TRicky Re: Brawo policja! Nauczyc tych kundlarzy porzadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:21
          Jak ci nasra w domu to też nie zbierasz pajacu?
          • Gość: daga Re: Brawo policja! Nauczyc tych kundlarzy porzadk IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:12
            To po co płaci siepodatki za psy??? Jak nie po to, zeby zatrudnili kogoś do
            sprzątania ich gówien???
            • Gość: Obcinacz ogonów. Koniec z psami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:27
              Należy wprowadzić ustawę o zakazie posiadania w mieszkaniach w miastach psów.
              Nie ma żadnego uzasadnienia, żeby śmierdzące i grożne dla ludzi zwierzęta
              obsrywające wszystko przebywały w miejscach przeznaczonych dla ludzi i
              zakłócały Im spokój. Nie wszystkie zachcianki i fanaberie mogą być zaspakajane,
              bo niedługo ktoś może mieć zachciankę trzymania w mieszkaniu konia lub krowy a
              może lwa, bo lubi. Propozycja zakazu posiadania psów niedługo wpłynie do Sejmu
              i będzie poważnie potraktowana. Polskie społeczństwo, jest zbyt prymitywne,
              zeby móc korzystać z podobnych praw jak inne społeczeństwa cywilizowane i
              dlatego ograniczenia są koniecznością dla zapewnienia ładu i porządku.
              • Gość: | Re: Koniec z psami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:51
                > Nie wszystkie zachcianki i fanaberie mogą być zaspakajane,

a kim ty jestes by decydowac, czyje fanberie moga byc zaspakajane, a czyje nie?
                faszysta.

miasto ma to do siebie, ze mieszkaja w nim ludzie i ci ludzie miewaja swoje
                zachcianki. maja do nich prawo. mieszkajac w miescie decydujesz sie znosic
                towarzystwo i zachcianki innych ludzi, a jak ci sie nie podoba to wypad na wies
                albo jeszcze lepiej na bezludna wyspe.
                • Gość: Ucinacz ogonów Re: Koniec z psami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:58
                  To ty kmiocie wypad na wieś, jak w mieście wśród ludzi żyć nie potrafisz i bez
                  swini w łazience i szczekającego psa ci ciężko. Jak żyjesz wśród ludzi to żyj
                  tak, żeby cie nie było słychać i czuć prymitywie a nie narażaj innych do
                  znoszenia twoich fanaberii i potrzeb, gnoju.
                • Gość: annag Re: Koniec z psami. IP: *.abacus.pl 01.02.05, 14:03
                  Nie posiadam psa, ale nie przeszkadza mi ich obecnosc. Wolny kraj i nikt nikomu
                  nie ma prawa zabronic posiadania zwierzecia. Owszem, psa powinno sie pilnowac,
                  sprzatac po nim, ale jak ktos napisal, dzieci tez brudza i tez sa niebezpieczne.
                  Jeśli ktoś toleruje to, ze slucham glosnej muzyki, a moje dzieci wrzeszcza pod
                  oknami, czemu ja mialabym nie tolerowac szczekania psa?
                  Mam wrazanie, ze wiekszosc osob piszaca na tym forum to psychopaci, ktorzy
                  pragna ulzyc sobie, sprawiajac innym przykrosc. Wiekszosc wypowiedzi jest
                  agresywna. I po co. Policja powinna zostac ukarana. Nie bylo powodu zabijac
                  niewinnego psa. Wlasciciel powinien byc przesluchany, pies obserwowany. Nie
                  kazdy amstaf jest agresywny. Badzcie dla siebie uprzejmiejsi, ludziska.
                  • Gość: Rudy Racja annag IP: *.ists.pl / *.ists.pl 01.02.05, 15:32
                    a głupcom kagańce na gęby.
                  • losiu4 Re: Koniec z psami. 01.02.05, 17:33
                    Gość portalu: annag napisał(a):

> Nie posiadam psa, ale nie przeszkadza mi ich obecnosc. Wolny kraj i nikt
                    > nikomu nie ma prawa zabronic posiadania zwierzecia. Owszem, psa powinno sie
                    > pilnowac, sprzatac po nim,

zapomniałaś dodać o zabezpieczeniach typu smycz i kaganiec :)

> ale jak ktos napisal, dzieci tez brudza i tez sa niebezpieczne

nie słyszałem o przypadku zagryzienia przez dziecko jakiejś innej osoby.
                    Natomiast o psach i owszem, słyszałem. Zdaje sie całkiem niedawno jakaś starsza
                    kobieta zginęła...

> Mam wrazanie, ze wiekszosc osob piszaca na tym forum to psychopaci, ktorzy
                    > pragna ulzyc sobie, sprawiajac innym przykrosc.

nie. To są normalni ludzie, którzy chca w miare spokojnie przejsć chodnikiem, a
                    nie uciekac na drugą stronę ulicy na widok psa (nawet prowadzonego na smyczy
                    ale bez kagańca).

> Policja powinna zostac ukarana.

nie powinna zostać jeśli to co twierdzi jest prawdą. Natomiast jak najbardziej
                    powinna zostać ukarana, jeśli okazałoby sie, że pies nie był agresywny a
                    młodzieniec czysty jak łza dziewicy.

> Nie bylo powodu zabijac niewinnego psa

a co to jest "wina psa"? Sprawa jest prosta: jeśli startował do ludzi, ci
                    ludzie winni miec prawo zagrożenie wyeliminowac. W imię czego ktos ma zostać
                    pogryziony?

> Wlasciciel powinien byc przesluchany, pies obserwowany.

własciciel powinien zostac przesłuchany i ew. postawiony pod sąd, pies, jesli
                    nie ma innej _bezpiecznej_ możliwości jego obezwładnienia -
                    unieszkodliwiony/odstrzelony

> Nie kazdy amstaf jest agresywny.

a co mnie obchodzi czy amstafy bywają takie, czy inne. Jak widzę lecącego na
                    mnie duzego psa mam miec prawo do obrony. Włącznie z pozbawieniem tego -
                    niewatpliwie czasem sympatycznego - zwierzęcia.

> Badzcie dla siebie uprzejmiejsi, ludziska.

jestesmy. Natomiast tolerować nie będziemy sytuacji w której czy to posrednio
                    (np. przez głupiego włascieciela), czy bezposrednio przez samego psa powstanie
                    zagrozenie dla ludzi.

Pozdrawiam

Losiu
                    • Gość: ja Re: Koniec z psami. IP: *.206.112.242.telsat.wroc.pl 01.02.05, 19:57
                      może i dzieci nie zagryzają, ale wyją przeraźliwie, łamią drzewka, depczą
                      trawniki, ryczą w mieszkaniach jak zarzynane prosiaki i jeszcze nikt nic nie
                      może powiedzieć, bo "przecież to dziecko"!!!
                      A niby dlaczego ja idąc np. do restauracji mam być narażona na wysłuchiwanie
                      wrzasków bachorów wychowywanych bezstresowo? Albo dlaczego mam znosić jak mi
                      gó..arz sąsiadów kopie w drzwi? Na zwróconą mamuni uwagę usłyszałam,
                      że "przecież on się tylko bawi"!!!!
                      • losiu4 Re: Koniec z psami. 02.02.05, 09:47
                        ależ zrozum. Ja nie nawołuję do odstrzelania psów bo szczekają czy brudza. Za
                        eliminacja jestem wtedy, gdy zwierzę zagraza bezpiezeństwu człowieka.

Pozdrawiam

Losiu
                    • Gość: pb Re: Koniec z psami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:47
                      losiu spierd....j do konta
                      • losiu4 Re: Koniec z psami. 02.02.05, 09:48
                        coś sie taki nerwowy zrobił :)

Pozdrawiam

Losiu
                • Gość: Telesfor Ja też mam swoje zachcianki, np. lubię postrzelać IP: *.res.east.verizon.net 01.02.05, 19:50
                  sobie z pepeszy. Czy mogę to robić w mieście? Na przykład w ogordzie saskim.
                  Będę starał się tak celować, żeby nikogo nie trafić. A jak się nie uda, no
                  coż...
              • icka Re: Koniec z psami. 01.02.05, 14:21
                Gość portalu: Obcinacz ogonów. napisał(a):

> Należy wprowadzić ustawę o zakazie posiadania w mieszkaniach w miastach psów.
                > Nie ma żadnego uzasadnienia, żeby śmierdzące i grożne dla ludzi zwierzęta
                > obsrywające wszystko przebywały w miejscach przeznaczonych dla ludzi i
                > zakłócały Im spokój. Nie wszystkie zachcianki i fanaberie mogą być
                zaspakajane,
                >
                > bo niedługo ktoś może mieć zachciankę trzymania w mieszkaniu konia lub krowy
                a
                > może lwa, bo lubi. Propozycja zakazu posiadania psów niedługo wpłynie do
                Sejmu
                > i będzie poważnie potraktowana. Polskie społeczństwo, jest zbyt prymitywne,
                > zeby móc korzystać z podobnych praw jak inne społeczeństwa cywilizowane i
                > dlatego ograniczenia są koniecznością dla zapewnienia ładu i porządku.
                JEZUSICZKU!!!!Oby do sejmu wpłynęła propozycja sterylizacji takich jak ty!
                Bo rozmnażanie takich jak ty to już nie tylko fanaberia...to zagrożenie dla
                ludzkości.Zresztą jak wynika z twojego nicka może niekonieczna jest
                sterylizacja-wystarczy tępy,zardzewiały scyzoryk:-)
            • Gość: TRicky Re: Brawo policja! Nauczyc tych kundlarzy porzadk IP: *.net.flashnet.pl 02.02.05, 11:37
              Z tego co wiem w Warszawie nie płaci się podatków od psów, ale mogę się mylić.
              Nawet gdyby to fakt że ja płacę podatki nie upoważnia mnie do śmiecenia w
              mieście, to że płacę za bilet nie upoważnia mnie do śmiecenia w autobusie czy w
              kinie. To kwestia kultury a nie podatków.
        • Gość: To ciekawe Re: Brawo policja! Nauczyc tych kundlarzy porzadk IP: *.chello.pl 01.02.05, 20:19
          Np. w krajach skandynawskich tak jest, wlacznie ze sprzataniem po ulubiencach.
          Kwestia kultury. Polskie psy niestety nie naleza do najlepiej ulozonych, a wine
          za to ponosza wylacznie ich wlasciciele. Szkoda mi tylko psa, on zachowal sie
          tak jak go nauczono...
      • Gość: joasia Re: Brawo policja! Nauczyc tych kundlarzy porzadk IP: 82.152.51.* 01.02.05, 12:18
        No popatrz... a byles kiedys w takim "cywilizowanym kraju"? Mieszkam w Anglii.
        Nie widzialam tu ANI JEDNEGO psa w kagancu. Na smyczach psy chodza przy
        ruchliwych ulicach. Nie ma problemu, zeby zabrac psa na plaze, do parku, czy
        gdziekolwiek indziej. I nikt nie wymaga ani kaganca, ani smyczy. Fakt, ze po
        psach sie sprzata i raczej ludzie tego przestrzegaja, ale przynajmniej maja
        gdzie posprzatac, bo koszy na psie kupy jest od groma i ciut ciut.

Pozdrawiam
    • mecenas3 Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 04:47
      Jeszcze pare dni temu psy zagryzly niewinna kobiete a teraz banda dziennikarska
      obrania "niewinne" psy.
      Szkoda tylko ze nie zastrzelili tego pijanego wlasciciela.
      • Gość: Bielańczyk Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 06:10
        Na łamach tego forum chciałem bardzo podziękowac tym policjantom ze zrobili
        porządek z tym psem .A tej niby świadek co się zwie Anna Szymońska chciałem
        przypomnieć że np składanie fałszywych zeznań w sądzie grozi kara do 3 lat
        pozbawiennia wolności .
        • Gość: gosciu Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 06:42
          brawo policja!!!
          • Gość: abc Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 01.02.05, 21:05
            ch.w.d.p widac odrazu ze pisane na komendzie. moze tak psy, psy wystrzelaja.
          • Gość: pb Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:50
            policja do garow. Tam wasze miejsce.
        • Gość: zywiec Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.69.68.* 01.02.05, 10:34
          Nie strasz nie strasz bo się ze..asz!!
      • Gość: Szybki Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ibdim.edu.pl / *.ibdim.edu.pl 01.02.05, 09:55
        Ja proponuję ufundować nagrodę za zastrzelenie właściciela psa, a nie zwierzaka.
        Zastrzelenie psa nic nie da. Nieodpowiedzialny człowiek, który wychował psa na
        agresywnego, kupi potem następnego i zrobi z niego taką samą maszynę do zabijania.
        PIES tu nie jest NICZEMU WINIEN !!!!
        Pozdrawiam wszystkich wrogów psów: życzę wam, żebyście zaczęli myśleć; pies jest
        zwierzęciem CAŁKOWICIE zdominowanym przez człowieka. Agresywne psy są
        wychowywane przez agresywnych ludzi.
        Powtarzam: NAGRODA ZA ZASTRZELENIE NIEODPOWIEDZIALNEGO CZŁOWIEKA.
        • Gość: Aga Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.arcor-ip.net 01.02.05, 10:07
          Szybki, podpisuje sie pod Twoimi slowami!

To karygodne! Jak mozna zastrzelic psa z powodu nieodpowiedzialnego zachowania
          wlasciciela??? Paranoja jakas w tym kraju! I jeszcze to popieracie, niektorzy?
          Ludzie, czy wy macie mozgi?...

Przeciez ten pies nie jest niczemu winien. Kolesia sie powinno potraktowac tak,
          by wiedzial, ze z policja nie ma zartow, a wlascicielem psa tez nie kazdy moze
          byc. Toby moze pomalutku zaczelo wplywac na innych "dresow" z pitbulami.

No nie powiem - boje sie tych psow w ich rekach, ale - do jasnej... - te PSY
          NIE SA NICZEMU WINNE!
          • Gość: koko Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 01.02.05, 10:21
            No generalnie macie rację, zwierzę jest oczywiście samo w sobie niewinne, ale
            tu mówimy o konkretnej sytuacji. Pies już został ułożony tak, by być agresywnym
            i właśnie daje tej agresji upust atakując ludzi. I co można zrobić? No bądźcie
            uprzejmi odpowiedzieć co?
            Zawsze zadziwiała mnie postawa miłosników czworonogów, którzy nie owijając w
            bawełnę stawiają dobro zwierzęcia ponad dobrem człowieka.
            • Gość: Szybki Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ibdim.edu.pl / *.ibdim.edu.pl 01.02.05, 11:11
              Niestety, muszę przyznać Ci rację. Najczęściej takiego psa można już tylko uśpić.
              A może są ludzie, którzy zajęliby się takim psem w sposób odpowiedzialny?
              Wydaje mi się, że istnieją prywatne schroniska dla psów.
          • Gość: Trutka Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.217.253.* 01.02.05, 11:48
            Pitbula/Amstafa nie da sie wychowac, te rasy sa genetycznie tworzone tak aby
            byly jak najbardziej agresywne i zdazaly sie przypadki ze gryzly swoich
            wlascicieli!!
            • Gość: Kasia trutka do ciebie tez bym strzelala IP: 62.233.144.* 01.02.05, 15:00
            • Gość: Aśka Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.02.05, 16:33
              Do Trutka: A możesz podac konkretny przypadek gdzie Pitbul/Amstaff - mówię o
              rasie nie o mieszańcach - rzucił sie na człowieka np swojego właściciela?
              Chetnie posłucham.Bo ja akurat w temacie, to w tak zwanych cywilizowanych
              krajach widziałam przypadki wykorzystania tych psów w dogoterapii. Tak sie
              składa że z takimi właśnie pracowałam.Rzekomymi bestiami-pitbulami i
              niepełnosprawnymi dziećmi którym te psy pomagały. Więc nie chrzań dzicinko o
              genetyce bo ty chyba jestes sama jakąś agresywną mieszanką.
            • Gość: RaH Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl 05.02.05, 16:29
              huehueheuhue amstaff stwożony do agresji?? mozna się pobrechtać jak ksiądz o
              robieniu dzieci pisze. ast pochodzi od pit'a ale został stwozony dla exterieru.
              pies w ringu wystawowym nie ma prawa być agresywny w innym wypadku jest
              zdyskwalfikowany. i jeszcze że ich sie wychowac nie da heuheuue przestan czerpać
              wiedze o psach z takich gazet jak te w której był ten artykuł a zajmij się
              fachową literaturą i praktyką a narzeie SIEDŹ CICHO!!!!
          • losiu4 Re: Ufundowac Policjantom nagrode!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 14:48
            Gość portalu: Aga napisał(a):

> Szybki, podpisuje sie pod Twoimi slowami!
            > To karygodne! Jak mozna zastrzelic psa z powodu nieodpowiedzialnego
            > zachowania wlasciciela???

oczywiście że można. W sytuacji zagrożenia zdrowia i życia nawet napadajęcego
            na Ciebie człowieka można zabić jeśli nie ma innej możliwości obrony lub zbyt
            wiele się ryzykuje. A co dopiero gdy atakuje Cię pies.

> Paranoja jakas w tym kraju! I jeszcze to popieracie, niektorzy?

oczywiście ze popieramy jeśli prawdą jest to, co policja i niektóe media podają.

> Ludzie, czy wy macie mozgi?...

na swoim miejscu :)

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: Kasia Do Szybkiego i Agi IP: 62.233.144.* 01.02.05, 14:59
          jak ja się cieszę że są w tym kraju normalni ludzie... dziękuję!
          • Gość: pb Re: Do Szybkiego i Agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:54
            ty do nich nie nalezysz
      • Gość: po raz trzeciKasia zastrzelić właściciela! IP: 62.233.144.* 01.02.05, 14:58
    • Gość: gość Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 06:55
      Psa szkoda, ale co zrobić jak to był pies dresa, zwierzę upodabnia się do
      właściciela. Tylko czemu nie zastrzelili również dresa?
    • Gość: H Jednego psa mniej! Hura! IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 07:11
      • slon2002 Czy ktoś zna SKUTECZNA TRUCIZNĘ NA PSY? 01.02.05, 10:03
        GDZIE MOŻNA KUPIĆ?
        • Gość: aleera Re: Czy ktoś zna SKUTECZNA TRUCIZNĘ NA PSY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:24
          jesteś żałosny
        • Gość: sm Re: Czy ktoś zna SKUTECZNA TRUCIZNĘ NA PSY? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 13:23
          sam sie otruj bo wygladasz na takiego, ktory bylby w stanie wychowac pitta na
          maszynke do zabijania..powinni cie na wszelki wypadek zamknac-po co czekac na
          nieszczescie?
        • Gość: myslaca Czy ktos zna skuteczna trucizne na ludzi!!! IP: *.netpark.pl / 83.16.127.* 01.02.05, 14:02
          Czy nikt tu nie widzi ze znow winowajca jest inny a ukarany jest pies... I to
          strasznie. Moze w koncu ktos zauwazy ze biedne psy zawsze odpowiadaja za
          skretynialego wlasciciela. Czy w koncu zacznie odpowiadac wlasciciel a nie
          pies? Ten kretyn kupi sobie nastepnego psa ktorego wychowa- inaczej nie
          potrafi - na kretyna psiego. Na psa ludzie powinni miec pozwolenie- po
          badaniach psychiatrycznych!. Pomijajac wszystko- inne sadystyczne i tchorzliwe
          jednostki kupuja psa zeby na mim sie wyzywac- bo na ludziach boja sie wyzywac.
          I potem taki biedny pies nienadzidzi wszystkiego co choc troche przypomina
          czlowieka... Wypowiedzi w tej sprawie niestety wykazuja wbrew teorii rozkladu
          normalnego(statystyka) ze tych skretynialych jednosctek jest w narodzie
          polskim zgola niestatatystycznie wiele :(
          • losiu4 Re: Czy ktos zna skuteczna trucizne na ludzi!!! 01.02.05, 14:50
            Gość portalu: myslaca napisał(a):

> Czy nikt tu nie widzi ze znow winowajca jest inny a ukarany jest pies...

i owszem, pies został "ukarany" (o ile karą można to nazwać). Właściciel
            najprawdopodobniej zostanie ukarany wkrótce. Przez sąd.

Pozdrawiam

Losiu
          • Gość: Kasia jest nas więcej IP: 62.233.144.* 01.02.05, 15:03
            nie mow ze nikt nie mysli - poczytaj posty...
        • icka Re: Czy ktoś zna SKUTECZNA TRUCIZNĘ NA PSY? 01.02.05, 14:15
          slon2002 napisała:

> GDZIE MOŻNA KUPIĆ?
          Upuść sobie trochę krwi...
      • icka Re: Jednego psa mniej! Hura! 01.02.05, 14:13
        Gość portalu: H napisał(a):

> Jednego psa mniej! Hura!

A u ciebie jak ze zdrówkiem?Dobrze?...szkoda:-(
    • Gość: Robbie Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: 217.153.119.* 01.02.05, 07:26
      Zbrodnia to niesłychana: Psy zastrzeliły psa... ale pies im mordę lizał...
    • che81 Psy zastrzeliły psa 01.02.05, 07:46
      To, co dalej, może by pozwolić policjantą strzelać bez ostrzeżenia do każdego
      psa lub w ramach treningu mogli by jeździć na Paluch i uczyć się strzela do
      ruchomych celów. Sam jestem właścicielem amstafa (nie mam dresu, nie jeżdżę
      samochodem po pijaku, nie stoję na klatce, nie zaczepiam ludzi, nie ćpam – to
      jest odpowiedź na kolejne mądre wątki co się pojawią poniżej), to od dzisiaj mam
      zacząć chodzić w kamizelce kuloodpornej jak jestem na spacerze z psem albo
      jeszcze lepiej kupić psy kamizelkę.
      • Gość: qwertz Policjanci zastrzelili psa IP: 217.8.161.* 01.02.05, 08:03
        Po co ta kamizelka kuloodporna - wystarczy smycz i kaganiec.
      • tramwajarz8 Re: Psy zastrzeliły psa 01.02.05, 08:18
        a wyprowadzasz tego psa na smyczy i w kagańcu? Wiesz, że ludzie tych bestii się
        boją? dziwie się, że jeszcze cię nie zagryzł bo to nienormalne stworzenie...
        • che81 Re: Psy zastrzeliły psa 01.02.05, 10:07
          Fakt czasami zdarza mi się nie założyć psy kagańca, ale zawsze na smyczy. Jak
          chce żeby sobie pies polatał to wyjeżdzam do puszczy i tam lata bez kagańca i
          smyczy. A co do nienormalnego stworzenia - to raczej ci policjanci są nie
          normalni. Nie ma psów zabójców są tylko ludzie którzy z nich robią zabójców.
          • Gość: xxx Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:33
            che81 napisał:
            > Fakt czasami zdarza mi się nie założyć psy kagańca, ale zawsze na smyczy. Jak
            > chce żeby sobie pies polatał to wyjeżdzam do puszczy i tam lata bez kagańca i

co rozumiesz przez puszcza, bo jeśli w twoim rozumieniu to jakaś forma lasu to
            dla twojej wiadomości, leśniczy, mysliwy,
            mają prawo zastrzelić tam twojego pupilka bez żadnego ostrzeżenia, a ty możesz
            za to ponosić jeszcze dodatkowe konsekwencje,
            nikt cię nie poinformował o tym?
            psów nie możena wozić do lasu!
            • Gość: Szybki Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.ibdim.edu.pl / *.ibdim.edu.pl 01.02.05, 11:19
              Niestety masz rację. To jest największa paranoja, jaką my, ludzie wymyśliliśmy
              sobie w naszym prawie.
              Wolno posiadać psy, ale NIGDZIE nie można ich wyprowadzać.
              NIGDZIE!!
              Poddaję ten problem do rozwagi wszystkim wrogom psów.
              Proponuję ustalić godziny policyjno-psie. W tym ustalonym czasie wszyscy ludzie
              nienawidzący psów musieliby siedzieć w domu. Fajnie, nie? :)
              • coobad wybiegi dla psów - rozwiązanie kompleksowe 01.02.05, 13:02
                W Berlinie można cholery dostać, bo gdzie nie wysiądziesz z samochodu,
                wdeptujesz w GÓWNO leżące (zrobione?) na chodniku! U mie po ulicy lata luzem
                pies (wilczur-mieszaniec), który przeskakuje przez płot i załatwia się w moim
                ogródku na hortensje! Uważam że psy niech sobie dziko po Australii ganiają, a w
                mieście chcę równości: skoro ludziom nie wolno załatwiać potrzeb na ulicy ani
                rzucać się na innych (niektórzy to robią, co nie zmienia faktu, że nie wolno) to
                dlaczego psy mogą?!

Czy to jakieś psie getta, gdzie mieszkamy?!

Rozwiązanie jest bardzo proste:

0) pierwsze i najważniejsze: WYBIEGI DLA PSÓW W MIASTACH! Po ulicy musisz psa
                prowadzić na smyczy, jak chcesz, żeby pobiegał - idziecie na wybieg. Budowa
                leżałaby po stronie UM, jedak utrzymanie - z podatku od posiadania psa.

1) obowiązkowa CENTRALNA rejestracja wszystkich psów i właścicieli oraz
                wszczepianie identyfikatorów - chipów i odpowiedni kwit dla psa - na przykład
                plastikowe karty identyfikacyjne, zamiast zdjęcia, przykładowa sylwetka i łeb
                psa danej rasy - dostajesz po rejestracji psa i siebie, na swoje nazwisko i
                nosisz przy sobie - to żadna fatyga. A to wszystko przy okazji szczepień na
                wściekliznę - teraz na szczęście obowiązkowych. Do takiej centralnej ewidencji
                (wystarczy w UM 1 komputer) WETERYNARZE zgłaszaliby fakt szczepienia: nie
                szczepisz - przychodzi straż miejska i zabiera psa a tobie wystawia mandat,
                który zasila kasę ciapkowa (np 200zł). Wtedy go szczepią i możesz pieska odebrać
                własnoręcznie.
                2) jak już ktoś wspomniał, obroże z nazwiskiem i telefonem właściciela
                3) obowiązkowe sprzątanie po psach przez właścicieli (łopatka kosztuje 3,50zł a
                woreczki powinny być wydawane w UM, TONZ, u weterynarzy albo nawet w parkach
                przy śmietnikach
                4) Specjalne testy psychologiczne oraz sprawdzenie warunków hodowli psów z
                odpowiedniej listy oraz obowiązkowe szkolenie/trening psa (głównie na
                posłuszeństwo) - oczywiście na koszt kandydata (nikogo nie dziwi, że sam płaci
                np. za kurs i potem za wydanie prawa jazdy a później za samochód i benzynę.
                Posiadanie broni również jest dopuszczalne, pod warunkiem posiadania pozwolenia,
                dlaczego z psami ma być inaczej? Chcesz niebezpiecznego psa - musisz płacić za
                prawo jego posidania.) Dopiero po takiej procedurze psy szczególnie
                niebezpieczne dostawałyby identyfikator
                5) intensywna akcja - np. 1 dzień w miesiącu: wyłapanie wszystkich psów
                biegających luzem, sprawdzanie dokumentów psów wyprowadzanych na smyczy, oraz
                sprawdzanie, czy właściciel posiada woreczki na kupy.

Wiem, że to nierealne aby tak pięknie było , ale pomarzyć wolno...

Ja osobiscie mam kota, po którym sprzątam kupy i nie słyszałem, aby ktokolwiek z
                tego powodu UMARŁ!

Kochajcie swoje zwierzaki, to i one pokochają Was!
                • Gość: MC Wybić skundlone psy w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:58
                  Wybic i juz!!! Jak kto chce psiura to niech kupi sobie dom za miastem.
                  Nienawidze psow a tym bardziej ich bezmyslnych wlascicieli!!! Wybic i juz!
                  Przynajmniej dzieci bawiace sie na placu zabaw beda bezpieczne!!
                  • icka Re: Wybić skundlone psy w mieście 01.02.05, 15:13
                    Gość portalu: MC napisał(a):

> Wybic i juz!!! Jak kto chce psiura to niech kupi sobie dom za miastem.
                    > Nienawidze psow a tym bardziej ich bezmyslnych wlascicieli!!! Wybic i juz!
                    > Przynajmniej dzieci bawiace sie na placu zabaw beda bezpieczne!!
                    A jak ktoś nie lubi dzieci?Sądząc po dawce nienawiści jaką tu zafundowałeś
                    pewnie nie ma nikogo kogo lubisz.A NA PEWNO NIKT NIE LUBI
                    CIEBIE...biedaku...jakieś kompleksy? Hm?!
                  • Gość: Aśka Re: Wybić skundlone psy w mieście IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.02.05, 16:41
                    tylko im tłumiki pozakładaj żeby sie tak nie wydzierały. ;)
                  • Gość: Ally Re: Wybić skundlone psy w mieście IP: *.238.67.106.adsl.inetia.pl 01.02.05, 20:35
                    A ja nienawidzę dzieci. Wybić i już. Albo prowadzac na smyczy i wkagańcu do 18-
                    stuu lat, może by mniej chołoty było.
                • losiu4 Re: wybiegi dla psów - rozwiązanie kompleksowe 01.02.05, 14:56
                  o! mądrze Waść prawisz

Pozdrawiam

Losiu
            • Gość: g Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 13:30
              tutajn iestety nie masz racji,pies nie ma prawa latac po lesie luzem,ale ani
              mysliwy ani nikt inny nie ma prawa go zastzrelic jesli: pies nie wykazuje cech
              zdziczalego, jelsi nie wloczy sie od dni kilku, jesli nie atakuje zwierzat,
              jesli nie jest sie pewnym, ze pies jest bezpanski.. ma prawo wlepic mandat..tak
              stoi w prawie lowieckim
          • Gość: Kris Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.miedzyrzecz.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 10:52
            Popieram twierdzenie że nie można zastrzelić psa dlatego że ktoś np. policjant
            się go boi. Ciekawe czy zastrzelili też psy będące w policji, bo wielu ludzi
            też się ich boi a w rękach takich nienormalnych policjantów mogą być jeszcze
            groźniejsze niż broń. A jeśli komendant policji idzie z psem na smyczy a pies
            jest bez kagańca to też zastrzelą mu psa, a komendanta aresztują bo wraca z
            imienin i coś wypił? Jeżeli pies w tym momencie nikogo nie atakował to
            posiadania psa nawet bez kagańca może być co najwyżej karane mandatem a nie
            śmiercią.Pozdrawiam z trzeciego świata. Polecam wycieczkę np. do Berlina gdzie
            można spotkać rottwailery bez kagańców i nikt do nich nie strzela.
            • coobad nikt tu nie strzelał za karę 01.02.05, 12:33
              LUDZIE! Co wy wypisujecie?!

Nie poniosły Was emocje?! Pies nie został zastrzelony "za karę" ani dlatego, że
              policjant się go bał! Oni to zrobili w obronie własnej!

Zerknijcie do procedur - policjant w Polsce, zanim sięgnie po broń, sto razy
              walnie się w głowę, bo może iść za to do więzienia i stracić CAŁE ŻYCIE!

Z tego powodu, w tym kraju przestępcy chodzą bezkarni a Policja ma związane ręce!
              Całe szczęście, że przełożeni stanęli murem za tymi funkcjonariuszami, bo kto
              inny miałby?

Wyobrażacie sobie dwóch chłopa, którzy przed jamnikiem uciekają do radiowozu i
              strzelają?! Selekcja policjantów jest dużo ostrzejsza niż właścicieli psów!

BRAWO POLICJA!!!!
          • Gość: Aga Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.metrocafe.pl 01.02.05, 12:02
            Nie do końca jest tak, że to ludzie robią z tych psów zabójców. Otóż, mój
            kolega swego czasu miał amstafa, który już jako bardzo młody pies był posyłany
            do szkółek, aby nabrał tzw. ogłady. Kolega uwielbiał swojego pupila i traktował
            go bardzo dobrze. I co z tego! Pewnego dnia (pies miał już 3 lata) podczas
            spaceru (zaznaczam, że kolega nie założył mu wtedy kagańca, bowiem piesek był
            uosobieniem oazy spokoju i nikt by nie przypuszczał, że coś się może wydarzyć)
            amstaf na widok innego psa (dodaję: małego psa)wyrwał się ze smyczy i dopadł
            swoją ofiarę, po której zostały po prostu flaki. Pozostawiam bez komentarza!
          • hayek1 Re: Psy zastrzeliły psa 01.02.05, 12:09
            Jak chcesz żeby piesek sobie polatał, młotku, to sobie kup działkę, ogrodzenie i tam go sobie puszczaj. Ja często jeżdżę na rowerze i spaceruję po różnych "puszczach" i jak zobaczę takiego pieska luzem to całą puszkę gazu mu w mordę wypsikam i dobiję nożem. I radzę do mnie wtedy nie podchodzić.
            • che81 Re: Psy zastrzeliły psa 01.02.05, 16:04
              Boże ty jesteś bardziej agresywny od mojego psa i w ogóle ty jesteś bardziej
              agresywny od wszystkich psów i kotów. Mam nadziej że chodzisz w kagańcu i na
              smyczy po mieście a w lesie jak jesteś spuszczany ze smyczy to biegasz kagańcu.
              Słuchaj znam dobrą szkółkę dla psów (kończył ją mój pies), powinni ci tam pomóc
              z agresją a jak nie pomogą to zawsze możesz poprosić o pomoc policję. P.S. Na
              całe lato rodzice go zabieraj na działkę i tam lata bez kagańca.
              • Gość: k. Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.aster.pl 01.02.05, 16:30
                Moją agresję wywołało to, że co roku robię parę tysięcy kilometrów na rowerze po różnych lasach i szlag mnie trafia, kiedy co kilka km gonią mnie jakieś kundle. Egiozm właścicieli psów nie zna granic (NIEKTÓRYCH właścicieli psów, bo sam jestem właścicielem psa - wyprowadzanego zawsze na smyczy) nie mówiąc już o tym, że w wielu z tych lasów jest zakaz wprowadzania psów a w pozostałych - nakaz trzymania ich na smyczy.

Dlatego właśnie zdenerwowałem się, kiedy napisałeś, nie bez dumy ze swojego wzorowego zachowania, że zabierasz psa "do puszczy" żeby się wybiegał bez smyczy i kagańca.
                • che81 Re: Psy zastrzeliły psa 01.02.05, 18:32
                  Możesz mi wierzyć, ale nie mój pies nie jest puszczany na "samopas”. Podczas
                  takiego spaceru nie pozwalam żeby za daleko odchodził odemnie. Sam jestem
                  rowerzystą i wiem, co to pogryzione kostki przez psy. Wole żeby wyszalał się w
                  lesie niż na osiedlu. Polecam gaz pieprzowy 100% skuteczności na psy.
          • Gość: kasia i o to chodzi IP: 62.233.144.* 01.02.05, 15:04
          • Gość: Myśliwy Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:34
            Lata po puszczy?, bez kagańca ismyczy?. No to informuję, że jak trafi na mnie
            to niedługo będzie latał, zastrzelę. Myśliwy.
        • Gość: Szybki Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.ibdim.edu.pl / *.ibdim.edu.pl 01.02.05, 11:05
          Ludzie boją się również:
          - innych ludzi (w dresach, łysych, mających blizny na twarzy, głośno
          przeklinających, wielkich, mówiących basem, takich co marsczą czoło i krzyczą,
          nauczycielek, księdza w konfesjonale, policjanta z radarem itp., itd.)
          - pilarek
          - skoków na bangee
          - zjazdów na rowerze ze stromej górki
          - wysokości
          - chorób nowotworowych i wenerycznych
          Proponuję zatem:
          - zlikwidować rowery, ostre narzędzia (w tym noże kuchenne)
          - wyrównać wszystkie nierówności terenowe (wtedy zniknie problem lęku
          wysokości i wielu sportów ekstremalnych)
          - wysadzić w powietrze wszystkie plantacje tytoniu na ziemi
          - zakazać seksu (w celach zachowania gatunku dozwolone in vitro)
          - zakończyć produkcję odzieży sportowej (wylansować uprawianie joggingu w
          garniturach)
          - wprowadzenie mandatów za posiadaną zbyt małą długość włosów
          - w drodze rozporządzenia umożliwić wykonywanie operacji plastycznych twarzy
          na życzenie pacjenta
          - w ramach procesu edukacyjnego wyrugować z języka polskiego przekleństwa
          - zakazać głośnych rozmów oraz wrednych salw śmiechu w autobusach
          - zlikwidować straszne nauczycielki, co stresują dzieci
          - spalić konfesjonały
          - znieść wszystkie ograniczenia prędkości
          Powodzenia!
          • Gość: Kris Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.miedzyrzecz.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 11:31
            Wspaniały komentarz. popieram
          • coobad RE: ludzie boją się też 01.02.05, 13:15
            że z ortografią na bakier, to jeszcze rozumiem (wiek ma swoje prawa ;P)

Ale sam przyznasz, że ani bungee nie łąpią Ciebie za nogi jak idziesz ulicą, ani
            noże kuchenne nie rzucają się na Ciebie, bo im się nie spodobałeś, góry ani
            wieżowce nie wchodzą na Ciebie - tylko Ty na nie, jeśli chcesz.

Tak samo ma się sprawa z pilarkami, papierosami i odzieżą sportową. Do łózka
            możesz chodzić sam ze sobą.

O co więc chodzi?

O WYBÓR

Z opisanych sytuacji, nie masz bezpośredniego osobistego wpływu tylko na dresów
            i psy! A w opisanej sytuacji szedł pijany w 3 d... dresiarz z psem!

Pozdrawiam

PS. A w sprawie jednostki chorobowej - fobii (patrz lista powyżej) - radzę udać
            się do odpowiedniego lekarza (i raczej nie do weterynarza ;) Podobno dają się
            leczyć!
          • Gość: Kasia Szybki, ja Cię uwielbiam IP: 62.233.144.* 01.02.05, 15:09
          • Gość: TRicky Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.net.flashnet.pl 02.02.05, 11:40
            Mieszasz różne sprawy. Nikt nie zakazuje posiadania psów tak jak nie zakazuje
            sie jeżdzenia samochodem. Chodzi o to tylko by posiadeacze psów, samochodów,
            przestrzegali pewnych zasad kropka.
        • Gość: mir Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:57
          chyba ty jestes nienormalny. zacznij uzywac szarych komorek, o ile je masz...
        • Gość: daga Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:15
          Wg mnie to ty jesteś nienormalny a nie psy. Ty i tobie podoni co nie rozumieją
          jak trzeba wychować psa, zeby nie byłagresywny. W twoich rekach i widząc po
          twoim rozmiarze mózgu ciebie zagryzłby jeszce jako szczenię!!!!!!!!!!
      • Gość: ~Kar Re: Psy zastrzeliły psa IP: 212.160.172.* 01.02.05, 08:31
        Nie, wystarczy psu założyć kaganiec.
      • Gość: koko Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.crowley.pl 01.02.05, 10:23
        Sądzę, że nikt na Twój widok nie pragnie przejść drugą stroną ulicy che81. I na
        pewno Twojego psa też nikt się czepiał nie będzie. Nie panikuj, bo mówimy o
        konkretnej sytuacji.
      • Gość: Jacek Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:27
        Odpowiedz jest bardzo prosta.Masz obowiazek wyprowadzac psa na smyczy i w
        kagancu.Masz obowiazek po nim posprzatac.Masz obowiazek tak pokierowac psem zeby
        nie byl agresywny bez twojego wyraznego polecenia.NIE MASZ PRAWA STRASZYC LUDZI
        swoim pupilem wychodzac z nim poza swoja posesje.
        Pozdrawiam
        • che81 Re: Psy zastrzeliły psa 01.02.05, 18:41
          Niestety mój pies nie był szkolony na agresję, więc nie mogę mu na to pozwolić.
          I NIGDY NIKOGO NIM NIESTRASZYŁEM.
      • Gość: xxx Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:30
        che81 napisał:

> To, co dalej, może by pozwolić policjantą strzelać bez ostrzeżenia do każdego
        > psa lub w ramach treningu mogli by jeździć na Paluch i uczyć się strzela do
        > ruchomych celów. Sam jestem właścicielem amstafa (nie mam dresu, nie jeżdżę

to na co ci taki pies, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że one sprawiają
        wrażenie łagodnych, tylko od czsu do czasu coś im się w muzgu przestawia i wtedy
        stają się nieprzewidywalne, nie zdziw się kiedyś jak ci twój pupilek coś odgryzie
        • Gość: mi Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:02
          a skad ty wiesz, ze psom sie cos w mozgu przestawia? zaczytujesz sie w fakcie,
          superexpressie i science-fiction? miales kiedys takiego psa?
        • Gość: MARIAN Re: Psy zastrzeliły psa IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:01
          DLATEGO KOTY SĄ LEPSZE - NIE GRYZĄ MOCNO, NIE ATAKUJĄ, NIE STANOWIA ZAGROŻENIA,
          A W DODATKU ZAWSZE SR... DO KUWETY, a nie wszędzie gdzie popadnie, jak psy.
        • che81 Re: Psy zastrzeliły psa 01.02.05, 18:41
          Gdy pies jest w sposób właściwy ułożony oraz wychowywany nigdy nieżuci się na
          nikogo.
        • Gość: RaH Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.osd.vectranet.pl 05.02.05, 14:36
          buahahahahahhah. jakiś jeleń co psa w życiu nie miał mówi właścicielowi amstaffa
          o rasie, normalnie rekord świata. a te przestawienai w mózgu to pewnie od tego
          że im czaszka na mózg naciska przy osiemnastotonowych uściskach buahahahha. do
          zwiąku kynologicznego idź, zapewne będą ci wdzięczni za spostrzeżenia i fachową
          wiedzę <hahaha>
      • Gość: pik Re: Psy zastrzeliły psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:37
        Nie masz przygłupie ubierać się wrze żadne kamizelki.
        Masz tylko przestrzegać prawa i wybierać sie na spacer tak jak należy.
        A jak spotkasz takich którzy prowadzą psy bez zabezpieczenia to zwróć im uwagę

Bardzo dobrze, że wreszcie, ktoś zadziałał tak jak wymaga tego publiczne
        bezpieczeństwo
        Brawo Policja
        • che81 Re: Psy zastrzeliły psa 01.02.05, 18:44
          Dzięki przygłupie za rade.
    • Gość: kapitan Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.chello.pl 01.02.05, 07:51
      policja staje sie coraz bardziej bezkarna, swiadek mowi ze wlasciciel psa nie
      mial kija i nie zachowywal sie agresywnie, tak wiec bo cholery dlaczego ten
      ciul zabil psa??!! zatrzymac powinni tego policjanta. ciekawe z ktorej komendy
      oni byli...pewnie z genadierow=/
      • Gość: titt A moze ten policjant mial ten sam problem IP: *.botany.gu.se 01.02.05, 10:27
        co wiekszasc ludzi wpisujacych sie tutaj? Psychoza! Paniczny starach na sam
        widok kundla. Zobaczyli pijanego mlodego czlowieka z psem i wiadomo to musi byc
        niebezpieczna para! Jak podeszli za blisko to pies zareagowal (co jest
        normalne!), jednemu puscily nerwy i musieli wymyslic bajeczke ze szczuciem i
        atakowaniem. I cos mi sie wydaje, ze biorac pod uwage wypowiedz swiatkow tak
        bylo. Brawo policja? Tchurz z brania jest rownie niebezpieczny co bandyta...
        Ps. Czy widzial ktos w Angli psa w kagancu? Ja nie widzialam, a w Szwecji tylko
        raz.
        • Gość: Niestety W Szwecji tez jest ten problem IP: 84.217.6.* 01.02.05, 11:31
          tzn agresywnych a czasen znarkotyzowanych osobnikow ktorzy kupuja sobie
          agresywne psy. W Szwecji policja ma juz prawo zabronic posiadania takich psow.
      • Gość: Pikuś Kapitanie a ja rozmawiałem z takim świadkiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:53
        co widział jak ten, co zastrzelono mu psa to miał karabin maszynowy w prawym
        ręku a w zębach maczetę.
        Mówił mi to bardzo poważny gość profesorem jest na uniwerku. No to wiesz
        kapitanie można mu wierzyć no nie.
    • Gość: centes Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.wsa.gov.pl 01.02.05, 07:59
      Popieram policjantów, na moim osiedlu tez pełno ludzi z piwem i agresywnymi
      psami, których człowiek omija z daleka.
    • Gość: Gość Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:00
      dlaczego Wy dziennikarze oceniacie całość nie znając wszystkich szczegółów i
      poddajecie w wątpliwość wypowiedź przedstawicieli policji. W piękny sposób
      krztałtujecie świadomość przeciętnego -Kowalskiego- Wy sami nie jesteście
      uczciwi- "Nie oceniaj, żeby samemu nie być ocenionym"
      • djbunio Rozwijam myśl kolegi powyżej 01.02.05, 08:09
        ...bo takim sądem jakim osądzisz i Ciebie osądzą...
        • Gość: miop Re:policjanci sami sie osadzili takimi zeznaniami IP: *.broker.com.pl 01.02.05, 12:07
          won ze sluzby
          to jedynie mozna powiedziec ubekom prl-u bis
    • lolektyrmand Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm 01.02.05, 08:02
      Policjantów, którzy strzelali, nie ma w pracy. Pewnie są w szoku po zabiciu
      psa. Pobity nie wie, czy zaatakował go właściciel zastrzelonego psa. Świadkowie
      widzieli zupełnie coś innego niż policjanci. Nie wiem, czemu ale jakoś znów nie
      wierzę policji.
      • Gość: gość Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.atman.pl / *.atman.pl 01.02.05, 08:18
        Tak, na policję zgłaszają się "świadkowie" - czyli ziomale dresa, ktorzy
        zlecieli się na odgłos strzelaniny. "Redaktorzy" GW jak zwykle "wszystko już
        wiedzą" i wydają "wyrok" zaocznie. Może ten "pokrzywdzony" pijany śmierdziel to
        po prostu "ziomal" kogoś z redakcji. Nie raz już "bronili" zwykłych bandziorów.
    • Gość: Pietro Brawo gliny, psa szkoda.... IP: *.crowley.pl 01.02.05, 08:11
      ... i za jego śmierć odpowiada właściciel
    • Gość: Smok I BARDZO DOBRZE! IP: *.energis.pl 01.02.05, 08:12
      Pies ma mieć kaganiec a jeśli nie, to właściciel (i pies :-) muszą się liczyć z
      konsekwencjami.
      • snowy11 Re: I BARDZO DOBRZE! 01.02.05, 14:10
        Gość portalu: Smok napisał(a):

> Pies ma mieć kaganiec a jeśli nie, to właściciel (i pies :-) muszą się liczyć
        z
        >
        > konsekwencjami.

Nawet jamnik miniatura? Bo takiego mam i co, mam mu zakładać kaganiec?
        • Gość: ZZ Re: I BARDZO DOBRZE! IP: *.top.net.pl 01.02.05, 14:28
          Skoro jest obowiązek zestawu głośnomówiącego i gaśnicy w samochodzie, to niechże
          będzie obowiązek kagańców.
          Aha. Obowiązkowe ubezpieczenie właściciela psa od odpowiedzialności cywilnej.
          Oraz obowiązek noszenia karty szczepień.
        • icka Re: I BARDZO DOBRZE! 01.02.05, 15:09
          snowy11 napisała:

> Gość portalu: Smok napisał(a):
          >
          > > Pies ma mieć kaganiec a jeśli nie, to właściciel (i pies :-) muszą się li
          > czyć
          > z
          > >
          Należy postąpić tak jak w przypadków np.Yorków-czyli drucik od szampana!:-)
          > > konsekwencjami.
          >
          > Nawet jamnik miniatura? Bo takiego mam i co, mam mu zakładać kaganiec?
    • tramwajarz8 I BARDZO DOBRZE 01.02.05, 08:13
      Czasami sam żałuję, że nie mam broni bo strzelałbym do psów. Oczywiście tych
      ras agresywnych ja rotweillery, dobermany itp. Setki razy widziałem te bestie
      wypuszczane bez smyczy i kagańców. Ich właściciele na zwróconą uwagę często
      starszą poszczcuciem. To nienormalne psy i powinno się je eksterminować a
      właścieli za takie zachowanie surowo karać. Brawo dla Policji!
      • Gość: fred Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.outsourcing.atman.pl 01.02.05, 08:33
        powinni jeszcze pałować dresiarza.
        Często widzialem jak dreski-cwaniaczki vel dilerka obnoszą sie po osiedlach i
        rżną cwaniaczków
      • Gość: kundelek Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:08
        Właśnie przez takich ludzi jak Ty te psy są agresywne. Żaden pies nie będzie
        agresywny jeśli nie zostanie tego nauczony. Za wszystkie wypadki z psami
        odpowiada tylko i wyłącznie właściciel... czyli CZŁOWIEK który to nauczył te
        zwierzęta bycia agresywnym. Ale takie podejście jak Twoje do zwierząt jest
        przerażające, kto dał Ci prawo do takiego przedmiotowego podejścia do innych
        istot? Eksterminować? gdyby można to bez mrugnięcia oka eksterminowała bym
        takich skrzywionych porąbańcow jak Ty....

zastanawia mnie jedna rzecz...czy policja oddała ostrzegawczy strzał w powieterze???

może niech policja lepiej zajmie się tymi zboczeńcami z tego parku?

.... ale to pewnie ich przerasta, lepiej poganiać włascicilei psów....
        • Gość: koko Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.crowley.pl 01.02.05, 10:31
          Tak jak już napisałem - z jakąż łatwością miłośnicy piesków przedkładają życie
          zwierzęcia nad życie ludzkie. A jak byś tych porąbańców eksterminowała? Do gazu?
          Ciekawi mnie również ten wątek o strzale ostrzegawczym. Znasz się jak widzę na
          psach to mi odpowiesz. Bardzo by się pies tego strzału przestraszył?
          • Gość: Szybki Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.ibdim.edu.pl / *.ibdim.edu.pl 01.02.05, 11:37
            Ja sobie pozwolę, jeśli można się wtrącić.
            Prawdopodobnie pies wystraszyłby się cholernie.
            Czy słyszałeś o tym, jak większość zwierząt (nie tylko psów) świętuje
            sylwestrowe pokazy pirotechniczne?
            Wcześniej podobnie komentowałeś mój wpis. Ja nie przedkładam życia psów nad
            ludzkie. Stawiam między nimi znak
            RÓWNOŚCI.
            Nie mniej, nie więcej, tylko dokładnie tyle
            • Gość: SiTY Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 12:15
              Ludzkie rowne zwierzecemu? Wiec zabilbys kogos aby uratowac swojego psiaka?
              Gratuluje. Na szczescie prawo jest inne.
            • Gość: koko Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.crowley.pl 01.02.05, 15:18
              No dobrze, nie będziemy tu teoretyzować, czy pies by się przestraszył, czy nie.
              Wydaje mi się, że reakcje mogłyby być różne. Choćby atak, bo przestraszone
              zwierzę może rzucić się na agresora w odruchu obrony. Nie sprawdzimy tego, mogę
              się mylić, ale Ty również.
              Nie rozumiem natomisat Twojej postawy - traktowania ludzi i zwierząt, jak sam
              przyznajesz na równi. Czy w takim razie dla morderców zwierząt (przy całkowitym
              potępieniu ich ohydnych zachowań) domagałbyś się kary wieloletniego więzienia,
              jak za zabójstwo człowieka? Przyznasz chyba, że byłaby to konstrukcja prawna
              dziwna, delikatnie rzecz ujmując.
        • hayek1 Re: I BARDZO DOBRZE 01.02.05, 12:16
          > Właśnie przez takich ludzi jak Ty te psy są agresywne. Żaden pies nie będzie
          > agresywny jeśli nie zostanie tego nauczony. Za wszystkie wypadki z psami
          > odpowiada tylko i wyłącznie właściciel... czyli CZŁOWIEK który to nauczył te
          > zwierzęta bycia agresywnym.

Co za żałosne pieprzenie. Psy są różne, tak jak różni są ludzie - jedne mniej drugie bardziej agresywne, jedne nauczone agresji, drugie mające ją w genach.
          • Gość: Kasia jednostki, nie rasa IP: 62.233.144.* 01.02.05, 15:16
            jednostki są normalne inaczej, nie rasy! tak jak u ludzi, nie jest tak ze
            czarny głupi, biały mądry, tylko jedni i drudzy są i normalni i pier*nięci
            • hayek1 Re: jednostki, nie rasa 01.02.05, 16:55
              Oczywiście masz rację, choć nie zaprzeczysz chyba, że odsetek psów agresywnych różnie się kształtuje w zależności od rasy. To nie rasy ludzkie, więc możemy sobie darować polityczną poprawność chyba. ;D
              • Gość: mysl Re: jednostki, nie rasa IP: *.toya.net.pl 03.02.05, 02:15
                Jasne! Utwierdzaj ludzi w przekonaniu, ze kazdy rotweiller czy amstaff to zbir.
                To jeszcze krzyku narobia, gdy zobacza takiego (na smyczy) 50 metrow od siebie.
                Ludzi trzeba EDUKOWAC.
          • Gość: koko Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.crowley.pl 01.02.05, 15:22
            Ano właśnie. Skoro ludzie i zwierzęta są równi, to psy mogą się różnić
            charakterami. Jak spokojny student filozofii na przykład od tępego dresa.
            Prosta konsekwencja.
            Przećwiczono już z resztą taką równość w średniowieczu - krowy i inną gadzinę
            przed sądami próbowali stawiać. No chyba się to nie sprawdziło jednak.
            • hayek1 Re: I BARDZO DOBRZE 01.02.05, 16:42
              Przyznam, że nie wiem dokładnie o co chodzi w Twoim poście. Ja nie mówiłem, że zwierzęta i ludzie są równi, mówiłem tylko, że zwierzęta mają, tak jak ludzie, różne charaktery.
              • Gość: koko Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.crowley.pl 02.02.05, 10:27
                Bo nie z Tobą tu polemizuję. Mamy takie samo zdanie, więc podpisałem sie pod
                Twoją opinią. A o równości ludzi i zwierząt inni bajdurzyli.
                • hayek1 Re: I BARDZO DOBRZE 02.02.05, 14:21
                  Aha, to dobrze. :-) Przepraszam, nie zrozumiałem.
        • very_martini Re: I BARDZO DOBRZE 01.02.05, 12:20
          Kundelku słodziutki, strzał nazywa się OSTRZEGAWCZY dlatego, że jest
          ostrzeżeniem uciekającego bądź stawiającego sie przestępcy, że ma uważać, bo
          następny strzał skierowany będzie do niego. Piesek, przy calej mojej sympatii do
          tego gatunku i pinczera mojej babci, nie jest istotką na tyle kojarzącą fakty,
          żeby panów w granatowych/czarnych mundurach i huk koło siebie zinterpretować
          jako strzał ostrzegawczy. Wiesz chyba, jak psy reagują na taki hałas - jedne
          zwijają ogon pod siebie, a drugie dostają szału. Strzał ostrzegawczy pogorszyłby
          tylko sytuację, bo to i tak ogłupiałe sytuacją wierzę stałoby się naprawdę
          nieobliczalne.
          Ras myśliwskich nie dotyczy. Pewnie wiesz.

16%VOL
          22%VAT

takie tam sobie forum homeopatia
          • Gość: ha Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 03:04
            bzdura. mialam psa mysliwskiego, ktory tez bal sie strzalow - niestety.
            • very_martini Re: I BARDZO DOBRZE 02.02.05, 13:34
              Dobrze ujęłaś - "niestety". Te psy nie powinny się bać wystrzałów z wiadomych
              powodów, i nie zmienia tego to, że Twój pies, choć myśliwski, tak reaguje.

16%VOL
              22%VAT

takie tam sobie forum homeopatia
        • losiu4 Re: I BARDZO DOBRZE 01.02.05, 17:54
          Gość portalu: kundelek napisał(a):

> Właśnie przez takich ludzi jak Ty te psy są agresywne. Żaden pies nie będzie
          > agresywny jeśli nie zostanie tego nauczony.

owszem, zdarzają się przypadki psów agresywnych "z natury". Takie egzemplarze
          się usypia.

> Za wszystkie wypadki z psami
          > odpowiada tylko i wyłącznie właściciel...

właściciel przed sadem. Pies, o ile będzie miał pecha napotkać uzbrojoną lub
          sprawną fizycznie osobę - powinien dostać sie do psiego raju

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: Mania Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:06
        to nie psy są nienormalne tylko właściciele.
      • Gość: mi Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:07
        i strzelaj jeszcze do tych co maja krotkie wlosy i tatuaze - bo to z pewnoscia
        bandyci. i do tych co maja dredy - bo to brudasy i narkomani. i do murzynow -
        bo powinni byc blizej asfaltu. eksterminuj tez gejow, lesbijki - bo oni tez sa
        nienormalni. brawo!!!
      • Gość: pogryziony Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 12:20
        Jestem ofiarą pogryzienia przez psa. Sam posiadam dużego wilczura, od dziecka
        zawsze w mim domu były psy. Pomimo bardzo łagodnego ich prowadzenia nigdy nie
        wychodzę z psem bez smyczy i kagańca.
        Kiedyś wracałem z pracy, szła starsza pani z buldogiem tylko na smyczy
        kołowrotku. Przechodząc obok pies skoczył od tyłu i wbił poteżne zębiska w mój
        pośladek. Właścicielka była bezradna, ja stałem cierpliwie aż puści pies. Ile
        miałem bólu i kłopotów z leczeniem tej rany tylko ja wiem.
        Właścicielka była zdumiona, jak to możliwe, taki spokojny i łagodny pies a tu
        raptem niespodziewanie zaatakował.
        Niestety mamy setki takich przykładów, kiedy nie wiadomo z jakich przyczyn nasz
        ulubieniec nagle staje się bestią. Dlatego powinien być bezwzględny nakaz
        wyprowadzania psa na smyczy i w kagańcu i to bez wzgllędu na rasę. Moją zanjomą
        pogryzł dotkliwie mały ratlerek. Policja i straż miejska powinna reagować na
        każde małe odstępstwo. Moim zdaniem, źle zrobili radni w Warszawie,że
        zrezygnowali z podatku od psów. Jeśli coś kosztuje to lepiej się to ceni.
        Teraz byle łachmyta chodzi z psami i stwarza zagrożenie.
        Powinno wprowadzić się wysokie podatki od posiadania psów ( Przynajmniej 200 zł
        opłaty rocznej od pierwszego psa, od następnego 400 zł). Za te pieniądze
        powinno urządzić się ogrodzone wybiegi, gdzie można byłoby psa wypuścić bez
        smyczy i kagańca. We wszystkich pozostałych miejscach pies powinien być
        wyprowadzany na smyczy i w kagańcu. Za odstępstwa od tej zasady minimalna -
        grzywna 200 zł.
    • Gość: Pan Józef Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.ibdim.edu.pl / *.ibdim.edu.pl 01.02.05, 08:19
      Brawo dla Policji.
    • Gość: jana BRAWA DLA POLICJI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:24
      naleza sie za zdecydowane dzialanie. szkoda, ze ciagle nie ma zbyt wielu okazji
      do chwalenia policjantow (o straznikach miejskich w ogole nie ma co
      wspominac)... ale moze to sie powoli zmieni na lepsze.
      • hayek1 Re: BRAWA DLA POLICJI! 01.02.05, 12:20
        > (o straznikach miejskich w ogole nie ma co
        > wspominac)

A dlaczego? Tak tylko mówisz na podstawie tego co przeczytałeś to w jednej gazetce, to w drugiej? A może zdarzyło Ci się jdnak ruszyć **** i zadzwonić na 986 w jakiejś niepokojącej sytuacji? Bo mi się zdarzyło 2 razy i o SM mogę się wypowiadać tylko pozytywnie, przynajmniej w kontekście własnych doświadczeń.
    • Gość: Jac~ Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: 212.160.172.* 01.02.05, 08:25
      ~Psy ras niebezpiecznych powinny bezwzględnie nosić kagańce.
      • Gość: mk Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 01.02.05, 08:48
        Nie wiem jak było bo po prostu nie widziałem - jak prwdopodobnie wszyscy
        forumowicze wydający jednoznaczny sąd (z obu stron). Wiem jedno : jak wracam
        wieczorem do domu z psem to nigdzie nie widzę policji która pomogła by w
        przypadku niebezpieczeństwa natomiast grupki "dresów" i innych "gimnazjalistów"
        (silni tylko w grupie)wolą nie zaczepiać. Inny obrót sprawy przybrały gdy
        trafiłem na tych gnoi bedąc bez psa - radiowozu jak zwyklew w poblizu nie było.

PS. Trafiłem pod koniec zeszłego roku na kogoś kto podawał sie za policjanta
        (wyciągnął nawet jakąś legitymacje ale odmówił ponownego okazania w celu
        powiadomienia komendy)w jednym z supermarketów. Ten człowiek niewybrednymi
        słowami zażadał żeby oddać mu koszyk , bo niby to jego ( jak sie okazało swój
        postawił 2 alejki dalej), po stanowczej odmowie zostałem zwymyślany( ty chg..,
        zaraz cie zaj.. itd. , ) bo sie jego legitymacji nie przestraszyłem. Ochrona
        sklepu jak zwykle nic nie mogła zrobić nawet "złapać " delikjwenta i przekazć
        umundurowanym glinom (oficjalnie). TAK WIĘC W DUZEJ MIERZE POLICJA SAMA PRACUJE
        NA SWÓJ WIZERUNEK I CZĘSTO KRYTYCZNE OPINIE.
        • Gość: setka Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.elk.mm.pl 01.02.05, 17:08
          TAK WIĘC W DUZEJ MIERZE POLICJA SAMA PRACUJE
          >
          > NA SWÓJ WIZERUNEK I CZĘSTO KRYTYCZNE OPINIE.
          Zgadzam się w zupełności. To już nie tylko psy giną pamiętajcie! Człowiek który
          pracuje w policji wie,że to nie praca tylko służba. W końcu on też reprezentuje
          prawo. Nie może działać spontanicznie. Nie on! A skoro już tylko tego uczą
          policję... I jak tu ma być w kraju dobże...
    • Gość: tomek Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.02.05, 08:35
      po co ten artykuł, policjanci zrobili bardzo dobrze.
      powinni tez tego goscia zamknąc na 48h, mial by nauczke.
    • Gość: nienie Pies dostal kule a GW szczeka. moze teraz wersja z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:37
      innej gazety:

www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=56904
      • Gość: ,,,, Park jest dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:45
        Dobrze zrobili, bo park jest dla ludzi. Wielokrotnie mój mały synek przestra-
        szył się psa biegającego bez smyczy i oczywiście bez kagańca. Parki są dla lu-
        dzi, by mogli sobie całymi rodzinami pospacerować i odprężyć się po całym tygod-
        niu pracy. A jak się ma psa, to należy go pilnować. Jeden też tak "kochał"
        swoje pieski, aż z tej miłości zagryzły niewinną sąsiadkę tego potwora-właś-
        ciciela. Policjanci dobrze zrobili, mogła być następna ofiara. Skoro jest prze-
        pis, że psy należy wyprowadzać na smyczy, to niech właściciele psów stosują się
        do tego przepisu.
        • Gość: kundelek Re: Park jest dla ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:13
          to moze swojego synka powinieneś w kaganiec i na smycz?
          parki są dla ludzi z dzieciarami jaki i dla ludzi z psami. Jak Ci się nie podoba
          to jazda do Łazienek, tam nie ma psów i jest za to masa rozdartych bękartów :)
          • stachud [...] 01.02.05, 09:52
            • Gość: koko Re: kundlek ty się lecz na głowe IP: *.crowley.pl 01.02.05, 10:46
              Kundelek nie może być palantem, bo to dziewczynka. Niezaspokojona, biedna,
              samotna dziewczynka.
          • Gość: koko Re: Park jest dla ludzi IP: *.crowley.pl 01.02.05, 10:43
            A Twoja frustracja dziewczynko to stąd, że Cię nikt zapłodnić nie chce? Zabawne
            są te paniusie, co to instynkt macierzyński na zwierzątka przenoszą, pieluchy
            im śmierdzą, a dzieci to bachory (albo bękarty - jeszcze lepiej). Wesołych
            Świąt życzę. Nie zapomnij swojemu kundelkowi ładnej kostki pod choinkę włożyć.
            • Gość: pikus PROBLEM Z AGRESYWNYMI RASAMI JEST POWAZNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:55
              MOZE GDYBY NA SERIO ZASTOSOWAC PRAKTYKE Z WSZCZEPIANIEM PSOM CZIPOW I PRZEZ TO
              UMOZLIWIAC KONTROLE NAD HODOWLAMI I KUPCAMI TO LUDZIE BARDZIEJ ODPOWIEDZIALNIE
              PODCHODZILIBY DO SWOICH ZWIERZAT DOMOWYCH?

PROBLEM JEST BARDZO NA SERIO I ZANIM ZACZNIECIE KRYTYKOWAC TYCH POLICJANTOW TO
              WSTAWCIE SIE W ICH SKORE W DANYM MOMENCIE!
              • Gość: Szybki Re: PROBLEM Z AGRESYWNYMI RASAMI JEST POWAZNY IP: *.ibdim.edu.pl / *.ibdim.edu.pl 01.02.05, 12:09
                Ciekawy pomysł:

"Gość portalu: pikus napisał(a):

> MOZE GDYBY NA SERIO ZASTOSOWAC PRAKTYKE Z WSZCZEPIANIEM PSOM CZIPOW..."

Ale trudny do zrealizowania, ponieważ psy są rozmnażane często w sposób nie do
                skontrolowania.
              • Gość: asista Re: PROBLEM Z AGRESYWNYMI RASAMI JEST POWAZNY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.05, 13:29
                Wstrzykiwanie czipow jest dosyc drogie.A policja nie miala prawa strzelac do
                psa nie ostrzegajc jego wlasciciela.Policja w tym wypadku byla tchurzliwa.
                Sama raz zostalam zaatakowana przez psa rasy Owczarek Niemiecki,nie bylo w tym
                mojej winy.Pies mnie tylko uszczypnol i zostawli pare siniakow.Wybaczylam temu
                psu bo byl dosc stary i podenerwowany.Byl to pies mojego wujka.Ale gdyby obcy
                mi pies zaatakowal mnie bez przyczyny a rany nie wymagalyby interwencji
                lekarza,poprosilabym tylko wlasciciela o zaswiadczenie o wsciekliznie.Jestem
                bradzo wyrozumiala jesli chodzi o zachowanie psow.
          • Gość: TRicky Re: Park jest dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:33
            Kaganiec palancie to masz na mózgu. Park jest najpierw dla ludzi a potem dla
            psów. Podobnie trawniki nie są kiblem dla psów.
        • Gość: koko Re: Park jest dla ludzi IP: *.crowley.pl 01.02.05, 10:39
          Właśnie. Ja przez takich nieodpowiedzialnych miłośników zwierząt bałem się psów
          panicznie, odkąd mnie jako kilkulatka duży wilczur przewrócił. Bo podobno
          biegać w obecności zwierzątka nie powinieniem. Bo park jest ku.. dla psów
          srających na trawniki, a nie dla dzieci!!! Przeszło mi dopiero w wieku lat
          kilkunastu, jak już miałem własnego psa (wilczura właśnie) i sie oswoiłem.
          • Gość: Szybki Re: Park jest dla ludzi IP: *.ibdim.edu.pl / *.ibdim.edu.pl 01.02.05, 12:06
            Koko, to chyba Ty jesteś frustratem.
            Ty i Stachud komentujecie w sposób mało ciekawy wypowiedź Kundelka.
            Wnieście coś do dyskusji, proszę.
            Ja, podobnie jak Ty, w wieku kilku lat zostałem staranowany przez szarżującego
            doga. Pies miał założony metalowy kaganiec (ukłon w stronę miłośników kagańców).
            Do dzisiaj pamiętam siłę tamtego uderzenia i bolesny jego efekt.
            Mimo tego kocham wszystkie psy, również dogi. Natomiast nie cierpię głupich
            ludzi, zwłaszcza posiadających psy.
            Powtarzam, karać ludzi, nie psy. To tylko zwierzęta, chociaż wspaniałe, to
            jednak tylko zwierzęta.
            Cały świat absolutnie NIE NALEŻY do ludzi. Również parki.
            Nie uważajacie, że mamy monopol na dysponowanie jakimikolwiek terenami.
            • Gość: koko Re: Park jest dla ludzi IP: *.crowley.pl 01.02.05, 15:42
              Proponuję, abyś najpierw DOKŁADNIE przeczytał co napisałem, a potem
              klasyfikował mnie jako frustrata. A czyż nie napisałem "przez takich
              nieodpowiedzialnych miłośników zwierząt"? Gdzie napisałem, że pies jest winny?
              My tu na forum od paru godzin dyskutujemy, a policjant miał może sekundę by się
              zastanowić. Więc dla własnego bezpieczeństwa agresywnego zwierzaka zastrzelił.
              Bo pewnie bardziej ceni życie ludzkie (do tego własne) niż gudłaja. I ja taka
              postawę rozumiem, a dywagacje o równości wszystkich istot wydają mi się w tym
              szczególnie temacie dość zabawne.
              A że Kundelkowi bez pardonu odpisuję. To zwróć uwagę, jak ta frustratka się o
              dzieciach wypowiada. To są dla niej bachory, które przeszkadzają kochanym
              pieskom po parku chasać. No wybacz, ale polemika z takimi poglądami nie wchodzi
              w grę. Trzeba jakieś zdrowe proporcje trzymać.
            • losiu4 Re: Park jest dla ludzi 01.02.05, 18:09
              Gość portalu: Szybki napisał(a):

> Ja, podobnie jak Ty, w wieku kilku lat zostałem staranowany przez szarżującego
              > doga. Pies miał założony metalowy kaganiec (ukłon w stronę miłośników
              > kagańców)

i tym się różni Twoja sytuacja od opisywanej: dog miał kaganiec, amstaff nie.
              Wyobraź sobie, co by było, gdyby dog jednak tego kagańca nie miał.

> Powtarzam, karać ludzi, nie psy.

karac ludzi, eliminowac psy, które stwarzają zagrożenie, a nie można bez
              narazenia zdrowia inaczej ich unieszkodliwić. Pasuje?

> Cały świat absolutnie NIE NALEŻY do ludzi. Również parki.

nie należy. Tylko jak sie to ma do rzucajacego się na Ciebie duzego psa? Masz
              prawo wyeliminować zagrozenie, czy też nie?

> Nie uważajacie, że mamy monopol na dysponowanie jakimikolwiek terenami.

mamy prawo do bronienia swojego zdrowia i zycia :)

Pozdrawiam

Losiu
          • Gość: anonim Re: Park jest dla ludzi IP: *.interecho.com / *.interecho.com 01.02.05, 12:42
            O której godzinie miało miejsce to nieszczęście?
        • Gość: hans_kloss Re: Park jest dla ludzi IP: *.prokom.pl 01.02.05, 11:58
          no właśnie prowadził go na smyczy.
      • atob Re: Pies dostal kule a GW szczeka. moze teraz wer 01.02.05, 09:00
        To znaczy bylo ich dwoch jeden na rondzie Waszyngtona a drugi na rondzie
        Wiatraczna .
        Teleportacja ?:)
      • Gość: x15 Re: Pies dostal kule a GW szczeka. moze teraz wer IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 10:27
        Z tego wynika, ze gonili delikwenta z psem przez jakies 3 km (od Saskiej do
        Ronda Wiatraczna). Niezla kondyche mial ten pijaczek.
      • Gość: koko Re: Pies dostal kule a GW szczeka. moze teraz wer IP: *.crowley.pl 01.02.05, 10:35
        O mój Boże! A dlaczego w tym ŻW nie napisali, że był pijany, bo Małysz wygrał?
        Redaktorzy GW to mają dar przewidywania. Pewnie sami pili wódkę i skoki
        oglądali z przyszłym bohaterem reportażu. A psinka im usłużnie kapcie
        przyniosła. Sielanka.
      • pablo123 Re: Pies dostal kule a GW szczeka. moze teraz wer 01.02.05, 11:06
        To ma byc wersja innej gazety? Toz to zywcem spisana wersja policji. GW
        przynajmniej sie postarala i zdobyla zeznania drugiej strony.
        Swoja droga sie zastanawiam, jak mozna, majac w jednej rece smycz z agresywna
        bestia, po pijaku pobic przechodnia? A pies co w tym czasie? Grzecznie czekal
        az wlasciciel skonczy swoje? Kazdy pies, widzac swojego wlasciciela w bojce,
        rzuca mu sie na pomoc.
        Wiec albo ten piesek nie taki agresywny jednak byl, albo to nie ta parka
        zaatakowala przechodnia. Tak czy inaczej wersja policji sie nie klei. A barany
        z forum przyjmuja wszystko bezkrytycznie.
    • Gość: Ok Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:48
      Gratuluję policji sprawnego działania i w pełni popieram. Chciałoby się więcej
      takich interwencji. Ludzie muszą się w końcu nauczyć odpowiedzialności za
      swoich pupili, kaganiec jest niezbędny dla każdego psa, to samo dotyczy smyczy.
      Jestem jak najbardziej za bezwzględnym eliminowaniem psów, których właściciele
      kpią z prawa. Dziwią tylko głosy sprzeciwu, przecież policjanci wykonali swój
      obowiązek, powinni jeszcze wlepić mandat właścicielowi.
    • Gość: kundelek Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:53
      czy tylko kundelki nalezy wyprowadzać na smyczy i w kagańcu? rozumiem że wg
      Ciebie psów rasowych nie trzeba? ufff no to dobrze :) osioł... oby Ci na
      wycieraczkę narobił jakiś kundelek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka