Dodaj do ulubionych

Emigracja do Warszawy za pracą

IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 11:36
Chej!!!
Jest tu ktoś kto wyemigrował za pracą do Warszawy. Może ktoś podzieli się
swoimi przeżyciami. Czy warto... Właśnie zastanawiam się nad wyjazdem do W-wy
ale nie mam pojęcia czy skończy się wydaniem kasy na stancję (mam zamiar
zamieszkać 1 miesiąc na stancji i w tym czasie poszukać pracy). Nie mam tam
żadnych wtyków, znajomych czy rodziny. Skończyłam Liceum Ekonomiczne, teraz
strudia. W którym miejscu znaleźliście pracę, w jakich miejscach W-wy cokolwiek
można znaleźć.
Pozdrawiam Warszawiaków!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Emigracja do Warszawy za pracą IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 30.05.02, 12:55
      Zostań człowieku u siebie.Takich jak ty jest w Warszawie i tak już
      sporo.Proponuje Wrocław,Poznań albo inne miasto,tam prosze powiększać
      bezrobocie.
    • Gość: bart Re: Emigracja do Warszawy za pracą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 19:19
      niektórzy przyjeżdżali z kilkoma setkami w ręku i tak zaczynali by dziś ,mieć
      dobrą prace itd., ja proponuje jednak najpierw wysyłać do firm CV lub w jakiś
      inny sposób złapać kontakt, jak coś znajdzesz to wtedy przyjedziesz, tak jest
      najlepiej, bo jak sama stweirdzilaś nie masz znajomych, bo tak mogłabyś
      pomieszkać u nich a jednocześnie szukać odpowiadającej Ci pracy..
    • Gość: CTRL Re: Emigracja do Warszawy za pracą IP: *.de.deuba.com 31.05.02, 13:20
      Gość portalu: Magda napisał(a):

> Chej!!!
      > Jest tu ktoś kto wyemigrował za pracą do Warszawy. Może ktoś podzieli się
      > swoimi przeżyciami. Czy warto... Właśnie zastanawiam się nad wyjazdem do W-wy
      > ale nie mam pojęcia czy skończy się wydaniem kasy na stancję (mam zamiar
      > zamieszkać 1 miesiąc na stancji i w tym czasie poszukać pracy). Nie mam tam
      > żadnych wtyków, znajomych czy rodziny. Skończyłam Liceum Ekonomiczne, teraz
      > strudia. W którym miejscu znaleźliście pracę, w jakich miejscach W-wy cokolwiek
      >
      > można znaleźć.
      > Pozdrawiam Warszawiaków!!!!!

Miesiąc na znalezienie pracy? Jesteś optymistką, ale do odważnych świat należy. Jedyne co mogę Ci poradzić, to
      wysyłanie CV odpowiadające na ogłoszenia z Wyborczej...mało oryginalne, ale ciągle skuteczne.
    • d.z. Re: Emigracja do Warszawy za pracą 31.05.02, 14:45
      Proces szukania pracy jest trudnym przedsięwzięciem, do którego (aby dało
      jakiekolwiek efekty) trzeba się przygotować albowiem na pełną improwizację mogą
      sobie pozwolić wyłącznie wysokiej klasy specjaliści.
      Nie jestem przekonany czy akurat przyjazd do Warszawy na miesiąc da jakieś efekty
      poza tymi kosztotwórczymi.
      Proponowałbym jednak zacząć od przygotowania dobrego CV. Twoje umiejętności są
      bowiem "towarem", który trzeba sprzedać na rynku pełnym konkurencji i
      nieuczciwych "zagrań". Ważny jest też list motywacyjny. Tutaj trzeba
      się "wysilić" i nawet odpowiadając na zwykłe ogłoszenie prasowe najpierw trzeba
      do ogłaszającej się firmy zadzwonić, zapytać o nazwisko osoby rekrutującej
      kandydatów i na nią swój list adresować. Dobrze jest też mieć choć nikłe pojęcie
      o tym czym taka firma się zajmuje i starać się swoją wiedzę umiejętnie wpleść w
      CV i list motywacyjny. Należy też powysyłać swoje CV do możliwie jak największej
      liczby agencji pośrednictwa pracy.
      Aby to zrobić niekoniecznie trzeba do Warszawy przyjeżdżać. Zaoszczędzone
      pieniądze lepiej przenaczyć na jakiś kurs (nie wiem księgowości, asystentek,
      budowania business planów itp.), który może być ciekawym dodatkiem do CV,
      świadczącym dość dobrze o osobie poszukującej pracy...
      Takie jest moje zdanie.
      • Gość: bartek Re: Emigracja do Warszawy za pracą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 15:41
        Ja miełem to szczęście że miałem znajomego który mnie polecił, przyjechałem,
        udałem sie na rozmowe, po tygodniu dowiedziałem sie że właśnie dostałem prace i
        jest cool, i pieniądze jakie !!
    • Gość: pacio Re: Emigracja do Warszawy za pracą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 15:50
      Do odważnych świat należy....
      Przeczytaj dokładnie post d.z., chyba że bieganie z tacą w jakimś kawiarnianym
      ogródku jest dla ciebie do przyjęcia. / jeżeli jeszcze nigdzie nie pracowałaś /

pacio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka