Dodaj do ulubionych

likwidacja 32 i 46

IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 23.02.05, 23:54
czy ktos potrafi mi wytłumaczyć, dlaczego w związku z otwarciem nowej stacji
metra jest planowana likwidacja tramwajów 32 i 46 bez zastępstwa, skoro trasy
tych tramwajów są poprzeczne wobec linii metra (z Pragi na Wolę/Ochotę)? To
tylko 1 z kuriozalnych zmian, planowanych "z okazji" otwarcia stacji metra
Pl. Wilsona.
Obserwuj wątek
    • d.z Re: likwidacja 32 i 46 24.02.05, 07:18
      W zamian linia tramwajowa 1 ma pojechać od Ronda Babka Okopową Towarową Pl.
      Zawiszy do Banacha.
      Linia tramwajowa 23 ma zostać przedłużona na Annopol.
      W sumie jedyna zmiana jaka czeka Bródno to to, że na Ochotę zamiast linią 32
      przez zakorkowany most Śląsko Dąbrowski (bez wydzielonych dla tramwajów pasów)
      pojechać będzie można linią 1 przez most Gdański.
      • Gość: martynika Re: likwidacja 32 i 46 IP: *.citibank.com 24.02.05, 09:43
        no nie do końca tak jest że te zastępstwa coś zalatwiają - do mnie np. nie
        dojeżdża linia 1, a 23 dojeżdża, ale później jedzie na Bemowo nie Wolę, na
        która chciałabym mieć połączenie (i pewnei nie tylko ja)
        • Gość: MZ Re: likwidacja 32 i 46 IP: *.spray.net.pl 25.02.05, 00:59
          Zawsze mozesz sie po drodze przesiasc w inna linie. To nie jest zadna ujma.
        • tm51 Re: likwidacja 32 i 46 25.02.05, 14:59
          Gość portalu: martynika napisał(a):

> no nie do końca tak jest że te zastępstwa coś zalatwiają - do mnie np. nie
          > dojeżdża linia 1, a 23 dojeżdża, ale później jedzie na Bemowo nie Wolę, na
          > która chciałabym mieć połączenie (i pewnei nie tylko ja)
          no nie przesdadzajmy, nie ma sensu robic polaczen zewszad wewszad, zreszta masz
          wile innych mozliwosci- jezeli mieszkasz przy Czynszowej to niedlugo i 23 nie
          bedzie, za to jakis dpjazd na Mokotow pewnie ;) a jezeli nie na Czynszowej to
          blisko masz do Wilenaskiego i tam 26
    • thomasch Re: likwidacja 32 i 46 08.03.05, 18:15
      Gość portalu: martynika napisał(a):

> czy ktos potrafi mi wytłumaczyć, dlaczego w związku z otwarciem nowej stacji
      > metra jest planowana likwidacja tramwajów 32 i 46 bez zastępstwa, skoro trasy
      > tych tramwajów są poprzeczne wobec linii metra (z Pragi na Wolę/Ochotę)? To
      > tylko 1 z kuriozalnych zmian, planowanych "z okazji" otwarcia stacji metra
      > Pl. Wilsona.

Jak to bez zastępstwa? Zamiast rzadko kursujących 32 i 46 na Bródno ma pojechać
      23 (a na Stalową - 4).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka