Dodaj do ulubionych

~Koci Azyl w Konstancinie potrzebuje starych gazet

05.03.05, 19:50
Gazety sa niezbedne do wykladania kuwet. W sezonie zimowym trudno o trociny
(bo ludzie ogrzewaja domy) a na zwirek brak kasy.
Jakby co, prosze o wiesci: azyl_konstancin@op.pl lub tel do azylu 756 48 82,
754 64 95- caly czas ktos jest, tylko czasem mozna nie doleciec do telefonu
Pozdrawiam Maria
Obserwuj wątek
    • hajota up n/t 06.03.05, 00:48
    • warka_strong Pytanie do "umfany" 06.03.05, 00:50
      Czy placówka ta dysponuje własnym transportem, czy też trzeba zorganizować go we
      własnym zakresie?
      • Gość: SLD do piachu Re: Pytanie do "umfany" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 01:38
        Czy wy towarzysze chcecie zaproponowac roczniki Trybuny (Ludu) ?
        Bardzo cenna inicjatywa.

Jeszcze lepsza bylaby najwspanialsza gazeta radziecka "Prawda". To byl ulubiony
        organ klasy robotniczej stolicy. Zawsze chetnie kupowana w EMPIKach.

Ten mocny, nieprzemakalny papier byl bardzo ceniony jako owijacz do kanapek,
        Tluszcz kielbasy zwyczajnej nie mial prawa przesiaknac przez dwie strony "Prawdy".

Byloby jak znalazl teraz jako podsciolka dla kotow. Moze, towarzysze, dostajecie
        jeszcze przydzial na czytelnie na Rozbrat do towarzyszy radzieckich ?
        • warka_strong Re: Pytanie do "umfany" 06.03.05, 02:41
          Wiesz co dupku, jeżeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to po prostu bądź
          cicho. Swoją "erudycję" wykazuj przy okazji innych tematów.

Tym bardziej, że pytanie które zadałem ma określonego adresata, którym Ty nie
          jesteś.
          • slodkoslony Re: Pytanie do "umfany" 06.03.05, 07:45
            W Konstancinie działa jeden z ważniejszych zakładów papierniczych - Metsae
            Tissue . Firmy takie dysponują zwykle kolosalną ilością poprodukcyjnych ścinek .

Finowie robią tam zresztą - dość podły - papier toaletowy idelany dla celów
            statutowych schroniska , bo dla 'ludzkich ' chyba mniej ...
            Może by Azyl tam spróbował .
            • umfana odpowiedź :o) 06.03.05, 15:05
              Ja jestem tylko pośrednikiem pani Marii w tej sprawie.
              Poznałam ją virtualnie na forum Zwierzęta.Nigdy też nie byłam w Azylu Kocim.
              Podałam Wam telefon stacjonarny i mail do tej placówki.Proszę Was o bezpośredni
              kontakt z tą placówką( azyl_konstancin@op.pl lub tel. do azylu 756 48 82,
              754 64 95 )
              Dziękuję za Waszą pomoc i pozdrawiam serdecznie!Umfana
            • m.pw Re: Pytanie do "umfany" 06.03.05, 15:19
              dziekuje spróbuje. Nigdy nie bylo takiej sytuacji ze brakowalo trocin, a i
              gazety co i raz ktos podrzucal, dlatego nie rozgladalam sie po okolicy. Jutro
              zadzwonie do Metsa. Maria - od kotow
              • umfana Re: Pytanie do "umfany" 06.03.05, 15:21
                Mam nadzieję też, że Warka.Strong pomoże dostarczając makulaturę do Azylu.
                Trzymam kciuki! :o)
      • m.pw Re: Pytanie do "umfany" 06.03.05, 15:29
        azyl ma straszne problemy, bo jedyny srodek lokomocji - skoda pani która
        prowazdi to przytulisko (nb. oddala zwierzakom nie tylko autko ale i swój dom)
        ledwie jezdzi i jesli uda sie ja uruchomic to glownie po to zeby futrzaki
        zawiezc do weterynarza. jakos zmotoryzowanych wolontariszy tez nie widac.
        jesli jednak "towar" jest gdzies niedaleko to moze uda sie skode sklonic zeby
        odpalila cylindry. poniewaz trudno sie dodzwonic do azylu prosze o kontakt do
        mnie- jestem wolontariuszka i niedaleko azylu mieszkam - na GG 2659359 lub
        mailowy azyl_konstancin@op.pl
        dziekuje za troskke o zwierzaki i pozdrawiam maria
        • Gość: kotek Re: Pytanie do "umfany" IP: *.acn.waw.pl 06.03.05, 15:53
          >azyl ma straszne problemy, bo jedyny srodek lokomocji - skoda pani która
          > prowazdi to przytulisko (nb. oddala zwierzakom nie tylko autko ale i swój dom)

A byla u lekarza pierwszego kontaktu w sprawie swojego zdrowia?
          • grecz Re: Pytanie do "umfany" 06.03.05, 18:10
            a ty byłeś ze swoim?
            • Gość: Kotek Re: Pytanie do "umfany" IP: *.acn.waw.pl 06.03.05, 18:16
              U mnie wszystko OK, ale ta pani jest chyba niezbyt zdrowa oddajac swoje
              mieszkanko dla kocurów.
              Pomóż tej kobiecie i oddaj swoje mieszkanko (jak masz) na potrzeby kocurów.
              • warka_strong Re: Pytanie do "umfany" 06.03.05, 18:48
                Gość portalu: Kotek napisał(a):

> U mnie wszystko OK, ale ta pani jest chyba niezbyt zdrowa oddajac swoje
                > mieszkanko dla kocurów.
                ===
                Czemu tak własnie sądzisz? Dla ludzi bezdomnych budowane są noclegownie,
                schroniska i temu podobne. Problemem są także bezdomne zwierzęta, którym także
                trzeba pomagać.

Można jedynie dyskutować na temat warunków w jakich odbywa się to w Polsce. Pod
                tym względem nie potrafimy czerpać wzorców z innych państw. Dla przykładu w
                Wielkiej Brytanii funkcjonuje sięć "Blue Cross", która dysponuje zarówno
                klinikami dla zwierząt oraz ośrodkami adopcyjnymi. W Miami funkcjonuje specjalna
                jednostka policji, która zajmuje się wyłącznie zagadnieniami przestrzegania
                ustaw dotyczących hodowli zwierząt.

Czy to oznacza, że i tam mieszkają ludzie "myślący inaczej"?
                • warzaw_bike_killerz Re: Pytanie do "umfany" 06.03.05, 18:59
                  warka_strong napisał:

. Problemem są także bezdomne zwierzęta, którym także
                  > trzeba pomagać.
                  >

Wlasnie! Zgadza sie - nalezy bezdomne losie z otuliny Kampinosu umiescic w
                  jakims schronisku, a potem - drwa rabac i autostrady puszczac!
              • Gość: dżindżer Re: Pytanie do "umfany" IP: 83.238.100.* 08.03.05, 11:15
                Kłamiesz - nie możesz być prawdziwym kotkiem, bo kotki mają zdecydowanie wyższe
                IQ (i znacznie wyższy poziom kultury).
          • m.pw Re: Pytanie do "umfany" 07.03.05, 21:54
            nie ma zcasu na lekarzy. Kazdy czlowiek ma jaks misje do spelnienia -
            niektórzy napelniaja kabze browarom, inni zakladom tytoniowym, jezszce inni
            opiekuja sie bezdomnymi ludxmi, dziecmi, Murzynkami, czy kazdy z tych którzy
            sie poswiacaja lub maja jakies hobby powinien sie leczyc w psychiatryku?
        • Gość: doradca Re: Pytanie do "umfany" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.05, 16:09
          m.pw napisała:

>jakos zmotoryzowanych wolontariszy tez nie widac.

Rowerzyści chętnie się przyłączą

www.masa.w.pl
          • andrew_eldtrich1 Re: Pytanie do "umfany" 06.03.05, 16:19
            Podajcie adres azylu. Mam stare gazety i mieszkam w Konstancinie.
            • umfana Prośba o pisanie e-maili lub telefony do Azylu 06.03.05, 18:59
              Widzę że dowcipnisie dorwali się do tego wątku, więc proszę osoby poważnie
              zainteresowane o kontakt mailowy lub telefoniczny z Kocimy Azylem.
              Nie dajmy karmić trollom tego wątku...
              • buggi Re: Prośba o pisanie e-maili lub telefony do Azy 08.03.05, 18:11
                Ja juz zapodalam dalej, mam nadzieje, ze skutkiem:)))))
                • umfana Re: Prośba o pisanie e-maili lub telefony do Azy 08.03.05, 22:41
                  Buggi ślicznie dziękuję :o)
            • m.pw Re: Pytanie do "umfany" 07.03.05, 22:01
              przepraszam ale nie chcialabym na forum podawac namiaru na azyl bo ludzie imaja
              sie róznych sposobów zeby sie zwierzaka pozbyc - a to powiesza na klamce
              reklamówka z kocietami, a to uwiaza psine do ogrodzenia. Bardzo prosze, napisz
              do mnie na azyl_konstancin@op.pl lub zadzwon 754 64 95; 756 48 82 albo 49 86
              100 do p. Ireny - najlepiej po g. 14 do oporu - trzeba dlugo dryndac bo czasem
              nie mozna zdazyc do telefonu. Dziekuje Maria
              • umfana Re: Pytanie do "umfany" 08.03.05, 22:11
                Może warto byłoby też napisać w tej sprawie wątek u Moniki Pierożek na forum
                Nasze Zwierzęta:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24438
    • umfana Re: ~Koci Azyl w Konstancinie potrzebuje starych 09.03.05, 17:42
      Up!
      • ariels Re: ~Koci Azyl w Konstancinie potrzebuje starych 11.03.05, 15:03
        up!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka