Gość: zenon IP: 195.94.193.* 18.03.05, 09:54 Potrzebuję wszelkich informacji na temat historii Pałacyku Szustra a szczególnie na temat ogrodów otaczających ten pałacyk. ( książki,artykuły z gazet) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radykał teddy Re: pałacyk szustra IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 20.03.05, 20:14 Wybacz ale kasują mi ten wątek na wszystkich forach więc muszę go jakoś przemycić dlatego wybrałem twój post. Niestety - zajadłość z jaką wycinają na forum gazety jakąkolwiek informację o tym ,że każdy odbiornik samochodu a zwłaszcza światła powodują przepały świadczy ,że Michnik chyba rzeczywiście ma coś wspólnego z tą mafią paliwową . APEL: Kto może niech to ściąga i rozpowszechnia Pewnie narażę się większości ale uważam ,że nie mogą sobie gwarantować bezpieczeństwa użytkownicy dróg kosztem tych którzy nie mają samochodów.. Nie może też być tak ,że w imię ocalenia życia kilku kierowców umrze kilku z mieszkających opodal dróg. Używanie świateł według danych Radia Kierowców ratuje życie średnio 30% ofiar wypadków czyli w naszym polskim przypadku jest to 1500 osób rocznie na – przypominam – czternaście milionów użytkowników z których dziesięć milionów codziennie wyrusza w drogę natomiast cztery miliony jeżdżą okazyjnie. Ponieważ 2/3 wypadków z ofiarami śmiertelnymi przypada na godziny wieczorowe i nocne czyli w porze kiedy i tak wszyscy świateł używają musimy przyjąć ,że faktyczna liczba ocalonych dzięki świeceniu w dzień naprawdę wyniesie tylko 500 osób. Dla ocalenia tych pięciuset osób rocznie czyli jedną osobę z małym hakiem każdego z 365 dni roku to każdy z dziesięciu milionów stale będących w ruchu kierowców musi zapłacić codziennie co najmniej złotówkę ponieważ obciążenie światłami silnika wywołuje przepał na co najmniej taką kwotę czyli dziennie płacimy co najmniej 10 milionów złotych dla uratowania jednej osoby - to jest najdroższy program ratowania życia o jakim słyszałem. w sytuacji kiedy obowiązek palenia świateł trwa przez 150 dni to nasz haracz wynosi półtora miliarda złotych , Powtarzam : PÓŁTORA MILIARDA ZŁOTYCH. Oczywiście ta gigantyczna kwota ląduje w kieszeni producentów paliw , różnych mafii paliwowych , dziennikarzy którzy jak nawiedzeni wzywają do konkurowania ze słońcem i sprzedawców końcowych czyli stacji . My kierowcy guzik z tego mamy prócz tego ,że utrzymujemy naszych krwiopijców. Ale półtora miliarda złotych to nie wszystkie koszty jakie ponosimy bo kto bierze pod uwagę niepotrzebnie wyprodukowane miliony ton dwutlenku węgla który dobija naszą nadmiernie zatrutą planetę wzmagając szkwały ,burze, śnieżyce i tajfuny wskutek których setki osób corocznie ponoszą gigantyczne straty w tym co najmniej kilka traci życie. Tenże dwutlenek węgla wywołuje wzrost zachorowań na choroby układu krążenia w stosunku 1% spalin = 6% zachorowań w pasach o szerokości 3km po obydwu stronach dróg o natężeniu 20 tysięcy pojazdów na dobę czyli w Katowicach jest to praktycznie cały obszar miasta . A ile z tych osób z winy niepotrzebnie wdychanych spalin umrze mimo ,że nigdy nie posiadały samochodu A ja się pytam dlaczego mają umierać? W czym jest lepsze życie użytkownika drogi od człowieka który przymusowo musi wdychać smród który ten pierwszy wyprodukuje. Dlatego jestem zwolennikiem używania świateł w sposób zgodny z ich przeznaczeniem czyli po zmroku , oraz kiedy warunki atmosferyczne ograniczają widoczność do 50 metrów. Uważam ,że trik ze światłami jest następstwem działania lobby paliwowego i nie ma nic wspólnego z interesem ogółu. Ci złodzieje w ten sposób zapewniają sobie nieprzerwany dopływ gotówki bez żadnych nakładów i jeszcze nam wmawiają ,że to dla naszego dobra. Ludzie gaście te światła we własnym interesie – guzik z tego macie i jeszcze za to płacicie. Odpowiedz Link Zgłoś