habitus 03.05.05, 18:31 Bohdan Pniewski przebudował go w 1945 roku. Następne zmiany wprowadzono po wygraniu konkursu przez Małgorzatę Handzelewicz-Wacławek. W którym roku był ten konkurs? Znikąd informacji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bellotti Re: Hotel Sejmowy 04.05.05, 12:48 Konkurs na Dom Poselski (zakladam,że to o niego chodzi), wygrany przez M.Handzelewicz-Wacławek odbył się w 1973 roku - info z broszurki wydanej przez Kancelarię Sejmu pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Hotel Sejmowy 05.05.05, 15:14 Bardzo dziękuję!! Dodzwoniłam się do działu inwestycji Hotelu Sejmowego (Domu Poselskiego), znalazłam inspektora nadzoru, który zajmował się inwestycją (dotąd pracuje) i zeznał, że projekt powstał w 1974, poczatek budowy w 1977 a zakończenie w 1979. Razem z panią H-W przyjeżdżał na budowę arch. Andrzej Kaliszewski. Oboje wzrostu więcej niż słusznego robili duże wrażenie na pracownikach :) O konkursie mój rozmówca nic nie wiedział - więc wiadomość jest cenna. Odpowiedz Link Zgłoś