Dodaj do ulubionych

Moda na latające talerze

22.07.05, 00:49
zawsze mnie to zastanawiało - czemu w W-wie jest największe skupisko
sterowanych "trendy" idiotów. żenada.
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: Moda na latające talerze 22.07.05, 09:02
      cytat:
      W Polsce latające talerze robią furorę dopiero od trzech lat. - To dziwne, że
      pojawiły się u nas z takim opóźnieniem. W Stanach już w latach 70. była moda na
      frisbee. Zasięg jego popularności szybko rozszerzał się na Europę - opowiada
      Sebastian Załuski.

Przeciez w latach 70. te talerze tez nas byly, ale nikt sie nimi nie interesowal.
      • mhm4 Re: Moda na latające talerze 22.07.05, 15:05
        pewnie ci grający przyjechali z Mławy czy Iławy, a tam na wsi o talerzach nie
        słyszeli... są od 3 lat w Warszawie i stąd wydaje im się, że nikt wcześniej o
        tym nie wiedział...
        Ja miałam już taki talerz 20 lat temu
        • Gość: wawa Re: Moda na latające talerze IP: *.olsztyn.mm.pl 24.07.05, 23:01
          taaa, czyli juz 20 lat temu przyjechałaś do wawy. (5% mieszkanców stolicy to
          autochtoni)
      • Gość: M@ROL CALL ME FREESBE MAN .. FROM SNICKERS COMMERCIAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:24
        FrEEsbEE ou jea, beybi spójrz na mój Hamerykańsky styl, ja jechać na rolkach i
        prężyć muskuła ..A do tego jeszcze łapać, mała wirująca micha dla psa !! Jak w
        reklamie Pedigri Pala, - "Jeśli chcesz, Aby twój najlepszy 4 nożny przyjaciel,
        też tak skakał, i łapał Frisbi .. kup mu, nową karmę o dodatkowej zawartości:
        dziobów pazurów kopyt i flaków !" .. Czyli po dzielnym, Frisbi oooczywiście do
        MacDonaldsa .. Bonazai ! A potem na Solarke, po nową Vive, i na Ksiuty !! LoL..
        A inne Sporty Alternatywne dla: Cool Funky, Metro Jezz Trendy, Fiki Miki, Koko
        Loko, Crejzi Sexi Warsaw Pipol ? No np Tenis Ziemny z 75 kg plecakiem bizoniego
        łajna w gumofilcach wędkarskich maską P-Gaz i kapelutku Zorro ..PAsi wam Friki?

"młodzi Warszawiacy to szpanerzy !! więc, Dlaczego nie
        chcesz ze mną pojechać do Warszawy miasta Szpanerów ??"
        Śpiewał .. niejaki Kazelot S. 40 zgoła lat temu .. HHeHre
        • Gość: klakier Re: CALL ME FREESBE MAN .. FROM SNICKERS COMMERCI IP: *.swnet.pl / *.swnet.pl 23.07.05, 14:55
          Brawa dla tego pana.
          (masz u mnie pivo stary! :]] )
        • mbishop Re: CALL ME FREESBE MAN .. FROM SNICKERS COMMERCI 23.07.05, 18:08

:D
        • ggross Re: CALL ME FREESBE MAN .. FROM SNICKERS COMMERCI 24.07.05, 14:22
          ja men - ty byc supro maczo kul! :D
      • Gość: nielanser Re: Moda na latające talerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:22
        lubie to ale tylko z psem, niech sobie bydle poskacze :)))

pozdro
        skocz.pl/szok/
    • vars2 Re: Moda na latające talerze 22.07.05, 09:06
      To proste! Sciagaja do stolicy , jak cmy do swiatla z calego kraju.
      Mogliby przeciez roziwjac swoja glupote w miejscu urodzenia.
    • Gość: kixx Artykul sponsorowany??? IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 09:37
      • text Re: jesteście żałośni 22.07.05, 10:12
        ciekawy jestem co Wam przeszkadza że ktos rzuca sobie fresbee ??

jak ktos lubi i umie to czemu nie,
        zawsze jest to jakas aktywna forma wypoczynku
        Duzo lepsza od pisania na klawiaturze
        • Gość: fresbee. Re: Polskie fresbee. IP: 81.219.149.* 22.07.05, 11:29
          Niech sobie rzucają fresbee, tylko dlaczego zawsze wszystko co z zachodu jest
          bezmyślnie ,małpowane?, a nie można by tak po polsku rzucać butami?, lub w
          zależności od tego w czym i gdzie się wyrosło np. sieczką lub obornikiem?.
          Szczególnie w Warszawie, tej żałosnej mieszaninie mentów z całej Polski ilość
          pomysłów jest nieograniczona.
        • Gość: kixx Re: jesteście żałośni IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 11:38
          nikomu to nie przeszkadza
          ale frisbee w tym kraju sie rzuca od mniej wiecej 30-tu lat i to co sie dzieje
          obecnie w zaden sposob nie rozni sie w natezeniu od tego co sie dzialo 30 lat
          temu,20 lat temu czy 5 lat temu
          pisanie o inwazji frisbee jest albo typowym artykulem sponsorowanym majacycym w
          zamysle zwiekszenie popytu na te zabaweczke,albo wypelnianiem bialych plam w
          szpaltach w sezonie ogorkowym
          dla swietego spokoju moge sie zgodzic na to drugie
          • Gość: bΞLLiCoﻜΞ Re: jesteście żałośni IP: *.crowley.pl 22.07.05, 14:24
            Też nie bardzo rozumiem dlaczego 'moda'? Ja już grywałem w tą skądinąd debilnie
            nudną grę w latach osiemdziesiątych. Może to przyszlo do Warszawy dopiero teraz?
          • koganei Ogorki na deser 23.07.05, 09:02
            Odkad zaczalem czytac rubryke "deser", ciagle w komentarzach znajduje posty mowiace, ze "Gazeta [a najlepiej Wybiorcza] pisze glupoty, to zadna nowosc/zenada/niepowazna sprawa [niepotrzebne skreslic], widac znow nie maja o czym pisac w SEZONIE OGORKOWYM".

Ludzie co Wy macie z tym sezonem ogorkowym? Przeciez po pierwsze: to jest rubryka "deser" i zawierac bedzie wlasnie niepowazne, lekkie tematy; po drugie - sezon ogorkowy trwa chyba dla Was caly rok, bo ciagle ktos na to narzeka... Przeciez mamy zamachy w Londynie i mnostwo innych powaznych (i chwytliwych) tematow i raczej nie trzeba do tego ogorkow wkrajac?? Odczepcie sie od deserow.

Jak tylko artykul jest o Warszawie, to najdalej w dziesiatym poscie (a tu rekordowo w pierwszym) ktos bedzie obrazal Warszawiakow, albo Warszawiacy beda narzekac na przyjezdnych ("nowych"), albo nowi na starych. Znowu: o co biega? Znam od cholery ludzi z roznych miejsc Polski, ktorzy mieszkaja w Warszawie - w wiekszosci fajni ludzie. Warszawiacy to samo.

No i oczywiscie rzucanie frisbee to ZAJEBISTY SZPAN, poprostu koles w beemce jak zobaczy ze rzucam talerzem to od razu wyleci w powietrze z zazdrosci nie? Pomyslcie ludziki. Goscie sobie wychodza po pracy do parku porzucac talerzem dla relaksu. Poprawia kondycje, refleks, dobrze sie pobawia ale gdzie tu szpan?? Artykul rzecz jasna sponsorowany przez potezne lobby producentow frisbee, bo jak wiadomo frisbee kosztuja milioiny zlotych i trzeba nakrecic na nie popyt. Naiwniacy mysla ze to niewinna rozrywka, a w rzeczywistosci sa tylko marionetkami w rekach KORPORACJI PRODUKUJACYCH FRISBEE!!

Pozdro :)
            • Gość: IoN Re: Ogorki na deser IP: *.net 23.07.05, 10:46
              Z jednej str. ludzie nie zauważają, że to część portalu na teksty lekkie, łatwe i przyjemne (nawet czasem troche durnowate). Za to z drugiej strony czasem za bardzo trącą nadętym komercjalizmem.

A co do "freesbie"... hm, jak brałem babci podstawki pod kwiatki i z kuzynem sobie rzucaliśmy to też już "freesbie"? ;)
      • Gość: Makeva Re: Artykul sponsorowany??? IP: 83.238.11.* 22.07.05, 11:46
        O co ci chodzi? Człowieku, czy coś musi być wymyślone w Polsce,żeby nie
        było "trendi żenadą"? Spuść trochę pary.
        Bardzo fajnie, że ludzie się spotykają spontanicznie i robią to, co sprawia im
        frajdę.
        Sama grałam sobie we frizbi mieszkając w NIemczech i zapewniam cię, ze to jest
        świetna zabawa i niezły sport.
        Ale ty się o tym nie dowiesz, bo nie chce ci sie pewnie ruszyć tyłka sprzed
        telewizora.
    • Gość: Dark Re: Moda na latające talerze IP: *.polkomtel.com.pl 22.07.05, 11:44
      Dziwne, bo ja latającym talerzem bawiłem się ze 20 lat temu... Żadna nowość
    • Gość: turlaj siem kocie Friesbie są dla upośledzonych umysłowo . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:49
      To fakt . Zaleca się to zabawę dzieciom specjalnej troski . Zachęcam do zabawy .
    • zoezoe ludzie-psy 22.07.05, 11:51
      "Rok temu grupa znajomych przychodziła wieczorami na Pole Mokotowskie. Trochę
      rzucali do siebie frisbee. Z czasem każdy przyprowadzał nowych ludzi."

Tak mi się przypomniało a propos smoków:
      REDAKTOR: Kiedy zauważył pan u siebie te tendencje?
      PAN "A": Miałem wtedy... jakieś siedemnaście lat.
      Poszedłem z kumplami na imprezę, sporo wypiliśmy... a potem... kilku
      chłopaków... zaczęło nas częstować... serem. Z czystej ciekawości spróbowałem
      kawałek... I stało się.
      REDAKTOR: Co jeszcze robili ci chłopcy?
      PAN "A": Kilku z nich... przebrało się troszkę za myszy. Gdy już byli w
      kostiumach... zaczęli... popiskiwać.
      REDAKTOR: To wszystko?
      PAN "A": Wszystko.
      REDAKTOR: Jak pan na to zareagował?
      PAN "A": Byłem zaszokowany... ale potem zacząłem czuć się na pełnym luzie...
      wśród innych myszy.
      PREZENTER: To typowy przypadek. Będziemy go nazywać Panem "A", choć jego
      prawdziwe nazwisko brzmi:
      GŁOS SPOZA KADRU:
      (i napis)
      ARTHUR JACKSON
      32A MILTON AVENUE,
      HOUNSLOW, MIDDLESEX.
      dzięki uprzejmości: www.modrzew.stopklatka.pl/mysip.html
      • Gość: graf Re: ludzie-psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:41
        a chciałem sobie takie freesibie kupić, ale jak widzę ze to się "dżezzy" robi to
        chyba nadal pozostanę przy rzucaniu boomerangów.
    • Gość: mazi Re: Moda na latające talerze IP: 82.195.170.* 22.07.05, 13:18
      Alez sobie "wymyslili", w USA 15-20 lat temu w sie bawili, ach my polacy lubimy
      malpowac innych (i to jeszcze z takim opznieniem)
    • Gość: kyoko Re: Moda na latające talerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:49
      jaka moda??? - warszawka tym razem spóżniła się. Tam gdzie mieszkam dużo ludzi zna tą zabawę, już kilka lat temu sama się spopularyzowała (obserwacja nadmorskich plaż) i nie trzeba było tego wymuszać na ludziach jak robi to GW. ... to naprawdę żenada
      • koganei Re: Moda na latające talerze 23.07.05, 09:08
        Faktycznie Gazeta wymusza jak cholera... Normalnie jak jeszcze raz do mnie przyjda akwizytorzy frizbi w czapeczkach "GW" to chyba zawolam policje! A warszawka na pewno czytajac Twoj post skwasi sie i zakrzyknie "do diaska! a myslelismy ze bedziemy pierwsi!"

Co za roznica gdzie to wymyslili albo czy ktos to przedtem robil czy nie? Zabawa to zabawa, jak ludzie sie przy tym poznaja i organizuja to milo. Zacznijcie uprawiac sporty to uwalnia od agresji :)
    • Gość: hgw Re: Moda na latające talerze IP: 212.244.167.* 22.07.05, 14:19
      Niesamowite, Mateusz Dyda ze zdjęcia opanował umiejętność istnienia w dwóch
      wcieleniach naraz.
      • Gość: Joe Frisbee jest trendy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:21
        O tym, że frisbee jest "trendy" dowiedziałem się z lektury poniższych
        komentarzy. Dotychczas grywałem w ultimate tylko dlatego, że mi się bardzo
        podobało. Jeżeli ktoś chciałby skonfrontować swoje wyobrażenia o "wsiokach z
        warszafki małpujących Amerykanów" z rzeczywistością zapraszam do gry. Większość
        osób, które spróbują wraca i gra.
    • Gość: hjuman trafik Re: Moda na latające talerze IP: *.concordelogistics.com 22.07.05, 14:59
      tak czytam co wypisujecie i plakac sie chce. jestem ciekaw jakie to "nie
      trendy" sporty wy uprawiacie...jednym z nich jest chyba krytyka wszystkiego i
      kazdego. smutna prawda o smutnych ludziach. skoro tak wam wszystko przeszkadza
      to wysilcie sie troche i zaproponujcie cos co nie bedzie trendy i z zachodu no
      i oczywiscie z wawy (jakies kompleksy ???).
      pozdrawiam
      • Gość: stefan Re: Moda na latające talerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:04
        Podnoszenie ciężarów.
        • Gość: hjuman trafik Re: Moda na latające talerze IP: *.concordelogistics.com 22.07.05, 15:08
          jest to jakas opcja :)
          np. ciezarow zyciowych....
      • Gość: mendez Re: Moda na latające talerze IP: 212.122.214.* 22.07.05, 15:46
        Hehe, kompleksiki wychodzą. I ci z pseudoalternatywnego ruchu krytykowania wszystkiego co może być 'trendy', a nie potrafiącego zaproponować żadnej alternatywy.
        Ach, pokrytykujemy sobie, dowartościujemy się przy okazji, że co to za debilna gra, co za debilni ludzie i co za debilna Wawa.

Pozdro 4 hjuman trafik

PS Nie jestem z Wawy
    • Gość: Wojtek Re: Moda na latające talerze IP: 195.205.73.* 22.07.05, 15:46
      widze ze dosc paniczna obawe wzbudza przenoszenie z innych krajow tego co nie
      nasze. Taka sobie nasz mala polska ksenofobia. Przenoszenie dobrych rzeczy
      nazywamy malpowaniem, ludzi ktorzy uprawiaja sport i cieszy ich to nazywamy
      lanserami itp. itd. Ultimate frisbee jest sportem ktore nie polega na prostym
      rzucaniu sobie dysku. Mozna powiedziec ze to jest takie rugby z dyskiem zamiast
      pilki i brakiem kontaktu fizycznego. Gra która ma swoje organizacje,
      mistrzostwa, kluby, ligi np www.upa.com gdzie Fair Play jest bardzo ważne a
      tolerancja jest wszyta w kulture gry. Najczesciej grana koedukacyjnie i
      multikulturowo, gdzie bardzo mile widziani sa poczatkujący. Wymagająca
      szybkosci, wytrzymalosci, zrecznosci- tak jak wiekszosc sportow zespolowych ale
      dodająca jeszcze ta idiotyczna radoche biegania za latającym kawalkiem
      plastiku. Po prostu dobra zabawa, zaden lans czy malpowanie. Zapraszam
      zaciekawionych i sceptykow by wpadli na pola mokotowskie i zagrali z RJP Squad.
      terminy na stronie podanej w artykule.
      • Gość: bΞLLiCoﻜΞ Re: Moda na latające talerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:26
        blabla bla bla bla ...
    • Gość: fando Trendy? Gralem w to 5 lat temu. IP: 80.51.51.* 22.07.05, 15:49
      To bylo od zawsze, ale pewnie coolhunterzy czy trendsetterzy zrobili wokol tego
      szum, ze takie fajne. Blee.
      • Gość: zielony ludzik Bawilem się tym 30 lat temu! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.05, 17:04
        !
    • Gość: fando Trendy? Gralem w to 5 lat temu. IP: 80.51.51.* 22.07.05, 15:49
      To bylo od zawsze, ale pewnie coolhunterzy czy trendsetterzy zrobili wokol tego
      szum, ze takie fajne. Blee.
    • Gość: darekte Jak to wyglada? IP: *.lodz.agora.pl 22.07.05, 16:30
      Blagam, niech mimktos powie, jak wyglada taka rzecz! Ja bym chcial to juz miec.
      To mi wyglada na przeciekawa zabawe. My z kolegami i kolezankami zawsze sie w
      weekendy bawimy tak fajnie. I zawsze jest nowoczesnie. Amerykansko tak. I
      stolecznie. My jestesmy z malej miejscowosci. Ale zawsze myslimy o Warszawie
      tak serdecznie. I znowu teraz ta zabawa... Jak sie nazywa? fiszbi? To jakas
      ryba na muche? Powiedzcie mi, gdzie to sie kupuje> Jak wyglada. Weekend za pol
      godziny. Przyjda kolezanki i koledzy. A ja jeszcze nic nie mam na wieczorna
      zabawe!
    • Gość: Gogo Re: Moda na latające talerze IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.05, 16:31
      Ja Ci powiem. Tu w Warszawie jest największe skupisko wsioków takich jak Ty.
      Oni łapią się na każdy kit. Ja to wiem, bo groby moich przodków są tu, w
      Warszawie, w przeciwieństwie do Ciebie. Nie rozumiesz pewnych klimatów. To
      normalne i to Nas, Warszawiaków odróznia od Was.
      • Gość: aaa Re: Moda na latające talerze IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 21:13
        Pomimo że groby twoich przodków są tu gadasz jak typowy wsiowy ksenofob.
      • koganei Re: Moda na latające talerze 23.07.05, 09:23
        Gogo jestes cudowny - dyskusje o rzucaniu talerzem zaczynasz od GROBOW SWOICH PRZODKOW. Twoich DZIADOW, PRADZIADOW, wokol prastarych KOSCIOLOW oto leza ich grobowce. Gdy tylko osadnicy przybyli zakladac nad Wisla pierwsze wioski, oczy ich ujrzaly Twoich przodkow: jeden poprawial beret, drugi gral na harmonii, a trzeci handlowal zlotymi zegarkami i waluta. Zaraz powiesz, ze nie po to twoje babki ginely w Powstaniu Warszawskim, zeby teraz jeden z drugim deptali ich GROBY w pogoni za jakas PSIA ZABAWKA! Jestes tak warsiaski ze az nie moge z Ciebie!

GROBY PRZODKOW ZAMIAST FRISBEE!
    • Gość: MARCEL Re: Moda na latające talerze IP: *.burksgreen.com 22.07.05, 17:32
      TO PRZYJEZDNI ;-)
    • Gość: importer frisbee doskonały artykuł p. magdo IP: *.chello.pl 22.07.05, 17:55
      zapraszamy do kasy po wypłatę.
    • Gość: Molder Z tym Mateuszem Dydą to ciekawa sprawa IP: 5.1.* / *.de.ibm.com 22.07.05, 18:08
      Rzeczywiscie jest dwupostaciowy
      Mysle ze jest to sprawa dla sluzb specjalnych.
    • procesor Re: Moda na latające talerze 22.07.05, 19:50
      te talerze były na przełomie lat 70 i 80 w Polsce
      ot nikt wtedy tego nie musiał reklamowac - tania zabawka

rok temu też były i dwa i pięć temu też..
      i nikt nie robił wielkiego halo

ach, i wtedy nie nazywało sie tego freesbee tylko normalnie po polsku - latający
      talerz

czy ringo w przyszłym roku tez takie zachwyty wzbudzi??
    • Gość: mch Ultimate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 09:51
      Jeżeli ktoś chce skosztować czegoś więcej niż tylko rzucania do siebie
      plastikowym talerzem w parku lub na plaży, powinien spróbować gry ultimate. W
      Poznaniu zapraszamy do parku Cytadela w każdą niedzielę ok. godz. 17.00. Każdego
      kozaka twierdzącego, że rzucanie frisbee jest bezsensowną modą dla debili
      sprowadzoną ze Stanów zapraszamy na nasz trening, weźcie sportowe buty i jakiś
      napój izotoniczny, na pewno się przyda ;).
      Zapraszamy też do galerii z naszego poznanskiego turnieju na
      www.unleashed05.e-chmiel.pl - są tam też adresy kontaktowe dla
      zainteresowanych
      • Gość: T. Re: Ultimate IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.07.05, 16:09
        Czesc Miloš!
        No wlasnie, przeciez wy w Poznaniu gracie ostro we frisbee od dawien dawna.
        Dlatego zadziwilo mnie troche ze GW w Warszawie dopiero teraz to odkryla.

Pozdrawiam,
        T.

• Gość: mr.payne Re: Ultimate IP: *.icpnet.pl 24.07.05, 16:16
        bardzo zabawne. widze, ze gracie ostro. napoj izotoniczny i co jeszcze, moze
        kask?
    • Gość: PAN Z WARSZAWY Re: Moda na latające talerze IP: *.chello.pl 23.07.05, 16:47
      page62 napisał:

> zawsze mnie to zastanawiało - czemu w W-wie jest największe skupisko
      > sterowanych "trendy" idiotów. żenada.

Bo w Warszawie jest najwięcjej przyjezdnych buraków ze wsi, którzy myślą, że
      jak przyjechali do Warszawy, to już zdobyli świat. I chcą zapomnieć o tym, że
      zostali spłodzeni w gnoju, urodzili się w gnoju i zostali przyuczeni do pracy
      przy gnoju. I nawet najbardziej " trendy " zabawa nie pozwala zapomnieć im o
      swoim zapachu, kojarzącym się ze swoim pochodzeniem, dlatego szukaja nowych
      zabaw. Może one pozwolą zapomniec im o gorszym pochodzeniu i o poczuciu
      mniejszej wartości.
      • Gość: aaa Re: Moda na latające talerze IP: *.acn.waw.pl 23.07.05, 17:06
        a dlaczego "gorszym" pochodzeniu?
    • Gość: Ania Talerze latają po kuchni, jak się baba wnerwi... IP: *.chello.pl 24.07.05, 01:32
    • Gość: Przetracony U mnie Maryska gra w latajace talerze w kuchni.... IP: 152.75.60.* 24.07.05, 02:13
      • bodzio_kolo A co sądzicie o Lucku z M jak miłość .? 25.07.05, 17:02
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka