abakumow 22.07.05, 18:40 Panoe Darku co za bzdury Pan pisze. Nie jestem warszawiakiem ale kocham moja stolice razem z tym palacem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z_warsa do diabla z pekinem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:31 Nie bardzo rozumiem: Bartoszewicz w swoim komentarzu jest calkowicie sprzeczny z ogolnym nastrojem tego "rocznicowego" watku na stronach gazety, ktory przypomina mi radiowe transmisje centralnych dozynek z Gierkiem, albo euforyczny glos Lapickiego ze starych, stalinowskich kronik filmowych. Niech sie swieci pierwszy maja! niech zyja bratnie narody zwiazku radzieckiego! palac kultury ma juz piecdzisiat lat! O co wiec chodzi? Jakis rozdzwiek panowie redaktorzy. Albo uwazamy, ze ten palac zaszkodzil Warszawie (wynika to jasno z tekstu p. Bartoszewicza - i zgadzam sie z tym), albo robimy propagandowe swieto i hece na sto fajerek. Zdecydujcie sie na cos kochani. Nie mozna zjesc ciastka (spelnic polecenie sluzbowe) i zachowac ciastko (uratowac twarz rzetelnego warsawianisty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_matador9 Re: do diabla z pekinem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 01:18 szkoda że ten łagrowy kolos Stalina przyćmiewać będzie swoim cielskiem Warsiawę aż tyle jeszcze lat aż do chwili rozpoczęcia budowy amerykańskich 700-metrowych molochów przy Placu Artura Zawiszy... FREEDOM and IMPERIAL GLORY for WARSAW, comrades... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa do matadora IP: *.iam.pl 25.07.05, 18:00 W swoim czasie architekt Bielecki mial pomysl wspolbrzmiacy z Twoimi koncepcjami: chcial dolaczyc do pekinu hipernowoczesna wiezyce, ktora przewyzszalaby go skala (ok 350 metrow), w ktorej bylyby biura. A w ponizonym w ten sposob podarku stalina miescilby sie Soc-Land. Mnie sie to podobalo, problem bylby tylko z infrastruktura - jak obsluzyc woda, pradem i dojazdami takie zakumulowane kollosy?? Moze Ty wiesz, matadorze? Odpowiedz Link Zgłoś