Dodaj do ulubionych

IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE !

IP: *.katowice.pik-net.pl 17.09.01, 16:10
zawsze mialem niezbyt dobre zdanie o IDEII CENTERTEL ale to co sie zdarzylo przez kilkoma minutami to woła o
pomste do nieba ( albo raczej o kontrole NIK-u czy UOPu w tej bandyckiej organizacji )
otoz co miesiac IDEA CENTERTEL wysyla spoznialskim ktorzy zwlekaja z zaplata za telefon sms''''a z prosba o
przefaksowanie dowodu wplaty na podany numer gdzie termin ostateczny wyslania faxu byl od 5 do 7 dniod
daty otrzymania sms''''a. Od kilkunastu miesiecy wszystko bylo ok czlowiek dostawal sms''''y, przypominal sobie o
niezaplaconej fakturze, faxowal potwierdzenie i wszystko bylo Ok. Teraz chyba szefostwo IDEII wykorzystujac
uspienie swych klientow chce dorobic troche do swego dziurawego budzetu i zrobila najwiekszy przekret w
historii tej firmy.
Mianowicie okolo godziny 16 (gdzie juz praktycznie wszyscy mysla o zamknieciu swych interesow ) dostalem
sms''''a jak zawsze z prosba o przefaksowanie dokumentu wplaty ale o zgrozo ... termin wykonalnosi dzisiaj !!!
czyli 17.06.2001. Efektem bedzie to ze 90% klientow na pewno nie wysle tego potwierdzenia a konsekwencja
tego bedzie to ze telefony zostana wylaczone co w przelozeniu na nasze kieszenie daje -16 zl za kazdy aparat
-
ot taka oplata manipulacyjna.
Teraz prosze sobie policzyc ile IDEA zarobi na tym jak uspila i zrobila swych klientow w ch**a...
ja Panowie i Panie powiem krotko juz mam dosc tych bandytow, rezygnuje bo mi sie rzygac chce widzac ta
skorumpowana mase partaczy... to sprawa dla UOPU i NIKu.

szkoda ze uprowadzone samoloty uderzyly w WTC...mniej krzywdy a wiecej sprawiedliwosci byloby gdyby
rozniosly w drobny pyl cala ta zlodzijska firme !

oszukany
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: IDEA CENTERTEL 17.09.01, 16:16
      Przecież to Ty nie zapłaciłeś faktury w terminie - czyli zrobiłeś sobie kredyt
      kosztem PTK. A wiec, że kredyty zwykle są oprocentowane i to słono.
      Zamiast pisać wulgarne epitety kup sobie terminarz, lub złóż stałe zlecenie
      zapłaty w banku. Pamiętaj, że tak dużej firmy nie interesuje Twoje
      roztargnienie i problemy ( zapewne ) finansowe. Wszystkich obowiązują te same
      zasady gry. Nie narzekaj skutki, skoro nie umiesz racjonalnie wyeliminować
      przyczyn.
      Z wyrazami szacunku.
      • Gość: oszukany Re: IDEA CENTERTEL IP: *.katowice.pik-net.pl 17.09.01, 16:37
        Wez mnie czlowieku nie rozsmieszaj...

sloggi napisał(a):

> Przecież to Ty nie zapłaciłeś faktury w terminie - czyli zrobiłeś sobie kredyt
        heh nie zaplacilem ( jeszcze ) zgadza sie ale to oni wprowadzili system "przypominania" droga sms''owa.
        wiec jesli czlowiek przywyknie do pewnych procedur to wszystko dziala OK czyli faktury sa oplacane.
        Natomiast to na co ja zwracam uwage to to ze wykorzystujac uspienie i zdezorientowanie ludzi ci bandyci wyciagna
        od nas znowu kase...

> kosztem PTK. A wiec, że kredyty zwykle są oprocentowane i to słono.
        jaki kredyt ? i tak dostaja tyle ze stac ich prezesow darmozjadow na dostatnie zycie za moje i innyc pieniadze.

> Zamiast pisać wulgarne epitety kup sobie terminarz, lub złóż stałe zlecenie
        sorry czleku ale zawsze uzywam epiteto jak widze takich partaczy i bandziorow, bo dla mnie to oni nie roznia sie juz
        w tej chwili od pospolitego zlodzieja co kradnie radia z samochodow.

> zapłaty w banku. Pamiętaj, że tak dużej firmy nie interesuje Twoje
        > roztargnienie i problemy ( zapewne ) finansowe.
        zapewniam cie czlowieku ze problemow finansowych nie mam a stac mnie zapewne na wykupienie Ciebie wraz ze
        Twoimi dlugami ale to nie jest temat tego posta.
        >Wszystkich obowiązują te same
        > zasady gry. Nie narzekaj skutki, skoro nie umiesz racjonalnie wyeliminować
        > przyczyn.

czyli kradnij jak tylko sie da

> Z wyrazami szacunku.

btw, niech zgadne jestes pracownikiem tej mafii albo masz rodzine utopiona w tym bagnie ?

• sloggi Re: IDEA CENTERTEL 17.09.01, 17:13
          Nie zgadłeś, ja po prostu jestem racjonalistą.
          Logiczne, że jak nie zapłacisz za prąd to Ci go wyłączą.
          Mam hopla na punkcie płacenia wszelkich świadczeń.
          Jeśli nie masz na telefon - zlikwiduj go, jeśli nie masz czasu na stanie w
          banku - patrz mój poprzedni post.
          Czy myślisz, że plus lub era postąpiłyby łagodniej ? mylisz się - to wszystko
          są bezduszne molochy. I albo przyjmujesz ich zasady, albo spadasz na szczaw.
          Z poważaniem ( już trochę mniejszym )
    • Gość: Mik Klient nasz pan IP: 213.25.197.* 17.09.01, 17:49
      ...ale o tej starej dorej żydowskiej zasadzie zapomina Idea alias Centertel
      alias TPSA alias France (nomen omen) Telekom. Jak przed wojną żyd przychodził z
      niezapłaconym wekslem to się kłaniał w pas, bo wiedział, że i tak mu zapłacą,
      ale jak się b ędzie awanturował, to więcej od niego nie pożyczą.
    • Gość: dlugopis Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! A co w ERA IP: 195.30.191.* 18.09.01, 16:18
      Czesc. Bardzo jestem ciekawy czy cie odlacza. Ja mam telefon w erze i jak bylem
      w zapasci finansowej kilka miesiecy temu to tez opuznialem jak moglem wplaty.
      Procedura byla nastepujaca. Po miesiacu od terminu platnosci faktury
      przychodzil SMS - nic nie robilem, po nastepnym miesiacu przychodzilo pismo
      ponaglajace z terminem 7 dni. Wtenczas placilem, ale ani razu nie wysylalem
      faxem potwierdzenia. Dzwonilem do biura obslugi abonenta i informowalem , ze
      juz oplacilem. Nie odlaczyli mi telefonu ani razu. Ta procedure przeszlem dwa
      razy. Ciekawe jak bedzie w Idei oraz jak jest w Plusie w takich sytuacjach.
      Acha za opoznienie w platnosci doliczyli mi za kazdym razem 5 PLN.
      Pozdro
    • Gość: niko Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 18.09.01, 16:37
      no może nie tak ostro, ale pracownicy tzw. salonów firmowych IDEA wykazują taką
      indolencję, iż faktycznie odechciewa się korzystanie z usług takiego operatora,
      tylko mam obawy, że u innych może być podobnie, również niezadowolony z kultury
      usług PTK Centertel
      • Gość: Joanna Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: *.matrix.pl 18.09.01, 16:55
        Gość portalu: niko napisał(a):

> no może nie tak ostro, ale pracownicy tzw. salonów firmowych IDEA wykazują taką
        >
        > indolencję, iż faktycznie odechciewa się korzystanie z usług takiego operatora,
        >
        > tylko mam obawy, że u innych może być podobnie, również niezadowolony z kultury
        >
        > usług PTK Centertel

Korzystał z usług tego operatora praktycznie od początku kiedy zaistniał w
        Polsce. Właściwie to nie potrafię wytłumaczyć dlaczego jeszcze go nie zmieniłam.
        Chyba dlatego, że z rozmów z innymi osobami wynika, że u innych operatoerów jest
        podobnie. Panienki w salonach firmowych są poprostu poniżej krytyki. Nagminne
        jest zucie gumy podczas rozmowy z klientami. Wielokrotnie próbowałam przesłać
        potwierdzenie wpłaty, jednak nie udało mi się to z tego powodu, że na
        potwierdzeniu z banku nie ma numeru konta. Niestety nikomu nie chciało się
        sprawdzić czy przelew dotarł. Panienki pod *22 bardzo często odkładają słuchawkę
        jak ma się nico podniesiony głos. Uzyskanie jakichkolwiek informacji w salonach
        idei graniczy z cudem. Zawsze odsyłają do salonu firmowego, w którcyh stoi się w
        długich kolejkach, bo panienki co chwila wychodzą na zaplecze, na którym
        przesiadują dobre 15 minut. Ech szkoda gadać
        Pozdrawiam
        Joanna

• Gość: beata Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: *.acn.waw.pl 18.09.01, 19:07
      Ja was przepraszam, może czegoś nie rozumiem, ale czy nie prościej byłoby
      jednak płacić rachunki w terminie? Bo to, co piszecie - to pretensje do
      garbatego, że ma proste dzieci. Rachunki przychodzą przecież zwykle z pewnym
      wyprzedzeniem - czas dorosnąć kochani i pamiętać o zobowiązaniach. Ja z Idei
      korzystam trzy lata i nie miałam do tej pory żadnych kłopotów - raz opsnęłam
      sie z terminem, zapłaciłam ostatniego dnia i następnego przefaksowałam kopię
      przelewu. Zero problemów. Fakt, nie byłam w centrum obsługi - nie miałam
      potrzeby - więc nie wiem jak zachowują się tamtejsi pracownicy, ale obsługa
      telefoniczna nie zawiodła mnie jeszcze nigdy. Może mam po prostu farta?:-)
      • sloggi Re: IDEA CENTERTEL 19.09.01, 10:40
        O tym właśnie pisałem na początku tego wątku.
        Każda duża instytucja - a taką jest PTK Centertel jest z natury bezduszna.
        Wystarczy przestrzegać zasad pożycia społecznego i tyle.
        A to, że terminów należy przestrzegać wie każdy minimalnie inteligentny
        człowiek.
        • civic_vtec Re: IDEA CENTERTEL _sloggi 22.09.01, 20:41
          Starasz sie pisac racjonalnie i kulturalnie - ok :-) podoba mi sie.
          Niestety, ludzie narzekajacy na IDEE maja troche racji. Wiem z wlasnego
          doswiadczenia.
          W zeszlym roku nie zaplacilem w terminie faktury - moja wina, moge odcierpiec.
          Tyle tylko, ze chlopcy i dziewczeta z dzialu windykacji Centertela zaczeli
          bawic sie ze mna w chowanego. Nastepnego dnia po uplywie terminu - telefon
          wylaczony. Patrze do regulaminu - po niezaplaceniu naleznosci powinno byc
          ponaglenie (na pismie!) i dopiero wylaczenie po 7 dniach. Telefon do BOK-u (na
          wszelki wypadek naleznosc juz uregulowana). Wyjasniam o co chodzi - mila
          panienka czyta ze mna regulamin i stwierdza moja racje. Co mozemy zrobic?
          Panienka zadzwoni do windykacji - OK. Windykacja (nie wiadomo kto) orzeka, ze
          wylaczyli i juz, a wlacza jak wysle im faxem kopie wplaty. Argument o
          naruszeniu regulaminu bez odpowiedzi. Prosze o bezposredni numer do windykacji -
          nie mozna, tylko przez BOK. Dowod wplaty idzie faxem - i nic, telefon gluchy.
          BOK nic nie wie, bo centrala skonczyla juz prace. Nastepnego dnia prosze w BOK-
          u (juz bezposrednia wizyta) o numer do windykacji. Oficjalna odpowiedz ta sama
          ale po cichu - niech pan zadzwoni na nr centrali i poprosi o polaczenie z panem
          XXX lub pania YYY (kierownicy windykacji). Przy okazji zalatwiamy sprawe kopii
          wplaty - windykacja orzeka, ze wczorajszy fax byl niekompletny, cos sie nie
          wydrukowalo i dla nich to za malo. Nikt sie nie zajaknal, ze mozna bylo o tym
          powiadomic. Tym razem panienka w BOK-u robi kopie i telefon bedzie mogl byc
          wlaczony - kiedy - nie wiadomo. Z domu dzwonie do windykacji (metoda jw.) -
          przez caly dzien ani XXX ani YYY nie raczy podniesc sluchawki. Wieczorem
          komorka wreszcie dziala.
          Wkurzylem sie i napisalem skarge do odpowiedniego dyrektora - imiennie.
          Odpowiedz po miesiacu, napisana i podpisana przez referenta dzialu...
          windykacji, ze przepraszaja za nie odebrane telefony. Ani slowa wiecej.

Trzeba Ci jeszcze wiecej o IDEI?

Pozdrawiam - vtec

P.S. Teraz regulamin jest zmieniony i wylaczac maja prawo od razu.

• civic_vtec Re: IDEA CENTERTEL ___beata 22.09.01, 20:48
        Masz racje, tez doszedlem do tego wniosku i zlecilem dokonywanie obciazenia
        mojej karty. Mnie na to stac, a ilu ludzi nie? Dlaczego - przeczytaj w poscie
        do sloggiego.
        Co do kultury bezposredniej obslugi narzekac nie mam prawa. Czy telefonicznie
        czy bezposrednio pracownicy w BOK-u wykazywali anielska cierpliwosc i chwala im
        za to. Tyle, ze niewiele mogli zrobic. O wszystkim decyduje Centrala, a
        kontaktowac sie mozna wylacznie przez BOK.
        Z IDEI korzystam - bo sie przyzwyczailem, wystarcza mi i do tego jest tania.
        Moze wlasnie w tym tkwi szkopul - za taka cene zero zrozumienia klienta?

Pozdrawiam IDEA'owianke

vtec
        • beata_ Re: IDEA CENTERTEL ___civic vtec 22.09.01, 21:22
          Za pozdrowienia dzięki,
          a co do zrozumienia klienta to nie sądzę, żeby związane to było akurat
          z "taniością" (lub nie) danego operatora.
          Jak się tak zastanowić na chłodno, to właściwie dlaczego mają "rozumieć"
          niesolidnego (zapominalskiego, roztrzepanego...) klienta - jest umowa, są
          zasady i już, w końcu coś podpisujesz, nie?. Wiesz, ja to mówię trochę wbrew
          sobie - sama wolę, jak jestem zrozumiana jako nie zawsze zdyscyplinowany klient
          różnych instytucji, bo zdarzyć sie może wszystko:-)) A jak się tak człowiek
          odbija od ściany, próbując coś załatwić, to faktycznie nerwy mogą puścić.

Pozdrawiam, życząc tobie i nam wszystkim jak najmniej takich sytuacji
          B.
          • civic_vtec Re: IDEA CENTERTEL ___beata 22.09.01, 21:47
            Zgubilas jedna mysl z moich wypocin. IDEA dzialala WBREW regulaminowi
            stworzonemu przez siebie i nikt u nich nie chcial sie do tego przyznac. A o
            przepraszam - zapomnij.

Co mozna myslec o ludziach w tej firmie? Przeciez firma to nie abstrakt, bo
            tworza ja jej pracownicy.

pozdrowka raz jeszcze

vtec
            • beata_ Re: IDEA CENTERTEL ___civic_vtec 22.09.01, 22:01
              Fakt, przeoczyłam tę nagłą zmianę regulaminu - to rzeczywiście nieładnie:-(
              No i przeprosić tez wypada...
              Pozdr B.
              Ps. w takim razie troche mniej ich lubię:-))
              • Gość: Maciej Re: IDEA CENTERTEL ___civic_vtec IP: *.radio-merkury.poznan.pl 24.09.01, 09:31
                • Gość: Maciej Re: IDEA CENTERTEL ___civic_vtec IP: *.radio-merkury.poznan.pl 24.09.01, 09:44
                  Popieram regularne płacenie rachunków-nigdy nie zdażyło mi się niezapłacić nie
                  w terminie ale na Ideę to nie wystarczy i nie są to tylko moje doświadczenia.
                  Praca BOK woła o pomstę do nieba, ale konkrety - ponizszy przypadek w sumie nie
                  jest przypadkiem bo zdazył mi się nie tylko mi ale i dwóm kolegom-abonentom
                  Idei.
                  Otóż by nie mieć opisywanych w tym wątku problemów zdecydowałem się na
                  polecenie zapłaty-pierwszy miesiąc wszystko OK. W drugim zaczęły się schody-
                  najpierw na wydruku z konta zauwazyłem ze nie odciągnęli rachunku ale nic nie
                  mój problem, po jakimś czasie SMS-zapłać bo wyłączymy telefon.Kurde co jest
                  dzwonie do BOK-u o co chodzi mam polecenie zapłaty-no tak trudno powiedzieć co
                  się stało(sugestia ze winny bank-jak się okazało bzdura kompletna) lepiej
                  zapłacić i przesłać potwierdzenie bo moga wyłączyć. Nieźle wkuty zrobiłem to-po
                  czym na drugi dzień patrzę kasę z konta też pobrali. Znowu dzwonię wiadomo
                  gdzie - proszę się nie martwić przy nastepnej fakturze pobierzemy tylko
                  różnicę. Jak można się domyśleć nic takiego się nie stało. W sumie przez około
                  3 miesiące bawili się ze mną w ciuciubabkę. SMS-y dostawałem chyba przez pół
                  roku ale juz je olewałem.
                  Jeden z kumpli tak sie wkurzył ze wycofał polecenie zapłaty.
                  Źeby była jasność nikt z PTK nawet nie raczył powiedzieć przepraszam...
                  No cóż udziałowiec zobowiązuje ( TP SA jakby ktoś nie wiedział).
                  • Gość: Xena Re: IDEA CENTERTEL ___civic_vtec IP: *.acn.waw.pl 24.09.01, 15:27
                    Hmmm, trochę niepokoją mnie posty, które tutaj przeczytałam. Właśnie niedawno
                    zrezygnowałam z usług Ery i zdecydowałam się na Ideę, głównie ze względu na
                    najkorzystniejsze plany taryfowe i tylko roczną umowę. Z Ery - a przede
                    wszytkim z jakości obsługi klienta - byłam bardzo zadowolona: terminowo
                    realizowane polecenie zapłaty, mozliwość załatwienia większości formalności
                    przez Internet, bez potrzeby ruszania się z domu, kompetentne osoby na hotline -
                    słowem: zero problemów. Myślałam, że taka obsługa to standard w dzisiejszych
                    czasach i przy takiej konkurencji - i że takie sytuacje jak te opisane powyżej
                    w ogóle nie powinny mieć miejsca, przecież firmie chyba zależy na kliencie, bo
                    dzięki niemu zarabia. A teraz zastanawiam się, czy wybór nowego operatora był
                    aby fortunny i czekam z niepokojem, czy i kiedy pożałuję tego pochopnego
                    kroku...
                    • civic_vtec Re: IDEA CENTERTEL ___Xena 24.09.01, 15:41
                      Może Ci sie uda :-) ale za wiele sobie nie obiecuj.
                      Plac w takiej formie, ktora dla Ciebie wygodna - ale jednoczesnie musi (!) byc
                      wygodna dla Centertela.
                      Przy okazji - program lojalnosciowy IDEI (Profit) tez odlogiem lezy, ale to juz
                      na inna bajke.

Dzwonic sie da, nawet w roamingu - i to najwazniejsze.

pozdr / vtec
    • Gość: fufek Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 24.09.01, 11:57
      Sloggi napisał: Logiczne, że jak nie zapłacisz za prąd to Ci go wyłączą.

To była wypowiedź Sloggi'ego, z którą się nie zgadzam. Otóż Plus (i
      prawdopodobnie ERA) postępuje jednak łagodniej. Nigdy nie wyłącza telefonu
      dzień po terminie płatności. Nawet nie wiem jak długo trzeba zalegać, zeby
      zablokowali ci rozmowy, bo mimo wielokrotnych spóźnień z zapłatą, nigdy mi się
      to nie zdarzyło. A teraz uwaga do konformizmu Sloggi'ego: to chwalebna cecha,
      że masz bzika na punkcie terminowości, chciałbym też tak planowo wywiązywać się
      z wszystkich płatności, ale niestety, nie zawsze jest to możliwe. Tak się
      składa, że bardzo często telefonem komórkowym posługują się ludzie mobilni,
      prowadzący jakieś interesy, którzy czasami muszą czekać na wpływy na konto. Raz
      pieniądze mają, a raz nie. Czasami płacą przed terminem, ale czasami -
      niestety - po terminie. I nie znaczy wcale, że są naciągaczami i należy ich w
      ten sposób karać. Choćby ze względu na to, co wyprawia Centertel, nigdy nie
      zdecydowałem się na tego operatora. Czy ja także mam zrywać kontrakt ze swoim
      klientem, jeśli ten spóźni się z zapłatą mojej faktury o dwa dni?
    • Gość: fufek Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 24.09.01, 12:00

• Gość: fufek Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 24.09.01, 12:01

• fufek Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! 24.09.01, 12:06

• Gość: fufek Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 15:52
        Przepraszam za te powtórki, ale to nie moja wina. Błąd na serwerze.
    • Gość: lucki MOZE JESTES DLA NICH NIEWIARYGODNY, POCZYTAJ O MOICH KONTAKTACH Z IDEĄ IP: *.*.*.* 01.10.01, 15:14
      Wybacz, ale jeden z moich telefonow tez jest w Idei i przyznam szczerze, ze
      zawsze jest oplacany z dosc duzym opoznieniem (ot tak dla zachowania plynnosci
      finansowej mojej rodziny :-))) ). Po pierwsze: wysylaja SMS-a dopiero po ok. 3
      tygodniach od daty zapadalnosci zaplaty poprzedniego rachunku, po drugie: na
      zaplacenie daja mi ok. 10 dni, po trzecie: najpierw tylko blokuja mozliwosc
      prowadzenia rozmow wychodzacych, po czwarte: po przefaksowaniu wplaty telefon
      odblokowuja w ciagu 2 dni bez jakichkolwiek dodatkowych oplat.---
    • nocomment Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! 01.10.01, 17:20
      Gość portalu: oszukany napisał(a):

> szkoda ze uprowadzone samoloty uderzyly w WTC...mniej krzywdy a wiecej spraw
      > iedliwosci byloby gdyby
      > rozniosly w drobny pyl cala ta zlodzijska firme !

Renassaince Tower jest trochę za niskie, żeby uderzyły w to 2 Boeingi...
    • Gość: Jr Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 19:58
      Też uważam, że IDEA to bandycka firma ale z innych powodów. To co piszesz jest
      bez sensu. Płać w terminie to nie będziesz płacił odestek.
    • Gość: antares Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: *.acn.waw.pl 01.10.01, 20:15
      dla wszystkich niezadowolonych/oszukanych/rozczarowanych uslugami lub obsluga
      operatorow GSM: koszt utrzymania klienta jest nizszy niz pozyskania nowego,
      dlatego argument o zmianie operatora powinien podzialac na sprawce Waszego
      niezadowolenia/rozczarowania...powodzenia!
      • Gość: lukanio Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.01, 03:30
        wszystkim wkurzonym na IDEE polecam korzytsanie z usług Ery tej sieci też można
        wiele zarzucić ale można spokojnie nie płacić dwa a nawet trzy miesiące.
        zresztą sam fakt ze idea jest własnościa TP SA powinien być wystarczającym
        argumentem do zmiany telefonu.
        • Gość: rutboj Re: IDEA CENTERTEL TO ZŁODZIEJE ! IP: *.kai.pl 02.10.01, 03:36
          trzy miesiące bez opłat? Jeżeli jeszcze rozłożą na raty to wchodzę....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka