Gość: nick16 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 10:42 To wkońcu jak pojedzie 513? Czy trasą Siekierkowską, czy zostanie na starej trasie? czy może na Bródno... Czy ktoś z ZTM potrafia zrobić coś sensownego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d.z Re: 513 jaką trasą? 21.08.02, 10:54 Gość portalu: nick16 napisał(a): > To wkońcu jak pojedzie 513? Czy trasą Siekierkowską, czy zostanie na starej > trasie? czy może na Bródno... Czy ktoś z ZTM potrafia zrobić coś sensownego Nie tak dawno ZTM uruchomiło linię autobusową 178, która według tych wysokiej klasy specjalistów rodem z ZTM miała być taka dobra - efekt tych "dobroci", to utrzymanie zawieszenia 178 i zapewne likwidacja w konsekwencji... Jeśli wydaje Ci się, że ZTM potrafi zrobić coś sensownego to... i tutaj pozwól, że nie dokończę...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: 513 jaką trasą? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.08.02, 20:50 Gość portalu: nick16 napisał(a): > To wkońcu jak pojedzie 513? Czy trasą Siekierkowską, czy zostanie na starej > trasie? czy może na Bródno... Czy ktoś z ZTM potrafia zrobić coś sensownego Mam odpowiedź na Twoje pytanie.Otóż ZTM otrzymał już z tego co słyszałem negatywną opinię Urzędu Gminy Warszawa-Ursynów co do propozycji zmiany trasy linii 513 - zatem linia ta pozostanie (przynajmniej na razie) bez zmian. Na Ursynowie nie chcieli się na to zgodzić z tego powodu ,że spora część mieszkańców tej Gminy straciłaby wtedy połączenie z Traktem Królewskim i z Centrum.Myślę, że starych drzew się nie przesadza zwłaszcza gdy dobrze rosną - dobrze ,bo linia 513 na odcinku Kabaty-Plac Trzech Krzyży nie wozi powietrza. Pytałeś czy może na Bródno? Myślę ,że możnaby pociągnąć tę linię śladem 318 od Placu trzech Krzyży a właściwie od Doliny Służewieckiej ,bo to jużtam obie te linie zaczynają jechaćna tej samej trasie do Ludnej.Jak będzie zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: 513 jaką trasą? IP: *.pl 22.08.02, 15:21 Gość portalu: Jacek napisał(a): Myślę, że starych drzew się nie przesadza zwłaszcza gdy dobrze rosną - > dobrze ,bo linia 513 na odcinku Kabaty-Plac Trzech Krzyży nie wozi powietrza. Stare drzewa padają ze starości czasem... Właśnie na tym odcinku 513 lubuje się w jeździe stadem z 503. Pustawe jest również. Pomysł nowej trasy 513 zyskał na forum przeważającą aprobatę (był już ćwiczony długo), a sprzeciw urzędników Ursynowa to kolejny przejaw ich indolencji Odpowiedz Link Zgłoś