Dodaj do ulubionych

Skąd te stereotypy - opinie

11.08.05, 00:44
Gdy mówię, ze jestem z Bródna to spotykam się z rozmaitymi reakcjami.
Najczęściej słyszę wątpliwe komplementy w stylu "to porządnie wyglądasz jak na
Bródno" i wtedy nie wiem, podziękować czy dać w głupi pysk.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Skąd te stereotypy - opinie IP: *.chello.pl 11.08.05, 19:51
      Zupełnie tego nie rozumiem, ja też jestem z bródna.Zawsze dobrze się tam czułam
      i najchętniej nigdy bym się nie wyprowadziła.Wszędzie jest blisko, ładna,
      zielona i zaciszna okolica.Dopiero na studiach spotkałam sie z dyskryminacją
      pragi,z którą nigdy wcześniej nie miałam do czynienia.Dopiero na uniwesytecie
      usłyszłam że jestem z bronxu i spotkałam się z komentarzami w stylu, że to cud
      że wyszłam na ludzi.Te stereotypy są chore i niezrozumiałe.
      • www.pkb.nrd A co jest takiego niesamowitego w Bródnie? 11.08.05, 20:05
        Czym się ono wyróżnia? Klimatami? Kameralnością? Atrakcyjną ofertą turystyczną?
        Urokilwymi kawiarniami? Modnymi miejscami? Nie wiem nic mi nie przychodzi do
        głowy.
        Dla mnie Bródno, Targówek, Gocław, Stegny, Bielany, Służew to wszystko jeden i
        ten sam wielki slums.
        • Gość: Robal Re: IP: *.chello.pl 11.08.05, 23:39
          www.pkb.nrd napisała:

> Dla mnie Bródno, Targówek, Gocław, Stegny, Bielany, Służew to wszystko jeden
          > i ten sam wielki slums.

A blokowisko Ursynów to niby co? Beverly Hills? Wyluzuj.... 80% Warszawy to
          szpetne blokowisko o parametrach slumsów
        • monomotapa Re: A co jest takiego niesamowitego w Bródnie? 11.08.05, 23:47
          Czym się ono wyróżnia? Klimatami? Kameralnością? Atrakcyjną ofertą turystyczną?

Grodziskiem
        • Gość: ?? Re: A co jest takiego niesamowitego w Bródnie? IP: *.aster.pl 11.08.05, 23:59
          www.pkb.nrd ? a ty skąd jsteś?
    • www.pkb.nrd Re: Skąd te stereotypy - opinie 11.08.05, 19:58
    • www.pkb.nrd sloggi powtarzasz się 11.08.05, 20:00
      Już chyba trzeci albo czwarty raz piszesz dokładnie to samo. Masz coś wiecej do
      powiedzenia od tego, że jesteś z Bródna?
      • Gość: efrgf Re: sloggi powtarzasz się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:58
        www.pkb.nrd napisała:

> Już chyba trzeci albo czwarty raz piszesz dokładnie to samo. Masz coś wiecej
        do
        >
        > powiedzenia od tego, że jesteś z Bródna?

ty także wacku
      • Gość: prażanka Re: sloggi powtarzasz się IP: *.chello.pl 12.08.05, 14:01
        Ja np. nie rozumiem dlaczego o blokowiskach po prawej stronie(np:gocław,
        targówek,bródno, stary tarchomin itd.)mówi się że są brzydkie, niebiezpieczne i
        zamieszkane przez "element",natomaist takie same sypialnie (jak np:ursynów,
        jelonki, bemowo, stegny itd.)zachwala sie jako te lepsze, ładniejsze i
        bezpieczniejsze tylko dlatego że są po tej "lepszej" stronie Wisły.Przecież na
        każdym z takich osiedli mieszkają zarówno ludzie wykształceni jak i zwykli
        pijacy i zlodzieje.Strona Wisły nie ma tu nic do rzeczy. Mieszkania kiedyś
        dostawało się z przydziału i każdy cieszył się że ma własne "m",a jakieś chore
        podziały, kto to wymyśla????Przez takie stereotypy wielu przyjezdnuch wręcz boi
        się przejeżdżac przez most.Paranoja!!!!
        • pra_gosia Pra_gosia jest ze Szmulowizny! 12.08.05, 17:27
          Ciekawa jestem, kto odważyłby się odwiedzić pra_gosię na jej Szmulkach?
          • jasiek111 Re: Pra_gosia jest ze Szmulowizny! 12.08.05, 17:38
            Hm, na przykład ja. Spacerkiem mam może 20-30 minut. Ale ja się nie liczę, bo
            jestem TUTEJSZY (czyli prawobrzeżny) . Zapewne mam w każdej kieszeni scyzoryk,
            żeby dźgać warszawiaków (tych prawdziwych , lewostronnych), w wewnętrznej
            kieszeni winko (w razie jakbym spotkał kompanów) i kilo bandaża (jakby mnie
            ziomal praski z kimś pomylił i dźgnął nożem, jednym z tych co go w kieszeniach
            trzyma).

pozdrawiam - jasiek
          • carrramba Re: Pra_gosia jest ze Szmulowizny! 12.08.05, 18:43
            ja. mieszkałam na Ziemowita :)))nie bylam tam od 30 lat, ale doskonale pamietam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka