IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 00:30
strasznie jestes aktywna osoba na tym forum, tak mi sie wydaje. powiedz cos o
sobie bo mnie zaintrygowalo to :)
Obserwuj wątek
    • sloggi Sloggi 20.09.01, 11:04
      Pierwszy raz piszę coś o sobie.
      Mam na imię Marcin, mam 28 lat. Właśnie kończę studia na SGH, wydział systemów
      podatkowych. Mieszkam od urodzenia na Bródnie ( z małą przerwą na Łomianki ).
      Od dziecka jestem varsavianistą i to jest moja wielka pasją. Mam jeszcze kilka
      innych dość oryginalnych zainteresowań, ale pomińmy to.
      W pogladach nie jestem stały, raz jestem radykałem, a raz zajazdłym
      konserwatystą.
      Nie cierpię prostactwa i chamstwa.
      A nick jest rzeczywiście od bielizny.
      Pozdrawiam wszystkich współforumowiczów.
      • Gość: yahve Re: Sloggi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 12:09
        dziekuje badzo za informacje. ja varsavianistwa nie jestem, ale moj dziadek
        byl :). a chamstwa i prostactwa tez nie lubie, jak zreszta chyba kazdy myslacy
        odrobine czlowiek...
        pozdrawiam rowniez
        • sloggi Re: Sloggi 21.09.01, 17:03
          A może Ty napisz parę słów o sobie będzie mi miło....
          • Gość: yahve Re: Sloggi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.09.01, 22:16
            mam 21 lat, no prawie tyle, studiuje prawo na iii roku na uw, a moja najnowsza
            fascynacja to porzadek i spokoj panujacy w szwecji - bez boskiej interwencji u
            nas nigdy tak pieknie nie bedzie... ;)
            • Gość: ciekawy Re: do yahwe IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 22.09.01, 00:26
              A czy możesz napisać jakiej płci jesteś. W jednych postach jesteś kobietą w
              innych mężczyzną. Czuję się lekko zdezorientowany :-)
              • Gość: yahve Re: do yahwe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.01, 01:54
                kto? ja? bo chyba jednak sloggi, ja jestem zawsze facetem:)
                • sloggi do yahwe ! 24.09.01, 10:46
                  Trochę się chłopcze zagalopowałeś.
                  Płeć to jedno, a reszta to co innego.
                  Trąci myszką Twoje podejście do tolerancji - i Ty mi tu ze Szwecją.
            • Gość: fima Yahwe, nie licz już na boskie interwencje IP: *.tele2.pl 28.09.01, 12:35
              Gość portalu: yahve napisał(a):
              ,porzadek i spokoj panujacy w szwecji - bez boskiej interwencji u
              > nas nigdy tak pieknie nie bedzie... ;)
              -----------
              Obawiam się, że Pan Bóg stracił już do nas cierpliwość.
      • Gość: cleo Re: Sloggi - off topic IP: *.man.polbox.pl 08.10.01, 17:34
        o a co to za wydział systemów podatkowych? za moich czasów tego nie było a w
        końcu nie tak dawno ;-)
      • svenka1 Re: Sloggi 05.06.02, 21:02
        niezły wynik, czyżby kiblowało się 4 laty w przedszkolu i stąd to opóxnienie?
        • sloggi Re: Sloggi 06.06.02, 09:35
          Żeby głupota fruwać umiała....................
    • palker Re: Sloggi 26.09.01, 12:08
      Wysłałem ci maila. Przeczytaj.
      Pozdr.
      • sloggi Re: Sloggi 26.09.01, 14:02
        Już sprawdzam : )
    • Gość: sloggi Re: Sloggi IP: 62.233.138.* 04.10.01, 13:03
      Napisałem tu o sobie, tak, jak yahve się zapytał.
      Wiecie jaki jest tego efekt ?
      Niektórzy na tym forum wycierają sobie mną gębę, inni piszą chamskie maile,
      jeszcze inni dorabiają legendy.
      Wstyd mi za nich, bo od takich niczego nie oczekuję. A swoją drogą, kim są i co
      sobą reprezentują sami sobie odpowiedzcie.
      • Gość: D.Z. Re: Sloggi IP: *.*.*.* 04.10.01, 13:17
        Nie powinno Ci być wstyd za tych ludzi, bo przecież to ich problem nie Twój.
        Maile, cóż jak wszystkie listy mają to do siebie, iż nie wszystkie są warte
        tego, aby na nie odpowiadać.
        A Twoja osoba - powinieneś się cieszyć, iż wzbudzasz kontrowersje - to się
        zdarza tylko ludziom wielkim - małych nikt nie zauważa, a ci z nich, którym to
        przeszkadza "kąsają" jak małe pieski.
        Ja tam Ciebie lubię takim jakim jesteś, a Twoje wypowiedzi na forum zawsze
        skłaniają do chwili zadumy i refleksji (oczywiscie ludzi inteligentnych, bo ci
        z niskimi czółkami chyba nawet nie wiedzą o co chodzi).
        Pozdrawiam.
        • fufek Re: Sloggi 04.10.01, 13:59
          Cześć Sloggi. Przepraszam że pytam, ale moja żona kupiła sobie ostatnio
          majteczki firmy "SLOGGI". Czy masz może coś z tym wspólnego?
          • Gość: D.Z. Re: Sloggi IP: *.*.*.* 04.10.01, 14:07
            fufek napisał(a):

> Cześć Sloggi. Przepraszam że pytam, ale moja żona kupiła sobie ostatnio
            > majteczki firmy "SLOGGI". Czy masz może coś z tym wspólnego?

Tak Sloggi jest współwłaścicielem przedstawicielstwa tej firmy na Polskę.
          • sloggi Re: Sloggi 04.10.01, 14:09
            Sloggi to marka ekskluzywnej, dośc drogiej bielizny, zarówno damskiej - jak i
            męskiej. Skoro żona kupiła sobie figi tej firmy - Tobie polecam męskie slipy.
            Mają nienaganny krój, świetnie leżą na...., polecam.
            • Gość: dorka Re: Sloggi IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 04.10.01, 14:48
              Panowie, a może zamiast "małych" uszczypliwości jakis milutki temacik na ten
              skłaniający do zadumy dzionek?
    • sloggi Re: Sloggi - tolerancja religijna. 08.10.01, 15:10
      Poczytajcie posty Alka i powiedzcie mi co to tolerancja religijna.
      • d.z. Re: Sloggi - tolerancja religijna. 08.10.01, 15:14
        sloggi napisał(a):

> Poczytajcie posty Alka i powiedzcie mi co to tolerancja religijna.

To jest niemożliwe. Te dwie sprawy wykluczają się wzajemnie.
        Pozdrawiam
        • Gość: alek Re: Sloggi - tolerancja religijna. IP: 212.141.155.* 08.10.01, 16:35
          d.z. napisał(a):

> sloggi napisał(a):
          >
          > > Poczytajcie posty Alka i powiedzcie mi co to tolerancja religijna.
          >
          > To jest niemożliwe. Te dwie sprawy wykluczają się wzajemnie.
          > Pozdrawiam

Sprawa jest prosta. Czytajac posty sloggi, latwo wyczuc , ze ma alergie na
          wszystko co zwiazane z religia i patriotyzmem. Nic mu sie w Warszawie nie
          podoba, lubi wszystko krytykowac co powstalo po odzyskaniu wolnosci. Pomyslalem
          sobie, "jeszcze jeden cholerny czerwony, jakich wielu na tym forum". Potem bomba,
          w jednym z watkow wypaplal, ze jest prawoslawny.
          Czy mozna sie dziwic, ze nie lubi papieza? Jego szef Aleksiej z Moskwy, tez go
          nie lubi. OK ma do tego prawo, ale czy moze byc obiektywny w dyskusjach na
          niektore tematy?
          Lepiej, zeby sie stuknal w czolo i przestal uprawiac czarna propagande.

• Gość: d.z. Re: Sloggi - tolerancja religijna. IP: 10.13.171.* / *.warta.pl 08.10.01, 16:54
            Gość portalu: alek napisał(a):

>

No cóż dziś mam dobry dzień więc będzie grzecznie. Czy ty sloggiego znasz? Ja tak.
            Jest warsawianistą z krwi i kości dwa razy wygrał konkurs wiedzy o Warszawie.
            Zna to miasto jak mało kto. Jest kopalnią wielu ciekawych pomysłów. Jego
            opowieści o dzielnicach Warszawy zawsze są inne i pełne ciekawych szerzej nie
            znanych szczegółów. A ty tak o Nim piszesz.
          • Gość: d.z. Re: Sloggi - tolerancja religijna. IP: 10.13.171.* / *.warta.pl 08.10.01, 16:54
            Gość portalu: alek napisał(a):

>

No cóż dziś mam dobry dzień więc będzie grzecznie. Czy ty sloggiego znasz? Ja tak.
            Jest warsawianistą z krwi i kości dwa razy wygrał konkurs wiedzy o Warszawie.
            Zna to miasto jak mało kto. Jest kopalnią wielu ciekawych pomysłów. Jego
            opowieści o dzielnicach Warszawy zawsze są inne i pełne ciekawych szerzej nie
            znanych szczegółów. A ty tak o Nim piszesz.
            • Gość: alek Re: Sloggi - tolerancja religijna. IP: 212.141.155.* 08.10.01, 17:21
              Gość portalu: d.z. napisał(a):

> Gość portalu: alek napisał(a):
              >
              > Lepiej, zeby sie stuknal w czolo i przestal uprawiac czarna propagande.
              > >
              >
              > No cóż dziś mam dobry dzień więc będzie grzecznie. Czy ty sloggiego znasz? Ja t
              > ak.
              > Jest warsawianistą z krwi i kości dwa razy wygrał konkurs wiedzy o Warszawie.
              > Zna to miasto jak mało kto. Jest kopalnią wielu ciekawych pomysłów. Jego
              > opowieści o dzielnicach Warszawy zawsze są inne i pełne ciekawych szerzej nie
              > znanych szczegółów. A ty tak o Nim piszesz.

Czy napisal jakas ksiazke o Warszawie? Podaj tytul to chetnie przeczytam.
              Wyobrazam sobie tematyke:
              Budownictwo cerkiewne w Warszawie
              Cytadela Warszawska jako wybitne dzielo architektury militarnej
              Zaslugi panstwa rosyjskiego dla rozwoju Warszawy
              Cmentarz prawoslawny w Warszawie
              Wybitne (prawoslawne) postacie zasluzone dla Warszawy.

Podaj tez kilka jego pomyslow. Jestem super ciekawy, co taki typek mogl wymyslic.

PS.
              Nie odpowiedziales, czy prawoslawny powinien rzucac sie na pierwsza linie
              dyskusji na tematy, ktore mu sa obce, ktorych nie rozumie.
              Czy Polak lub katolik w Rosji powinien wtracac sie do budowy cerkwi i inntch
              tego typu spraw?

• Gość: kulowoj Re: Sloggi - tolerancja religijna. IP: 10.128.132.* / *.acn.pl 08.10.01, 18:33
                Chyba się troche zapominasz. Wyznanie jest jedną z najbardziej osobistych spraw
                i nie masz prawa kogokolwiek dyskryminować czy obrażać ze względu na jego
                religię. Jednocześnie nie widzę w tym wypadku żadnego związku między tym
                wyznaniem, a wyrażanymi na forum poglądami (może wyjątkiem jest wątek o
                cerkwi). To że się z kimś nie zgadzasz można wyrazić nie uciekając się do tak
                prymitywnych zagrywek jak szkalowanie czyjegoś wyznania.
              • Gość: Jędras Re: Sloggi - tolerancja religijna. IP: *.chello.pl 08.10.01, 18:39
                alek ! - Jesteś pożałowania godnym idiotą. I to jest jedyne co można o Tobie
                napisać. Tylko tyle i aż tyle.
                I nie kwalifikujesz się w żaden sposób na partnera jakiejkolwiek dyskusji.
                Poprostu jesteś nikim, a Twoja cała filozofia to bredzenia chorego z nienawiści
                palanta.
                • d.z. Re: Sloggi - tolerancja religijna. 08.10.01, 20:33
                  Gość portalu: Jędras napisał(a):

> alek ! - Jesteś pożałowania godnym idiotą. I to jest jedyne co można o Tobie
                  > napisać. Tylko tyle i aż tyle.
                  > I nie kwalifikujesz się w żaden sposób na partnera jakiejkolwiek dyskusji.
                  > Poprostu jesteś nikim, a Twoja cała filozofia to bredzenia chorego z nienawiści
                  > palanta.

Nieczęsto mi się to zdarza ale mogę tym bardziej to powiedzieć: "Jędras spod
                  palców nad klawiaturą mi to wyjąłeś".
                  Pozdrawiam

• Gość: Aga Alek -i jego "tolerancja" IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 08.10.01, 22:32
                A Ciebie nie powinno obchodzić czyjeś wyznanie, i nie masz prawa nikogo w ten
                sposób obrażać!
                A ja myślałam że ksiądz Rydzyk tylko ze starszych ludzi robi idiotów, bardzo
                się myliłam.
                No i proszę to są właśnie ludzie , którzy zapieprzają w niedziele i święta do
                kościoła , nazywają się chrześcijanami. Brrrryyyy!
                To jest powód dla którego nie chodzę tam - nie chcę spotykac się z takimi
                ludzmi jak Ty!!!
                • sloggi Alek 09.10.01, 12:26
                  A tak w ramach ciekawostki - chrzczony byłem dwa razy. Tak więc chrzest rzymsko-
                  katolicki, 1 komunię św. i bierzmowanie w kościele rz.-katolickim .
                  Czy to zamyka Ci Twoją niewyparzoną......
                  • zdzicha Re: Alek 09.10.01, 12:42
                    Alek na pewno jeszcze spyta, czy byles chrzczony scyzorykiem, bo to mu wciaz
                    nie daje spokoju, zalozysz sie?
                    • sloggi Re: Alek 09.10.01, 12:47
                      Wówczas wytłumaczę mu, że chrzest rzymsko-katolicki wygląda trochę inaczej.
      • nocomment Re: do Sloggiego 09.10.01, 17:06
        sloggi napisał(a):

> Poczytajcie posty Alka i powiedzcie mi co to tolerancja religijna.

Sloggi, nie przejmuj się, ja do Prawosławia nic nie mam i nie interesuje mnie kto
        jaką wyznaję religię, tylko co reprezentuje sobą. A Alek reprezentuje sobą
        postawę ultraprawicowca a'la Macierewicz lub Wrzodak - jeśli kto nie lubi
        Maryjana to czerwony i trzeba go zabić a jak nie biega codziennie do Kościoła to
        heretyk. Może kiedyś Alek stanie się bardziej tolerancyjny...
        • beata_ Re: do nocoment'a 09.10.01, 17:49
          Utopia...!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka