Dodaj do ulubionych

MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.01, 12:44
Czy Polska wzorem Holandii powinna zalegalizować małżeństwa homoseksualne?
Obserwuj wątek
    • Gość: albin Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.dialup.medianet.pl 10.04.01, 13:31
      Gość portalu: pedał napisał(a):

> Czy Polska wzorem Holandii powinna zalegalizować małżeństwa homoseksualne?

Nie możemy porównywać wprost Polski do Holandii, bo oni są znacznie bardziej
      zaawansowani cywilizacyjnie, społecznie. Podziwiam Holendrów - ten naród
      pionierów, podróżników i kupców. Jestem jednak przeciwko małżeństwom homosex. (a
      szczególnie prawu do adopcji dzieci przez takie małżeństwa - brrr...).

W Polsce jest w ogóle niemożliwa nawet poważna i rzeczowa debata na ten temat.
      Pozdrówko.

• Gość: muza Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: 193.0.124.* 11.04.01, 17:08
        racja - u nas nie doszliśmy jeszcze do etapu rzeczowej
        dyskusji na ten temat. Ale jestem za homoseksualnymi
        małżeństwami. Miłośc nie zna podziałów na płeć. Czemu
        mamy im zabronić zakładania rodzin? Taka sama płeć nie
        świadczy o tym, że ta rodzina bęzie gorsza.
        • Gość: Widok 9 Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: 195.117.228.* 12.04.01, 13:11
          Coś się komuś we łbie kręci. Teraz homoodwrotni mogą się pobierać. Za 5 lat w
          Holandii (np.) jakiś facet (?) weźmie ślub z kaloryferem bo bo ten ma uczucia
          gorące. Ja myślę, że bycie "ciotą" jest tragiczne. Szkoda tlenu, którego
          zużywają. W tej kwestii jestem rasistą, faszystą i konserwatystą, który wie
          gdzie jest miejsce dla mojego ...
          • Gość: Dorota Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.de.deuba.com 12.04.01, 15:41
            jestem absolutna przeciwniczka takich malzenstw. Nie mam nic przeciwko homoseksualizmowi, ale
            nalezy spojrzec na to nie jak na norme, ale na pewnego rodzaju odchylenie. Nie mozna tych ludzi
            dyskryminowac, ale nie mozna oddawac im swietosci takich jak malzenstwo.
            Jezeli ktos mysli, ze homoseksualizm jest normaly jest chyba chory.
            Jezeli ktos szykanuje homoseksualistow jest na pewno chory.
            • Gość: Gej Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: 193.91.75.* 13.04.01, 09:48
              Gość portalu: Dorota napisał(a):

> jestem absolutna przeciwniczka takich malzenstw. Nie mam nic przeciwko homoseks
              > ualizmowi, ale
              > nalezy spojrzec na to nie jak na norme, ale na pewnego rodzaju odchylenie.

Kochanie, to nie jest zadne odchylenie. Amerykanskie (i nie tylko) Towarzystwo
              Psychiatryczne juz dawno uznalo homosexulaizm, za sexualnosc NORMALNA. A moze
              jestes madrzejsza niz towarzystwo psychiatryczne?
              • Gość: Dorota Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE-do poprzednika IP: *.de.deuba.com 13.04.01, 14:23
                jezeli ktos wygaduje takie glupoty jak wspomniane towarzystwo to w calej swojej proznosci powiem, ze znalezli
                sie tam jacys chorobliwie liberalni kretyni, chociazby mieli 10 habilitacji w roznych dziedzinach.
                Homoseksualizm nie jest zadna norma. To nie jest wina homoseksualisty, ze ma inne upodobania seksualne, ale
                nie jest to zadna norma tylko zjawisko anormalne.
                Podobnie jest z wodoglowiem. Czy to, ze mamy doczynienia z takim zjawiskiem jak wodoglowie (tak jak w
                przypadku amerykanskiego towarzystwa) nalezy uznac jako norme, czy raczej odchylenie, a wiec cos co nie
                powinno sie wydarzyc, ale gdzies w naturze nastapila pomylka?
                Poza tym, wybacz, ale nie mam zbyt dobrego zdania o Amerykanach. Zdaje sobie rowniez sprawe jak tlumacza
                oni homoseksualizm (pozal sie Boze). Dla nich to jest tak naturalne jak sylikonowe piersi. Dla Ciebie rowniez?
                • Gość: JLS Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE-do poprzednika IP: *.astercity.net 23.05.01, 09:37
                  > jezeli ktos wygaduje takie glupoty jak wspomniane towarzystwo to w calej swojej
                  > proznosci powiem...
                  Tak próżność (a może wrodzony blądynizm i wodo a raczej łajnogłowie) pozwala Ci
                  stanowić co jest normalne, a co nie. Tyle, że każda norma jest kwestią umowy.
                  A może by tak jak w Sparcie wszystko co wg kogoś nie jest normalne ... ze skały,
                  a co jak ktoś nas uzna za niezgodnych z jego normą ....
            • Gość: paul Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: 203.202.95.* 23.05.01, 07:49
              Gość portalu: Dorota napisał(a):

> jestem absolutna przeciwniczka takich malzenstw. Nie mam nic przeciwko homoseks
              > ualizmowi, ale
              > nalezy spojrzec na to nie jak na norme, ale na pewnego rodzaju odchylenie. Nie
              > mozna tych ludzi
              > dyskryminowac, ale nie mozna oddawac im swietosci takich jak malzenstwo.
              > Jezeli ktos mysli, ze homoseksualizm jest normaly jest chyba chory.
              > Jezeli ktos szykanuje homoseksualistow jest na pewno chory.

Homoseksualizm jest jak najbardziej normalny w przyrodzie (nie tylko wsrod ludzi).
              Melduje, ze nie jestem homoseksualista ani nie jestem chory. W przeciwienstwie do
              Ciebie nie jestem tez homofobem.
        • Gość: luka Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: 217.99.4.* 20.04.01, 08:09
          Gość portalu: muza napisał(a):

> Ale jestem za homoseksualnymi małżeństwami.

Małżeństwo, moja muzo, to związek mężczyzny i kobiety - sprawdź sobie w dowolnym
          słowniku języka polskiego.

> Miłośc nie zna podziałów na płeć. Czemu
          > mamy im zabronić zakładania rodzin?

Jakich rodzin? Rodzina to matka, ojciec, dzieci, bacie, dziadkowie, wnuki,
          prawnuki... Homoseksualiści wymierają w pierwszym pokoleniu z przyczyn
          oczywistych, więc o rodzinie nie może być tu mowy.

> Taka sama płeć nie świadczy o tym, że ta rodzina bęzie gorsza.

Jasne. Podobnie jak w "małżeństwach" kazirodczych czy zoofilskich - kto
          powiedział, że mężczyzna i koza niewłaściwie wychowają dzieci? Tylko - skąd je
          wezmą? Przez klonowanie?
        • Gość: J.A. Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: 195.205.152.* 23.04.01, 15:12
          > Czemu
          > mamy im zabronić zakładania rodzin? Taka sama płeć nie
          > świadczy o tym, że ta rodzina bęzie gorsza.

Chciałabyś mieć dwóch tatusiów?

J.A.

• Gość: Dona.. Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.swipnet.se 22.05.01, 21:55
            wolalabym mie dwoch kochajacych tatusiow niz zostac porzucona na jakims
            smietniku!!
      • Gość: Sloggi Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.man.polbox.pl 12.04.01, 17:43
        małżeństwa - tak, adopcję - nie
    • Gość: Romek Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: 212.160.114.* 13.04.01, 13:16

Dlaczego nie? Choc bedac realista nie widze takiej szansy; Poslska jest jednak
      bardzej 'Europejska' (czytaj konserwatywna) niz otwarci Holendrzy.
      Ktos tuaj obawial sie ze nastepnym etapem moze byc slub z kaloryferem. Czemu nie?
      Jesli ktos ma taka potrzebe?

• Gość: Gregor Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.tmg-stuttgart.de 24.04.01, 13:26
        jest to jeden z wielu tematow gdzie zycie dawno juz wyprzedzilo ustawodawce.
        poza problemem adopcji dzieci nie ma o czym dyskutowac! =:)

• Gość: alet Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.01, 13:34
      za małżeństwami tak, za adopcją kategorycznie nie bo to nienormalne
      • Gość: Dorota Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.de.deuba.com 13.04.01, 14:16
        ....a malzonstwo homoseksualne to normalne?
    • Gość: Bi Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.matrix.pl 13.04.01, 13:38
      Mam żonę, ale chciałbym mieć również męża. Czy może stworzyć instytucję
      trójmałzeństwa?
    • Gość: biseks A czy ja mogę się ożenić sam z sobą? IP: *.*.*.* 19.04.01, 16:14
      • Gość: ARTUR Re: A czy ja mogę się ożenić sam z sobą? IP: *.skane.se 20.04.01, 04:14
        Chetnie ozenilbym sie z jakims mundurowym menem.Np bylym policjantem
        zwolnionym za machlojki.
    • Gość: X Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: 154.5.157.* 20.04.01, 08:51
      Kochani, tu nie chodzi o milosc, ale o pieniadze. Usankcjonowanie malzenstwa wiaze sie z
      uzyskaniem przez partnera (ke) prawa do ubezpieczenia medycznego, emerytalnego itp. Zmienia to
      tez uklady przy przejmowaniu spadku. Mysle tez ze wkrotce klonowanie umozliwi takim malzenstwom
      posiadanie dzieci. Zainteresowanych odsylam do prawnikow bieglych w prawie kraju w ktorym zyja
      Swiat sie zmienia szybciej, niz my jestesmy w stanie go pojac. Czy jednak wszystkie te zmiany maja
      sens?
      • Gość: mesco Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.01, 16:13
        jestem gejem, ale osobiscie nie przekonanym do tego typu malzenstw. Wiem od
        znajomych, ze dzieci sie jednak dobrze czuja w takich zwiazkach, sa bardziej
        samodzielne, rozwiniete itd.
        Kobieta lesbijka z pryjaciolka nie mogly sobie poradzic z synem z jendej z
        nich, 15 latkiem. Oddaly go do zaprzajaznionej pary gejow, ktorzy sie chlopcem
        nie interesuja za bardzo. Chlopiec sam odrabia lekcje, ma lepsze oceny w
        szkole, pierze, sprzata. Faceci sa czesto w weekend poza domem. Chlopiec
        zostaje sam, zaprasza kumpli, wychodzi , odwiedza matke itd. stal sie po prostu
        dorosly w przeciagu kilkunastu miesiecy.
        • Gość: mesco Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: 193.159.155.* 23.04.01, 01:17
          jakas slaba rezonancja
        • Gość: MKK Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.01, 08:31
          Brawo !!!- nic dodać, nic ująć. Można domniemywać, że mojemu przedmówcy
          zabrakło, albo miał, takich wychowawców. Jest to kolejny dowód na to, że
          wolność słowa i czynów, oraz fałszywie pojęta demokracja stacza człowieka (a
          miało brzmieć dumnie) w koleinę rynsztoku.
          • Gość: hejja Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: 193.91.75.* 24.04.01, 14:44
            Hej,
            Ja tez jestem gejem, oczywiscie uwazam, ze brak mozliwosci prawnej zawierania
            malzenstw w Polsce to oczywista dyskryminacja. Poczekajmy co na to powie Unia
            Europejska - gdy juz za te pare lat tam wejdziemy, na pewno prawo zawierania
            malzenstw bedzie tam juz powszechne. I jak zwykle Polska bedzie na samym koncu,
            zacofana, przeciwna czemus,co juz w calej Europie bedzie dobrze funkcjonowalo.

Co do dzieci - sam nie lubie dzieci, denerwuja mnie i nigdy bym nie chcial ich
            miec, ale prawo do adopcji oczywiscie powinnno byc zagwarantowane.
            • Gość: MKK Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 24.04.01, 23:09
              Sprostowanie: ja być normalna baba. Pedał, czy gej ... trudno. Ja wam w tym
              nieszczęściu nie pomogę. Ale gdybyście tak próbowali adoptować jakiegoś
              dzieciaka, to wpierwej sama założę przedszkole...
    • Gość: Sloggi Re IP: *.man.polbox.pl 24.04.01, 17:45
      Bycie gejem nie jest takie proste, nie w Polsce.
      • Gość: mesco Re: Re IP: *.dip.t-dialin.net 26.04.01, 16:15
        Gość portalu: Sloggi napisał(a):

> Bycie gejem nie jest takie proste, nie w Polsce.

to prawda, dla wielu to tragedia

• Gość: paul Re: Re IP: 203.202.95.* 23.05.01, 07:54
          Gość portalu: mesco napisał(a):

> Gość portalu: Sloggi napisał(a):
          >
          > > Bycie gejem nie jest takie proste, nie w Polsce.
          >
          > to prawda, dla wielu to tragedia
          >

W ogole zycie w Polsce to juz tragedia!
    • .roberto65 Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE 30.12.01, 03:56

• sloggi Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE 07.02.02, 13:32
      Taki cudowny wątek, a tak szybko spadł z forum.
      Po przeczytaniu postów do wątku "Irena do domu" mojego autorstwa stwierdziłe,
      że mielibyśmy w Polsce większośc nie małzonków, a rozwodników homoseksualnych.
      A może się mylę ?
      • tolo3 Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE 07.02.02, 13:47
        hej,
        ja jestem za małżeństwem gejów, z jednej przyczyny, wspólny majątek, możliwość
        rozliczania się z drugą osobą, sprawy spadkowe, itp. Natomista nie jestem za
        adopcją dzieci:))
        • irzyk Re: MAŁŻEŃSTWA HOMOSEKSUALNE 07.02.02, 13:52
          W pełni popieram i podpisuje sie obiema rekami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka