Dodaj do ulubionych

Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dla ...

IP: 213.158.195.* 12.09.02, 08:04
Super wiadomość... Niech mieszkańcy reszty Warszawy borykają
się z korkami związanymi z dojazdem do centrów handlowych, niech
przeżywają kolejne "remonty" dróg, bo jakoś tam dojechać
trzeba... A w Wilanowie mieszkają chyba "święte krowy"
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.09.02, 08:36
      wiesz co? na przyklad ja mieszkam w Wilanowie i wcale nie uwazam
      sie za "swieta krowe". mieszkancy Wilanowa poprostu nie chcieli
      pozostac bierni w tak istotnej dla nich sprawie. i bardzo
      dobrze, bo na tym polega w koncu idea samorzadu, by decyzje w
      takich sprawach nie byly podejmowane odgornie, tylko na poziomie
      lokalnym. rowniez jestem przeciw budowie hipermarketu czy jak to
      inaczej nazwac i uwazam ze mam prawo wypowiedziec sie w tej
      kwestii. w koncu dotyczy ona miejsca mojego zamieszkania.
    • Gość: trollbk Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl IP: *.polcard.com.pl 12.09.02, 08:38
      Zapytajmy ich jeszcze o autostradę, oczyszczalnie ścieków Południe i dalsze
      dziłanie EC Siekierki. Myślę że wmieszkańcy Wilanowa będą przeciw wszystkim
      obiektom. Takie to już są lokalne konsultacje społeczne. Dlatego myślę że przy
      tak dużych inwestycjach referenda w społecznościach lokalnych mogą być
      miernikiem nastrojów mogącym wpłynąć na kształt inwestycji ale nie powinny być
      wiążące. Chociaż tuż przed wyborami władze gminy pewnie za wiążące je uznają...
      • mr_watchman Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl 12.09.02, 08:58
        Mieszkam na Sadybie (to parę kilometrów od Wilanowa), mam pod nosem Sadyba Best
        Mall i jakoś od tego nie umarłem. Liczyłem, że budowa choć jednego dużego
        centrum handlowego w Wilanowie sprawi, że ten zasrany Champion nie będzie
        jedynym większym sklepem, na jaki jestem skazany. O takich "cudach" jak
        MediaMarkt mogę pomarzyć, bo najbliższy jest na Okęciu (ok. 14 kilometrów). Ale
        cóż - widać, że Wilanów jest skazany na egzystencję jako wiocha zabita dechami.
        Założę się, że w większości mieszkańcy biorący udział w konsultacjach chwilę
        wcześniej wytarli gnój z łydek, bo właśnie pracowali w oborze. Tacy ludzie o
        centrum handlowym słyszeli w radio, więc nawet nie wiedzieli, czego owe
        konsultacje dotyczą.
        • Gość: okęciak Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 18:06
          mr_watchman napisał:

> Mieszkam na Sadybie (to parę kilometrów od Wilanowa), mam pod nosem Sadyba
          Best
          >
          > Mall i jakoś od tego nie umarłem. Liczyłem, że budowa choć jednego dużego
          > centrum handlowego w Wilanowie sprawi, że ten zasrany Champion nie będzie
          > jedynym większym sklepem, na jaki jestem skazany. O takich "cudach" jak
          > MediaMarkt mogę pomarzyć, bo najbliższy jest na Okęciu (ok. 14 kilometrów).
          Ale
          >
          > cóż - widać, że Wilanów jest skazany na egzystencję jako wiocha zabita
          dechami.
          >
          > Założę się, że w większości mieszkańcy biorący udział w konsultacjach chwilę
          > wcześniej wytarli gnój z łydek, bo właśnie pracowali w oborze. Tacy ludzie o
          > centrum handlowym słyszeli w radio, więc nawet nie wiedzieli, czego owe
          > konsultacje dotyczą.

A slyszales ile upadnie miejsc pracy po otwarciu takiego centrum handlowego
          (tylko nie pisz ze dadza 300 nowych miejsc)? Gdzie trafiaja zyski z tego
          przedsiewziecia? Czy placa jakies podatki ? Itd itp....
          Aha po otwarciu nowego mostu za kilka dni bedziesz mial na Ostrobramska do
          Media M. rzut beretem
          • Gość: Ted Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 08:18

> A slyszales ile upadnie miejsc pracy po otwarciu takiego centrum handlowego
            > (tylko nie pisz ze dadza 300 nowych miejsc)? Gdzie trafiaja zyski z tego
            > przedsiewziecia? Czy placa jakies podatki ? Itd itp....

Zgadzam sie z toba. Pozniej uczone glowy beda robily sesje naukowe na temat
            walki z bezrobociem i zastanawiac sie skad ono sie wzielo.
        • e._ Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl 13.09.02, 08:37
          mr_watchman napisał:

O takich "cudach" jak
          > MediaMarkt mogę pomarzyć, bo najbliższy jest na Okęciu (ok. 14 kilometrów).
          Nie martw się, jak ruszy trasa siekierkowska, bedziesz mógł szybciej i znacznie
          blizej korzystać z MediaMarktu na Ostrobramskiej przy Fieldorfa.
          ~~~~~~~~~~
          ...tak czy owak, zawsze Nowak.
          • mr_watchman Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl 13.09.02, 10:32
            Gość: okęciak napisał:

> A slyszales ile upadnie miejsc pracy po otwarciu takiego centrum handlowego
            > (tylko nie pisz ze dadza 300 nowych miejsc)? Gdzie trafiaja zyski z tego
            > przedsiewziecia? Czy placa jakies podatki ? Itd itp....

Jasne - za wszystkim stoi spisek. Jak powszechnie wiadomo, każda inwestycja to
            wysysacz pieniędzy, pracy i pewnie także moralności.
            A co mi zrobisz, jak napiszę, że przybędzie ileś tam nowych miejsc pracy?
            Pobijesz mnie?
            Nie słyszałem, ile upadnie miejsc pracy po otwarciu takiego centrum handlowego.
            Ile?

> Aha po otwarciu nowego mostu za kilka dni bedziesz mial na Ostrobramska do
            > Media M. rzut beretem

Chyba płynąc kajakiem.
    • Gość: bb Wynik konsultacji był do przewidzenia. IP: *.pl 12.09.02, 09:09
      Brak mieszczańskich tradycji u większości obecnych mieszkańców
      stolicy, którzy wywodzą swoje korzenie ze wsi, daje zawsze ten
      sam rezultat: protest przeciwko wszelkim inwestycjom. Jest tylko
      jeden jedyny sposób "zagospodarowania" terenu nie wzbudzający
      zaciekłych protestów, a mianowicie: ugór lub łąka.
    • Gość: HE namiary na "PRZYJAZNE MIASTO" IP: *.com / 10.10.233.* 12.09.02, 09:32
      ostatnie osiagniecie stowarzyszenia:
      Przyjazne Miasto", znane z przyjęcia 2 mln zł za odstąpienie od blokowania
      budowy centrum handlowo-rozrywkowego Arkadia przy rondzie Babka

stona:
      www.spm.org.pl

tel. 644-08-10
      (dzwoncie z pytaniem jaka chca lapowke za odstapienie od sprawy)

Prezes Jerzy Wojnar
      e-mail: jerzy@spm.org.pl
      Członek zarządu Jadwiga Malwina Sobczyńska
      e-mail: malwina@spm.org.pl
      Członek zarządu Andrzej Bogusławski
      e-mail: andrzej@spm.org.pl
      Członek zarządu Karol Kostrzębski
      e-mail: kkostrzebski@wp.pl
    • fima Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl 12.09.02, 09:54
      Jeśli koniecznie trzeba budować to czemu nie 2-3 kilometry
      dalej, na ogromnych pustych przestrzeniach między Powsinem a
      Wisłą - zamiast odbierać dzielnicy jej szczególny charakter i
      degradować zespół zabytkowy o unikalnej wartości?
      • bbkk Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl 12.09.02, 10:42
        Czemu się tak burzycie? Że ktoś ma lepiej niż Wy? Że potrafił zadbać o swoje
        interesy a Wam się to nie udało? W okolicy gdzie mieszkam niestety jest baardzo
        dużo marketów i jestem z tego powodu niezadowolona. Dlatego jeśli ktoś nie chce
        tego typu obiektów i potrafi sobie to wywalczyć to ja popieram.
    • Gość: gruszka Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl IP: *.polcard.com.pl 12.09.02, 16:46
      Gość portalu: telemis napisał(a):

> Super wiadomość... Niech mieszkańcy reszty Warszawy borykają
      > się z korkami związanymi z dojazdem do centrów handlowych,
      niech
      > przeżywają kolejne "remonty" dróg, bo jakoś tam dojechać
      > trzeba... A w Wilanowie mieszkają chyba "święte krowy"
    • Gość: Michael Baldwin Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 19:32
      Jestem świętą krową z Wilanowa i muszę powiedzieć, że jestem wściekły, że
      po Polach Wilanowskich nadal będzie hulał wiatr. W nagrodę dla moich światłych
      współmieszkańców proponuje wybudowanie piatej świątyni (po Wilanowie, Sadybie,
      Wilanowie Wysokim i Świątyni Opatrzności Bożej) Myślę, że pięć kościołów
      zrównoważy nam brak rozwoju Wilanowa.

Z poważaniem,

Michael Baldwin
    • Gość: Piotr Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 21:39
      Wynik konsultacji jest wiazacy ale nie dla rady gminy (z malymi
      wyjatkami), juz knuja nastepny podstep jak nas sprzedac i mam
      wrazenie, ze mimo opinii mieszkancow beda chcieli postawic na
      swoim.
    • chaladia Stawiam wniosek 13.09.02, 07:40
      Stawiam wniosek:
      Skoro Wilanów jest taki ekologiczny i w ogóle doskonały we wszyskim co czyni i
      sam w sobie, skoro mieszakją tam tylko tacy promninenci, że rano do pracy
      jeździć nie muszą tylko o 10 sio budzą i prywatnym helikopterem latają na
      posiedzenia Rad Nadzorczych, to ja proponuję:
      1. Zamknąć Wisłostradę prrzy Węźle Trasy Siekierkowskiej i wcale nie
      wykańczć tego skrzyżowania - normalni ludzie będą mieli "na stałe" zielone
      światło jadąc z Ursynowa na Żoliborz.
      2. Zamknąć podobnie skrzyżowanie na Sobieskiego.
      3. Puścić autostradę przez Górę Kalwarię albo przez tereny Huty.
      4. Zamknąć EC Siekierki (EC Żerań i EC Kawęczyn poradzą sobie), ale odciąć
      Wialnów od dostaw ciepła.

Zobaczymy, jak długo te warszawskie Beverly Hills da radę sobie samo...
      • Gość: Ted Re: Stawiam wniosek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 08:23
        Ja bym sie wtedy chetnie tam przeniosl. Wreszcie bylaby jakas sympatyczna
        dzielnica w tym pieprzonym miescie. Zawsze bylem za tym, zeby podobnie jak
        dzielimy przestrzen na dla palacych i dla nie palacych, nalezaloby podzielic na
        miasta dla zmotoryzowanych i nie zmotoryzowanych. Zobaczylibysmy wtedy gdzie
        lepiej? (ja tam wole Wenecje i Amsterdam od Los Angeles i Moskwy). A do pracy
        jezdilbym , tak jak teraz - rowerem.,
        Tylko z ta cieplownia przesadzilas, w razie czego wykorzystaloby sie slonce.
        • Gość: Ben Re: Stawiam wniosek IP: *.chello.pl 13.09.02, 08:54
          Popieram! Ja bym jeszcze zamknął jedną jezdnię
          Przyczółkowej, żeby się Konstancin nie pchał ze swoim
          złomem. I wtedy chętnie bym odkupił chatę od kogoś, kto
          bez blaszanych baraków i codziennej dozy hałasu w
          sąsiedztwie żyć nie może.
    • Gość: dynia Kupujac w polskich sklepach polskie towary likwidujesz IP: 195.94.207.* 13.09.02, 08:10
      polskie bezrobocie
    • Gość: Ted Re: Wynik konsultacji w Wilanowie niekorzystny dl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 08:29
      Gość portalu: telemis napisał(a):

> Super wiadomość... Niech mieszkańcy reszty Warszawy borykają
      > się z korkami związanymi z dojazdem do centrów handlowych, niech
      > przeżywają kolejne "remonty" dróg, bo jakoś tam dojechać
      > trzeba
      Niech raczej inne dzielnice tez wprowadza moratorium na hipermarkety i nie
      bedzie korkow. Proste?
      W granicach Paryza nie ma hipermarketow, w Berlinie sa moze ze 2. W Norwegii
      obowiazuje zakaz budowy hipermarketow nienorweskich, w wielu krajach musza na
      takie cus zgodzic sie zwiazki kupieckie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka