Dodaj do ulubionych

cisza nocna

19.10.05, 23:37
kochani przyszli sąsiedzi z bloku C,
doskonale was rozumiem, ze chcecie jak najszybciej wprowadzić się do swoich
PIEKNYCH, NOWIUTEŃKICH mieszkanek, ale pare dni na pewno was nie zbawi, więc
błagam, nie wierćcie w ścianach po 22, nie odkurzjcie w środku nocy i
przyciszcie troszke muzyke, jeśli nie macie jeszcze zinstalowanych zamków,
naprawde wszystko słychać!!!! Podobna mam anielską cierpliwość, ale wszystko
ma swoje granice! Z góry dziękuje za zrozumienie.
a swoją drogą, to nasz bloczek coraz szybciej się zaludnia:)
Obserwuj wątek
    • doranty Re: cisza nocna 20.10.05, 09:25
      no to co sie dzialo wczoraj przekroczylo juz pewne granice!!! caly dzien jest
      od tego zeby prowadzic prace budowlane!! dla KULTURY prosze przed 22 tez mozna
      sobie darowac wiercenia w scianach!! nie jestescie sami - ludzi pamietajcie o
      innych!! to jest budynek mieszkalny a nie hala produkcyjna. chamstwo
      wszechobecne trzeba zwalczac. czy ktos wie w ktorym lokalu wiercono po nocy??
      czy byl tam wlasciciel czy tylko ekipa remontowa?? jesli go tam nie bylo to
      moze warto zawiadomic??
      • lohengrin1977 Re: cisza nocna 20.10.05, 10:39
        Kiedyś do wiercenia niedzielnego obok mnie wezwałem ochronę - pomogło raz na zawsze.
      • tomekh77 Re: cisza nocna 20.10.05, 10:40
        O a ja nic nie slyszalem. No ale do domu trafilem chwile po 22.

p/s Najfajniesze jednak jest to jak ktos rano wierci i to w specyficzny sposob.
        Ja rozumiem ze cisza nocna konczy sie o 6 rano i teoretycznie mozna borowac do
        woli. Ale jak ktos o 7 wierci 1(slownie Jedna) dziure to kurcze moglby sie
        wstrzymac z tym do 10 :)

Pozdrowienia dla borujaco szlifujacych i skrzypiacych sasiadow ;)
        • whisky_z_lodem Re: cisza nocna 21.10.05, 15:01
          Mnie też to bardzo meczy (w bloku C)....faktycznie ktoś często wierci i wierci
          w takich godzinach, gdzie najchetniej by sie pospalo dluzeej, tzn weekend.
          Prosimy szanownych sąsiadów o wybieranie bardziej racjonalnych godzin na takie
          prace
          Dziekuje i pozdrawiam
          • clank1 Re: cisza nocna 21.10.05, 17:02
            w 100% sie zgadzam , kazdy z nas - mam nadzieje został poinformowany że prace
            wykończeniowe prowadzi sie do godz. 20 -ej . Ludzie tu sie mieszka i po
            powrocie z pracy niekoniecznie chce sluchac wircenia i stukania , a ktos robi
            to nagminnie . W sobote o 8-ej rano tez sie zaczyna - czy naprawde tak trudno
            pomyslec jest o innych . Co prawda w niektórych lokalach sa tylko ekipy
            remontowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka