sloggi 27.09.02, 09:07 Od 1.10 br. wraca linia tramwajowa 1. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwo_ Re: Linia >> 1 << wraca 27.09.02, 16:38 Byłem pełen obaw, czy wróci... WRÓCIŁA! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Linia >> 1 << wraca IP: *.azkp.com.pl / 192.168.1.* 01.10.02, 10:58 I jak lubi pisać Sloggi, wozi powietrze. Załadowanie dzisiaj rano nie przekraczało 10 osób w wagonie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Linia >> 1 << wraca 01.10.02, 16:37 Miałem przyjemność dziś pojechać 1. Rzeczywiście frekfencja była niska, ale bez skrajności; było więcej niż 10 osób. Chociaż może jak jechałeś o szóstej to tak było... Ja jechałem około ósmej i "trochę" pasażerów było. Wydaje mi się, że ludzie jeszcze się nie dowiedzieli o przywróceniu 1. Mogę się założyć, że za kilka wagony będą pełne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewald Re: Linia >> 1 << wraca IP: *.spray.net.pl 01.10.02, 20:48 Bez przesady 1 nigdy nie jeździła zapełniona. Jechałem ją nieraz i zawsze były wolne miejsca siedzące. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Linia >> 1 << wraca 01.10.02, 22:38 Od Ronda Żaba do Cmentarza Żydowskiego na Okopowej w 1 czasami jest tłok. Trochę gorzej jest w drugą stronę... Ale myślę, że pasażerów przybędzie po otwarciu stacji metra DWORZEC GDAŃSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Linia >> 1 << wraca 02.10.02, 09:05 Jechałem wczoraj o 18 i w obu wagonach wszystkie siedzące miejsca były zajęte, przy Parku Traugutta ludzie wysiadają z autobusów stojących w korku i wsiadają do tramwajów. Na most wjechaliśmy ze sporą liczbą pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Linia >> 1 << wraca IP: *.azkp.com.pl / 192.168.1.* 02.10.02, 10:28 sloggi napisał: , > przy Parku Traugutta ludzie wysiadają z autobusów stojących w korku i wsiadają > do tramwajów. > Na most wjechaliśmy ze sporą liczbą pasażerów. ...których większość wysiadła na rondzie Starzyńskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Linia >> 1 << wraca 02.10.02, 10:31 I tu się mylisz. Na Starzyniaku dosiedli się ludzie. Sporo osób wysiadło na Rondzie Żaba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Linia >> 1 << wraca IP: *.azkp.com.pl / 192.168.1.* 08.10.02, 17:06 A 1 nadal jeździ pustawa. Nie bardzo mi to przeszkadza, oby tylko jakaś mądra głowa nie zechciała dokonać zamachu na tą linię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Za rok IP: 2.1.* / *.pnu.com 27.12.02, 13:53 Po otwarciu stacji metra Dworzec Gdański będzie trochę bardziej zapełniona i pewnie będzie miała lepszą częśtotliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Za rok 27.12.02, 14:31 Za rok powstanie linia 11 i to ona przejmie główny strumień pasażerów. A jedynkas będzie pewnie cały DP co 15 min. DS co 20 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Za rok IP: 2.1.* / *.pnu.com 31.12.02, 12:16 To nie byłoby dobrze. Bowiem na Bródnie obie te linie mogłyby jeździć na przemian, np. co 5 min. A nie że na jedną 1 przyjadą dwie, trzy 11. Ponadto jest jakaś budowa (supermarket na terenach PKP?) przy rondzie Babka, która po ukończeniu niewątpliwie wzmoże ruch pasażerski w tym rejonie. Więc 1 wymagać będzie lepszej częstotliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Linia >> 1 << wraca IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 27.12.02, 13:45 Jedynka to stare smierdzace,trzaskajace drzwiami wagony z zajezdnie Zoliborz R-4.Dlaczego nie puszcza tych nowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Linia >> 1 << wraca IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 27.12.02, 13:45 Jedynka to stare smierdzace,trzaskajace drzwiami wagony z zajezdnie Zoliborz R-4.Dlaczego nie puszcza tych nowych? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Linia >> 1 << wraca 27.12.02, 14:32 Gość portalu: Michal napisał(a): > Jedynka to stare smierdzace,trzaskajace drzwiami wagony z zajezdnie Zoliborz > R-4.Dlaczego nie puszcza tych nowych? Jest to linia na której odnotowuje się największą liczbę zniszczonych wozów. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Linia >> 1 << wraca 27.12.02, 23:02 Przede wszystkim pod mostem Gdańskim i w okolicach Annopola... Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Linia >> 1 << wraca 30.12.02, 12:53 nono. Czasem dają tez 105n ale bardzo stare. A swoja drogą to jak im sie oplaci obsługa Żoliborza takich linii jak 1,23,18. Przecież to koszty... Odpowiedz Link Zgłoś
pawciod Re: Linia >> 1 << wraca 30.12.02, 16:37 Za to 25 obsługuje Wola. Generalnie rozkład zajezdni w tramwajach jest o wiele bardziej pokopany niż w busach. Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Linia >> 1 << wraca 31.12.02, 10:28 pawciod napisał: > Za to 25 obsługuje Wola. Generalnie rozkład zajezdni w tramwajach jest o wiele > bardziej pokopany niż w busach. No tak ale z Młynarskiej do Placu Zawiszy gdzie jest styk z 25 i 9 itd jest bliżej niż z Huty do Al Solidarności (23) czy Ronda Babka (1) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Linia >> 1 << wraca 31.12.02, 10:45 gacus2 napisał: > pawciod napisał: > > > Za to 25 obsługuje Wola. Generalnie rozkład zajezdni w tramwajach jest o > wiele > > bardziej pokopany niż w busach. > No tak ale z Młynarskiej do Placu Zawiszy gdzie jest styk z 25 i 9 itd jest > bliżej niż z Huty do Al Solidarności (23) czy Ronda Babka (1) 18 zjezdza na Żoliborz z kompletem pasażerów. 1 od Potockiej też pusta nie jedzie, o 23 jadącym od Sądów razem z 17 chyba pisać nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawciod Re: Linia >> 1 << wraca 31.12.02, 11:39 25 zjeżdżające z Bródna na Wolę jedzie przez Most Śląsko-Dąbrowski. Na nosie ma "25 Zjazd do zajezdni". To chociaż zmieniliby mu numer na 32 lub 46. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: <ZJAZD DO ZAJEZDNI> 01.01.03, 01:47 Jeden składzik 26 obsługiwany jest przez Żoliborz. W wakacje zaś na linii 32 kursowały wozy z R-4. Głupota, nie? Zarówno skład 26 teraz, jak też 32 w wakacje do Żoliborza jeździły tak jak 23 - przez pół miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: <ZJAZD DO ZAJEZDNI> 02.01.03, 13:38 a czy dodatki 18 i 13 też nie sa z Żoliborza przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANAR-ek Re: <ZJAZD DO ZAJEZDNI> IP: *.acn.pl 02.01.03, 16:36 Skoro Zoliborz obsluguje tyle lini ktore zjezdzaja do zajezdni pokonujac polowe swojej trasy a niektore jada przez pol miasta to widocznie inne zajezdnie nie moga wprowadzic tylu wagonow (lub poprostu ich tyle nie posiadaja) na linie zeby bylo blisko do ZET. .Zoliborz jest najwieksza zajezdnia tramwajowa tylko ze jest w zlym miejscu i dojazd do niej jest taki kiepawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Dlaczego? IP: 2.1.* / *.pnu.com 02.01.03, 17:27 Gość portalu: KANAR-ek napisał(a): > Zoliborz jest najwieksza > zajezdnia tramwajowa tylko ze jest w zlym miejscu i dojazd do niej jest taki > kiepawy. Właśnie dlatego, że jest w takim, a nie innym miejscu może być taka duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANAR-ek Re: Zjazdy do R-4 Zoliborz IP: *.acn.pl 03.01.03, 13:38 Gość portalu: Wojtas napisał(a): > Właśnie dlatego, że jest w takim, a nie innym miejscu może być taka duża. Skoro jest najwieksza i moze sie znajdowac tylko w tym miejscu gdzie sie znajduje to problem ZJAZDOW DO ZAJEZDNI mamy rozwiazany.I nie jest to glupota ze tramwaje zjezdzajace do zajezdni zoliborz pokonuja taki duzy odcinek trasy. Moze ci co uwazaja to za glupote maja jakies lepsze rozwiazanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Zjazdy do R-4 Zoliborz 07.01.03, 09:22 Myslalem raczej o wiekszym obciazeniu pozostalych zajezdni a R-4 dac wszystkie linie z Mokotowa na Zoliborz. A te mokotowskie puszczac na trasy poprzeczne o ile Mlynarska i Praga nie obslużą linii "poprzecznych" ponadto nie rozumiem dlaczego 18 ma dodatki z Żoliborza a nie z Mokotowa skoro tam jeździ. Czyżby mokotowska zajezdnia była aż tak mała? Odpowiedz Link Zgłoś