Dodaj do ulubionych

Znalezione zwłoki

12.10.02, 17:05
A administracja się przez siedem lat nie zorientowała, że nikt
nie płaci czynszu? Zaiste dziwaczna sprawa... No tak zapomniałem
że to firma komunalna więc w d... ma wynik finansowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olga Re: Znalezione zwłoki IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 13.10.02, 15:11
      pan_pndzelek napisał:

> A administracja się przez siedem lat nie zorientowała, że nikt
      > nie płaci czynszu? Zaiste dziwaczna sprawa... No tak zapomniałem
      > że to firma komunalna więc w d... ma wynik finansowy.

A ZUS emeryture wyplacal? komu?
      a Zaklad Energetyczny pewnie odlaczyl jej prad za nie zaplacone rachunki...
      • k`k Re: Znalezione zwłoki 13.10.02, 15:14
        Gość portalu: Olga napisał(a):

>
        > A ZUS emeryture wyplacal? komu?

Pewnie listonoszowi:)
        • Gość: rick Re: Znalezione zwłoki IP: *.home.cgocable.net 13.10.02, 15:39
          Pogratulowac sasiedztwa,przez siedem lat nikt nie zainteresowal sie cosie
          stalo ze starsza kobieta.Prawdziwie katolicki narod.
          • pan_pndzelek Re: Znalezione zwłoki 13.10.02, 16:04
            Ten brak zainteresowania akurat wynika z artykułu. To była osoba z gatunku tych
            najbardziej uciążliwych tj. gromadzących tony śmieci w mieszkaniu itd. Kiedy
            zniknęła wszyscy pewnie odetchnęli z ulgą i na wszelki wypadek nie dopytywali
            się o resztę.

Natomiast karygodnym jest, że administracja będąca niejako pełnomocnikiem
            właściciela lokalu (czyli nas wszystkich) nie interweniowała ani przed jej
            śmiercią ani po. Nie była zainteresowana ani brakiem wpywów finansowych ani
            prawdopodobnie zgłaszanym smrodem śmieci. W takich przypadkach powinno się
            przecież przeprowadzać eksmisję (widać tu mocne podstawy prawne).
            • Gość: rick Re: Znalezione zwłoki IP: *.home.cgocable.net 13.10.02, 16:18
              Tak,jak beda ci gwalcic zone to tez nikt nie zadzwoni na policje.To tez
              wyniknie z artykulu na drugiej stronie,bo napisali ze policja nie ma benzyny
              do samochodow.
              • pan_pndzelek Re: do ricka - podwójny bezsens 13.10.02, 17:53
                Gość portalu: rick napisał(a):
                > Tak,jak beda ci gwalcic zone to tez nikt nie zadzwoni na policje.To tez
                > wyniknie z artykulu na drugiej stronie,bo napisali ze policja nie ma benzyny
                > do samochodow.

Wybacz ale twój post jest podwójnie bezsensowny. Po pierwsze co gwałt ma do
                problemu opisywanego w omawianym artykule. Po drugie jeśli już jakimś łamańcem
                intelektualnym ten związek znalazłeś to co na litość boską ma to, że ktoś nie
                powiadomi o policji o przestępstwie z tym, że policja nie ma benzyny? Czy twój
                telefon przepraszam jest zasilany policyjną benzyną? Zastanów się...
                • Gość: rick Re: do ricka - podwójny bezsens IP: 24.57.120.* 13.10.02, 18:10
                  Chodzi mi o to ze zawsze potrafimy wytlumaczyc swoja obojetnosc do tego co sie
                  wkolo nas dzieje.Nie wyobrazam sobie jak mozna nie reagowac obojetnoscia na
                  brak aktywnosci sasiada przez 7 lat,a jak okaze sie ze po czlowieku zostal
                  szkielet zapytc co robila administracja,albo listonosz z renta.Jest to
                  przykladem co jest w naszym spoleczenstwie wazne,to nie ja powinienem pomoc,sa
                  od tego instytucje,a wiec ja jestem OK.
                  • pan_pndzelek Re: do ricka - podwójny bezsens 13.10.02, 18:25
                    Nigdy nie mieszkałem w blokach, raczej w kamienicach bądź apartamentowcach, ale
                    też NIGDY od dziecka do dziś NIE INTERESOWALI mnie ŻADNI sąsiedzi. Znajomych
                    zwykłem dobierać sobie sam. Nie interesuje mnie co dzieje się u sąsiadów i tego
                    samego wymagam też od nich. Nie jestem typem człowieka, który otworzy drzwi
                    widząc przez wizjer sąsiada. W ogóle nie otwieram nigdy jeśli wcześniej się nie
                    umówiłem.

I powiem ci więcej: NIE WIDZĘ W TYM NIC ZDROŻNEGO.
                    • Gość: rick Re: do ricka - podwójny bezsens IP: *.home.cgocable.net 13.10.02, 21:41
                      Ja nie zagladam do ludzi przez okna i szanuje ich prywatnosc,a oni szanuja
                      moja.W wiekszosci wypadkow mieszkalem w domu a nie w bloku,tak ze wiem jak
                      wyglada zycie w bloku i dalej uwazam ze jest to nienormalne zeby nikt nie
                      zareagowal na nieobecnosc sasiada przez 7lat.
    • eela Re: Znalezione zwłoki 13.10.02, 16:42
      Mysle, ze administracja wiedziała, ze nikt nie płaci czynszu, ale jednocześnie
      wiedziała prawdopodobnie, ze tych pieniedzy nie odzyska. Z eksmisją same
      kłopoty, bo trzeba miec jakis lokal zastępczy. Wytoczenie sprawy sądowej
      kosztuje, więc dali sobie spokój
    • Gość: zx Re: Znalezione zwłoki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:53
      A czego się można spodziewać po komunistycznych administracjach blokowisk???
      • martaa2 Re: Znalezione zwłoki 13.10.02, 18:35
        Pozatym jak sie mieszka w 10-piętrowych molochach,nie zna się swoich
        sąsiadów.Ja akurat mieszkam w 4-piętrowym,więc znam wszystkich,ale moi znajomi
        mieszkają w różnych wielkich blokach i często nawet nie maja pojęcia,kto
        mieszka na tym samym piętrze,a co dopiero w całym bloku.Taki duzy blok sprzyja
        anonimowości.A o ile się nie mylę,to w tej części Broniewskiego stoją właśnie
        takie komunistyczne molochy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka