pan_pndzelek 12.10.02, 17:05 A administracja się przez siedem lat nie zorientowała, że nikt nie płaci czynszu? Zaiste dziwaczna sprawa... No tak zapomniałem że to firma komunalna więc w d... ma wynik finansowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olga Re: Znalezione zwłoki IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 13.10.02, 15:11 pan_pndzelek napisał: > A administracja się przez siedem lat nie zorientowała, że nikt > nie płaci czynszu? Zaiste dziwaczna sprawa... No tak zapomniałem > że to firma komunalna więc w d... ma wynik finansowy. A ZUS emeryture wyplacal? komu? a Zaklad Energetyczny pewnie odlaczyl jej prad za nie zaplacone rachunki... Odpowiedz Link Zgłoś
k`k Re: Znalezione zwłoki 13.10.02, 15:14 Gość portalu: Olga napisał(a): > > A ZUS emeryture wyplacal? komu? Pewnie listonoszowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rick Re: Znalezione zwłoki IP: *.home.cgocable.net 13.10.02, 15:39 Pogratulowac sasiedztwa,przez siedem lat nikt nie zainteresowal sie cosie stalo ze starsza kobieta.Prawdziwie katolicki narod. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Znalezione zwłoki 13.10.02, 16:04 Ten brak zainteresowania akurat wynika z artykułu. To była osoba z gatunku tych najbardziej uciążliwych tj. gromadzących tony śmieci w mieszkaniu itd. Kiedy zniknęła wszyscy pewnie odetchnęli z ulgą i na wszelki wypadek nie dopytywali się o resztę. Natomiast karygodnym jest, że administracja będąca niejako pełnomocnikiem właściciela lokalu (czyli nas wszystkich) nie interweniowała ani przed jej śmiercią ani po. Nie była zainteresowana ani brakiem wpywów finansowych ani prawdopodobnie zgłaszanym smrodem śmieci. W takich przypadkach powinno się przecież przeprowadzać eksmisję (widać tu mocne podstawy prawne). _______________________________________ ...i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu... >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rick Re: Znalezione zwłoki IP: *.home.cgocable.net 13.10.02, 16:18 Tak,jak beda ci gwalcic zone to tez nikt nie zadzwoni na policje.To tez wyniknie z artykulu na drugiej stronie,bo napisali ze policja nie ma benzyny do samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: do ricka - podwójny bezsens 13.10.02, 17:53 Gość portalu: rick napisał(a): > Tak,jak beda ci gwalcic zone to tez nikt nie zadzwoni na policje.To tez > wyniknie z artykulu na drugiej stronie,bo napisali ze policja nie ma benzyny > do samochodow. Wybacz ale twój post jest podwójnie bezsensowny. Po pierwsze co gwałt ma do problemu opisywanego w omawianym artykule. Po drugie jeśli już jakimś łamańcem intelektualnym ten związek znalazłeś to co na litość boską ma to, że ktoś nie powiadomi o policji o przestępstwie z tym, że policja nie ma benzyny? Czy twój telefon przepraszam jest zasilany policyjną benzyną? Zastanów się... _______________________________________ ...i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu... >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rick Re: do ricka - podwójny bezsens IP: 24.57.120.* 13.10.02, 18:10 Chodzi mi o to ze zawsze potrafimy wytlumaczyc swoja obojetnosc do tego co sie wkolo nas dzieje.Nie wyobrazam sobie jak mozna nie reagowac obojetnoscia na brak aktywnosci sasiada przez 7 lat,a jak okaze sie ze po czlowieku zostal szkielet zapytc co robila administracja,albo listonosz z renta.Jest to przykladem co jest w naszym spoleczenstwie wazne,to nie ja powinienem pomoc,sa od tego instytucje,a wiec ja jestem OK. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: do ricka - podwójny bezsens 13.10.02, 18:25 Nigdy nie mieszkałem w blokach, raczej w kamienicach bądź apartamentowcach, ale też NIGDY od dziecka do dziś NIE INTERESOWALI mnie ŻADNI sąsiedzi. Znajomych zwykłem dobierać sobie sam. Nie interesuje mnie co dzieje się u sąsiadów i tego samego wymagam też od nich. Nie jestem typem człowieka, który otworzy drzwi widząc przez wizjer sąsiada. W ogóle nie otwieram nigdy jeśli wcześniej się nie umówiłem. I powiem ci więcej: NIE WIDZĘ W TYM NIC ZDROŻNEGO. _______________________________________ ...i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu... >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rick Re: do ricka - podwójny bezsens IP: *.home.cgocable.net 13.10.02, 21:41 Ja nie zagladam do ludzi przez okna i szanuje ich prywatnosc,a oni szanuja moja.W wiekszosci wypadkow mieszkalem w domu a nie w bloku,tak ze wiem jak wyglada zycie w bloku i dalej uwazam ze jest to nienormalne zeby nikt nie zareagowal na nieobecnosc sasiada przez 7lat. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Znalezione zwłoki 13.10.02, 16:42 Mysle, ze administracja wiedziała, ze nikt nie płaci czynszu, ale jednocześnie wiedziała prawdopodobnie, ze tych pieniedzy nie odzyska. Z eksmisją same kłopoty, bo trzeba miec jakis lokal zastępczy. Wytoczenie sprawy sądowej kosztuje, więc dali sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Znalezione zwłoki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:53 A czego się można spodziewać po komunistycznych administracjach blokowisk??? Odpowiedz Link Zgłoś
martaa2 Re: Znalezione zwłoki 13.10.02, 18:35 Pozatym jak sie mieszka w 10-piętrowych molochach,nie zna się swoich sąsiadów.Ja akurat mieszkam w 4-piętrowym,więc znam wszystkich,ale moi znajomi mieszkają w różnych wielkich blokach i często nawet nie maja pojęcia,kto mieszka na tym samym piętrze,a co dopiero w całym bloku.Taki duzy blok sprzyja anonimowości.A o ile się nie mylę,to w tej części Broniewskiego stoją właśnie takie komunistyczne molochy. Odpowiedz Link Zgłoś