Dodaj do ulubionych

rezonans magnetyczny

IP: *.chello.pl 20.10.02, 20:22

Gdzie w Warszawie można zrobić szybko rezonans magnetyczny
taki "nieklaustrofobiczny", czyli taki, gdzie badanie robi się w otwarty
walcu, a nie w zamkniętej tubie.
Domyślam się,że państwowo są długie terminy, a prywatnie może trochę więcej
kosztować. Proszę w takim razie o informację- ile to osztuje.
emka
Obserwuj wątek
    • znawca Re: rezonans magnetyczny 24.10.02, 13:07
      To w ogóle istnieje rezonans "nieklaustrofobiczny"? Mogłabyś opisać, jak
      wygląda bbadanie w takim urządzeniu. Byłbym Ci bardzo wdzięczny.

pzdr
      • Gość: Peppers Nie ma takiego IP: *.bibl.amwaw.edu.pl / 10.0.0.* 24.10.02, 17:22
        Wedlug mojego rozeznania nie ma czegos takiego jak MRI `nieklaustrofobiczny`. A
        jestem studentem VI roku AM wiec mysle, ze jestem zorientowany dosc dobrze.
        Jesli Pani ma jakies informacje o takowym `nieklaustrofobicznym` MRI to prosze
        sie z nimi podzielic. Chetnie dowiem sie cos na ten temat. Wydaje mi sie, za
        `nieklaustrofobiczny` MRI utozsamia Pani z CT (tomografia kmputerowa) jednak
        jest to zupelnie inne badanie. (chociaz tez obrazowe)
        • Gość: ania Re: Nie ma takiego IP: *.acn.waw.pl 24.10.02, 20:59
          najtaniej jest w wariatkowie na sobieskiego:) placilam 350zl rok temu.
          nieklaustrofobicznie robili mi... ale kolanko:) wiec tylko noga byla w
          taki "minitunelu" a "reszta" lezala pod parotonym walcem:) nie powiem... zebym
          to spokojnie zniosla, ale i tak lepiej niz byc cala w takim tunelu:))
          polecam:)
          dobry nowy sprzet!
          fachowcy!
          mila obsluga:)
          czego chciec wiecej?:)
          pozdrawiam:)
          • Gość: Dexter Re: Nie ma takiego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 09:21
            Tak samo kolano kosztuje na Wołoskiej w Szpitalu MSWiA
            • Gość: ania Re: Nie ma takiego IP: *.acn.waw.pl 27.10.02, 16:25
              hehehehe:))
              nie przypominaj mi o MOJEJ Ukochanej kasie Chorych!:)
              w/g lekarzy (3 sztuki ponoc wyksztalcone!)bylam osoba 100% zdrowa! zdjecie RTG
              nic nie wykazalo!:)
              po 2 miesiacach chodzenia (!) i zarcia niepoliczalnej ilosci lekow
              przeciwbolowych poszlam za namowa znajomych na rezonans i otrzymalam pierwsza
              diagnoze: zerwane wiazadlo przednie krzyzowe (zachowana ciaglosc rzedu 50%)!
              potem dzieki laparoskopii i dodatkowym studiom moich wynikow rezonansowych
              doszlo tzw. "rozmiekanie chrzastek":) (NIE MIALAM PRAWA OBCIAZAC TEJ NOGI!!!)
              ale to ze dzisiaj, po roku od wypadku chodze, a od 3 miesiecy bez kul... to
              tylko i wylacznie zasluga dobrze zrobionego rezonansu i fachowcow z AM w
              Łodzi!:) hehehe... no i oczywiscie rodzicow, ktorzy dali na ten rezonans:)))
              • Gość: Dexter Re: Nie ma takiego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 19:44
                I chłop może Cię już spokojnie chwycić za kolanko? :-)
                • Gość: ania Re: Nie ma takiego IP: *.acn.waw.pl 27.10.02, 20:58
                  Gość portalu: Dexter napisał(a):

> I chłop może Cię już spokojnie chwycić za kolanko? :-)

hehehe:) on nie zna slowa "spokojnie"... przy mnie zawsze lepiej sie miec na
                  bacznosci:)) ale fakt... przez pol roku mi "dokuczal": "zlapalbym cie za
                  kolanko...ale znowu mi sie popsujesz... nie bede ryzykowal":)))

tak czy siak.... juz wiem co znacza zyczenia zdrowia... i jak wazne sa!:)

OBYSMY TYLKO ZDROWI BYLI! tym oto optymistycznym akcentem koncze:) (na dzisiaj)

• Gość: nick Re: Nie ma takiego IP: 217.153.94.* 27.10.02, 00:49
          Jest taki Nie jesteś zorientowany w temacie :) IPiN Sobieskiego
          • Gość: Peppers Re: Nie ma takiego IP: *.pl 27.10.02, 09:33
            Nieklaustrofobiczny MRI? Jest taki? Naprawde? Byc moze jak robia Ci obraz nogi
            lub reki to w cylindrze znajduje sie tylko konczyna ale ciagle jest to tylko
            scisly cylinder. Np. obrazu glowy nie zrobisz juz sobie w sposob
            `nieklaustrofobiczny`.
            • Gość: nick Re: Nie ma takiego IP: 217.153.94.* 04.11.02, 00:54
              Potwierdzam jest taki:)Nie jest to "tuba"Badając głowę masz założoną na
              nią "cewkę"/rodzaj opaski, hełmu/a sam aparat jest z trzech stron otwarty.
    • kasiapro1 Re: rezonans magnetyczny 24.10.02, 21:08
      MRi-czyli rezonans robia w Enel-Medzie.przeszlam to w zwiazku z rozpoznaniem
      dyskopatii.Nic nie boli,ale uszy...Jak ktos lubi dyskotekowa muzyke
      typu:lupluplup to bedzie super.Kosztowalo mnie 420 zl.

k

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka