Dodaj do ulubionych

Bój się, jeśli ściągasz

IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 06.01.06, 00:18
No tak wszystko pięknie łądnie, tylko wiecie, na zachodzie nie kują na
pamięc, porytych wzorów, i innych nieprzydatnych głupot, które można z
łatwością znaleść:] Ale to przeciez nieważne, polak potrafi:P
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Bój się, jeśli ściągasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 00:35
      Eeee, myslalem ze chodzi o sciaganie empetrojek z netu :-)
    • olgierd.tomczorek studenci studentom zgotowali ten los 06.01.06, 00:35

www.pomoc-psychologiczna.pl
    • Gość: król republiki ban Ale w tym kraju jest większość takich "fahofcuf" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 07:36
      co balangowali i ściągali ,a teraz udają wykształconych buców . Widać to po lekarzach , "menedzierach" , "marKITingowcach" , fynanszystach itd. Dlatego ten kraj jest 100 lat za murzynami .
    • Gość: obywatel A już się bałem, że chodzi o internet :-). IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:49
    • Gość: dino na Zachodzie nie kują na pamięć? bzdura!!! IP: *.pkobp.pl 06.01.06, 09:55
      To, że na Zachodzie studenci nie kują na pamięć to totalna bzdura i mit!
      Studiując we Włoszech zauważyłem, że na egzaminach ustnych większość studentów
      recytuje tekst wykuty "na blachę" z książki/notatek. To jest dopiero żenada!
      Zero ZROZUMIENIA, maksimum PAMIĘCIÓWKI.
    • Gość: adam Zmienić mentalność ludzi... IP: *.novartis.com 06.01.06, 09:59
      ..
    • Gość: Obaryb Re: Bój się, jeśli ściągasz IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 06.01.06, 11:50
      Po pierwsze, to nie prawda że wiedza zdobyta na studiach ma znaczenie w pracy.
      To umiejętności zdobyte na studiach przydają się w pracy. Jedną z takich wielce
      przydatnych umiejętności jest umiejętność znalezienia i zwięzłego poracowania
      danych na dowolny temat - czyli ściąganie.

Moim ulubionym nauczycielem był pracujący dawniej na SGH dr. Daszkowski. Nie
      tylko miał arcyciekawe wykłady, ale też egzamin na którym nikt nie ściągał.
      Pytania były problemowe, a wszystkie notatki i inne pomoce można było mieć a
      nawet z nich korzystać. Czasu było tyle, że nie starczało go na konsultacje ani
      na bieżące zgłębianie tematu. Ale nazwisko albo jakieś dane na poparcie swojego
      stanowiska można było sprawdzić.

I takie powinny być egzaminy - sprawdzające nie wiedzę, ale obycie studenta w
      temacie i znajomość podstaw (żeby ktoś nie szukał umowy spółki w kodeksie
      karnym i żeby jak już tę umowę znajdzie, to umiał wyciągać wnioski).
      • Gość: vero Re: Bój się, jeśli ściągasz IP: *.elarnet.pl / 193.238.180.* 06.01.06, 12:40
        100% racji. Zawsze gdy jest szansa na wazeliniarstwo to wsiowe i
        małomiasteczkowe robactwo wypełza spod kamienia. Życzę im by w przyszłości
        musieli pracować z takimi samymi robalami jak oni sami.
        • Gość: verp Re: Bój się, jeśli ściągasz IP: *.elarnet.pl / 193.238.180.* 06.01.06, 12:42
          Dla prestige oczywiscie!
    • Gość: AA Re: Bój się, jeśli ściągasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:41
      Jak przestaną uczyć debilizmów, które nadają się tylko do zapomnienia zaraz po
      zaliczeniu to może wtedy będzie to miało sens.
      Może jeszcze "Brygady Inkwizycyjne" utworzyć ze studentów...
      • Gość: vero Re: Bój się, jeśli ściągasz IP: *.elarnet.pl / 193.238.180.* 06.01.06, 12:46
        Artykuł o tym mówi. Wieśniactwo własnie wyczuło szansę zostania czopkiem
        dziekana. Donosy ( ze zdjęciami !) są coraz liczniejsze.
        • Gość: mb Re: Bój się, jeśli ściągasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:17
          mnie osobiscie wkurza jak jakies palanty sobie sciagaja, uczyc sie kurde
    • reforma.rynku.cukru Re: Bój się, jeśli ściągasz 06.01.06, 14:41
      Ja też się boję, jak ściągam. Kiedyś nieopatrznie ściągnąłem czapkę, a zimno
      było wtedy jak cholera, no to się kataru nabawiłem. I teraz uważam.
    • Gość: mfs A ministra Handke pamiętacie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.01.06, 14:46
      Szczegółów nie pomnę, poszło o to, że UW pozbawił AWS-posła Anusza dyplomu za
      dowiedziony plagiat pracy dyplomowej. A pan TKM-minister uchwałę uniwersytetu
      unieważnił. Więc może od razu lepiej powiedzieć, że ściągać można i należy,
      przynajmniej minister Seweryński nie będzie musiał robić żenujących rzeczy...

Czy nam się to podoba, czy nie, 7 lat temu ściąganie zostało oficjalnie
      ministerialnie usankcjonowane. A kręgosłup moralny lepiej trzymać w szafie,
      żeby się nie kurzył.
    • Gość: lukas co za bzura?????/ IP: *.acn.waw.pl 06.01.06, 16:09
      a gdzie powstal ten idiotyczny pomysl??SHG:)nie ma to jak UW , jest
      najlepsze...uczy kombinowania, a sciaganie jest potrzebne, bo czesc przedmiotow
      jest bzdurnych, wazne ,zeby byc inteligentym, a tego nie mozna sie nigdzie
      nauczyc,ani sciagnac...dobrze,ze juz wkrotce sie bronie i koncze temat,ale
      wspolczuje wszystkim, kogo on dotnie...a moje dzieci beda studiowac zagranica,
      czesc
    • Gość: marek nie sciagalem i nie mam magistra IP: *.aster.pl 06.01.06, 19:33
      ale w pracy wielokrotnie spotykalem sie z mlodymi ludzmi po studiach, ktorzy
      wiedzieli mniej niz ja. fakt, zaczynalem w czasach kiedy seretarka ze
      znajomoscia angielskiego po trzech latach mogla zostac prezesem ;)
      ale fakt pozostaje faktem - nigdy nie sciagnalem w szkole i na studiach.
      sciagajacy to dla mnie najgorszy sort pracownikow. boja sie brac
      odpowiedzialnosc za swoja prace bo nie wiedza czy cos dobrze zrobili. tutaj nie
      da sie sciagnac.
      p.s jestem prawnikiem i ten zawod moze nie byc reprezentatywny dla wszystkich
      sciagajacych, ale wystarcza dla mnie, zeby wyrobic sobie opinie o tego typu
      ulomnych ludziach.
    • Gość: kolo Re: Bój się, jeśli ściągasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:53
      bylem przez 5 lat studentem UW. zawsze mnie zloscilo, ze wszyscy sciagaja i wychodza na tym lepiej
      niz ci , ktorzy tego nie robia - np. ja. co gorsza 5 za zerzniety egzamin, to nie tylko satysfakcja i ladny
      index, ale: stypendia, konkursy specjalizacyjne, wejscie na bardziej oblegane przedmioty - taki jest
      system na wydziale, ktory konczylem. uwazam sciaganie za rzecz (w sensie moralnym) porownywalna
      do kradziezy lub oszustwa, podobnie jak przyzwolenie na to.
    • Gość: Mike Re: Bój się, jeśli ściągasz IP: 87.192.78.* 06.01.06, 22:06
      Ale za to przecietny Polak jest lepiej wyksztalcony (mowie o wiedzy ogolnej i
      specjalistycznej) niz przecietny obcokrajowiec. Wiem z wlasnego podworka - z
      Irlandii.
      Nie wszystko co z zachodu powinno byc u nas kopiowane.

M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka