Dodaj do ulubionych

INTERNET - propozycja

09.01.06, 13:08
Szanowni Panstwo jako przedstawiciel firmy Super media wychodze do Panstwa z
propozycja wybudowania w Panstwa budynku/ach sieci dostepowej do internetu
oraz podlaczeniu chetnych zdeklarowanych osob. WG magazynu ENTER internet z
Supermedia to najszybszy internet w Polsce (zrodlo ENTER 4-5/2005) Nasz
infrastruktura sieci LAN oparta jest na zarzadzalnych komponentach marki
CISCO. Obecnie nasza siec szkieletowa sklada sie miedzy innymi z 50 km
swiatlowodow. Pozwole sobie zaprezentowac cennik:

BASIC 128 Kbit 63 PLN
Medium 256 Kbit 75 PLN
Standart 512 Kbit 95 PLN
Pro 1 Mbit 160 PLN

Łacza sa symetryczne (tzn predkosc sciagani i wysylania sa sobie rowne) jest
to spory plus w stosunku do niesymetrycznych (co za tym idzie wolniejszych)
laczy innych operatorow.

W ramach swojej oferty firma supermedia swiadczy rowniez uslugi telefoni w
technologi Voip co skutecznie obniza koszty polaczen.

Jezeli sklada przeze mnie na Panstwa rece propozycja spotka sie z akceptacja
zostanie zlozona oficjalnie oferta Wspolnocie.

Zainteresowane osoby prosze o kontak ze mna pod adresem mailowym:
bczarnecki@supermedia.pl badz telefonem 8296583

Pozdrawiam serdecznie
Bartłomiej Czarnecki
Obserwuj wątek
    • lohengrin1977 Re: INTERNET - propozycja 09.01.06, 14:31
      Panie Bartłomieju

Przede mną leży właśnie rachunek za dostępną u nas usługę Chello 2 mbit - opiewa
      on na kwotę tylko o 10 zł większą niż proponowane przez Pana dwukrotnie
      wolniejsze łącze.

PS
      Rozumiem, że miał Pan na myśli "standard", nie "standart" (sic!)
      • bartekczar Re: INTERNET - propozycja 09.01.06, 15:04
        Oczywiscie przepraszam za literowke. Juz tlumacze. do kalkulacji wybieram lacze
        1 Mbit. Jak juz wspomnialem konkurencja oferuje lacza NIESYMETRYCZNE. Co to
        oznacza dokladnie tyle iz moze Pan sciagac z Predkoscia 1 Mbit a wysylac
        prawdopodobnie 128 Kbit. Gdyby mial Pan lacze symetryczne zauwazylby Pan iz
        wysyla sie i odbiera porownywalne ilosci pakietow. Kazdy pakiet ktory zostaje
        wyslany do Panskiej stacji robocze musi byc "odpytany" przez Pana komputer.
        Jezeli moze Pan wysylac z predkoscia 128 Kbit oznacza to iz 8 razy rzadziej
        moze Pan odpytywac o wyslanie pakietu do Panskiego komputera co za tym idzie ma
        pan duzo wolniejsze lacze. Takze 1 Mbit lacza niesymetryczne w zaden sposob nie
        rowna sie 1 Mbit lacza symetrycznego. Koszty zestawienia laczy niesymetryczny
        sa duzo nizsze tak smao jak jakosc transferow. Stad roznice wynikajace w
        ofertach. tak naprawde lacza niesymetryczne sa chwytem marketingowym. Na koniec
        aby calkowicie rozwiac Pana watpliwosci prosze o zapytanie swojego operatora
        ile kosztowaloby Pana lacze symetryczne z ta sama przepustowoscia. Dziekuje
        serdecznie za uwage i pozdrawiam
        Bartłomiej Czarnecki
        • dev_nul Re: INTERNET - propozycja 09.01.06, 16:30
          Zgoda, jak za lacze symetryczne to moze i nieduzo. Pytanie brzmi: ilu osobom
          przyda sie lacze symetryczne? To raczej oferta skierowana do dosc specyficznych
          klientow (np. oferujacych wlasny serwer ftp lub osob prowadzacych wlasne biuro
          i wysylajacych setki MB), natomiast 95% uzytkownikow glownie odbiera dane, a
          znacznie mniej wysyla i w takiej sytuacji lacze asymetryczne calkowicie
          wystarcza.

Pozdrawiam,
          DEV_NULL
        • lohengrin1977 Re: INTERNET - propozycja 09.01.06, 18:13
          Mój upload to 384 kpbs, więc zupełnie wystarcza. Zwłaszcza, że przy testach
          realnej prędkości w sieci (www.numion.com) łącze 'wyciąga' mniej więcej
          obiecywane parametry, a ściąganie pliku odbywa się również przy prędkości
          bliskiej maksymalnej.

Jestem wdzięczny za wyjaśnienie, pozdrawiam.
          • tomekh77 Re: INTERNET - propozycja 09.01.06, 21:15
            Nie, nie to nie czeski film a czeska strona;))) Kliknijcie "zegar" po prawej a
            zobaczycie wasz speed;))) www.dsl.cz/index.php

• zzrobert a może mogą Państwo zaoferować inne rozwiązanie: 09.01.06, 18:18
      Jedno, zbiorcze łącze dla całego osiedla?
      My już mamy węwnętrzną instalację i prawie 2 lata temu byliśmy zainteresowani
      ofertą internetu dla wszystkich. Postawieniem zbiorczego serwera proxy, www,
      forum, poczty wewnętrznej i zewnętrznej.
      • bartekczar Re: a może mogą Państwo zaoferować inne rozwiązan 10.01.06, 11:16
        prosze o kontak ze mna droga mailowa. Najchetniej gdyby Pan mogl wyslac mi
        numer kontaktowy do siebie na maila bczarnecki@supermedia.pl pozwoli to nam na
        omowienie szczegolow.
    • tomekh77 Re: INTERNET - propozycja 09.01.06, 20:50
      Mozna miec i 12 mb/s i sciagac 7kb/s. Wiec w gruncie rzeczy lacze symetryczne
      jest takze chwytem reklamowym. Taka przepustowosc jest oki jesli wiemy ze po
      drugiej stronie kabla nie ma waskiego gardla. Nikt nie zagwarantuje ze po obu
      stronach bedzie idealny transfer tej samej wartosci bo jest sporo czynnikow
      ktore to uniemozliwiaja. Kiepskie lacze z drugiej strony, ociazenie serwera i
      inne. ok ja wiecej danych jednak pobieram niz wysylam i 1 mb/s niesymetrycznego
      za 110 zl z kablowka styka. Wiec ja dziekuje. Nie mniej ktos tu mial racje.
      Jesli ktos prowadzi firme i wysyla dziesiatki mb w ciagu godziny to ok;))) Ale
      wszystko jest dla ludzi. ;) Robert ma racje. Zaproponujcie cos podobnego do
      chello lub aster to sie zglosze z koncem maja bo wtedy wygasa moja umowa z tym
      pierwszym. Jak dla mnie za drodzy jestescie jak na moje potrzeby :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka