Dodaj do ulubionych

Do Torunia czy Kazimierza?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 13:10
Gdzie warto wybrac sie na weekend
i dlaczego???
Plizzzz

Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Re: Do Torunia czy Kazimierza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 13:34
      Do Kazimierza. Spotkasz tam pol Warszawy.
      • Gość: fionek Re: Do Torunia czy Kazimierza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 15:46
        Gość portalu: Niech napisał(a):

> Do Kazimierza. Spotkasz tam pol Warszawy.

hahaha, to jest argument za czy przeciw? ;)
        • Gość: Niech Re: Do Torunia czy Kazimierza? IP: 217.197.165.* 16.11.02, 15:51
          To zalezy. Tej polowie Warszawy, ktora jest w Kazimierzu, chyba sie to podoba.
          Druga polowa moze tez by chciala, ale nie moze. Ja jak slysze slowo Kazimierz,
          to mi sie moj antywarszawski noz w kieszeni natychmiast otwiera, drastycznie
          kaleczac nabial. Ale jesli ktos tego nie widzial, warto chociaz raz zobaczyc -
          tylko pamietajcie o wzieciu torebek z samolotu. A Torun to fajne miasto,
          fantastyczna, szeroka (jak w Kazimierzu) Wisla, piekna starowka, kilka fajnych
          knajpek, zamiast kazimierskiego chlebowego koguta mozna nabyc pierniki.
          • Gość: fionek Re: Do Torunia czy Kazimierza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 16:45
            dziekuje!
            Tak, od Warszawy raczej chce odpoczac!!
            Rok temu bylismy w Kazimierzu, poza sezonem specjalnie dobrego wrazenia na mnie
            nie zrobil. Dlatego sie zastanawiam.
            A Torun to chyba troche nie odkryte u nas miasto.
            W necie wyglada bardzo zachecajaco. Z listy UNESCO, sporo zabytkow, malownicza
            panorama, do tego jakies forty na obrzezach torunia.

byle na dobra pogode zdarzyc ...albo czekac juz na snieg i bedzie super:)
            • Gość: Niech Re: Do Torunia czy Kazimierza? IP: 217.197.165.* 16.11.02, 16:51
              No, widze, ze teren zbadales. Ale mam dla ciebie inna wiadomosc. Oto jedyna
              pora roku, kiedy Kazimierz jest znosny, to zima. Jesli jest duzo sniegu i spore
              mrozy, to Warszawka wali w gory, a w Kazimierzu puchy. Mozna sie przejsc i
              poznac to miejsce zupelnie na nowo, przy sprzyjajacej pogodzie Wisla zamarza i
              mozna przez nia przejsc - np. do zamku w Janowcu. No i na wiele ci sie nie
              przydalem. Moze ktos wkroczy w ten watek?
    • Gość: Syrena Re: Do Torunia czy Kazimierza? IP: 157.25.128.* 18.11.02, 09:32
      Ja proponuję jeden weekend spędzić w Kazimierzu, a drugi w Toruniu. Dowolność
      kolejności. Oba miasta są urocze. Oba bardzo lubię. Pojedź a przekonasz się na
      własnej skórze.
      Powodzenia
      Syrena
      • myszkinek Re: Do Torunia czy Kazimierza? 18.11.02, 09:42
        Tylko Kazimierz. Miejsce uroczei niepowtarzalne. Toruń owszem jest przyjemny,
        ale tylko starówka. Poza tym to normalne duże miasto. Kazimierz cały jest
        wspaniały. Jak wychodzisz ze ścisłego centrum to jestes nad wisłą albo w
        wąwozie a nie na blokowisku. Ma atmosferę i jest to naprawdę autentyczne
        przedwojenne żydowskie miasto.

Pozdawiam. Do zobaczenia w Kazimierzu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka