Dodaj do ulubionych

Małolaty się rozpijały

IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 00:09
Szkoda iż w toku postępowania Policja nie skierowała swojej uwagi na punkt,
który sprzedał alkohol... Przy okazji mogli by dostać mandat za picie akoholu
w miejscu publicznym co też jest zabronione.. itd :) A świstak siedzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: Małolaty się rozpijały IP: 87.207.129.* 10.02.06, 01:03
      Szefowa Lelewela, po alkoholowym wyskoku pierwszaków na wycieczce, zrobiła
      pokazówkę.
      Poprosiła na dywanik samorząd uczniowski i oświadczyła że pijących wywali.
      Po negocjacjach zgodziła się na pozostanie "przestępców" w szkole pod
      następującymi warunkami: wizyta w poradni antyalkoholowej, odwiedziny w klubie
      AA, ogłoszenie wszystkiego na następnym apelu.

Robienie wiochy jest chyba lepsze niż poprawczak...
      • Gość: aaa Re: Małolaty się rozpijały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 05:45
        I powinna ich wyrzucic, tacy idioci sa niegodni uczeszczania do porzadnego LO.
        Jak ktos sie daje zlapac w dziecinny sposob...
        • Gość: brat_anzelm Kara śmierci! IP: *.atman.pl / *.atman.pl 10.02.06, 08:27
          Minister Ziobro ma rację
          • Gość: ma-ryja Re: Kara śmierci! IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.06, 10:52
            sadzac po ostatnich doniesieniach nt. lapowkarstwa i kradziezy poszkodowanych
            przez policje i polskie sluzby porzadkowe, jest to jeszcze jeden dowod na to, ze
            chlopcy, gdyby zrobili "sciepe" i dali stowe do lapy straznikow, nie mieliby
            dzisiaj takich problemow z nimi i z prawem. Ale w Kaczolandzie wszystko sie
            wali, bo ryba smierdzi od glowy. Odnowa IV RP to jawne lapowkarstwo i bezprawie.
            Zobaczymy, co przyniesie raport transparency International pod koniec tego roku.
            Tylko zagraniczne gazety donosza o fakcie, ze Polska jest na ostatnim miejscu w
            rankingu korupcji wsrod wszystkich krajow EU! w kraju sie o tym nie mowi, bo
            miedzynarodowych rankingow nam nie potrzeba, my jestesmy katolicko-moralni. To
            wystarczy. A wiec, chlopcy, na zdrowie. jak juz nie macie przyszlosci w tym
            TKM-kraju, to sobie przynajmniej wypijcie, zeby nie postrzegac prawdziwej
            rzeczywistosci!
        • swistak336 Kwalifikacja prawna OCZYWIŚCIE błędna. 10.02.06, 08:50
          "Rozpijanie" małoletniego nie równa się "wypiciu". Nie można być w sprawie tego samego zarzutu jednocześnie sprawcą i poszkodowanym. Właściwa kwalifkacja prawna to wykroczenie spożywania alkoholu w miejscu publicznym.

Policja przez swoją nadgorliwość narobiła sobie, prokuraturze i sądowi zbędnej roboty, a chłopakom nieprzyjemności nieproporcjonlnych do stanu rzeczy.
          • swistak336 ps. Chłopcy NIE POPEŁNILI PRZESTĘPSTWA. 10.02.06, 08:56
            Jeszcze jedno zdanie muszę dopisać, aby było jasne. CHŁOPCY NIE POPEŁNILI RZESTĘPSTWA. Gazeta Wyborcza powinna miarkować się w ostatnim zdaniu. Chłopcy, wbrew temu, co napisała Gazeta nie popełnili przestępstwa, tylko wykroczenie spożywania alkoholu w miejscu publicznym.
            • iza-bel Re: ps. Chłopcy NIE POPEŁNILI PRZESTĘPSTWA. 10.02.06, 09:06
              ja tylko w kwestii formalnej:
              przestępstwa dzielą się na zbrodnie i wykroczenia, a więc wykroczenie to także
              przestepstwo.
              • bikeman Re: ps. Chłopcy NIE POPEŁNILI PRZESTĘPSTWA. 10.02.06, 09:08
                wykroczenie to NIE przestepstwo!
                • swistak336 Re: ps. Chłopcy NIE POPEŁNILI PRZESTĘPSTWA. 10.02.06, 12:13
                  Pozwolicie, że wyjaśnię:
                  CZYNY ZABRONIONE ustawą karną dzielą się na: WYKROCZENIA i PRZESTĘPSTWA

Dopiero PRZESTĘPSTWA dzielą się na WYSTĘPKI i ZBRODNIE (pow 3 lat pozb wolności).

Ewidentnie nie ma racji osoba, która mówi, że wykroczenie to przestępstwo.
              • Gość: swillo Re: ps. Chłopcy NIE POPEŁNILI PRZESTĘPSTWA. IP: *.cvdnet.eu.org / *.cvdnet.pl 10.02.06, 09:15
                Przestępstwa dzielą się na zbrodnie i występki, skoro już o tym mowa,
                wykroczenie to nie przestępstwo, lecz "czyn społecznie niecezpieczny" zagrożony
                karą w kodeksie wykroczeń.
              • Gość: 5am Re: ps. Chłopcy NIE POPEŁNILI PRZESTĘPSTWA. IP: *.server.ntli.net 10.02.06, 11:32
                "w kwestii formalnej" to przestępstwa dzielą się na zbrodnie i występki,
                wykroczenia to odrębna kategoria czynów karalnych

policja robi z siebie pośmiewisko, bardzo kreatywna interpretacja k.k.,
        • Gość: wojtas Re: Małolaty się rozpijały IP: *.manc.adsl.virgin.net 10.02.06, 13:37
          coz sie dziwic w naszym panstwie karze sie dzieci za to ze nie maja co robic
          dajcie im zajecie!!! a poza tym za podrobienie legitymacji tez wsadzaja za
          kratki. ale co z tymi co robia naprawde przekrety? nic bo oni maja sare na
          prawnikow to kpina
      • kolanek1 Niech sie ciesza ze to nie bylo w USA 10.02.06, 08:33
      • Gość: aw Re: Małolaty się rozpijały IP: *.elsat.net.pl 10.02.06, 10:40
        a może by jeszcze dodała biczowanie (w takiej samej kolejności jak sobie przekazywali narzędzie zbrodni - flaszkę) i na kolanach do Częstochowy............
      • elfhelm Sędzia, który się wypowiada, ma rację 10.02.06, 13:42
        I tyle.
      • Gość: shago ty ziętalu!!!!! znaleźlismy chyba nowy próg w IQ IP: *.nfz / 212.182.117.* 10.02.06, 14:28
        podobno jest od początku:
        mensa
        doda elektrocośtam
        norma
        debil
        głuptak
        imbecyl
        idiota
        a teraz znalazł się jeszcze ziental.
        ktoś to musi koniecznie opisać. pracę doktorską na tym zrobię. :-)
        • Gość: SZKOLNE IQ Re: ty ziętalu!!!!! znaleźlismy chyba nowy próg w IP: 83.238.103.* 10.02.06, 16:09
          Cieszy mnie , że znasz "poziom" IQ Pana Zientala. Nie wiem ile masz lat ale ja
          jestem starsza i mam doczynienia z takimi jak te "małolaty" i posuwają się do
          picia w szkole z "krążcej pepsi", ddyby nie Ci z Policji to musiałabym
          wprowadzić codziennie zajęcia z "grup terapetycznych AA".
          • Gość: Tomek Re: ty ziętalu!!!!! znaleźlismy chyba nowy próg w IP: *.ula5.1000lecie.pl 06.03.06, 23:31
            "Nie wiem ile masz lat ale ja jestem starsza". I wszystko jasne :)
        • Gość: anty Re: ty ziętalu!!!!! znaleźlismy chyba nowy próg w IP: *.chello.pl 10.02.06, 20:48
          shago - to jest dopiero ostatni poziom debilizmu. Ale to jest być może dobre by
          takie coś pisało pracę o głupocie. Wiem, że wyjdzie megagłupota, ale
          cóż.Przynajmniej idiota będzie miał się czym zająć i nie będzie pisał takich
          głupot.
        • Gość: Jan Re: ty ziętalu!!!!! znaleźlismy chyba nowy próg w IP: 212.160.127.* 13.02.06, 23:14
          aby moc się wypowiadać na ten temat trzeba cokolwiek o tym wiedzieć minimum
          doświadczenia i oserwacji takich przypadków
    • Gość: LuluNaMoście Ten kraj jest chory!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 01:07
      • hamsterek Niee, to nie kraj jest chory 10.02.06, 08:26
        To policja jest popie..na.
        • robertptrs Re: Niee, to nie kraj jest chory 10.02.06, 08:32
          i nie tylko policja, ugrupowanie paramilitarne (straż miejska) także.
          • Gość: MRX CI POLICJANCI TOTALNE GŁUPKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:49
            • Gość: ło jezu Policja debilnieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 14:05
              Przeciez to podpada pod wykroczenie spożywania alkoholu w miejscu publicznym, a
              tak to stworzyli swoiste kuriozum prawne - chłopaki sa jednocześnie przestępcami
              i ofiarami przestępstwa :))))))))))))
    • Gość: Doti Re: Małolaty się rozpijały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 01:49
      to juz nawet nie jest smieszne tylko załosne co sie dzieje...oskarzony jest tez
      ofiara... tego jeszcze chyba nie było
      • rura333 Ohyda, wino w zimowym parku, brrr... 10.02.06, 06:16
        Butelka stala w srodku, a kto chcial, to bral i pociagal.
        Nie bylo "przekazywania", ani "usilowania rozpijania"!!! Policja musi
        udowodnic, ze butelke "wciskano" do reki.

Boze, o czym my w ogole rozmawiamy???!!!
        • Gość: hehe Re: Ohyda, wino w zimowym parku, brrr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:14
          Nie no wtopa jak nic. Ale to chyba tylko czterech rozpijało, bo ten ostatni to
          już chyba tylko oddawał butelkę. Pewnie gdyby nie oddał to by jeszcze miał
          zarzut o zabór menia.
    • Gość: ~amerykan I BARDZO DOBRZE IP: *.chello.pl 10.02.06, 07:32
      ...w usa gó..arze trafiliby do aresztu na 24h, a tatuś musiałby ich wykupywać
      za ciężką kasę, a tu biadolą, że im zdjęcia zrobili i pobrali odciski palców...
      ludzie nauczcie się własne bahory wychowywać lepiej
      • Gość: maxio Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 07:38
        A w Iranie juz by wisieli na centralnym placu miasta za obraze Mahometa.

To ze maja klopoty w szkole i moze w domu (jak rodzicom jeszcze zalezy) to
        normalne po tym ze dali sie zlapac. Ale, to ze policja kieruje deta sprawe do
        sadu (chyba nie rozumiejac paragrafow kk) to jest nienormalne.

Ja bym zapytal czy sa az tak gorliwi przy przyjmowaniu zgloszen o drobnych
        przestepstwach jak wlamania do piwnic, kradzieze kieszonkowe (< 250 PLN) czy
        kradzieze rowerow.

Jezeli nie, to ta polityka "0 tolerancji" wyglada niespecjalnie spojnie.
        • Gość: Speedy Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.stat.gov.pl 10.02.06, 08:27
          > normalne po tym ze dali sie zlapac. Ale, to ze policja kieruje deta sprawe do
          > sadu (chyba nie rozumiejac paragrafow kk) to jest nienormalne

No co ty? Jak to nienormalne? Policja wykryla przestępstwo, ujeła sprawców i
          skierowala sprawe do sądu - i pyk, już statystyka się poprawia.
          • Gość: hub123 Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.hstl6.put.poznan.pl 10.02.06, 09:01
            A minister Zero będzie mógł się pochwalić kolejnym sukcesem swojego resortu. Co ja mówię? Pan premier będzie mógł się pochwalić kolejnym osiągnięciem rządu!

Albo może to kolejne wspaniałe/wybitne/bezprecedensowe osiągnięcie całej sceny politycznej?

pozdr
          • swistak336 nie jest dobrze 10.02.06, 12:17
            Bo to nie Policja wykryła, tylko straż miejska i nie przestępstwo, tylko wykroczenie spożywania alkoholu w miejscu publicznym.

Policja pokazała tylko, że nie zna prawa.
            • Gość: xxl ZMIANY ja chcę zmian!!! IP: 156.17.105.* 10.02.06, 12:25
              pięcioma ręCami i nogami zagłosuję na partię , która m.in. zmieni kretyński
              zakaz spożywanie publicznego.....ludzie przecież Naród to MY...a władza powinna
              działać w naszym imieniu a tu widzę,że oprócz"amerykana"(bez komentarza
              zostawię toge rodaczka) nikt nie wyrażał się pochlebnie o dokonaniach
              policji!!! dokladnie tam gdzie powinni interweniować to ze świecą szukać
              patroli straszaków i pulicjantuff.... coraz mniej mnie bawi to nasze
              PAŃSTWO....same zakazy i nic więcej, RATUJCIE!!!:)...
              • Gość: Lubiący kulturalne Re: ZMIANY ja chcę zmian!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:06
                W pełni popieram głosy za zniesieniem zakazu spożywania alkoholu w miejscach
                publicznych. Również partia, która zapowie jego zniesienie ma zapewnione moje
                poparcie w wyborach. A może by stworzyć jakiś komitet, stowarzyszenie na rzecz
                zniesienia zakazu?

Służy on bowiem jedynie od paru miesięcy Straży Miejskiej do poprawiania sobie
                statystyki - obserwując działania tej licznej i kosztownej formacji, złapanie
                gościa z puszką piwa spokojnie siedzącego czy przemieszczającego się i
                wlepienie mu mandatu a w razie odmowy - wniosek do sądu grodzkiego, to jedyna
                rzecz, która ich interesuje. I niech nikt nie mówi, że zakaz ma służyć
                zapewnieniu tzw. spokoju i porządku publicznego - na zakłócających porządek
                (obojętnie czy pijacych czy nie) są inne paragrafy np. o zakłócanie ciszy
                nocnej. A skoro alkohol można kupić legalnie, a państwo i jednostki samorządu
                terytorialnego (a więc też władze Warszawy wysyłające na pijących Straż
                M.) pobiera za sprzedaż trunków olbrzymie podatki, to dlaczego ja aby wypić
                puszkę piwa muszę robić to po kryjomu. Może gdyby tego zakazu nie było, dla
                wykazania się musieliby strażnicy miejscy zajmować się czymś pożytecznym,
                zwiększającym bezpieczeństwo - samochodami parkującymi gdzie popadnie,
                nielegalnymi handlarzami blokującymi chodniki,właścicielami psów puszczajacych
                ich samopas czy popijającymi alkohol i jednocześnie zachowującymi się
                agresywnie czy głośno w nocy.

Zawzięte ściganie spożywajacych w miejscach publicznych, nie mówiąc już o tym
                co zrobiono z tymi chłopakami ( oczywiste że zarzut rozpijania jest z wielu
                względów absurdalny, a ci "stróże prawa" którzy się przy nim upieraja nie znają
                kompletne prawa i powinni zostać za to zwolnieni natychmiast z pracy) świadczy
                wyraźnie o budowie państwa policynego.

Cieszę się, że ja mogłem spędzić młodość (były to lata 90te) w trochę bardziej
                normalnym państwie. I mogłem w czasie liceum czy studiów spokojnie, kulturalnie
                wypić piwko czy winko na łonie natury bez obaw,że jakiś dzielny strażnik czy
                policjant do mnie się przyczepi, a tym bardziej że będę oskarżony o
                przestępstwo.
                Chciałbym jednak aby tak było nadal bo i teraz czasem na spacerku lubię sobie
                urozmaicić czas puszką piwa i nie widzę powodu aby z tej racji musiał ukrywać
                się po głębokich krzakach czy też płacić mandaty lub stawać przed sądem (co mi
                się zdarzyło - dla jasności obwioniony byłem "tylko" o spożywanie).

Dla 4 chłopaków z Mokotowa najlepsze pozdrowienia, trzymajcie się, mam
                nadzieję, że sąd bedzie naprawdę niezawisły i was uniewinni(jak będzie inaczej -
                odwołujcie się gdzie można).
                A "GW" niech przygląda się sprawie do jej zakończenia i niech przyjrzy się w
                ogóle sprawie zakazu spożywania w miejscach publicznych.

• Gość: xxl Re: ZMIANY ja chcę zmian!!! IP: 156.17.105.* 10.02.06, 15:20
                  po stokroć cieszę się takim postem ....znaczy, że nie jestem sam, jest już nas
                  dwoje ;))))...mam nadzieję, że jest tu o wiele więcej amatorów piwka na świeżym
                  powietrzu ....nie tylko w drogich ogródkach w rynku (zresztą jaka jest różnica
                  jeśli ( gdybym był alkoholikiem) upiłbym się przy stoliku w ogródku za 60zł czy
                  na ławeczce za 20 zł - zresztą głupie pytanie ...różnica 40 zł. :))).
                  • Gość: Lubiący kulturalne Re: ZMIANY ja chcę zmian!!! IP: *.cebit.com.pl 10.02.06, 18:24
                    Dzięki za poparcie mojego poprzedniego postu i pełne poparcie dla twoich
                    rozważań. Zresztą to co napisałeś to kolejny argument na absurdalność zakazu.
                    Dlaczego siedząc na ławce w parku czy idąc ulicą nie mogę pić piwa, a usiąść w
                    kawiarnianym ogródku zajmującym po prostu kawałek chodnika czy skwerku, płacąc
                    za to samo parę razy więcej, już mogę pić. Przecież w obu sytuacjach
                    spożywających widzą przypadkowi ludzie. Może więc u żródeł tego zakazu tkwi
                    chęc nabijania kasy właścicielom ogródków, restauratorom.
            • jarus16 Re: nie jest dobrze 10.02.06, 13:26
              Po co za raz do sądu.Powinni posiedzieć 24 godz. w areszcie,rodzice po1000zł
              mandat i informacja do szkoły. I koniec cudowania.Policja niech sobie zostawi
              energię na ściganie bandytów.
            • Gość: jan Re: nie jest dobrze IP: 212.160.127.* 13.02.06, 23:16
              proponuję do poczytania ustawę o postępowaniu w sprawach nieletnich jako
              lekturę a później komentarz
          • Gość: mada Re: I BARDZO DOBRZE IP: 213.25.73.* 10.02.06, 12:55
            A czy możesz wyobrazić sobie jak wzrośnie wykrywalność przestępstw ciężkich gdy
            złapią "panowie" gospodynię domową po skaleczeniu się w palec podczas gotowania
            obiadu, to dopiero sprawność.
        • Gość: twoja_stara Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.nyc.res.rr.com 10.02.06, 09:29
          W Rosji to by im butelke zabrali, sami wypili a chlopcom nakopali do dupy jakby
          sie stawiali. Szkoda wysilku i pieniedzy na taka zabawe z gnojami.
        • Gość: baranek Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.ee.TU-Berlin.DE 10.02.06, 10:26
          otóż to, sądy 24h dla pijących wino małolatów, niepoprawnych parkujących itp. a drobne złodziejstwo i bandytyzm bedzie się miał dobrze, czyli na wschodzie bez zmian..:(
      • kazek100 Re: I BARDZO DOBRZE 10.02.06, 11:21
        amerykan - własnie dlatego w usa jest wieksza przestepczośc, niz w Polsce, a
        kraj ten powszechnie uważany jest za ostoje ciemnoty.
        • Gość: ~pytacz Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.chello.pl 11.02.06, 15:09
          a skąd wiesz, że jest większa? potrafisz to jakoś policzyć?
    • Gość: idiotyzm Toż my byśmy z paki nie wyszli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:12
      Toż my byśmy z paki nie wyszli, gdyby stosowano takie interpretacje za naszych
      czasów. Ileż to razy bełem rozpijany i rozpijałem moich kumpli. He,he...
      Ktoś poszedł po bandzie.
    • Gość: rAzor Re: Małolaty się rozpijały IP: *.e / *.walbrzych.dialog.net.pl 10.02.06, 08:15
      A ja chciałbym wiedziec coś więcej na temat pijaństwa i awanturnictwa uznanego
      autorytetu, Huelle. Czy, aby postawy małoletnich nie były wynikiem złego
      przykładu dawanego przez takie własnie autorytety?
      • Gość: w186663 To raczej Prałat rozpija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 09:41
        Gość portalu: rAzor napisał(a):

> A ja chciałbym wiedziec coś więcej na temat pijaństwa i awanturnictwa uznanego
        > autorytetu, Huelle.

Chyba ci się pomyliło z Prałatem, który handluje własnym winem, poi nim nieletnich a później uprawia z nimi przutulania i nie tylko...
        • kazek100 Re: To raczej Prałat rozpija 10.02.06, 11:24
          nie, on po prostu jest zazdrosny, że Huelle pisze znakomitym stylem, a Rydzyk
          nie potrafi skleic zdania do końca. Stad na Huellego trzeba coć wymyśleć.

a jak "na temat" sie pisowiec odezwał. Urocze.
    • Gość: jazurek debile IP: 62.29.165.* 10.02.06, 08:29
    • Gość: oio a może to minister Ziobro-zaczyna działać ??? ;) IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 10.02.06, 08:38
      Zaczyna od 16 latków - bo tak najłatwiej ?
      Kto z Was mając 15-17 lat nie próbował alkoholu ?
      Przeciez to normalne.
      • Gość: kp Re: a może to minister Ziobro-zaczyna działać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 09:47
        ja znam wiele osób, które długo nie próbowały (pow. 18 roku życia) i jakoś
        wytrzymywały i nic im nie było.
    • Gość: jsw Re: Małolaty się rozpijały IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 10.02.06, 08:39
      Nie prościej byłoby ich rozstrzelać na miejscu?. Przynajmniej sprawiedliwość by
      zatriumfowała bo teraz po rozgłosie wrednej gazety sąd gotów ich uwolnić ;-)
    • Gość: kaczy_ch to jest nowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:39
      pisuarowe spojrzenie policji na świat, z serii Pawka Morozow w akcji
    • Gość: debilek glina starszy aspirant to idiota IP: *.hsd1.wa.comcast.net 10.02.06, 08:39
      do milicji przyjmuja kompletnych idiotow czego przykladem jest starszy aspirant.
      jego "interpretacja przepisow" powinna sie skonczyc wyzuceniem go z pracy.
      idiota w milicji to niebezpieczenstwo. malolaci zlapani na piciu powini byc
      aresztowani na 24 godziny a rodzice wpieprzony mandat 1000 zlotych i po klopocie.
      • Gość: hub123 Re: starszy aspirant to idiota IP: *.hstl6.put.poznan.pl 10.02.06, 09:03
        Teraz mamy już policję, nie milicję...
        Reszta się zgadza
        • bikeman Re: starszy aspirant to idiota 10.02.06, 09:06
          wraca prl, wraca i milicja (nazwa jest malo wazna, sposob dzialania o tym swiadczy)
      • Gość: esbek Re: starszy aspirant to idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 21:18
        to jest przykład do czego prowadzi statystyczne rozliczanie. A starszy aspirant
        postąpił bardzo logicznie. Dzięki temu mają do statystyki pięć zarzutów więcej.
        A że sprawa upadnie , za to nie ma ujemnych punktów w statystyce. Dopuki policja
        będzie w sposób statystyczny rozliczana doputy takie będzie naginanie statystyki.
        A starszy aspirant nie jest idiotą tylko system oceniania.
      • Gość: jan Re: starszy aspirant to idiota IP: 212.160.127.* 13.02.06, 23:21
        jesteś opóźniony bracie. milicji nie ma od 15 lat
    • Gość: IJ picie alkoholu obraża wyznawców islamu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:46
      oni tak sobie pili i nawet nie wzięli pod uwagę, że ich zachowanie może
      spowodować gwałtowne protesty muzułmanów. Premier Marcinkiewicz powinien za to
      przeprosić!
    • Gość: bolszewik Re: Małolaty się rozpijały IP: 81.210.96.* 10.02.06, 08:51
      córki BUCA dostały nagane.
    • Gość: fredek Re: Polski tzw. "stróż prawa" = KABOTYN + IDIOTA IP: *.radom.pilickanet.pl 10.02.06, 08:52
      Polski tzw. "stróż prawa" = KABOTYN + IDIOTA nie mogący sobie dać rady z
      prawdziwymi problemami = mafia, bandytyzm, złodziejstwo, dlatego też musi się
      wykazać swoistą filozofią w sprawach małej wagi (ten przypadek, jak też znany z
      relacji TV przypadek chłopaka, który podrobił sobie legitymację uczniowską i
      trafił do więzienia). BRAWO POLSCY STRÓŻE PRAWA, działajcie tak dalej
      (chciałbym tu jeszcze przywołać również wypasionego policjanta - nieroba, który
      zamiast ganiać za przestępcami stoi na rogatkach i wlepia gorliwie mandaty "za
      NIEMANIE świateł". Jak w takich sytuacjach prawo może wzbudzać respekt u
      naszych obywateli? Czy wyobrażacie sobie takie zachowania w którymkolwiek
      cywilizowanym państwie europejskim??
    • Gość: iGrek Mores? IP: 217.153.26.* 10.02.06, 08:55
      Dzieciństwo spędziłem dwa kroki od tego parku i niejedno tam widziałem, ale
      takiej gorliwości w "ściganiu przejawów demoralizacji" nigdy.

O tempora, o mores

_
      Co ty na to?
    • Gość: pawelom Re: Małolaty się rozpijały IP: *.kpwig.gov.pl 10.02.06, 08:56
      Bzdura: małoletni zrobili na butelczynę zrzutkę, a więc byli jej
      współwłaścicielami. Przejmując wspomnianą flaszkę każdy z nich odbierał jedynie
      ułamkową część swojej współwłasności - trudno mówić, że ktoś częstuje cię tym,
      co do ciebie należy! Nie takie jest ratio legis tego przepisu!
    • Gość: zło dajcie mi czlowieka... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 10.02.06, 08:57
      ... a juz jakis paragraf sie znajdzie, Minister Zero zaciera raczki
    • bikeman zamknac ich!! na 25 lat!! 10.02.06, 09:00
      zaczynaja od picia a za rok-dwa zaczna krasc i zabijac, mowie wam, juz ziobro im
      zalatwi odsiadke bez prawa do warunkowego zwolnienia

czemu ja zyje w takim kraju, ze codziennie kiedy czytam wiadomosci musze
      przecierac oczy z niedowierzaniem czy mi sie cos przypadkiem nie przywidzialo?
      • Gość: ktosik Re: zamknac ich!! na 25 lat!! IP: *.aster.pl 10.02.06, 09:49
        Przestań czytać GW i temu podobne szmatławce robiące z igły widły, to od razu
        Ci się lepiej zrobi. Jak się smarkacze trochę wstydu najedzą, to może następnym
        razem się zastanowią zanim skoczą na "winko". Krzywda im się nie stanie. A
        tatunio zamiast się na policjantów bulwersować, to lepiej by się wychowaniem
        synalka zajął.
        • bikeman Re: zamknac ich!! na 25 lat!! 10.02.06, 10:23
          ty tak serio? czy jaja sobie robisz?
          Nie piles(as) nigdy za czasow liceum alkoholu w parku?
          Dla 16to latkow wystarczajaca nauczka byloby wlepienie mandatu za "spozywanie
          alkoholu w miejscu publicznym" i powiadomienie rodzicow!!
          Gwarantuje, ze nastepnym razem dobrze by sie zaszyli zanim by otworzyli butelke,
          bo to, ze probowac beda, jest dla mnie oczywiste i uwazam to za naturalne (co
          nie znaczy, ze uwazam iz jest to dobre), tym bardziej okreslanie ich mianem
          przestepcow to gruba przesada.
          Nadgorliwosc policji poza tym, ze jest absurdalna, to tym przypadku nie tylko
          stwarza tym dzieciakom problemy nieadekwatne do "winy", ale generuje
          niepotrzebne koszty pracy policji, prokuratury, sadu...
          Nie mowiac juz o tym, ze policjanci mogliby sie zajac w tym czasie czyms na
          prawde pozytecznym.
    • Gość: xxl Re: Małolaty się rozpijały IP: 156.17.105.* 10.02.06, 09:08
      a ja jestem za tymi chlopakami.....policja tylko sie osmiesza ...i to prawie na
      kazdym kroku....kto z nas w mlodosci nie pil piwa i wina....i co ?...nie uwazam
      sie za zdemoralizowanego a i rodzice nasi tez mieli szanse na wypicie piwa na
      lawce w parku i jest ok.....szkoda ze "kochany rzad" mi nie pozwoli na wypicie
      piwa ( i nie mowcie mi ze jestem alkoholik hehheh ) gdy sobie spaceruje z
      pieskiem albo z malzonka i z dzieckiem ( w domu moga widziec mnie z piwem a juz
      na ulicy nie????) bardzo mi zal tych czasow gdzie bylo normalniej ( szkoda
      tylko ze to bylo za komuny ale jednak normalniej, bo jedyne ograniczenie to
      sprzedoaz po 13.00 )....CHLOPAKI trzymajcie sie !!! nastepnym razem musicie
      miec oczy dookola glowy!
      • Gość: xxl Re: Małolaty się rozpijały IP: 156.17.105.* 10.02.06, 09:16
        aha ...marzy m,i sie by zmienili to prawo o spozywaniu w publicznym ....bo zule
        i tak chleja po podworkach i leja do bram ale interweniujacej policji straSZy
        Wiejskiej nigdy nie widac , bo sie pewnie boją ...ale co innego przydupic
        starszego jegomoscia , jakas rodzinke na spacerku niedzielnym badz czego tu
        mamy przyklad malolatow.....-> przekazac ich rodziom a Ci wlepili by im po
        dupsku i tez byloby dobrze, przeciez nikt nie jest swiety, nawet ci policjanci
        wiec nie skreslajcie tych chlopcow a juz na pewno nie poprawczak
    • lulu44 Re: Małolaty się rozpijały 10.02.06, 09:12
      panu aspirantowi polecam uwazne zapoznanie sie z trescia cytowanego art. k.k.
      oraz komentarzami do niego a takze lekture upn ( powinien wiedziec o co chodzi)
      interpretacji gratuluje bardzo i radze zajac sie wlasnie punktami ktore alkohol
      mlodziencom sprzedaja bez oporow zadnych i konsekwencji nie ponosza tez zadnych.
    • Gość: Witold Państwo policyjne IP: *.akademiki.uni.torun.pl 10.02.06, 09:16
      Stosowaniu i egzekwowaniu prawa w tego typu przypadkach powinien towarzyszyć dystans i racjonalne wyczucie sytuacji. To co się stało to absurd. Szesnastolatka powinni wychowywać rodzice a nie policja! Oznaki państwa policyjnego zdarzają się niestety coraz częściej...
    • Gość: khas Re: nie byłoby problemu gdyby.... IP: *.internet.v.pl 10.02.06, 09:23
      ...chłopcy zamiast podawania sobie butelki, kładli ją na ziemię, po czym
      następny by ją podnosił. głupi komentarz, tak samo jak sytuacja jest głupia.
      zamiast karać ich za rozpijanie, poszukaliby sprzedawcę owego trunku.
    • Gość: Lukas Re: Małolaty się rozpijały IP: *.nat.student.pw.edu.pl 10.02.06, 09:25
      Powinni się raczej zainteresować tym, skąd oni te wino mieli. Na pewno go sobie
      nie zrobili sami, tylko ktoś im je sprzedał. Takich powinni ścigać i licencje
      zabierać, przynajmniej by troche pożytku było.
    • Gość: marian Re: Małolaty się rozpijały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 09:28
      "Gdyby głupota miała skrzydła, to by latała jak gołębica."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka