arahat1 13.02.06, 08:32 czekamy na reakcje nawiedzonych... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZAORAC PRL [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 13.02.06, 08:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpv Re: Orzeł -- może być. IP: *.autocom.pl 13.02.06, 17:44 "Kaczka... toooo max co może z ciebie być!" a tak poza tym... Czy to ten słynny Krzysio Jarzyna ze Szczecina? Szef wszystkich szefów? (tzn były szef, bo teraz szef wszystkich szefów w Toruniu stacjonuje) Tak czy inaczej współczuję panu Jarzynie, bo zapewne niedługo dowie się, że grozi mu więzienie, albo kamasze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu JARZYNA Z URWANYM LBEM NIE POLECI NIGDZIE 13.02.06, 20:25 Nawet gdyby mial leb, tez by nigdzie nie polecial. Nawet jakby mu michniki dorysowaly korone, tez by sie nie wzniosl. A czemu? Bo g...no nie fruwa. P.S. Po dorocie Nieznalskiej i jakims Hujelu tez z Gdanska, rozne mety probuja zaistniec za wszelka cene. Nawet za cene wyrzucenia do szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbishop ech, a ten caps lock to po co? IP: *.attu.pl 13.02.06, 20:27 > Bo g...no nie fruwa. Wiesz z autopsji? Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu JARZYNA z urwanym lbem nie poleci nigdzie 13.02.06, 20:31 Nawet gdyby mial leb, tez by nigdzie nie polecial. Nawet jakby mu michniki dorysowaly korone, tez by sie nie wzniosl. A czemu? Bo g...no nie fruwa. P.S. Po Dorocie Nieznalskiej i jakims P.Hujelu tez z Gdanska, rozne mety probuja zaistniec za wszelka cene. Nawet za cene wyrzucenia do szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anthony1000 Re: JARZYNA Z URWANYM LBEM NIE POLECI NIGDZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 21:40 Twoj jezyk mowi wszystko o tym, jakim jestes czlowiekiem, wiec co tu komentowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z z z jarzena super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 03:23 super jarzyna dokop ciolkom polaczkom frustratom katolskim i brudassom! niech sie skonczy ta polska wiwat male miasteczka, kiszczak i urban i kloss ibe bejlin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Orzeł polskiego dramatu IP: *.acn.waw.pl 13.02.06, 09:03 "czekamy na reakcje nawiedzonych" a ja czekam na reakcje polskiego rzadu,ktory uwazal za stosowony przeprosic mahometan za obraze ich uczuc religijnych,wiec nie powinien sie rowniez wstrzymywac przed przeprosinami tych rodakow,ktorych uczucia patriotyczne zostaly urazone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Orzeł polskiego dramatu IP: *.orange.pl 13.02.06, 09:07 No to pytanie jest następujące - gdyby pod jakimś "artystycznym" pozorem, jakiś drań, profanował Gwaiazdę Dawida, dorabiając jej co nie co z mapką Izraela w tle, też Wybiorcza z akceptacją i wyrozumieniem poda to jako główną wiadomość dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
alterdaniel Gwiazdy dawida nie dotykac. A orla osikac. 13.02.06, 23:23 To jest bardzo dobre pytanie z ta gwiazda. Ale niestety pachnie na kilometr kaczyzmem, faszyzmem i kanibalizmem, wiesz o co chodzi, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm eee tam. analiza symboliki tej kury jest w jego 13.02.06, 10:24 wydaniu bardzo trafna. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 ORŁOFIL! 13.02.06, 10:32 ___ Mądrość dedykowana braciom Kaczyńskim: Dwa półd*pki tworzą jedną d*pę, ale dwa półgłówki nie tworzą jednej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Nieznalska polskiej "literatury" znowu w transie.. 13.02.06, 11:05 Dorota pseudo "Wymioty" Maslowska przygotowala "sztuke" Dwoje biednych Rumunow mowiacych po polsku. Abstrahujac od faktu,ze jest to niemozliwe tak,jak napisanie normalnej powiesci przez panienke z Wejherowa,proponowalbym przyszlej laureatce literackiego Nobla sztuke blizsza prawdy pt.Dwoje biednych Polakow na stacji Victoria mowiacych wylacznie gwara podhalanska... Odpowiedz Link Zgłoś
444a Jak znam życie 13.02.06, 11:30 Jak znam życie to artyści odkrywają wyłącznie ciemne strony rzeczywistośći. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Jarzyna calkiem niezly IP: *.securenet.net / *.securenet.net 13.02.06, 16:39 Widzialem ostatniego lata spektakl Jarzyny zainspirowany agresja USA na Irak i bardzo mi sie spodobal: wielowymiarowa scena w bylej fabryce na Woli, swietna gra aktorow i muzyka, moze troche za duzo krwi i gwaltu, ale taka jest obecna polska rzeczywistosc, nie da sie tego ukryc. Przynajmniej sa w Polsce ludzie, ktorzy maja po dziurki w nosie tradycje patriotyczna i caly ten polski masochizm i domagaja sie zmian w polskiej swiadomosci. Wspolpraca z Witkowskim, swietny pomysl. Seksualnosc polskiego spoleczenstwa wychodzi z szafy, opuszcza rewiry dulszczyzny i konfrontuje obludna moralnosc i zahamowania, odziedziczone z epoki burzuazyjnej. Brawo Jarzyna, mam nadzieje ze bede mogl zobaczyc twoje nastepne spektakle, bo na ostatni zalapalem sie po znajomosci. W Polsce panuje jeszcze mit elitaryzmu i dobre sztuki nie sa dostepne dla ogolu. W tym tez nalezy cos zmienic, bo to rowniez smierdzi burzuazyjna pruderia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Jarzyna calkiem niezly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:46 > dobre sztuki nie sa dostepne dla ogolu. W tym tez nalezy cos zmienic, bo to > rowniez smierdzi burzuazyjna pruderia. czekam na sztukę - "Z widłami na burżuazję", w roli czarnego charakteru duch Prymasa Wyszyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Orzeł polskiego dramatu IP: *.icpnet.pl 13.02.06, 16:37 Jarzyna to zwyczajny, niespełniony i kiczowaty maniak seksualny, któremu brakuje pomysłów na jakąkolwiek sztukę. Rzeczywiście ciekawe czy jakby połamali gwiazdę Dawida to też byłoby tak entuzjastycznie... Wyjątkowa jest ta gazeta, na prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz a może Orzeł z kaczym łbem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 16:47 albo wzorem dawnych monarchii dwugłowy orzeł z kaczymi łbami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: a co to na to Liga Obrony Zwierząt ? 13.02.06, 17:05 przecież orły są pod ochroną Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: a co to na to Liga Obrony Zwierząt ? 13.02.06, 20:00 unicef123 napisała: > przecież orły są pod ochroną kaczki-dziwaczki też. Pod ochroną grzybków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maddrake Godło IP: 62.148.86.* 13.02.06, 17:10 Facet powinien iść do paki za profanację godła narodowego. Uważam, że jestem osobą tolerancyjną - nie mam nic przeciwko sztuce gdzie aktorzy leją i srają po sobie (patrz grupa SUKA OFF). Ze swoim ciałem mogą robić co im się żywnie podoba. Chociaż nie poszedłbym na ich "występ" to uważam, że mieści się to w granicach wolności, o ile tylko nie zmusza się osób postronnych do uczestnictwa w tym żenującym widowisku. Jednak profanacja symboli narodowych powinna być karana z całą surowością prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tompay Re: Godło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:19 Do tego doszło, że byle... jarzyna może profanować godło i jeszcze nazywać to sztuką; pozostaje tylko zamrozić wszelką wrażliwość i oczekiwać lepszych czasów, kiedy byle głąb nie będzie mógł bezkarnie, plując w twarz milionom uczciwych Żydów, Muzułmanów, Chrześcijan i patriotów, palić gwiazdy Dawida, twierdzić, że Holocaust to mit, rysować Mahometa z bombą miast turbana, wieszać genitalia na krzyżu, urywać łeb symbolowi narodowemu. Parszywe czasy kiedy oplucie świętości zapewnia sławę nie więzienie; zaś z wszystkich tych, którzy tym się różnią od powszechnie spotykanej dziś na ulicy normy, że jeszcze w coś wierzą, robi się ofiary ohydnych igrzysk, w których te zwierzęta odgrywają rolę bohaterów. W co mamy wierzyć, jeśli wszystkie świętości i autorytety (ostatni przypadek Jacek Kuroń), zostaną umoczone w fekaliach, tak, że nie będziemy w stanie się z nimi identyfikować, tak bardzo będą śmierdzieć? Aha, w pieniądz, bo jak zauważył pewien cesarz, ten, nawet jeśli pochodzi z toalety, smrodem nie przesiąka. Pytanie tylko co zaproponują nam decydenci, gdy pieniędzy zabraknie, lub gdy staną się bezwartościowe: „Proszę Państwa, do gazu”? – obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mort Re: Godło IP: *.pt.lu 13.02.06, 21:29 Widzisz godłem jest biały orzeł w koronie na czerwonym tle - tento orzeł nie ma ani czerwonego tła, o koronie nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś redek Re: Orzeł polskiego dramatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:12 Czy jarzyna nie trafiła jeszcze do zupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Orzeł polskiego dramatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:14 Dooobreee Po co sfary, po co klotnie wszak i tak skonczymy w zupie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dooobree Re: Orzeł polskiego dramatu IP: *.securenet.net / *.securenet.net 13.02.06, 17:21 Skonczymy w zupie ugotowanej na wywarze z kaczych udek! Odpowiedz Link Zgłoś
pazio Trafny komentarz do polskiej rzeczywistości 13.02.06, 17:29 Trafny komentarz do polskiej rzeczywistości. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DŻEJMS BŁĄD Prorok czy jak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:33 Sie masz Grzechu! Pozdrowienia z Zalesia! Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Prorok czy jak??? 13.02.06, 19:29 Gość portalu: DŻEJMS BŁĄD napisał(a): > Sie masz Grzechu! > Pozdrowienia z Zalesia! z tym proroctwem to lepiej nie kracz Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Orzeł polskiego dramatu 13.02.06, 17:40 A ja czekam na dwa kaczory z urwanymi łbami Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Orzeł polskiego dramatu 13.02.06, 17:47 nie trzeba nawiedzonych wystarczą prawnicy. Na razie nadal obowiazuje ochrona godła Polski, więc prokurator powinien z urzedu faceta ścigać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto_katz Może być na butelce z wódką lub winem to może być IP: 213.25.186.* 13.02.06, 17:54 równie dobrze logo teatru. Na butelce wódki Sobieski i na winie firmowym firmy Heko wygląda tak jak nasze godło narodowe - i nikt nie protestuje. Jako logo teatru jest stylizowany - więc nie ma się co podniecać. I tak już go bardziej zeszmacić nie można. Inni zrobili to już znacznie wcześniej. Mnie osobiście te orły na butelkach są biliższe ciała niż ten "teatralny" :). Smacznego, lub miłego oglądania - co kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Jerzyna vs Witkowski w łóżku na scenie 13.02.06, 17:58 To dopiero będzie spontan i odlot. może jeszcze do figlujących panów (?) dołączy Poniedziałek i będzie orgieta na całego, super ! Szkoda tylko, że to wszystko na koszt podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Ten pomysł na logo jest w myśl polskiego prawa 13.02.06, 18:01 znieważeniem symboli państwowych, tym bardziej oczywiscta że sam autor podkreśla że chodzi tu o polskiego orła z godła. Moim zdaniem powinny się tą sprawą zająć odpowiednie organy polskiego państwa tj. prokuratura, a minister kultury i dziedzictwa narodowego powinnien cofnąć dotacja dla tego teatru i tych "artystów", którzy beszczeszczą symbole narodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
azarel Polski orzel jest chyba gejem 13.02.06, 18:21 Ktos mi kiedys wskazal i musze sie zgodzic, ze polski orzel wyglada na geja. Prosze czytajacych by bez uprzedzen spojrzeli na niego. Tak fajnie sie puszy, pawi i dupcia kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: Polski orzel jest chyba gejem 13.02.06, 18:56 Fajna masz sygnaturke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicimici tzn ze ma nie leb urwany tylko jaja IP: *.nycmny.east.verizon.net 13.02.06, 20:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Orzeł polskiego dramatu postkomunistycznego IP: *.sympatico.ca 13.02.06, 18:27 czy to ten sam orzel z rozlozonymi skrzydlami - przybitymi dwoma radzieckimi gwiazdami i glowa zwrocona na wschod? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciamicia ten orzekl juz dawn nie patrzy ani na wschod ani.. IP: *.nycmny.east.verizon.net 13.02.06, 20:37 ten orzekl juz dawn nie patrzy ani na wschod ani..na zachod, om ma wzrok wbity w ziemie ....ze wstydu co solecznosc ktora symbolizuje wyprawia od kilkudziesieciu lat zeby nie powiedziec od kilkuset, Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 nie powinien tego robic, to godlo naszej Polski 13.02.06, 18:46 a nie kaczystowskiego betonu!!!!!!! ludzie, przestancie atakowac Polske, i jej symbole, zacznijcie tych debili z cyrku na wiesjkiej Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 mylisz sie i to bardzo 13.02.06, 18:53 to sa symbole narodowe!! sa swiete ale ja rozumiem o co chodzi, dlatego nie krzycze na tego pana, i nie chce go wbic na pal chodzi mi o to, ze nie moze byc tak, ze ludzie mowia ze to Polska jest be, nie Polska jest ok, to gowna* sa zle i trzeba ja zniszczyc *-politycy Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: oczywiscie ze powinien 13.02.06, 18:53 i ma do tego swiete prawo. Bardziej to pomoze niz zaszkodzi, bo prowokacja teatralna nie niszczy lecz pobudza do myslenia. I to, wbrew pozorom, do konstruktywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 widze ze sie nie rozumiemy 13.02.06, 18:56 ja doskonale rozumiem o co chodzi i jaka diagnoze stawia ten pan chodzi mi o to, ze atakuje nie to co trzeba i czego nie powinien, bo to sa symbole narodowe, sa swiete, i nie powinno sie ich kalac, takie jest moje zdanie a co ten szanowny pan na mysli, to ja sie zgadzam, ale miast orla mogl narysowac kaczke stylizowana na godlo ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylant Re: Orzeł polskiego dramatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:55 Grzegorz Jarzyna??? Czy to czasem nie jakiś krewny Krzysztofa Jarzyny ze Szczecina? Krzysztof Jarzyna ze Szczecina - szef wszystkich szefów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara Re: Orzeł polskiego dramatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:27 orzeł z urwanym łbem... ale 'inteligentna' metafora hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januker Re: Orzeł polskiego dramatu IP: 217.17.38.* 13.02.06, 19:46 A może Jarzyna by sobie urwał łeb? Polska sztuka odetchnęłaby z ulgą, choć kolejka nastepnych oszajbionych pseudo-artystów jest dłuuuuga! Odpowiedz Link Zgłoś