Gość: max IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.02.06, 23:59 buczek, zakichany pseudoarchitekt, olać nieudacznika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Archie uwagi OW SARP IP: *.aster.pl 23.02.06, 00:35 ... są dostępne na www.warszawa.sarp.org.pl A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Plan centrum miasta gotowy IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 08:32 jaki prezydent? co oni o tym prezydentem, przecież nie ma prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie architekt Re: Plan centrum miasta gotowy IP: 213.17.170.* 23.02.06, 08:54 Zastanowić się trzeba jak nowoczesne domy przed PKIN będą posowały do zabytków wzdłuz Al.Jerozolimskich. Tak jak kwiatek do kozucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Plan centrum miasta gotowy IP: 213.17.170.* 23.02.06, 08:57 Nitkt nie mówi o tym ile pradu pożera PKiN dziennie - zburzyć to jedyny dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
steave Re: Plan centrum miasta gotowy 23.02.06, 13:00 jezeli piszesz ze nalezy zburzyc PKiN a jednoczesnie podpisujesz sie warszawianka to swiadczy o tym ze z Warszawa nie masz nic wspolnego, wybacz ale sporo jest osob mieszkajacych w Warszawie z przymusu, bo tutaj studiuja lub pracuja, ktore kompletnie nie identyfikuja sie z tym miastem, a ktore wyjada stad za kilka lat... zreszta jakby nie patrzec na dzialania NAM, to tez tak to wyglada, za rok dwa Pan Michal Borowski przy wszelkim szacunku dla niego wroci do Szwecji a rozgrzebana wizja - kolejan zreszta - centrum Warszawy zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK. Re: Plan centrum miasta gotowy IP: *.ericsson.net 23.02.06, 20:11 Mieszkam Warszawie i nie zamierzam do śmierci stąd się wyprowadzać, identyfikuję się z Warszawą, kocham to miasto (choć najbardziej to z przedwojennych zdjęć), oprowadzam po nim, wychowałem się na "Warszawie Nieodbudowanej" Kasprzyckiego (czytałem je w ŻW co tydzień, od V klasy podstawówki), ponad 10 lat temu pisywałem w dziale warszawskim pewnego dziennika. Tu jest mój dom, moja parafia i mój cmentarz. A mimo to uważam, że PKiN jako brzydki budynek i symbol sowieckiej dominacji kiedyś wreszcie powinno się zburzyć, choć to będzie bardzo trudne i kosztowne. Zaś dzielenie ludzi na warszawian (celowo nie używiam tu kolokwializmu "warszawiaków"!) i na obcych według ich stosunku do PKiN albo do ogrodzenia Paku Padrewskiego to oczywista manipulacja informacyjna i prosiłbym nie dyskutować na tak żenującym poziomie. Wstydź się! Zwróć uwagę, że Karol Wojtyła był z Wadowic, a nikt mu nie odmawiał bycia krakowianinem. Sokrat Starynkiewicz przyjechał do Warszawy jako dorosły człowiek, a ile zrobił dla miasta i jak licznie był żegnany, gdy zmarł (choć jako prezydent reprezentował przecież zaborcę). A Gomulicki, jeden z najbardziej warszawskich pisarzy, urodził się w Ostrołęce, dzieciństwo spędził w Pułtusku. A Franc Fiszer? A urodzony w Niepołomicach, studiujący w Wiedniu a potem będący przez wiele lat komendantem garnizonu wileńskiego dowódca obrony Warszawy, generał Walerian Czuma? Mało Ci ludzi pochodzących spoza Warszawy, którzy są byli zasłużonymi jej obywatelami, symbolami Warszawy? Celowo nie dawałem Ci przykładów powojennych. Pochodzenie ani stosunek do jakiegoś budynku nie świadczy o tym, czy ktoś jest z miastem związany czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco myśleć teraz! 23.02.06, 09:30 Pomyslimy, pomyslimy, a moze tak juz dziś to zaplanować?? Dlaczego nie mozna zrobić np. ruchomych chodników miedzy centralnym a metrem?? jeżdziłem takimi na lotniksu w madrycie i to było b. dobre rozwiżanie - przyryte, ciepłe i w 2 - 3 min moznaby się znaleźć na dworcu patałachy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Plan centrum miasta gotowy IP: *.crowley.pl 23.02.06, 11:02 A moze niech najpierw skończą rozkopane skrzyżowanie na wołoskiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Buczek przedstaw się, max ! IP: *.arch.pw.edu.pl 23.02.06, 14:16 A kim ty jesteś max, że ci tsk łatwo przychodzi formułowanie opinii o innych ? Znasz mnie ? Bo ja ciebie - nie ! A może raczej napisz coś rzeczowego na temat projrektu tego planu i faktu odzrzucenia ponad 150 uwag do niego zgłoszonych ... cała dokumentacja jest w internecie ... GB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulka Re: Dzięki Bogu ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 16:52 Nareszcie Komisja Ładu Przestrzennego obudziła się z zimowego snu. Bogu niech będą dzięki! Mam nadzieję, że nie dojdzie do uchwalenia tego pożałowania godnego "dzieła". Pewnie kolesie Borowskiego są jego autorami i mają już obiecaną robotę na najbliższe lata przy realizacji projektowanej zabudowy. Przepraszam, ale tylko tak można ten skandal tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Plan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:38 oczywiscie...najlepiej jest kolejny raz nic nie uchwalic a Centrum Wawy niech dalej wyglada jak pole burakow...szkoda,ze nikt jeszcze zboza na nim nie zasial... Londyn ma piekne centrum,zbombardowany Koeln rowniez...w Wawie jeszcze sto lat bedzie wielka dziuea... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie Re: Plan musi być ale dobry IP: *.aster.pl 23.02.06, 22:18 Najlepiej jest - rekinie - uchwalic plan profesjonalnie opracowany, który nie ma błędów, jest zgodny z polityką przestrzenną miasta, z którego będą mogli skorzystać poważni inwestorzy, żeby w końcu cos porządnego zbudowac w centrum Stolicy Polski. A lepiej nie uchwalac badziewia nabazgranego na kolanie przez arogancką kumpelkę naczelnego architekta, ktora nie ma uprawnień do projektowania i nawet bladego pojęcia o urbanistyce ... bo z takiego planu będą korzystać tylko tacy - pożal się Boże - "inwestorzy" jak Mikuskiewicz i radni skupieni w klubie "Kupiecki Dom Towarowy" ... Archie Odpowiedz Link Zgłoś
s.fug Re: Plan musi być ale dobry 24.02.06, 16:10 A tak w ogóle - czy ktoś z tych, co składali uwagi do planu, dostał powiadomienie o decyzji prezydenta o ich (nie)uwzględnieniu, albo o terminie ich rozpatrywania przez Radę? Kiedyś takie zawiadomienia wysyłano, czy nadal jest to obowiązkowe - nie wiem (prawo mamy coraz "lepsze"), niemniej powinno być to chociaż dobrym obyczajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Buczek odpowiedź dla s.fug. IP: *.aster.pl 25.02.06, 19:14 Zarząd OW SARP żadnej odpowiedzi na pismie nie dostał, pomimo, że wszystkie uwagi przez nas wniesione zostały przez p. Prezydenta odrzucone. Z tego co wiem odpowiedzi na pismie nie otrzymali także inni: Urząd Miasta uznał że publikacja zarządzenia p. Prezydenta z decyzją o sposobie rozpatrzenia wniesionych uwag na stronie interentowej m. st. Warszawy wyczerpuje sprawę informacji i odpowiedzi na ten temat ... Też uważam, że dobrym obyczajem byłoby rozesłanie przez Biuro NAM odpowiedzi - informacji w tej sprawie do wszystkich, którzy te uwagi wnieśli (a było takich "podmiotów" chyba 38), wystarczyłoby chociażby powielić to zarządzenie p. Prezydenta i kilkanascie stron załączników do niego ... GB Odpowiedz Link Zgłoś