Dodaj do ulubionych

Plan centrum miasta gotowy

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.02.06, 23:59
buczek, zakichany pseudoarchitekt, olać nieudacznika
Obserwuj wątek
    • Gość: Archie uwagi OW SARP IP: *.aster.pl 23.02.06, 00:35
      ... są dostępne na www.warszawa.sarp.org.pl
      A.
    • Gość: <> Re: Plan centrum miasta gotowy IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 08:32
      jaki prezydent? co oni o tym prezydentem, przecież nie ma prezydenta
    • Gość: nie architekt Re: Plan centrum miasta gotowy IP: 213.17.170.* 23.02.06, 08:54
      Zastanowić się trzeba jak nowoczesne domy przed PKIN będą posowały do zabytków
      wzdłuz Al.Jerozolimskich. Tak jak kwiatek do kozucha.
    • Gość: warszawianka Re: Plan centrum miasta gotowy IP: 213.17.170.* 23.02.06, 08:57
      Nitkt nie mówi o tym ile pradu pożera PKiN dziennie - zburzyć to jedyny dobry
      pomysł
      • steave Re: Plan centrum miasta gotowy 23.02.06, 13:00
        jezeli piszesz ze nalezy zburzyc PKiN a jednoczesnie podpisujesz sie
        warszawianka to swiadczy o tym ze z Warszawa nie masz nic wspolnego, wybacz ale
        sporo jest osob mieszkajacych w Warszawie z przymusu, bo tutaj studiuja lub
        pracuja, ktore kompletnie nie identyfikuja sie z tym miastem, a ktore wyjada
        stad za kilka lat... zreszta jakby nie patrzec na dzialania NAM, to tez tak to
        wyglada, za rok dwa Pan Michal Borowski przy wszelkim szacunku dla niego wroci
        do Szwecji a rozgrzebana wizja - kolejan zreszta - centrum Warszawy zostanie
        • Gość: JK. Re: Plan centrum miasta gotowy IP: *.ericsson.net 23.02.06, 20:11
          Mieszkam Warszawie i nie zamierzam do śmierci stąd się wyprowadzać,
          identyfikuję się z Warszawą, kocham to miasto (choć najbardziej to z
          przedwojennych zdjęć), oprowadzam po nim, wychowałem się na "Warszawie
          Nieodbudowanej" Kasprzyckiego (czytałem je w ŻW co tydzień, od V klasy
          podstawówki), ponad 10 lat temu pisywałem w dziale warszawskim pewnego
          dziennika. Tu jest mój dom, moja parafia i mój cmentarz. A mimo to uważam, że
          PKiN jako brzydki budynek i symbol sowieckiej dominacji kiedyś wreszcie powinno
          się zburzyć, choć to będzie bardzo trudne i kosztowne.

Zaś dzielenie ludzi na warszawian (celowo nie używiam tu
          kolokwializmu "warszawiaków"!) i na obcych według ich stosunku do PKiN albo do
          ogrodzenia Paku Padrewskiego to oczywista manipulacja informacyjna i prosiłbym
          nie dyskutować na tak żenującym poziomie. Wstydź się!

Zwróć uwagę, że Karol Wojtyła był z Wadowic, a nikt mu nie odmawiał bycia
          krakowianinem. Sokrat Starynkiewicz przyjechał do Warszawy jako dorosły
          człowiek, a ile zrobił dla miasta i jak licznie był żegnany, gdy zmarł (choć
          jako prezydent reprezentował przecież zaborcę). A Gomulicki, jeden z
          najbardziej warszawskich pisarzy, urodził się w Ostrołęce, dzieciństwo spędził
          w Pułtusku. A Franc Fiszer? A urodzony w Niepołomicach, studiujący w Wiedniu a
          potem będący przez wiele lat komendantem garnizonu wileńskiego dowódca obrony
          Warszawy, generał Walerian Czuma? Mało Ci ludzi pochodzących spoza Warszawy,
          którzy są byli zasłużonymi jej obywatelami, symbolami Warszawy? Celowo nie
          dawałem Ci przykładów powojennych. Pochodzenie ani stosunek do jakiegoś budynku
          nie świadczy o tym, czy ktoś jest z miastem związany czy nie.
    • osservatorepolacco myśleć teraz! 23.02.06, 09:30
      Pomyslimy, pomyslimy, a moze tak juz dziś to zaplanować??

Dlaczego nie mozna zrobić np. ruchomych chodników miedzy centralnym a metrem??
      jeżdziłem takimi na lotniksu w madrycie i to było b. dobre rozwiżanie -
      przyryte, ciepłe i w 2 - 3 min moznaby się znaleźć na dworcu

patałachy!
    • Gość: . Re: Plan centrum miasta gotowy IP: *.crowley.pl 23.02.06, 11:02
      A moze niech najpierw skończą rozkopane skrzyżowanie na wołoskiej!!
    • Gość: Grzegorz Buczek przedstaw się, max ! IP: *.arch.pw.edu.pl 23.02.06, 14:16
      A kim ty jesteś max, że ci tsk łatwo przychodzi formułowanie opinii o innych ?
      Znasz mnie ? Bo ja ciebie - nie !
      A może raczej napisz coś rzeczowego na temat projrektu tego planu i faktu
      odzrzucenia ponad 150 uwag do niego zgłoszonych ... cała dokumentacja jest w
      internecie ...
      GB
      • Gość: zulka Re: Dzięki Bogu ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 16:52
        Nareszcie Komisja Ładu Przestrzennego obudziła się z zimowego snu. Bogu niech
        będą dzięki! Mam nadzieję, że nie dojdzie do uchwalenia tego pożałowania
        godnego "dzieła". Pewnie kolesie Borowskiego są jego autorami i mają już
        obiecaną robotę na najbliższe lata przy realizacji projektowanej zabudowy.
        Przepraszam, ale tylko tak można ten skandal tłumaczyć.
        • Gość: rekin Plan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:38
          oczywiscie...najlepiej jest kolejny raz nic nie uchwalic a Centrum Wawy niech
          dalej wyglada jak pole burakow...szkoda,ze nikt jeszcze zboza na nim nie
          zasial...
          Londyn ma piekne centrum,zbombardowany Koeln rowniez...w Wawie jeszcze sto lat
          bedzie wielka dziuea...
          • Gość: Archie Re: Plan musi być ale dobry IP: *.aster.pl 23.02.06, 22:18
            Najlepiej jest - rekinie - uchwalic plan profesjonalnie opracowany, który nie
            ma błędów, jest zgodny z polityką przestrzenną miasta, z którego będą mogli
            skorzystać poważni inwestorzy, żeby w końcu cos porządnego zbudowac w centrum
            Stolicy Polski. A lepiej nie uchwalac badziewia nabazgranego na kolanie przez
            arogancką kumpelkę naczelnego architekta, ktora nie ma uprawnień do
            projektowania i nawet bladego pojęcia o urbanistyce ... bo z takiego planu będą
            korzystać tylko tacy - pożal się Boże - "inwestorzy" jak Mikuskiewicz i radni
            skupieni w klubie "Kupiecki Dom Towarowy" ...
            Archie
            • s.fug Re: Plan musi być ale dobry 24.02.06, 16:10
              A tak w ogóle - czy ktoś z tych, co składali uwagi do planu, dostał
              powiadomienie o decyzji prezydenta o ich (nie)uwzględnieniu, albo o terminie
              ich rozpatrywania przez Radę? Kiedyś takie zawiadomienia wysyłano, czy nadal
              jest to obowiązkowe - nie wiem (prawo mamy coraz "lepsze"), niemniej powinno
              być to chociaż dobrym obyczajem.
              • Gość: Grzegorz Buczek odpowiedź dla s.fug. IP: *.aster.pl 25.02.06, 19:14
                Zarząd OW SARP żadnej odpowiedzi na pismie nie dostał, pomimo, że wszystkie
                uwagi przez nas wniesione zostały przez p. Prezydenta odrzucone. Z tego co wiem
                odpowiedzi na pismie nie otrzymali także inni: Urząd Miasta uznał że publikacja
                zarządzenia p. Prezydenta z decyzją o sposobie rozpatrzenia wniesionych uwag na
                stronie interentowej m. st. Warszawy wyczerpuje sprawę informacji i odpowiedzi
                na ten temat ... Też uważam, że dobrym obyczajem byłoby rozesłanie przez Biuro
                NAM odpowiedzi - informacji w tej sprawie do wszystkich, którzy te uwagi
                wnieśli (a było takich "podmiotów" chyba 38), wystarczyłoby chociażby powielić
                to zarządzenie p. Prezydenta i kilkanascie stron załączników do niego ...
                GB
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka