Gość: Rysiek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 00:30 To skandal!!!! Czy już nawet w tramwaju jestem skazany na indoktrynację i narzucanie mi "jedynych słusznych" wzorców postępowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kratzer Brawo!!! Powinno to uzyskać wsparcie Parlamentu 23.02.06, 01:04 Europejskiego, bo przecież to nic innego, jak woloności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: souljazz Podejrzewam IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 23.02.06, 05:43 Podejrzewam, ze sami meczennicy nie zyczyliby sobie takiego "zaszczytu". To niesmaczne. Pomysl niewyspanego przedszkolaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Re: Brawo!!! Powinno to uzyskać wsparcie Parlamen IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 14:01 to jest prawda- gdzie sa wszelcy obroncy wolosci slowa? jezeli wolno glosic wszystkie poglady to wszystkie, a nie tylko te gloszone przez mniejszosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaryb Wolność słowa. IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 24.02.06, 12:07 Tego typu manifestacja poglądów jest dokładnie tym samym czym Parada Równości. I jak widać po powtarzających się protestach równie jak Parada niezbędna. Jak wolno pokazywać homoseksualistów, to i męczęnników (z oczywistych powodów tych ostatnich tylko na zdjęciach). Osobiście żal mi tych biednych ludzi, którzy zginęli niepotrzebnie zamiast żyć i zrealizować swoje człowieczeństwo. Jednak cieszę się, że ich poglądy nie są dyskryminowane i mam okazję się z nimi zapoznać. Mając jednocześnie nadzieję, że prezentacja ww. zdjęć rozpocznie dyskusję o potrzebie męczęństwa, chciałbym wyrazić pogląd, że męczennikiem jest wyłącznie osoba, która świadomie ryzykuje własnym życiem. Nie będzie więc moim zdaniem męczennikiem ksiądz przypadkowo zabity podczas ucieczki z zamieszek, nawet jeśli został zabity za to, że jest księdzem. Będzie natomiast męczennikiem ksiądz (czy jakakolwiek inna osoba), która ryzykując własnym życiem i wiedząc o zagrożeniu świadomie w tych zamieszkach pozostaje na przykład w celu pomocy potrzebującym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisek Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.chello.pl 23.02.06, 07:24 --a w autobusach warszawskich rozwiesić portrety braci Kaczyńskich ! Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzakmw Re: Kiedy w tramwajach zawisną gołe dupeczki 23.02.06, 09:40 Ja bym zaproponował gołe dupeczki,(walą mnie męczennicey i jacyś święci) bo niedługo to zrobią ołtarz w tramwajach. Pewnie na 2 kwietnia przemalują tramwaje na czarno, a przy oknie będzie stała świeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kiedy w tramwajach zawisną gołe dupeczki IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 09:59 nie dawaj im pomyslow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VirtualTrancer Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:15 i przy okazji zlikwidowac bilety miesieczne a w ich miejsce wprowadzic obowiazek noszenia rozancow. Jednak dobrze, ze sie tak dzieje. Takie dzialania przynosza tylko odwrotny skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik 23.02.06, 13:28 A męczenników innych religii też będą wieszać, czy chrześcijanie (czy może tylko katolicy?) zostaną nieśłusznie wyróżnieni? Czy możemy spodziewać się wizerunków Tybetańczyków, Czeczenów prześladowanych za narodowość itd. ? Odpowiedz Link Zgłoś
cubic Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik 23.02.06, 13:32 Ja sie tylko zastanawiam nad jednym: DLACZEGO AKURAT W TRAMWAJACH???? Moze jest w tym jakas glebsza mysl, ktorej ja nie rozumiem..... cubic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brocik konkwistadorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:52 Jacy to meczennicy?! Dla mnie osobiscie wpajanie obcym swoich przekonan i wiary tonic innego jak brak szacunku dla tych spolecznosci. Ubolewam ze kocisol katolicki ma takie megalomanskie mniemanie o sobie, zeby sie szczycic, ze Ci ludzie to meczennicy a nie LIKWIDATORZY pod plaszczykiem boskiego milosierdzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapa a na siedzeniach niech rozłożą gwoździe IP: *.epstein.com.pl 23.02.06, 17:10 moze zamiast uchwytów w tramwajach powinny byc różańce - podczas jazdy bedzie mozna spokojnie sie pomodlic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: a na siedzeniach niech rozłożą gwoździe IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 18:25 I maszynista powinien byc ksiadz. Spowiedz podczas jazdy tramwajem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seler Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.bellona.pl 24.02.06, 13:44 do twarzy zaraz coś dorysują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:39 Męczenników ci u nas dostatek.Szczególnie w tramwajach podczas porannego i wieczornego szczytu :(( Po cóż jeszcze owym umęczonym pasażerom, życie bardziej utrudniać. No... chyba, że w ramach akcji uświadamiajacej, że życie to nie bajka, a Polska kraj chrześcijański i doświadczenie w męczeństwie ma. Więc precz z malkontenctwem i narzekaniem. Ćwiczmy cierpliwość i pokorę. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Giordano Bruno to tez meczennik! 24.02.06, 16:53 Trzeba uskutecznic kampanie w ktorej wieszane beda portrety ludzi takich jak Giordano Bruno, meczennikow w imie prawdy i wolnosci mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.chello.pl 24.02.06, 22:16 I na każdym przystanku,odprawimy małą mszę, przyjmijmi komunię.Czy my żyjemy w kraju idiotów,czy jest to początek rzadów "Talibów". Naprawdę nie ma innych miejsc na takie wystawy. Ludzie zastanówcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.macrosoft.pl 25.02.06, 22:15 Portrety? Odpowiedz Link Zgłoś