Dodaj do ulubionych

Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczenników

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 00:30
To skandal!!!!
Czy już nawet w tramwaju jestem skazany na indoktrynację i narzucanie
mi "jedynych słusznych" wzorców postępowania?
Obserwuj wątek
    • kratzer Brawo!!! Powinno to uzyskać wsparcie Parlamentu 23.02.06, 01:04
      Europejskiego, bo przecież to nic innego, jak woloności słowa.
      • Gość: souljazz Podejrzewam IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 23.02.06, 05:43

Podejrzewam, ze sami meczennicy nie zyczyliby sobie takiego "zaszczytu".
        To niesmaczne. Pomysl niewyspanego przedszkolaka.
      • Gość: brawo Re: Brawo!!! Powinno to uzyskać wsparcie Parlamen IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 14:01
        to jest prawda- gdzie sa wszelcy obroncy wolosci slowa? jezeli wolno glosic
        wszystkie poglady to wszystkie, a nie tylko te gloszone przez mniejszosci
        • Gość: Obaryb Wolność słowa. IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 24.02.06, 12:07
          Tego typu manifestacja poglądów jest dokładnie tym samym czym Parada Równości.
          I jak widać po powtarzających się protestach równie jak Parada niezbędna. Jak
          wolno pokazywać homoseksualistów, to i męczęnników (z oczywistych powodów tych
          ostatnich tylko na zdjęciach).

Osobiście żal mi tych biednych ludzi, którzy zginęli niepotrzebnie zamiast żyć
          i zrealizować swoje człowieczeństwo. Jednak cieszę się, że ich poglądy nie są
          dyskryminowane i mam okazję się z nimi zapoznać.

Mając jednocześnie nadzieję, że prezentacja ww. zdjęć rozpocznie dyskusję o
          potrzebie męczęństwa, chciałbym wyrazić pogląd, że męczennikiem jest wyłącznie
          osoba, która świadomie ryzykuje własnym życiem. Nie będzie więc moim zdaniem
          męczennikiem ksiądz przypadkowo zabity podczas ucieczki z zamieszek, nawet
          jeśli został zabity za to, że jest księdzem. Będzie natomiast męczennikiem
          ksiądz (czy jakakolwiek inna osoba), która ryzykując własnym życiem i wiedząc o
          zagrożeniu świadomie w tych zamieszkach pozostaje na przykład w celu pomocy
          potrzebującym.
    • Gość: Pisek Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.chello.pl 23.02.06, 07:24
      --a w autobusach warszawskich rozwiesić portrety braci Kaczyńskich !
    • zwierzakmw Re: Kiedy w tramwajach zawisną gołe dupeczki 23.02.06, 09:40
      Ja bym zaproponował gołe dupeczki,(walą mnie męczennicey i jacyś święci) bo
      niedługo to zrobią ołtarz w tramwajach. Pewnie na 2 kwietnia przemalują
      tramwaje na czarno, a przy oknie będzie stała świeczka.
      • Gość: lol Re: Kiedy w tramwajach zawisną gołe dupeczki IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 09:59
        nie dawaj im pomyslow!
    • Gość: VirtualTrancer Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:15
      i przy okazji zlikwidowac bilety miesieczne a w ich miejsce wprowadzic
      obowiazek noszenia rozancow. Jednak dobrze, ze sie tak dzieje. Takie dzialania
      przynosza tylko odwrotny skutek.
    • geograf Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik 23.02.06, 13:28
      A męczenników innych religii też będą wieszać, czy chrześcijanie (czy może tylko
      katolicy?) zostaną nieśłusznie wyróżnieni?
      Czy możemy spodziewać się wizerunków Tybetańczyków, Czeczenów prześladowanych za
      narodowość itd. ?
      • cubic Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik 23.02.06, 13:32
        Ja sie tylko zastanawiam nad jednym: DLACZEGO AKURAT W TRAMWAJACH????
        Moze jest w tym jakas glebsza mysl, ktorej ja nie rozumiem.....
        cubic
    • Gość: brocik konkwistadorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:52
      Jacy to meczennicy?!

Dla mnie osobiscie wpajanie obcym swoich przekonan i wiary tonic innego jak brak
      szacunku dla tych spolecznosci. Ubolewam ze kocisol katolicki ma takie
      megalomanskie mniemanie o sobie, zeby sie szczycic, ze Ci ludzie to meczennicy a
      nie LIKWIDATORZY pod plaszczykiem boskiego milosierdzia.
    • Gość: czapa a na siedzeniach niech rozłożą gwoździe IP: *.epstein.com.pl 23.02.06, 17:10
      moze zamiast uchwytów w tramwajach powinny byc różańce - podczas jazdy bedzie
      mozna spokojnie sie pomodlic.
      • Gość: Katolik Re: a na siedzeniach niech rozłożą gwoździe IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 18:25
        I maszynista powinien byc ksiadz. Spowiedz podczas jazdy tramwajem!!
    • Gość: seler Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.bellona.pl 24.02.06, 13:44
      do twarzy zaraz coś dorysują
    • Gość: efka Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:39
      Męczenników ci u nas dostatek.Szczególnie w tramwajach podczas porannego i
      wieczornego szczytu :(( Po cóż jeszcze owym umęczonym pasażerom, życie bardziej
      utrudniać. No... chyba, że w ramach akcji uświadamiajacej, że życie to nie
      bajka, a Polska kraj chrześcijański i doświadczenie w męczeństwie ma. Więc
      precz z malkontenctwem i narzekaniem. Ćwiczmy cierpliwość i pokorę.
    • xs550 Giordano Bruno to tez meczennik! 24.02.06, 16:53
      Trzeba uskutecznic kampanie w ktorej wieszane beda portrety ludzi takich jak
      Giordano Bruno, meczennikow w imie prawdy i wolnosci mysli.
    • Gość: Jojo Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.chello.pl 24.02.06, 22:16
      I na każdym przystanku,odprawimy małą mszę, przyjmijmi komunię.Czy my żyjemy w
      kraju idiotów,czy jest to początek rzadów "Talibów". Naprawdę nie ma innych
      miejsc na takie wystawy. Ludzie zastanówcie się
    • Gość: Vera Re: Kiedy w tramwajach zawisną portrety męczennik IP: *.macrosoft.pl 25.02.06, 22:15
      Portrety?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka